Mildred Pierce (2011)
4 posters
Stranica 1 / 1.
Mildred Pierce (2011)
Mildred Pierce (TV mini-series 2011)
imdb: http://www.imdb.com/title/tt1492030/
Ova miniserija HBO-ove produkcije daje intiman portret jedinstveno neovisne, svježe rastavljene žene (oskarovka Kate Winslet) koja se u razdoblju Velike depresije bori da stvori novi život za sebe i svoju obitelj.
HBO predstavlja najnoviju u nizu proslavljenih miniserija: „Mildred Pierce“, koja ponovno oživljava nezaboravne likove predstavljene u klasičnom romanu Jamesa M. Caina iz 1941. o ponosu i privilegijama srednje klase. Sa slavnom Kate Winslet (dobitnica „Oscara“ za „Žena kojoj sam čitao“) u naslovnoj ulozi i u režiji znamenitog filmaša Todda Haynesa koji je sudjelovao i u pisanju scenarija, ova petodijelna drama intiman je portret jedinstveno neovisne, svježe rastavljene žene koja se u razdoblju Velike depresije bori da stvori novi život za sebe i svoju obitelj. Drama istražuje Mildredinu pretjeranu odanost svojoj nezasitnoj kćeri Vedi (koju u kasnijim epizodama glumi Evan Rachel Wood) kao i složene odnose s indolentnim muškarcima u njezinu životu, uključujući igrača pola i ljubavnika Montyja Beragona (Guy Pearce) i bivšeg muža Berta Piercea (Brian F. O'Byrne). Prvi dio: Glendale, Kalifornija, 1931. Mildred Pierce, mlada majka nadarena za pečenje kolača, ostala je bijela udovica nakon što je izbacila muža Berta iz kuće. Primorana tražiti posao kako bi izdržavala sebe i svoje dvije mlade kćeri, 11-godišnju Veldu i sedmogodišnju Ray, Mildred posjeti agenciju za zapošljavanje, ali nailazi jedino na poslovne ponude koje smatra da su joj ispod časti. Usred potrage za poslom, dobiva i savjete o izlascima od prijateljice i susjede Lucy Gessler te započinje neočekivanu aferu s bivšim poslovnim partnerom svog muža, Wallyjem Burganom. Kad agencija nazove Mildred u vezi s otvorenim mjestom domaćice bogate pripadnice visokoga društva, ona nevoljko pristane na susret s njom. Nakon što prekine jedak informativni razgovor, Mildred potraži utočište u lokalnoj zalogajnici „Cristofor Café“ gdje će sudbina i konobarica po imenu Ida odigrati ulogu u oblikovanju njezine budućnosti.
Izvor: hbo.hr
Hoće netko gledati? Ary? Irone?
imdb: http://www.imdb.com/title/tt1492030/
Ova miniserija HBO-ove produkcije daje intiman portret jedinstveno neovisne, svježe rastavljene žene (oskarovka Kate Winslet) koja se u razdoblju Velike depresije bori da stvori novi život za sebe i svoju obitelj.
HBO predstavlja najnoviju u nizu proslavljenih miniserija: „Mildred Pierce“, koja ponovno oživljava nezaboravne likove predstavljene u klasičnom romanu Jamesa M. Caina iz 1941. o ponosu i privilegijama srednje klase. Sa slavnom Kate Winslet (dobitnica „Oscara“ za „Žena kojoj sam čitao“) u naslovnoj ulozi i u režiji znamenitog filmaša Todda Haynesa koji je sudjelovao i u pisanju scenarija, ova petodijelna drama intiman je portret jedinstveno neovisne, svježe rastavljene žene koja se u razdoblju Velike depresije bori da stvori novi život za sebe i svoju obitelj. Drama istražuje Mildredinu pretjeranu odanost svojoj nezasitnoj kćeri Vedi (koju u kasnijim epizodama glumi Evan Rachel Wood) kao i složene odnose s indolentnim muškarcima u njezinu životu, uključujući igrača pola i ljubavnika Montyja Beragona (Guy Pearce) i bivšeg muža Berta Piercea (Brian F. O'Byrne). Prvi dio: Glendale, Kalifornija, 1931. Mildred Pierce, mlada majka nadarena za pečenje kolača, ostala je bijela udovica nakon što je izbacila muža Berta iz kuće. Primorana tražiti posao kako bi izdržavala sebe i svoje dvije mlade kćeri, 11-godišnju Veldu i sedmogodišnju Ray, Mildred posjeti agenciju za zapošljavanje, ali nailazi jedino na poslovne ponude koje smatra da su joj ispod časti. Usred potrage za poslom, dobiva i savjete o izlascima od prijateljice i susjede Lucy Gessler te započinje neočekivanu aferu s bivšim poslovnim partnerom svog muža, Wallyjem Burganom. Kad agencija nazove Mildred u vezi s otvorenim mjestom domaćice bogate pripadnice visokoga društva, ona nevoljko pristane na susret s njom. Nakon što prekine jedak informativni razgovor, Mildred potraži utočište u lokalnoj zalogajnici „Cristofor Café“ gdje će sudbina i konobarica po imenu Ida odigrati ulogu u oblikovanju njezine budućnosti.
Izvor: hbo.hr
Hoće netko gledati? Ary? Irone?
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Re: Mildred Pierce (2011)
valjalo bi ovo pogledat, vjerujem da ja ocu
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Prvu epku sam još odavno skinula i nikako stić pogledat, čini se pila.
Ary, hoćeš ti gledat?
Ary, hoćeš ti gledat?
Započeo/la tema :
počeo gledati, pogledao 1. epku
Započeo/la tema :
I kakva je serija?
Započeo/la tema :
super, malo razvucena, moglo je to u 3-4 epke
Započeo/la tema :
Od mene čista desetka za ovu mini-seriju.
Prvo sam pogledala istoimenim film iz '45. koji je rađen po istom predlošku i koji je isto jako dobar. Ali je također rađen kao film-noir pa nedostaje više obiteljske drame i bolje prikazan odnos između majke i kćeri. U ovoj su seriji taj odnos sjajno prikazale Kate Winslet (Mildred Pierce) i Evan Rachel Wood (starija Veda Pierce; a nije bila loša ni mlađahna Morgan Turner kao Veda).
Prvo sam pogledala istoimenim film iz '45. koji je rađen po istom predlošku i koji je isto jako dobar. Ali je također rađen kao film-noir pa nedostaje više obiteljske drame i bolje prikazan odnos između majke i kćeri. U ovoj su seriji taj odnos sjajno prikazale Kate Winslet (Mildred Pierce) i Evan Rachel Wood (starija Veda Pierce; a nije bila loša ni mlađahna Morgan Turner kao Veda).
- Sličice i spoileri:
- Iako ima dvije kćeri, Vedu i Ray, Mildred je nekako uvijek više pozornosti posvećivala Vedi. Ili je ona zahtijevala više - trebale su joj nove haljine, sati klavira... sve što zamisli! Mala Ray je bila preslatka, zaigrana i vrckasta, a nesreća je htjela da se razboli baš u trenutku kada se Mildred zabavljava s mladim Montyjem nakon rastave.
Ray je završila u bolnici i ubrzo umrla. Htjela bih vjerovati kako se Mildred bacila na posao u restoranu kako bi potisnula bol, kako ne bi imala vremena razmišljati o preranoj smrti svoje kćeri, ali istina je ta da je i njoj, a posebno Vedi očajnički trebao novac. A nakačio se i besposličar Monty.
Mildred posao u restoranima cvjeta, svi su sretni i zadovoljni. Osim Vede. Nakon svađe s majkom (ružno je slušati ju kako se kroz čitavu seriju obraća majci s "Mother"!), Veda odlazi od kuće i postaje pjevačice klasične glazbe.
Veda napokon može zaraditi svoj novac, ali ni to nije dovoljno za nekoga s ogromnim prohtjevima. Na prvu se možda čini preponosna, ali dakako da ne odbija majčine poklone.
Mildred zbog čitave strke oko Vedinog nastupa u Filharmoniji (i ogromnih troškova oko haljine koja se šije za tu posebnu priliku i oko večere koju pripremaju za goste), prekasno saznaje da posluje u minusu i da će uskoro bankrotirati. Jedini izlaz bila bi joj Vedina pomoć.
Ali malu ku*ku pronalazi u krevetu svog drugog muža Montyja i skoro ju uguši. Veda je i to iskoristila da ponizi majku, ali i da zaradi nešto na "ozljedi glasa".
Kraj odiše optimizmom jer Veda odlazi u New York gdje ju čekaju Monty i posao, a Mildred se opet udala za prvog muža (i Vedinog oca). No sumnjam da će dugo moći jedna bez druge...
- Registriran/a : 01.01.1970
Započeo/la tema :
^^ Fina recenzija , bacit ću i ja oko, tvoje slike su me kupile.
Započeo/la tema :
zasto se ja ne sjecam ove serije, a gledao sam :S mislim ne sjecam se radnje
Započeo/la tema :
Zato moraš pisati recenzije ili makar nekoliko rečenica dojmova.
Započeo/la tema :
Mater ima restoran a kćerka teži visokom društvu i prezire mater s tim da troši materine novce, Raskurva se i njih dvije dođu u sukob oko istog muškarca.
Sjećaš li se sad, thunder?
Sjećaš li se sad, thunder?
Sibor- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 21.08.2013
Broj postova : 51
Reputacija : 16
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
ne bas
nije do tebe
nije do tebe