The Fades (2011)
+2
Iron Man
Neu
6 posters
:: Kultura i Zabava :: Serije i TV :: Fantasy serije
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
The Fades (2011)
The Fades (TV Series 2011) - je BBC-ova fantasy - horor serija koja se sastoji od šest epizoda.
imdb: http://www.imdb.com/title/tt1772379/
Director: Farren Blackburn
Stars: Iain De Caestecker, Daniel Kaluuya and Natalie Dormer
The Fades - Offical Trailer - BBC Three - pogledaj spojler
Dojmovi? Je l' netko gledao? Je l' netko planira pogledat?
imdb: http://www.imdb.com/title/tt1772379/
Director: Farren Blackburn
Stars: Iain De Caestecker, Daniel Kaluuya and Natalie Dormer
The Fades - Offical Trailer - BBC Three - pogledaj spojler
- Spoiler:
Dojmovi? Je l' netko gledao? Je l' netko planira pogledat?
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Re: The Fades (2011)
Vidio sam je neki dan na nekom portalu, slabo znam o njoj pa je baš i ne planiram gledati.
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Započeo/la tema :
obicno bbc-eve i hbo-eve serije od 6 epizoda budu odlicne. tak da cu ja pogledat kad pregledam ovo sto imam
Narco- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 10.09.2009
Broj postova : 3494
Reputacija : 333
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Britanska horor serija...
... ipak ne hvala.
... ipak ne hvala.
Duhovi su novi vampiri. Ili vještice. Ili zombiji. A možda i novi vukodlaci.
Tako bismo na prvi pogled mogli zaključiti ako se osvrnemo na novu britansku fantastičnu seriju s elementima horora, The Fades. No, ipak stavimo šalu na stranu, posebice ako uzmemo u obzir da često nemamo prilike vidjeti ovakve uratke britanske produkcije. Tim više što ovdje ipak nije riječ o nekom trashu, već seriji koja je nadmašila očekivanja.
Paul je tinejdžer koji ima noćne more o apokalipsi te stoga mokri u krevet. Jednoga dana shvati da vidi duhove i da ima zadaću spriječiti ih da unište svijet živih. Duhovi su svuda, većina ih ne može napustiti Zemlju, te stoga lutaju bezizlazno okolo, sve dok jednog dana ne otkriju kako da zauzmu svijet živih. Mac je Paulov najbolji prijatelj, te zajedno čine tim autsajdera koji pomalo podsjeća na ekipu iz Freaks & Geeks. U cijelu priču ulazi i Neil koji Paula priprema da prihvati svoju sudbinu ‘odabranoga’.
Iako je možda priča o tinejdžerima herojima nekad bila ‘in’ i svoj vrhunac dostigla s Buffy, Paul ili njena britanska verzija napravio je ipak korak dalje od toga. Jack Thorne, autor zaslužan za veliki uspjeh Skinsa (britanskih, naravno), zanimljivo se poigrao s ovom tematikom i napravio dobar potez. Gluma, karakteri likova, efekti mogu dobiti pozitivnu ocjenu. Uvodna špica prilično je dobar mamac za ljubitelje horora, iako serija sama po sebi i nije nešto zastrašujuća. Paul kojeg glumi dosad relativno nepoznati Iain De Caestecker nije samo pravi autsajder, social pariah, već je prikazan kao zbunjena i depresivna osoba koja, osim svog službenog psihijatra, svoje probleme, među kojima i one ljubavne prirode, pokušava riješiti uz pomoć Maca (Daniel Kuduuya, Skins), vjerojatno najzanimljivijeg i najzabavnijeg lika u seriji. Osim što Mac pomalo nalikuje na Michaela Jacksona u mlađim danima (u jednom trenutku pokušava i zaplesati u tom stilu), s druge strane citira “ne Star Warse, nego likove iz Star Warsa”, što nas podsjeća na to koliko su geekovi cool, ali i razbija sivilo i tamu koje za sobom ostavlja svijet duhova.
Duhovi su za ostatak svijeta neprimjetni, ne mogu dotaknuti stvari, ne mogu ništa osjetiti, ovaj svijet za njih predstavlja zatvor. I tu nastupaju (a možda i s ciljem) pomalo smiješne crtice u scenariju, poput onih da iz duhova isijava svjetlost kada se nađu blizu mjesta uznesenja, a što su bliže, svjetlost je jača. Ili ona da na svijetu ima sve manje mjesta gdje mogu prijeći jer su ljudi betoniranjem zatvorili te prijelaze te onemogućili duhovima da napuste Zemlju. Njima možemo pridodati i situaciju u kojoj Neil prenaivno srlja u smrt. Apokaliptična tematika ovog puta nije toliko izlizana, unatoč motivima crnih ptica kako padaju s neba, a što nas podsjeća na stvarne događaje koji su početkom godine budili maštu mnogih. Nepoznato novostvoreno biće, niti čovjek, niti duh, podsjeća na vampira i najviše daje hororičnu notu seriji.
Sve u svemu, cjelokupni dojam nije loš. Thorne je ideju pretvorio u zanimljiv projekt, a pitanje je jedino koliko će se uspjeti održati. Nadnaravne pojave ne mogu se u potpunosti istrošiti, uvijek pronađu svoj put do obožavatelja. The Fades možda neće steći status kao Misfits, no tko zna, možda će zainteresirati Amerikance da posegnu za još jednim remakeom.
Započeo/la tema :
Budem bacio oko ako pogleda netko od vas i kaže da je dobra serija
AryMan- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 23.11.2009
Broj postova : 8624
Reputacija : 1652
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
7.9 na imdb, nekako mi ova serija baca na Hate, to je njezion stil serija, tamne i mračne.
Započeo/la tema :
Ipak sam odlučio da gledam, stavljam uskoro na skidanje
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:7.9 na imdb, nekako mi ova serija baca na Hate, to je njezion stil serija, tamne i mračne.
Ponekad me skroz pročitaš.
Bacam se na gledanje uskoro.
Hate- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija : 791
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Nisam neki ljubitelj horora ali kad su demoni, vampiri, vještice, vukodlaci, duhovi...... i osali horror junaci volim pogledati film sad dal ću ovaj pogledat ne znam
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:Javi kad pogledaš pilot, baš me zanima kakva je.
Obavezno.
Valjda će to biti uskoro jer fkt imam puno serija na gledanju i na "pauzi"
Al za pilot se uvijek nađe vremena.
Hate- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija : 791
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Danas gledam pilot, baš me zanima kakva je, pogledala sam trailer i ne čini se lošom. Ary, oćeš i ti gledat?
Započeo/la tema :
napisao sam već u ovu temu, pogledaj na 1. str
AryMan- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Pogledala sam upravo The Fades S01E01, na početku je bila dosadna epka ali kasnije je postala gledljiva, Dobra je glazba u seriji. Uglavnom radi se o tome da dječaku (glavnom glumcu) umre tata, a nakon njegove smrti on počne dobivat super moći - vidi budućnost u snovima. Snovi mu se ostavruju. U seriji ima duhova - onih zločestih, koji nisu uspjeli proći kroz nekakav portal jer im se svjetlost duše ugasila pa su ostali zarobljeni na svijetu, ima neko čudovište koje ubija ljude sa super moćima, padaju mrtve vrane dolje... pogledat ću drugu epku da vidim jel' valja, čisto iz znatiželje. Ima samo 6 epizodi, a svaka traje manje od sat vremena.
Zadnja promjena: Neu; čet lip 21, 2012 4:37 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Započeo/la tema :
sviđa mi se, pogledat ću jednom baš. pogledaj i 2. ep da vidim jel i dalje dobra.
AryMan- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Pogledala sam i Fades S01E02, ova druga epka je puno puno puno bolja od prve, i bolja i zanimljivija i napetija, otkrile su se neke tajne, kao što je da je žena od rpofesora bila u umobolnici a on za to nije znao, pa onda da dječak može liječiti ljude ali ne i sebe... zatim da duhovi koji nisu prošli kroz portal kad se nahrane ljudima mogu dodirivati ljude, znači ubijati i sl....
Fades S01E03 je još bolja epizoda, sada duhovi mogu i ispuštati glasove - vrištati. Bliži se kraj svijeta... Paul je smotan, na foru Merlina je, onako ima jake moći a sav je smotan, stidljiv...
Fades S01E03 je još bolja epizoda, sada duhovi mogu i ispuštati glasove - vrištati. Bliži se kraj svijeta... Paul je smotan, na foru Merlina je, onako ima jake moći a sav je smotan, stidljiv...
Započeo/la tema :
dobro kupila si me, gledam pilot uskoro pa javim dojmove u temi.
al ti ćeš isto pogledat makar pilot Supernatural.
al ti ćeš isto pogledat makar pilot Supernatural.
AryMan- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
nece,isto je rekla kad je mene nagovarala da gledam true blood.
i na kraju nije
i na kraju nije
Narco- Ufurani forumaš
Započeo/la tema :
Fades S01E04 najbolja epizoda do sada, toliko neizvjesna i napeta da nisam trepnila dok sam gledala. Baš sam se uživila u seriju. Netko je umro, ali se vratio među žive. Dobro mrtvaci (oni zli) kad se nahrane ljudskim mesom mogu postati pavi ljudi ponovo ali umro je netko drugi (neću sad reć tko) i vratili su ga među žive uz pomoć čarolije.
ovako izgleda kad se zli mrtvaci pretvaraju u ljude
a ovako izgleda izvorni zli mrtvac
Fades S04E05 super epka...
ovako izgleda kad se zli mrtvaci pretvaraju u ljude
a ovako izgleda izvorni zli mrtvac
Fades S04E05 super epka...
Započeo/la tema :
Narco je napisao/la:nece,isto je rekla kad je mene nagovarala da gledam true blood.
i na kraju nije
onda neću ni ja ovo gledat haha
neu ti ćeš cijelu seriju danas pogledat?
AryMan- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Da, pogledala sam upravo finale prve sezone serije Fades, klinac je zajebo, mislim vratio je mrtve tamo gdje pripadaju, otvorio je portal ali smrklo se nebo, i tako je završila serija.
Započeo/la tema :
ffs,zasto spojlas?
Narco- Ufurani forumaš
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:Da, pogledala sam upravo finale prve sezone serije Fades, klinac je zajebo, mislim vratio je mrtve tamo gdje pripadaju, otvorio je portal ali smrklo se nebo, i tako je završila serija.
kak misliš 1. sezonu kad ima samo jednu sezonu?
pa jel bar ima neki zaokružen kraj ili izgleda kao da je otkazana?
Narco je napisao/la:ffs,zasto spojlas?
baš, ccc. adminica a ne koristi spojlere. treba ju kaznit
AryMan- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
zaokružen je kraj i kraj se može shvatit ili da je poslao iščeznule (mrtve) na onaj kraj svijeta ili da ih je samo pretvorio u vrane ali su oni i dalje tu.
neće bit druga sezona?
neće bit druga sezona?
Započeo/la tema :
prikazivala se samo mjesec dana, od rujna do listopada 2011.
In April 2012, Johnny Harris confirmed that a second series had not been commissioned.
In April 2012, Johnny Harris confirmed that a second series had not been commissioned.
AryMan- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
kad ćeš ti gledat pilot? ajd sad
Započeo/la tema :