Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Alfa i Omega - tko je Alfa i Omega po vašem sudu?

+2
Teo
Neu
6 posters

Go down

Alfa i Omega - tko je Alfa i Omega po vašem sudu? Empty Alfa i Omega - tko je Alfa i Omega po vašem sudu?

Postaj by Neu sub kol 23, 2014 9:56 pm

Alfa i Omega - tko je Alfa i Omega po vašem sudu?Jahve Bog Otac?Isus Sin Bozji? Sveti Duh? Trojstvo? SVi oni?

U Otkrivenju, Bog se naziva: "Ja sam Alfa i Omega (Otk 1,8)". Alfa je prvo, a omega posljednje slovo grčkog pisma, što znači da je Bog sve stvorio i da je posljednji smisao, posljednji, krajnji cilj. Čovjek je vrhunac Božjeg stvaranja, stvoren je na "sliku Božju".

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Alfa i Omega - tko je Alfa i Omega po vašem sudu? Empty999 / 999999 / 999Alfa i Omega - tko je Alfa i Omega po vašem sudu? Empty

[Vrh] Go down

Alfa i Omega - tko je Alfa i Omega po vašem sudu? Empty Re: Alfa i Omega - tko je Alfa i Omega po vašem sudu?

Postaj by Teo ned kol 24, 2014 10:22 am

Kad si već počela citirati  Otkrivenje 1,8 onda si trebala do kraja jer u tom citatu nalazi se i odgovor.
 "Ja sam Alfa i Omega, veli "Gospodin Bog". "koji jest", koji bijaše i koji će doći, "Svemogući"."
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Alfa i Omega - tko je Alfa i Omega po vašem sudu? Empty0 / 9990 / 999Alfa i Omega - tko je Alfa i Omega po vašem sudu? Empty

[Vrh] Go down

Alfa i Omega - tko je Alfa i Omega po vašem sudu? Empty Re: Alfa i Omega - tko je Alfa i Omega po vašem sudu?

Postaj by Mihael12 pon ruj 29, 2014 2:40 pm

Ona ima pravo, jer ovdje se radi o Trojstvu!
U svojoj BITI sve tri osobe Trojstva su jednake, a razlika lezi iskljucivo u unutrasnjem samoodnosu OSOBA.

Zato je -Trojedini Bog- Alfa i Omega!

Mihael12
Privremeno baniran/a

Registriran/a : 11.05.2013
Broj postova : 503
Reputacija Reputacija : 42
Započeo/la tema :
Alfa i Omega - tko je Alfa i Omega po vašem sudu? Empty0 / 9990 / 999Alfa i Omega - tko je Alfa i Omega po vašem sudu? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk sri lis 01, 2014 10:43 am

Sereš.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija Reputacija : 696
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Hell sri lis 01, 2014 11:02 am

Alfa i Omega su slova grčkog alfabeta, niš više, niš manje.
Hell
Hell
Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa)
Domaćin foruma Hell   (Grof od Crofriendsa)

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Alfa i Omega - tko je Alfa i Omega po vašem sudu? Empty497 / 999497 / 999Alfa i Omega - tko je Alfa i Omega po vašem sudu? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by rider331 sri lis 01, 2014 1:54 pm

Teo je napisao/la:
 "Ja sam Alfa i Omega, veli "Gospodin Bog". "koji jest", koji bijaše i koji će doći, "Svemogući"."

tako je.

rider331
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija Reputacija : 314
Godina imam : 43
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 čet lis 02, 2014 10:33 am

damfisk je napisao/la:Sereš.
Koji si ti nekultivirani Poltron propalih ideologija i njihovih strahovlada. Da imas imalo obraza Isao bi svojim putem i sutio, kad vec ne znas pametno pisati i govoriti. belj

Mihael12
Privremeno baniran/a

Registriran/a : 11.05.2013
Broj postova : 503
Reputacija Reputacija : 42
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk čet lis 02, 2014 10:47 am

I dalje sereš...
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija Reputacija : 696
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics