Pulp Fiction (1994) - Pakleni šund
5 posters
Stranica 1 / 1.
Pulp Fiction (1994) - Pakleni šund
Režiser: Quentin Tarantino
Producent: Lawrence Bender
Scenario: Quentin Tarantino i Roger Avary
Uloge: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis, Harvey Keitel, Tim Roth...
Trajanje: 154 min.
Budžet $8.500.000
Pulp Fiction je film Quentina Tarantina iz 1994. koji je napisao zajedno s Rogerom Avaryjem. Poznat je po nelinearnoj radnji, eklektičnom dijalogu, ironičnoj mješavini humora i nasilja i referenci iz filma i popularne kulture. Nominiran je za sedam Oscara, uključujući najbolji film; Tarantino i Avery su osvojili nagradu za najbolji originalni scenarij. Na Filmskom festivalu u Cannesu je nagrađen Zlatnom palmom. Veliki komercijalni uspjeh revitalizirao je karijeru glavnog glumca, Johna Travolte, koji je bio nominiran za Oscara, kao i Samuel L. Jackson i Uma Thurman.
Naslov filma odnosi se na šund časopise i "tvrdo kuhane" kriminalističke romane iz sredine dvadesetog vijeka, poznate po slikovitim opisima nasilja i ispraznim dijalozima. Radnja je, kao i u drugim Tarantinovim djelima, nelinearna. Kritičari su film zbog njegove samoreflektivnosti i nekonvencionalne strukture nazvali prvim primjerom postomodernog filma. Pakleni šund poslužio je kao inspiracija za mnoge kasnije filmove koji su preuzeli mnoge elemente njegova stila. Priroda njegove produkcije, marketinga i distribucije i naknadne profitabilnosti snažno su uticali na područje nezavisne kinemtografije.
Producent: Lawrence Bender
Scenario: Quentin Tarantino i Roger Avary
Uloge: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis, Harvey Keitel, Tim Roth...
Trajanje: 154 min.
Budžet $8.500.000
Pulp Fiction je film Quentina Tarantina iz 1994. koji je napisao zajedno s Rogerom Avaryjem. Poznat je po nelinearnoj radnji, eklektičnom dijalogu, ironičnoj mješavini humora i nasilja i referenci iz filma i popularne kulture. Nominiran je za sedam Oscara, uključujući najbolji film; Tarantino i Avery su osvojili nagradu za najbolji originalni scenarij. Na Filmskom festivalu u Cannesu je nagrađen Zlatnom palmom. Veliki komercijalni uspjeh revitalizirao je karijeru glavnog glumca, Johna Travolte, koji je bio nominiran za Oscara, kao i Samuel L. Jackson i Uma Thurman.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Naslov filma odnosi se na šund časopise i "tvrdo kuhane" kriminalističke romane iz sredine dvadesetog vijeka, poznate po slikovitim opisima nasilja i ispraznim dijalozima. Radnja je, kao i u drugim Tarantinovim djelima, nelinearna. Kritičari su film zbog njegove samoreflektivnosti i nekonvencionalne strukture nazvali prvim primjerom postomodernog filma. Pakleni šund poslužio je kao inspiracija za mnoge kasnije filmove koji su preuzeli mnoge elemente njegova stila. Priroda njegove produkcije, marketinga i distribucije i naknadne profitabilnosti snažno su uticali na područje nezavisne kinemtografije.
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Re: Pulp Fiction (1994) - Pakleni šund
Meni odličan film. Jako sam se nasmijala na neke scene. Baš ima provala. Travolta mi je predobar u ovom filmu, super mu je legla ta uloga, a Samuel L. Jackson je još bolji. Najviše mi je ostala u pamćenja scena kad na početku filma pričaju o pljački, hahahha, prejako. Super film, preporučujem.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Odlican film po mom ukusu..... dao bi mu 9/10....
bokaso1- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija : 663
Započeo/la tema :
Kad je nešto po mom ukusu onda je to 10/10 a ovaj film je po mom ukusu
9- Junior
- Registriran/a : 25.02.2010
Broj postova : 724
Reputacija : 49
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Za mene je po mom ukusu preko 7/10.......
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
jesi li prethodno napisao 9/10
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Započeo/la tema :
Za ovaj film da..... Svidja mi se.......
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
meni je od 8-10, sad se ne sjećam detalja ali znam da mi je ostao u lijepo sjećanju. jedino me nervirala ta droga, previše je ima, takve scene gdje netko šmrče i bode iglu u venu su mi bzvz. vama?bokaso1 je napisao/la:Odlican film po mom ukusu..... dao bi mu 9/10....
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Započeo/la tema :
Stalno se secam scene kad kad dolaze kod H. Kajtela sa mrtvim crncem i onih pita:
"Da li ste videli negde natpis SKLADISTE MRTVIH CRNACA....?"
oni kazu "Ne"
"Pa to je zato sto ovde nije skladiste mrtvih crnaca........."
"Da li ste videli negde natpis SKLADISTE MRTVIH CRNACA....?"
oni kazu "Ne"
"Pa to je zato sto ovde nije skladiste mrtvih crnaca........."
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Similar topics