Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Katolička Crkva

+22
makaj
Blesavi
Weekend_Warrior
Ly
Teo
Stevo Largo
minutus
m
Mass
H[a]D
Angie
pustinja
scorpio57
Dr.Kiyu
Prop
Hunnerkongen
evitaa
Love
THUNDER_DINIX
diabolik.
Neu
tanuki
26 posters

Stranica 15 / 40. Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40  Next

Go down

Katolička Crkva - Page 15 Empty Re: Katolička Crkva

Postaj by fosforica pon oľu 07, 2011 7:05 pm

Ly je napisao/la:

Još nešto. Kako ste, za boga miloga, uspjeli umiješati komuniste u sve ovo?

to je uobicajeno Very Happy
kad se žele umanjiti crkveni zločini, onda se poseže sa nekim drugim govnetom.
a jedino što su do sad naučili kao suprotnost je - komunizam.
tužno je samo što ne znaju da i kršćanstvo i komunizam imaju gotovo iste i dobre i loše strane.
razliku čini trajanje.
komunistički zločini su se prvodili u par desetljeća...a crkveni stoljećima.
pa svedno to ne nalaze dovoljno lošim da je u potpunosti odbace, kao što odbacuju komunizam. eh..

fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 15 Empty21 / 99921 / 999Katolička Crkva - Page 15 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 pon oľu 07, 2011 7:16 pm

Ooooo pa ubacio je on i Banke, Ameriku, Saveznike, Komuniste posto je prvobitna rasprava sa Ly I manje samnom krenula nezeljenim tokom.......

Ali stvarno moram se nasaliti na taj Makajev ispad za crnce u SAD......

Po tom rezonu i Pol Pot je dobro ucinio prezivelima sa "polja smrti" jer su naucili obradjivati zemlju i saditi pirinac......

bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija Reputacija : 663
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 15 Empty120 / 999120 / 999Katolička Crkva - Page 15 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica pon oľu 07, 2011 7:17 pm

scorpio57 je napisao/la:ma de šalim se bokaso,a nisam na tebe ni mislio sa ovim postom
može svatko pisat šta hoće,moje mišljenje i vjeru u Boga i KC
nemože nitko nikada promjeniti

nitko i nikada? to čini fanatika.
čovjek ima sposobnost učenja i širenja svojih obzora.
ovakvo a priori odbijanje i mogucnosti da bi mogao nekad steci neko novo znanje i promijeniti stavove...čini te fanatikom.

bokaso1 je napisao/la:Fosforice da ne komentarisem tvoje postove jer sam saglasan i sa vecinom upoznat.......
Ja mislim da je iz toga ta ista Biblija stelovana onako kako odgovara crkvi.....

I koliko se bas ta crkva trudila da unisti sve pisane dokumente koje su to vreme pokazivali iz drugog ugla..... Iz tih spisa (ako se dobro secam) moze se naci nekih zapisa i o samom Hristu a da ga nisu pisali Hriscani..... Inace Hrist je u njima opisam prilicno covekoliko sa manama i vrlinama......

Ako se dobro secam ima knjiga " Razgovori sa Davolom" (tako nekako Poljskog pisca ako nisam nesto permutovao) ..... Tu su naglaseni apsurdi kotraverze i nelogicnosti koji su opisani u Bibliji bese......

nisam čitala..ali da...biblija je više puta editirana i pripasivana knjiga.

fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ly pon oľu 07, 2011 7:24 pm

Ja i dalje čekam da makaj nabroji pozitivne strane Crkve pošto ja ne znam više nijednu dobru osim onih koje sam napisala, a on ih očito zna puno više.
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 24.10.2009
Broj postova : 3469
Reputacija Reputacija : 475
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 15 Empty61 / 99961 / 999Katolička Crkva - Page 15 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pon oľu 07, 2011 7:30 pm

[quote]
fosforica je napisao/la:
scorpio57 je napisao/la:ma de šalim se bokaso,a nisam na tebe ni mislio sa ovim postom
može svatko pisat šta hoće,moje mišljenje i vjeru u Boga i KC
nemože nitko nikada promjeniti

nitko i nikada? to čini fanatika.
čovjek ima sposobnost učenja i širenja svojih obzora.
ovakvo a priori odbijanje i mogucnosti da bi mogao nekad steci neko novo znanje i promijeniti stavove...čini te fanatikom.

to je tvoje mišljenje fanatika ateistice

Ly nisam sve čitao ali pročitan pa ti napišem pozitivne stvari koje nisi navela

scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 15 Empty65 / 99965 / 999Katolička Crkva - Page 15 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 pon oľu 07, 2011 8:02 pm

Kroz maglu se secam nekih detalja pomenute knige tada sam se prvi puta susreo sa tako neci...... Toliko apsurda i kontraverzi opisano na komican nacin je stvarno fenomenalno ......

Ly, sacekaj ti jos malo za taj odgovor...... Mlada si , imas kada......

Ljudi, nije lako priznati da si pogresio i mnogo se lakse kriti iza fraza..... Tesko je ubediti starije da grese ma koje argumente imao u ruci.....
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 15 Empty120 / 999120 / 999Katolička Crkva - Page 15 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pon oľu 07, 2011 8:10 pm

nema čovjeka koji ne griješi,kako rekoh nema ovdi nitko argumenata
da bi me uvjerio u nešta u šta ja vjerujem
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 15 Empty65 / 99965 / 999Katolička Crkva - Page 15 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Ly pon oľu 07, 2011 8:15 pm

Ne treba nitko nikoga uvjeravati u ništa.
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 pon oľu 07, 2011 9:10 pm

Jeb.... napisao sm pola stane a u postu ostalo 3 recenice...... Ne mogu da ponovo pisem...... Nije ni bitno.......

Nemojte zaborabiti da iza svake religije ili sekte stoje prave masinerije koje se bave ideologijom i odgovorima na naj cesca pitanja i kako ih prilagoditi kome i sta je ciljna grupa...... Sto je religija ili sekta mladja to joj treba vise podrske da bi dotigla konkurenciju......
Cobek je u principu religiozno bice odonosno ima potrebu da veruje u nesto i na tu katru igraju sve religije i sekte...... Pri tome svi oni veruju u jednog Boga ali naravno samo je njihov pravi a ostali su lazni prproci ili Satana licno....... Znaci bas svi koji nisu priklonjeni njihovoj religiji ce strasno patiti kad odu sa ovog sveta...... ( dajet malo tolerancije od religije do religije ali osnova je ta.....)...
E sam malo me muci ako je koliko religija toliko Bogova onda niciji postulat nije tacan, odnosno svi grese ili su svi u pravu jer je to jedna te isti Bog onda mi malo cudan broj religija....... Ili je sto kaze Molder istina negde tamo ....... Pitam se da ne gresim i sta posle....?

Namerno sam banalizobao ali bi pitanje moglo da se uputi za skoro svaku religiju a pogotovo Hriscansku........ Posto je ovde rec o Katolickoj Crkci mozda bi neko od vernika mogao da mi objasni razlike u okviru Hriscanske religije, ono po cemu se isticu ili po cemu je KC has ta koja je prava......?
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 pon oľu 07, 2011 9:12 pm

Da me ne shvatite pogresno ne vredjam veru vec dvolicnost bilo koje od Hriscanskih religija i sekti.......
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Prop pon oľu 07, 2011 9:15 pm

Samo ti vrijeđaj, podržavam te. Katolička Crkva - Page 15 278356

Uglavnom, prekrasno je kad imaš bokasa i fos, koji lipo ispišu sve što ti misliš i onda ti samo doletiš i složiš se....

Pohvale!
Prop
Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, švaler)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 15 Empty108 / 999108 / 999Katolička Crkva - Page 15 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 pon oľu 07, 2011 9:22 pm

Nije valjda da si sve citao.....?
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Prop pon oľu 07, 2011 9:24 pm

A tribalo je vrimena, slabo ja znan čitati, pa je trajalo Katolička Crkva - Page 15 239757
Prop
Prop
Domaćin foruma Prop

Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 15 Empty108 / 999108 / 999Katolička Crkva - Page 15 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica pon oľu 07, 2011 9:29 pm

Prop je napisao/la:Samo ti vrijeđaj, podržavam te. Katolička Crkva - Page 15 278356

Uglavnom, prekrasno je kad imaš bokasa i fos, koji lipo ispišu sve što ti misliš i onda ti samo doletiš i složiš se....

Pohvale!

Very Happy
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ly pon oľu 07, 2011 9:34 pm

Bokaso, pitao si zašto katolička crkva misli da je baš ona jedina prava. Zato jer je to čula od 1,2 milijarde ljudi.
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 pon oľu 07, 2011 9:40 pm

Prop je napisao/la:A tribalo je vrimena, slabo ja znan čitati, pa je trajalo Katolička Crkva - Page 15 239757

Ma nije Prope samo ovde brzo pisu a ti citas ko zmaj......... Laughing bravo
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Prop pon oľu 07, 2011 9:48 pm

bokaso1 je napisao/la:
Prop je napisao/la:A tribalo je vrimena, slabo ja znan čitati, pa je trajalo Katolička Crkva - Page 15 239757

Ma nije Prope samo ovde brzo pisu a ti citas ko zmaj......... Katolička Crkva - Page 15 589485 Katolička Crkva - Page 15 397437

Eeej, moran ti se zafaliti, kako me nasmiješ svaki dan, tako vedra tipa dugo nisan upozna...

Koja je tajna tvog veselja, dobar vjerski odgoj? Katolička Crkva - Page 15 350979
Prop
Prop
Domaćin foruma Prop

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 pon oľu 07, 2011 9:51 pm

Ly je napisao/la:Bokaso, pitao si zašto katolička crkva misli da je baš ona jedina prava. Zato jer je to čula od 1,2 milijarde ljudi.

Eeeeeeeeeee to je onda ozbiljan argument da je ona u pravu a da ostali hriscani grese...... Samim time mi je zao tih jeretika i koja ce to lomaca bitiiiii na onom svetuuuuuuu........

Mada sam mislo u osnovi ili postulatu po cemu se razlikuju a da ne pitam da li je to sto ce odgovoriti greh do te mere da treba i lomaciti neistomisljenika ( naravno kasnije su se modernizovali pa su malo macevima, sekirama, malo i klali, a kasnije upucavali dok sada samo tuku......) Vidim da napreduju u toleranciji i vole bliznjeg svog cim ga mogu dohvatiti...... Pogotovo kad im je bliznji malo razlicit po necemu, sto ga onda voleeee...... Nemora biti cak ni religiska razlika...... Laughing
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ly pon oľu 07, 2011 10:15 pm

Svojedobno sam živjela kod jedne babe u stanu u koji je svaku subotu dolazila sekta Kristova Crkva. I oni bi tamo pjevali i molili se taman kad ja hoću spavati. cimer bi šmugnuo na nogomet, a ja na živce. Baba je propovijedala da se na posljednjem sudu nitko neće spasiti osim onih koji su djeca božja tj. dijele svjetonazor koji propovijeda ona i sekta koja joj dolazi. Baba nije nikako spominjala božje ime, bojala se spominjati i na telefon se pozdravljala "serbus". Ja gledam u čudu! Naslušala sam se priča o sotoni koji je došao nekoj maloj na vrata pa je mala zvala Isusa upomoć i sotona je pobjegao. Čula sam i spiku da je unuka od te babe sekta izvukla iz droge. Kasnije sam čula da je umro od predoziranja. Naravno, nisi svi kršćani ovoliko zatucani, al evo, čini mi se da mnogi nisu daleko od ovog primjera.
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 uto oľu 08, 2011 1:35 am

Dobro Ly, ja poznajem i drugacije primere...... Znam ljude raznih veroispovesti sa kojima sam se odlicno druzio cak su neki od njih vernici ali nisu zatucani vec obelezavaju svoje i postuju tudje...... Jedan od mojih odlicnih prijatelje je verski fanatik ali skoro nikada nismo o tome pricali i fenomenalno funkcionisemo....... Moj bivsi komsija je Jehovin svedok i sa njim sam fenomenalan i nikada o veri nismo pricali...... I ako je u Jehovima nije naporan..... Ali tako isto zanm primer da je moj drugar ostao na ulici jer mu je tetka sve svoje prepisala nekoj od sekti (mislim Jehovi).... Sada zivi kod oca.... I moj brat od ujaka ce ostati bez stana zbog Jehova..... ( i nista im ne mozes)...... To je toliko razradjena masinerija da im nista ne mozes.... Bakutu drze ko malo vode na dlanu samo dok ne umre..... Vec im je sve prepisala.......
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 uto oľu 08, 2011 1:55 am

Prop je napisao/la:
bokaso1 je napisao/la:

Ma nije Prope samo ovde brzo pisu a ti citas ko zmaj......... Katolička Crkva - Page 15 589485 Katolička Crkva - Page 15 397437

Eeej, moran ti se zafaliti, kako me nasmiješ svaki dan, tako vedra tipa dugo nisan upozna...

Koja je tajna tvog veselja, dobar vjerski odgoj? Katolička Crkva - Page 15 350979

Nema na cemu Prope.......

Pa sto se tice duha ajde da ti priznam...... (samo nemoj nikome reci....) Mene ne pustaju bas svaki dan da idem napolje i ponekad mi obuku jako lepu belu kosulju jedino joj kopcanje malo cudno, na ledjima..... Ejjj mozes misliti koliko je nezgodno ali kazu da mi lepo stoji i da je jako moderna...... I tako kad me narane i puste bez te kosulje u jednu lepu sobu gde ima i kompjuter ja sam nmogo srecan i zato se to odma vidi.... plese

Jednom kad sam pitao zasto me ne rane svaki dan jer sam ja cuo da je u bajci jedna zla teta mucila Snezanu i hranila je jednom dnevno odma su mi objasnili da je to u bajkama i da su to izmisljene price, koje ne postoje...... Normalno deca kao ja treba da jedu samo onda kad su dobra ili svaki treci dan......
Sad shvaras zasto toliko vedrine kad me narane i puste da ne pratim modu.......... bravo
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by m uto oľu 08, 2011 8:01 am

a uu nevjernici , ajmo , pripremio sam osam metara bukovih drva , ima nekaj i graba .........

navratite
m
m
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 15 Empty14 / 99914 / 999Katolička Crkva - Page 15 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto oľu 08, 2011 8:35 am

@ bokaso...legendo svaka čast Very Happy

@ imanjak, tebi neću prodat drva ni u najluđim snovima,
fanatiče jedan bolesni fiju :jastukić:
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by makaj uto oľu 08, 2011 8:41 am

bokaso1 je napisao/la:
fosforica je napisao/la:[quote="makaj

što ti nije jasno , pitaj , misliš na ono da ih kojim slučajem nisu prevezli kao roblje u Ameriku a, pa vidiš , povijesno gledano robovlasništvo je zlo i ja se slažem s tim ali da su kojim slučajem ostali u Africi živjeli bi danas puno gore nego što žive , to ti barem mora bit jasno

pa upravo sam te pitala.
želiš li reci da crnci nikada ne bi bili bilo gdje u svijetu da ih nisu pohvatali za roblje? scratch

btw...sveto pismo podržava robovlasništvo i ne misli da je to nešto loše.

Makaj, ona tvoja konstatacija da su crncima cinili dobro na kraju...... Nisam siguran da znas podatak da 1/3 robova je prezivela transport do udaljenih zemalje odtalo je umiralo u strasnim mukama....... Po toj logici su mozda i nacisti pomogli nekim Jevrejima..... Neki koji su ziveli u Rusiji pod komunizmom su mozda deportovani selidbom logora i do Austrije ili Nemacke i tu oslobodjeni...... Pomogli im da dodju na zapad........ Ne cinili ti se da je malo bolesno razmisljanje......[/quote]

u konačnici , gledaj konačnicu .... nemoj bit tako zatvorena uma ...nema tu opravdanja za zločine ...ovo bolesno raazmišljanje je samo pitanje kuta gledanja ... nisam rasista ... ali recimo to i ovako da nije bilo WWII pitanje je bil židovi imali državu , zapamti i daa je dan danas ona na okupiranom teritoriju... ne možeš bit tako isključiv ... čovjek koji je izmislio anesteziju ... dal je zločinac ili ...jer znamo da mu nije uspjelo iz prve ... tako kirurg ....sad sam ja i dalje bolestan a ti si ZADRT , koja je ratlika
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 15 Empty0 / 9990 / 999Katolička Crkva - Page 15 Empty

[Vrh] Go down