Obilne kiše danima padaju... - POPLAVE U Hrvatskoj, Bosni i Srbiji
+15
Neu
nikolina
FALKON 2
Hunnerkongen
Mihovil
eva kant
Teo
zbracun
Jørgen
Purgy
histrion
m
diabolik.
tanuki
Žužika
19 posters
:: Znanost :: Filozofija, psihologija, prirodne i društvene znanosti. :: Prirodne katastrofe i prirodne znanosti
Stranica 4 / 15.
Stranica 4 / 15. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15
Re: Obilne kiše danima padaju... - POPLAVE U Hrvatskoj, Bosni i Srbiji
Ma ko im jebe mater, ako taj pdv pomogne drzavi alal im kurac
Gabriel- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.09.2013
Broj postova : 2398
Reputacija : 639
Započeo/la tema :
Evo jedne interesantne fotografije, kako se životinje snalaze da se spase u ovim poplavama.
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
jadne
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
nikolina je napisao/la:Žalosno je vidjeti sve to...
Užas..
Kad vidim Gunju i ostale slike ..strašno...
Mi još nismo ugroženi i ne vjerujem da hoćemo,jel nasip u Županji još stoji jako dobro....
Dečki čitam da su kod vas dobro napraviti zečje nasipe...nisam ni sumnjala u vas
Gunja danas...
Ovo je stvarno užas. Jadni ljudi.
rider331- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija : 314
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:šta vi kažete na ovo što se prikuplja lova za ljude putem poziva na koji je stavljen pdv? mater im jebem. kako mogu st aviti pdv na pozive.
Ne mogu vjerovati da su to napravili! a onaj tko ukrade novac za pomoć tim stradalim ljudima, e pa njima bi ruku otkinuo pa ti kradi.
Započeo/la tema :
Dok ljudi ostaju bez ono malo toga sto imaju, trgovci dizu cijene hrane i vode a neki glavonje prodaju humanitarnu pomoc!!!Neu je napisao/la:šta vi kažete na ovo što se prikuplja lova za ljude putem poziva na koji je stavljen pdv? mater im jebem. kako mogu st aviti pdv na pozive.
Ima svega,ali ovakve "mrake" me bez teksta ostave..
Gdje im je solidarnost,poštovanje jadnih ljudi ,zar ih nije strah da danas sutra se to njima može desiti?
nikolina- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 30.06.2012
Broj postova : 4639
Reputacija : 482
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
nikolina je napisao/la:
Dok ljudi ostaju bez ono malo toga sto imaju ...
U vrijeme Jugoslavije (pretpostavljam do 50-ih godina) policija i vojska imala je pravo pucati na one koji su po kućama krali u slučaju elementarne nepogode.
Nakon drugog rata vojni su profiteri bili streljani po "kratkom postupku" (ako nisu znali objasniti izvor neke vrijednosti (auta, ujetničkog djela, nakita, novca ... pa čak i krave ili konja)).
Eh, dobra stara vremena.
histrion- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.02.2013
Broj postova : 2392
Reputacija : 473
Godina imam : 61
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:šta vi kažete na ovo što se prikuplja lova za ljude putem poziva na koji je stavljen pdv? mater im jebem. kako mogu st aviti pdv na pozive.
rider331 je napisao/la:
Ne mogu vjerovati da su to napravili! a onaj tko ukrade novac za pomoć tim stradalim ljudima, e pa njima bi ruku otkinuo pa ti kradi.
davatelj usluga, operater koji ima donatorski telefon, državi mora platiti PDV na isporučenu uslugu, i zato taj PDV koji je uračunat u poziv. međutim, država se kod takvih humanitarnih akcija može odreći tog PDV, što je i učinila.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/vlada-se-odrekla-pdva-na-donacije-za-poplavljena-podrucja/748130.aspx
eva kant- Domaćica foruma Eva
(Organizatorica Foto natječaja) - Registriran/a : 09.06.2009
Broj postova : 18713
Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
Ne samo do pedesetih, i kasnije.histrion je napisao/la:
U vrijeme Jugoslavije (pretpostavljam do 50-ih godina) policija i vojska imala je pravo pucati na one koji su po kućama krali u slučaju elementarne nepogode.
Nakon drugog rata vojni su profiteri bili streljani po "kratkom postupku" (ako nisu znali objasniti izvor neke vrijednosti (auta, ujetničkog djela, nakita, novca ... pa čak i krave ili konja)).
Eh, dobra stara vremena.
U vrijeme zemljotresa u Skoplju 1963 vojska je strijeljala pljačkaše na licu mjesta.
Jørgen- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 08.06.2013
Broj postova : 2381
Reputacija : 63
Započeo/la tema :
eva kant je napisao/la:
davatelj usluga, operater koji ima donatorski telefon, državi mora platiti PDV na isporučenu uslugu, i zato taj PDV koji je uračunat u poziv. međutim, država se kod takvih humanitarnih akcija može odreći tog PDV, što je i učinila.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/vlada-se-odrekla-pdva-na-donacije-za-poplavljena-podrucja/748130.aspx
poštivam!
histrion je napisao/la:
Eh, dobra stara vremena.
e da! baš me zanima tko bi krao da se nekoga ubije, zato jer nije objasnio odakle mu milijuni...
Započeo/la tema :
to je pošteno od njih, samo (nedaj bog ovakvih situacija više) mislim da to nebi trebala biti vijest,eva kant je napisao/la:
mislim da bi to trebala biti rutina jer tu nije riječ o sitnoj pari, tu je riječ o petini svote...
Gabriel- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.09.2013
Broj postova : 2398
Reputacija : 639
Započeo/la tema :
ajojrider331 je napisao/la:
Gunja danas...
Ovo je stvarno užas. Jadni ljudi.[/quote]
Započeo/la tema :
Gabriel je napisao/la:
to je pošteno od njih, samo (nedaj bog ovakvih situacija više) mislim da to nebi trebala biti vijest,
mislim da bi to trebala biti rutina jer tu nije riječ o sitnoj pari, tu je riječ o petini svote...
slažem se da bi se država treba odreći tog PDV na svakoj humanitarnoj akciji. poznato mi je da su ga se odrekli i za akciju nora fora, odnosno da je preuzela plaćanje tog PDV-a.
Započeo/la tema :
Vjerujte moji forumsi prijatelji ... kiša je nula naspam ovoga što se sada odigrava u slavonije ... iz sigurnosnih razloga nesmije pisati direkrno ... ali moram vam reći da jako "smrdi"
FALKON 2- Doktor foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 11695
Reputacija : 580
Započeo/la tema :
Svakakih priča kruži i po mom kraju i nadam se da su lažne...
Puno toga je ne jasno...
A posebno da nije nikakvih upozorenja bilo da bi moglo doći do ovakve katastrofe...
A naj žalosnije je da se neka katastrofa trebala desit na moru ili u ZG to bi bila dignita cijela vojska i pripreme samo takve,....a ovako kod nas su zakazali u svemu...dizali vojnika po vojnika,pa koji klinac imamo toliku vojsku,za čega ih plačamo pm....sva je trebala biti dignita prije 5dana i nijedno selo poplavito ne bi bilo...
Žalosno je da je Slavonija zadnja rupa na sviralu u ovoj državi...
Puno toga je ne jasno...
A posebno da nije nikakvih upozorenja bilo da bi moglo doći do ovakve katastrofe...
A naj žalosnije je da se neka katastrofa trebala desit na moru ili u ZG to bi bila dignita cijela vojska i pripreme samo takve,....a ovako kod nas su zakazali u svemu...dizali vojnika po vojnika,pa koji klinac imamo toliku vojsku,za čega ih plačamo pm....sva je trebala biti dignita prije 5dana i nijedno selo poplavito ne bi bilo...
Žalosno je da je Slavonija zadnja rupa na sviralu u ovoj državi...
Započeo/la tema :
Sada vojska i policija preuzima obranu nasipa i stroga zabrana prilaska naspu civilima koji su do sada branili ... čudno je da i stoga zabrana vetreinarima da idu kupiti lešine od uginulih životinja te niti vlasnici nemogu ići do preživjelih životinja ...
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
Naravno , pa da mogu poslije pričati da nije bilo njih svi bi mi bili potopiti .FALKON 2 je napisao/la:Sada vojska i policija preuzima obranu nasipa i stroga zabrana prilaska naspu civilima koji su do sada branili ...
Započeo/la tema :
Trebali su biti tu prije tri noći ... dok smo mi držali obranu cca 7-10 kilometara ... ALI mene više strah daoni nas ne potpoe jer Beograd je u opasnosti od vodenog vala koji ide od nas ...
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
meni ovo zadnje nije jasno? tko da vas potopi?
Započeo/la tema :
samo nam to treba da nas potope da spase Beograd,što je lako moguče,o tome kruži priča i kod nas,nadam se da je lažna...FALKON 2 je napisao/la:Trebali su biti tu prije tri noći ... dok smo mi držali obranu cca 7-10 kilometara ... ALI mene više strah daoni nas ne potpoe jer Beograd je u opasnosti od vodenog vala koji ide od nas ...
Aj vas dvojica nazad na nasip
Započeo/la tema :
ako sam dobro shvatila, vi nemate povjerenja u HR vojsku i sumnjate da bi vas namjerno potopila da bi spasila beograd?
Započeo/la tema :
ma ne vjerujem ja u te priče...samo se bezveze širi panika...
opasnost je još uvijek velika,ali vjerujem da će sve biti ok...
svaka čast običnim ljudima koji su stizali sa svih strana na ugrožena područja i gradili i ojačavali nasipe,,,kod nas je smješteno stotinjak ljudi,skuplja se hrana i ostale potrepštine,,,drago mi je da je dobro organizirana pomoć...jadni ljudi,,,,
opasnost je još uvijek velika,ali vjerujem da će sve biti ok...
svaka čast običnim ljudima koji su stizali sa svih strana na ugrožena područja i gradili i ojačavali nasipe,,,kod nas je smješteno stotinjak ljudi,skuplja se hrana i ostale potrepštine,,,drago mi je da je dobro organizirana pomoć...jadni ljudi,,,,
Žužika- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 08.02.2014
Broj postova : 1085
Reputacija : 125
Godina imam : 45
Započeo/la tema :
SRPSKA pravoslavna crkva još prije dva dana priopćila je kako će pomoći najugroženijima, te da će donirati 10 milijuna dinara i osnovati specijalni fond za saniranje posljedica poplava. "Suočeni s razmjerima katastrofe Crkva je odlučila pored molitvene podrške pokazati i solidarnost s ugroženima.", rekao je novinarima vladika bački Irinej, prenosi Tanjug. Dodao je kako će se obratiti za pomoć svima van zemlje i regije, ne samo crkvama.
Na pitanje građana na Facebooku hoće li dati svoje nekretnine za sve one koji su ostali bez krova nad glavom te imaju li novca da pomognu unesrećenima, iz Zagrebačke nadbiskupije su odgovorili: "Caritas Zagrebačke nadbiskupije pridružio se inicijativi krovne karitativne institucije u Hrvatskoj - Hrvatskom caritasu, koji prikuplja pomoć za ljude u poplavljenim područjima. I ovim putem pozivamo sve vjernike da svojim molitvama i materijalnom pomoći olakšaju trenutno stanje unesrećenih. Lijepi pozdrav!"
Nakon što se više građana uključilo u raspravu, poručili su: "Dragi svi, sve piše u prvom odgovoru. Tko ima uši, neka čuje. Pomolimo se prije spavanja za te ljude. Laka vam noć!"
Drugim riječima, Crkva neće ništa od svog bogatstva dati za žrtve poplave, već će to umjesto njih učiniti vjernici.
Podsjećamo, kada se cijela Hrvatska uključila u akciju za malenu Noru, pitali smo Zagrebačku nadbiskupiju je li Katolička Crkva donirala novac u humanitarnoj akciji. Prvo su nam kazali kako ne vode takvu evidenciju pa ne mogu odgovoriti, a na dodatno pitanje koliko je zapravo Crkva uplatila kazali su: "Koliko nam je poznato do sada je skupljeno 3,4 milijuna kuna, a za vjerovati kako je veliki dio donacija došao od vjernika pa se ne može govoriti da 'Crkva' nije doprinijela ovoj akciji"
Iz Hrvatske biskupske konferencije, čije je sjedište zgrada od oniksa, niti nakon dva dana nismo dobili odgovor na pitanje jesu li donirali novac za Noru.
index.hr
Na pitanje građana na Facebooku hoće li dati svoje nekretnine za sve one koji su ostali bez krova nad glavom te imaju li novca da pomognu unesrećenima, iz Zagrebačke nadbiskupije su odgovorili: "Caritas Zagrebačke nadbiskupije pridružio se inicijativi krovne karitativne institucije u Hrvatskoj - Hrvatskom caritasu, koji prikuplja pomoć za ljude u poplavljenim područjima. I ovim putem pozivamo sve vjernike da svojim molitvama i materijalnom pomoći olakšaju trenutno stanje unesrećenih. Lijepi pozdrav!"
Nakon što se više građana uključilo u raspravu, poručili su: "Dragi svi, sve piše u prvom odgovoru. Tko ima uši, neka čuje. Pomolimo se prije spavanja za te ljude. Laka vam noć!"
Drugim riječima, Crkva neće ništa od svog bogatstva dati za žrtve poplave, već će to umjesto njih učiniti vjernici.
Podsjećamo, kada se cijela Hrvatska uključila u akciju za malenu Noru, pitali smo Zagrebačku nadbiskupiju je li Katolička Crkva donirala novac u humanitarnoj akciji. Prvo su nam kazali kako ne vode takvu evidenciju pa ne mogu odgovoriti, a na dodatno pitanje koliko je zapravo Crkva uplatila kazali su: "Koliko nam je poznato do sada je skupljeno 3,4 milijuna kuna, a za vjerovati kako je veliki dio donacija došao od vjernika pa se ne može govoriti da 'Crkva' nije doprinijela ovoj akciji"
Iz Hrvatske biskupske konferencije, čije je sjedište zgrada od oniksa, niti nakon dva dana nismo dobili odgovor na pitanje jesu li donirali novac za Noru.
index.hr
Započeo/la tema :
Priče kruže,a gdje ima dima ima i vatre...eva kant je napisao/la:ako sam dobro shvatila, vi nemate povjerenja u HR vojsku i sumnjate da bi vas namjerno potopila da bi spasila beograd?
Započeo/la tema :
ovo je super rješenje za obranu od poplava..
http://www.geek.hr/clanak/metalna-barijera-za-obranu-od-poplava/
http://www.geek.hr/clanak/metalna-barijera-za-obranu-od-poplava/
Započeo/la tema :
Stranica 4 / 15. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15
Similar topics
» Hrvatski navijači na utakmici u Srbiji i Srbi na utakmici u Hrvatskoj - za ili protiv?
» Čudovište, retard ili samo bolesnik ? Tom Nojvirt - Končita Vurst ( Conchita Wurst)
» Miris kiše na Balkanu (2010)
» Bolesti u starijim danima
» Under the Dome (2013-)
» Čudovište, retard ili samo bolesnik ? Tom Nojvirt - Končita Vurst ( Conchita Wurst)
» Miris kiše na Balkanu (2010)
» Bolesti u starijim danima
» Under the Dome (2013-)
:: Znanost :: Filozofija, psihologija, prirodne i društvene znanosti. :: Prirodne katastrofe i prirodne znanosti
Stranica 4 / 15.