Barcelona
+11
THUNDER_DINIX
evitaa
Ive
Prop
goc
m
Neu
Mass
fernando torres
tekilinho
Iron Man
15 posters
:: Sport :: Nogomet forum
Stranica 3 / 6.
Stranica 3 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Barcelona
E jesi našao, uz Real i Barcu mi idu Bayern i Inter na listi iznimno antipatičnih klubova!
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Očito smo u simpatijama prema nogometnim klubovima na skroz suprotnim stranama.
shaka.zulu- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 20.11.2009
Broj postova : 343
Reputacija : 31
Godina imam : 60
Započeo/la tema :
Malonogometni je trening tajna velikog Barcelonina uspjeha
Izvor : sportal.hr
Guardiola sate provodi gledajući dvoranski nogomet i savjetujući se s malonogometnim trenerima te tako priprema treninge što se može vidjeti u Barcinoj igri.
Očaravajuća je lakoća kojom Barcelonini nogometaši čuvaju loptu na dvadesetak metara od protivničkih vrata ili smirenost kojom iz obrane pas-igrom prelaze u napad. Jasno, Josepu Guardioli takvo što omogućavaju igrači koji su uglavnom taktički obučeni u školi mladeži jedinstvenim metodama treninga i besprijekorno tjelesno pripremljeni. Dva su to osnovna uvjeta za uspješno čuvanje lopte, što je zaštitni znak Barcelonine momčadi.
– Rijetko se mogu sjetiti neke vježbe na treningu koju smo izvodili bez lopte. Nije bilo važno pobijediti na utakmici, već ulogu u momčadi dovesti do automatizma i usavršavati svoje sposobnosti – prisjeća se Lionel Messi svojih početaka u omladinskoj školi.
Valdes, Puyol, Xavi, Iniesta, Oleguer, Dos Santos, Messi, Krkić, Fabregas... samo su neki od originalnih katalonskih proizvoda. Jedinstvene metode treninga podrazumijevaju učenje i usavršavanje linija kretanja svojstvenih malom nogometu. Stoga Guardiola sate provodi gledajući dvoranski nogomet i savjetujući se s malonogometnim trenerima te tako priprema treninge. Uostalom, nekoliko osnovnih zakonitosti Barcelonine igre potvrđuje tu teoriju.
Kada Barcelona ima loptu, igrač s loptom mora imati najmanje tri rješenja. Izmjena mjesta napadača i veznjaka s minimalnim brojem dodira Guardiolinim je dolaskom još usavršena i ubrzana. Ritam igre ponekad zaista podsjeća na dvoranski nogomet. Duga i na prvi dojam usporenija priprema napada u širinu i potom eksplozivna, probojna završnica. Predavanja koja su slušali u omladinskoj školi i danas su obvezna za većinu Barcinih zvijezda.
Eksperti iz Barce kažu da čak i fizički najpripremljenije momčadi zbog tako jedinstvenog stila Barcelonine igre na njezin napad mogu biti maksimalno usredotočene prvih 25 minuta utakmice i prvih 15 minuta drugog poluvremena.
Izvor : sportal.hr
Ive- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 28.12.2008
Broj postova : 1521
Reputacija : 257
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Lionel Messi dobitnik Zlatne lopte
Izvor : nogometni-magazin.com
Lionel Messi, nogometaš Barcelone, postao je prvi argentinski nogometaš u povijesti koji je nagrađen Zlatnom loptom, u izboru France Footballa...
U izboru je sudjelovalo 96 nogometnih novinara širom svijeta i birali su po pet najboljih nogometaša, svaki u svom izboru. Od maksimalnih 480 bodova Messi je zaradio 473 i tako najuvjerljivije dosad trijumfirao u ovom izboru.
Prije dvije godine je Messi u ovom izboru osvojio treće mjesto (iza Kake i Cristiana Ronalda), dok je prošle godine gledao samo u leđu Portugalca Cristiana Ronalda. Sada je došlo njegovo vrijeme.
Podsjetimo da se ova nagrada dugo vremena odnosila samo na europske nogometaše, pa tako legendarniji Argentinac, Diego Armando Maradona, nikada nije bio u ovom izboru. No, od 1995. su godine u izbor uključeni i neeuropski nogometaši koji igraju za europske klubove.
Drugo mjesto je sa 233 boda zauzeo Cristiano Ronaldo, dok je treći bio španjolski veznjak iz Barcelone Xavi (170 bodova). Slijedi još jedan Španjolac, također iz Barcelone, Andres Iniesta koji je pogotkom u nadoknadi na Stamford Bridgeu odveo Barcelonu do finala Lige prvaka (koju je kasnije osvojila pobjedom protiv Manchester Uniteda u Rimu). Top 5 zaokružuje Samuel Eto'o koji je do tog rezultata ponajviše došao kroz igre u Barceloni. Sada je Kamerunac u milanskom Interu.
Na 13. mjestu se, pak, smjestio bosansko-hercegovački reprezentativac Edin Džeko koji je prošle sezone vodio Wolfsburg do naslova njemačkog prvaka, a ujedno je Džeko najbolje proglašeni igrač iz Bundeslige.
Messi je prošle sezone s Barcelonom osvojio Ligu prvaka, Primeru i Kup kralja. Sa 23 pogotka je bio drugi strijelac španjolskog prvenstva (30 je postigao Eto'o), a u Ligi prvaka je dao devet pogodaka u 12 ogleda. Dakako, ne zaboravlja se pogodak u finalu Lige prvaka protiv engleskog prvaka Manchester Uniteda.
Konačni redoslijed, Zlanta lopta:
1. Lionel Messi (Argentina / Barcelona) 473 boda
2. Cristiano Ronaldo (Portugal / Manchester United i Real Madrid) 233
3. Xavi (Španjolska / Barcelona) 170
4. Andres Iniesta (Španjolska / Barcelona) 149
5. Samuel Eto'o (Kamerun, Barcelona i Inter) 75
6. Kaka (Brazil, Milan i Real) 58
7. Zlatan Ibrahimovic (Švedska, Inter i Barcelona) 50
8. Wayne Rooney (Engleska, Manchester United) 35
9. Didier Drogba (Obala Bjelokosti, Chelsea) 33
10. Steven Gerrard (Engleska / Liverpool) 32
11. Fernando Torres (Španjolska / Liverpool) 22
12. Cesc Fabregas (Španjolska / Arsenal) 13
13. Edin Džeko (Bosna i Hercgovina, Wolfsburg) 12
14. Ryan Giggs (Wales / Manchester United) 11
15. Thierry Henry (Francuska / Barcelona) 9
16. Luis Fabiano (Brazil / Sevilla) 9
17. Nemanja Vidić (Srbija / Manchester United) 9
18. Iker Casillas (Španjolska / Real Madrid): 8
19. Diego Forlan (Urugvaj / Atletico Madrid) 7
20. Yoann Gourcuff (Francuska / Bordeaux) 6
21. Andrej Aršavin (Rusija / Arsenal) 6
22. Julio Cesar (Brazil / Inter) 6
23. Frank Lampard (Enlgeska / Chelsea) 5
24. Maicon (Brazil / Inter) 4
25. Diego (Brazil / Werder i Juventus) 4
26. David Villa (Španjolska / Valencia) 3
27. John Terry (Engleska / Chelsea) 2
28. Franck Ribery (Francuska / Bayern) 2
29. Yaya Toure (Obala Bjelokosti / Barcelone) 1
30. Karim Benzema (Francuska / Lyon i Real Madrid) 0
Izvor : nogometni-magazin.com
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
vidim da si i ti Barcin fan
shaka.zulu- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 20.11.2009
Broj postova : 343
Reputacija : 31
Godina imam : 60
Započeo/la tema :
bas mi je drago zbog Messia
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Svaka čast Barci, jučer su osvojili i šesti trofej u 2009. godini pobijedivši u finalu Svjetskog klupskog prvenstva argentinski Estudiantes 2:1...
Barcin trener Josep Guardiola je nakon meča plakao od sreće
Svaka im čast, to je prvi puta u povijesti nogometa da je netko u jednoj godini uspio osvojiti šest trofeja, i pitanje je kada će to neki klub opet uspjeti
Barcin trener Josep Guardiola je nakon meča plakao od sreće
Svaka im čast, to je prvi puta u povijesti nogometa da je netko u jednoj godini uspio osvojiti šest trofeja, i pitanje je kada će to neki klub opet uspjeti
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Barca je tri trofeja osvojila zahvaljući Ovrebu, a nemogu vjerovat da su Drogba i Kaka ispred Gerrarda. Gerrard imo briljantnu sezonu, Drogba dosta sezone propustio zbog ozljede, a što je to Kaka toliko posebno pokazo prošle godine. Živi na staroj slavi
tekilinho- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 1024
Reputacija : 42
Godina imam : 29
Započeo/la tema :
Sportski direktor Barcelone Txiki Begiristan vjeruje kako ova momčad treba tri nova pojačanja kako bi se podigla na novi nivo, plus jedno zvučno pojačanje.
Zvučno pojačanje koje Barcelona želi je kapiten Arsenala i bivši junior Barcelone Cesc Fabregas. Fabregas je u impresivnoj formi u Arsenalu, i jedan je od najboljih igrača ne samo Otoka nego i čitave Europe.
Za tri ostala pojačanja, Begiristan vjeruje kako je potreban novi desni bočni igrač kao zamjena Dani Alvesu u slučaju ozljede, kao i potencijalna zamjena u napadu za Henrya i obrambeni vezni igrač ukoliko prodaju Yaya Tourea.
Izvor:fcbarcelonabih.blogger.ba
Zvučno pojačanje koje Barcelona želi je kapiten Arsenala i bivši junior Barcelone Cesc Fabregas. Fabregas je u impresivnoj formi u Arsenalu, i jedan je od najboljih igrača ne samo Otoka nego i čitave Europe.
Za tri ostala pojačanja, Begiristan vjeruje kako je potreban novi desni bočni igrač kao zamjena Dani Alvesu u slučaju ozljede, kao i potencijalna zamjena u napadu za Henrya i obrambeni vezni igrač ukoliko prodaju Yaya Tourea.
Izvor:fcbarcelonabih.blogger.ba
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Nevjerojatno kako su im se zaredale ozljede sad u zadnje vrijeme, nakon Alvesa , Tourea i Abidala, ozljedio se i Čingrinsky... Puyol isto još nije dovoljno spreman, a uz to Pique i Marquez ne smiju igrati iduću utakmicu zbog suspenzije...
Nezna se tko će uopće igrati u obrani iduću utakmicu, možda imaju još dva-tri igrača, vjerojatno će morati izvući nekoga iz omladinskog pogona.
Nezna se tko će uopće igrati u obrani iduću utakmicu, možda imaju još dva-tri igrača, vjerojatno će morati izvući nekoga iz omladinskog pogona.
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Milito-Puyol će vjerojatno biti stoperski par, a lijevi bek maxwell. Desnog beka ne znam tko bi mogo odigrat
tekilinho- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 1024
Reputacija : 42
Godina imam : 29
Započeo/la tema :
šteta kaj nije ušlo
gio_deluxe- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 23.01.2009
Broj postova : 4911
Reputacija : 228
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Bosanac u top formi uvijek maltene iz loba da gol, ima strašan lob
Započeo/la tema :
Veličanstveni Messi uništio Arsenal!
Fantastični Lionel Messi!
Nasri (Arsenal) i Busquets (Barca, desno)
Sneijder (Inter, lijevo) i Džagoev
Stanković (Inter) i Honda (CSKA, desno)
Veličanstveni Lionel Messi
je s četiri pogotka u uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka
potopio Arsenal na Nou Campu i osigurao Barceloni pobjedu 4:1 i plasman
u polufinale! Polufinale je izborio i talijanski prvak Inter nakon što
je i u uzvratnom susretu pobijedio CSKA s 0:1.
Messi - Arsenal 4:1!
Nogometaši aktualnog europskog prvaka plasirali su se u polufinale nakon što su na domaćem terenu pobijedili Arsenal s 4:1, a=68331&tx_ttnews[backPid]=34&cHash=562de44519] prva utakmica u Londonu je završila neodlučeno, 2:2. Sva četiri pogotka za Barcu postigao je Messi (21., 37., 42., 88.), a strijelac za Arsenal bio je danski napadač Nicklas Bendtner (18.).
Barcelona je očekivano bila nadmoćnija od samog početka susreta, ali prvi su poveli gosti. U 18. minuti hitri Theo Walcott
je poveo kontranapad, te je poslužio Bendtnera, koji je iz drugog
pokušaja loptu pospremio u mrežu. Radost Arsenala trajala je samo tri
minute, jer je u 21. minuti ogleda Lionel Messi s vrha kaznenog
prostora pogodio za izjednačenje.
U 32. minuti Messi je ponovno bio u dobroj prilici, ali je njegov udarac završio pored vrata. Pet minuta kasnije Abidal je
ubacio s lijevog krila, obrana Arsenala izbila je loptu, no samo do
Messija, koji iz neposredne blizine zabio svoj drugi gol. Novu
majstoriju Messi je izveo u 42. minuti, kada je kontranapad Barce
okončao prekrasnim lobom, zabivši u samo 21 minutu tri pogotka!
U drugom poluvremenu domaćin se očekivano zadovoljio kontrolom igre,
a Arsenal je uspio stvoriti tek jednu priliku, kada je u 72. minuti
Bendtner glavom pogodio vratnicu, propustivši priliku učiniti dvoboj
ipak neizvjesnijim. Da je pogodio, još jedan gol Topnicima bi zbog više pogodaka u gostima bio dovoljan za eventualni prolaz.
Točku na i stavio je ipak najbolji nogometaš
današnjice Messi, koji je u 88. minuti propisno izvrtio obranu gostiju,
a potom je kroz noge nemoćnog vratara Almunije pogodio za pobjedu Barce od 4:1.
Hrvatski reprezentativac u redovima Arsenala Eduardo Da Silva u igru je ušao u 73. minuti, ali u tih 15-ak minuta nije bio posebno zapažen, bio je potpuno odsječen u napadu grogirane Wengerove momčadi.
Barcelona će u polufinalu igrati protiv Intera, koji je ranije danas eliminirao moskovski CSKA.
I jedna i druga momčad na Nou Campu bile su oslabljene neigranjem
nekolicine važnih igrača. Katalonci su bili bez standardnih stopera Gerarda Piquea i Carlesa Puyola, koji nisu imali pravo nastupa zbog kartona, a napadač Zlatan Ibrahimović pauzirao je zbog ozljede. Londonska momčad u susret je ušla desetkovana, bez Fabregasa, Aršavina, Van Persiea, Gibbsa, Djouroua, Gallasa i Songa.
Izvor:hrt.hr
Fantastični Lionel Messi!
Nasri (Arsenal) i Busquets (Barca, desno)
Sneijder (Inter, lijevo) i Džagoev
Stanković (Inter) i Honda (CSKA, desno)
Veličanstveni Lionel Messi
je s četiri pogotka u uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka
potopio Arsenal na Nou Campu i osigurao Barceloni pobjedu 4:1 i plasman
u polufinale! Polufinale je izborio i talijanski prvak Inter nakon što
je i u uzvratnom susretu pobijedio CSKA s 0:1.
Messi - Arsenal 4:1!
Nogometaši aktualnog europskog prvaka plasirali su se u polufinale nakon što su na domaćem terenu pobijedili Arsenal s 4:1, a=68331&tx_ttnews[backPid]=34&cHash=562de44519] prva utakmica u Londonu je završila neodlučeno, 2:2. Sva četiri pogotka za Barcu postigao je Messi (21., 37., 42., 88.), a strijelac za Arsenal bio je danski napadač Nicklas Bendtner (18.).
Barcelona je očekivano bila nadmoćnija od samog početka susreta, ali prvi su poveli gosti. U 18. minuti hitri Theo Walcott
je poveo kontranapad, te je poslužio Bendtnera, koji je iz drugog
pokušaja loptu pospremio u mrežu. Radost Arsenala trajala je samo tri
minute, jer je u 21. minuti ogleda Lionel Messi s vrha kaznenog
prostora pogodio za izjednačenje.
U 32. minuti Messi je ponovno bio u dobroj prilici, ali je njegov udarac završio pored vrata. Pet minuta kasnije Abidal je
ubacio s lijevog krila, obrana Arsenala izbila je loptu, no samo do
Messija, koji iz neposredne blizine zabio svoj drugi gol. Novu
majstoriju Messi je izveo u 42. minuti, kada je kontranapad Barce
okončao prekrasnim lobom, zabivši u samo 21 minutu tri pogotka!
U drugom poluvremenu domaćin se očekivano zadovoljio kontrolom igre,
a Arsenal je uspio stvoriti tek jednu priliku, kada je u 72. minuti
Bendtner glavom pogodio vratnicu, propustivši priliku učiniti dvoboj
ipak neizvjesnijim. Da je pogodio, još jedan gol Topnicima bi zbog više pogodaka u gostima bio dovoljan za eventualni prolaz.
Točku na i stavio je ipak najbolji nogometaš
današnjice Messi, koji je u 88. minuti propisno izvrtio obranu gostiju,
a potom je kroz noge nemoćnog vratara Almunije pogodio za pobjedu Barce od 4:1.
Hrvatski reprezentativac u redovima Arsenala Eduardo Da Silva u igru je ušao u 73. minuti, ali u tih 15-ak minuta nije bio posebno zapažen, bio je potpuno odsječen u napadu grogirane Wengerove momčadi.
Barcelona će u polufinalu igrati protiv Intera, koji je ranije danas eliminirao moskovski CSKA.
I jedna i druga momčad na Nou Campu bile su oslabljene neigranjem
nekolicine važnih igrača. Katalonci su bili bez standardnih stopera Gerarda Piquea i Carlesa Puyola, koji nisu imali pravo nastupa zbog kartona, a napadač Zlatan Ibrahimović pauzirao je zbog ozljede. Londonska momčad u susret je ušla desetkovana, bez Fabregasa, Aršavina, Van Persiea, Gibbsa, Djouroua, Gallasa i Songa.
Izvor:hrt.hr
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
bit ce 1.
Započeo/la tema :
Pored onakve obrane malo je i dao
Inače, kaka igračina, kaka igračina, dečko je zmaj, neka samo nešto napravi s repkom i odoše Maradona i Pele u povijest!
Inače, kaka igračina, kaka igračina, dečko je zmaj, neka samo nešto napravi s repkom i odoše Maradona i Pele u povijest!
Započeo/la tema :
ma vec su osli
Započeo/la tema :
A neeee, ne, tek kad osvoji SP...... Dakako, ne ovisi to samo o njemu, ali Argentina ima dovoljno kvalitete da to postigne!
Započeo/la tema :
Prop je napisao/la:Pored onakve obrane malo je i dao
e upravo tako kakva igračina , velemajstor .........
kakva igračina je taj mali messi ....
m- Faca foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Prop je napisao/la:A neeee, ne, tek kad osvoji SP...... Dakako, ne ovisi to samo o njemu, ali Argentina ima dovoljno kvalitete da to postigne!
imaju oni odavno jos, samo nikako
Započeo/la tema :
a onaj Pedro , kaj je on ?
kak ih je trojicu okrenul , samo mu se malo šut omako
kak ih je trojicu okrenul , samo mu se malo šut omako
gio_deluxe- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 23.01.2009
Broj postova : 4911