Alan Ford- Uspomene
+18
rihanna
damfisk
Petra Sanader
Neu
sunce
bokaso1
Turrican
evitaa
daka
THUNDER_DINIX
Optimyst
fosforica
stidljiva ljubičica
Arkannen
tanuki
House
Sinister
Prop
22 posters
Stranica 2 / 4.
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Alan Ford- Uspomene
prvih 75 epizoda rađenih od originalnih autora je fascinantno,nikad više takve kvalitete crteža kao što je bio Magnusov,tako da već ovdje dolazi do osjetnog pada kvalitete...
Optimyst- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 3226
Reputacija : 795
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
ni 1 AF nisam procitao. banana
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Optimyst je napisao/la:prvih 75 epizoda rađenih od originalnih autora je fascinantno,nikad više takve kvalitete crteža kao što je bio Magnusov,tako da već ovdje dolazi do osjetnog pada kvalitete...
Istina, mada se Magnus vratio u slavnom 200. broju, nikad više takve crtačke kvalitete, koja je billa jedna od zaštitnih znakova, mada je Rafa della Monica držao strip svojim jasnim crtežom koliko-toliko!
No kažem, priča je držala vodu taman negdje do te 200-ice, kada završava obračun sa Velikim Cezarom, nakon toga kreće pad kojeg ne bi zaustavio ni Vladimir Beara
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
obožavam ovaj strip, i dan danas ga nekad kupim i rado pročitam
daka- Nevina dušica
- Registriran/a : 22.12.2008
Broj postova : 169
Reputacija : 21
Godina imam : 913
Započeo/la tema :
prop_ovednik je napisao/la:Primjetio sam da puno ljudi ovdje hvali Alan Forda... A on je idol moje mladosti, strip koji me uveseljavao, učio i svaki mjesec čekao sam novi broj nestrpljivo, nabavljao stare brojeve kao Sveti Gral... Nažalost, suvremeno vrijeme nosi nam suvremeni očaj, negdje oko 170. epizode kvaliteta ovog serijala srozala se na nulu, ako ne i gore... (za primjer pogledati epizode "Tajanstvena žena" , "Dar ili kvar" ). A Bunker izgleda, nema namjeru stati... Pa ovu temu otvaram za evoluiranje starih uspomena, Grunfovih majci, priča Broja 1, ostalih legendarnih stvari i malu raspravu, kako je sve krenulo nizbrdo, zašto, i kada, za vas?
Sjetite se one Boba Rocka "Bolje čitavi život u bogatstvu, nego li sedam dana u bijedi!"
Izvini, ali smiješno mi je pročitati da je Alan ford strip tvoje mladosti,- mogao je biti strip mladosti tvog čaće, a ti si se samo ufurao, jer si imao pristup!
Moja generacija je generacija stripa, od andrije maurovića, preko mirka i slavka , zagora , do alaan forda- da ne spominjemo art strip koji se pojavio u novinama "polet" pod nazivom novi kvadrat (ilić kordej, zimamović...)
Aan ford je fenomen u povijesti stripa- i najinteresantnije je što je osim u italij, dobio još veću popularnost u bivšoj jugi!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
tako je tanuki! reci mu! balavcu jednom! u široke se gaće on obuuka....
stidljiva ljubičica- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 03.04.2009
Broj postova : 2036
Reputacija : 81
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:
Izvini, ali smiješno mi je pročitati da je Alan ford strip tvoje mladosti,- mogao je biti strip mladosti tvog čaće, a ti si se samo ufurao, jer si imao pristup!
Moja generacija je generacija stripa, od andrije maurovića, preko mirka i slavka , zagora , do alaan forda- da ne spominjemo art strip koji se pojavio u novinama "polet" pod nazivom novi kvadrat (ilić kordej, zimamović...)
Aan ford je fenomen u povijesti stripa- i najinteresantnije je što je osim u italij, dobio još veću popularnost u bivšoj jugi!
Da li odgovoriti ili ne, dugo me mučilo, ali da ne ispadne da se povlačim...
Strip moje mladosti? Što ti nije jasno tu? Pročitao prvog Alana Forda sa 5 godina, prvih, legendarnih 80 epizoda do 10, što sam bio od 4-10 godine? Mladac!??! Dakle, strip moje mladosti!! To što je Alan Ford nastao davnih godina kada sam ja još bio pišaka oca svoga nije moj problem. Ti si samo bio sretniji da si vidio vremena kad je to bilo novo, što ne znači da imaš pravo tvrditi kako je tvoj utisak jači... Dapače....
Što se tiče "Novog kvadrata" i Kordeja, Maurovića, Starog Mačka, te Zagora, tata-mata je sve to čitao, promišljao o tome, hvatao i gledao.... Dakle , ne laprdaj svašta kad smo tu, ufuravaju se pohotni klinci i ovce od ljudi, za mene je strip ozbiljna stvar i ozbiljna umjetnost, ako tako želiš o njemu razgovarati, sve pet, ako ne, ne misli da ću reagirati na tvoje silly ispade :girll: opet...
Zadnji dio posta ti je dobar, razlozi Fordove velike popularnosti u Jugi su, po teoretičarima, mnogobrojni i ne da mi se o njima sada.........
Započeo/la tema :
Čitala sam ga nekada redovito,a i sada ga ponekad pročitam jer ga moja kčer kupuje.
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
A koliko kćer ima godina?
Započeo/la tema :
Turrican- Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant) - Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
Baš sam danas pred utakmicu rekao svojim suigračima "Momci, ako mislimo pobijediti, ne smijemo izgubiti!"
Započeo/la tema :
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Uoči Martija Mysterija i Javu u kutu...
Započeo/la tema :
"...ali nije mi potrebno da se zaljubim!" kaže Alan a iza njega Java čita Playboy
Skrivena poruka čitateljima?
Skrivena poruka čitateljima?
Započeo/la tema :
Kako tumačiš skrivenu poruku?
Započeo/la tema :
Pustite se luđakinja djeco nema veze što je lijepa, uzmite stvar u svoje ruke pametnije vam je.
Započeo/la tema :
Ako kanis pobjediti, ne smes izgubiti......Procitao sam veliki broj stripova Alana Forda.... Naravno uvek budi lepa secanja.....
bokaso1- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija : 663
Započeo/la tema :
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
Ono što je mene oduševilo kod Alana Forda su bili oni sitno nacrtani detalji u pozadini.
Najprije bi pročitala strip, a onda bi ga krenula čitati ispočetka , pažljivo gledajući u pozadinu crteža i rikavala od smijeha.
Najprije bi pročitala strip, a onda bi ga krenula čitati ispočetka , pažljivo gledajući u pozadinu crteža i rikavala od smijeha.
sunce- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.01.2012
Broj postova : 1916
Reputacija : 127
Započeo/la tema :
Izrazi faca (i sporednih likova u pozadini) su super bili
Započeo/la tema :
Nedavno je bilo više od 40 godina objavljivanja Alan Forda u Hrvatskoj a zanimljivo kako se ljubitelji stripa to nisu sjetili ovdje objaviti.
Strip dobiva svoju dobiva i svoju kazališnu verziju. U Zagrebačkom kazalištu mladih predstavu čija je premijera 18. svibnja postavlja redatelj Dario Harjaček, i sam trajno “zaražen” dogodovštinama tajnih agenata grupe TNT, čije je sjedište napuštena newyorška cvjećarnica koja im služi kao paravan za mutne poslove...jutarnji.hr
Strip dobiva svoju dobiva i svoju kazališnu verziju. U Zagrebačkom kazalištu mladih predstavu čija je premijera 18. svibnja postavlja redatelj Dario Harjaček, i sam trajno “zaražen” dogodovštinama tajnih agenata grupe TNT, čije je sjedište napuštena newyorška cvjećarnica koja im služi kao paravan za mutne poslove...jutarnji.hr
Započeo/la tema :
Razlog je možda u tome što se Alan Ford pred kraj bio znatno pokvario (otkad su otišli Bunker i Magnus).
Započeo/la tema :
Vidim da se Alan Ford može čitati i online i to podosta brojeva ima online. Koji brojevi su najbolji, koji naslovi stripa preciznije?
Započeo/la tema :
Nakon Magnusa i Bunkera to više nije Alan Ford.
Najdraža epizoda ikad - Sastanak na groblju.
Najdraži stih:
Dugo te nema,
Dugo te nema,
Zatim te ima!
Najdraža epizoda ikad - Sastanak na groblju.
Najdraži stih:
Dugo te nema,
Dugo te nema,
Zatim te ima!
Petra Sanader- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 19.02.2010
Broj postova : 1131
Reputacija : 430
Započeo/la tema :
Koji vam je omiljeni lik iz stripa?
1 Alan Ford