Katolička Crkva
+22
makaj
Blesavi
Weekend_Warrior
Ly
Teo
Stevo Largo
minutus
m
Mass
H[a]D
Angie
pustinja
scorpio57
Dr.Kiyu
Prop
Hunnerkongen
evitaa
Love
THUNDER_DINIX
diabolik.
Neu
tanuki
26 posters
Stranica 33 / 40.
Stranica 33 / 40. • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40
Re: Katolička Crkva
fosforica je napisao/la:
U svojim pismima pisala je:
"Prokletnici iz Pakla pate vječnu kaznu, jer eksperimentiraju s gubitkom Boga. U mojoj vlastitoj duši, osjećam užasnu patnju tog gubitka. Osjećam da me Bog ne želi, da Bog nije Bog i da on uopće ne postoji."
1958 ona piše: "Moj osmjeh je krinka koja krije mnogo boli." Budući da se "vječno osmjehivala", ljudi su mislili da "moja vjera, moja nada i moja ljubav izlaze iz mene i da je moj intimni odnos s Bogom ispunio moje srce. Da su samo znali...".
opet nema negacije DOBRIH stvari , ne pričamo jel bila ZATUCANA
makaj- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:"Nešto stvarno predivno ... niti jedan nije umro bez primanja specijalne ulaznice za Svetog Petra, kako to mi nazivamo. Krštenje nazivamo primanjem specijalne ulaznice za Svetog Petra. Mi pitamo umiruću osobu, želiš li blagoslov po kojemu će svi tvoji grijesi biti oprošteni i primit ćeš Boga? Nikada nisu odbili. Tako je umrlo 29.000 u samo jednoj kući [u Kalighatu, Indija] od dana kada smo započeli s radom 1952."
šta bi papa rekao kad bi mu neki hinduistički misionar ili dalaj lama preobraćao kršćane na svoju vjeru i to koristeći se ljudskom patnjom kao posrednikom?
ne bi rekao , NIŠTA , što će reć na to , otkud defacto možeš tvrdit da to nije bila njihova volja a , mislim
daj stav o CRKVI da rezimiramo temu i ne jebemo se previše preseravanjima
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
vidiš kako bi rado bio selektivan.
ovaj navod možeš i ne moraš smatrati istinom..ali sve one stereotipe koji su do tebe došli, jašući na katoličkom memu...uzeo si bez rezerve i dvojbe kao sasvim točno.
baš svatko od nas može nekome dati komad kruha ili šaku riže. za to ti ne treba velikih institucija ni ikakvih Samo Vjerovanja.
ali kad katolik misli da pomaže... to je vrlo često prilično ružno za vidjeti.
nikako da shvatiš i vrtiš jovo na novo jedno te isto...(sad je vec očito da to radiš iz čiste dosade, bez druge svrhe i smisla) - nije Dobro ono što je problem. Zlo je problem.
za biti dobar ti zapravo ne treba apsolutno ništa - samo budeš.
ovaj navod možeš i ne moraš smatrati istinom..ali sve one stereotipe koji su do tebe došli, jašući na katoličkom memu...uzeo si bez rezerve i dvojbe kao sasvim točno.
baš svatko od nas može nekome dati komad kruha ili šaku riže. za to ti ne treba velikih institucija ni ikakvih Samo Vjerovanja.
nikako da shvatiš i vrtiš jovo na novo jedno te isto...(sad je vec očito da to radiš iz čiste dosade, bez druge svrhe i smisla) - nije Dobro ono što je problem. Zlo je problem.
fosforica- Manga foruma
- Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
Igle od doniranih injekcija su se u njezinim "umiralištima" prale u mlakoj vodi i opet koristile - dok nisu sasvim bile tupe; tuberkulozni držani zajedno s ostalima, neizlječivi s izlječivima. Slabo ili ništa sedativa..... U medicinskim časopisima je bilo mnogo izvještaja o zapuštenim, pretpotopnim uvjetima koji tamo vladaju. Znači, tamo novac ne ide.
- S polovinom novca koji je dobila samo od svojih nagrada, u Kalkuti je mogla izgraditi univerzitetsku bolnicu; ali to, naravno, nije učinila.
Ukupna svota koju je Tereza sakupila za Vatikan procjenjuje se na stotine milijuna dolara.
- "Buduća svetica" je zabranjivala lijekove protiv bolova, umjesto toga je davala savjete: "Najljepši dar je supatništvo u Kristovoj muci" "Ti patiš, to su Kristovi poljupci" i zagovarala smrt u siromaštvu, ali kada je nju trebalo liječiti (tumor odstranjen 1992, iščašenje ramena 1993, slomljena kost femura popravljena 1994., a slijepo crijevo uklonjeno 1996.), pila je lijekove protiv bolova i liječila se u najluksuznijim bolnicama, a ne tamo gdje je "ordinirala"... (na zidu mrtvačnice njezinog "prihvatilišta" je pisalo: "Danas idem u Raj.")
Na njezinoj smrtnoj postelji (85.godina), okružena je sofisticiranom i krajnje skupom kardijalnom opremom, koja je dizajnirana specijalno za nju (ukupni troškovi 15.000 $).
- S polovinom novca koji je dobila samo od svojih nagrada, u Kalkuti je mogla izgraditi univerzitetsku bolnicu; ali to, naravno, nije učinila.
Ukupna svota koju je Tereza sakupila za Vatikan procjenjuje se na stotine milijuna dolara.
- "Buduća svetica" je zabranjivala lijekove protiv bolova, umjesto toga je davala savjete: "Najljepši dar je supatništvo u Kristovoj muci" "Ti patiš, to su Kristovi poljupci" i zagovarala smrt u siromaštvu, ali kada je nju trebalo liječiti (tumor odstranjen 1992, iščašenje ramena 1993, slomljena kost femura popravljena 1994., a slijepo crijevo uklonjeno 1996.), pila je lijekove protiv bolova i liječila se u najluksuznijim bolnicama, a ne tamo gdje je "ordinirala"... (na zidu mrtvačnice njezinog "prihvatilišta" je pisalo: "Danas idem u Raj.")
Na njezinoj smrtnoj postelji (85.godina), okružena je sofisticiranom i krajnje skupom kardijalnom opremom, koja je dizajnirana specijalno za nju (ukupni troškovi 15.000 $).
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
vidi, vidi, stvarno franjevačko. od kuda lova neću pitat. nisu si iz noge izrezali.
ipak ne pristajem na katolicizam kao krovnu odrednicu društva.
nabrajanje dobrih djela nije pravi put dokazati kvalitetu društvenog poretka. treba uvažiti cjelinu i rezultate kršćanskog djelovanja kroz mnoga stoljeća na sve koji su živjeli i žive.
nije li bandić lijepo uredio bundek, unaprijedio nas sa skijalištem na sljemenu, sportskim stadionom, pročišćivaćima vode, novim tramvajima, mostom, autobusnim stanicama i klozetima de luxe itd. nije li to ista logika kao nabrajanje kršćanskih dobročinstva? a šta košta? kila mozga 5 kn.
nisu li dužnosnici hdz također rezali crvene vrpce? je li i jugoslavija također otvorila jednu školu? ili bolnicu? lenin i stalin i svakojaki drugi su također ostvarili što se (ovdje) prodaje kao dobročinstvo (crkve).
ima jedna latiska; koji vladar, toga vjera.
unatoč svih dobrih aspekta koje će netko nabrojiti, ne podržavam ni vladare ni njihova uvjerenja. na početku i na kraju njihovih riječi uvijek stoji sila i zločin.
nabrajanje dobrih djela nije pravi put dokazati kvalitetu društvenog poretka. treba uvažiti cjelinu i rezultate kršćanskog djelovanja kroz mnoga stoljeća na sve koji su živjeli i žive.
nije li bandić lijepo uredio bundek, unaprijedio nas sa skijalištem na sljemenu, sportskim stadionom, pročišćivaćima vode, novim tramvajima, mostom, autobusnim stanicama i klozetima de luxe itd. nije li to ista logika kao nabrajanje kršćanskih dobročinstva? a šta košta? kila mozga 5 kn.
nisu li dužnosnici hdz također rezali crvene vrpce? je li i jugoslavija također otvorila jednu školu? ili bolnicu? lenin i stalin i svakojaki drugi su također ostvarili što se (ovdje) prodaje kao dobročinstvo (crkve).
unatoč svih dobrih aspekta koje će netko nabrojiti, ne podržavam ni vladare ni njihova uvjerenja. na početku i na kraju njihovih riječi uvijek stoji sila i zločin.
Zadnja promjena: minutus; pon oľu 14, 2011 6:51 pm; ukupno mijenjano 1 put.
minutus- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:vidiš kako bi rado bio selektivan.
slušaj , pusti sad filozofiju oko ovog selektiranja , rado selektivan , ma nemoj
pitam te lijepo da mi objasniš stav spram crkve da zaključimo temu , posebice KC , pa jebote kad kažeš svatko može dati šaku RIŽE , komad kruha ... a onda se osvrneš na katolika kojeg je teško gledat jer je ružno , ZAŠTO , kakve predrasude gajiš prema katolicima , kad ja DAJEM KOMAD RIŽE ; KOMAD KRUHA ne gledam to kao KATOLIK da dam razumiješ , ali u GLOBALU dajem to kao KATOLIK razumiješ , ne jednostavno ne RAZUMIJEŠ
ovo zadnje je istina , da budeš ZLO ne moraš bit ni pripadnik KC fosforice kao što impliciraš , doduše , neizravno u svojim postovima , jer gledaj svoj intelekt koji su pravo pokazala , kad KATOLIK POMAŽE , znači kad CRKVA posjeduje školu ili BOLNICU ona to radi .... radi KORISTOLJUBLJA , ZLA U SEBI .... molim te
izjasni svoj stav , po meni nisu relevantna za raspravu o KC , to je moje mišljenje , jer prema crkvi gajiš neprijateljske osjećaje prezira
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:Igle od doniranih injekcija su se u njezinim "umiralištima" prale u mlakoj vodi i opet koristile - dok nisu sasvim bile tupe; tuberkulozni držani zajedno s ostalima, neizlječivi s izlječivima. Slabo ili ništa sedativa..... U medicinskim časopisima je bilo mnogo izvještaja o zapuštenim, pretpotopnim uvjetima koji tamo vladaju. Znači, tamo novac ne ide.
ahahahah koliko ljudi je spasilo to i takvo cjepljenje fosforice , opet navodiš stvari koje ja ne neiram ali ti ne negiraš niti dobro koje je učinila
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:
ne bi rekao , NIŠTA , što će reć na to , otkud defacto možeš tvrdit da to nije bila njihova volja a , mislim
nadam se da necemo morati gledati što bi se zaista odigralo kada bi sad npr krenula islamizacija hrvata. s njihovom voljom ili bez nje.
stavovi su davno jasno i glasno napisani..a ti jebeš sa preseravanjima jer valjda nemaš pametnijeg posla
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
minutus je napisao/la:vidi, vidi, stvarno franjevačko. od kuda lova neću pitat.
minutuse , da s tobom ZAVRŠIM jednom za svagda , gdje mi proturiječiš da crkva nije imala ni jednog dobrog djela , NIGDJE , recimo ovako 370 milijuna kn koliko crkva dobije od RH , crkva može nikaom i ne dat , istina je da baš i ne daje , sad da kojim slučajem Bozanić odluči napokon završit onu sveučilišnu bolnicu u RH , čije bi to dobro djelo bilo , ajde molim te reci , znam da je ovo fikcija , moja zamisao ali zamisli da uloži crkva 100 milijuna kn u tu građevinu , bil to bio ipak KAP dobra u moru ZLA
Zadnja promjena: makaj; pon oľu 14, 2011 6:56 pm; ukupno mijenjano 1 put.
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:makaj je napisao/la:
nadam se da necemo morati gledati što bi se zaista odigralo kada bi sad npr krenula islamizacija hrvata. s njihovom voljom ili bez nje.
stavovi su davno jasno i glasno napisani..a ti jebeš sa preseravanjima jer valjda nemaš pametnijeg posla
istina , zajebavam se na temi , ali želim da se odredite i priznate da je bilo KAP dobra u postupcima crkve
Fosforica , iskreno ne pratim rad crkve , prema njoj sam LI LA , znam za pun k... loših stvari kroz povijest ali sad sam se upravo sjetio , što misliš o dobitnicima Nobelove nagrade za mir , znaš da je među njima i majka Tereza ta fuj, fuj izrabljivačica i ZLA osoba , fuj , fuj Nobelova nagrada
ps, namjera mi je ovu temu gurat do 100 stranica , pati IMBEX radi ovog foruma ali jebi ga , obećao sam pisat
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
'
nisam napisao da mi tvoja dobra djela kao zujanje muha u ušima.
minutus- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
minutus je napisao/la:'
moja dobra djela , ja sam CRNI VRAG i ja nemam dobrih djela minutuse , negiraj onu kap dobrote KC , reci da je nije imala i ja se PALIM odmah na trgu bana Jelačića , kao CRNI VRAG ću gorit što i jesam , imal koja zgodna katolkinja na temi da mi egzorcizam napravi
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:
slušaj , pusti sad filozofiju oko ovog selektiranja , rado selektivan , ma nemoj
pitam te lijepo da mi objasniš stav spram crkve da zaključimo temu , posebice KC , pa jebote kad kažeš svatko može dati šaku RIŽE , komad kruha ... a onda se osvrneš na katolika kojeg je teško gledat jer je ružno , ZAŠTO , kakve predrasude gajiš prema katolicima , kad ja DAJEM KOMAD RIŽE ; KOMAD KRUHA ne gledam to kao KATOLIK da dam razumiješ , ali u GLOBALU dajem to kao KATOLIK razumiješ , ne jednostavno ne RAZUMIJEŠ
ovo zadnje je istina , da budeš ZLO ne moraš bit ni pripadnik KC fosforice kao što impliciraš , doduše , neizravno u svojim postovima , jer gledaj svoj intelekt koji su pravo pokazala , kad KATOLIK POMAŽE , znači kad CRKVA posjeduje školu ili BOLNICU ona to radi .... radi KORISTOLJUBLJA , ZLA U SEBI .... molim te
izjasni svoj stav , po meni nisu relevantna za raspravu o KC , to je moje mišljenje , jer prema crkvi gajiš neprijateljske osjećaje prezira
pa što me uopce tada pitaš za stav (btw..koji si do sada imao prilike više puta pročitati, al ok..ima i onih kojima treba više puta ponoviti da shvate)...
kompletan katolički nauk je gomila izvrnutih vrijednosti koja leži na strašnim temeljima, pa tako kada katolik čini dobro (dakle čovjek vođen katoličkim idejama) on to čini iz sebeljublja.
nema veće arogancije od vjerovanja da ljudske umišljene veličine...famozna Ega Netko treba i to baš za vječnost.
crkva u novije doba glumi animatora za Dobro, no ona je oduvijek prirodnu ljudsku humanost na prevaru trpala u svoje okrilje, tako da je razlika kada dobro* činiš kao Katolik..a kada kao Čovjek.
kada dobro činiš bez očekivanja da ce ti se vratiti..to je sasvim drugi par rukava, pa bio ti i vjernik...u bilo što.
ili da skratimo priču:
"Religija je uvreda ljudskog dostojanstva.
S njom ili bez nje - dobri ljudi će činiti dobro, a zli ljudi će činiti zlo.
Ali da bi dobri ljudi činili zlo - za to treba religija ! "
[Steven Weinberg, teoretski fizičar, nobelovac, New York Times 1999. god.]
*btw Dobro je jako relativan pojam.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
mene kao katolika ovo vrijeđa , kad uplatim neku lovu za pomoć , kad dam prosjaku uopće ne pomislim na sebe , ne gledam na to kao dobro koje će mi pomoć u ulasku u RAJ , iz toga razloga ja kao KATOLIK tebe demantiram u toj teoriji KATOLIKA ne
zašto ne možeš bit vjernik , vjerovat i imat svoje dostojanstvo , bit dostojanstven , bzvz stav ne
najgore kritike upućene prema bilo kome dolaze upravo iz ustiju onih koji imaju prezir prema nečemu ili se boje toga , tad često i ne vide dobre stvari koje postoje nego ih u preziru negiraju ili u strahu ne vide , odakle je to poznato a
opet kažem , jebe mi se za crkvu i njihov nauk ali kad kreneš s kritikom nečeg ne moraš i ne smiješ unosit osjećaje , pitao sam te za stav , da ga sama iznesep jer sam ovdje jednoj dami napisao da mrzi crkvu , ajde , možda ne mrzi ali ej PREZIRE ne pa mi je i to predbacivala , a to se iščitavalo iz njenih postova
odoh sad off, ajde pišite , pišite
zašto ne možeš bit vjernik , vjerovat i imat svoje dostojanstvo , bit dostojanstven , bzvz stav ne
najgore kritike upućene prema bilo kome dolaze upravo iz ustiju onih koji imaju prezir prema nečemu ili se boje toga , tad često i ne vide dobre stvari koje postoje nego ih u preziru negiraju ili u strahu ne vide , odakle je to poznato a
opet kažem , jebe mi se za crkvu i njihov nauk ali kad kreneš s kritikom nečeg ne moraš i ne smiješ unosit osjećaje , pitao sam te za stav , da ga sama iznesep jer sam ovdje jednoj dami napisao da mrzi crkvu , ajde , možda ne mrzi ali ej PREZIRE ne pa mi je i to predbacivala , a to se iščitavalo iz njenih postova
odoh sad off, ajde pišite , pišite
Zadnja promjena: makaj; pon oľu 14, 2011 7:15 pm; ukupno mijenjano 1 put.
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
mene kao čovjeka vrijeđa kompletna ideja da bi se išta katoličko bilo kome Moralo sviđati. pa nikom niš.
ako ne očekuješ nagradu onda ne pomažeš kao katolik..vec kao čovjek.
vjernik, vjerovanje, dostojanstvo...sve termini o kojima bi mogo još par desetaka stranica.
ako ne očekuješ nagradu onda ne pomažeš kao katolik..vec kao čovjek.
vjernik, vjerovanje, dostojanstvo...sve termini o kojima bi mogo još par desetaka stranica.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
čekaj malo , ja ne tražim da ti se sviđa ali barem POŠTUJ , to je ono što ne razumiješ , POŠTUJEM tvoj stav jer si eto KATOLIK , poštuj moj stav da ja kao KATOLIK učinim nekom dobro , poštuj što sam KATOLIK razumiješ , kao što ja poštujem tebe i slažem se s tvojim argumentima kad kažeš da je činila ZLO ali poštuj i rečenicu da je bilo ZRNO DOBRA
nastavak sutra
nastavak sutra
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:ti si se pogubio u uzrocima i posljedicama...
al evo... imam i nacrtano
ma nije tako , gori su ATEISTI u izjašnjavanju svojih stavova od vjernika , jebe mi se niti ja ne vjerujem baš ne
jesi li ti spremna izvršit egzorcizam nad menom
ma dodijala si mi , ajd pozzz
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
poštovanje se zaslužuje.
imaš i ilustrirano.
ne budem...al naci cemo ti nekog forumaša da ti istjerao zlo, a utjera...dobro
imaš i ilustrirano.
ne budem...al naci cemo ti nekog forumaša da ti istjerao zlo, a utjera...dobro
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:ti si se pogubio u uzrocima i posljedicama...
al evo... imam i nacrtano
REP+ to je točno tako, mi trebamo imati razumjevanja i poštivanja a oni su ti koji još i danas diskriminiraju i prodaju bajke.
A evo Makaj da te i ja uvrijedim. Recimo da je Isus zaista postojao, sin židovskog Boga i mesija židovske vjere, znao se naljutiti i izbaciti trgovce iz židovskog hrama, hodao po svijetu i propovjedao spasenje u židovskoj vjeri. Možda ako razmisliš svojom glavom umjesto da ponavljaš mantru koju ti je crkva i društvo usadilo vidjet češ kuda ovo vodi. Ako papaš nečistu životinju svinju, i to još za Isusov rođendan teško da češ ikakav raj vidjeti.
Dawor- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 27.01.2009
Broj postova : 436
Reputacija : 99
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Na brodu punom dece sede Pedijatar, advokat i svestenik......
U jednom trenu poce brod tonuti.....
Pedijatar viknu " Spasavajte decu...."
Advokat viknu " Jebo decu "
Svestenik viknu " Jel imamo vremena..."
U jednom trenu poce brod tonuti.....
Pedijatar viknu " Spasavajte decu...."
Advokat viknu " Jebo decu "
Svestenik viknu " Jel imamo vremena..."
bokaso1- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija : 663
Započeo/la tema :
Sta je to :
- Puna skola djaka niodkuda vrata....?
San svakog fratara........
- Puna skola djaka niodkuda vrata....?
San svakog fratara........
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Koje su zadnje reci Pape kad ga je Hitna pomoc vozila u bolnicu......?
-"Na pedijatriju zelim......."
-"Na pedijatriju zelim......."
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:
ahahahah koliko ljudi je spasilo to i takvo cjepljenje fosforice , opet navodiš stvari koje ja ne neiram ali ti ne negiraš niti dobro koje je učinila
Koga je spasilo vakcinisanje...... NIKOGA..... Niko nije spasen od vakcina...... Pravi spasioci su sapun, higijena, cista voda, poboljsana ishrana...... Od kad je uvedeno obavezno vakcinisanje ( a to su 60 godine proslog veka) tendencija pada zaraznih bolesti je identicna kao i pre vakcinisanja...... Iz toga se izvodi zakljucak da NISU vakciine pomogle vec nesto drugo a to sam naveo gore...... Jedini razlog sto se i dalje vakcinisemo preventivno je to sto na tome zaradjuje ROKFELER i ne moze da se prekine....... Da ne sirim temu sta se koristi u tim vakcinama odnosno kako prolaze naucnici koji se drznu da iskazu svoj stav...... Koja je uloga Kisindzera, i kao se zaradjuje na bolesti...... (nije ovde tema)......
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Al si ti uporan Makaj...... Stvarno jel ti znaci da budes u pravu bas toliko.....?
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Stranica 33 / 40. • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40
Similar topics
» Katolička Crkva part II
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
Stranica 33 / 40.