Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?

+48
damfisk
Mihovil
Teo
Žužika
nikolina
blazee
Tava Karabatić
vili
Petra Sanader
JShepard
evitaa
slavonka
Noidan Kirot
zagorac
rider331
rihanna
John Kimble
Lenica
bokaso1
Prop
zbracun
sunce
pustinja
Hunnerkongen
m
Narco
Stevo Largo
Dawor
Turrican
Baka Slavica
Ive
diabolik.
scorpio57
AryMan
Porotnica
Dorian Gray
Layla
shakti
Dr.Kiyu
tanuki
zrinčica
Love
blu-blu
Amyicha
FALKON 2
Mr.Cooly
Mass
eva kant
52 posters

Stranica 15 / 21. Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 21  Next

Go down

Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty Re: Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?

Postaj by bokaso1 uto tra 02, 2013 3:27 pm

Kolko sam ja razumelo , baba i deda su blizanci.....
Jer da baba ima kur# bila bi travestit a ne deda....... Laughing
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija Reputacija : 663
Započeo/la tema :
Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty120 / 999120 / 999Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty

[Vrh] Go down

Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty Re: Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?

Postaj by Noidan Kirot uto tra 02, 2013 3:33 pm

damfisk je napisao/la:

Ne može egzistirati pravni institut izvanbračne zajednice sam za sebe, već može egzistirati samo i isključivo zajedno sa brakom.

Shvaćaš?

Točno.
Kad bude homoseksualih brakova biti će i izvanbračne zajednice.
Brak je preduvjet za izvan-brak.

Noidan Kirot
Trajno baniran/a

Registriran/a : 22.12.2009
Broj postova : 392
Reputacija Reputacija : 73
Započeo/la tema :
Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty0 / 9990 / 999Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk uto tra 02, 2013 3:35 pm

Pa već sada postoje i brakovi i izvanbračne zajednice. Doduše, raznospolni.

Međutim, "slavonka" je ustvrdila da je brak kao institut nepotreban, i da se sva prava mogu steći i zaštititi izvan braka.

Pa joj ja pokušavam dokazat da to nije moguće, jer ako se institut braka eliminira kao nepotreban, da se u tom slučaju istodobno eliminira i institut izvanbračne zajednice.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija Reputacija : 696
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty0 / 9990 / 999Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by slavonka uto tra 02, 2013 3:46 pm

damfisk je napisao/la:Nitko to ne kaže.

Ali, ti tvrdiš da je brak kao institucija nepotrebna.

A pravni institut izvanbračne zajednice izveden je iz pravnog instituta bračne zajednice.

Ukoliko je brak nepotreban (a po tvojem mišljenju jest nepotreban) - pa ga ne bi trebalo bit - onda ne bi bilo niti izvanbračne zajednice kao izvedenog instituta.

Ne može egzistirati pravni institut izvanbračne zajednice sam za sebe, već može egzistirati samo i isključivo zajedno sa brakom.

Shvaćaš?

Mislim da si otišao u krajnost.
Meni brak jeste nepotreban. Govorim u svoje vlastito ime. Tko voli nek izvoli.
Brak kao pravna institucija nekada jeste bio potreban. Danas više nije.

Sve ono što sam stekla u braku, imala bih i da nisam bila vezana tom formalnošću. Nisi mi do sada dao niti jedan argument da poljuljaš moj stav.
slavonka
slavonka
Junior
Junior

Registriran/a : 04.02.2011
Broj postova : 913
Reputacija Reputacija : 44
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk uto tra 02, 2013 3:56 pm

Naprotiv, dao sam ti sasvim dovoljno argumenata.

Opet te pitam:

Kako možeš naslijedit svog partnera ako s njime nisi u bračnoj zajednici?

Kako možeš od svog partnera dobiti pravo na uzdržavanje ukoliko s njime nisi u bračnoj zajednici?

Kako možeš dobiti svoj dio zajedničke imovine ako nisi sa partnerom u bračnoj zajednici?

Kako možeš od trećih osoba tražiti da poštuju tvoja imovinska prava na imovinu stečeno radom za života sa partnerom, ako sa partnerom nisi u bračnoj zajednici?
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by slavonka uto tra 02, 2013 4:08 pm

Ne, nisi mi dao baš ništa što se ne može regulirati drugačije, bez braka.
Zanimljivo mi je što se jedino djece nisi dotakao.
slavonka
slavonka
Junior
Junior

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk uto tra 02, 2013 4:13 pm

slavonka je napisao/la:Ne, nisi mi dao baš ništa što se ne može regulirati drugačije, bez braka.
Zanimljivo mi je što se jedino djece nisi dotakao.

Brate mili... kiša

Po treći put...

Pa ja upravo i tvrdim da se nasljeđivanje imovine, dioba zajedničke imovine te pravo na uzdržavanje ne može riješiti bez braka.

Ukoliko ti misliš da se to može riješiti bez braka, napiši, da vidim kako.

Zašto bi spominjao djecu? Kakve veze djeca imaju sa ovim?
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki uto tra 02, 2013 4:14 pm

damfisk je napisao/la:Naprotiv, dao sam ti sasvim dovoljno argumenata.

Opet te pitam:

Kako možeš naslijedit svog partnera ako s njime nisi u bračnoj zajednici?

Kako možeš od svog partnera dobiti pravo na uzdržavanje ukoliko s njime nisi u bračnoj zajednici?

Kako možeš dobiti svoj dio zajedničke imovine ako nisi sa partnerom u bračnoj zajednici?

Kako možeš od trećih osoba tražiti da poštuju tvoja imovinska prava na imovinu stečeno radom za života sa partnerom, ako sa partnerom nisi u bračnoj zajednici?

malo si se pogubio fiškal,
možeš ugovorom kao i u partnerstvu!
bračni zakon je samo niz ugovora koji se provode automatizmom!
brak danas kao institucija nema osnove i trebalo bi je ukinuti,
bračna zajednica ima jedino snažan upor u religiji (sveti brak)
ali ta religijska pravila iaonako svi krše pa više i nema tu moralnu težinu!
najsmješnija je teorija, da nema braka nebi bila ni priznata institucija vanbračne zajednice,
a vidi
da se brak kao institucija ukine,vanbračna zajednice bi mogao opstati i egzistirati!
brak može biti slovo na papiru, a vanbračna zajednica je bolje definirana kategorija,
dakle dvoje ljudi koje žive u zajedničkom domaćinstvu i na koje se jednako odnosi bračni zakon, a ljudi koji su recimo u službenom braku ne moraju živjeti u zajedničkom domačinstvu!
ako postoji kakav zakonski problem u nasljeđivanju i ovjerenom ugovoru, onda to treba mjenjati, a ne srati o nekakvoj potrebi legaliziranja veze homoseksualnog para!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty700 / 999700 / 999Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk uto tra 02, 2013 4:18 pm

Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Tit-flash
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki uto tra 02, 2013 4:29 pm

piss off
demfi,
fakat si pravi fiškal Laughing
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :
Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty700 / 999700 / 999Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Hunnerkongen uto tra 02, 2013 4:38 pm

tanuki je napisao/la:

malo si se pogubio fiškal,
možeš ugovorom kao i u partnerstvu!
bračni zakon je samo niz ugovora koji se provode automatizmom!
brak danas kao institucija nema osnove i trebalo bi je ukinuti,
bračna zajednica ima jedino snažan upor u religiji (sveti brak)
ali ta religijska pravila iaonako svi krše pa više i nema tu moralnu težinu!
najsmješnija je teorija, da nema braka nebi bila ni priznata institucija vanbračne zajednice,
a vidi
da se brak kao institucija ukine,vanbračna zajednice bi mogao opstati i egzistirati!
brak može biti slovo na papiru, a vanbračna zajednica je bolje definirana kategorija,
dakle dvoje ljudi koje žive u zajedničkom domaćinstvu i na koje se jednako odnosi bračni zakon
, a ljudi koji su recimo u službenom braku ne moraju živjeti u zajedničkom domačinstvu!
ako postoji kakav zakonski problem u nasljeđivanju i ovjerenom ugovoru, onda to treba mjenjati, a ne srati o nekakvoj potrebi legaliziranja veze homoseksualnog para!

Kako se na vanbračnoj zajednici može odnositi bračni zakon?
Hunnerkongen
Hunnerkongen
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 07.09.2009
Broj postova : 3835
Reputacija Reputacija : 533
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty39 / 99939 / 999Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki uto tra 02, 2013 4:55 pm

Kako se na vanbračnoj zajednici može odnositi bračni zakon?
pitaj demfija, on bolje zna,
ali za primjer:
muškarac se razvede i ode živjeti sa ljubavnicom, živi s njom pet godina i umre!
nasljeđuje ga ljubavnica i djeca!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk uto tra 02, 2013 5:06 pm

Da nema pravnog instituta braka, ne bi se moglo utvrdit šta je to izvanbračna zajednica, jer se Zakon o nasljeđivanju u čl. 8. upravo poziva na brak pri utvrđivanju postojanja izvanbračne zajednice.

Članak 8.

(1) Na teme­­lju zakona ostavite­­lja nas­­ljeđuju svi ­­nje­govi potomci, ­­nje­gova posvojčad i ­­njihovi potomci, ­­nje­gov bračni drug, ­­nje­govi rodite­­lji, ­­nje­govi posvojite­­lji, ­­nje­gova braća i sestre i ­­njihovi potomci, ­­nje­govi djedovi i bake i ­­njihovi potomci, i ­­nje­govi ostali predci.

(2) Na teme­­lju zakona ostavite­­lja nas­­ljeđuje i ­­nje­gov izvan­bračni drug koji je u pravu nas­­ljeđiva­­nja izjednačen s bračnim. Izvanbračnom zajednicom u smislu ovoga Zakona smatra se životna zajednica neudane žene i neože­­njenog muškarca koja je trajala du­­lje vrijeme a prestala ostavite­­ljevom smrću, pod uvjetom da su bile ispu­­njene pretpostavke koje se traže za va­­ljanost braka.

(3) Osobe iz stavka 1. ovoga članka nas­­ljeđuju po nas­­ljednim redovima.

(4) Nas­­ljednici bliže­ga nas­­ljednog reda isk­­ljučuju iz nas­­ljedstva osobe da­­lj­­nje­g nas­­ljednog reda.

Link: http://www.zakon.hr/z/87/Zakon-o-naslje%C4%91ivanju
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki uto tra 02, 2013 5:09 pm

dakle sad ti je sve jasno, moje seljačko objašnjenje s pravnim uzancama Laughing
ali sada kad je ustanovljena izvanbračna zajednica, onda ništa ne prijeći da se bračna zajednica ukine Laughing
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Hunnerkongen uto tra 02, 2013 5:13 pm

Damfisk, ja te zbilja ne kužim. Zašto se toliko trudiš objašnjavati kad ionako ne kuži i samo te konstantno sprda i vrijeđa tvoje znanje i tvoje zvanje.
Hunnerkongen
Hunnerkongen
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 07.09.2009
Broj postova : 3835
Reputacija Reputacija : 533
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty39 / 99939 / 999Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk uto tra 02, 2013 5:17 pm

tanuki je napisao/la:dakle sad ti je sve jasno, moje seljačko objašnjenje s pravnim uzancama Laughing
ali sada kad je ustanovljena izvanbračna zajednica, onda ništa ne prijeći da se bračna zajednica ukine Laughing

https://www.youtube.com/watch?v=O4Ccfpwc6bg

Hunnerkongen je napisao/la:Damfisk, ja te zbilja ne kužim. Zašto se toliko trudiš objašnjavati kad ionako ne kuži i samo te konstantno sprda i vrijeđa tvoje znanje i tvoje zvanje.

Jer mi daje priliku da i ja njega vrijeđam.

A to mi je baš gušt, gledat ga kako u sekund izgubi kontrolu i počne prtljat, baljezgat i kenjat, otužan u svojoj nemoći i suočen sa dokazima vlastitog neznanja, bruke i sramote.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 uto tra 02, 2013 8:47 pm

tanuki je napisao/la:piss off
demfi,
fakat si pravi fiškal Laughing

Tanki, znas kako kazu u narodnoj pesmi.....

U svakog Fiskala
bas je kit#a mala
pa on zato vice
tako hrabrost stice
pametan se pravi
nema sta da stavi
kad ne sluzi kar#a
Bar jezikom saraaaaaa...

By B Laughing Laughing Laughing
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :
Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty120 / 999120 / 999Trebaju li se legalizirati homoseksualni brakovi?  - Page 15 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Teo uto tra 02, 2013 9:01 pm

bokaso1 je napisao/la:Nemam nista protiv i ne dotice me da li ce se vencavati..... Ako su oboje to odlucili zelim im svaku srecu.......

Boki hoćeš li se udati za mene? hahahahahhaa hahahahahhaa hh1 hihih
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija Reputacija : 1201
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by slavonka uto tra 02, 2013 9:06 pm

damfisk je napisao/la:

Brate mili... kiša

Po treći put...

Pa ja upravo i tvrdim da se nasljeđivanje imovine, dioba zajedničke imovine te pravo na uzdržavanje ne može riješiti bez braka.

Ukoliko ti misliš da se to može riješiti bez braka, napiši, da vidim kako.

Zašto bi spominjao djecu? Kakve veze djeca imaju sa ovim?

Da. Djeca s brakom nemaju baš ništa. Po tebi brakom stječeš prava na podjelu imovine, na uzdržavanje, bla, bla, da ne nabrajam. Ali djeca nemaju ništa s tim?

Gle, vidim da se kužiš u pravne stvari. Dam ti jedan primjer.

Moja dobra prijateljica, nakon 26 godina braka želi razvod. Suprug ne želi razvod nikako. Ona je željela sporazum, on neće.
Djece dvoje, oboje punoljetni.
Bračna imovina je na njegovom imenu. Oboje rade.
U sudu su joj dali papire za tužbu. Između ostalog, djeca koja su u zajedničkom kućanstvu, trenutno s njom, treba da joj potpišu suglasnost s podnošenjem tužbe. Ne kontam zašto, ali tako je.
On kaže, ne da joj ništa, sve je njegovo.
Naravno da nije. No to će morati riješiti na sudu i trebat će joj dobar pravnik.

Zašto onda misliš da dobar pravnik ne može regulirati prava dvije osobe koje žive zajedno, a nisu u braku?
slavonka
slavonka
Junior
Junior

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 uto tra 02, 2013 9:12 pm

Teo je napisao/la:

Boki hoćeš li se udati za mene? hahahahahhaa hahahahahhaa hh1 hihih

Ocu Teo, ali necu da me varas sa Damfijem..... Laughing Laughing Laughing

Slavo, jel ti mislis da mozes Dmfija ubediti da nije u pravu.....?

Slavo, pa ti bas ubijas vreme..... Laughing Laughing Laughing

Zadnja promjena: bokaso1; uto tra 02, 2013 9:15 pm; ukupno mijenjano 1 put.
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Teo uto tra 02, 2013 9:14 pm

bokaso1 je napisao/la:

neću obećajem Laughing Laughing
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 uto tra 02, 2013 9:21 pm

Ma lazes me bludnice, cim okrenem ledja odma ces me prevariti.....

Prosi mene nas forumas Teo
pa bi samnom bas u krevet hteo
al ja necu, nedam da me vara
jer on voli Damfija drugara
obecava i vazda se trudi
hoce kaze zamnom da poludi
al mu ipak nista neverujem
Jeste junak al necu da cujem
Jer Damfija cim sunce zasija
po forumu povazdan on vija....

Laughing Laughing Laughing
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by slavonka uto tra 02, 2013 9:22 pm

bokaso1 je napisao/la:

Slavo, jel ti mislis da mozes Dmfija ubediti da nije u pravu.....?

Slavo, pa ti bas ubijas vreme..... Laughing Laughing Laughing

Ne želim ga ubijediti ni u šta. Svak ima pravo na svoje mišljenje.
slavonka
slavonka
Junior
Junior

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Teo uto tra 02, 2013 9:26 pm

bokaso1 je napisao/la:Ma lazes me bludnice, cim okrenem ledja odma ces me prevariti.....

Prosi mene nas forumas Teo
pa bi samnom bas u krevet hteo
al ja necu, nedam da me vara
jer on voli Damfija drugara
obecava i vazda se trudi
hoce kaze zamnom da poludi
al mu ipak nista neverujem
Jeste junak al necu da cujem
Jer Damfija cim sunce zasija
po forumu povazdan on vija....

Laughing Laughing Laughing

Demfi i ja baš ne komuniciramo često, al neka ako su i one pjesme o Kraljeviću marku netočne može i ova pjesma Laughing Laughing
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki uto tra 02, 2013 10:36 pm

slavonka je napisao/la:

Da. Djeca s brakom nemaju baš ništa. Po tebi brakom stječeš prava na podjelu imovine, na uzdržavanje, bla, bla, da ne nabrajam. Ali djeca nemaju ništa s tim?

Gle, vidim da se kužiš u pravne stvari. Dam ti jedan primjer.

Moja dobra prijateljica, nakon 26 godina braka želi razvod. Suprug ne želi razvod nikako. Ona je željela sporazum, on neće.
Djece dvoje, oboje punoljetni.
Bračna imovina je na njegovom imenu. Oboje rade.
U sudu su joj dali papire za tužbu. Između ostalog, djeca koja su u zajedničkom kućanstvu, trenutno s njom, treba da joj potpišu suglasnost s podnošenjem tužbe. Ne kontam zašto, ali tako je.
On kaže, ne da joj ništa, sve je njegovo.
Naravno da nije. No to će morati riješiti na sudu i trebat će joj dobar pravnik.

Zašto onda misliš da dobar pravnik ne može regulirati prava dvije osobe koje žive zajedno, a nisu u braku?
moraš shvatiti da su pravnici jako ogranićena bića,
ako su pola godine proučavali bračno pravo sada bi bio slom ako bi se brak ukinuo kao institucija!
veza između dvije osobe, pa dali one bile istospolne ili raznospolne bazira se na povjerenju i svaku moguću zlouporabu njihovog matrijalnog stanja oni mogu riješiti u zajedničkom dogovoru,
ali fiškali to ne mogu prihvatiti da bi svijet mogao i bez njih funkcionirati!
npr da ti i ja uđemo u vezu, možemo napraviti ugovor u stilu ovo je tvoja imovina a ovo moja,
ja imam dvoje djece a ti troje, možemo sve potrošiti da im ne ostane ništa, ko ih jebe, a možemo i stvoriti novu vrijednost i ostaviti im nešto, ali jebiga, ako do sada nisu ništa stvorili uz dosadašnja ulaganja, pa što će im ono što smo mi stvorili?
primjer kojeg si navela pokazuje aroganciju muškarca u patrijarhalnom svijetu,ali bit će jako razočaran,
ali još je jedno intrigantno pitanje
ona želi razvod nakon 26 g braka, a on ne,
dakle njemu je odgovaralo a onaje trpila, zašto tek sada nakon 26 g?
mislim da znamo zašto i ti i ja Laughing
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 15 / 21. Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 21  Next

[Vrh]

- Similar topics