Hakeri Anonymous
+7
Narco
tanuki
Neu
Turrican
Prop
Purgy
Teo
11 posters
Stranica 1 / 1.
Hakeri Anonymous
U medijima možemo čuti svaki dan o hakrima Anonymous:
Anonymousi prisluškivali agente FBI-a i Scotland Yarda
Anonymous srušili web vlasti u Poljskoj
Anonymous nastavlja napade, prijeti Facebooku, Twitteru i YouTubeu
Anonymous srušili stranice Grčkog pravosuđa......
Što mislite o toj skupini hakera i što žele postići svojim hakerskim metodama, jel to na pomlu neka vrsta internetkog trorizma?
Što mislite o toj skupini hakera i što žele postići svojim hakerskim metodama, jel to na pomlu neka vrsta internetkog trorizma?
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Re: Hakeri Anonymous
Koliko ja znam, oni ukazuju samo na propuste.
Purgy- Domaćin foruma Purgy
(Paint slikar i bacač stihova) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 14047
Reputacija : 1669
Godina imam : 15
Započeo/la tema :
Nemam ništa efikasno protiv njih...
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Aktivisti za internetske slobode koji aktivno djeluju na internetu. Slično kao što recimo postoje i aktivisti za prava životinja.
A i puno se kenja, nije baš sve 100% istina (npr. ono da će srušiti Facebook i sl.).
A i puno se kenja, nije baš sve 100% istina (npr. ono da će srušiti Facebook i sl.).
Turrican- Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant) - Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
http://dnevnik.hr/vijesti/znanost-it/anonymousi-ponizili-fbi.html
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
A zašto to nije istina?
Započeo/la tema :
Zato jer su sami rekli da to netko kenja i oni nemaju s tim ništa (o Facebook prijetnji govorim još uvijek).
Turrican- Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant) - Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
Dobor možda neko kenja kako ti veliš jer su oni demantirali ali to znači da možda postoji neka druga hakerska skupina koja bi mogla to učiniti a predstavljati se kao AnonymousTurrican je napisao/la:Zato jer su sami rekli da to netko kenja i oni nemaju s tim ništa (o Facebook prijetnji govorim još uvijek).
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
Turrican je napisao/la:Zato jer su sami rekli da to netko kenja i oni nemaju s tim ništa (o Facebook prijetnji govorim još uvijek).
Jab volija da su ga srušili....
Započeo/la tema :
Internetski vandalizam rekla bih ja...
Žele pokazat svoju moć, a pri tom sakrit svoj identitet.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Vandalu
Purgy- Domaćin foruma Purgy
(Paint slikar i bacač stihova) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 14047
Reputacija : 1669
Godina imam : 15
Započeo/la tema :
da neu-Neu je napisao/la:Internetski vandalizam rekla bih ja...
vidi se da si ti još uvijek ukalupljena po pravilima i zakonima-
tebi su mrski ti pojedinci i grupe koji imaju hrabrosti suprotstaviti se hegemonističkom nasilju!
npr johni štulić koji živi u nizozemskoj, dao je interviu u povodu otvranja kafića u sarajevu pod njegovim imenom i sa njegovim slikama!
rekao je :
gaadi mi se-ostavite me na miru!
močnici pod maskom zaštite autorskih prava žele nametnuti kontrolu nad internetom!
TEBI JE NEU TO PRIHVATLJIVO
ti bi rekla internetski vandalizam i složila se sa sistemom koji želi uvesti kontrolu i nadzor
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Velika akcija 31. ožujka
Anoymousi najavili rušenje cijelog interneta!
U akciji naziva 'Operation Global Blackout' Anonymousi namjeravaju srušiti 13 DNS središnjih servera u svijetu, što bi uzrokovalo nedostupnost interneta. Time će, poručili su, udariti gdje najviše boli.
Internetska aktivistička skupina Anonimous najavila da će, u znak protesta protiv zakona o zaštiti autorskih prava SOPA, WallStreeta, bankara te neodgovornih svjetskih vođa, potpuno ugasiti internet 31. ožujka.
U akciji naziva Operation Global Blackout Anonymousi namjeravaju srušiti 13 DNS središnjih servera u svijetu, što bi uzrokovalo nedostupnost interneta.
Podsjećaju kako ne žele 'ubiti' internet već kako samo će ga privremeno ugasiti kako bi 'udarili' gdje najviše boli.
Agencija Vlm|Danas.hr
Anoymousi najavili rušenje cijelog interneta!
U akciji naziva 'Operation Global Blackout' Anonymousi namjeravaju srušiti 13 DNS središnjih servera u svijetu, što bi uzrokovalo nedostupnost interneta. Time će, poručili su, udariti gdje najviše boli.
Internetska aktivistička skupina Anonimous najavila da će, u znak protesta protiv zakona o zaštiti autorskih prava SOPA, WallStreeta, bankara te neodgovornih svjetskih vođa, potpuno ugasiti internet 31. ožujka.
U akciji naziva Operation Global Blackout Anonymousi namjeravaju srušiti 13 DNS središnjih servera u svijetu, što bi uzrokovalo nedostupnost interneta.
Podsjećaju kako ne žele 'ubiti' internet već kako samo će ga privremeno ugasiti kako bi 'udarili' gdje najviše boli.
Agencija Vlm|Danas.hr
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Hakerska skupina demantirala je najave da će 31. ožujka u hakerskom napadu isključiti internet, piše Ib Times. Istom globalnom mrežom se posljednjih dana ekspresno proširila informacija o operaciji Global Blackout kojoj je cilj navodno rušenje 13 servera kojima prolazi cjelokupni internet promet. Sve je počelo porukom na Pastebinu u kojoj je anoniman autor do detalja objasnio kako će Anonymousi napasti servere. U planu također stoji kako takav napad neće zaista srušiti internet, već će biti blokiran pristup nekim stranicama.
Stručnjaci za sigurnost smatraju da Anonymous ne može samo tako ugasiti čitav internet, a i sami hakeri su priznali kako je takav pothvat teško izvediv.
Stručnjaci za sigurnost smatraju da Anonymous ne može samo tako ugasiti čitav internet, a i sami hakeri su priznali kako je takav pothvat teško izvediv.
Narco- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 10.09.2009
Broj postova : 3494
Reputacija : 333
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
he, he...
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
ma idu mi lagano na živce. sve oni ruše sam nikak da sruše. nek se gone više. dosadni su ko proljev
Amyicha- Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney) - Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
Teo je napisao/la:U medijima možemo čuti svaki dan o hakrima Anonymous:
Ajmo pojasnit neke stvari.
- Anonymousi nisu skupina hakera. Anonymousi su svi. Anonymousi su nitko. Anonymous je možda i koji vaš susjed, a da vi ne znate. Anonymous je ideja.
I definitivno nisu sve to što ste vi nabubali.
- To rušanje stranica su DDoS napadi. Ajmo pretpostavit da je potrebno 100+ računala. I to vam dođe poput online prosvjeda.
Neka hakerska grupa bi bila recimo npr. LulzSec.
Nije da se baš piše o "novom pojmu", ali evo slikice jedne.
Btw. I prestanite biti tako negativni.
Kukate o ACTA-i, SOPA-i PIPA-i i CISPA-i, a sigurno nije nitko izaša na niti jedan prosvijed. Što mislite zbog koga/čega su ti "zakoni" odbačeni? Sigurno se nisu gospoda koja su to pokrenula odjednom odlučila odustat od svega... Ljudi nisu ni svjesni svoje moći.
Hate- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija : 791
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
hackeri ne provaljuju
...mozda cisto da manje vrijedjamo vrijednu volontersku Zajednicu Otvorenog i Slobodnog softwarea...
Daklem u sustave provaljuju "crackeri", "blackHati", "scriptKiddy-ji"....mozemo govoriti i o socijalnim inzinjerima koji manipuliraju mozgom i phreakerima koji manipuliraju telefonske centrale...
"grayHatovi" su u sivoj zoni "opravdanosti" (primjer: rusenja despotskih rezima: Adolf, Sadam, talibani,..)
"linux kernel hacker" je razvijatelj jedne od jezgri Operacijskog Sustava GNU...koji vrti skoro 80 % web servera...preko 46 % mobitela i tableta ove Planete
to zasigurno ne zasluzuje vrijedjanje pogresnom upotrebom rijeci "hacker"
http://www.rot13.org/~dpavlin/security.html
http://www.catb.org/~esr/faqs/hacker-howto.html#what_is
Daklem u sustave provaljuju "crackeri", "blackHati", "scriptKiddy-ji"....mozemo govoriti i o socijalnim inzinjerima koji manipuliraju mozgom i phreakerima koji manipuliraju telefonske centrale...
"grayHatovi" su u sivoj zoni "opravdanosti" (primjer: rusenja despotskih rezima: Adolf, Sadam, talibani,..)
"linux kernel hacker" je razvijatelj jedne od jezgri Operacijskog Sustava GNU...koji vrti skoro 80 % web servera...preko 46 % mobitela i tableta ove Planete
to zasigurno ne zasluzuje vrijedjanje pogresnom upotrebom rijeci "hacker"
http://www.rot13.org/~dpavlin/security.html
http://www.catb.org/~esr/faqs/hacker-howto.html#what_is
drGspot- Nevina dušica
- Registriran/a : 19.08.2009
Broj postova : 78
Reputacija : 30
Godina imam : 53
Započeo/la tema :
Stranica 1 / 1.