Katolička Crkva
+22
makaj
Blesavi
Weekend_Warrior
Ly
Teo
Stevo Largo
minutus
m
Mass
H[a]D
Angie
pustinja
scorpio57
Dr.Kiyu
Prop
Hunnerkongen
evitaa
Love
THUNDER_DINIX
diabolik.
Neu
tanuki
26 posters
Stranica 28 / 40.
Stranica 28 / 40. • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
Re: Katolička Crkva
makaj je napisao/la:scorpio57 je napisao/la:i vrijeđa i mene,prijavio sam ga a i Neu nije baš dobro pogledala
šta je pisao Ly,zaslužio je i on ban...no vidjet ćemo
sam te dobro IZVRIJEĐAO i onda sam sebe prijavio
dobro...ta sada sam dobar
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
[quote]
Sačekat ću odluku ,a onda češ vidjeti šta su uvrede
scorpio57 je napisao/la:
bokaso1 je napisao/la:Da budem iskren nisi mu ostao duzan ali nije lepo da se vredjate..... Zato tebe nisam navodio Skorpio...... Meni je malo cudno kao je sa svojim stavom uspeo da se pokaci sa vecinom forumasa..... Stalno je u konfliktu sa nekim i kad isto ili slicno misle..... Stvarno mi je cudno......
a jok nisam ja njega nazva pesom i ono ostalo šta je pisao...
za takve stvari ja sam dobivao ban,no kako rekoh vidjet ćemo
mišljenje Neu...pa ću se prema tome i ravnat ubuduće
kavica
jadan ja , šmrc , jebem se blesava , kako sam te uvrijedio, AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Sačekat ću odluku ,a onda češ vidjeti šta su uvrede
Zadnja promjena: scorpio57; sub oľu 12, 2011 8:16 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:makaj je napisao/la:scorpio57 je napisao/la:i vrijeđa i mene,prijavio sam ga a i Neu nije baš dobro pogledala
šta je pisao Ly,zaslužio je i on ban...no vidjet ćemo
sam te dobro IZVRIJEĐAO i onda sam sebe prijavio
dobro...ta sada sam dobar
pružam ti ruku pomirenja i neću te više vrijeđat , ako se slažeš ne
makaj- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:Sačekat ću odluku ,a onda češ vidjeti šta su uvrede
nemoj , scorpio , iskreno ne preporučam ti baš vrijeđanje samnom
još jednom ti pružam ruku pomirenja , eto , pojest ću govno ako se slažeš
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Pokusacu da te analiziram...... Od kad si dosao na forum napisao si 400 postova (sto je dosta veliki broj i za naj aktivnije foumase ovde...) od kojih si u 90% slucajeva sa nekim se nadmudrivao oko necega..... Takav stav da se nadmudrujes oko necega mi nija jasan..... Sa gotovo svim forumasima sa kojima si diskutovao oko bilo cega si bio u nekom konfliktu..... Ne razumem zasto ...... (Pa ne misle svi ko ti) i posle toliko rasprave opet nije niko popustio.... Naravno ti u opste nisi glup pa me zato cudi zasto tako.....? Ako je to neki deo plana da se malo podstakne polemika na forumu Ok ( ja to ne razumem) a ako je to galama radi galame onda je tek ne razumem.....
Da me ne shvatis kao protivnika to nisam......
bokaso1- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija : 663
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:scorpio57 je napisao/la:Sačekat ću odluku ,a onda češ vidjeti šta su uvrede
nemoj ti meni iskreno preporučat,lako je meni sa takima kao ti
Započeo/la tema :
bokaso1 je napisao/la:Pokusacu da te analiziram...... Od kad si dosao na forum napisao si 400 postova (sto je dosta veliki broj i za naj aktivnije foumase ovde...) od kojih si u 90% slucajeva sa nekim se nadmudrivao oko necega..... Takav stav da se nadmudrujes oko necega mi nija jasan..... Sa gotovo svim forumasima sa kojima si diskutovao oko bilo cega si bio u nekom konfliktu..... Ne razumem zasto ...... (Pa ne misle svi ko ti) i posle toliko rasprave opet nije niko popustio.... Naravno ti u opste nisi glup pa me zato cudi zasto tako.....? Ako je to neki deo plana da se malo podstakne polemika na forumu Ok ( ja to ne razumem) a ako je to galama radi galame onda je tek ne razumem.....
prvo i osnovno , JA SAM stvarno GLUP , ja sam ustvari NENORMALAN znaš a sad ću ti i objasniti , ajmo ispočetka , kad sam napisao da je crkva otvarala prve bolnice , škole , sveučilišta ... i to naveo kao dobro dijelo crkve vi ste rekli , i ti isto 2 OTVARALI SU I DRUGI " , što bi to trebalo značit , ste me negirali , NISTE , ste me pobili kontraargumentom , NISTE , ustvari složili ste se ali ste pokušali umanjiti te zasluge jer su to RADILI I DRUGI, koji je t argument , RADILI SU I DRUGI , ne razumijem , opet me analiziraj , nisi uspio
s tri forumaša sam u konfliktu , ustvari , ja to čak ni ne nazivam konflikt nego razmjena mišljenja koja će završit njihovim usaglašavanjem , naalost jedna je forumašiva banirana radi vrijeđanja i to mENE , ovim putem poručujam administratorici da je odbanira jer ja ono ne smatram uvredom , omaklo joj se ne , Scorpio me malo davi a s tobom sam na LI LA , vidit ćemo što donosi budućnost
DA puno pišem , pišem , obećao sam da ću pisat , da su forumaši aktivniji pisao bih i više , i da ja se umijem zajebavat i sarkastično pisat ali me strah da ću se u tom nerazumjevanju posvađat s cijelim forumom , ustvari zaboli me kurac i za to
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:makaj je napisao/la:scorpio57 je napisao/la:Sačekat ću odluku ,a onda češ vidjeti šta su uvrede
nemoj ti meni iskreno preporučat,lako je meni sa takima kao ti
hahaah nemoj se previše umišljat scorpio , pašteta je spremna
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
uvijek puno napišeš i na kraju začiniš u stilu da te zabole
kakova pašteta?
kakova pašteta?
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:uvijek puno napišeš i na kraju začiniš u stilu da te zabole
kakova pašteta?
sutra ću ti reć
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
ok ode i ja pa ćemo sutra nastaviti
Započeo/la tema :
Makaj to sto ti nazivas argumentima za vecinu nisu jer se ocito ne slazu sa tobom...... Zasto mislis da ce oni popustiti u raspravi sa tobom....? Valjda ako dodjes negde ne pokusavas to mesto prilagoditi sebi vec se prilagoditi tom mestu.....
Sa Skorpiom se prepucavas ne ukusno ali tvoja je stvar..... Sa tim Skorpiom koga prozivas ja imam dijametralne stavove ali jos nismo jedan drugom uputili ruznu rec..... A sukobljavali smo misljenja i to ozbiljnije..... Ti se sa njim vredjas ko da ste drugari...... Covek je ovde dosta dugo i treba ga postovati ako nista drugo postujes godine sagovornika........
Naj cudnije mi je zavrsetak " ustvari zaboli me kurac i za to " pa to je i meni jasno ali cemu onda toliko prasine......?
Sa Skorpiom se prepucavas ne ukusno ali tvoja je stvar..... Sa tim Skorpiom koga prozivas ja imam dijametralne stavove ali jos nismo jedan drugom uputili ruznu rec..... A sukobljavali smo misljenja i to ozbiljnije..... Ti se sa njim vredjas ko da ste drugari...... Covek je ovde dosta dugo i treba ga postovati ako nista drugo postujes godine sagovornika........
Naj cudnije mi je zavrsetak " ustvari zaboli me kurac i za to " pa to je i meni jasno ali cemu onda toliko prasine......?
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
slušaj mali, pred mojim bičem drhte i veliki.makaj je napisao/la:
slušaj bokaso , ja se nikom ne klanjam , jebe mi se za ban , ja ne drhtim nikad
nije poanta u banu, već u tome što kad ja opletem, padaju i najjači.
pokori se milom, ili ću te pokorit silom.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
E al si mu zapretilaaaaa Neu sad ako se nije uneredio nikad nece.....
I odkud zans da je Mali.... Covek tvrdi da ima pogolem kalibar.....
( Sta ako covek voli SM i Dominaciju pa te provocira da opletes bicem...... )
I odkud zans da je Mali.... Covek tvrdi da ima pogolem kalibar.....
( Sta ako covek voli SM i Dominaciju pa te provocira da opletes bicem...... )
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
ovu temu smo također već imali. nikome nećeš ništa dokazati.makaj je napisao/la:bokaso1 je napisao/la:Pokusacu da te analiziram...... Od kad si dosao na forum napisao si 400 postova (sto je dosta veliki broj i za naj aktivnije foumase ovde...) od kojih si u 90% slucajeva sa nekim se nadmudrivao oko necega..... Takav stav da se nadmudrujes oko necega mi nija jasan..... Sa gotovo svim forumasima sa kojima si diskutovao oko bilo cega si bio u nekom konfliktu..... Ne razumem zasto ...... (Pa ne misle svi ko ti) i posle toliko rasprave opet nije niko popustio.... Naravno ti u opste nisi glup pa me zato cudi zasto tako.....? Ako je to neki deo plana da se malo podstakne polemika na forumu Ok ( ja to ne razumem) a ako je to galama radi galame onda je tek ne razumem.....
prvo i osnovno , JA SAM stvarno GLUP , ja sam ustvari NENORMALAN znaš a sad ću ti i objasniti , ajmo ispočetka , kad sam napisao da je crkva otvarala prve bolnice , škole , sveučilišta ... i to naveo kao dobro dijelo crkve vi ste rekli , i ti isto 2 OTVARALI SU I DRUGI " , što bi to trebalo značit , ste me negirali , NISTE , ste me pobili kontraargumentom , NISTE , ustvari složili ste se ali ste pokušali umanjiti te zasluge jer su to RADILI I DRUGI, koji je t argument , RADILI SU I DRUGI , ne razumijem , opet me analiziraj , nisi uspio
s tri forumaša sam u konfliktu , ustvari , ja to čak ni ne nazivam konflikt nego razmjena mišljenja koja će završit njihovim usaglašavanjem , naalost jedna je forumašiva banirana radi vrijeđanja i to mENE , ovim putem poručujam administratorici da je odbanira jer ja ono ne smatram uvredom , omaklo joj se ne , Scorpio me malo davi a s tobom sam na LI LA , vidit ćemo što donosi budućnost
DA puno pišem , pišem , obećao sam da ću pisat , da su forumaši aktivniji pisao bih i više , i da ja se umijem zajebavat i sarkastično pisat ali me strah da ću se u tom nerazumjevanju posvađat s cijelim forumom , ustvari zaboli me kurac i za to
rekao stari kinaman: Plemeniti boravi u svojoj sobi. Ako su njegove riječi ispravne, naći će podršku na udaljenosti većoj od hiljadu milja. Koliko više iz blizine! Ako plemeniti boravi u svojoj sobi, a njegove riječi nisu ispravne, naći će protivljenje na udaljenosti većoj od hiljadu milja. Koliko više iz blizine!...
i tu je već kraj mogućnosti utjecanja ovim oblikom komunikacije: ti i tvoji argumenti su uvjerljivi, ili nisu.
a što daješ od sebe o prvim školama i bolnicama, neće postati istina ako češće ponavljaš. misliš što ne primaš na znanje, to nije. možeš si lijepo preslagati riječi dok zabluda tebi osobno ne zvuči dovoljno dobro, ali lakše ćeš prevariti sebe nego druge. nije štos u tome da su i drugi osnovali bolnice i škole, nego da su to pravili nekoliko tisuća godina prije crkve.
na argument da su nešto i drugi radili/bili, jedino ti koristiš nekoliko postova ranije kao ispriku za vlastitu domaću inferiornost. (by makaj Yesterday at 6:28 pm: …ja kažem da su HRVATI super narod i to je stav , kad mi ti napišeš " ima i govana " ja kažem " I DRUGI SU "
iako stvar ne vrijedi, ona obećava zabavu, žirafa istrčala na led:
s obzirom da si u zanosu samim sobom ponudio odgovore na pitanja (by makaj on čet oľu 10, 2011 7:18 pm; molim vas da mi SVI VI postavite pitanje pa ću se potrudit dostojno i odgovorit. unaprijed zahvaljujem na pitanju) zamolio bi te komentirati svoju slijedeću liniju argumentacije, ili ako želiš nešto s upitnikom,
1. što to znači ili dokazuje (?):
by makaj on čet oľu 10, 2011 7:13 pm: -Ti i takvi poput tebe su manjina u RH društvu , samodopadne i narcisoidne osobe , eno ti PERNARA pa se poistovjeti s njim
(by makaj Yesterday at 6:19 pm) odgovorno tvrdiš da je za opismenjavanje širih slojeva masa odgovorna CRKVA , zapamti da je padom BIZANTA , osvajanjem od strane Turaka počelo za Europu mračno doba , doba vjerskih ratova ..., inkvizicije ... ali nositelji opet napretka bili su ljudi iz vjerskih i crkvenih krugova , pa i reformatori ... , ovim ne umanjujem zlodjela koja su počinili neki ljudi iz crkvenih krugova da se razumijemo.
toliko neznanja, nerazumijevanja i izokretanja zapravo ne vrijedi osvrta. pohod na evropu i pad bizanta su razne suprotstavljene stvari sa suprotstavljenim posljedicama. možda su upadom turaka habsbugeri i crkva došli u poteškoće. mi, balkanci, dobili smo u dokumentiranoj "mlađoj" prošlosti dva kulturna poticaja koja su nas unaprijedila, u oba slučaja od okupatora i navodnih neprijatelja, jednom od turaka, a jednom od austrije. informiraj se, ne mogu ovdje pisati knjige. jednako bizarna je tvrdnja da su turci donijeli vjerske ratove i inkviziciju. to je neko balkansko izokretanje teza. turci od svojih podanika nisu pravili muslimane. oni su si samo pridržali ubirati porez. bizant je bilo multietničko i multireligigijsko carstvo, takorekuć sekularno. naši najveći neprijatelji bili su i jesu naši vlastiti vladari, bili su i jesu razbojnici. mraćna dob je ali u tvojoj glavi i započela je tvojom novorvackom deformacijom ("školovanjem").
2. što znači tvoje odgovorno (boldano); kako se manifestira ta odgovornost u stvarnosti? planiraš harakiri?
3. argumentacija: dobra djela su zasluga crkve, a loša nekih ljudi iz crkvenih krugova. u čemu je razlika, osim da prvo, ono dobro, kako je navedeno, uopće nije istina?
4. tko je opismenio tebe, tvoje roditelje i ljude koje poznaš? svi iz obdaništa u sjemenište?
5. očigledno te kurac određuje. pojavljuje se u mnogim tvojim postovima kao uvod, sadržaj ili pozdrav. može slika? to čudo bi sigurno i druge zanimalo. polegni kovanicu od pet kuna pored, da dobijemo neki dojam o relaciji.
sad ti! imaš pitanja za koja si molio i unaprijed se zahvalio. zasigurno ćež željeti još jednom ponoviti i obnoviti već opetovano iznesene novorvacke bajke. najbolje da poćneš s pitanjima i kontradikcijama u svojoj argumentaciji. o sadržaju ionako ne možemo, s obzirom da ti nedostaju nekoliko godina škole i volja/snaga informirati se iz neovisnih izvora te da se ovdje malo šta može dokazati, ali svašta pričati i izglasati. ad hominem što fosforica spominje je tvoj bonbon ( by makaj on pet oľu 11, 2011 8:33 pm)
minutus- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
bokaso1 je napisao/la:Makaj to sto ti nazivas argumentima za vecinu nisu jer se ocito ne slazu sa tobom...... Zasto mislis da ce oni popustiti u raspravi sa tobom....? Valjda ako dodjes negde ne pokusavas to mesto prilagoditi sebi vec se prilagoditi tom mestu.....
ma tragikomedija , ma tragikomedija , koju većinu ti spominješ , ajd pročitaj ponovno ,izgleda da je ba ovom forumu 4 diskutanta većina , zanimljivo , opet te pitam kad već doliko inzistiraš , dal je crkva istinsko ZLO ili ima dobrih stvari , što sam napisao , gdje sam negirao zločine crkve , NIGDJE , čak sam i tebi lipo objasnio stav spram pedofilije i KC , plati se žrtvama i slučaj se zataška , kad dođe na sud opet se isplati masna LOVA u dogovoru s žrtvama , što tebi nije jASNO kod mog posta
Scorpia neću komentirat jer najprije moram isključit mozak
zaboli me kurac za crkvu , istina ali ja jednostavno volim diskutirat i ne vidim s tom vašomo tezom " I DRUGI SU " neku logiku niti argument
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:slušaj mali, pred mojim bičem drhte i veliki.makaj je napisao/la:
slušaj bokaso , ja se nikom ne klanjam , jebe mi se za ban , ja ne drhtim nikad
nije poanta u banu, već u tome što kad ja opletem, padaju i najjači.
pokori se milom, ili ću te pokorit silom.
BOLJE GROB nego ROB
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
minutus je napisao/la:ovu temu smo također već imali. nikome nećeš ništa dokazati.makaj je napisao/la:bokaso1 je napisao/la:Pokusacu da te analiziram...... Od kad si dosao na forum napisao si 400 postova (sto je dosta veliki broj i za naj aktivnije foumase ovde...) od kojih si u 90% slucajeva sa nekim se nadmudrivao oko necega..... Takav stav da se nadmudrujes oko necega mi nija jasan..... Sa gotovo svim forumasima sa kojima si diskutovao oko bilo cega si bio u nekom konfliktu..... Ne razumem zasto ...... (Pa ne misle svi ko ti) i posle toliko rasprave opet nije niko popustio.... Naravno ti u opste nisi glup pa me zato cudi zasto tako.....? Ako je to neki deo plana da se malo podstakne polemika na forumu Ok ( ja to ne razumem) a ako je to galama radi galame onda je tek ne razumem.....
rekao stari kinaman: Plemeniti boravi u svojoj sobi. Ako su njegove riječi ispravne, naći će podršku na udaljenosti većoj od hiljadu milja. Koliko više iz blizine! Ako plemeniti boravi u svojoj sobi, a njegove riječi nisu ispravne, naći će protivljenje na udaljenosti većoj od hiljadu milja. Koliko više iz blizine!...
i tu je već kraj mogućnosti utjecanja ovim oblikom komunikacije: ti i tvoji argumenti su uvjerljivi, ili nisu.
a što daješ od sebe o prvim školama i bolnicama, neće postati istina ako češće ponavljaš. misliš što ne primaš na znanje, to nije. možeš si lijepo preslagati riječi dok zabluda tebi osobno ne zvuči dovoljno dobro, ali lakše ćeš prevariti sebe nego druge. nije štos u tome da su i drugi osnovali bolnice i škole, nego da su to pravili nekoliko tisuća godina prije crkve.
na argument da su nešto i drugi radili/bili, jedino ti koristiš nekoliko postova ranije kao ispriku za vlastitu domaću inferiornost. (by makaj Yesterday at 6:28 pm: …ja kažem da su HRVATI super narod i to je stav , kad mi ti napišeš " ima i govana " ja kažem " I DRUGI SU "
iako stvar ne vrijedi, ona obećava zabavu, žirafa istrčala na led:
s obzirom da si u zanosu samim sobom ponudio odgovore na pitanja (by makaj on čet oľu 10, 2011 7:18 pm; molim vas da mi SVI VI postavite pitanje pa ću se potrudit dostojno i odgovorit. unaprijed zahvaljujem na pitanju) zamolio bi te komentirati svoju slijedeću liniju argumentacije, ili ako želiš nešto s upitnikom,
1. što to znači ili dokazuje (?):
by makaj on čet oľu 10, 2011 7:13 pm: -Ti i takvi poput tebe su manjina u RH društvu , samodopadne i narcisoidne osobe , eno ti PERNARA pa se poistovjeti s njim
(by makaj Yesterday at 6:19 pm) odgovorno tvrdiš da je za opismenjavanje širih slojeva masa odgovorna CRKVA , zapamti da je padom BIZANTA , osvajanjem od strane Turaka počelo za Europu mračno doba , doba vjerskih ratova ..., inkvizicije ... ali nositelji opet napretka bili su ljudi iz vjerskih i crkvenih krugova , pa i reformatori ... , ovim ne umanjujem zlodjela koja su počinili neki ljudi iz crkvenih krugova da se razumijemo.
toliko neznanja, nerazumijevanja i izokretanja zapravo ne vrijedi osvrta. pohod na evropu i pad bizanta su razne suprotstavljene stvari sa suprotstavljenim posljedicama. možda su upadom turaka habsbugeri i crkva došli u poteškoće. mi, balkanci, dobili smo u dokumentiranoj "mlađoj" prošlosti dva kulturna poticaja koja su nas unaprijedila, u oba slučaja od okupatora i navodnih neprijatelja, jednom od turaka, a jednom od austrije. informiraj se, ne mogu ovdje pisati knjige. jednako bizarna je tvrdnja da su turci donijeli vjerske ratove i inkviziciju. to je neko balkansko izokretanje teza. turci od svojih podanika nisu pravili muslimane. oni su si samo pridržali ubirati porez. bizant je bilo multietničko i multireligigijsko carstvo, takorekuć sekularno. naši najveći neprijatelji bili su i jesu naši vlastiti vladari, bili su i jesu razbojnici. mraćna dob je ali u tvojoj glavi i započela je tvojom novorvackom deformacijom ("školovanjem").
2. što znači tvoje odgovorno (boldano); kako se manifestira ta odgovornost u stvarnosti? planiraš harakiri?
3. argumentacija: dobra djela su zasluga crkve, a loša nekih ljudi iz crkvenih krugova. u čemu je razlika, osim da prvo, ono dobro, kako je navedeno, uopće nije istina?
4. tko je opismenio tebe, tvoje roditelje i ljude koje poznaš? svi iz obdaništa u sjemenište?
5. očigledno te kurac određuje. pojavljuje se u mnogim tvojim postovima kao uvod, sadržaj ili pozdrav. može slika? to čudo bi sigurno i druge zanimalo. polegni kovanicu od pet kuna pored, da dobijemo neki dojam o relaciji.
sad ti! imaš pitanja za koja si molio i unaprijed se zahvalio. zasigurno ćež željeti još jednom ponoviti i obnoviti već opetovano iznesene novorvacke bajke. najbolje da poćneš s pitanjima i kontradikcijama u svojoj argumentaciji. o sadržaju ionako ne možemo, s obzirom da ti nedostaju nekoliko godina škole i volja/snaga informirati se iz neovisnih izvora te da se ovdje malo šta može dokazati, ali svašta pričati i izglasati. ad hominem što fosforica spominje je tvoj bonbon ( by makaj on pet oľu 11, 2011 8:33 pm)
mintuse , prvo i osnovno , glumiš intelekt ali to nisi iz razloga jer čitaš bukvalno i uopće ne kužiš moj post , da s padom Bizanta , turskim osvajanjima ... počinje za Europu Mračno doba , Mračni srednji vijek kako bi se nazvali , ne tražim krivca za to niti igdje navodim da su Turci uzrok tome , gdje si ti ti inteligencijo iščito a
2. Ništa mi konkretno nisi odgovorio na moju tezu o zaslugama crkve u opismenjivanje masa, širokih narodnih slojeva , od kada možemo razgovarati o razvoju školstva u današnjem obliku , od kada , nećemo sad pisati o filozofskim školama stare Grčke u kojoj nisu išli svi slojevi društva , nego probrana aristokratska manjina
3. nigdje nisam tvrdio to što mi stavljaš u usta , nigdje , ali ne negiraš činjenicu da je bilo i dobrih dijela , znači po običaju NIŠTA
4. Vidi , ovim si samo pokazao ograničenost razmišljanja ,mogu li ja sad tebe pitat , tko ti je zapalio RODITELJE radi stavova da je zemlja okrugla , nitko , pričamo o razvoju školstva , nosiocima pismenosti .. iz vremena povijesti , inače širenje pismenosti podražumjeva se izumom tiskarskog stroja , MISLIM ŠIRENJA PISMENOSTI među više slojeva društva , do tada je pismenost bila više manje vezana samo za ARISTOKRACIJU i CRKVU , te i takve , prve štamparije opet su bile više manje vezane za crkvu
5. s ovim zadnjim si ustvari objasnio pravi razlog diskusije samnom , a to je želja da ti pokažem KURAC , nema niš od toga , probaj na ISKRICI ne
vidi mintuse sve ok i na kraju po običaju sranje , intelektualno uzdizanje s stavom , JESAM ČOBAN , KRETEN , NEPISMEN .. idiot ... ali ne mogu se oteti dojmu da ti samo BLEJIŠ , sad ako si me razumio što sam ti htio reć ok. ako ne ja nisam kriv , sad da se osvrnem na posforicu , i vas ostale , kako ARGUMENT na post
" KOME JE CRKVA DOBRO DONIJELA ...MALO DOBRA " nije " PRVE ŠKOLE , BOLNICE , SVEUČILIŠTA " a kontraargument na ovo je " I DRUGI SU OTVARALI " , što je pobijeno u onoj mojoj tvrdnji , " ŠKOLE , BOLNICE , SVEUĆILIŠTA " evo kao ste s tim negirali to dobro , djelić DOBRA kojeg je KC donijela narodu ja ću se posut BENZINOM I ZAPALIT , ako otvaranje škola , bolnica , sveučilišta nije dobra stvar ZAPALIT ĆU SE jer ne mogu živit s kretenima , pa sad opet nek fosforica koristi ad hominem prozivajući me u raspravi
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
a ovisi..ako te u bolnicima uče da pijavicama lijeciš bolesti i molitvom čekaš hoce li čovjek preživjeti, a na sveučilištu učiš da duhovi prave djecu..i da je zemlja ravna ploca..to onda i nije baš neka sreca.
i nisam ja koristila ad hominem, već sam te upozorila da ad hominem ne spada u argumente na temu.
i nisam ja koristila ad hominem, već sam te upozorila da ad hominem ne spada u argumente na temu.
fosforica- Manga foruma
- Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:a ovisi..ako te u bolnicima uče da pijavicama lijeciš bolesti i molitvom čekaš hoce li čovjek preživjeti, a na sveučilištu učiš da duhovi prave djecu..i da je zemlja ravna ploca..to onda i nije baš neka sreca.
pseudoargumenti kao argumenti , osobnog sam mišljenja da ih nisam koristio ali ok.
ma slažem se ja gore navedenim ali od nekud se moralo počet , znamo svi da je učenje crkve temeljeno na pogrešnim temeljima , ja bih se čak udostojio svašta reći na temu prvi ljudi su ADAM I EVA , oni Incest samo takav ali ok. mišljenja sam da se je na vremena na vrijeme i u crkvenim krugovima našla neka duša koja je svoje misli , ideje polako nametala i omogućila današnji napredak , to im ne možemo osporit , ovim ne NEGIRAM SPALJIVANJE KOPERNIKA ... ni u ludiliu da me se krivo ne protumači
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
napredak su omogućili oni koji su se izdvojili iz stada ili mu nikada nisu ni bili dio.
napredak su omogućili tek oni koji su osjećali otpor prema religijskim besmislicama.
a sa incestom si me sjetio na jedan citat:
"Mislite da je Edip imao problema? Adam je bio Evina majka! "
:
napredak su omogućili tek oni koji su osjećali otpor prema religijskim besmislicama.
:
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:napredak su omogućili oni koji su se izdvojili iz stada ili mu nikada nisu ni bili dio.
:
pa da fosforica , ja to zastupam od prvog posta , samo ću te malo korigirat , u ono vrijeme si morao bit pripadnik tog stada ako si htio nešto naučit a onda svojim idejama to korigirat i širit , to bi barem trebalo bit jasno
inače citat je odličan
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
nisam li ja upravo to rekla par postova prije?
kada sam govorila o iluziji znanosti iz redova klera.
da su svi pripadnici klera ostali samo na biblijskim učenjima nikada ne bi ni bilo nikakvog pomaka.
tek oni koji su osjetili otpor ili znatiželju su učinili pomak.
a i takvi su svoje ideje morali začiniti sa žlicom boga kako bi izbjegli milosrdne lomače.
da su svi pripadnici klera ostali samo na biblijskim učenjima nikada ne bi ni bilo nikakvog pomaka.
a i takvi su svoje ideje morali začiniti sa žlicom boga kako bi izbjegli milosrdne lomače.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:nisam li ja upravo to rekla par postova prije?
vidi fosforica , ja nigdje nisam negirao pogrešno učenje crkve ali što je crkva po tebi , pogledaj recimo stavove don Ivana Grubišića , svećenika i sociologa koji dolazi iz crkvenih redova , radi ovakvih ljudi ja sam stao u obranu crkve istodobno ne negirajući zlodjela istih onih iz crkve koji su ih počinili . pazi , on je svećenik a mišljenje mu se kosi s svjetonazorom , pa takvih je ljudi bilo iz krugova crkve kroz povijest jel tako , ne kažem da ih nije bilo ni iz drugih redova ali bilo ih je i iz redova CRKVE , koji su trpili kritike u svojem nauku od crkvenih glavešina ali se nisu odrekli crkve nego su inteligentno širili svoj nauk boreći se protiv istih ZADRTIH glavešina , pljuvajući direktno po crkvi pljujemo po svim ovim ljudima koji su činili dobro i koji se nisu povodili moći , stjecanjem bogatstva .... a bilo ih je , samo toliko
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
zašto bi zbog grubišića branio crkvu? zbunj.
pa on sam je kritizira.
grubišić je na pravom putu da ga crkva proglasi heretikom, jer se drznuo suprotstaviti.
Crvku čini njezin nauk, njezini pastiri, njezine dogme.
pojedinci koji se usude suprotstaviti su iznimke koje potvrđuju pravilo.
crkva je u globalu i generalno - zlo.
ono malo dobroga joj služi samo kao paravan.
pa on sam je kritizira.
grubišić je na pravom putu da ga crkva proglasi heretikom, jer se drznuo suprotstaviti.
Crvku čini njezin nauk, njezini pastiri, njezine dogme.
pojedinci koji se usude suprotstaviti su iznimke koje potvrđuju pravilo.
crkva je u globalu i generalno - zlo.
ono malo dobroga joj služi samo kao paravan.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
Stranica 28 / 40. • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
Similar topics
» Katolička Crkva part II
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
Stranica 28 / 40.