Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit?
+33
Amyicha
SAS
damfisk
Prop
Teo
RobinUd
Stevo Largo
Purgy
Angie
m
scorpio57
minutus
Shila
Capricornus
evitaa
fosforica
tomtomy
demo
plavooka
WEYLAND-YUTANI
THUNDER_DINIX
gio_deluxe
FALKON 2
Mass
tanuki
goc
Love
Sinister
ivanna
House
Neu
Hitman
Optimyst
37 posters
:: Društvo :: Moralno ili nemoralno - prihvatljivo ili neprihvatljivo - osuđujete ili odbravate :: Droga, alkohol, cigarete
Stranica 3 / 7.
Stranica 3 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Odvikavanje od pušenja - Kako prestati pušit?
odmah sutra ...............FALKON 2 je napisao/la:uuuuuuuuuuuu sreća pa ćeš sutra počet sa odvikavanjem
Gost- Gost
Gabrijel je napisao/la:odmah sutra ...............FALKON 2 je napisao/la:uuuuuuuuuuuu sreća pa ćeš sutra počet sa odvikavanjem
ih...
al, možeš ti to..sigurna sam...
samo da hoceš...
a kako neceš...niš od tog
fosforica- Manga foruma
- Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
kako sam baš sad moro to odgovorit
:btw možda i mogu,al mi treba poticaja
:btw možda i mogu,al mi treba poticaja
Gost- Gost
te ja poTaknem :šutni:
ako mogu kako pomoc, ja sam tu...
ako mogu kako pomoc, ja sam tu...
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
šta, pa da pušimo zajedno??
ti prvo sim... :ukut
ti prvo sim... :ukut
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
ja više uopče ne pušim
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
hvala,naš kak mi je lakše sad kad ne pušim,ne peče me grlo ujutro,ne kašljem,ne smrdim ko pepeljara,baš mi je fancy sada
Započeo/la tema :
znam
ja još uvijek uživam u tom...
čak i nakon što sam već 8 godina nepušač još uživam u svemu što si nabrojala.
ja još uvijek uživam u tom...
čak i nakon što sam već 8 godina nepušač još uživam u svemu što si nabrojala.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
svaka čast
baš super da ne pušiš...
baš super da ne pušiš...
Započeo/la tema :
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
Nedugo je prošla godina dana kako ne pušim.Dugo sam se pripremala psihički za taj dan,jer mislim da osim čvrste volje nisu potrebna nikakva druga sredstva za odvikavanje od pušenja.
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
[You must be registered and logged in to see this image.] ja ne konzumiram taj sastojak vec 3 godine. [You must be registered and logged in to see this image.]
Capricornus- Nevina dušica
- Registriran/a : 18.09.2009
Broj postova : 103
Reputacija : 8
Godina imam : 143
Započeo/la tema :
Znanstvena istraživanja su pokazala...
Štetnost pušenja svima je dobro poznata. Od 1,3 milijarde aktivnih pušača, koliko ih trenutno ima u svijetu, teško da postoji i jedan koji nije barem jednom poželio odbaciti cigarete. To nažalost nije uvijek tako jednostavno, pogotovo ne za one osobe koje su započele s pušenjem vrlo rano, u mladenačkoj dobi ili čak još ranije.
Mnogi pušači su ponosni kad smanje dnevni broj popušenih cigareta jer vjeruju kako im manja količina nikotina ne škodi. Međutim, takvo razmišljanje je zabluda.
Norveški Institut za javno zdravstvo proveo je istraživanje na 43.000 pušača s malim brojem popušenih cigareta dnevno i dokazao da je rizik od krvožilnih bolesti i raka pluća kod osoba koje popuše dnevno 1 do 4 cigarete čak pet puta veći nego kod nepušača.
Međutim, najveću pogrešku koju pušač može zaista počiniti je da odustane od ideje o prestanku pušenja. Statistika govori da je svakom pušaću u prosjeku potrebno čak 5 do 8 pokušaja prije nego što uspije prestati pušiti.
Osim što podrška u odvikavanju od pušenja stiže i iz biljnog svijeta, uz nekoliko savjeta, sljedeći bi pokušaj mogao biti uspješan.
Važnost pravog trenutka
Od izuzetne je važnosti odabrati pravi trenutak za prestanak pušenja. To svakako mora biti razdoblje u kojemu na privatnom i poslovnom planu vlada što veći mir i stabilnost. Pritom je dobro obilježiti na kalendaru dan od kojega želimo započeti novi život, bez dima cigareta.
Izbjegavanje kriza
Tijekom prva dva tjedna prestanka pušenja svakako treba izbjegavati situacije koje bi mogle izazvati krizu. Tako se u ovom razdoblju preporuča kloniti se alkohola i zabava na kojima se puši. Kasnije, kad organizam prevlada krizu odvikavanja, više nismo toliko podložni iskušenjima.
Izvor:vitamelmelem.com
Štetnost pušenja svima je dobro poznata. Od 1,3 milijarde aktivnih pušača, koliko ih trenutno ima u svijetu, teško da postoji i jedan koji nije barem jednom poželio odbaciti cigarete. To nažalost nije uvijek tako jednostavno, pogotovo ne za one osobe koje su započele s pušenjem vrlo rano, u mladenačkoj dobi ili čak još ranije.
Mnogi pušači su ponosni kad smanje dnevni broj popušenih cigareta jer vjeruju kako im manja količina nikotina ne škodi. Međutim, takvo razmišljanje je zabluda.
Norveški Institut za javno zdravstvo proveo je istraživanje na 43.000 pušača s malim brojem popušenih cigareta dnevno i dokazao da je rizik od krvožilnih bolesti i raka pluća kod osoba koje popuše dnevno 1 do 4 cigarete čak pet puta veći nego kod nepušača.
Međutim, najveću pogrešku koju pušač može zaista počiniti je da odustane od ideje o prestanku pušenja. Statistika govori da je svakom pušaću u prosjeku potrebno čak 5 do 8 pokušaja prije nego što uspije prestati pušiti.
Osim što podrška u odvikavanju od pušenja stiže i iz biljnog svijeta, uz nekoliko savjeta, sljedeći bi pokušaj mogao biti uspješan.
Važnost pravog trenutka
Od izuzetne je važnosti odabrati pravi trenutak za prestanak pušenja. To svakako mora biti razdoblje u kojemu na privatnom i poslovnom planu vlada što veći mir i stabilnost. Pritom je dobro obilježiti na kalendaru dan od kojega želimo započeti novi život, bez dima cigareta.
Izbjegavanje kriza
Tijekom prva dva tjedna prestanka pušenja svakako treba izbjegavati situacije koje bi mogle izazvati krizu. Tako se u ovom razdoblju preporuča kloniti se alkohola i zabava na kojima se puši. Kasnije, kad organizam prevlada krizu odvikavanja, više nismo toliko podložni iskušenjima.
Izvor:vitamelmelem.com
Započeo/la tema :
Probala sam jednom..i prestala na dva tjedna.Onda sma se vratila.
Jedini put da sam prestala..u 10 godina koliko pusim aktivno.
Nisam jedna od onih koja ce svima reci..e sad prestajem,pa onda opet pocet...kad bi se odlucila,sutjela bi dok ne uspijem.
Voljela bi prestat jednog dana,trenutno nemam volje borit se sa time...a ako ja nemam volje,nema toga sto ce meni pomoc prestat
Jedini put da sam prestala..u 10 godina koliko pusim aktivno.
Nisam jedna od onih koja ce svima reci..e sad prestajem,pa onda opet pocet...kad bi se odlucila,sutjela bi dok ne uspijem.
Voljela bi prestat jednog dana,trenutno nemam volje borit se sa time...a ako ja nemam volje,nema toga sto ce meni pomoc prestat
Shila- Nevina dušica
- Registriran/a : 03.02.2010
Broj postova : 142
Reputacija : 12
Godina imam : 39
Započeo/la tema :
Prestanite pušiti u 10 koraka!
[You must be registered and logged in to see this image.]
Nema pušača koji nije svjestan upozorenja o štetnosti pušenja, otisnutog na svakoj kutiji cigareta. Ali koliko njih uistinu obrati pozornost na to?
Riječi imaju malo utjecaja na stotine tisuća odraslih osoba koje puše. Upozorenja dolaze prekasno za tisuće pušača koji svake godine umiru od bolesti povezanih s pušenjem. Procjenjuje se da će polovica redovitih pušača, ako nastave pušiti, umrijeti zbog pušenja. To je zastrašujuća statistika, koja, nažalost, ipak neće spriječiti ovisnike da zapale cigaretu. Kako se othrvati želji za još samo jednim dimom?
Kad je želja da posegnete za cigaretom neizdrživa, iskušajte sljedeće:
1. Uključite “mentalni prekidač”. Zamijenite sliku sebe kao pušača sa slikom kakvi biste željeli biti kao nepušač, pucajući od zdravlja.
2. Duboko dišite. Duboko disanje vas opušta, a dodatni kisik učinit će vas budnijim.
3. Pijte vodu. Pomaže procesu eliminacije otrova, a pritom su vam i usta zaposlena.
4. Perite zube. Kad vam je dah svjež, zar ga zaista želite upropastiti tom lošom i starom navikom?
5. Osvijestite čežnju za cigaretom. Pratite koliko drugo traje čežnja za svakom cigaretom – obično tek minutu ili dvije. Čekajte da prođe kriza i zatim radite nešto drugo.
6. Grickajte integralni kruh. Izbjegavajte zašećerene i masne zalogaje. Integralni kruh će utažiti želju za slatkim, a kako se radi o sporo sagorijevajućim ugljkohidratima, u vašem se organizmu neće ustaliti ritam smanjenja i povećanja razine glukoze u krvi kao što se zbiva kad grickate slatkiše.
7. Ponovno pročitajte plan akcije. Podsjetite se na vaš motiv – zašto želite prestati pušiti.
8. Zamislite druge pušače kao ovisnike. To pomaže oduprijeti se želji za pušenjem kad ste u njihovoj blizini – primjerice u kafiću ili na zabavi.k
9. Učinite nešto jako zdravo i dobro za tijelo. Izađite u šetnju, otrčite nekoliko krugova ili izvodite nekoliko joga vježbi. Nezdravo ponašanje zamijenite nečim što će vam pomoći da se osjećate bolje.
10. Razmislite o svim stvarima u kojima ste u prošlosti uspjeli. U trenucima krize možda se osjetite slabi i nesposobni oduprijeti se želji za cigaretom. Ako se ohrabrite psihički, podsjećajući se na svoje prošle uspjehe, to će vam dati snagu da prebrodite taj teški trenutak.
Nema pušača koji nije svjestan upozorenja o štetnosti pušenja, otisnutog na svakoj kutiji cigareta. Ali koliko njih uistinu obrati pozornost na to?
Riječi imaju malo utjecaja na stotine tisuća odraslih osoba koje puše. Upozorenja dolaze prekasno za tisuće pušača koji svake godine umiru od bolesti povezanih s pušenjem. Procjenjuje se da će polovica redovitih pušača, ako nastave pušiti, umrijeti zbog pušenja. To je zastrašujuća statistika, koja, nažalost, ipak neće spriječiti ovisnike da zapale cigaretu. Kako se othrvati želji za još samo jednim dimom?
Kad je želja da posegnete za cigaretom neizdrživa, iskušajte sljedeće:
1. Uključite “mentalni prekidač”. Zamijenite sliku sebe kao pušača sa slikom kakvi biste željeli biti kao nepušač, pucajući od zdravlja.
2. Duboko dišite. Duboko disanje vas opušta, a dodatni kisik učinit će vas budnijim.
3. Pijte vodu. Pomaže procesu eliminacije otrova, a pritom su vam i usta zaposlena.
4. Perite zube. Kad vam je dah svjež, zar ga zaista želite upropastiti tom lošom i starom navikom?
5. Osvijestite čežnju za cigaretom. Pratite koliko drugo traje čežnja za svakom cigaretom – obično tek minutu ili dvije. Čekajte da prođe kriza i zatim radite nešto drugo.
6. Grickajte integralni kruh. Izbjegavajte zašećerene i masne zalogaje. Integralni kruh će utažiti želju za slatkim, a kako se radi o sporo sagorijevajućim ugljkohidratima, u vašem se organizmu neće ustaliti ritam smanjenja i povećanja razine glukoze u krvi kao što se zbiva kad grickate slatkiše.
7. Ponovno pročitajte plan akcije. Podsjetite se na vaš motiv – zašto želite prestati pušiti.
8. Zamislite druge pušače kao ovisnike. To pomaže oduprijeti se želji za pušenjem kad ste u njihovoj blizini – primjerice u kafiću ili na zabavi.k
9. Učinite nešto jako zdravo i dobro za tijelo. Izađite u šetnju, otrčite nekoliko krugova ili izvodite nekoliko joga vježbi. Nezdravo ponašanje zamijenite nečim što će vam pomoći da se osjećate bolje.
10. Razmislite o svim stvarima u kojima ste u prošlosti uspjeli. U trenucima krize možda se osjetite slabi i nesposobni oduprijeti se želji za cigaretom. Ako se ohrabrite psihički, podsjećajući se na svoje prošle uspjehe, to će vam dati snagu da prebrodite taj teški trenutak.
Gost- Gost
ako stvar možeš riješiti u jednom koraku, pa u deset, zašto ne u pedeset koraka?
možda jedan mali priručnik kojeg se može jutros u tramvaju čitati...
možda jedan mali priručnik kojeg se može jutros u tramvaju čitati...
minutus- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
šta napisat minutus nego
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
kaj ti , a ti pušiš cijelo vrijeme .....
m- Faca foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
sad ti nastupaš duplonko
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
ma probao ja nekolio puta ostaviti se toga otrova ....
i pokušao koristiti razne savjete ...
ali jebeš sve tee savjete ako nemaš čvrtstu volju da prekineš sa tom lošom , štetnom navikom .....
@ škorpi , pušiš ti , šušiš ....
i to one kube crnačke ...
i pokušao koristiti razne savjete ...
ali jebeš sve tee savjete ako nemaš čvrtstu volju da prekineš sa tom lošom , štetnom navikom .....
@ škorpi , pušiš ti , šušiš ....
i to one kube crnačke ...
m- Faca foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
nađeš neku drugu zanimaciju.....
eo moj brat nastoji prestati.....valjda će uspit, jer se opet vraća vježbanju
eo moj brat nastoji prestati.....valjda će uspit, jer se opet vraća vježbanju
Angie- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 2785
Reputacija : 296
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
Stranica 3 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Električna cigareta (e - cigareta)
» Treba li zabraniti pušenje u kafićima i na javnim mjestima? Zabrana pušenja!
» Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači
» Kako bi ste se ponijeli da uhvatite vlastito dijete kako masturbira kako bi ste se ponijeli da uhvatite vlastito dijete kako se jebe? ?
» Kako usrećiti muškarca,a kako ženu ....
» Treba li zabraniti pušenje u kafićima i na javnim mjestima? Zabrana pušenja!
» Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači
» Kako bi ste se ponijeli da uhvatite vlastito dijete kako masturbira kako bi ste se ponijeli da uhvatite vlastito dijete kako se jebe? ?
» Kako usrećiti muškarca,a kako ženu ....
:: Društvo :: Moralno ili nemoralno - prihvatljivo ili neprihvatljivo - osuđujete ili odbravate :: Droga, alkohol, cigarete
Stranica 3 / 7.