Katolička Crkva
+22
makaj
Blesavi
Weekend_Warrior
Ly
Teo
Stevo Largo
minutus
m
Mass
H[a]D
Angie
pustinja
scorpio57
Dr.Kiyu
Prop
Hunnerkongen
evitaa
Love
THUNDER_DINIX
diabolik.
Neu
tanuki
26 posters
Stranica 22 / 40.
Stranica 22 / 40. • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 40
Re: Katolička Crkva
Ja ne volim Crkvu kao parazita ali vernika nebi nikada vredjao ni ponizavao jer u nesto veruje...... Vernika nikada nisam pomenuo u postovima...... Svako ima pravo verovati u sta hoce ( ako to ne vredja nekoga drugoga....)..... Slican stav imam ko ti ( Crkva me se ne tice i ne razmisljam o njoj) to opet ne znaci da nisam pobozan covek jedino sto nisam religijozan....... Tesko da mozes za mene reci da sam ekstreman ili iskljuciv u necemu, ( do duse ne poznajes me pa ces me vremenom upoznati)......
Inace Zemun je mesovita sredina i tu nikada niej bilo nacionalnih netrpeljivosti medju starosedeocima...... Veliki je problem sto je u Zemunu naseljeno veliki broj "izbeglica" iz Hrvatske ....... One umeju napraviti neke gluposti..... Ali starosedeoci nikada...... Jos veci je problem sto su Zemunci (starosedeoci) postali manjina u rodjenom gradu...... Naravno vlast su preuzeli dosljaci jer su uz Radikalnu stranku uzjahali na vlast..... Tako da sada imamo apsurd da u Zemunu koji je nacionalno mesovit pobedjuju Radikali koji su Ekstremno nacionalisticko krilo.....
Inace Zemun je mesovita sredina i tu nikada niej bilo nacionalnih netrpeljivosti medju starosedeocima...... Veliki je problem sto je u Zemunu naseljeno veliki broj "izbeglica" iz Hrvatske ....... One umeju napraviti neke gluposti..... Ali starosedeoci nikada...... Jos veci je problem sto su Zemunci (starosedeoci) postali manjina u rodjenom gradu...... Naravno vlast su preuzeli dosljaci jer su uz Radikalnu stranku uzjahali na vlast..... Tako da sada imamo apsurd da u Zemunu koji je nacionalno mesovit pobedjuju Radikali koji su Ekstremno nacionalisticko krilo.....
bokaso1- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija : 663
Započeo/la tema :
čuj tema i je KC samo sam ti napomenio koliko imaš netrpeljivosti prema njoj
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:
e bokaso sada si sve rekao da ne kriješ svoju netrpeljivost prema KC
pa onda za crkvu generalno....to ti neprolazi
Jeste Skorpio ja o Crkvi milim da je parazit i pljackas..... Katolicka crkva je ekstremno krilo Hriscanske crkve i prednjaci u tome...... Nista manje nije u mojim ocima negativna ni Protestanstka ni PC ni Islam kao i vecina CRKAVA ili religija.....
To je moje misljenje i mislim da ga od pocetka iznosim...... (Takodje mislim da se niko ne treba osetiti uvredjen zbog mog pisanja.....). Pogotovo ono nije nacionalno obelezeno ako na to pucas (jer ja stvarsno nisam ekstremista ni u jednom pogledu......). Mislim da pucas u pogresnom smeru......
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
bokaso1 je napisao/la:scorpio57 je napisao/la:
Jeste Skorpio ja o Crkvi milim da je parazit i pljackas..... Katolicka crkva je ekstremno krilo Hriscanske crkve i prednjaci u tome...... Nista manje nije u mojim ocima negativna ni Protestanstka ni PC ni Islam kao i vecina CRKAVA ili religija.....
To je moje misljenje i mislim da ga od pocetka iznosim...... (Takodje mislim da se niko ne treba osetiti uvredjen zbog mog pisanja.....). Pogotovo ono nije nacionalno obelezeno ako na to pucas (jer ja stvarsno nisam ekstremista ni u jednom pogledu......). Mislim da pucas u pogresnom smeru......
i ja mislim da puca u ogrešnom smijeru , u biti se nas dva i slažemo u većini izrečenog , mislim na ono što obojica napišemo , samo u ovoj debati jedan iznaša pozitivnije a jedan negativnije strane povijesti Kc pa i bijele rase , ali u konačnici se slažemo s izrečenim stajalištem druge strane
makaj- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
Nije daleko od istine Makaj ( mislim da sam ti to u jednom postu i naglasio) ali i da se ne slazemo ja te nikada nebi vredjao niti bih te pokusao ubediti po svaku cenu da sam bas ja u pravu...... Takodje mislim da o KC prvenstveno treba vi da kritikujete jer vas to pogadja vise nego mene...... Sa te strane i Skorpijo je u pravu......
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
puno ti toga nabroja-ja nisam uvriđen tvojim pisanjem,samo moramo uskladiti mišljenabokaso1 je napisao/la:scorpio57 je napisao/la:
evo makaj je napisao nešta-baš ne kužim.no ni važno on lupa po svome.Ne pucam na tvoje postove nacionalno-ako ti to šta znači
Započeo/la tema :
bokaso1 je napisao/la:Nije daleko od istine Makaj ( mislim da sam ti to u jednom postu i naglasio) ali i da se ne slazemo ja te nikada nebi vredjao niti bih te pokusao ubediti po svaku cenu da sam bas ja u pravu...... Takodje mislim da o KC prvenstveno treba vi da kritikujete jer vas to pogadja vise nego mene...... Sa te strane i Skorpijo je u pravu......
znaš , ja sam pristalica onog , što me ne dira to me niti jEBE , razumiješ što hoću reć
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:mislim da brkaš pojmove , ono napredak u Latinskoj Americi su ionako donijeli kolonizatori samim time što su uništili neke napredne ali primitivnije civilizacije , nažalost ali je tako , ono , dinamit je ipak izum koji je omogućio i napredak iako i masakr ne , mislim , za koju god stvar , temu ...
Ajmo reći da su im kolonizatori donili tehnološki napredak. Ok, ali osim tehnološki to nije nikakav napredak. Aj ti uzmi materijal iz prirode i stvori nešto i osiguraj prosperitet svima. TO je napredak. Nije napredak to što ćeš ti nagraditi hidroelektrana i nuklearki di god stigneš nego je napredak da iz same prirode nađeš jeftin, a učinkovit izvor energije. Energija nulte točke bi bila napredak-čisto i besplatno. Zapadna civilizacija je preskupa sa svojim napretkom i tu cijenu plaćaju zemlje trećeg svijeta,a pa čak i tranzicijske kao što je Hrvatska, a o prirodi da ne govorim.
makaj je napisao/la:naći ćemo isto dobrih i loših stvari , jel tako , zamisli samo koliko je životinja stradalo recimo radi kozmetike , lijekova ... , ljubitelji životinje imaju puno toga za reć na tu temu ,
Ista stvar. U prirodi ima lijekova i kozmetike na bacanje i sve se može proizvesti bez vivisekcije i uništavanja okoliša. A mnoge bolesti od kojih zapadnjaci boluju, za njih domorci nisu znali,a neki ne znaju ni danas.
makaj je napisao/la:od prahistorije su poznate te metode među ljudima , uništavaanje , JAČI slabijeg ... mislim meni je bzvz bit tako isključiv u rečenici da nije bilo bijelog čovjeka bilo bi , kako bi bilo molim lijepo , kako , možda bi još živjeli kao nedavno otkriveni domorodci u slivu Amazone , bil tad raspravljali o ovome prek neta , mislim da ne
Da, uvijek je bilo uništavanja slabijeg od strane jačeg, ali to je bilo zbog preživljavanja pa je samim time i normalno. Domorodac je zahvaljivao životinji koju je ubio, bio joj je zahvalan jer mu je omogućila da preživi. Ratova je bilo i vodili su se također iz interesa, tj. radi resursa koje je imala napadnuta zemlja. Ali svi ti ratovi nikad nisu prešli na druge kontinente za razliku od ratova koje su vodili europljani, pa ako hoćeš i muslimani. Kršćani i muslimani. Zanimljivo skroz.
[quote=makaj"]vidi Ly , istina , samo da smo u kamenom dobu ne bi sad ovako debatirali ne , idemo polako stopama napretka , polako se budi svijest ljudi o uništavanju ,moraš ptiznat da ova tehnološka era ipak kratko traje , nekih 40 god. mislim ipak na velike napretke u tehnologiji , bližimo se polako i proizvodnji energije iz obnovljivih i ekoloških izvora [/quote]
Da, ali u tom istom kamenom dobu nema poremećenih slojeva niti ičega što bi upućivalo na vođenje ratova, pa čak ni na raslojavanje, ali je daleko više dokaza da su ljudi imali vremena i za rad i za umjetnost. To su bila društva ekonomski i svakako drukčije jednakih pojedinaca. Danas, naprotiv, imaš šačicu bogatih koja živi na račun stoke sitnog zuba koja rinta za crkavicu, zadužuje se kako bi kupila ono najosnovnije i uz to imaš uništen okoliš. Jebeš onda internet kad ti je preživljavanje postalo umijeće. Jebeš takav napredak. To je kurac od ovce,a ne napredak. Neolićani nisu imali razloga izlaziti na ulice za razliku od nas. I tako je na cijelom razvijenom zapad. To je rezultat napretka. E a to nije napredak nego tlačenje od strane jačeg.
makaj je napisao/la:najprije sam mislio da ti odgovorim , onao baš da ti odgovorim ali neću , ne možeš negirat povijest , prva zgrada u novom naselju koju su pravili kolonizatori bila je crkva , KC , jebi ga ,
I što s tim? Zašto bi jedna crkva bila naprednija od jednog hrama?
makaj je napisao/la:za trenutno stanje u svijetu , posebice u ZAP Europi , mislim na kulturu , civilizaciju je ipak nekim dijelom zaslužna KC , to joj se ne može negirat , da ja tebe sad pitam ,otkud toliko ogorčenja Kc-om , vidim da si iz Zemuna , jel to možda uzrok
Yes. Odgovorna je. Moji vršnjaci ne mogu studirati ako upadnu s plaćanjem jer je teško izdvojiti 300 milijuna iz proračuna, ali zato nema problema da Crkva dobije 370 milijuna. I ta ista Crkva ne reagira nego se tek nakon nekog vremena sjeti malo zamazati oči s odricanjem od 20 milijuna. Ma daaaaaj, ne brani mi ih, molim te, odmah mi pade mrak na oči kad vidim kakve llikove plaćaju porezni obveznici. Samo ne znam za što osim za pričanje bajki. Jbt, zar svijet ne bi trebao ostati na mladima i obrazovanima umjesto na popovima? Di su isplate mirovina? Di su neisplaćeni poticaji seljacima? Kad se nema za nikoga, za Crkvu se ima. I onda jasno da Crkva ne simpatizira nezadovoljstvo građana aktualnom vlašću i govori kako su ti ljudi meso u rukama nekog i nečega...na koga već misle. Di su im božje zapovijedi "ne ukradi", "ne reci lažna svjedočanstva", "ne poželi nikakve tuđe stvari"? Glavno je na stup srama objesiti neku koja pobaci ili nekoga tko natakne kondom na onu stvar jer je svjestan da nema od čega hraniti potomstvo. Puljić je izjavio da nema ništa loše u tome da djeca odrastaju u siromaštvu jer trebaju iskusiti život i naučiti se nositi s nedaćama. Pa srami se, Puljiću! Bojiš li se tog boga u kojeg vjeruješ? Naravno, ništa čudno za očekivati od HDZ-ove kurve zvane Kaptol. I onda me, makaj, pitaš odakle ogorčenost? Ako iz svega ovoga nisi skužio odakle onda za tebe nema nade da ćeš ikada nešto skužiti. Da, odgovorna je za sadašnje stanje. Evo na koji način! Za dobro stanje je malo odgovorna. Aj dobro, možda božje zapovijedi možeš svrstati u njen pozitivan doprinos, ali niti to jer se crkva prva ne drži istih. Naravno, dostojanstvo ljudskog života bi se također moglo progurati, ali Crkva se više bori za prava nerođenih i za prava mrtvih u masovnim grobnicama nego za prava živih. Tako da ni priče o dostojanstvu ljudskog života ne piju vodu.
Ly- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 24.10.2009
Broj postova : 3469
Reputacija : 475
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
znaš Ly , s tobom je teško diskutirat , mislim ne iziskuje mi to neki intelektualni napor već me umara ta tvoja non stop plačipičkivost, daj se skulitraj malo i budi zahvalna što živiš tu gdje živiš , ima mjesta u Lici za takve poput tebe koliko hoćeš , ja bih čistu en ergiju , odi si nacjepat drva , to ipak ne bih , fuj tehnologija , ja ću gledat u sunce ... kažeš domorodac je zahvaljivao životinji koja mu je omogućavala da preživi , je seljak se ne zahvaljuje a , ma daj molim te , u kojem kutku kugle zemaljske ti živiš , sad lipo odi off , stuci comp jer je najvjerojatnije tipkovnica na kojoj tipkaš sklopljena negdje u KINI gdje radnik radi za plaći ispod svakog dostojanstva znači opet bijelac eksploatira radnu snagu domorodaca ali te to ne sprečava da je ti koristiš
da se nadovežem na tvoje VRŠNJAKE koji eto jadni ne mogu studirati radi toga jer država daje crkvi 370 milijuna kn a njima eto jadnima ne da studirat , kolike su kvote sveučilišta za redovni upis a , što bi značilo tih 370 milijuna kn , koliko još studenata više , tko god je redovan student ima besplatno studiranje jel tako , ne kužim čemu toliko plačeš a tebi je kao dobro
da se nadovežem na tvoje VRŠNJAKE koji eto jadni ne mogu studirati radi toga jer država daje crkvi 370 milijuna kn a njima eto jadnima ne da studirat , kolike su kvote sveučilišta za redovni upis a , što bi značilo tih 370 milijuna kn , koliko još studenata više , tko god je redovan student ima besplatno studiranje jel tako , ne kužim čemu toliko plačeš a tebi je kao dobro
Zadnja promjena: makaj; čet oľu 10, 2011 3:47 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Skorpio nije cilj da se usklade misljenja izmedju dva diskutanta...... Ti imas scoje a ja svoje...... Ja i ne tvrdim da su moja stanovista ispravna..... Jedino sto ja iznosim moje misljenje ( ja mislim kako sam napisao).... Opsirnost teme koji smo obradjivali je u tome sto smo se stalno ( zbog Makaja) osvrtali i na civilizaciju i na rasu pa jos sve to u kontekstu istorije i kroz vreme.....) preobimna teme da se iznesu podatci koje covek poseduje......
Drago mi je Skorpio sto si me razumeo da nisam ekstreman i ako ti nesto kazem sto ti ne povladjuje ne cinim to jer si ti Katolik ili Hrvat..... ( jedino ne znam sta znaci LUKAV ali nadam se da nije negativno )....
Drago mi je Skorpio sto si me razumeo da nisam ekstreman i ako ti nesto kazem sto ti ne povladjuje ne cinim to jer si ti Katolik ili Hrvat..... ( jedino ne znam sta znaci LUKAV ali nadam se da nije negativno )....
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:puno ti toga nabroja-ja nisam uvriđen tvojim pisanjem,samo moramo uskladiti mišljenabokaso1 je napisao/la:scorpio57 je napisao/la:
evo makaj je napisao nešta-baš ne kužim.no ni važno on lupa po svome.Ne pucam na tvoje postove nacionalno-ako ti to šta znači
što ne kužiš , da ti pojasnim a
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
fala ne moraš
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:fala ne moraš
i dalje ti nije jasno a , si teki jebeni intelekt koliko vidim
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
bokaso1 je napisao/la:Skorpio nije cilj da se usklade misljenja izmedju dva diskutanta...... Ti imas scoje a ja svoje...... Ja i ne tvrdim da su moja stanovista ispravna..... Jedino sto ja iznosim moje misljenje ( ja mislim kako sam napisao).... Opsirnost teme koji smo obradjivali je u tome sto smo se stalno ( zbog Makaja) osvrtali i na civilizaciju i na rasu pa jos sve to u kontekstu istorije i kroz vreme.....) preobimna teme da se iznesu podatci koje covek poseduje......
normalno mišljenja i moja ,tvoja ,drugih su različita,drago mi je da si skužio moje mišljenje o tebi...ovo LUKAV čini mi se da je to bilo na jednoj temi-zaboravio sam,ali sada mene opet
malo brine koliko ti pamtiš neke u žaru borbe izrečene misli
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:scorpio57 je napisao/la:fala ne moraš
ma ne mora tebi jasno.ja znam da je meni jasno,šta se tiče jebenog
entelekta vidim da ga ti prosipaš ko pepeo
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:makaj je napisao/la:scorpio57 je napisao/la:fala ne moraš
ma ne mora tebi jasno.ja znam da je meni jasno,šta se tiče jebenog
entelekta vidim da ga ti prosipaš ko pepeo
tebi jasno , a što je to tebi jasno a , ajd odgovori , možda ko Mari krivi kurac je jasan a
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
aj teletabisu malo šetaj,razbistri taj um,a mari tebi kurac
Započeo/la tema :
bokaso1 je napisao/la:Skorpio nije cilj da se usklade misljenja izmedju dva diskutanta...... Ti imas scoje a ja svoje...... Ja i ne tvrdim da su moja stanovista ispravna..... Jedino sto ja iznosim moje misljenje ( ja mislim kako sam napisao).... Opsirnost teme koji smo obradjivali je u tome sto smo se stalno ( zbog Makaja) osvrtali i na civilizaciju i na rasu pa jos sve to u kontekstu istorije i kroz vreme.....) preobimna teme da se iznesu podatci koje covek poseduje......
gledaj ovako , idemo nazad na str.19 foruma pa ti malo pogledaj post na koji sam reagirao i kako sam reagirao, diskutantica koja je jako pametna i osjećajna za probleme zemlje ali ipak ne može izumiti izvor neograničene energije je napisala " KOME je CRKVA donije adobra... malo dobra " bog te jeba tragikomedije i INTELEKTA u tom postu , ja joj se divim kao i većii ovdje , što je bio moj post , zašto ona nije u to " MALO DOBRA " mogla prokužit s mojim postom u ono # PRVIH škola , Bolnica , SVEUČILIŠTA " kako ,kad je toliko intelekt nije mogla shvatit a , onda je krenulo drobljenje po temi , ono ,pa postojale su u prije ,pa ovo , pa ono ....pa smo pdjedanput povezali i BIJELU rasu koja svojim dolaskom iscrpljuje kolonije a svojim odlaskom ostavlje RAT aaaaaaaaaaaaaaaa, ovo mi je najjača teorija , jer eto jadni su bili ugnjetavani pa su se pobili i to radi BJELACA i KC koja ih je iskorištavala i naučila da se kolju jer oni to nisu znali , a u trii PM , jebeni intelekt ti treba da ovo zaključiš , svakim mojim proširivanjem teme sam nastojao ukazat da su takve stvari normalne u ljudskoj psihi , da se rade od prahistorije i da nije crkva isključivi krivac za ta događanja kako joj pojedini diskutanti žele pripisat , tvrdim da nisam ortodoksni vjernik , ne idem u crkvu ali ovakvih se nadrobljenih gluposti od dtrane nekih koje ustvari trebaa bolit K za crkvu , osobito u današnja vremena kad i nema neki upliv u društvu , meni je strašno žao diskutantice La što joj je eto crkva onemogućila da studira 15 i više godina a da ništa ne mora platit
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
ma idi ti na znaš šta ne k... nego tamo odakle si došao
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:aj teletabisu malo šetaj,razbistri taj um,a mari tebi kurac
se podrazumjeva da si ti neki toplić a , se vidi ne , znaš da su čak i raspravljali o teletabisima kao gay ekipi , te to pali a , te pali guza od teletabisa , nisi mi baš neki intelekt znaš , s tim teletabisima si čak u rangu jednogodišnjeg djeteta , ne družim se s djecom
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:ma idi ti na znaš šta ne k... nego tamo odakle si došao
malo si mi konfuzan u pisanju , što je bilo a , e treseš , drhtiš možda a , sad je vrime cjepljenja , nek te se cijepi iako protiv gluposti tvog oblika nema LIJEKA
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:znaš Ly , s tobom je teško diskutirat , mislim ne iziskuje mi to neki intelektualni napor već me umara ta tvoja non stop plačipičkivost, daj se skulitraj malo i budi zahvalna što živiš tu gdje živiš
Tvoj post nije odraz moje plačipičkavosti nego tvog očiglednog nepoznavanja stanja u Hrvatskoj pa te pitam di živiš, u Hrvatskoj ili dijaspori. Ako si u dijaspori ne čudim se jer oni su još uvijek u filmu "rat", "91.", "imamo Hrvatsku" i slične šeme, a ako si u Hrvatskoj onda ili ne vidiš dobro ili si dobrostojeći gospon pa za tebe vrijedi ona "sit gladnom ne vjeruje". Ako ti imaš nekome za nešto zahvaliti zahvali, ja bome nema zašto zahvaliti ni Jaci ni Bozaniću.
makaj je napisao/la:ima mjesta u Lici za takve poput tebe koliko hoćeš , ja bih čistu en ergiju , odi si nacjepat drva , to ipak ne bih , fuj tehnologija , ja ću gledat u sunce ...
Mislila sam na energiju koja bi čuvala prirodu također. Znači, ništa od grijanja na drva nego grijanje na struju, ali da izvor te struje bude energija nulte točke.
makaj je napisao/la:kažeš domorodac je zahvaljivao životinji koja mu je omogućavala da preživi , je seljak se ne zahvaljuje a ,
Pa zahvaljuje i on, ali domoroce je njihova religija učila tome i učila ih je da životinja ima dušu i da bi čovjek umro bez životinja, dok je Knjiga Postanka rekla "plodite se i množite i napunite zemlju i sebi je podložite." Dakle, priroda je, po kršćanstvu a i po židovstvu i islamu, stvorena radi čovjeka, on je njen gospodar, nijedno biće osim čovjeka nema dušu, čovjek je taj koji se može koristiti prirodom kako mu pade na pamet. I eto di smo sad. Seljak kojeg spominješ zasigurno poštuje tu istu životinju od koje živi, ali ja ne govorim sad o tome nego o antropocentrizmu nauštrb prirode odnosno modelu utkanom u kolektivnu svijest svakog sljedbenika svake od abrahamskih religija pa tako i kršćanstva.
makaj je napisao/la: sad lipo odi off , stuci comp jer je najvjerojatnije tipkovnica na kojoj tipkaš sklopljena negdje u KINI gdje radnik radi za plaći ispod svakog dostojanstva znači opet bijelac eksploatira radnu snagu domorodaca ali te to ne sprečava da je ti koristiš
Ne stući komp nego neka se komp i dalje proizvodi, ali neka ljudi koji ga sklapaju budu tretirani kao ljudi.
makaj je napisao/la:da se nadovežem na tvoje VRŠNJAKE koji eto jadni ne mogu studirati radi toga jer država daje crkvi 370 milijuna kn a njima eto jadnima ne da studirat , kolike su kvote sveučilišta za redovni upis a , što bi značilo tih 370 milijuna kn , koliko još studenata više , tko god je redovan student ima besplatno studiranje jel tako , ne kužim čemu toliko plačeš a tebi je kao dobro
Govorim o onima kojima se da studirati, ali ne mogu upisati jer nemaju za školarine, a da ne govorim o ljudima koji su odustali jer nisu mogli više plaćati fax. Tih 300 milijuna bilo bi dovoljno da se svima omogući besplatno školovanje koje sad u Hrvatskoj ne postoji (za razliku od 14 zemalja europske unije koje ga imaju).
Di sam rekla da mi je dobro? Ok, studiram besplatno, ali u ostatku života mi nije dobro. Poslodavac me prijavio bez ugovora, platio me nije, iz mjeseca u mjesec mislim što ću slijedeće iskemijati kako bi došla do novca stanarinu i režije, trčim za sniženjima i akcijama ne bi li kupila hranu ili komad robe jeftinije, za račune mi stižu opomene, sad trenutno radim za dnevnicu, danas sam predala molbu za posao, inspekcija kojoj sam prijavila poslodavku ne reagira, moji na selu žive bez struje i vode i voze poluraspadnuto auto staro kao ja, dakle ne, nije mi dobro. Oboje su najebali u hrvatskoj državi, usred gradnje kuće našli se bez plaće koju nikad nisu ni dobili, kasnije izgubili posao, poslodavci lišo prošli, moji još danas vuku repove iz tog doba, kuća nije ožbukana, i ne, definitivno mi nije dobro i Hrvatska i kao takva ne znači ništa jer ni ja ni moja obitelj ni većina stanovništva nemamo od nje ništa osim zastave, grba, himne, nekolicine banaka i poduzeća i ovo malo prirode što se još nije rapsprodala. Pa ako je tebi ta Hrvatska dobra onda po mom mišljenju ili si kratkovidan ili u toj istoj Hrvatskoj jako dobro živiš i ništa loše nisi doživio da ne spominjem kako nisi iskusio siromaštvo. Pa eto, neka si, meni je to drago i nemam ništa protiv da ti je sadašnja Hrvatska ok i da ti je Crkva ok, ali mene pusti da mi ne bude ok i da serem po jednoj i drugoj jer koliko nas je sjebala država toliko Crkva nije skočila u obranu sjebanih ljudi niti je ikad izasrala pretvorbeni kriminal niti ikad za vrijeme mise nijedan od kriminalaca koji su sjedili u prvim redovima nije za vrijeme mise prozvan. Niti za vrijeme mise niti općenito, ali zato se sad proziva ljude koji su doslovno stjerani na ulice. E takva me crkva boli, takva Crkva je nepoštena prema narodu kojeg je još jednom izdala i još jednom dokazala koliko je slizana s vladajućom garniturom koja je hrani i koja joj liže guzicu. Hvala lijepo, ali lizmiguzi i kurve me ne zanimaju jer nisam poput njih niti želim biti,a ti kako znaš. Ja ako serem ja ću i srati jer imam zašto, pa ti sad piši što god hoćeš, ko te jebe uostalom.
Ly- Ufurani forumaš
Započeo/la tema :
-čekaj malo , opet plačeš ne , opet si plačipička i pogrešne stvari optužuješ za stanje u RH , koje su tvoje pobude , ja ne znam
-koju energiju ti predlažeš , samo pitam
-zanimljivo razmišljanje , i to sve iz Biblije , naravno ti kao Ateist živiš u skladu s prirodom , fuj NE , fuj ali baš mi dago imat struju
-ostatak ti ni neću čitat , ne isplati se , vjeruj ne isplati se jer ti si IDEALISTA a to u današnjem svijetu nema prđu
sad da te pitam , zašto si odlučila radit bez PRIJAVE a , ajde zašto
-koju energiju ti predlažeš , samo pitam
-zanimljivo razmišljanje , i to sve iz Biblije , naravno ti kao Ateist živiš u skladu s prirodom , fuj NE , fuj ali baš mi dago imat struju
-ostatak ti ni neću čitat , ne isplati se , vjeruj ne isplati se jer ti si IDEALISTA a to u današnjem svijetu nema prđu
sad da te pitam , zašto si odlučila radit bez PRIJAVE a , ajde zašto
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:gledaj ovako , idemo nazad na str.19 foruma pa ti malo pogledaj post na koji sam reagirao i kako sam reagirao, diskutantica koja je jako pametna i osjećajna za probleme zemlje ali ipak ne može izumiti izvor neograničene energije je napisala " KOME je CRKVA donije adobra... malo dobra " bog te jeba tragikomedije i INTELEKTA u tom postu , ja joj se divim kao i većii ovdje , što je bio moj post , zašto ona nije u to " MALO DOBRA " mogla prokužit s mojim postom u ono # PRVIH škola , Bolnica , SVEUČILIŠTA
Diskutantica zna za taj izvor energije, a to što on još nije prihvaćen nije njena krivnja već je krivnja naftnih i nuklearnih lobija npr. Ako ti znaš izumiti taj izvor, napiši mi kako.
Ovo o otvaranju prvih škola i bolnica nije točno jer da nisi spavao na satu povijesti znao bi da su škole i bolnice postojale i prije Crkve i da je znanost ustvari napredovala tek kad je crkveni stisak malo popustio, dakle u vrijeme renesanse. A gle čuda, baš su redovnici čuvali medicinska znanja iz antike. Zanimljiv skroz. Znači, govorimo o manipuliranju znanstvenim spoznajama dok raja liječi kugu sjeckanim zmijama i javnim bičevanjima.
makaj je napisao/la:ono ,pa postojale su u prije ,pa ovo , pa ono ....pa smo pdjedanput povezali i BIJELU rasu koja svojim dolaskom iscrpljuje kolonije a svojim odlaskom ostavlje RAT aaaaaaaaaaaaaaaa, ovo mi je najjača teorija , jer eto jadni su bili ugnjetavani pa su se pobili i to radi BJELACA i KC koja ih je iskorištavala i naučila da se kolju jer oni to nisu znali ,
Klali su se i prije. Europljani su bili još jedni koljači u nizu. Ništa bolji od ostalih, samo gori.
makaj je napisao/la:svakim mojim proširivanjem teme sam nastojao ukazat da su takve stvari normalne u ljudskoj psihi , da se rade od prahistorije i da nije crkva isključivi krivac za ta događanja kako joj pojedini diskutanti žele pripisat , tvrdim da nisam ortodoksni vjernik , ne idem u crkvu ali ovakvih se nadrobljenih gluposti od dtrane nekih koje ustvari trebaa bolit K za crkvu ,
Da, takve stvari su normalne i rade se od prahistorije, ali u prahistoriji ratovi nisu prelazili s kontinenta na kontinent nego bi se ljudi poklali na nekom prostoru i tu su i ostali. I nisu imali oružje s kojim su mogli naštetiti prirodi.
I ne, ne boli me kurac za Crkvu jer ta ista Crkva me u stanju sutra obisiti na stup srama radi kondoma, predbračnog sexa, optužiti me da sam sama kriva što sam silovana jer sam šetala ulicom u minjaku, da ne spominjem prigovore zašto nemam minimalno troje djece,a čime da ih hranim to se nitko ne pita. Sad govorim u svoje ime, ali naravno da se ovo odnosi na bilo koju drugu ženu. Da ne spominjem pljuvanje vjerskih uvjerenja onih koji ne pripadaju dotičnoj Crkvi.
makaj je napisao/la:osobito u današnja vremena kad i nema neki upliv u društvu , meni je strašno žao diskutantice La što joj je eto crkva onemogućila da studira 15 i više godina a da ništa ne mora platit
Dite tukasto, po bolonskom procesu ti i ne možeš studirati 15 godina već nakon drugog pada godine gubiš pravo na školovanje. Prvo da te tu pobijem. Drugo. Nije Crkva kao Crkva to onemogućila nego je do toga dovela kriva raspodjela proračunskim sredstava pri čemu se za Crkvu uvijek nađe novca, a za npr. besplatno obrazovanje se nije našlo novca. Reci mi tko je korisniji za društvo-pop ili inženjer ekonomije, geolog, psiholog, učitelj, itd.?
Ly- Ufurani forumaš
Započeo/la tema :
priznaj to je je sada cool-ako misliš da sam toplić pošalji mimakaj je napisao/la:scorpio57 je napisao/la:aj teletabisu malo šetaj,razbistri taj um,a mari tebi kurac
se podrazumjeva da si ti neki toplić a , se vidi ne , znaš da su čak i raspravljali o teletabisima kao gay ekipi , te to pali a , te pali guza od teletabisa , nisi mi baš neki intelekt znaš , s tim teletabisima si čak u rangu jednogodišnjeg djeteta , ne družim se s djecom
partnericu-vjeruj mi poslije par dana sa moja sex iskustva nebi na tebe ni biciklo naslonila
a ovo za dicu some pa pozvan si ko dite vamo,kao i blesavi i ekipa sa....
vidim + od mene za sada i ubuduće imaš svaki dan - koliko mogu dati
eto viš some jesam te zacrvenio
Započeo/la tema :
Stranica 22 / 40. • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 40
Similar topics
» Katolička Crkva part II
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
Stranica 22 / 40.