Josip Broz Tito
+29
nikolina
eva kant
diabolik.
tanuki
ivo3
Mihael12
zbracun
damfisk
HESTIJA__
BAGIRA
Teo
Dawor
pustinja
scorpio57
Prop
Neukrotivi pastuh
evitaa
ager
hogar_grozni
Purgy
Hitman
FALKON 2
m
Hell
Turrican
gio_deluxe
Mass
WEYLAND-YUTANI
Neu
33 posters
Stranica 10 / 12.
Stranica 10 / 12. • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12
Re: Josip Broz Tito
tanuki je napisao/la: putujem, švercam iz italije i austrije smješnu robu u mađarsku, češku, bugarsku, za provod za pičku
ti si prokleto zajeban u tom periodu jer si se prekasno rodio,
dočekale su te krize sa parnim i neparnim brojevima, nestašica kave, ulja i deterđenta i za to ti je bio kriv tito,
Isto sada u RH neki prekaljeni dodatno i dobro zarađuju na krizi, lijepo žive na istim osnovama kao i u tvoje doba kave, deterđenta, ulja i benzina, pa ti pizdiš da su lopovi i nepošteni, a i država ne valja. Isto je ko i u Yugi samo su na sceni vještiji lopovi od vas kokošara iz YU.
Pročitat ću tu knjigu, a i ti se potrudi pa pročitaj nešto od onoga šta sam ja naveo gore, pa ćemo ka ljudi malo poljudikati o tome.
diabolik.- Manga foruma
- Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova : 6086
Reputacija : 553
Godina imam : 59
Započeo/la tema :
ne sjećam se što si naveo gore, ali 6000 dana u sibiru sam pročitao davno i vrlo zanimljiva literatura koja govori da se i u paklu može živjeti i imati trenutke sreće, prčitao sam i leševi sa golog, ali to je dosadna literaturadiabolik. je napisao/la:
Isto sada u RH neki prekaljeni dodatno i dobro zarađuju na krizi, lijepo žive na istim osnovama kao i u tvoje doba kave, deterđenta, ulja i benzina, pa ti pizdiš da su lopovi i nepošteni, a i država ne valja. Isto je ko i u Yugi samo su na sceni vještiji lopovi od vas kokošara iz YU.
Pročitat ću tu knjigu, a i ti se potrudi pa pročitaj nešto od onoga šta sam ja naveo gore, pa ćemo ka ljudi malo poljudikati o tome.
da u ex yu sam možda bio kokošar, ali to je bio zanimljivi period mog života, gdje se nisam previše moralno ogrešio, zato što sam prošvercao nekoliko farmerica i najlon čarpa, cezar i trenk i obvezno vegetu, za dobar provod u istočnom bloku koji je sada dio europe
ne plačem ja za tim vremenima, ali nisu bila toliko ružna kako ih ti želiš prikazati!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:ne plačem ja za tim vremenima, ali nisu bila toliko ružna kako ih ti želiš prikazati!
Onaj period od 45te do 50te je svakako bio ružan i o tome periodu ja pišem.
Poslije 50te je Tito napustio Staljinov put u socijalizam i više nije kopirao sovjete, poglavito se od kopiranja odustalo u ekonomiji i to je kasnije rezultiralo"blagostanjem" radničke klase koju ti opisuješ. Bilo je para, ali se po robu moralo vanka, danas ima robe doma, ali raja nema para.
diabolik.- Manga foruma
Započeo/la tema :
nije tito napustio staljinov put, već se tito suprotstavio staljinu i u tome jest titova veličina!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Da , Tito se suprotstavio.
Staljin ga je htio smijeniti po ustaljenoj praksi i načinu kako se to radilo još od doba Lenjina, jer je Tito postao "prejak".
Tito je istu takvu praksu i načine smjene prakticirao osobno, prije i poslije 48me.
Znaš li ti da je u to doba Tito planirao s vojskom ući u Grčku i tako pomoći grčkim partizanima?
Znaš li da je u to vrijeme Georgi Dimitrov bio spreman ući u Yu federaciju bez ikakvih zahtjeva?
Znaš li da je u to vrijeme bilo u Albaniji više jugoslavenskih vojnih i privrednih savjetnika od ruskih?
Znaš li da je i Albanija bila spremna ući u Yu federaciju?
I sve to u to vrijeme kada je postojao samo jedan jedini put u socijalizam. Put prve zemlje socijalizma i druga Staljina.
Tada nije bilo, niti je moglo biti ikakvoga Titova puta u socijalizam.
Čak se do 50tih nije niti spominjala socijalistička revolucija u kontekstu II svjetskog rata, jer se poštivalo da je samo jedna zemlja u svijetu provela socijalističku revoluciju, samo SSSR.
Tito je bio vrlo vješt manipulator, vještiji od Staljina i zato je uspio "hazjajina" prejebati, a da se ovaj nije stigao ni pribrati i vojsku na Tita poslati.
Staljin ga je htio smijeniti po ustaljenoj praksi i načinu kako se to radilo još od doba Lenjina, jer je Tito postao "prejak".
Tito je istu takvu praksu i načine smjene prakticirao osobno, prije i poslije 48me.
Znaš li ti da je u to doba Tito planirao s vojskom ući u Grčku i tako pomoći grčkim partizanima?
Znaš li da je u to vrijeme Georgi Dimitrov bio spreman ući u Yu federaciju bez ikakvih zahtjeva?
Znaš li da je u to vrijeme bilo u Albaniji više jugoslavenskih vojnih i privrednih savjetnika od ruskih?
Znaš li da je i Albanija bila spremna ući u Yu federaciju?
I sve to u to vrijeme kada je postojao samo jedan jedini put u socijalizam. Put prve zemlje socijalizma i druga Staljina.
Tada nije bilo, niti je moglo biti ikakvoga Titova puta u socijalizam.
Čak se do 50tih nije niti spominjala socijalistička revolucija u kontekstu II svjetskog rata, jer se poštivalo da je samo jedna zemlja u svijetu provela socijalističku revoluciju, samo SSSR.
Tito je bio vrlo vješt manipulator, vještiji od Staljina i zato je uspio "hazjajina" prejebati, a da se ovaj nije stigao ni pribrati i vojsku na Tita poslati.
diabolik.- Manga foruma
Započeo/la tema :
U sklopu obilježavanja sjećanja na žrtve totalitarnih režima, HDZ-ov predsjednik Tomislav Karamarko prošlog je vikenda najavio određene lustracije čim njegova stranka osvoji izvore. Prvenstveno, HDZ planira maknuti ime Josipa Broza Tita iz svih ulica i trgova u državi, kao i poraditi na sređivanju udžbenika iz povijesti. HDZ-ovci će tražiti da se o Titu piše realno, bez veličanja. „On je zločinac, a 45 godina veličanja njegova kulta najobičnija je glupost“, rekao je anonimni izvor iz stranke. » Jutarnji, Večernji
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Karamarko je zadnja osoba u Hrvatskoj koja ima moralno pravo riječ reći protiv Tita.
Da nije bilo Tita danas bi čuvao ovce u u brdima Dalmatinske Zagore.
Da nije bilo Tita danas bi čuvao ovce u u brdima Dalmatinske Zagore.
histrion- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.02.2013
Broj postova : 2392
Reputacija : 473
Godina imam : 61
Započeo/la tema :
Bilo koji član HDZ-a je zadnja spodoba na svijetu koja ima bilo koje prava bilo šta govorit protiv Tita, jer 70% članstva te zločinačke organizacije potječe iz redova Saveza Komunista Jugoslavije, a sam Veliki Vođa (pravim imenom Krivousti Ljigavac) je bio vjeran, odan i poslušan član tog istog SKJ te uvjeren sljedbenik Titovog puta.
damfisk- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija : 696
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Kriminalac i diktator po kratkom komunističkom režimu ...
Krivousti je bio onaj koji se pobunio te završio kako je završio jer zna se kako su prošli oni koji su sudjelovali u "hrvatskom proljeću" 70-tih godina ...
Krivousti je bio onaj koji se pobunio te završio kako je završio jer zna se kako su prošli oni koji su sudjelovali u "hrvatskom proljeću" 70-tih godina ...
FALKON 2- Doktor foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 11695
Reputacija : 580
Započeo/la tema :
O Titu dosta govori to šta su svi, mladi i stari, kod objave njegove smti, plakali. Na ulicama, u kućama, na poslu, i svugdje. Tko je plakao za krivoustim? Nitko. Čak su mu i grob morali napravit na koso, kad mu se poseru na grob, da se skotrlja dole, da mu grob nebi bio posran.
zbracun- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
Po Titu najviše seru upravo oni koji su imali najveće koristi.
Takvi kao što je Karamarko da nije bilo Tita ne bi ni osnovnu školu završili.
65-e kad je mali Karamarko bio dovoljno velik za školu Jugoslavija bi još uvijek bila feudalna država.
Takvi kao što je Karamarko da nije bilo Tita ne bi ni osnovnu školu završili.
65-e kad je mali Karamarko bio dovoljno velik za školu Jugoslavija bi još uvijek bila feudalna država.
Započeo/la tema :
Istina. Samo to neki, a naročito mladi, moraju shvatit.
zbracun- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
Pa vidite možda vama je i bio dobar, ali nama na selima nije bilo tako ...
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
FALKON 2 je napisao/la:Pa vidite možda vama je i bio dobar, ali nama na selima nije bilo tako ...
Da.
Asfaltirao vam je ceste, dovukao vodu i struju, izgradio škole, osigurao otkup svega što ste proizveli, kreditirao kupovinu mehanizacije ...
Zajebao vas je do kraja.
Započeo/la tema :
FALKON 2 je napisao/la:Kriminalac i diktator po kratkom komunističkom režimu ...
Franjo Tuđman je bio upravo to.
FALKON 2 je napisao/la:Krivousti je bio onaj koji se pobunio te završio kako je završio jer zna se kako su prošli oni koji su sudjelovali u "hrvatskom proljeću" 70-tih godina ...
Kako je Krivousti završio?
U zatvoru nije bio. Imovina mu nije oduzeta. Iz zemlje nije potjeran
Upravi suprotno. "Kažnjen" je tako da je postao direktor Instituta za historiju radničkog pokreta.
Jadan. Strašno se napatio.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
eva kant- Domaćica foruma Eva
(Organizatorica Foto natječaja) - Registriran/a : 09.06.2009
Broj postova : 18713
Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
A nego tko je kriv nego Tito?
On je ubijao Hrvate. Da nije bilo njega, svi Hrvati bi bili živi.
On je ubijao Hrvate. Da nije bilo njega, svi Hrvati bi bili živi.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Gabriel- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.09.2013
Broj postova : 2398
Reputacija : 639
Započeo/la tema :
Sve to možda i jest točno.
Ali Tito je ubijao Hrvate. Kako to ne shvaćate vi komunjare, jugonostalgičari, titoisti? Tito je ubijao Hrvate.
Da nije bilo Tita, Hrvati bi bili živi.
Doduše, vjerovatno bi živjeli dijelom u Srbiji a dijelom u Italiji i ne bi imai Hrvatsku. Ali bi bili živi. A ovako "imamo Hrvatsku" (kao šta je rekao Krivousti Ljigavac) ali Tito je ubijao Hrvate.
Ali Tito je ubijao Hrvate. Kako to ne shvaćate vi komunjare, jugonostalgičari, titoisti? Tito je ubijao Hrvate.
Da nije bilo Tita, Hrvati bi bili živi.
Doduše, vjerovatno bi živjeli dijelom u Srbiji a dijelom u Italiji i ne bi imai Hrvatsku. Ali bi bili živi. A ovako "imamo Hrvatsku" (kao šta je rekao Krivousti Ljigavac) ali Tito je ubijao Hrvate.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
I opet krivousti ili ne al Tuđman je prvi Hrvatski predsjednik i to ce ostati u povijesti uvijek.
A Tito se zna sto je bio, a naravno da se nije morao zaduzivati jer je od privatnog kapitala stvarao drzavni, primjer agrarna reforma sa kojom je tadasnjim seljacima koji imaju vise od 10 hektara zemlje sav visak oduzeo i stvarao tadasnje kombinate ...naravno sve je to oduzimano bez naknade.
Nego pravnice jel znas ti dokle je bila se sirila Hrvatska granica sve d stvaranja AVNOJ- ih granica?
A Tito se zna sto je bio, a naravno da se nije morao zaduzivati jer je od privatnog kapitala stvarao drzavni, primjer agrarna reforma sa kojom je tadasnjim seljacima koji imaju vise od 10 hektara zemlje sav visak oduzeo i stvarao tadasnje kombinate ...naravno sve je to oduzimano bez naknade.
Nego pravnice jel znas ti dokle je bila se sirila Hrvatska granica sve d stvaranja AVNOJ- ih granica?
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
Ali da se nadovežem, a čisto mi nije jasno zašto danas se ne uzme to isto tako ...
Tito je nakon završetka drugog svjetskog rata doslovno veliku većinu Njemaca protjerao a svu imovinu im oduzeo, a one koji nisu htjeli otići su bili poubijani.
Kad je već to bio toliko dobar, zašto se ta njegova dobra strategija nije upotrijebila i sada nakon ovoga rata ... naravno ne prema Njemcima nego prema agresoru koji je bio?
I napose pa dr. Tuđman se zaduživao da bi mogao vraćati imovinu koju je upravo taj vaš dobro Tito bespravno oduzeo, znači od poljoprivednog zemljišta pa do tvornica ... pa i dvoraca ...
tu njegovu dobrotu treba sagledati sa više strana gledišta .
Tito je nakon završetka drugog svjetskog rata doslovno veliku većinu Njemaca protjerao a svu imovinu im oduzeo, a one koji nisu htjeli otići su bili poubijani.
Kad je već to bio toliko dobar, zašto se ta njegova dobra strategija nije upotrijebila i sada nakon ovoga rata ... naravno ne prema Njemcima nego prema agresoru koji je bio?
I napose pa dr. Tuđman se zaduživao da bi mogao vraćati imovinu koju je upravo taj vaš dobro Tito bespravno oduzeo, znači od poljoprivednog zemljišta pa do tvornica ... pa i dvoraca ...
tu njegovu dobrotu treba sagledati sa više strana gledišta .
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
FALKON 2 je napisao/la:
... primjer agrarna reforma sa kojom je tadasnjim seljacima koji imaju vise od 10 hektara zemlje sav visak oduzeo i stvarao tadasnje kombinate ...naravno sve je to oduzimano bez naknade.
Sviraš kurcu !
Druga agrarna reforma (izvedena 1953.) oduzela je "višak" od 10 hektara NJIVA.
Uz spomenutih deset hektara njiva seljacima su ostali travnjaci, pašnjaci i šume. Sve zajedno 40 hektara. U ono vrijeme jedan je hektar zemlje lako prehranio jednog člana obitelji ... što znači da je seljacima ostalo dovoljno zemlje za prehraniti 40-člansku obitelj.
Složiti ćeš se da četrdesetčlanskih obitelji u Jugoslaviji nije bilo mnogo.
Istovremeno si zaboravio na koji su način ti seljaci došli do zemlje.
Velika većina tu zemlju nije kupila već dobila agrarnom reformom 1919. godine.
I za kraj.
1953. godine broj traktora u Jugoslavio bio je zanemariv.
Mehanizacijom koju su imali samo su rijetki bili sposobni obraditi 10 hektara njiva i istovremeno održavati pašnjake i šume.
Započeo/la tema :
FALKON 2 je napisao/la:
... i stvarao tadasnje kombinate ...
Da.
Kombinate koji su otkupili svaki krompir viška.
Danas možeš imati tisuću hektara njiva ... pa nemaš kome prodati.
Započeo/la tema :
E zajebi za tih 40 hektara. U slavoniji to nije bilo moguće ... znači MAKSIMUM 10 hektara sve preko se oduzimalo.
Pa lako je otkupljivati ako si površine dobio BESPLATNO.
Dajte meni 100 hektara zemlje besplatno i ja ću onda proizvoditi jeftinije ... jer neću imati teret od cca koliko miliona kuna za otplatiti.
To da nemaš kome prodati ti ne drži vodu, samo što danas opet ta indetična vlast koja je kao i u vrijeme 50-tih oduzimala zemlju (bespravno) radi na istom sistemu, znači limitira male a pokušava napraviti opet kombinate ali ovaj puta privatne od kojih su oni većinski vlasnici.
Pa lako je otkupljivati ako si površine dobio BESPLATNO.
Dajte meni 100 hektara zemlje besplatno i ja ću onda proizvoditi jeftinije ... jer neću imati teret od cca koliko miliona kuna za otplatiti.
To da nemaš kome prodati ti ne drži vodu, samo što danas opet ta indetična vlast koja je kao i u vrijeme 50-tih oduzimala zemlju (bespravno) radi na istom sistemu, znači limitira male a pokušava napraviti opet kombinate ali ovaj puta privatne od kojih su oni većinski vlasnici.
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
FALKON 2 je napisao/la:
I dobili su ih besplatno.
1919. godine više od 200 tisuća obitelji dobilo je zemlju.
Pomisli 200 000 obitelji .... u ono vrijeme to je bilo dva milijuna ljudi (u cijeloj državi živjelo je cca 18 milijuna).
Započeo/la tema :
Stranica 10 / 12. • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12
Stranica 10 / 12.