Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili

+18
tamo jedan
moremore
MargaritaBulgakova
eva kant
Chulpan
histrion
evitaa
Purgy
Love
Hunnerkongen
THUNDER_DINIX
Iron Man
Turrican
Neu
Optimyst
tanuki
Dr.Kiyu
22 posters

Stranica 3 / 3. Previous  1, 2, 3

Go down

In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili - Page 3 Empty Re: In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili

Postaj by Mihovil uto kol 18, 2015 3:54 pm

Počivao u miru, gospodin čovjek.
Mihovil
Mihovil
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 08.02.2014
Broj postova : 2145
Reputacija Reputacija : 204
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
 In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili - Page 3 Empty37 / 99937 / 999 In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili - Page 3 Empty Re: In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili

Postaj by histrion čet kol 20, 2015 8:21 am

Arsen Dedić je napisao/la:
- Ja ne bih niti pokušao napuniti Arenu, jer nisam gladijator nego akademski glazbenik.

Ne vjerujem da nije ni pokušao napuniti Arenu jer nije gladijator ... mislim da nije ni pokušao jer je znao da će ga doći slušati manje ljudi nego Franka Krajcara na Forum.

Mislim (a možda ipak griješim) da je pjesma Ne daj se Ines jedino (zaista vrijedno) što je u životu napisao.
Ali čak bi i ta predivna pjesma ostala tek prosječna da je nije izvodio Rade.

Uvjerite se sami:
Ovako je to izveo Arsen

a ovako Rade
histrion
histrion
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 02.02.2013
Broj postova : 2392
Reputacija Reputacija : 473
Godina imam : 61
Započeo/la tema :
 In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili - Page 3 Empty0 / 9990 / 999 In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Rower čet kol 20, 2015 9:05 am

Ne daj se Ines je pjesnički a ne glazbeni uradak. Arsen je prvo glazbenik, pa onda sve drugo..

Rower
Rower
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 27.04.2015
Broj postova : 1366
Reputacija Reputacija : 83
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
 In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili - Page 3 Empty0 / 9990 / 999 In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mihovil čet kol 20, 2015 8:09 pm

Jedan je Arsen i nije za svakoga

Uglavnom; on živi vječno .
Mihovil
Mihovil
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 08.02.2014
Broj postova : 2145
Reputacija Reputacija : 204
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
 In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili - Page 3 Empty37 / 99937 / 999 In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Rower čet kol 20, 2015 8:31 pm

Rower
Rower
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki čet kol 20, 2015 10:58 pm

svi koji su ga poznavali kažu da je bio  "teška" osoba što ne umanjuje njegovu genijalnost!
na doku artu prošle godine je bio film o arsenu i očekivala se i njegova posjeta, ali očito da su već onda započeli njegovi zdravstveni problemi i u razgovoru sa redateljem shvatio sam da je film bio teško natezanje sa Arsenom i da je rezultat niz komromisa i da je autor filma više Arsen nego sam redatelj!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
 In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili - Page 3 Empty700 / 999700 / 999 In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Teo pet kol 28, 2015 6:19 pm

In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili - Page 3 34j4xlh
Nakon što se desetljećima borio s teškom bolešću, koja mu je svojedobno prekinula i međunarodnu pjevačku karijeru, u Zagrebu je u četvrtak 27 kolovoza 2015. navečer umro veliki i omiljeni hrvatski tenor Krunoslav Cigoj.

Rođen je 30. ožujka 1949. u Zagrebu. Pjevanje je učio kod Miroslava Lunzera u Zagrebu i na Konzervatoriju u Beču, a na pozornici je debitirao 1967. u Splitu kao Ernesto u "Don Pasqualeu".

Profesionalni diplomat

Dvije godine poslije imao je i međunarodni debi u bečkoj Volskoperi kao Nemorino u "Ljubavnom napitku". Osim srčanim tumačenjem lirskih tenorskih uloga, njegov nezaboravni zvonki glas osvojio je srca najšire publike i operetnim arijama, kanconama te nastupima na festivalima zabavne glazbe.

Nakon pjevačke karijere posvetio se i opernoj režiji, a osim kulturnom diplomacijom, Republici Hrvatskoj služio je i kao profesionalni diplomat.
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Rower pet kol 28, 2015 7:10 pm

RIP
Rower
Rower
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by MargaritaBulgakova pon sij 11, 2016 10:26 am

In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili - Page 3 Hqdefault

U nedjelju, 10. 1., preminula je jedna od najvećih rock zvijezda - David Bowie. Dva dana prije napunio je 69 godina i izdao posljednji album "Blackstar".

R.I.P. Sad

MargaritaBulgakova
MargaritaBulgakova
Upravo mi ošla nevinost
Upravo mi ošla nevinost

Registriran/a : 16.01.2014
Broj postova : 411
Reputacija Reputacija : 60
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
 In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili - Page 3 Empty7 / 9997 / 999 In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by RobinUd pon sij 11, 2016 12:59 pm

Kak´ se to kaze, nek´ mu je vjecna slava.
Meni ce ostati u sjecanju kao jedna od rijetkih (rock)zvijezda, koji je stekao takvu slavu, s toliko losim glasom.
Eto, od cijelog njegovog glazbenog stvaralastva, meni je ovo jedino "slusljivo":

https://www.youtube.com/watch?v=7icGpchTH4c
RobinUd
RobinUd
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.01.2009
Broj postova : 1799
Reputacija Reputacija : 205
Godina imam : 72
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Teo čet tra 21, 2016 5:51 pm

In memoriam glazba - velika imena glazbenika koji su nas napustili - Page 3 14m5gmg
Prince (punim imenom Prince Rogers Nelson, Minneapolis 7. lipnja 1958.), američki je kantautor.

Od 1978. godine do danas Prince je jedan od najpopularanijih i najutjecajanijih glazbenika. Njegovim glazbenim stilom dominiraju pop, R&B, funk i soul, s primjesama drugih stilova (novi val, rock, blues, jazz i hip-hop). Probija se 1980-ih godina, ovladava industrijskim zvukom, uz sintisajzerske rifove i trube. Ovaj tip glazbe poznat je pod nazivom "Minneapolis sound". Napisao je preko tisuću pjesama, što za sebe, što za ostale glazbenike. Prince je pisao, skladao i producirao potpuno samostalno. Poznat je i po tome što je tijekom snimanja sam odsvirao većinu instrumenata.
Albumi pod imenom Prince:

1978. - For You
   1980. - Dirty Mind
   1981. - Controversy
   1982. - 1999
   1984. - Purple Rain
   1985. - Around the World in a Day
   1986. - Parade
   1987. - Sign 'O' The Times
   1988. - Lovesexy
   1989. - Batman
   1990. - Graffiti Bridge
   1991. - Diamonds and Pearls
   1992. - Lovesymbol
   1993. - The Hits/The B-Sides
   1994. - Come
   1994. - The Black Album
   1999. - The Vault... Old Friends 4 Sale
   2001. - The Very Best of Prince
   2001. - The Rainbow Children
   2002. - One Nite Alone... Live!
   2003. - N.E.W.S.
   2004. - Musicology
   2006. - 3121
   2007. - Planet Earth
   2008. - Indigo Nights/Live Sessions
   2009. - Lotusflow3r/MPLSOUND/Elixier

Albumi pod imenom "O(+>" (Simbol)

1995. - The Gold Experience
   1996. - Emancipation
   1996. - Chaos & Disorder
   1998. - Crystal Ball/The Truth/Kamasutra (uživo)
   1999. - Rave un2 the Joy Fantastic
Umro 21 travnja 2016. u 58 godini.
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by RobinUd pet tra 22, 2016 11:42 am

Bio je genijalac, bez svake sumnje.
Samo.... uvijek i svagdje se osjetio njegov kompleks... vjerojatno je mislio da je zasluzio visinu od najmanje dva metra....
RobinUd
RobinUd
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by RobinUd pet tra 22, 2016 11:44 am

Ah, da...

https://www.youtube.com/watch?v=6SFNW5F8K9Y
RobinUd
RobinUd
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Rower pet tra 22, 2016 5:02 pm

Zašto dobri glazbenici i glumci nikad ne umru u krevetu okruženi tugujućom obitelji, nego prerano i na neodgovarajućim lokacijama?

RIP
Rower
Rower
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 3 / 3. Previous  1, 2, 3

[Vrh]

- Similar topics