Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

+6
nikolina
Nemo
Mihovil
eva kant
damfisk
Teo
10 posters

Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by Teo pet ruj 26, 2014 10:28 am

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista 2vngoew

GRADONAČELNIK Metkovića Božo Petrov kojeg je šira hrvatska javnost upoznala kao provoditelja uspješne racionalizacije troškova u Gradskoj upravi Metkovića, predstavio je danas vlastite smjernice za sustavnu racionalizaciju troškova države i to, kako kaže Petrov - od vrha do dna!

Režite nepotrebne rashode

Svaku mjeru koja Hrvatsku okreće prema izlazu iz dugogodišnje nepodnošljive krize valja pozdraviti, pa tako i ovu kojom se radnicima podižu neto plaće. Međutim, kao što jedna lasta ne čini proljeće tako ni jedna mjera ne čini napredak. Jedan korak ne znači hodanje, ako ga ne prate drugi koraci. Pozdravljajući taj „jedan korak“ želimo hrvatskim državnim vlastima, Vladi - ali i Saboru, Predsjedniku države, pa i mnogim lokalnim samoupravama - preporučiti i druge korake:

1. Odbaciti „jesam te“ porezni sustav

Baš kao što je bilo potrebno žurno radnicima povećati neto plaće, potrebno je i poduzetnicima
hitno smanjiti dio nameta na te iste plaće, jer – recite to jasno radnicima - uskoro im neće imati tko isplaćivati nikakve plaće. a) Rasteretite poduzetnika od lihvarskih nameta na svaku kunu koju pokušava zaraditi (posebno proizvodni dio gospodarstva), b) cjelokupnom gospodarstvu omogućite jednostavniji i razumljiviji sustav poreznih i raznoraznih drugih „jesam te“ nameta. Sabore i Vlado, žurno odbacite „jesam te“ porezni sustav, jer nam se s takvim humorom crno piše - učinite to odmah!

2. Mjere prema dosadašnjem učinku, a ne prema „kolektivnoj solidarnosti“

Nažalost ova je Vlada (uostalom kao i prethodne) sklona provoditi nepripremljene ad-hoc mjere,
bez stvarne analize svih učinaka i šireg plana u koji se te mjere trebaju uklopiti. Voljeli bi da
najavljene mjere povećanja neto plaća radnicima, uz već prethodno navedeno smanjenje opterećenja poduzetnicima, prati i: a) korektno raspoređena racionalizacija između države i lokalnih samouprava zbog naknadnih manjih prihoda b) financijska stimulacija lokalnih samouprava koje su u prethodnom razdoblju poslovale pozitivno i odgovorno

Ako manjak prihoda zbog navedene mjere bude stavljen prvenstveno ili potpuno na teret lokalne
samouprave, evo što trebaju znati građani Metkovića, Omiša, pa naravno i cijele Hrvatske. Preuzimanjem uprave grada Metkovića, naslijedili smo opustošenu gradsku blagajnu s dugovima koji su dosezali do 18 milijuna kuna. U samo petnaest mjeseci uspjeli smo prepoloviti taj dug radikalnom racionalizacijom koja je, osim smanjenja zaposlenika u gradskoj upravi, značila i gotovo jednogodišnji minimalac za sve djelatnike počevši od gradonačelnika, pa nadalje. Grad ostavljen da na tankoj niti visi nad bezdanom već petnaest mjeseci izvlačimo iz tog financijskog ponora bez ičije pomoći.

Štoviše, štedeći na sebi i vraćajući naslijeđene dugove koji dotad nikoga u državi nisu ni zanimali ni brinuli, oslobodili smo i usmjerili dio sredstava u pisanje projektne dokumentacije za EU projekte kako bismo dokraja stabilizirali i stavili na noge pokleknuli grad. I što nam kao nagradu priprema država svojim mjerama? Nakon što smo izracionalizirali 9 milijuna kuna u periodu u kojem mnogi nisu ni lipu, država nam poručuje da će nas „srezati“ za još 3 milijuna!

Nisu se uopće zapitali može li grad koji je sam na sebi uštedio 9 milijuna, uopće preživjeti uskraćen za još 3! A istodobno nam postojeći zakonski okviri ne omogućavaju implementaciju bilo kakvih mjera kojima bismo nadomjestili taj manjak u proračunu.

3. Režite nepotrebne rashode!

No, nismo istupili kako bismo se samo žalili na nešto. Ne, jer prijedlog da radnici dobiju veće neto plaće je dobar. Želimo samo reći hrvatskoj javnosti, a ujedno poručiti i Vladi i Hrvatskom saboru, da postoji još niz dobrih i lako provedivih mjera racionalizacije, kako onih „vatrogasnih“, žurnih, tako i onih planskih, dugoročnih. Vidimo da se ministar financija trudi inicirati još neke mjere, ali se pitamo je li to strogo ograničeno soliranje jednog ministra (kojeg svakako treba u tome podržati) ili je to „šminkanje“ vladajuće garniture u zadnjim trenucima pred novu izbornu „udaju“ za naivnog mladoženju.

Predlažemo stoga dopune mjera racionalizacije javnih uprava, od lokalnih do državne (ili obrnuto):

Treba li nam 151 saborski zastupnik?

Napravite analizu broja realno potrebnih saborskih zastupnika. Ne koristite džepove građana za uhljebljivanje vaših stranačkih aktivista. Reducirajte broj zastupnika, smanjit će se izdaci za plaće, troškovi za odvojen život i putovanja, automobile, mobitele. Promjenom izbornog sustava u smjeru smanjenja broja zastupnika neće doći ni do kakvih problema u radu Hrvatskog sabora, to svi znamo iz prakse, jer se neki uopće ne pojavljuju ni na sjednicama ni na bilo kakvim drugim poslovima a redovito primaju plaću na teret hrvatskih poreznih obveznika. Smanjenje broja saborskih zastupnika prava je tema za novi izborni zakon!

Treba li Predsjedniku cijela regimenta raznoraznih savjetnika za poslove koje ionako
ne obavlja?

Savjetnik do savjetnika, a od savjeta kako Hrvatsku izvući iz ponora krize ni
savjetčića. Racionalizirajte ured Predsjednika odmah (kao i za budućnost) - smanjit će se
izdaci za plaće, troškovi za odvojen život i putovanja, automobile, mobitele. To je prava
tema za izmjenu izbornog zakona, pa čak i Ustava i položaja Predsjednika države. Režite
nepotrebne rashode!

Treba li nam ovolika politička uhljebljena mašinerija u ministarstvima?

Pomoćnik pomoćnika pomoćnog savjetnika je hrvatski standard. Racionalizirajte ministarstva - smanjit će se izdaci za plaće, troškovi za odvojen život i putovanja, automobile, mobitele. To je tek
početak prave teme za rezanje državne i lokalne administracije. Režite nepotrebne rashode!

Trebaju li nam 44 vladine agencije?

Godišnje koštaju oko 4 milijarde kuna, a „sviraju“ kao orkestar na Titaniku! To je prava tema za racionalizaciju državne uprave. Režite nepotrebne rashode!

Zakupi prostora?

Pogledajte izdatke za zakupe prostora koje plaćate privatnim „poduzetnicima“. S kojom
svrhom? Da bi u njima sjedili vaši aktivisti...To je stvarno neophodno? Smanjite bez korisne
poslove u nebrojenim „uredima za dangubu“, pa nećete morati plaćati najam i režije za
djelatnike od nekoliko minuta mjesečnog pojavljivanja „na poslu“. To je prava tema za
rasterećenje gospodarstva. Režite nepotrebne rashode!

Treba li nam ovolika administracija lokalne samouprave?

Ne treba! Ne trebamo ni nabrajati zašto, jer smo to sami vidjeli i znamo!Provedite racionalizaciju (od vrha do dna, od Predsjednika države, Hrvatskog sabora i Vlade, pa do zadnje općine i grada Metkovića, naravno), ako imate petlje izgubiti svoju glasačku mašineriju uoči izbora!

To je prava tema o najkatastofalnijoj trenutačnoj poplavi u Hrvatskoj – poplavi hrvatskog gospodarstva u mulju popucalih „poreznih nasipa“ koji zahtjevaju žurnu racionalizaciju. Režite neodrživi „porezni vodostaj“, jer ćete potopiti hrvatsko gospodarstvo od kojega, na kraju krajeva, budimo napokon iskreni, svi mi dobivamo i bruto i neto plaće! Da, Vlado, reži neodržive porezne prihode!!! Hod, a ne korak – plan, a ne „kljucanje“

Mogli bismo tako nabrajati danima...

Ili jedno, ili drugo...

Molim predsjednika Vlade, Predsjednika Sabora i Ministra financija da se javno očituju oko našeg prijedloga. Ili da nam predlože drugo rješenje što napraviti:

1. Zadužiti se? Hoćete li dati odobrenje? Do kada ćemo se zaduživati? 2. Ugasiti funkcioniranje grada? 3. Stopirati razvojne projekte? 4. Nešto drugo, treće ili četvrto?

Predložite, rado ćemo vas saslušati. Ali predložite nam kako ćemo hodati, a ne zakoračiti jedan korak, pa pasti, kako ćemo „jesti“, a ne „kljucati“ pa što bilo da bilo, „zrno“ ili kamenčić.

Ako ne znate što, primjenite naš prijedlog. Bit će to hod, a ne tek korak u pravom smjeru, pozdraviti će ga građani Hrvatske, nama Metkovcima i svim drugim građanima Hrvatske će omogućiti da napokon u pravom omjeru uživamo u blagodatima i sunca i kiše, a ne da nas bez plana i vizije ili sprži jedno ili potopi drugo.

izvor:
index.hr.
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija Reputacija : 1201
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty0 / 9990 / 999Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty

[Vrh] Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Re: Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by damfisk pet ruj 26, 2014 10:30 am

Samo nabacuje općepoznate floskule, bez ičeg konkretnog, bez ozbiljne analize, bez točnih mjera...


Čisti populizam koji za svrhu ima objavljivanje njegovog imena u medijima u člancima tipa "Svi vi ste glupi i nesposobni a vidi mene lijepog mladog i pametnog"
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija Reputacija : 696
Godina imam : 44
Započeo/la tema :
Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty0 / 9990 / 999Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty

[Vrh] Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Re: Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by Teo pet ruj 26, 2014 10:53 am

Slažem se stim što je naveo, da barem oni koji su u Saboru razmišljaju kao on, a naravno i to sprovode.
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija Reputacija : 1201
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty0 / 9990 / 999Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty

[Vrh] Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Re: Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by damfisk pet ruj 26, 2014 11:08 am

Pa u tome i jest kvaka - on samo nabacuje općepoznate činjenice, nabraja općepoznate probleme i ponavlja općepoznata paušalna rješenja koja znamo svi mi.

Svaki upravni referent zaposlen u bilo kojoj općini u državi znao bi nabrojit to šta je on nabrojio.

Smanjiti potrošnju... povećati plaće... utvrditi koje agencije su nepotrebne... smanjiti administraciju...

To su frazetine koje znaju svi.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija Reputacija : 696
Godina imam : 44
Započeo/la tema :
Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty0 / 9990 / 999Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty

[Vrh] Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Re: Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by eva kant pet ruj 26, 2014 11:18 am

izmišlja toplu vodu..

_________________
srednji prst vrijedi tisuću riječi..
eva kant
eva kant
Domaćica foruma Eva
(Organizatorica Foto natječaja)
Domaćica  foruma Eva   (Organizatorica Foto natječaja)

Registriran/a : 09.06.2009
Broj postova : 18713
Reputacija Reputacija : 1519
Godina imam : 21
Započeo/la tema :
Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty92 / 99992 / 999Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty

[Vrh] Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Re: Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by Nemo pon vel 16, 2015 2:13 pm

Ne kužim ga i ne zanima me...posebni su mi ti ''nezavisni''...
Nemo
Nemo
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 10.01.2015
Broj postova : 2099
Reputacija Reputacija : 163
Godina imam : 28
Započeo/la tema :
Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty4 / 9994 / 999Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty

[Vrh] Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Re: Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by Mihovil sri vel 18, 2015 8:47 am

Na državnom nivou bi nam trebao jedan ovakav, ali ne samo u funkciji "Bean countera" i "Cost cuttera" vec i u funkciji oživljavanja gospodarstva , sto je težak pothvat.

Racionalizirati troškove i usmjeriti ih u konkretnom smjeru, okončati korupciju, dati povlastice izvoznicima i omogućiti investicije u gospodarstvu koja ce otvoriti nova radna mjesta je must za izvlačenje iz gliba.
Mihovil
Mihovil
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 08.02.2014
Broj postova : 2142
Reputacija Reputacija : 204
Godina imam : 46
Započeo/la tema :
Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty37 / 99937 / 999Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty

[Vrh] Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Re: Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by Nemo sri vel 18, 2015 12:52 pm

On je nasrao sve ono što već znamo, ništa bitno. Rupa na svirali.
Nemo
Nemo
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 10.01.2015
Broj postova : 2099
Reputacija Reputacija : 163
Godina imam : 28
Započeo/la tema :
Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty4 / 9994 / 999Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty

[Vrh] Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Re: Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by Teo uto stu 10, 2015 6:44 am

Sad kad je MOST dobio 19 mandata za Sabor i onjima ovisi tko dobiti povjerenje za sastav nove Vlade baš me zanima kako će se sve razviti. Dignuta obrva

Hoće li to biti HDZ koalicija koji ima 59 mandata ili SDP koalicija koja ima 56 mandata te kojoj su iskazali povjerenje IDS od 3 mandata i SDSS sa 3 mandata.
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija Reputacija : 1201
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty0 / 9990 / 999Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty

[Vrh] Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Re: Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by nikolina uto stu 10, 2015 11:29 am

Ma konačno novo lice na političkoj sceni,ali bogami taj nema pojma kako se zove,sav neki izgubljen ,ako i on sam zna šta želi ...samo spominje reforme a nezna ni sam koje...jučer ga slušam na Novoj ...uzas zivi ,ovaj je gori od Karamarka što se tiće govora ,....
nikolina
nikolina
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 30.06.2012
Broj postova : 4639
Reputacija Reputacija : 482
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty0 / 9990 / 999Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty

[Vrh] Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Re: Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by damfisk uto stu 10, 2015 2:38 pm

Moja je prognoza da će većinu MOST-ovih sabornika kupit HDZ u roku od mjesec dana.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija Reputacija : 696
Godina imam : 44
Započeo/la tema :
Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty0 / 9990 / 999Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty

[Vrh] Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Re: Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by tanuki uto stu 10, 2015 3:18 pm

damfisk je napisao/la:Moja je prognoza da će većinu MOST-ovih sabornika kupit HDZ u roku od mjesec dana.
bojim se da si u pravu, nisam izašao na izbore, jer ne vjerujem ni HDZ-u ni SDP-u, pa tako ni Mostu, ali ako se ponove izbori izaći ću na biralište i glasovati za Most, jer će time dokazati da se drže obećanja i da su prodrmali političku žabokrečinu Nesretan pozdrav
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty700 / 999700 / 999Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty

[Vrh] Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Re: Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by RobinUd sri stu 11, 2015 11:48 am

Na prvi pogled izgleda kao hrpa praznih fraza, to, sta je rekao.
No, nije li bas on "ukrotio" gradski deficit u Metkovicu ?!

Nemaju SDP i HDZ muda, dirnuti u reforme tog opsega.
Ali, ako ovaj dobije priliku, treba ga podrzati.
Prvi ispit bi trebao biti ustroj i broj opcina/zupanija i broj zastupnika.

Pa da vidimo....
RobinUd
RobinUd
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.01.2009
Broj postova : 1785
Reputacija Reputacija : 184
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty0 / 9990 / 999Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty

[Vrh] Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Re: Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by damfisk čet stu 12, 2015 12:32 pm

tanuki je napisao/la:
bojim se da si u pravu, nisam izašao na izbore, jer ne vjerujem ni HDZ-u ni SDP-u, pa tako ni Mostu, ali ako se ponove izbori izaći ću na biralište i glasovati za Most, jer će time dokazati da se drže obećanja i da su prodrmali političku žabokrečinu Nesretan pozdrav

Ja sam uvijek u pravu.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija Reputacija : 696
Godina imam : 44
Započeo/la tema :
Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty0 / 9990 / 999Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty

[Vrh] Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Re: Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by tanuki čet stu 12, 2015 2:53 pm

damfisk je napisao/la:

Ja sam uvijek u pravu.
Zločesti osmijeh Zločesti osmijeh Zločesti osmijeh
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty700 / 999700 / 999Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty

[Vrh] Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Re: Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by Gabriel čet stu 12, 2015 5:03 pm

puče ćuprija prije prve kiše...heh
Gabriel
Gabriel
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 02.09.2013
Broj postova : 2398
Reputacija Reputacija : 639
Započeo/la tema :
Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty0 / 9990 / 999Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty

[Vrh] Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Re: Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by THUNDER_DINIX čet stu 12, 2015 9:26 pm

bio sam za most, i još sam, ali sad malo serendaju

_________________
Sva pravila CroFriends foruma|Istekao rok trajanja kartona|Knjiga pohvala CroFriends foruma i forumaša| Knjiga žalbe|Mišljenje forumaša o kartonima i banovima| Upute za forumaše |CroFriends Team|
THUNDER_DINIX
THUNDER_DINIX
Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
Moderator foruma Dinix   (Filmofil, kolekcionar)

Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 35853
Reputacija Reputacija : 3228
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty889 / 999889 / 999Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty

[Vrh] Go down

Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista Empty Re: Božo Petrov - MOST-nezavisnih lista

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.