Katolička Crkva
+22
makaj
Blesavi
Weekend_Warrior
Ly
Teo
Stevo Largo
minutus
m
Mass
H[a]D
Angie
pustinja
scorpio57
Dr.Kiyu
Prop
Hunnerkongen
evitaa
Love
THUNDER_DINIX
diabolik.
Neu
tanuki
26 posters
Stranica 8 / 40.
Stranica 8 / 40. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Re: Katolička Crkva
Blesavi je napisao/la:makaj je napisao/la:
pozz i tebi , došao malo pomoć , da dignemo forum na više grane , di nestade TOVAR iz naziva a
Osha ti jebat mater. Blesavi mi je original nick...tovar je samo autobiografski dodatak nicku poshto je origigi baniran hahaha.
a s čime blesavi kad dobro znamo da si ti običan drkadžija koji i za tu tako običnu radnju mora imat pincetu
makaj- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:makaj je napisao/la:došao malo pomoć , da dignemo forum na više grane , di nestade TOVAR iz naziva a
baš si cool lik nemoj otić
neću , neću
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
ahahahhahmakaj je napisao/la:
a s čime blesavi kad dobro znamo da si ti običan drkadžija koji i za tu tako običnu radnju mora imat pincetu
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Blesavi izgleda da imas malo cudan nastup i prilicno si bahat u ophodjenju sa ljudima.....
( Ali da vratim na temu )
Mozda nije pristojno da ja komentarisem Katolicku Crkvu ali stvarno mislim da je ona jako agresivna religija koja pociva na otimanju para od lakovernih..... Ceo princip funkcionisanja crkve se vrti oko novca i pociva na otimacini...... Religija je paravan iza koje se krije korporacija kao i svaka druga koja prodaje maglu za razliku od vecine korporacija..... Inace krsi sva pravila koja je sama propisala...... Jednom recju parazitski organizam.......
Mozda nije pristojno da ja komentarisem Katolicku Crkvu ali stvarno mislim da je ona jako agresivna religija koja pociva na otimanju para od lakovernih..... Ceo princip funkcionisanja crkve se vrti oko novca i pociva na otimacini...... Religija je paravan iza koje se krije korporacija kao i svaka druga koja prodaje maglu za razliku od vecine korporacija..... Inace krsi sva pravila koja je sama propisala...... Jednom recju parazitski organizam.......
bokaso1- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija : 663
Započeo/la tema :
varaš se ,nije agresivna-ovdi kom.KC daj nešta napiši o P.C.
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Nisam pristalica ni jedne religije, Pljuno bi ja i na pravoslavnu religiju ali nije to tema...... I pravoslavna se menja u smeru novca....... Ali koliko ja znam o KC cela njena postavka je po meni nakaradna i kad kazem agresivna prvenstveno mislim na nasilno pokrstavanje pa preko verskih ratova do zlocina nad ne katolickim stanovnistvom...... Da ne mislis da aludiram samo na zlocine Ustasa po Hercegovini i Logorima prvenstveno sam milio na zlocine po Belorusiji, Ukrajini, i Latinskoj Americi....... Mislim da je KC okrenula osnovne postulate hriscanstva i od njih napravila lakrdiju.......
Ne zelim da vredjam nicija osecanja samo iznosim moje misljenje koje je o crkvi prilicno negativno.........
Ne zelim da vredjam nicija osecanja samo iznosim moje misljenje koje je o crkvi prilicno negativno.........
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
bokaso1 je napisao/la:Blesavi izgleda da imas malo cudan nastup i prilicno si bahat u ophodjenju sa ljudima.....
ma to je Blesavi ne , on je takav i ne može se mjenjat , ono , mama mu zaboravi pincetu dat i on stalno nadrkan , samo ignore i to je to
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Nasmejao me je u neku ruku sa tako drcnim stavom..... Izgleda da mu je ovde na forumu ventil jer obicno ljudi koji su agresivni u komunikaciji pokrivaju kompeks od ponizavanja drugih ljudi u stvarnom zivotu...... Verovatno decko ima problem sa snagom ili izgledom pa kad ga drugi pocenjuju i maltretiraju ovde nastupa agresivno da pokaze svoju vrednost..... Isto je i sa alkoholom..... Neko nadje kao ventil alkohol a neko forum......
Ako ce decku biti bolje neka bude i agresivan, uvek se moze ignorisati sto kazes Makaj....
(Izvini ako sam te uvredio Blesavi ne kazem da si ti takav ali u vecini slucajeva jeste tako....)
Ako ce decku biti bolje neka bude i agresivan, uvek se moze ignorisati sto kazes Makaj....
(Izvini ako sam te uvredio Blesavi ne kazem da si ti takav ali u vecini slucajeva jeste tako....)
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
bokaso1 je napisao/la:Nasmejao me je u neku ruku sa tako drcnim stavom..... Izgleda da mu je ovde na forumu ventil jer obicno ljudi koji su agresivni u komunikaciji pokrivaju kompeks od ponizavanja drugih ljudi u stvarnom zivotu...... Verovatno decko ima problem sa snagom ili izgledom pa kad ga drugi pocenjuju i maltretiraju ovde nastupa agresivno da pokaze svoju vrednost..... Isto je i sa alkoholom..... Neko nadje kao ventil alkohol a neko forum......
pazi , s foruma odaklen ja i on dolazimo , to je normalan način komuniciranja , ono čvrst stav , zajebancija s dozom uvreda ....kužiš , ja se isto navikavam na ovaj forum ali paralelno diskutiram na drugom , ovdje sam jer sam obećao jednoj dami da ću doć i pomoć koliko mogu
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Procitao sam tvoje postove i sa nekima sam se slozio..... Naravno ovde moze doci ko god ima dobrih namera..... Dobro dosao......
I Blesavi mi postaje sve simpaticniji sa svojim izjavama......
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
bokaso1 je napisao/la:Procitao sam tvoje postove i sa nekima sam se slozio..... Naravno ovde moze doci ko god ima dobrih namera..... Dobro dosao......
moraš se samo pomiriti s njegovim stilom pisanja i to je to , ono njemu jebat mater je ko nekom dobar dan reć , razumješ
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Ma koja Crkva, kome je ta napravila išta dobro...malo dobra.
Ly- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 24.10.2009
Broj postova : 3469
Reputacija : 475
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Ly je napisao/la:Ma koja Crkva, kome je ta napravila išta dobro...malo dobra.
recimo , prve škole , prve bolnice , sveučilišta ....
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Makaj koliko ja znam da je KC nastala na teritorijama zapadnog Rimskog Carstva a tu su i skole i bolnice i sveucilista bila mnogo razvijena, tacnije pre bih rekao da je imala negativan efekat zaglupljivanja naroda jer je bilo lakse da se upravlja sa njim.... ( sa se skorpi ne oseca povredjenim isto je i sa PC)......
Takodje znam da je Hriscanstvo bilo jedna od 39 religija Rimskog carstva a za dve godine postala je jedina....... (Nimalo suptilnim metodama......)
Takodje znam da je Hriscanstvo bilo jedna od 39 religija Rimskog carstva a za dve godine postala je jedina....... (Nimalo suptilnim metodama......)
Zadnja promjena: bokaso1; sub oľu 05, 2011 7:21 pm; ukupno mijenjano 1 put.
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Ly je napisao/la:Ma koja Crkva, kome je ta napravila išta dobro...malo dobra.
Pa Papi i sviti oko njega........
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
bokaso1 je napisao/la:Makaj koliko ja znam da je KC nastala na teritorijama zapadnog Rimskog Carstva a tu su i skole i bolnice i sveucilista bila mnogo razvijena, tacnije pre bih rekao da je imala negativan efekat zaglupljivanja naroda jer je bilo lakse da se upravlja sa njim.... ( sa se skorpi ne oseca povredjenim isto je i sa PC)......
ne mogu ti odgovorit na PP jer imam neki limit , ne znam raspitat ću se što je to
ovako da se razumijemo , ni ja nisam pobornik crkve , ustvari ne volim da mi nitko naređuje razumiješ , jesam katolik ali ne jebem ih ni 5 % , kad je diskutaantica pitala kome je donijela dobra ja sam samo naveo neke dobre stvari od katoličke crkve ili crkve općenito , nisam išao pokazivat negativne stvari , da je slučajno napisala da je crkva super ja bih joj spomenuo inkviziciju i još X stvari
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Bili su obrazovani i utjecajni, dok je ostatak raje bio nepismen i stoka sitnog zuba koju se zabavljalo s vješticama, lomačama i zemlja-ravna-ploča pričama. Najbolje je bilo kad su se mise održavale na latinskom. Ovaj može muljati što hoće, a ti nemaš pojma što priča.
Ly- Ufurani forumaš
Započeo/la tema :
Ly je napisao/la:Bili su obrazovani i utjecajni, dok je ostatak raje bio nepismen i stoka sitnog zuba koju se zabavljalo s vješticama, lomačama i zemlja-ravna-ploča pričama. Najbolje je bilo kad su se mise održavale na latinskom. Ovaj može muljati što hoće, a ti nemaš pojma što priča.
čekaj malo , zašto ne budeš realna pa ne kažeš JA MRZIM CRKVU i to je to , ja ti neću riječ reć niti diskutirat s tobom , ali da su učili otvarali prve škole , bolnice ... jesu , to im ni ti ni nitko ne može negirat , da su bili zatucani , provodili nasilje nad neistomišljenicima jesu ali sad mi ti odgovori kakva si ti , ti si sušta suprotnost crkve i kao takva si opasna za sve koji sse slažu s naukom te i takve crkve , argumentiraj , gledaj problem s više strana
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Ja samo znam da nijedna kultura di su došli europski osvajači skupa s kršćanstvom i di su počeli otvarati škole i bolnice, nijedna ta kultura nije dugo opstala, a ono što je opstalo njemu je broj srezan na minimum i danas su zadnje sirotinje. Jest da je bilo sranja i prije dolaska kršćana na te prostore, ali njihovim dolaskom starosjedilačke kulture su pokopane.
Ly- Ufurani forumaš
Započeo/la tema :
slažem se sa mak.iako je vjerovatno ga Neu pozvala ovdi
da razjebe neke forumaše..mak--proziran si
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:slažem se sa mak.iako je vjerovatno ga Neu pozvala ovdi
nisam ovdje pozvan da ikog razjebem , borim se protiv gluposti
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Ly je napisao/la:Ja samo znam da nijedna kultura di su došli europski osvajači skupa s kršćanstvom i di su počeli otvarati škole i bolnice, nijedna ta kultura nije dugo opstala, a ono što je opstalo njemu je broj srezan na minimum i danas su zadnje sirotinje. Jest da je bilo sranja i prije dolaska kršćana na te prostore, ali njihovim dolaskom starosjedilačke kulture su pokopane.
neću spominjat Australiju ni Ameriku kao posljedicu kulture koju su donijeli europljani i kršćani ali ne možeš negirati činjenicu da su najuspješnije kulture upravo KRŠĆANSKE kulture , počevši od ekonomije , preko vladavine prava , ljudskih prava ....
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:scorpio57 je napisao/la:slažem se sa mak.iako je vjerovatno ga Neu pozvala ovdi
ne seri pozvan si-protiv gluposti se ne možeš boriti
svojom glupošću
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:
neću spominjat Australiju ni Ameriku kao posljedicu kulture koju su donijeli europljani i kršćani ali ne možeš negirati činjenicu da su najuspješnije kulture upravo KRŠĆANSKE kulture , počevši od ekonomije , preko vladavine prava , ljudskih prava ....
Naravno da su naj uspesnije jer su pokrali i pljackali gde god su dosli...... nemoj zaboraviti da su oni isli da traze kolonije a kako ces nekoga pokoriti akomu ne nametnes svoju kulturu......
koje skole i lecilistasu pravili, pa Rimska kultura je bila na mnogo visem nivou nego posle vrlo kratkog vremena pod Crkvom...... Crkva je te skole i sveucilista koristila ne da pomogne vec da probudi religiju u deci sto govori sunovrat ljudske civilizacije sa jacanjem crkve upravo na tom zapadu....
Ja nevolim crkvu i smatram je zlom parazitskom tvorevinom........
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:makaj je napisao/la:scorpio57 je napisao/la:slažem se sa mak.iako je vjerovatno ga Neu pozvala ovdi
ne seri pozvan si-protiv gluposti se ne možeš boriti
svojom glupošću
molim te da kao diskutant mi argumentiraš argumentima a ne pričom rekla kazala , ovaj forum je odličan a da hoću da ga razjebem to nije istina jer bih pozvao par idiota s onog foruma i začas napravili sranje ovdje , ne , moja iskrena želja je da diskutiram s ljudima , da razmjenjujemo ideje , stajališta ... argumentirana rasprava prije svega , ili si sposoban ili nisi ali to nije ni bitno
ps. jako me je teško izbacit iz takta
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Stranica 8 / 40. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Similar topics
» Katolička Crkva part II
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
Stranica 8 / 40.