Zlostavljanje životinja
+38
Dawor
Narco
cecilé
bokaso1
Angie
tanuki
Neukrotivi pastuh
pustinja
cokakoka
ema007
H[a]D
Stevo Largo
eva kant
Hell
scorpio57
minutus
Ive
EvilAngel
Melinda
Amyicha
Mr.Cooly
KaTe
evitaa
bittersweet
gio_deluxe
FALKON 2
Turrican
Mass
Pinkica01
tekilinho
Sasuke
osijekjug
meyer.reny
Love
wjewerica
House
Hitman
Neu
42 posters
Stranica 5 / 5.
Stranica 5 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Zlostavljanje životinja
gle-bokaso1 je napisao/la:Joj Tanuki ima istine u tvojim recima ali se i ne slazem sa njima u potpunosti......
Zlostavljanje je nanosenje patnje zivotinji bez potrebe..... Znas ti o cemu se prica samo je lakse gledati na to drugim ocima..... (Pustinja)
Nije umesno porediti zivotinje i ljude...... To sto su ti siroti ljudi uskraceni za pomoc nije uzrok zivotinja vec podkradanje fondova od strane drugih ljudi.... To sto neko za svog ljubimca kupuje dijamantsku ogrlicu nije kriva zivotinja vec bolest gazde ili toliko novca da ga moze bacati..... I neumesno je porediti sa ugrozenoscu zivotinja.....
Razumem ubiti zivotinju da bi je pojeo ili necega sto ce ti znaciti mnogo u zivotu (zdravlje)ali da ta zivotinja sto manje pati....
Jer covek kao svesno bice bi trebao imati nesto sto se zove osecajnost i humanost te samim tim ne muciti zivotinju bez potrebe.....
što uopće znači pojam "mučenje životinje?
čovijek, seljak, živi od živoinje-
kad se razboli , zove veterinara- kad se krava teli budan je cijelu noć!
i ne samo zbog matrijalne dobiti, jer ušao je u taj ritam suživota!
jednostavno voli svoje životinje!
maltretiranje se pojavilo kad je čovijek životnju iskoristio kao psihološki suport
-kućne ljubimce!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:
maltretiranje se pojavilo kad je čovijek životnju iskoristio kao psihološki suport
-kućne ljubimce!
To nije istina, ima ljudi koji su život proveli u radu sa konjima i nikad ga nisu ošinuli bičem, dok netko drugi ih je mlatio bez milosti.
Dawor- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 27.01.2009
Broj postova : 436
Reputacija : 99
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
gle davore,Dawor je napisao/la:tanuki je napisao/la:
-kućne ljubimce!
To nije istina, ima ljudi koji su život proveli u radu sa konjima i nikad ga nisu ošinuli bičem, dok netko drugi ih je mlatio bez milosti.
konj ti je životinja među prvima koja je postala kućni ljubimac-
o kakvm biču prićaš
ono kad se ljudi natjeću jašući na konjima
i da sjećam se- kad sam imao 6 g-
kamen za moju kuću dovozili su konjima-
kočijaši su ih bjesnomučno šibali konje da bi izvukli kola na uzbrdicu- (kao da danas šaltaš brzine)
i sjećam se da sam pobjegao da to ne gledam
i plakao kad me nitko nije vidio!
međutim danas odnos između čovijeka i životinje je degenerirao-
kad vidim reklame za npr wskas hranu-
bljuje mi se!
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:
Ja smatram da je evolvirao, u drugom svjetskom ratu Rusi su vezivali bombe na pse i učili ih da se zavlače ispod tenkova, danas se psi uče da traže exploziv, drogu, ljude. Vode sljepe i pomažu hendikepiranima.
Dawor- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 27.01.2009
Broj postova : 436
Reputacija : 99
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
ma daj!Dawor je napisao/la:tanuki je napisao/la:
Ja smatram da je evolvirao, u drugom svjetskom ratu Rusi su vezivali bombe na pse i učili ih da se zavlače ispod tenkova, danas se psi uče da traže exploziv, drogu, ljude. Vode sljepe i pomažu hendikepiranima.
a ja sam ćuo da ove pse što traže drogu , naprave ovisnicima!
čak i da nije istina ovo što si napiso je dokaz da čovijek izvlaći životinju iz prirodnog okoliša i koristi je za svoje potrebe!
Započeo/la tema :
[quote="tanuki"]
Maltretiranje je i drzati konja upregnutog na suncu bez vode dok si u kafani,
preopteretiti kola da konj vuce,
Tuci svinje jer si nervozan,
Izgladnjivati zivotinje,
Ubijati zivotinje koju ti smatras stetocinom,
Praviti zamke u kojima se zivotinje muce i umiru danima
Vezati kera na lanac od metar i drzati kucicu na suncu
Ne davati mu da jede ili ga hraniti djubretom......
Pogledaj film Ertling pa ces razumeti sta se misli pod pojmom bez razlozno mucenje zivotinja i dokle ide ljudska bezosecajnost.....
Vidi ova tema je malo osetljivija..... Da li ce Pederi paradirati ili ne , da li su trebali nekoga prbiti policajci ili ne, da li su se pojebali ili ne...... Su teme koje mozes gledati i oprecno pa imati stav razlicit.... Ovde se radi da nekome se oduzima zivot zarad mode, hira, gluposti, mrznje i taj neko strasno pati i umire u velikim mukama..... To bi psihijatri rekli da nije bas za diskusiju......
Drugo je to sta ti smatras zlostavljanje i da li bas sve svrstavati u to..... Postoje ekstremi na obe strane i treba biti umeren..... I mogu ti reci da ti je glupav razlog sto nevolis macke......
Zivotinja radi nagonski i instiktivno, samo covek moze da pogresi u ophodjenju sa zivotinjom..... Posle joj pripisuje ljudske osobine da je zla ili bezobrazna ili podla i pocinje da ih mrzi ili unistava......
Zivotinja nije ni zla ni ohola ni podla ona radi ono sto joj je u prirodi i ako je ne posmatras tako onda si u problemu..... Ko da si probao da rukom zaustavis masinu pa kad te je povredila onda je masina kriva......
Covek je valjda svesno i razumno bice i ima slobodu rasudjivanja dok zivotinja nagonski i instiktivno...... Pa samim tim je i odgovoran za prirodu i svet.....
Da ne smaram ljudei i ne duzim vise, izvinjavam se.....
Daj Tanuki jel se ti namerno zezas ili se pravis lud...... Kao ne znas sta je maltretiranje zivotinja...... ko prica o seljaku koji gaji zivotinju jer od nje ima koristi pa mu je gubitak svake veliki udar..... Seljak ono sto se ne jede ili sto mu ne koristi ne gaji..... Ali nije akcenat na tome..... Uvek je postojao taj termin mucenje zivotinja samo se nije uvek zakonski sankcionisao.....bokaso1 je napisao/la:
gle-
što uopće znači pojam "mučenje životinje?
čovijek, seljak, živi od živoinje-
kad se razboli , zove veterinara- kad se krava teli budan je cijelu noć!
i ne samo zbog matrijalne dobiti, jer ušao je u taj ritam suživota!
jednostavno voli svoje životinje!
-kućne ljubimce!
Maltretiranje je i drzati konja upregnutog na suncu bez vode dok si u kafani,
preopteretiti kola da konj vuce,
Tuci svinje jer si nervozan,
Izgladnjivati zivotinje,
Ubijati zivotinje koju ti smatras stetocinom,
Praviti zamke u kojima se zivotinje muce i umiru danima
Vezati kera na lanac od metar i drzati kucicu na suncu
Ne davati mu da jede ili ga hraniti djubretom......
Pogledaj film Ertling pa ces razumeti sta se misli pod pojmom bez razlozno mucenje zivotinja i dokle ide ljudska bezosecajnost.....
Vidi ova tema je malo osetljivija..... Da li ce Pederi paradirati ili ne , da li su trebali nekoga prbiti policajci ili ne, da li su se pojebali ili ne...... Su teme koje mozes gledati i oprecno pa imati stav razlicit.... Ovde se radi da nekome se oduzima zivot zarad mode, hira, gluposti, mrznje i taj neko strasno pati i umire u velikim mukama..... To bi psihijatri rekli da nije bas za diskusiju......
Drugo je to sta ti smatras zlostavljanje i da li bas sve svrstavati u to..... Postoje ekstremi na obe strane i treba biti umeren..... I mogu ti reci da ti je glupav razlog sto nevolis macke......
Zivotinja radi nagonski i instiktivno, samo covek moze da pogresi u ophodjenju sa zivotinjom..... Posle joj pripisuje ljudske osobine da je zla ili bezobrazna ili podla i pocinje da ih mrzi ili unistava......
Zivotinja nije ni zla ni ohola ni podla ona radi ono sto joj je u prirodi i ako je ne posmatras tako onda si u problemu..... Ko da si probao da rukom zaustavis masinu pa kad te je povredila onda je masina kriva......
Covek je valjda svesno i razumno bice i ima slobodu rasudjivanja dok zivotinja nagonski i instiktivno...... Pa samim tim je i odgovoran za prirodu i svet.....
Da ne smaram ljudei i ne duzim vise, izvinjavam se.....
bokaso1- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija : 663
Započeo/la tema :
[quote="tanuki"]
Ovde bi se slozio, i meni se povraca kad vidim reklamu za mesne preradjevine i razne druge gluposti u vezi eksploatacije zivotinja....
Ali to ne menja cinjenicu da su i tada kocijasi cesto bezpotrebno tukli zivorinju...... Ili razni ogledi na zivotinjama koji su beskorisni za nauku a zivotinja umire u agoniji.......
Sto se tice Rusa je tacno jesu pokusali da dresiraju kerove ali bez ikakbog uspeha jer su kerovi trcali i pod njihove tenkove...... Isto su Ameri pokusali sa delfinima ali bez nekog uspeha..... Nije neophodno psa praviti zavisnika da bi nasao drogu, samo da zna sta gazda hoce da on nadje i za cega ce dobiti nagradu.....Isto je i kod traga.....
Dawor je napisao/la:gle davore,tanuki je napisao/la:
konj ti je životinja među prvima koja je postala kućni ljubimac-
o kakvm biču prićaš
ono kad se ljudi natjeću jašući na konjima
i da sjećam se- kad sam imao 6 g-
kamen za moju kuću dovozili su konjima-
kočijaši su ih bjesnomučno šibali konje da bi izvukli kola na uzbrdicu- (kao da danas šaltaš brzine)
i sjećam se da sam pobjegao da to ne gledam
i plakao kad me nitko nije vidio!
kad vidim reklame za npr wskas hranu-
bljuje mi se!
Ovde bi se slozio, i meni se povraca kad vidim reklamu za mesne preradjevine i razne druge gluposti u vezi eksploatacije zivotinja....
Ali to ne menja cinjenicu da su i tada kocijasi cesto bezpotrebno tukli zivorinju...... Ili razni ogledi na zivotinjama koji su beskorisni za nauku a zivotinja umire u agoniji.......
Sto se tice Rusa je tacno jesu pokusali da dresiraju kerove ali bez ikakbog uspeha jer su kerovi trcali i pod njihove tenkove...... Isto su Ameri pokusali sa delfinima ali bez nekog uspeha..... Nije neophodno psa praviti zavisnika da bi nasao drogu, samo da zna sta gazda hoce da on nadje i za cega ce dobiti nagradu.....Isto je i kod traga.....
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
A gle, baš sam jučer imao sačekušu na jednog štakorčinu, nikakvi otrovi ne dolaze u bzir da se životinja ne pati i da ne krepa negdje u cijevi pa je moram tražit kad se usmrdi.
Dakle klasični lov ja i kolac metar i pol dužine, na kraju naravno jedan čavao da mrcina ne može uteč i par sati vrebanja plijena, bez oružja (zabranila mi žena pucati oko kuće ) .
Nakon sat i po pojavi se mrcina i zvek kolcom iza vrata čavlom ga izvlačiš iz zaklona a onda opet zveket po pola kičme i RIP.
Da li je to maltretiranje životinje, kao i cipelarenje/letvarenje pasa lutalica koji ugrožavaju dječje igralište a nit jedna udruga ih baš ne želi jer (pazi odgovora) , nisu lijepi i olinjali su.
Dakle klasični lov ja i kolac metar i pol dužine, na kraju naravno jedan čavao da mrcina ne može uteč i par sati vrebanja plijena, bez oružja (zabranila mi žena pucati oko kuće ) .
Nakon sat i po pojavi se mrcina i zvek kolcom iza vrata čavlom ga izvlačiš iz zaklona a onda opet zveket po pola kičme i RIP.
Da li je to maltretiranje životinje, kao i cipelarenje/letvarenje pasa lutalica koji ugrožavaju dječje igralište a nit jedna udruga ih baš ne želi jer (pazi odgovora) , nisu lijepi i olinjali su.
pustinja- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija : 386
Započeo/la tema :
Ostavite se udruga, to su najveći licemjeri koje ćete upoznati. Iznimka su udruge koje imaju azile. Unutra bude svakakvih pasa. Tim udrugama se daje premalo novca. Nažalost, jer ti ljudi se stvarno narade da bi ti jadni pasi imali čist ležaj i nešto za pojesti.
Pustinja, da te taj štakor ugrizao bi li isto pitao jesi li ga zlostavljao? Mlatneš i pljačkaša koji je čovjek, di nećeš štakora!
Pustinja, da te taj štakor ugrizao bi li isto pitao jesi li ga zlostavljao? Mlatneš i pljačkaša koji je čovjek, di nećeš štakora!
Ly- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 24.10.2009
Broj postova : 3469
Reputacija : 475
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
da preveliki smo licemjeri! pikaso, (ups bokaso- zašto ne promjeniš- pikasso se lakše pamti )
ja ne tvrdim da se svi psi tragaoci za drogom drogiraju, ali to je najjednostavniji i najprimitivnioji način!
uostalom svinju je lakše utrenirati za traženje tartufa, jer za razliku od psa svinja kao i čovijek obožava tartufe
lijepo je kad čovijek ima normalnu interakciju sa životinjom, koju je imao još od kad je otkrio vatru-
ali termin zlostavljanja životinja, je aktualan tek kad su se poćeli pojavljivati u gradovima "kućni ljubimci"
ja ne tvrdim da se svi psi tragaoci za drogom drogiraju, ali to je najjednostavniji i najprimitivnioji način!
uostalom svinju je lakše utrenirati za traženje tartufa, jer za razliku od psa svinja kao i čovijek obožava tartufe
lijepo je kad čovijek ima normalnu interakciju sa životinjom, koju je imao još od kad je otkrio vatru-
ali termin zlostavljanja životinja, je aktualan tek kad su se poćeli pojavljivati u gradovima "kućni ljubimci"
Započeo/la tema :
Bravo Pustinja, pa ti si sad heroj ulice...... ne zbog pacova (i ja bi ga ubio) a da se nebi mucio da ti odam tajnu kako da ga ubijes a da se ne mucis Ti a ni on...... Napini tepsiju mleka (samo na dnu u njega ubaci keks, hleb sta ti je pti ruci.....) ali stavi i dve zice koje si povezao na prekidac ( ako imas prekidace ove nove u kuci da ih mozes samo podici kad iskoce).... Sedi i gledaj kad izadje da jede ti upali svetlo i etoga...... Gotov je..... Rip ko vrata..... Samo ja kda sam pricao o proglasavanju stetocina nisam mislio na pacova i misa vec na sovu, jastreba, i mnoge druge zivotinje koje covek ubija a strasno su korisne......
Za kucice je vec malo drugacije...... To mi je stvarno zao sto tako gledas na njih..... Slozicemo se da nisu oni krivi sto su na ulicama i ako nisi znao njihova uloga je jako vazna u eko sistemu naselja ali to verovatno ti neces da svatis..... Kod mene je daleko veci problem sa narkomanima i starijom decom koja dolaze na decije igraliste da bi ga unistavala...... Kucici su na zalost jedini na koje se mozes istresti pa te onda razumem...... Ali sta bi covek mogao da ti objasni kad to ne zelis...... Uzaludan je trud.....
Inace udruzenja o kojima ti pricas su pranje para pod maskom humanitarnog rada......
Zao mi je tih nesretnih zivotinja.......
tanuki
Znam za svinje i slazem se sa tobom...... Mislim da je samo potrebno biti svestan celog eko sistema i naravno da sebe ne stavljas iznad sistema vec da se probas u njega uklopiti.........
Termin kao termin je mnogo cesce u upotrebi u zadnje vreme inace nije uvek sakcionisan pa nije mu pridavan znacaj....
Ma Bokaso me zobu od malena mada pomalo znam i crtati..... Pikaso je samo poznatiji od Bokasa...... Ali covek retko sam sebi bira nadimak, obicno ga nametne okolina.......
Za kucice je vec malo drugacije...... To mi je stvarno zao sto tako gledas na njih..... Slozicemo se da nisu oni krivi sto su na ulicama i ako nisi znao njihova uloga je jako vazna u eko sistemu naselja ali to verovatno ti neces da svatis..... Kod mene je daleko veci problem sa narkomanima i starijom decom koja dolaze na decije igraliste da bi ga unistavala...... Kucici su na zalost jedini na koje se mozes istresti pa te onda razumem...... Ali sta bi covek mogao da ti objasni kad to ne zelis...... Uzaludan je trud.....
Inace udruzenja o kojima ti pricas su pranje para pod maskom humanitarnog rada......
Zao mi je tih nesretnih zivotinja.......
tanuki
Znam za svinje i slazem se sa tobom...... Mislim da je samo potrebno biti svestan celog eko sistema i naravno da sebe ne stavljas iznad sistema vec da se probas u njega uklopiti.........
Termin kao termin je mnogo cesce u upotrebi u zadnje vreme inace nije uvek sakcionisan pa nije mu pridavan znacaj....
Ma Bokaso me zobu od malena mada pomalo znam i crtati..... Pikaso je samo poznatiji od Bokasa...... Ali covek retko sam sebi bira nadimak, obicno ga nametne okolina.......
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
evo-
dva mjeseca je eskivirao mišolovku na podu-
gospodin je klopao samo na stolu-
e onda sam ja stavio mišolovku na stol
dva mjeseca je eskivirao mišolovku na podu-
gospodin je klopao samo na stolu-
e onda sam ja stavio mišolovku na stol
Započeo/la tema :
Ovaj moj bi otišao zajedno sa mišolovkom, bio je elegantno ugojeni.
@bokaso
Oču li još za njega i struju da plačam
@ly
onaj čavel i služi da mi ne priđe blizu nego da ga pothaklja
@ za one đukele
radije ja njih naletvam i oni to zapamte i nema ih više nego da sa klincem u najmanju ruku trčim po tetanus ako ne i nešto gorje jer ipak se radi o čoporu (više od 4) bez nadzora. Iako, iskreno, svakom vlasniku bi ja opalio po 500 eura za napuštanje životinje, bilo bi dostatno za eutan....., ovaj, neškodljivo uklanjanje.
I da, ja sam pristaša čipiranja svih životinja od kućnih ljubimaca do svinja (dosta su nas @ebali sa svinjetinom bez porijekla) i naravno plačanja poreza na kučne ljubimce, oš vidjet majmuna plati ulaznicu.
@bokaso
Oču li još za njega i struju da plačam
@ly
onaj čavel i služi da mi ne priđe blizu nego da ga pothaklja
@ za one đukele
radije ja njih naletvam i oni to zapamte i nema ih više nego da sa klincem u najmanju ruku trčim po tetanus ako ne i nešto gorje jer ipak se radi o čoporu (više od 4) bez nadzora. Iako, iskreno, svakom vlasniku bi ja opalio po 500 eura za napuštanje životinje, bilo bi dostatno za eutan....., ovaj, neškodljivo uklanjanje.
I da, ja sam pristaša čipiranja svih životinja od kućnih ljubimaca do svinja (dosta su nas @ebali sa svinjetinom bez porijekla) i naravno plačanja poreza na kučne ljubimce, oš vidjet majmuna plati ulaznicu.
pustinja- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija : 386
Započeo/la tema :
je tvoj je veliki
a pogledaj mog malog kako sjajnu dlaku ima
koda sam ga hranio pedigre palom
Započeo/la tema :
Ma neeee, struju placas da ti ne bi isekli..... A ubijas da ti nebi pravio stetu (mozda ima i malo zadovoljstva....). Struja je kao naj lekse resenje kad mu dodje rodbina da ne cavlas i letvas vec sedis ko covek i kad hoces upalis prekidac......
Za kerove se ne slazem...... Znam da je naj lakse da njih istuces i pokazes svu zestinu..... Naravno ne zelim ti da dete vodis na tetanus ili nesto ozbiljnije ali to sto radis ima mnogo negativnih posledica koje ti ne sagledavas...... Slozicemo se da te zivotinje navabe bas ta deca i roditelji...... Da je problem sa lutalicama jako lako resiv i ne trebaju velike pare samo organizacija celog projekta....... Pisao sam neke elaborate na tu temu ali da te ne smaram previse (znam da te ne zanima) nije u ubijanju resenje vec u necem drugom......
E sad za porezivanje vlasnika pasa bi se slozio sa tobom samo sam ja jos ekstremniji od tebe jer je tu prvi korak problema..... Drugi korak je zakon, a treci korak azili i organizacije...... Zakon ste promenili, Azili i organizacije postoje samo su ne sinhronizovane i sluze za otimanje ili pranje novca i ostaju samo vlasnici pasa koji su uzrok problema......
Da si ti pristasa ili nesto drugo (to znam) ali i tu se slazem sa tobom..... Ali to je samo jedna karika u lancu koja nece dati rezultate sama po sebi..... Treba malo ozbiljija baza podataka i jos neki postupci da bi imalo efekta........
Sad se jos i hvalimo...... Aaaa, to nije lepo..... Tanuki stavio svog da pozira samo da bi pokazo kaku dlaku ima i misli kad ga vide zenske kako se sjaji i koliki mu je ili ako su i misevi kod njega tako veliki ugojeni i sjajni ma tu nema zime......
Znas kako kaze narodna umotvorina:
Kod koga je velik misa,
Jos veca je njemu Pisa.....
Za kerove se ne slazem...... Znam da je naj lakse da njih istuces i pokazes svu zestinu..... Naravno ne zelim ti da dete vodis na tetanus ili nesto ozbiljnije ali to sto radis ima mnogo negativnih posledica koje ti ne sagledavas...... Slozicemo se da te zivotinje navabe bas ta deca i roditelji...... Da je problem sa lutalicama jako lako resiv i ne trebaju velike pare samo organizacija celog projekta....... Pisao sam neke elaborate na tu temu ali da te ne smaram previse (znam da te ne zanima) nije u ubijanju resenje vec u necem drugom......
E sad za porezivanje vlasnika pasa bi se slozio sa tobom samo sam ja jos ekstremniji od tebe jer je tu prvi korak problema..... Drugi korak je zakon, a treci korak azili i organizacije...... Zakon ste promenili, Azili i organizacije postoje samo su ne sinhronizovane i sluze za otimanje ili pranje novca i ostaju samo vlasnici pasa koji su uzrok problema......
Da si ti pristasa ili nesto drugo (to znam) ali i tu se slazem sa tobom..... Ali to je samo jedna karika u lancu koja nece dati rezultate sama po sebi..... Treba malo ozbiljija baza podataka i jos neki postupci da bi imalo efekta........
tanuki je napisao/la:je tvoj je veliki
Sad se jos i hvalimo...... Aaaa, to nije lepo..... Tanuki stavio svog da pozira samo da bi pokazo kaku dlaku ima i misli kad ga vide zenske kako se sjaji i koliki mu je ili ako su i misevi kod njega tako veliki ugojeni i sjajni ma tu nema zime......
Znas kako kaze narodna umotvorina:
Kod koga je velik misa,
Jos veca je njemu Pisa.....
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Mučenje životinje
Članak 260.
(1) Tko životinju teško zlostavlja ili izlaže nepotrebnim mukama ili joj nanosi nepotrebne boli ili je radi svog iživljavanja izlaže patnjama,
kaznit će se novèanom kaznom do stopedeset dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do šest mjeseci.
(2) Tko kazneno djelo iz stavka 1. ovoga èlanka poèini radi dobivanja oklade ili drugog pribavljanja imovinske koristi,
kaznit će se novcanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
(3) Tko iz nehaja uskratom hrane ili vode ili na drugi način izloži životinju za vrijeme njezinog prijevoza tegobnom stanju kroz dulje vrijeme,
kaznit će se novcanom kaznom do sto dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do tri mjeseca.
Pas zavezan žicom za kamen ostavljen u Dravi
ok je šetao jednog psa na skrbi Azila za napušten pse u Nemetinu, volonter Hrvoje je u Dravi pronašao psa kojeg je netko očito namjeravao ubiti. Uočio ga je zahvaljujući ljudima koji su se vozili brodom i doviknuli mu da je u vodi pas. Nasreću Hrvoje se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu i spasio psa od sigurne smrti. Potaknuti ovim nedjelom članovi Azila i udruge Pobjeda odlučili su podnjeti prijavu protiv nepoznatog počinitelja te mole sve sugrađane za pomoć u otkrivanju istog te da sve informacije vezane za ovaj slučaj dojave na broj mobitela 095/872 30 87.
- Pas je mlađi crni mužjak, većeg rasta, veselog karaktera i izrazito druželjubiv i sa ljudima i sa drugim psima. Ovim putem mu tražimo i novi dom, kako bi zauvijek zaboravio 6. srpnja 2012. kada je netko poželio nauditi mu. – stoji u priopćenju udruge Pobjede.
izvor: osijek031
Članak 260.
(1) Tko životinju teško zlostavlja ili izlaže nepotrebnim mukama ili joj nanosi nepotrebne boli ili je radi svog iživljavanja izlaže patnjama,
kaznit će se novèanom kaznom do stopedeset dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do šest mjeseci.
(2) Tko kazneno djelo iz stavka 1. ovoga èlanka poèini radi dobivanja oklade ili drugog pribavljanja imovinske koristi,
(3) Tko iz nehaja uskratom hrane ili vode ili na drugi način izloži životinju za vrijeme njezinog prijevoza tegobnom stanju kroz dulje vrijeme,
kaznit će se novcanom kaznom do sto dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do tri mjeseca.
Pas zavezan žicom za kamen ostavljen u Dravi
ok je šetao jednog psa na skrbi Azila za napušten pse u Nemetinu, volonter Hrvoje je u Dravi pronašao psa kojeg je netko očito namjeravao ubiti. Uočio ga je zahvaljujući ljudima koji su se vozili brodom i doviknuli mu da je u vodi pas. Nasreću Hrvoje se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu i spasio psa od sigurne smrti. Potaknuti ovim nedjelom članovi Azila i udruge Pobjeda odlučili su podnjeti prijavu protiv nepoznatog počinitelja te mole sve sugrađane za pomoć u otkrivanju istog te da sve informacije vezane za ovaj slučaj dojave na broj mobitela 095/872 30 87.
- Pas je mlađi crni mužjak, većeg rasta, veselog karaktera i izrazito druželjubiv i sa ljudima i sa drugim psima. Ovim putem mu tražimo i novi dom, kako bi zauvijek zaboravio 6. srpnja 2012. kada je netko poželio nauditi mu. – stoji u priopćenju udruge Pobjede.
izvor: osijek031
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
[quote="Neu"]Mučenje životinje
Članak 260.
Članak 260.
Nocturnal- Nevina dušica
- Registriran/a : 18.05.2012
Broj postova : 87
Reputacija : 35
Godina imam : 51
Započeo/la tema :
Ljudi moji, ima strašnih zlostavljača. Jedan poznanik me je tražio da mu napravim nož za bacanje. Mislio sam da traži kad je vidio kako ja bacam noževe, pa hoće i on da malo vježba. Napravio ja, on sav sretan, a i ja šta sam mu udovoljio. Nakon nekoliko dana, ja ga pitam kako mu ide bacanje, a on kaže da uhvati neku mačku, veže ju za policu i onda gađa tim nožem.
Eto, kako su ljudi krvoločni. Da sam znao za šta ga je namjeravao koristiti, nikad mu nebi napravio. Takvi ljudi kako se odnose prema životinjama, budite sigurni, ponašali bi se i prema ljudima da nije zakona.
A mislio sam da je dobar dečko.
Eto, kako su ljudi krvoločni. Da sam znao za šta ga je namjeravao koristiti, nikad mu nebi napravio. Takvi ljudi kako se odnose prema životinjama, budite sigurni, ponašali bi se i prema ljudima da nije zakona.
A mislio sam da je dobar dečko.
zbracun- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
Ma to mi je grozno.
Obožavam svoga psića-
Mislim, bolje je(znam da ružno zvuči, jer sam filatrop) koji put
udrit kojeg čovika, nego bidnog psića.
Obožavam svoga psića-
Mislim, bolje je(znam da ružno zvuči, jer sam filatrop) koji put
udrit kojeg čovika, nego bidnog psića.
Lenica- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2780
Reputacija : 110
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Stranica 5 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Utrke životinja
» Fanovi zivotinja
» Šišanje životinja
» Najdraža, najljepša životinja vam je...
» Uber životinja, PRIJAVE
» Fanovi zivotinja
» Šišanje životinja
» Najdraža, najljepša životinja vam je...
» Uber životinja, PRIJAVE
Stranica 5 / 5.