The Great Gatsby (2013)
+6
svejedno
Tava Karabatić
Iron Man
THUNDER_DINIX
Prop
10 posters
:: Kultura i Zabava :: Filmovi :: Drama, romantični filmovi, erotski filmovi, obiteljski (blagdanski) filmovi, biografski filmovi :: 2013
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
The Great Gatsby (2013)
The Great Gatsby (2012)
imdb: http://www.imdb.com/title/tt1343092/
Adaptacija romana F.Scotta Fitzgeralda "The Great Gatsby" u režiji Baza Luhrmanna će biti premijerno prikazana na Božić 2012. U filmu glavnu ulogu, tajkuna Jaya Gatsbyja igra Leonardo DiCaprio, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Toby McGuire i Carey Mulligan. Iako se radnja romana dešava na njujorškom Long Islandu, Luhrmann je snimao film u svojoj rodnoj Australiji.(saznaj.ba)
Ovo bi moglo biti dobro...
imdb: http://www.imdb.com/title/tt1343092/
Adaptacija romana F.Scotta Fitzgeralda "The Great Gatsby" u režiji Baza Luhrmanna će biti premijerno prikazana na Božić 2012. U filmu glavnu ulogu, tajkuna Jaya Gatsbyja igra Leonardo DiCaprio, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Toby McGuire i Carey Mulligan. Iako se radnja romana dešava na njujorškom Long Islandu, Luhrmann je snimao film u svojoj rodnoj Australiji.(saznaj.ba)
Ovo bi moglo biti dobro...
Zadnja promjena: Neu; pon kol 13, 2012 7:24 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Re: The Great Gatsby (2013)
Ufff, što ne volim tog redatelja
I prije nego tko upita zašto samo pogledajte filmove koje je do sada režira, svega su 4...
I prije nego tko upita zašto samo pogledajte filmove koje je do sada režira, svega su 4...
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Moulin Rouge (2001) i Australija (2008) su dobri, koliko se sjećam. Misliš da ovaj film neće bit dobar? Čuj, glumci su odlični, ne bih rekla da će biti sranje.
Započeo/la tema :
Svi njegovi filmovi su imali dobre i odlične glumce i bili sranje.
Započeo/la tema :
izgleda obećavajuće
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Vidjeli smo najavu u kinu, jedva čekam! Što očekujete od filma?
Započeo/la tema :
očekujem dosta dobar film
Započeo/la tema :
Što kažete na gumačku postavu nove filmske adaptacije romana F. Scotta Fitzgeralda?
Započeo/la tema :
Fina glumačka ekipa, nadam se da neće biti sranje...
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Započeo/la tema :
Pogledat ću zato što mi je knjiga bila dobra i zato što glumi Carey Mulligan. Prije toga moram pogledati Claytonov film, s Redfordom i Miom Farrow; bila sam ga još prije počela gledati, ali ne znam zašto nisam završila.
Ne očekujem ništa posebno, još jedna u nizu adaptacija knjige u nedostatku vlastitih ideja...
Ne očekujem ništa posebno, još jedna u nizu adaptacija knjige u nedostatku vlastitih ideja...
- Registriran/a : 01.01.1970
Započeo/la tema :
Pogledat ću zato što mi je knjiga bila dobra
Čru story.
Započeo/la tema :
Inovativni Baz Luhrmann na velika platna donosi novu filmsku adaptaciju romana F. Scotta Fitzgeralda Veliki Gatsby. Jedinstvena vizualna interpretacija ovog klasika oživljava razdoblje ludih dvadesetih godina kao nikada do sada. Vrijeme je to lakog morala, blještavog jazza i nebeskih vrijednosti dionica. Loveći svoj američki san Nick dolazi u New York i useljava se pored misterioznog milijunaša Jaya Gatsbya. Nick je uvučen u zavodljivi svijet super bogataša, njihovih iluzija, ljubavi i prijevara… Izvor: cinestar
Započeo/la tema :
Neću gledati zato što mi je knjiga bila dobra.
Tava Karabatić- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 03.05.2013
Broj postova : 30
Reputacija : 0
Započeo/la tema :
Tava zašto mislis da ako je knjiga dobra da film nece biti?
Započeo/la tema :
Zato sto sam gledala filmove snimljene po knjigama
Započeo/la tema :
Imaš dobar razlog za zaobilaženje filmova snimljenih prema knjigama, no mene uvijek nešto kopka da ih pogledam. Možda zbog onih nekoliko sjajnih adaptacija (kad čak mogu reći da je film bolji od knjige).
Pogledala sam The Great Gatsby iz 1974. i film dosta prati knjigu, pogotovo atmosferu... Ovaj novi iskače na sve strane, već je razvikan, po traileru bih rekla da se i previše radilo na spektakularnosti. Sviđa mi se što će prikazati djelić onoga što se u prošlosti dogodilo između Gatsbyja i Daisy. Soundtrack se čini ok (jako volim Florence). No ne očekujem da će me film oduševiti...
Pogledala sam The Great Gatsby iz 1974. i film dosta prati knjigu, pogotovo atmosferu... Ovaj novi iskače na sve strane, već je razvikan, po traileru bih rekla da se i previše radilo na spektakularnosti. Sviđa mi se što će prikazati djelić onoga što se u prošlosti dogodilo između Gatsbyja i Daisy. Soundtrack se čini ok (jako volim Florence). No ne očekujem da će me film oduševiti...
- Registriran/a : 01.01.1970
Započeo/la tema :
Ili redatelji ne shvaćaju knjige ili producenti vuku ka komercijali.
Gledala sam Anu Karenjinu ne ovu novu nego francusku sa Sofi Marso, to je lijepi kostimirani film koji čitatelju ne govori ništa. Muž je budala a Vronski je velika mirna konjina.. sori zbog offa.
Gledala sam Anu Karenjinu ne ovu novu nego francusku sa Sofi Marso, to je lijepi kostimirani film koji čitatelju ne govori ništa. Muž je budala a Vronski je velika mirna konjina.. sori zbog offa.
Započeo/la tema :
Ma DiCaprio glumi, mora valjat
Započeo/la tema :
Mogao bi me razočarati pa rađe ne gledam
Započeo/la tema :
Ne znam ja kako se recenzira nego ću ukratko napisati utiske.
Prvo, režiser Baz Luhrman je najzgodniji čovek na kugli zemaljskoj!
Drugo, kako je rekao prop, svi filmovi mu imaju svetsku podelu i skoro svi su sranje.
Ne slažem se s M.Bulgakovom da je filmovanje knjige nedostatak ideja, naprotiv. Ali treba imati razlog zašto se film snima.
Ovde je jedini razlog bilo šetkanje lepo obučenih glumaca po luksuznim enterijerima i eksterijerima. Kad sam se toga nagledala, a to je bilo nakon nekih 20 min i kad sam se pomirila sa činjenicom da moj omiljeni lik Jordan Backer igra nepoznata i bezlična glumica po imenu Elizabeth Debicki, ostatak vremena sam provela slušajući dijaloge iz knjige i čekajući kraj.
Iako je Carey Mulligan stvarno dobra glumica, ona u lik Daisy nije unela baš ništa lično, sve je ostalo na kostimu i epohi.
Joel Edgerton kao njen muž, glasna i prosta konjina, ali vrlo seksi i na svoj način zgodan, još je bio i najbolji.
Tobey Maguire, dobar i zgodan, nikako nije bio za ulogu pametnog i kontemplativnog Nicka Carrawaya.
Di Caprio je delimično bio na tragu Fitzgeraldovog lika, tu i tamo je uspešno pokazao ogromnu nesigurnost i ranjivost ispod blještave fasade novopečenog bogataša.
Tipična holivudska produkcija, film bez rediteljske koncepcije koji se snima za krdo željno glamura, lepih toaleta i limuzina, jednom rečju, planiran je kao bioskopski hit.
Nisam baš sigurna koliko će inkasirati.
Prvo, režiser Baz Luhrman je najzgodniji čovek na kugli zemaljskoj!
Drugo, kako je rekao prop, svi filmovi mu imaju svetsku podelu i skoro svi su sranje.
Ne slažem se s M.Bulgakovom da je filmovanje knjige nedostatak ideja, naprotiv. Ali treba imati razlog zašto se film snima.
Ovde je jedini razlog bilo šetkanje lepo obučenih glumaca po luksuznim enterijerima i eksterijerima. Kad sam se toga nagledala, a to je bilo nakon nekih 20 min i kad sam se pomirila sa činjenicom da moj omiljeni lik Jordan Backer igra nepoznata i bezlična glumica po imenu Elizabeth Debicki, ostatak vremena sam provela slušajući dijaloge iz knjige i čekajući kraj.
Iako je Carey Mulligan stvarno dobra glumica, ona u lik Daisy nije unela baš ništa lično, sve je ostalo na kostimu i epohi.
Joel Edgerton kao njen muž, glasna i prosta konjina, ali vrlo seksi i na svoj način zgodan, još je bio i najbolji.
Tobey Maguire, dobar i zgodan, nikako nije bio za ulogu pametnog i kontemplativnog Nicka Carrawaya.
Di Caprio je delimično bio na tragu Fitzgeraldovog lika, tu i tamo je uspešno pokazao ogromnu nesigurnost i ranjivost ispod blještave fasade novopečenog bogataša.
Tipična holivudska produkcija, film bez rediteljske koncepcije koji se snima za krdo željno glamura, lepih toaleta i limuzina, jednom rečju, planiran je kao bioskopski hit.
Nisam baš sigurna koliko će inkasirati.
svejedno- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 29.03.2013
Broj postova : 551
Reputacija : 66
Započeo/la tema :
Baz Lurman je peder a Leo je u filmu sav žut i podbuo, kao da je bolestan.
Nije svako dorastao estetici kiča, nikad Lurman neće biti Almodovar.
Film mu je kičast i seljoberski kao Hateino planirano venčanje.
Nije svako dorastao estetici kiča, nikad Lurman neće biti Almodovar.
Film mu je kičast i seljoberski kao Hateino planirano venčanje.
Lino Zonjić- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 29.05.2013
Broj postova : 26
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Sranje od filma, velebno u svojoj govnatosti.
0/10
0/10
jaganjac- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 12.06.2013
Broj postova : 770
Reputacija : 67
Započeo/la tema :
loše, premotali, ugasili
Započeo/la tema :
Bacili smo oko na The Great Gatsby (2013) i ono što mogu napisati je da sam iznevjerena. Moja očekivanja su bila najmanje sedam od dseset za film, a ovako, od ovoga što sam vidjela ne mogu ni dvojku dati.
Dosadni dijalozi, kičasta kostimografija, bljutava priča, sve u svemu, moglo je to puno bolje.
Dosadni dijalozi, kičasta kostimografija, bljutava priča, sve u svemu, moglo je to puno bolje.
Započeo/la tema :
A glumci?
Kuropalat- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 04.09.2013
Broj postova : 10
Godina imam : 39
Započeo/la tema :
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Filmske novosti, zanimljivosti i komentari na njih
» The Great Train Robbery (2013)
» Oz The Great and Powerful - Carstvo velikog Oza (2013)
» CroFriends foto natječaj - prosinac 2013. glasanje od 1.-10.12. 2013.
» This Is the End (2013)
» The Great Train Robbery (2013)
» Oz The Great and Powerful - Carstvo velikog Oza (2013)
» CroFriends foto natječaj - prosinac 2013. glasanje od 1.-10.12. 2013.
» This Is the End (2013)
:: Kultura i Zabava :: Filmovi :: Drama, romantični filmovi, erotski filmovi, obiteljski (blagdanski) filmovi, biografski filmovi :: 2013
Stranica 1 / 2.