Obilne kiše danima padaju... - POPLAVE U Hrvatskoj, Bosni i Srbiji
+15
Neu
nikolina
FALKON 2
Hunnerkongen
Mihovil
eva kant
Teo
zbracun
Jørgen
Purgy
histrion
m
diabolik.
tanuki
Žužika
19 posters
:: Znanost :: Filozofija, psihologija, prirodne i društvene znanosti. :: Prirodne katastrofe i prirodne znanosti
Stranica 13 / 15.
Stranica 13 / 15. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15
Re: Obilne kiše danima padaju... - POPLAVE U Hrvatskoj, Bosni i Srbiji
damfisk je napisao/la:Pretpostavka je majka svih zajeba.
Tako su i ovi šta ih je poplava uhvatila dobro pretpostavljali da ih poplava neće uhvatit.
Ah pravnik. Ti si znao da će doći do poplave? Jeli ti donio netko pisani dokaz u obliku videa što će se desiti za par dana?
rider331- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija : 314
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Nisam znao da će doći do poplave. Ali nisam znao niti da neće doći do poplave.
I upravo iz tog razloga bi osigurao svoju imovinu od štete od poplave da kojim slučajem živim u blizini rijeke. To je smisao osiguranja.
I upravo iz tog razloga bi osigurao svoju imovinu od štete od poplave da kojim slučajem živim u blizini rijeke. To je smisao osiguranja.
damfisk- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija : 696
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
damfisk je napisao/la:Nisam znao da će doći do poplave. Ali nisam znao niti da neće doći do poplave.
Da je pao avion u selo i porušio kuće.. što bi onda napisao? e da ja živim u tom selu blizu aerodroma ja bi osigurao imovinu.. jer može pasti avion i razj. sve.
ili recimo ona dva tornja u americi... što bi ti rekao na to? e da sam ja tamo radio ja taj dan ne bi došao na posao? ili bi nosio padobran da se možeš bacit sa prozora?
Lako sada bit pametan i govoriti što bi napravio...
Započeo/la tema :
Izvanredna usporedba.
Događaj koji se dogodio jednom u povijesti svijeta (avion namjerno udario u poslovni toranj) izjednačavaš sa događajem koji se događa svake godine (neka rijeka se izlije iz korita)
Reci mi, da li se ti trudiš pronaći takve kretenske usporedbe, ili ti one same dolaze?
Događaj koji se dogodio jednom u povijesti svijeta (avion namjerno udario u poslovni toranj) izjednačavaš sa događajem koji se događa svake godine (neka rijeka se izlije iz korita)
Reci mi, da li se ti trudiš pronaći takve kretenske usporedbe, ili ti one same dolaze?
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
damfisk je napisao/la:Izvanredna usporedba.
Svake godine? aj dobro
damfisk je napisao/la:
Započeo/la tema :
rider331 je napisao/la:
Svake godine? aj dobro
Upravo tako. Svake godine na ovoj planeti neka se rijeka izlije iz korita i poplavi okolno područje.
To znači da je rizik od poplave višestruko veći negoli rizik od zabijanja aviona u poslovni toranj.
Drugim riječima, šansa da će ti se imovina oštetit zbog poplave je puno veća negoli šansa da će ti se imovina oštetit udaranjem aviona u poslovni toranj.
Posljedično, potreba za osiguranjem imovine od poplave je veća od potrebe za osiguranjem imovine od udaranja aviona u poslovni toranj.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
damfisk je napisao/la:
Upravo tako. Svake godine na ovoj planeti neka se rijeka izlije iz korita i poplavi okolno područje.
To znači da je rizik od poplave višestruko veći negoli rizik od zabijanja aviona u poslovni toranj.
Drugim riječima, šansa da će ti se imovina oštetit zbog poplave je puno veća negoli šansa da će ti se imovina oštetit udaranjem aviona u poslovni toranj.
Posljedično, potreba za osiguranjem imovine od poplave je veća od potrebe za osiguranjem imovine od udaranja aviona u poslovni toranj.
aha sad se držiš ovoga
damfisk je napisao/la: (neka rijeka se izlije iz korita)
bravo dam.. bravo ređeni si ljevak nema te nitko. sjedi 5
Započeo/la tema :
Držim se onoga šta sam od početka tvrdio - nitko tim ljudima nije kriv šta nisu osigurali svoju imovinu. Da su se pravovoremeno osigurali, njihovi bi problemi sada bili puno manji.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
damfisk je napisao/la:Držim se onoga šta sam od početka tvrdio - nitko tim ljudima nije kriv šta nisu osigurali svoju imovinu. Da su se pravovoremeno osigurali, njihovi bi problemi sada bili puno manji.
Naravno da im nije nitko kriv. Mislim da bi bilo totalno uredu i humano da se ljudima pomogne u nevolji... tako i njima. A ne da ih se odje** i izjavi.. a tko vam je kriv.. što ste niste osigurali. To je katastrofa! A ne lančani sudar auta koji nisu osigurani.
Započeo/la tema :
Točno.
Isto tako, nije humano ni ljudski ni korektno ni pošteno ni razumno ni objektivno očekivati da država (drugim riječima, porezni obveznici) naknadi kompletnu štetu onima koji su mogli osigurati svoju imovinu od poplave, a to nisu učinili.
Isto tako, nije humano ni ljudski ni korektno ni pošteno ni razumno ni objektivno očekivati da država (drugim riječima, porezni obveznici) naknadi kompletnu štetu onima koji su mogli osigurati svoju imovinu od poplave, a to nisu učinili.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
a zašto si se ti uhvatio komentirati "kretensku" usporedbu, to i nije bila usporedba nego primjer, zašto nisi komentirao ovu usporedbu, naime često se događa da padne avion negdje, zašto ne i na selo?damfisk je napisao/la:Izvanredna usporedba.
a btw, ovolika količina vode koja je proljetos bila u slavoniji nije se dogodila unazad bar 20 godina koliko se ja sjećam, bilo je kritično prije 30-35 godina ali je nakon toga nasip podignut za dva metra, to je o ovome djelu gdje ja živim, ako govoriš o onome gdje se svake godine sava izlijeva tu su premije osiguranja abnormalno skupe, vjerujem da Teo zna više o tome.
rider331 je napisao/la:Da je pao avion u selo i porušio kuće.. što bi onda napisao? e da ja živim u tom selu blizu aerodroma ja bi osigurao imovinu.. jer može pasti avion i razj. sve.
Gabriel- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.09.2013
Broj postova : 2398
Reputacija : 639
Započeo/la tema :
Gabriel je napisao/la:
a zašto si se ti uhvatio komentirati "kretensku" usporedbu,
Zato šta je kretenska.
Gabriel je napisao/la:
to i nije bila usporedba nego primjer,
Ma je li?
Gabriel je napisao/la:
zašto nisi komentirao ovu usporedbu,
Je li to isto bio primjer, a ne usporedba?
Gabriel je napisao/la:
naime često se događa da padne avion negdje, zašto ne i na selo?
Slažem se, to se često događa. Pogotovo onuda kuda lete avioni.
Baš kao šta se često događa da se rijeka izlije iz korita.
Gabriel je napisao/la:
a btw, ovolika količina vode koja je proljetos bila u slavoniji nije se dogodila unazad bar 20 godina koliko se ja sjećam, bilo je kritično prije 30-35 godina, ali je nakon toga nasip podignut za dva metra, to je o ovome djelu gdje ja živim.
Rizik od poplave postoji u porječju svake rijeke. Negdje je taj rizik manji, negdje je veći, ali on uvijek postoji. A ako postoji rizik, onda je razumno i pametno osigurati se od tog rizika.
Onaj tko se ne osigura, mora biti spreman na gubitak u slučaju da se taj rizik realizira.
Gabriel je napisao/la:
ako govoriš o onome gdje se svake godine sava izlijeva tu su premije osiguranja abnormalno skupe, vjerujem da Teo zna više o tome.
Točno, cijene osiguranja rastu sa porastom rizika. Gdje je rizik veći, osiguranje je skuplje.
Ali isto tako se cijene smanjuju sa povećanjem broja korisnika osiguranja. Drugim riječima, da u "rizičnom području" ima više ljudi koji osiguravaju svoju imovinu od tog rizika, premije će biti manje. Jednako tako, dulje korištenje osiguranja smanjuje premiju.
rider331 je napisao/la:Da je pao avion u selo i porušio kuće.. što bi onda napisao? e da ja živim u tom selu blizu aerodroma ja bi osigurao imovinu.. jer može pasti avion i razj. sve.
Ne.
Jer svi avioprijevoznici i svi vlasnici aviona obvezni su naknaditi štetu koju njihovi avioni prouzroče nekome. I u tu svrhu oni su osigurani.
Prema tome, vlasnik aviona i/ili avioprijevoznik bi (preko svojeg osiguranja) nadoknadio štetu koju bi prouzročio pad aviona.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
sve to stoji, točno je da je onima koji su imali osiguranu imovinu ovo lakše podnijeti,
ali pokušaj shvatiti i da nemaju svi novce da bi se osigurali.
Započeo/la tema :
Logično je da nemaju svi novaca da bi se osigurali.
Ali ne vjerujem da baš nitko nema novaca za osiguranje.
Isto tako, teško mi je povjerovat da većina nema novaca za osiguranje.
Ali ne vjerujem da baš nitko nema novaca za osiguranje.
Isto tako, teško mi je povjerovat da većina nema novaca za osiguranje.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
tebi je možda to teško povjerovati, ali takve su na žalost činjenice, ljudi jedva preživljavaju, jest da je u našoj državi statistički prosječna plaća preko 5000 kuna, ali ako uzmeš u obzir koji se podaci uzimaju u statistiku onda je to jako porazna činjenica.
Započeo/la tema :
Ne bih se baš složio...
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :
Da većina onih koji žive u blizini rijeka ne mogu platit osiguranje. (bez obzira na prosječnu plaću u Hrvatskoj)
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Gabriel je napisao/la:sve to stoji, točno je da je onima koji su imali osiguranu imovinu ovo lakše podnijeti,
Da on živi u realnom svijetu možda bi i shvatio, a pošto živit u nekom imagiranom svijetu ... nemoraš očekivati bilo šta logično ...
FALKON 2- Doktor foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 11695
Reputacija : 580
Započeo/la tema :
kako su stari govorili da "Sit gladnom ne vjeruje"
Započeo/la tema :
Ma vidio bi on kako moja desna šaka ruši sa nogu u blackout..
Započeo/la tema :
FALKON 2 je napisao/la:Da on živi u realnom svijetu možda bi i shvatio, a pošto živit u nekom imagiranom svijetu ... nemoraš očekivati bilo šta logično ...
Ja živim u realnom svijetu. Za razliku od tebe, koji se još nisi mrdnuo iz NDH.
Gabriel je napisao/la:kako su stari govorili da "Sit gladnom ne vjeruje"
Kad je netko zadnji put u Hrvatskoj umro od gladi? Možeš li mi to reć?
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
jel vidiš ti navodnike u mojoj rečenici?
Započeo/la tema :
Da.
Navodnici znače da to nije tvoja rečenica nego citiraš tuđe riječi.
Navodnici znače da to nije tvoja rečenica nego citiraš tuđe riječi.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
ne, tada bih koristio quote, navodnici znače da je to izreka, odnosno znači u doslovnom prijevodu da onaj koji ima ne vjeruje ili teško vjeruje onome koji nema. a ako i nije nitko baš umro od gladi, a tim podatkom ne raspolažem pa nebih htio ni govoriti, ima u hrvatskoj i danas gladnih ljudi.
Započeo/la tema :
Stranica 13 / 15. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15
Similar topics
» Hrvatski navijači na utakmici u Srbiji i Srbi na utakmici u Hrvatskoj - za ili protiv?
» Čudovište, retard ili samo bolesnik ? Tom Nojvirt - Končita Vurst ( Conchita Wurst)
» Miris kiše na Balkanu (2010)
» Bolesti u starijim danima
» Under the Dome (2013-)
» Čudovište, retard ili samo bolesnik ? Tom Nojvirt - Končita Vurst ( Conchita Wurst)
» Miris kiše na Balkanu (2010)
» Bolesti u starijim danima
» Under the Dome (2013-)
:: Znanost :: Filozofija, psihologija, prirodne i društvene znanosti. :: Prirodne katastrofe i prirodne znanosti
Stranica 13 / 15.