Eric Clapton
3 posters
:: Kultura i Zabava :: Glazba :: Pjevači :: Strani pjevači
Stranica 1 / 1.
Eric Clapton
Eric Clapton engleski blues rock gitarist i kantautor. Tijekom karijere stekao je ugled i kod glazbenih kritičara i kod publike, kao jedan od najvažnijih i najutjecajnijih gitarista svih vremena. Clapton je jedina osoba koja je kao glazbenik tri puta uvedena u Kuću Slavnih (Rock and Roll Hall of Fame): kao solo izvođač, i kao član rock grupa Yardbirds i Cream.
Inspiriran bluesom, već više od 40 godina slovi za jednog od najboljih rock gitarista na svijetu, iako je kroz karijeru mijenjao glazbene stilove; od blues-rocka (sa grupom John Mayall & the Bluesbreakers), psihodeličnog rocka (sa grupom Cream), do reggaea (obrada pjesme "I Shot the Sheriff" koju je napisao Bob Marley). Svirao je u različitim sastavima, a najpoznatiji su The Yardbirds, Cream i Blind Faith, a uz to je surađivao sa dugačkim nizom drugih glazbenika.
Dvije od njegovih najvećih uspješnica, koje su i danas često središnjica njegovih scenskih nastupa su "Layla" (koju je snimio sa grupom Derek and the Dominos) i blues standard "Crossroads" koju je napisao Robert Johnson.
Predobra pjesma i glas!
Inspiriran bluesom, već više od 40 godina slovi za jednog od najboljih rock gitarista na svijetu, iako je kroz karijeru mijenjao glazbene stilove; od blues-rocka (sa grupom John Mayall & the Bluesbreakers), psihodeličnog rocka (sa grupom Cream), do reggaea (obrada pjesme "I Shot the Sheriff" koju je napisao Bob Marley). Svirao je u različitim sastavima, a najpoznatiji su The Yardbirds, Cream i Blind Faith, a uz to je surađivao sa dugačkim nizom drugih glazbenika.
Dvije od njegovih najvećih uspješnica, koje su i danas često središnjica njegovih scenskih nastupa su "Layla" (koju je snimio sa grupom Derek and the Dominos) i blues standard "Crossroads" koju je napisao Robert Johnson.
Predobra pjesma i glas!
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Re: Eric Clapton
Layla je meni i mnogima puno draža u ovoj fantastićnoj akustičnoj izvedbi nego u originalu.
Optimyst- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 3226
Reputacija : 795
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
Re: Eric Clapton
Wonderful Tonight
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499