Prirodan način liječenja akni
+3
Anrob
Neu
Love
7 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Prirodan način liječenja akni
Kod liječenja akni najvažnije je problemu pristupiti sustavno, dakle i iznutra i izvana.
Bubuljice nastaju kada se začepe otvori lojnica, te upale uz pomoć bakterija.
Prvi korak je prestati istiskivati bubuljice, jer se tako može oštetiti tkivo, a na zdravu kožu prenijeti gnojne klice.
Sunčanje pomaže liječenju akni, posebno pokraj mora.
Osim što treba povesti računa o prehrani i zdravo se hraniti, trebalo bi i smanjiti stres na najnižu moguću razinu, te redovito spavati i boraviti u prirodi na svježem zraku.
Za unutarnju primjenu protiv bubuljica pomaže nekoliko čajeva. Ali je važno odlučiti se za jedan i primijeniti cijelu kuru liječenja, odnosno redovito piti najmanje mjesec dana.
1. U litri vode zakuhaju se četiri žlice DIVLJE MAČUHICE. Nakon 10 minuta posuda se skine s vatre i procijedi. Pola litre čaja popije se tijekom dana, a ostatak se upotrijebi za ispiranje lica.
2. Protiv bubuljica djelotvorna je i KOPRIVA. Trebalo bi konzumirati 4 svježe pripremljene šalice čaja dnevno, odnosno 1 l.
3. ili MATIČNJAK – Dnevno se piju 3 šalice.
4. ZELENI ČAJ – dvije šalice svježe pripremljenog čaja dnevno popijte, te dva puta dnevno isperite lice također svježe pripremljenim čajem.
Losion protiv bubuljice pripremit ćete tako da u 2 dl destilirane vode nakapate 24 kapi eteričnog ulja od lavande. Koristiti ujutro i navečer prije nanošenja kreme. Prije svake upotrebe potrebno je bočicu dobro protresti.
Za mazanje lica može se koristiti pripravak od šimšira. Stučeni listovi šimšira namoče se u maslinovom ulju. Nakon dvadeset dana procijedite, te se lice maže navečer prije spavanja.
Za jako upaljena mjesta može se koristiti oblog od trputca. Tri žlice narezanih listova uskolisnog trputca pomiješaju se s dvije žlice maslinovog ulja i stave na bolesno mjesto. Tri puta dnevno držati po jedan sat.
Lice na kojem je već koža oštećena trebalo bi ispirati ujutro i navečer čajem od pravog nevena.
Prije upotrebe svakog pripravka potrebno je napraviti test alergije, tako što ćete na unutarnju stranu lakta utrljati pripravak i ostaviti 24 sata. Ukoliko se na koži primijeti bilo kakva reakcija proizvod s ne smije koristiti.
Bubuljice nastaju kada se začepe otvori lojnica, te upale uz pomoć bakterija.
Prvi korak je prestati istiskivati bubuljice, jer se tako može oštetiti tkivo, a na zdravu kožu prenijeti gnojne klice.
Sunčanje pomaže liječenju akni, posebno pokraj mora.
Osim što treba povesti računa o prehrani i zdravo se hraniti, trebalo bi i smanjiti stres na najnižu moguću razinu, te redovito spavati i boraviti u prirodi na svježem zraku.
Za unutarnju primjenu protiv bubuljica pomaže nekoliko čajeva. Ali je važno odlučiti se za jedan i primijeniti cijelu kuru liječenja, odnosno redovito piti najmanje mjesec dana.
1. U litri vode zakuhaju se četiri žlice DIVLJE MAČUHICE. Nakon 10 minuta posuda se skine s vatre i procijedi. Pola litre čaja popije se tijekom dana, a ostatak se upotrijebi za ispiranje lica.
2. Protiv bubuljica djelotvorna je i KOPRIVA. Trebalo bi konzumirati 4 svježe pripremljene šalice čaja dnevno, odnosno 1 l.
3. ili MATIČNJAK – Dnevno se piju 3 šalice.
4. ZELENI ČAJ – dvije šalice svježe pripremljenog čaja dnevno popijte, te dva puta dnevno isperite lice također svježe pripremljenim čajem.
Losion protiv bubuljice pripremit ćete tako da u 2 dl destilirane vode nakapate 24 kapi eteričnog ulja od lavande. Koristiti ujutro i navečer prije nanošenja kreme. Prije svake upotrebe potrebno je bočicu dobro protresti.
Za mazanje lica može se koristiti pripravak od šimšira. Stučeni listovi šimšira namoče se u maslinovom ulju. Nakon dvadeset dana procijedite, te se lice maže navečer prije spavanja.
Za jako upaljena mjesta može se koristiti oblog od trputca. Tri žlice narezanih listova uskolisnog trputca pomiješaju se s dvije žlice maslinovog ulja i stave na bolesno mjesto. Tri puta dnevno držati po jedan sat.
Lice na kojem je već koža oštećena trebalo bi ispirati ujutro i navečer čajem od pravog nevena.
Prije upotrebe svakog pripravka potrebno je napraviti test alergije, tako što ćete na unutarnju stranu lakta utrljati pripravak i ostaviti 24 sata. Ukoliko se na koži primijeti bilo kakva reakcija proizvod s ne smije koristiti.
Zadnja promjena: Love; pet lis 16, 2009 10:22 am; ukupno mijenjano 1 put.
Love- Domaćica foruma Love
(Brineta, kuvar'ca, seksica) - Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 28855
Reputacija : 1211
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Re: Prirodan način liječenja akni
nemam s tim problema,izbiju mi 2-3 samo pred menstruaciju,i onda prođu.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
ja sam prije u pubertetu imala,sad jako rijetko ako i dođu imam ja lijek i za to..
Započeo/la tema :
Pozdrav svima!
Vidjela sam temu koja mi se jako svidjela, stoga sam se istog trena učlanila na forum u nadi da ću dobiti koji koristan savjet.
Moja situacija je sljedeća.
Muku mučim s licem već tri i pol godine. Onako doslovno preko noći javile su mi se akne/ciste/flekovi/ožiljci i nemam više snage hodati kod doktora pošto su i oni dignuli ruke.
Voljela bi vidjeti ima li itko kakvu ideju/preporuku šta da probam kako bi sve to barem umanjila.
Ne moram ni govoriti da mi je već muka gledati se u ogledalo, nadam se da razumijete.
:tnx:
Vidjela sam temu koja mi se jako svidjela, stoga sam se istog trena učlanila na forum u nadi da ću dobiti koji koristan savjet.
Moja situacija je sljedeća.
Muku mučim s licem već tri i pol godine. Onako doslovno preko noći javile su mi se akne/ciste/flekovi/ožiljci i nemam više snage hodati kod doktora pošto su i oni dignuli ruke.
Voljela bi vidjeti ima li itko kakvu ideju/preporuku šta da probam kako bi sve to barem umanjila.
Ne moram ni govoriti da mi je već muka gledati se u ogledalo, nadam se da razumijete.
:tnx:
Anrob- Nevina dušica
- Registriran/a : 17.02.2009
Broj postova : 4
Reputacija : 0
Godina imam : 40
Započeo/la tema :
jel ih tiskaš redovito? ako ih tiskaš nemoj ih tiskat. i svako veće i jutro obavezno lice namaži sa cleam &clearom
Započeo/la tema :
Tiskanje mi se zamjerilo, ali ima dana kad me toliko boli da ne znam šta ću i onda uzmem sterilnu iglu i malo piknem i pustim da samo izađe šta ima.
A clean&clear teško da će pomoći.
Pila sam antibiotike(geomicin, doksiciklin, orbenin, neke ljubičaste, sumamed 10 tjedana) i nije bilo dugoročnog rezultata, a od kozmetike skoro sve sta se moglo kupiti (avene, vichy, bioderma......)
Nekak sam nakon svega još jedino ostavila malo nade u neku prirodnu kozmetiku, čajevi, kremice, ulja, i tako nešto pa se sad svim silama trudim o tome saznati što je više moguće.
A clean&clear teško da će pomoći.
Pila sam antibiotike(geomicin, doksiciklin, orbenin, neke ljubičaste, sumamed 10 tjedana) i nije bilo dugoročnog rezultata, a od kozmetike skoro sve sta se moglo kupiti (avene, vichy, bioderma......)
Nekak sam nakon svega još jedino ostavila malo nade u neku prirodnu kozmetiku, čajevi, kremice, ulja, i tako nešto pa se sad svim silama trudim o tome saznati što je više moguće.
Anrob- Nevina dušica
Započeo/la tema :
Pa nemoj toliko tiskat i čačkat po tome. ostavi da se osuši i redovito maži sa tonikom-clean clearom il nekim drugim dobrim tonikom.
i rakijom je dobro namazati isto-rakija isušuje. stavi malo rakije na vaticu i namaži si po licu.
i rakijom je dobro namazati isto-rakija isušuje. stavi malo rakije na vaticu i namaži si po licu.
Započeo/la tema :
To za rakiju sam čula, a što se tiskanja tiće nadam se da ne znaš iz iskustva ali kad se napravi kvrga u kojoj se nalaze još dvije do tri kvrgice i kad se na smiješ ni ručnikom obrisat, dođe mi da se umijem u klornoj kiselini, a kamolida stisnem.
I šta je zanimljivo, kad to probušim i dak malo stisnem ne mogu ti opisat koje olakšanje osjetim. Doslovno mi je fizička bol manja.
Ma strava, da čovjek ne povjeruje kaliko ti to prblema može stvorit. Užas!
I šta je zanimljivo, kad to probušim i dak malo stisnem ne mogu ti opisat koje olakšanje osjetim. Doslovno mi je fizička bol manja.
Ma strava, da čovjek ne povjeruje kaliko ti to prblema može stvorit. Užas!
Anrob- Nevina dušica
Započeo/la tema :
pa znam,ali što više tiskaš i čačkaš po tome više ti se pravi. i dal kad tiskaš namažeš s nečim poslije toga?
Započeo/la tema :
Sperma pomaže koži...ovo nije zajebancija,to je dokazano.
Probaj navesti nekog da ti svrši po licu, možda smanji napetost kože. znam da smiješno zvuči...jbg.
Probaj navesti nekog da ti svrši po licu, možda smanji napetost kože. znam da smiješno zvuči...jbg.
Sinister- Manga foruma
- Registriran/a : 15.01.2009
Broj postova : 6027
Reputacija : 139
Godina imam : 1013
Započeo/la tema :
moja frendica se isto mučila s aknama, dermatologica ju je poslala ginekologu, dobila je pilule i od tada joj je bolje. još uvijek ih ima, ali joj se stanje stvarno popravilo.
bittersweet- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 7152
Reputacija : 12
Započeo/la tema :
cynic-stavrno si lik.
Započeo/la tema :
E davno je bilo kad sam ja imo problema sa tim..al sjećam se da sam pokušavo
sa svom(tada dostupnom)kemijom,mislim nije da sam to zbog ljepote kad sam
prirodno ružan,već kao i Anrob zbog boli,i sa ničim nije uspjevalo dok nisam dobio-
opet jedinstven promašaj-vodene kozice,onaj neki pripravak koji se koristi za
isušivanje tih "balonića" mi je isušio i akne,i od tad više ih nemam..inače ak jedeš čokoladu-
odustani,i ona pospješuje pojavljivanje akni!!
sa svom(tada dostupnom)kemijom,mislim nije da sam to zbog ljepote kad sam
prirodno ružan,već kao i Anrob zbog boli,i sa ničim nije uspjevalo dok nisam dobio-
opet jedinstven promašaj-vodene kozice,onaj neki pripravak koji se koristi za
isušivanje tih "balonića" mi je isušio i akne,i od tad više ih nemam..inače ak jedeš čokoladu-
odustani,i ona pospješuje pojavljivanje akni!!
Gost- Gost
na sreću nemam akni
House- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 6097
Reputacija : 435
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Pa ja znam da je to smiješno...ali doista je istinito.
Inače,žao mi je kad vidim ljude kojima je lice prekriveno time,imao sam takvog frenda i uopće nije fora to. Šteta.
Inače,žao mi je kad vidim ljude kojima je lice prekriveno time,imao sam takvog frenda i uopće nije fora to. Šteta.
Sinister- Manga foruma
Započeo/la tema :
a jesi p.... cura je lijepo pitala znamo li kaj bi joj moglo pomoći, a ti se dođeš hvaliti kak nemaš akne. baš si bezobrazan.Dr.House je napisao/la:na sreću nemam akni
bittersweet- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 7152
Reputacija : 12
Započeo/la tema :
Neukrotiva: Namažem s uljem čajevca i malo poslje aloe verom.
Cynic: Ako si ti probao i kažeš da šljaka, probat ću i ja! Šalim se! Nadam se da ne zamjeraš? Nego šalu na stranu, ne bi vjerovao koliko sam puta to već čula, ali stvarno. Ako se malo razmisli o tome ima i smisla. Kako munjevitom brzinom gubim nadu, nikad se ne zna, možda si razveselim dečka s tom idejom. Vjerujem kako ne bi imao ništa protiv!
falcon.75: ajde ako je moguće da probaš saznati o kojem se pripravku radi, ima više vrsta pa da se znam orijentirat.
bittersweet: pila sam ja kontracepciju dosta dugo i to tri vrste(diane 35, cilest, yasmin) ali nije imalo bitnog učinka na lice.
Sve u svemu hvala ljudi što ste se javili, svaki savijet je koristan, i još ako se nasmijem, nema boljeg!
Nadam se da ćete me nastavit savjetovat i informirat u slučaju da nešto čujete ili pročitate! U mom sličaju sve je dobrodošlo! :tnx:
Cynic: Ako si ti probao i kažeš da šljaka, probat ću i ja! Šalim se! Nadam se da ne zamjeraš? Nego šalu na stranu, ne bi vjerovao koliko sam puta to već čula, ali stvarno. Ako se malo razmisli o tome ima i smisla. Kako munjevitom brzinom gubim nadu, nikad se ne zna, možda si razveselim dečka s tom idejom. Vjerujem kako ne bi imao ništa protiv!
falcon.75: ajde ako je moguće da probaš saznati o kojem se pripravku radi, ima više vrsta pa da se znam orijentirat.
bittersweet: pila sam ja kontracepciju dosta dugo i to tri vrste(diane 35, cilest, yasmin) ali nije imalo bitnog učinka na lice.
Sve u svemu hvala ljudi što ste se javili, svaki savijet je koristan, i još ako se nasmijem, nema boljeg!
Nadam se da ćete me nastavit savjetovat i informirat u slučaju da nešto čujete ili pročitate! U mom sličaju sve je dobrodošlo! :tnx:
Anrob- Nevina dušica
Započeo/la tema :
Ok,pokušat ću,moram pogledat u papire od dok-a pa ti javim,ali ih moram prvo pronać..Anrob je napisao/la:
Gost- Gost
sigurno hoćešmožda si razveselim dečka s tom idejom.
ako probaš javi jel ima učinka,hehehe
Započeo/la tema :
Ak ništa drugo,bar će dečko profitirati...
Sinister- Manga foruma
Započeo/la tema :
decko mi svrsi na lice-znaci zato ni nemam akne
vanessastjepa- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 383
Reputacija : 3
Započeo/la tema :
bittersweet je napisao/la:a jesi p.... cura je lijepo pitala znamo li kaj bi joj moglo pomoći, a ti se dođeš hvaliti kak nemaš akne. baš si bezobrazan.
nisam ni čitao šta je ona pisala, neg sam odgovorio na pitanje teme, nehvalim se time.
House- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 6097
Reputacija : 435
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
pokazi svoju sliku da se uvjerimo
vanessastjepa- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 383
Reputacija : 3
Započeo/la tema :
kak moš neimat akne od sperme???
Započeo/la tema :
ahahahahah ^^bože sačuvaj
Započeo/la tema :
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Preparati za čiščenje lica,protiv bubuljica i akni
» Operacije koje se plaćaju a u pitanju je život ili smrt - visoke cijene lijekova, liječenja, skupi lijekovi, skupe operacije
» Drugi način
» Školski način odijevanja
» Mudre izreke na naš način :)
» Operacije koje se plaćaju a u pitanju je život ili smrt - visoke cijene lijekova, liječenja, skupi lijekovi, skupe operacije
» Drugi način
» Školski način odijevanja
» Mudre izreke na naš način :)
Stranica 1 / 2.