Katolička Crkva
+22
makaj
Blesavi
Weekend_Warrior
Ly
Teo
Stevo Largo
minutus
m
Mass
H[a]D
Angie
pustinja
scorpio57
Dr.Kiyu
Prop
Hunnerkongen
evitaa
Love
THUNDER_DINIX
diabolik.
Neu
tanuki
26 posters
Stranica 14 / 40.
Stranica 14 / 40. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Re: Katolička Crkva
[quote="makaj
ali pišeš iz iskustva ili ...i znaš što se priča s oltara ... ili ti je poštar šapnuo a njemu susjeda od tetke njegovog bratića [/quote]
tebe je učil komunist...znaci...ja nemoram imati ništa od navedenog..pa ni svecenika
ali pišeš iz iskustva ili ...i znaš što se priča s oltara ... ili ti je poštar šapnuo a njemu susjeda od tetke njegovog bratića [/quote]
tebe je učil komunist...znaci...ja nemoram imati ništa od navedenog..pa ni svecenika
fosforica- Manga foruma
- Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:samo trebaš pročitati bibliju.
dakle jedina pripadnost koja ti treba je ona grupi čitatelja s razumjevanjem..
i da...ja sam ateist.
i svako o svemu može imati mišljenje.
bravo za tebe
ma ti si 100% subotar , vidiš nešto što ne piše ali si tako protumačila , ja se divim takvim osobama znaš
" LJUBI BLIŽNJEGA SVOG KAO SAMOGA SEBE " ... i onda napišeš ali samo ako" vjeruješ da sam ja bog" hahahaha pa moram se i nasmijat , imaginacija ti je malo jača strana kolio vidim a , a možda je ISUS tada pomislio u sebi 2 JER JE TO SUPER i baš mi se sviđa PETAR " a što kažeš sad ,
makaj- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:[quote="makaj
ali pišeš iz iskustva ili ...i znaš što se priča s oltara ... ili ti je poštar šapnuo a njemu susjeda od tetke njegovog bratića
tebe je učil komunist...znaci...ja nemoram imati ništa od navedenog..pa ni svecenika [/quote]
da mene je u školi učio komunista tako je , i što s tim , mislim kad kažeš " UČIO TE SVEĆENIK " opet ja moram zamišljati sve moguće stvari i opcije koje si mi ponudila , nemoj bit konfuzna i imaginarna prilikom iznašanja stajališta , inače najbolji učitelj u svemu JE ŽIVOT jel tako a on je zanimljiv učitelj , i ovo je jedna škola , ova diskusija , možda dođem do toga da ti kažem o kakvoj se školi i radi
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
minutus je napisao/la: rasprodaje zajednička prirodna dobra i sve stečevine iz mračne jugoslavije: od produkcionih pogona preko socijalnih servisa (za zdravstvo i mirovinu već dvije police „osiguranja“ nisu više dovoljne, voda je skuplja nego u siriji, čekam samo još kad ću trebati dvije kartice za jednu vožnju s autobusom), ukidanje građanskih prava: uskraćivanje pravorijeka i oduzimanje poslovne sposobnosti pod tutorstvom notara, te dovođenje 80% primatelja plaća u neposrednu ovisnost od političke nomenklature o kojoj ovisi vlastito radno mjesto i radna mjesta rodbine (sto se upotrebljava kao svojevrstan oblik ucjene i osvete, padne li netko iz bilo kojih razloga u nemilost.
sve nabrojeno je neposredno isprepleteno s političkim aktivnostima kc
m- Faca foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
pazi samo da ti ne prisjedne
sve što sam ti rekla tamo i piše.
uzmi pa čitaj.
btw - zašto se krstiš?
zašto se ispovjedaš?
šta se desi sa onima koji to nisu učinili?
jesi li čitao bibliju?
uzmi pa čitaj.
btw - zašto se krstiš?
zašto se ispovjedaš?
jesi li čitao bibliju?
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
minutus je napisao/la:forumski pajcek ušminkan poslije jutarnje toileteNeu je napisao/la: Ovo je svinja anđeo?
a ja sam mislio da si napokon objavio svoju fotku ............
rekoh , dobro , fulao jee pdf ali nema veze glavno da ga se vidi .......
m- Faca foruma
Započeo/la tema :
[quote="makaj]
da mene je u školi učio komunista tako je , i što s tim , mislim kad kažeš " UČIO TE SVEĆENIK " opet ja moram zamišljati sve moguće stvari i opcije koje si mi ponudila , nemoj bit konfuzna i imaginarna prilikom iznašanja stajališta , inače najbolji učitelj u svemu JE ŽIVOT jel tako a on je zanimljiv učitelj , i ovo je jedna škola , ova diskusija , možda dođem do toga da ti kažem o kakvoj se školi i radi [/quote]
nema skrivenih poruka.
sve što misliš da znaš zapravo su izvcene i uređene crtice, prilagođene vremenu u kojem mitovi odlaze tamo gdje im je mjesto, a crkva mora očuvati makar dogme.
torovi moraju biti puni, kako bi ovce i dalje poslušno beketale uglas i davale što se od njih traži.
da mene je u školi učio komunista tako je , i što s tim , mislim kad kažeš " UČIO TE SVEĆENIK " opet ja moram zamišljati sve moguće stvari i opcije koje si mi ponudila , nemoj bit konfuzna i imaginarna prilikom iznašanja stajališta , inače najbolji učitelj u svemu JE ŽIVOT jel tako a on je zanimljiv učitelj , i ovo je jedna škola , ova diskusija , možda dođem do toga da ti kažem o kakvoj se školi i radi [/quote]
nema skrivenih poruka.
sve što misliš da znaš zapravo su izvcene i uređene crtice, prilagođene vremenu u kojem mitovi odlaze tamo gdje im je mjesto, a crkva mora očuvati makar dogme.
torovi moraju biti puni, kako bi ovce i dalje poslušno beketale uglas i davale što se od njih traži.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:pazi samo da ti ne prisjedne
uzmi pa čitaj.
btw - zašto se krstiš?
zašto se ispovjedaš?
jesi li čitao bibliju?
- krštenje - nisam o tome odlučivao ne , bio sam jako mali
- ne ispovjedam se uopće , koji kurac je svečenik da se ja njemu ispovjedaam , tko ga jebe
- idu u pakao ali poslušaj stvar od AC/ DC Hell ain't no bad place to be
-čitao , samo da ti kažem da je dosadna , posebice novi zavijet
ti si isto vjernica i baš te sve više i više volim
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:[quote="makaj]
da mene je u školi učio komunista tako je , i što s tim , mislim kad kažeš " UČIO TE SVEĆENIK " opet ja moram zamišljati sve moguće stvari i opcije koje si mi ponudila , nemoj bit konfuzna i imaginarna prilikom iznašanja stajališta , inače najbolji učitelj u svemu JE ŽIVOT jel tako a on je zanimljiv učitelj , i ovo je jedna škola , ova diskusija , možda dođem do toga da ti kažem o kakvoj se školi i radi
nema skrivenih poruka.
torovi moraju biti puni, kako bi ovce i dalje poslušno beketale uglas i davale što se od njih traži.[/quote]
ali stvar je u tome fosforica da ja tvrdim da možeš bit i vjernik a ne slušat sve što ti oni kažu , ja zastupam to pravilo , i sam sam tako razočaran klerom , postupcima crkve kroz povijest ali istodobno i svjestan da su imali i dobrih stvari , htejli mi to priznat ili ne
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
- idu u pakao!
dakle - isus je za sve svoje neprijatelje (sve one koji ne vjeruju da je on bog i ne slijede njegove šucmuraste upute) odredio vječne muke u ognju.
zadnje što je rekao svojim učenicima, prije nego li je odletio ocu zdesna jest naputak o pokrštavanju baš Svih naroda. to je bitno jer bez toga nema spasenja.
iz toga proizlazi = ljubi bližnjeg, ali samo ako vjeruje da sam ja bog, u suprotnom "sakupite ih kao suhu lozu i bacite u oganj da gore" (citat by Isus).
dakle - isus je za sve svoje neprijatelje (sve one koji ne vjeruju da je on bog i ne slijede njegove šucmuraste upute) odredio vječne muke u ognju.
zadnje što je rekao svojim učenicima, prije nego li je odletio ocu zdesna jest naputak o pokrštavanju baš Svih naroda. to je bitno jer bez toga nema spasenja.
iz toga proizlazi = ljubi bližnjeg, ali samo ako vjeruje da sam ja bog, u suprotnom "sakupite ih kao suhu lozu i bacite u oganj da gore" (citat by Isus).
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
možeš biti vjernik u svašta...ali ako želiš biti katolik Moraš slušat kler..inace si Heretik..a takvi su u vrijeme kada je crkva vladala i imala moc - gorili na lomaci.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:- idu u pakao!
ali imaš i KVISKA , ispovjedaš se prije smrti i to je to
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:možeš biti vjernik u svašta...ali ako želiš biti katolik Moraš slušat kler..inace si Heretik..a takvi su u vrijeme kada je crkva vladala i imala moc - gorili na lomaci.
pazi , krštenjem postaješ pripadnik katoličke crkve , mislim kršćana ali ako se krstiš u KC to je to , gotovo , amen , tko su oni da meni kažu da nisam katolik a , znaš da po njihovu nauku SEKS služi samo za pravljenje djece a , poza u seksu mora bit misionarska a žena ne smije uživat u tome AHHHAHAHHAHAHHA
znači ja sam KATOLIČKI HERETIK ubacivač u RIKVERC
si ti krštena
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
jesam
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
m- Faca foruma
Započeo/la tema :
marko je napisao/la:
sodomazo nije katolički seks
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Bog neka vas urazumi
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:minutus je napisao/la:baš čujem da su se urotio talog bogomoljaca za miran prosvjed za pravo homoseksualce proglasiti bolesnima. valjda ih hoće liječiti u nekim svojim humanitarnim poduzećima, vraga istjerati ili nešto slično. kasnije će crkveni dužnosnici govoriti da s tim nemaju ništa. ali sada ne govore - sada uživaju u uspjehu svojih prethodnih govora. prethodno su homoseksualce proglasili bićima koja svojim neobuzdanim hedonizmom izigravaju božju volju. kad kasnije jedan od tako educiranih
napadne nekog homoseksualca,izrazit će s preokrenutim očima svoje zaprepaštenje zbog nasilja.
to me podsjeća na poznatu hrvatsku igru sa srbima
Homoseksualce , recimo u Beogradu , su napali vjernici a
Da ali samo jednim delom, inace mislim da je jako los primer jer iza stoji nesto sasvim drugo i nimalo bezazleno pa nije lep primer....... Inace bilo je i svestelika koji su odbaceni od CPC......
bokaso1- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija : 663
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:Bog neka vas urazumi
Da me ne razumes pogresno Skorpi ja ni jednog trenutka nisam ruzno rekao protiv Boga (ako ga tako mozemo nazvati) vec protiv Crkve kao institucije....... I pre mi se cini da nas je Bog bas urazumio kako ti to kazes......
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
ma de šalim se bokaso,a nisam na tebe ni mislio sa ovim postom
može svatko pisat šta hoće,moje mišljenje i vjeru u Boga i KC
nemože nitko nikada promjeniti
može svatko pisat šta hoće,moje mišljenje i vjeru u Boga i KC
nemože nitko nikada promjeniti
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Postujem.....
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:[quote="makaj
što ti nije jasno , pitaj , misliš na ono da ih kojim slučajem nisu prevezli kao roblje u Ameriku a, pa vidiš , povijesno gledano robovlasništvo je zlo i ja se slažem s tim ali da su kojim slučajem ostali u Africi živjeli bi danas puno gore nego što žive , to ti barem mora bit jasno
pa upravo sam te pitala.
želiš li reci da crnci nikada ne bi bili bilo gdje u svijetu da ih nisu pohvatali za roblje?
btw...sveto pismo podržava robovlasništvo i ne misli da je to nešto loše.
[/quote]
Makaj, ona tvoja konstatacija da su crncima cinili dobro na kraju...... Nisam siguran da znas podatak da 1/3 robova je prezivela transport do udaljenih zemalje odtalo je umiralo u strasnim mukama....... Po toj logici su mozda i nacisti pomogli nekim Jevrejima..... Neki koji su ziveli u Rusiji pod komunizmom su mozda deportovani selidbom logora i do Austrije ili Nemacke i tu oslobodjeni...... Pomogli im da dodju na zapad........ Ne cinili ti se da je malo bolesno razmisljanje......
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
" ŠTA je bilo BRE , ŠTA nije JASNO tvom mozgu veličine zrna GRAŠKA bre , šta je nabubreo a o prevelikog naprezanja bre ....... " (By Makaj)
( ).....
(Ako hoces mali savet Srbin ni u ljutini nebi koristio toliko puta BRE....)
( ).....
(Ako hoces mali savet Srbin ni u ljutini nebi koristio toliko puta BRE....)
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Fosforice da ne komentarisem tvoje postove jer sam saglasan i sa vecinom upoznat.......
Ja mislim da je iz toga ta ista Biblija stelovana onako kako odgovara crkvi.....
I koliko se bas ta crkva trudila da unisti sve pisane dokumente koje su to vreme pokazivali iz drugog ugla..... Iz tih spisa (ako se dobro secam) moze se naci nekih zapisa i o samom Hristu a da ga nisu pisali Hriscani..... Inace Hrist je u njima opisam prilicno covekoliko sa manama i vrlinama......
Ako se dobro secam ima knjiga " Razgovori sa Davolom" (tako nekako Poljskog pisca ako nisam nesto permutovao) ..... Tu su naglaseni apsurdi kotraverze i nelogicnosti koji su opisani u Bibliji bese......
Ja mislim da je iz toga ta ista Biblija stelovana onako kako odgovara crkvi.....
I koliko se bas ta crkva trudila da unisti sve pisane dokumente koje su to vreme pokazivali iz drugog ugla..... Iz tih spisa (ako se dobro secam) moze se naci nekih zapisa i o samom Hristu a da ga nisu pisali Hriscani..... Inace Hrist je u njima opisam prilicno covekoliko sa manama i vrlinama......
Ako se dobro secam ima knjiga " Razgovori sa Davolom" (tako nekako Poljskog pisca ako nisam nesto permutovao) ..... Tu su naglaseni apsurdi kotraverze i nelogicnosti koji su opisani u Bibliji bese......
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Makaj spominje crnce. Na to mogu samo reći da bi za crnce bilo bolje da nikad nisu izašli iz Afrike i da Europljani nisu došli k njima jer svi znamo kako su prošli. U toj istoj Americi do prije pola stoljeća nisu imali jednaka prava kao i bijelci, a diskriminacija je prisutna i danas. Tako da tvrdnja da bi im u Africi bilo lošije ne stoji. Loše je upravo to što je netko izvana poremetio njihov tisućljetni način života. Ma kako brutalni bili neki običaji, oni su ih poštivali, a i kod nas je bilo i sad ima brutalnih običaja htjeli mi to priznati ili ne. Za crnce i ostatak urođenika diljem svijeta bi bilo najbolje da nikada nisu došli u kontakt s bijelim čovjekom.
Makaj se ljuti zašto ga pilam s poviješu aleksandrijske knjižnice. Zato jer makaj misli da su je utemeljili kršćani, a ne zna da su je oni zapravo razorili i da su je utemeljili Egipćani.
Još nešto. Kako ste, za boga miloga, uspjeli umiješati komuniste u sve ovo?
Makaj se ljuti zašto ga pilam s poviješu aleksandrijske knjižnice. Zato jer makaj misli da su je utemeljili kršćani, a ne zna da su je oni zapravo razorili i da su je utemeljili Egipćani.
Još nešto. Kako ste, za boga miloga, uspjeli umiješati komuniste u sve ovo?
Ly- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 24.10.2009
Broj postova : 3469
Reputacija : 475
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Stranica 14 / 40. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Similar topics
» Katolička Crkva part II
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
Stranica 14 / 40.