Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit?

+33
Amyicha
SAS
damfisk
Prop
Teo
RobinUd
Stevo Largo
Purgy
Angie
m
scorpio57
minutus
Shila
Capricornus
evitaa
fosforica
tomtomy
demo
plavooka
WEYLAND-YUTANI
THUNDER_DINIX
gio_deluxe
FALKON 2
Mass
tanuki
goc
Love
Sinister
ivanna
House
Neu
Hitman
Optimyst
37 posters

Stranica 3 / 7. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty Re: Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit?

Postaj by Gost uto srp 14, 2009 1:46 pm

FALKON 2 je napisao/la:uuuuuuuuuuuu sreća pa ćeš sutra počet sa odvikavanjem Laughing
odmah sutra ............... Very Happy
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty Re: Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit?

Postaj by fosforica uto srp 14, 2009 1:48 pm

Gabrijel je napisao/la:
FALKON 2 je napisao/la:uuuuuuuuuuuu sreća pa ćeš sutra počet sa odvikavanjem Laughing
odmah sutra ............... Very Happy

ih... nn

al, možeš ti to..sigurna sam...
samo da hoceš...
a kako neceš...niš od tog 🚬
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty21 / 99921 / 999Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto srp 14, 2009 1:50 pm

kako sam baš sad moro to odgovorit glavauzid

:btw možda i mogu,al mi treba poticaja Razz
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica uto srp 14, 2009 1:52 pm

te ja poTaknem :šutni:

Laughing Laughing

ako mogu kako pomoc, ja sam tu... kes
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :
Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty21 / 99921 / 999Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto srp 14, 2009 1:55 pm

dođi Razz :sexy:
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica uto srp 14, 2009 1:57 pm

šta, pa da pušimo zajedno?? affraid

ti prvo sim... :ukut
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto srp 14, 2009 1:59 pm

Ne draga,
Da draga Razz
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica uto srp 14, 2009 2:03 pm

Laughing dil
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu uto srp 14, 2009 2:56 pm

ja više uopče ne pušim smajlić

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty999 / 999999 / 999Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica uto srp 14, 2009 2:57 pm

čestitam deal
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu uto srp 14, 2009 2:58 pm

hvala,naš kak mi je lakše sad kad ne pušim,ne peče me grlo ujutro,ne kašljem,ne smrdim ko pepeljara,baš mi je fancy sada

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :
Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty999 / 999999 / 999Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica uto srp 14, 2009 2:59 pm

znam Very Happy
ja još uvijek uživam u tom...
čak i nakon što sam već 8 godina nepušač još uživam u svemu što si nabrojala.
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu uto srp 14, 2009 3:00 pm

svaka čast smajlić

baš super da ne pušiš...

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica uto srp 14, 2009 9:51 pm

tnx
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by evitaa pet ruj 25, 2009 5:47 pm

Nedugo je prošla godina dana kako ne pušim.Dugo sam se pripremala psihički za taj dan,jer mislim da osim čvrste volje nisu potrebna nikakva druga sredstva za odvikavanje od pušenja.
evitaa
evitaa
Simpica pipica
Simpica pipica

Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty0 / 9990 / 999Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Capricornus pet ruj 25, 2009 6:01 pm

[You must be registered and logged in to see this image.] ja ne konzumiram taj sastojak vec 3 godine. [You must be registered and logged in to see this image.]
Capricornus
Capricornus
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 18.09.2009
Broj postova : 103
Reputacija Reputacija : 8
Godina imam : 143
Započeo/la tema :
Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty0 / 9990 / 999Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu uto vel 09, 2010 11:28 am

Znanstvena istraživanja su pokazala...
Štetnost pušenja svima je dobro poznata. Od 1,3 milijarde aktivnih pušača, koliko ih trenutno ima u svijetu, teško da postoji i jedan koji nije barem jednom poželio odbaciti cigarete. To nažalost nije uvijek tako jednostavno, pogotovo ne za one osobe koje su započele s pušenjem vrlo rano, u mladenačkoj dobi ili čak još ranije.
Mnogi pušači su ponosni kad smanje dnevni broj popušenih cigareta jer vjeruju kako im manja količina nikotina ne škodi. Međutim, takvo razmišljanje je zabluda.
Norveški Institut za javno zdravstvo proveo je istraživanje na 43.000 pušača s malim brojem popušenih cigareta dnevno i dokazao da je rizik od krvožilnih bolesti i raka pluća kod osoba koje popuše dnevno 1 do 4 cigarete čak pet puta veći nego kod nepušača.

Međutim, najveću pogrešku koju pušač može zaista počiniti je da odustane od ideje o prestanku pušenja. Statistika govori da je svakom pušaću u prosjeku potrebno čak 5 do 8 pokušaja prije nego što uspije prestati pušiti.
Osim što podrška u odvikavanju od pušenja stiže i iz biljnog svijeta, uz nekoliko savjeta, sljedeći bi pokušaj mogao biti uspješan.

Važnost pravog trenutka
Od izuzetne je važnosti odabrati pravi trenutak za prestanak pušenja. To svakako mora biti razdoblje u kojemu na privatnom i poslovnom planu vlada što veći mir i stabilnost. Pritom je dobro obilježiti na kalendaru dan od kojega želimo započeti novi život, bez dima cigareta.

Izbjegavanje kriza
Tijekom prva dva tjedna prestanka pušenja svakako treba izbjegavati situacije koje bi mogle izazvati krizu. Tako se u ovom razdoblju preporuča kloniti se alkohola i zabava na kojima se puši. Kasnije, kad organizam prevlada krizu odvikavanja, više nismo toliko podložni iskušenjima.

Izvor:vitamelmelem.com

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Shila uto vel 09, 2010 12:07 pm

Probala sam jednom..i prestala na dva tjedna.Onda sma se vratila.
Jedini put da sam prestala..u 10 godina koliko pusim aktivno.
Nisam jedna od onih koja ce svima reci..e sad prestajem,pa onda opet pocet...kad bi se odlucila,sutjela bi dok ne uspijem.
Voljela bi prestat jednog dana,trenutno nemam volje borit se sa time...a ako ja nemam volje,nema toga sto ce meni pomoc prestat
Shila
Shila
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 03.02.2010
Broj postova : 142
Reputacija Reputacija : 12
Godina imam : 39
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty Prestanite pušiti u 10 koraka!

Postaj by Gost čet kol 26, 2010 11:19 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Nema pušača koji nije svjestan upozorenja o štetnosti pušenja, otisnutog na svakoj kutiji cigareta. Ali koliko njih uistinu obrati pozornost na to?

Riječi imaju malo utjecaja na stotine tisuća odraslih osoba koje puše. Upozorenja dolaze prekasno za tisuće pušača koji svake godine umiru od bolesti povezanih s pušenjem. Procjenjuje se da će polovica redovitih pušača, ako nastave pušiti, umrijeti zbog pušenja. To je zastrašujuća statistika, koja, nažalost, ipak neće spriječiti ovisnike da zapale cigaretu. Kako se othrvati želji za još samo jednim dimom?

Kad je želja da posegnete za cigaretom neizdrživa, iskušajte sljedeće:

1. Uključite “mentalni prekidač”. Zamijenite sliku sebe kao pušača sa slikom kakvi biste željeli biti kao nepušač, pucajući od zdravlja.

2. Duboko dišite. Duboko disanje vas opušta, a dodatni kisik učinit će vas budnijim.

3. Pijte vodu. Pomaže procesu eliminacije otrova, a pritom su vam i usta zaposlena.

4. Perite zube. Kad vam je dah svjež, zar ga zaista želite upropastiti tom lošom i starom navikom?

5. Osvijestite čežnju za cigaretom. Pratite koliko drugo traje čežnja za svakom cigaretom – obično tek minutu ili dvije. Čekajte da prođe kriza i zatim radite nešto drugo.

6. Grickajte integralni kruh. Izbjegavajte zašećerene i masne zalogaje. Integralni kruh će utažiti želju za slatkim, a kako se radi o sporo sagorijevajućim ugljkohidratima, u vašem se organizmu neće ustaliti ritam smanjenja i povećanja razine glukoze u krvi kao što se zbiva kad grickate slatkiše.

7. Ponovno pročitajte plan akcije. Podsjetite se na vaš motiv – zašto želite prestati pušiti.

8. Zamislite druge pušače kao ovisnike. To pomaže oduprijeti se želji za pušenjem kad ste u njihovoj blizini – primjerice u kafiću ili na zabavi.k

9. Učinite nešto jako zdravo i dobro za tijelo. Izađite u šetnju, otrčite nekoliko krugova ili izvodite nekoliko joga vježbi. Nezdravo ponašanje zamijenite nečim što će vam pomoći da se osjećate bolje.

10. Razmislite o svim stvarima u kojima ste u prošlosti uspjeli. U trenucima krize možda se osjetite slabi i nesposobni oduprijeti se želji za cigaretom. Ako se ohrabrite psihički, podsjećajući se na svoje prošle uspjehe, to će vam dati snagu da prebrodite taj teški trenutak.
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by minutus pet kol 27, 2010 1:30 am

ako stvar možeš riješiti u jednom koraku, pa u deset, zašto ne u pedeset koraka?
možda jedan mali priručnik kojeg se može jutros u tramvaju čitati...
minutus
minutus
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 sub ruj 04, 2010 4:37 pm

šta napisat minutus nego gore
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty65 / 99965 / 999Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by m uto ruj 07, 2010 12:58 pm

kaj ti , a ti pušiš cijelo vrijeme .....
m
m
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty14 / 99914 / 999Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 uto ruj 07, 2010 6:41 pm

sad ti nastupaš duplonko dimi danceri
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty65 / 99965 / 999Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by m pet ruj 10, 2010 7:53 am

ma probao ja nekolio puta ostaviti se toga otrova ....
i pokušao koristiti razne savjete ...
ali jebeš sve tee savjete ako nemaš čvrtstu volju da prekineš sa tom lošom , štetnom navikom .....

@ škorpi , pušiš ti , šušiš ....
i to one kube crnačke ...
m
m
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty14 / 99914 / 999Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Angie ned ruj 12, 2010 11:22 pm

nađeš neku drugu zanimaciju.....

eo moj brat nastoji prestati.....valjda će uspit, jer se opet vraća vježbanju
Angie
Angie
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 2785
Reputacija Reputacija : 296
Godina imam : 33
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 3 / 7. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

[Vrh]

- Similar topics