Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

O tužbama građana protiv hrvatskog pravosuđa odlučuju suci – iz Hrvatske!

2 posters

Go down

O tužbama građana protiv hrvatskog pravosuđa odlučuju suci – iz Hrvatske! Empty O tužbama građana protiv hrvatskog pravosuđa odlučuju suci – iz Hrvatske!

Postaj by Neu uto ruj 23, 2014 8:38 pm

Zbog prevelikog broja tužbi iz Hrvatske na Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu je formiran posebni odjel u kojemu radi tridesetak administrativaca iz Hrvatske. Tako će sve one koji zaštitu od hrvatskih sudova potraže u Strasbourgu tamo (opet) dočekati- hrvatski suci.

Podsjetimo, zbog prevelikog broja tužbi iz Hrvatske na Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu je formiran posebni odjel u kojemu radi tridesetak administrativaca iz Hrvatske.Voditeljica odjela je Elica Grdinić. Zanimljivo je da joj u tužbama građana protiv hrvatske države pomaže Štefica Stažnik, donedavna odvjetnica te iste države na istom sudu! Ne radi li se tu o evidentnom sukobu interesa, jer o tužbama građana protiv države odlučuje ista osoba koja je do jučer branila tu državu od optužbi građana? Pitali smo to Ivicu Grčara dugogodišnjeg Liderovog novinara specijaliziranog za područje sudstva.

U Strasbourgu isto kao na domaćim sudovima

- To smo pitanje i mi postavili sucu Deanu Spielmannu, predsjedniku Međunarodnog suda za ljudska prava u Strasbourgu. Iako nam je obećao odgovoriti na to pitanje, do danas ništa od odgovora, slično kao i u hrvatskom pravosuđu – kaže Ivica Grčar.

Svoje iskustvo s sutkinjom Stažnik sigurno neće zaboraviti najpoznatija hrvatska ‘zviždačica’ Vesna Balenović.

- Na prijedlog ministra pravosuđa Ivana Šimonovića Vlada RH mi je 2009. godine ponudila 20.000 eura preko Europskog suda za ljudska prava, na ime oštete za kršenje mojih ljudskih i radnih prava u radnom sporu sa Inom. Informacija je nekako procurila do novinara koji su me pitali hoću li prihvatiti vladinu ponudu. Rekla sam da hoću, jer će to biti prvi korak za moj povratak u INU. Na žalost, taj komentar iskoristila je zastupnica Vlade RH pri Europskom sudu za ljudska prava, Štefica Stažnik, i uložila je prigovor. Napravila je prijedlog za odbijanje mog tužbenog zahtijeva, zato što sam navedenim komentarom navodno učinila javno dostupnim ponudu Vlade RH, što kao nisam smjela. Birokratskim manevrom Štefica Stažnik je obezvrijedila moje dugogodišnje napore ka pravednom rješenju mog radnog spora. Svojim prijedlogom direktno je pogodovala kriminalcima iz INE koje sam prijavila, pa me ne čudi njeno napredovanje u pravosudnoj nomenklaturi. Kakva će daljnja uloga i utjecaj Štefice Stažnik biti na predmete iz Hrvatske na Europskom sudu, možete samo zamisliti – ističe Vesna Balenović.

No, nije Štefica Stažnik jedina od hrvatskih sudaca u Strasbourgu za kojom se ‘vuku repovi’.

Prijavljen zbog pristranosti i neurednog obnašanja dužnosti

Njenog strasbourgškog kolegu Tomislava Bilobrka je 2009. godine prijavio Ante Rokov Jadrijević zbog pristranosti i neurednog obnašanja sudačke dužnosti. Bilobrk je tada bio sudac Općinskog suda u Bujama. O čemu se radilo u prijavi, možete vidjeti OVDJE. Ne ulazeći u opravdanost prijave, nesumnjivo je kako je Bilobrk za svoje zasluge nagrađen mjestom u hrvatskom odjelu sudaca u Strasbourgu. Sa zaštitom ljudskih prava, očito je imao dovoljno iskustva.

Ni o Elici Grdinić, voditeljici odjela za Hrvatsku u sudu u Strasbourgu, Ivica Grčar nema pozitivno mišljenje.

- Radi se o tipičnoj karijernoj dužnosnici hrvatskog pravosuđa čijem lokalnom podmlatku pripada i njen kolega Zvonimir Matagan -smatra Grčar.

Nimalo obećavajuće za sve koji zaštitu od hrvatskog pravosuđa odluče potražiti na Sudu za ljudska prava u Strasbourgu.izvor: hrvatski-dom.net

nije li ovo žešća debilana? ovo je sramota!

_________________
Upoznao sam neke čudne, predivne ljude među kojima i sebe – nekoga koga mnogi nikada ne upoznaju.Charles Bukowski
Neu
Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4928
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
O tužbama građana protiv hrvatskog pravosuđa odlučuju suci – iz Hrvatske! Empty999 / 999999 / 999O tužbama građana protiv hrvatskog pravosuđa odlučuju suci – iz Hrvatske! Empty

[Vrh] Go down

O tužbama građana protiv hrvatskog pravosuđa odlučuju suci – iz Hrvatske! Empty Re: O tužbama građana protiv hrvatskog pravosuđa odlučuju suci – iz Hrvatske!

Postaj by Teo sub lis 04, 2014 2:52 pm

Naravno da je sramota.
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija Reputacija : 1201
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
O tužbama građana protiv hrvatskog pravosuđa odlučuju suci – iz Hrvatske! Empty0 / 9990 / 999O tužbama građana protiv hrvatskog pravosuđa odlučuju suci – iz Hrvatske! Empty

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.