The Black Adder (Crna Guja) (1983-1989)
+2
Narco
Teo
6 posters
Stranica 1 / 1.
The Black Adder (Crna Guja) (1983-1989)
Crna Guja (eng. Blackadder) je BBC-jeva humoristična serija u četiri sezone i više zasebnih epizoda govori o životu Edmunda Crne Guje. Svaka se sezona bavi drugim povijesnim razdobljem i shodno tomu i drugom Crnom Gujom koji je uvijek reinkarnacija onoga prijašnjega. U svakoj inkarnaciji Rowan Atkinson glumi glavni lik, Crnu Guju. Uz njega još se samo njegov ne prepametni pratitelj Baldrick pojavljuje u sve četiri sezone, a glumi ga Tony Robinson. Svaka od četiri sezone ima svoju osobitu kvalitetu, a istodobno se uklapa u cjelinu. I drugi se glumci pojavljuju tijekom cijele serije, ali ne glume uvijek isti lik.
1. sezona: Crna Guja (1983)
Serija počinje 1485. godine dok Engleskom vlada Richard III. i završava 1498. vladavinom kralja Richarda IV. Serija prati događaje vezane uz njegova drugoga sina Edmunda Crnu Guju, vojvodu od Edinburgha, koji je na kraju razriješen svih dužnosti.
2. sezona: Crna Guja II. (1986)
Druga sezona Crne Guje smještena je u doba kraljice Elizabete I. Kraljica je prikazana kao ekscentrična vladarica sklona čudnim snovima koji uključuju konje. Crna Guja u ovoj je sezoni jedan od najbližih kraljičinih prijatelja. U ovoj se sezoni već prepoznaje specifičan humor tipičan za ovu popularnu seriju. Uz Crnu Guju pojavljuje se i Baldrick, kao jedini lik koji se konstantno pojavljuje u sve četiri sezone.
3. sezona: Crna Guja III (1987)
U ovoj je sezoni Crna Guja batler princa Georgea u vrijeme vladavine kralja Georgea III. Princ George čovjek je s mnogo čarapa. Ima čak 432.507 pari, a Crna Guja tvrdi da ne poznaje nikoga s manjim mozgom od njegova. Ovo je jedina sezona u kojoj Crna Guja ne umire na kraju.
4. sezona: Crna Guja Stupa Naprijed (1989)
Četvrta sezona ove popularne serije smještena je u razdoblje prvoga svjetskog rata. Crna Guja sada je satnik u britanskoj vojsci koji se nalazi na frontu i koji se neprestano svađa, kako s nadređenima, tako i s podređenima. Zadnja epizoda sezone toliko je dirljiva i osobita da je ušla u svjetske televizijske anale. Na kraju te epizode umiru svi glavni likovi osim generala Melchetta
Plan BBC-a je da se snimi još jedan set serija (5. sezona) o Crnoj Guji.
1. sezona: Crna Guja (1983)
Serija počinje 1485. godine dok Engleskom vlada Richard III. i završava 1498. vladavinom kralja Richarda IV. Serija prati događaje vezane uz njegova drugoga sina Edmunda Crnu Guju, vojvodu od Edinburgha, koji je na kraju razriješen svih dužnosti.
2. sezona: Crna Guja II. (1986)
Druga sezona Crne Guje smještena je u doba kraljice Elizabete I. Kraljica je prikazana kao ekscentrična vladarica sklona čudnim snovima koji uključuju konje. Crna Guja u ovoj je sezoni jedan od najbližih kraljičinih prijatelja. U ovoj se sezoni već prepoznaje specifičan humor tipičan za ovu popularnu seriju. Uz Crnu Guju pojavljuje se i Baldrick, kao jedini lik koji se konstantno pojavljuje u sve četiri sezone.
3. sezona: Crna Guja III (1987)
U ovoj je sezoni Crna Guja batler princa Georgea u vrijeme vladavine kralja Georgea III. Princ George čovjek je s mnogo čarapa. Ima čak 432.507 pari, a Crna Guja tvrdi da ne poznaje nikoga s manjim mozgom od njegova. Ovo je jedina sezona u kojoj Crna Guja ne umire na kraju.
4. sezona: Crna Guja Stupa Naprijed (1989)
Četvrta sezona ove popularne serije smještena je u razdoblje prvoga svjetskog rata. Crna Guja sada je satnik u britanskoj vojsci koji se nalazi na frontu i koji se neprestano svađa, kako s nadređenima, tako i s podređenima. Zadnja epizoda sezone toliko je dirljiva i osobita da je ušla u svjetske televizijske anale. Na kraju te epizode umiru svi glavni likovi osim generala Melchetta
Plan BBC-a je da se snimi još jedan set serija (5. sezona) o Crnoj Guji.
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Re: The Black Adder (Crna Guja) (1983-1989)
covjece,sjebo se temu
Narco- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 10.09.2009
Broj postova : 3494
Reputacija : 333
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
SJAJNA SERIJA!!
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
I meni je sjajna, baš me interesiraju te najavljene nove serije koje se planiraju snimiti i koje vremensko razdoblje u povjesti će ismijati
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Sta reci, vrh brate.....
bokaso1- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija : 663
Započeo/la tema :
hoće netko pogledat božićnu epku?
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Stavio na skidanje sve sezone. Nisam odavno ovo gledao, valja se malo prisjetiti
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Započeo/la tema :
Pregledao sve sezone. Prva mi je definitivno najbolja, druga možda i najlošija ali sve u svemu odlična serija
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Započeo/la tema :
Similar topics
» Krull (1983)
» Crna rupa
» Terrahawks (1983–1986)
» Zadnji film koji ste pogledali + ocjena filma, ukoliko ima tema o filmu komentirajte film u temi a ukoliko nema onda ovdje
» Gamerska Crna Kronika
» Crna rupa
» Terrahawks (1983–1986)
» Zadnji film koji ste pogledali + ocjena filma, ukoliko ima tema o filmu komentirajte film u temi a ukoliko nema onda ovdje
» Gamerska Crna Kronika
Stranica 1 / 1.