Iran uveo dress code za građane
+6
Teo
tanuki
Prop
sunce
Hell
Neu
10 posters
Stranica 1 / 1.
Iran uveo dress code za građane
Iranke i Iranci dobili su novi dress code. Ovog ljeta vlasti su odlučile postrožiti dosadašnja pravila odijevanja, pa su donijeli plan moralne sigurnosti u kojem stoji što se smije odijevati te kakve frizure i nakit nositi. Da bi se tragovi zapadnjačke kulture što bolje iskorijenili, na ulicama brinu tisuće policajaca.
Previše otkrivena lica, haljine do koljena, pripijena odjeća -postale su kažnjive stvari u Iranu. Iranske vlasti donijele su novi, stroži plan moralne sigurnosti koji propisuje dress code.
Ogrlice i narukvice žene smiju pokazivati samo pred muškarcima iz najbliže obitelji. Na meti su i muške frizure - tzv. ježić frizure, irokeze, konjski rep, fudbalerke - nisu dopuštene, baš kao ni tetovaže i nakit za muškarce.
dnevnik.hr
Što vi kažete na ovo?
Previše otkrivena lica, haljine do koljena, pripijena odjeća -postale su kažnjive stvari u Iranu. Iranske vlasti donijele su novi, stroži plan moralne sigurnosti koji propisuje dress code.
Ogrlice i narukvice žene smiju pokazivati samo pred muškarcima iz najbliže obitelji. Na meti su i muške frizure - tzv. ježić frizure, irokeze, konjski rep, fudbalerke - nisu dopuštene, baš kao ni tetovaže i nakit za muškarce.
dnevnik.hr
Što vi kažete na ovo?
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Hell- Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa) - Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Re: Iran uveo dress code za građane
A zamislite da postoji dess code u Hrvatskoj, što mislite kako bi to bilo? Bi li se vi pridržavali?
Započeo/la tema :
sunce- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.01.2012
Broj postova : 1916
Reputacija : 127
Započeo/la tema :
A daj, i hodala bi kao klonirana bez ikakve pobune?
Započeo/la tema :
kao klonirana bez ikakve pobune?
A danas se nemaš kontra čega buniti u ovoj državi?
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
pa nema baš nekakve razlike između irana i hrvatske ( mslim da neki teoretičar i tvrdi da smo porijeklom iranci)
dress code je najmanji problem !
dress code je najmanji problem !
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Imam, no ja kao pojedinac ne mogu utjecati na funkcioniranje ove države. No da se uvede dress code, ne bi hodala u nekim pizdarijama.
Započeo/la tema :
Sad kad su doveli dress code za žene nek donesu i za muškarce, zašto bi muškarcima bilo dozvoljeno da pokazuju lice ženama s kojima nisu u braku
Zašto bi žene morale biti čednije od muškaraca.
Zašto bi žene morale biti čednije od muškaraca.
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:Imam, no ja kao pojedinac ne mogu utjecati na funkcioniranje ove države. No da se uvede dress code, ne bi hodala u nekim pizdarijama.
Hodala bi, itekak bi hodala.
Ja bi se prijavio u policiju koja bi to nadzirala, pa bi ti vidla kad te ja šćepam da nisi odjevena po ćudorednome zakonu.
I još da mi pamučne gaće nosiš, a tangice su propisane...
diabolik.- Manga foruma
- Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova : 6086
Reputacija : 553
Godina imam : 59
Započeo/la tema :
Što je vama to toliko čudno? Bez obzira na državu neki se samovoljno drže onoga što je "vjera propisala" (Ok - usput primaju i mjesećnu plaću jer se drže tradicije)
Znala sam viđat žensku na plaži, a da joj se samo okice vide. Muž i dijete uživaju, a ona jadna u hladu. Sama si je to birala.
A i taj dress code. Ako ti se ne sviđa - potrudi se i preseli se u drugu državu. Najlakše je kukat kako ti se ne sviđa kako "tvoja" država funkcionira, a jako mali postotak ljudi se trudi da to promjeni i da se preseli.
Znala sam viđat žensku na plaži, a da joj se samo okice vide. Muž i dijete uživaju, a ona jadna u hladu. Sama si je to birala.
A i taj dress code. Ako ti se ne sviđa - potrudi se i preseli se u drugu državu. Najlakše je kukat kako ti se ne sviđa kako "tvoja" država funkcionira, a jako mali postotak ljudi se trudi da to promjeni i da se preseli.
Hate- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija : 791
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
A kaj ti misliš da to s preseljenjem u drugu državu ide ko s mijenjanjem gaća?Hate je napisao/la:
Danas mi se ne sviđa tu i sutra osvanem tam di je najbolje.
Misliš da te negdje u drugoj državi jedva čekaju da im se nacrtaš na državnim jaslama, pa da te hrane, maze i paze.
diabolik.- Manga foruma
Započeo/la tema :
Da dovljno želiš i da ti se fkt gade takve stvari i da stvarno više ne možeš izdržat preselit se u drugu državu je mačji kašalj. To neće doć prek noći i bez imalo truda, ali normalno najlakše je kukat i ništa poduzimat da se određeno stanje promijeni.
Samo ne znam dali si ti slijep ili kaj? Jel ti vidiš da sam ja napisala
Bez muke nema nauke - samo najlakše je ne slagat se, kukat, a ništa ne poduzimat po tom pitanju.
jako mali postotak ljudi SE TRUDI da to promjeni i da se preseli.
Bez muke nema nauke - samo najlakše je ne slagat se, kukat, a ništa ne poduzimat po tom pitanju.
Hate- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Hate je napisao/la:
Malička naj se ljutiti, ali pišeš nebuloze.
Iran ima preko 70 milijuna stanovnika i tu ima najmanje 7 milijuna žena koje ne mogu ni primirisati van granice iz jednostavnog razloga jer im je za to potrebna viza. I ne samo da žene ne mogu van, ne mogu ni muškarci.
Donedavno su pod viznim režimom bili i Srbi i Bosanci, pa ako imaš koga iz Bosne, ili Srbije nek ti malo pojasni kak funkcionira to s vizama.
Ili ak ti se da skoči do Američke, ili Britanske ambasade, pa iz fore pitaj da odeš malo kod njih, pa buš vidla kak je to lako otić van kod onih koji te ne žele.
diabolik.- Manga foruma
Započeo/la tema :
Sigurno lakše nego što ti to prezentiraš. Ljudi odlaze svakodnevno iz svoje države i sele se. Nitko ne kaže da je to jednostavno srećo, ali ako si toliko nezadovoljan POTRUDI SE.
Ide se radit sezonski do 6. mjeseci, a postoji mogućnost da dobiješ posao za stalno. Ili se udaj tamo. Dobiš lijepo work holiday visu i put pod noge. A prije toga si u svojoj državi zaradiš neki početni kapital. Skupi si cca 20 000 kn i ajmo za Canadu. Put pod noge. Ili U Englesku. Frendica je već visila po tim ambasadama i ja točno znam što ti treba i kako otić u drugu državu - ma na drugi kontinent. Samo postoji određen broj ljudi koji idu van u jednoj godini. Npr. 400 ljudi godišnje u jednu zemlju. Ti se podrudi da imaš para za početak i bježi.
Napisala bi još neke stvari, ali neda mi se.
Znaš onu: "Onaj tko nešto želi POTRUDIT ĆE SE - onaj tko ne želi - NAĆI ĆE IZLIKU"
Ide se radit sezonski do 6. mjeseci, a postoji mogućnost da dobiješ posao za stalno. Ili se udaj tamo. Dobiš lijepo work holiday visu i put pod noge. A prije toga si u svojoj državi zaradiš neki početni kapital. Skupi si cca 20 000 kn i ajmo za Canadu. Put pod noge. Ili U Englesku. Frendica je već visila po tim ambasadama i ja točno znam što ti treba i kako otić u drugu državu - ma na drugi kontinent. Samo postoji određen broj ljudi koji idu van u jednoj godini. Npr. 400 ljudi godišnje u jednu zemlju. Ti se podrudi da imaš para za početak i bježi.
Napisala bi još neke stvari, ali neda mi se.
Znaš onu: "Onaj tko nešto želi POTRUDIT ĆE SE - onaj tko ne želi - NAĆI ĆE IZLIKU"
Hate- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Ah, bar se nemoraju misliti svaki dan sto ce obuci,jel one cipele pasu uz ono odijelo itd.....
ne_zna_se- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 06.03.2011
Broj postova : 309
Reputacija : 75
Godina imam : 54
Započeo/la tema :
Ribica moja mala sjatka, sve je to točno kaj ti pišeš, samo si zaboravila da Iran nije nama susjedna država tu prek plota di je kaka taka demokracija red i slično.
Ak nisi već pročitala, onda uzmi informacije radi, pa pročitaj od B. Mahmoody " Nedam svoje dijete" (mislim da je bio i film) knjigu o životu žena u Iranu, ili od A.Hirsi Magan "Nevjernica (bilo u Konzumu za kupit) o životu žena pod torturom islamskih fundamentalista.
Mislim da ćeš shvatiti u kakvom paklu žive žene di su na vlasti islamski fundamentalisti i da to s bijegom u inozemstvo je zapravo za njih nemoguća misija.
Ak nisi već pročitala, onda uzmi informacije radi, pa pročitaj od B. Mahmoody " Nedam svoje dijete" (mislim da je bio i film) knjigu o životu žena u Iranu, ili od A.Hirsi Magan "Nevjernica (bilo u Konzumu za kupit) o životu žena pod torturom islamskih fundamentalista.
Mislim da ćeš shvatiti u kakvom paklu žive žene di su na vlasti islamski fundamentalisti i da to s bijegom u inozemstvo je zapravo za njih nemoguća misija.
diabolik.- Manga foruma
Započeo/la tema :
Znam da je NJIMA puno teže, ali diabolik ruku na srce nije niti nemoguće.
Nije nam ni Canada baš neka susjedna država, ali oke. Nije ni kod nas baš med i mlijeko i ljudima je teško napustit državu. (Večina misli da je i nemoguće, ali nije)
Nije nam ni Canada baš neka susjedna država, ali oke. Nije ni kod nas baš med i mlijeko i ljudima je teško napustit državu. (Večina misli da je i nemoguće, ali nije)
Hate- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Ništa nije nemoguće, samo što je kod nas to manje-više avanturica gotovo bez posljedica, dok je tamo to doslovno pitanje života i smrti.Hate je napisao/la:Znam da je NJIMA puno teže, ali diabolik ruku na srce nije niti nemoguće.
Kod nas ti barem neće neprilike kod takve akcije praviti najbliži, dok ti tamo od njih prijeti najveća opasnost, a da ne govorimo o rodbinsko-klanovskim vezame i slično.
Pročitaj jednu od tih knjiga. Nećeš zažaliti.
diabolik.- Manga foruma
Započeo/la tema :
imamo i mi naše dress-kodove, šaljemo našoj okolini poruku tko i što smo ili bi rado bili, a naša ljudska okolina šalje nama poruke tko i što predstavlja. tako na prvi pogled znamo je li je ovo naše društvo ili nije.
minutus- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
Similar topics
» Source Code (2011)
» Kōdo Giasu: Hangyaku no Rurūshu-Code Geass: Lelouch of the Rebellion (2006-2008)
» Kōdo Giasu: Hangyaku no Rurūshu-Code Geass: Lelouch of the Rebellion (2006-2008)
Stranica 1 / 1.