Koliko vi mobitela posjedujete?
+7
GracaVanPelt
Lopov
Mass
Iron Man
Teo
Stevo Largo
Neu
11 posters
Stranica 1 / 1.
Proizvodi kao što su mobiteli ili osobno računalo danas predstavljaju nezaobilaznu 'obavezu' koju posjeduje svako kućanstvo. Istraživanje provedeno od strane GFK, pokazalo je da je prosječan broj mobitela u Hrvatskoj po kućanstvu čak 2,5 komada.
Posjedovanje mobitela se stabiliziralo na razini od oko 89% kućanstava u kojima postoji barem jedan takav uređaj - najviše u Istri s Primorjem (99%), te Zagrebu i Dalmaciji (po 95% kućanstava), podaci su to do koji je došao GFK.
Gotovo sva kućanstva s mjesečnim prihodima od 5.500 kuna i više imaju najmanje jedan mobitel. S rastom broja članova kućanstva proporcionalno se povećava posjedovanje mobilnih uređaja (na oko 98%).
Prosječan broj mobitela po kućanstvu je 2,5 komada (u Zagrebu je 2,8.a kod kućanstava s najvišim prihodima je 3,4).
U trećini kućanstava danas se već nalazi barem jedan smartphone / blackbery / iPhone (kod kućanstava s preko 11 tisuća kuna mjesečnih prihoda posjedovanje pametnih telefona iznosi oko 57% ).
Proizvod koji posebno ukazuje na ''suvremenu pismenost'' je osobno računalo / kompjuter te je kao - stolni PC / laptop / notebook prisutan u 67% kućanstava (u prosjeku imamo 1,2 računala po kućanstvu; kod onih s najvišim primanjima – 1,4).
Klasično stolno računalo nalazi se u oko 50% kućanstava (najviše u Zagrebu - 67% i Dalmaciji - 61%), a prijenosno / laptop / notebook ima oko 26% kućanstava ( Zagreb - 38%, Dalmacija - 30%; u kućanstvima s mjesečnim prihodima višim od 8 tisuća kuna - 44% a onima s preko 11 tisuća kuna - 60%).
S druge strane, priključak na Internet ima 62% kućanstava (najviše Zagreb - 75% i Dalmacija – 72% a najmanje u Slavoniji – 39%). Oko 32% kućanstava ima i pisač uz računalo.
Video kameru (za snimanje) ima 10 % kućanstava. Tu je i digitalna kamera s oko 14% kućanstava (Zagreb – 19%).
Fotoaparat se nalazi u preko 55% kućanstava, ali digitalni foto aparat ima već 48% kućanstava – prednjači Istra s Primorjem – 63% s % kućanstava, pokazuju podaci GFK.
Posjedovanje mobitela se stabiliziralo na razini od oko 89% kućanstava u kojima postoji barem jedan takav uređaj - najviše u Istri s Primorjem (99%), te Zagrebu i Dalmaciji (po 95% kućanstava), podaci su to do koji je došao GFK.
Gotovo sva kućanstva s mjesečnim prihodima od 5.500 kuna i više imaju najmanje jedan mobitel. S rastom broja članova kućanstva proporcionalno se povećava posjedovanje mobilnih uređaja (na oko 98%).
Prosječan broj mobitela po kućanstvu je 2,5 komada (u Zagrebu je 2,8.a kod kućanstava s najvišim prihodima je 3,4).
U trećini kućanstava danas se već nalazi barem jedan smartphone / blackbery / iPhone (kod kućanstava s preko 11 tisuća kuna mjesečnih prihoda posjedovanje pametnih telefona iznosi oko 57% ).
Proizvod koji posebno ukazuje na ''suvremenu pismenost'' je osobno računalo / kompjuter te je kao - stolni PC / laptop / notebook prisutan u 67% kućanstava (u prosjeku imamo 1,2 računala po kućanstvu; kod onih s najvišim primanjima – 1,4).
Klasično stolno računalo nalazi se u oko 50% kućanstava (najviše u Zagrebu - 67% i Dalmaciji - 61%), a prijenosno / laptop / notebook ima oko 26% kućanstava ( Zagreb - 38%, Dalmacija - 30%; u kućanstvima s mjesečnim prihodima višim od 8 tisuća kuna - 44% a onima s preko 11 tisuća kuna - 60%).
S druge strane, priključak na Internet ima 62% kućanstava (najviše Zagreb - 75% i Dalmacija – 72% a najmanje u Slavoniji – 39%). Oko 32% kućanstava ima i pisač uz računalo.
Video kameru (za snimanje) ima 10 % kućanstava. Tu je i digitalna kamera s oko 14% kućanstava (Zagreb – 19%).
Fotoaparat se nalazi u preko 55% kućanstava, ali digitalni foto aparat ima već 48% kućanstava – prednjači Istra s Primorjem – 63% s % kućanstava, pokazuju podaci GFK.
Gost- Gost
Re: Koliko vi mobitela posjedujete?
imam jedan mobitel, on mi je i previše
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Stevo Largo- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
isto vrijedi i za meneNeu je napisao/la:imam jedan mobitel, on mi je i previše
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Stevo Largo je napisao/la:2 komada
također
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
nemam mobitel
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Mass je napisao/la:nemam mobitel
kao faca.... imaš sigurno ajfon?
Započeo/la tema :
imam dva mobitela
Lopov- Privremeno baniran/a
- Registriran/a : 27.01.2011
Broj postova : 5
Reputacija : -1
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
Stevo Largo je napisao/la:kao faca.... imaš sigurno ajfon?
Nemam, al zato imam 2 telefona
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
sigurno bežični
Započeo/la tema :
Ja 1. Draga 1. Starije dijete 1. Mlade dijete 1. Svi po 1.
Dakle, 1 je tocan odgovor.
Dakle, 1 je tocan odgovor.
Gost- Gost
GracaVanPelt- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 20.08.2012
Broj postova : 1347
Reputacija : 233
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Jednoga s dva broja.
moremore- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 05.10.2014
Broj postova : 316
Reputacija : 38
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
A ja trenutno isto jednog sa dva broja (dual sim) i dva sa po jednim brojem .
zbracun- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
osam , tri
m- Faca foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Nemam pojma, pet...sest.
Od toga dva aktivna. jedan "strani", i jedan domaci.
Od toga dva aktivna. jedan "strani", i jedan domaci.
RobinUd- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.01.2009
Broj postova : 1799
Reputacija : 205
Godina imam : 72
Započeo/la tema :
Similar topics
» Koliko ste mobitela do sada promijenuli i Koje ste mobitele imali do sad ?
» Koliko vam izdrži baterija na mobu/koliko često morate puniti
» Dekodiranje mobitela
» Utjecaj mobitela na naš mozak
» Koji operacijski sustav posjedujete na mobitelima ili PDA?
» Koliko vam izdrži baterija na mobu/koliko često morate puniti
» Dekodiranje mobitela
» Utjecaj mobitela na naš mozak
» Koji operacijski sustav posjedujete na mobitelima ili PDA?
Stranica 1 / 1.