Motiv fotografiranja: Zima i snijeg
:: Kultura i Zabava :: Umjetnost, fotografija, kazalište :: Fotografija - motivi fotografiranja i izložbe fotografija
Stranica 6 / 6.
Stranica 6 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Gabriel- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.09.2013
Broj postova : 2398Reputacija : 639
Započeo/la tema :
Re: Motiv fotografiranja: Zima i snijeg
ajmo, ajmo, gdje su fotkice zime?
Broj postova : 86925Reputacija : 4928
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:ajmo, ajmo, gdje su fotkice zime?

phoenixos- Nevina dušica
- Registriran/a : 24.08.2014
Broj postova : 163Reputacija : 96
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
divna slika šipka u zimi 

Broj postova : 86925Reputacija : 4928
Započeo/la tema :
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Bravo tanuki
Mihovil- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 08.02.2014
Broj postova : 2142Reputacija : 204
Godina imam : 45
Započeo/la tema :
Hunnerkongen- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 07.09.2009
Broj postova : 3835Reputacija : 533
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Slikano s druge strane jezera ?
Petica!
Petica!
Mihovil- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 08.02.2014
Broj postova : 2142Reputacija : 204
Godina imam : 45
Započeo/la tema :
Wow, prekrasno!

MargaritaBulgakova- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 16.01.2014
Broj postova : 411Reputacija : 60
Započeo/la tema :
Mihovil je napisao/la:Slikano s druge strane jezera ?
Petica!
To mi je uvijek glavno da odem pogledati s druge strane jezera na dvorac. Ne volim se šetati po dvorcu.
@Margarita - thanks

Započeo/la tema :
vrlo lijepo Hunn, šteta što je dan bio tmuran iako i ovaj pastelni kolorit doprinosi ugođaju ali trebao si cropati motiv!
Izvini , opet ja serem jer me nisi pitao za mišljenje, ali jednostavno ne mogu odoljeti kada vidim dobru fotku koja bi mogla biti i bolja, pa kao "samozvani" kritičar skinuo tvoju fotku , pozvao je u PS i vidim da si ti već radio intervencije u PS-u.
kao jednom izuzetno dobrom fotografu na ovom forumu sugeriram ti da više pažnje posvetiš kompoziciji,
moj prijedlog je:

ali eto upitao sam se što znače ovi bijeli obrisi između pozadine i drveća?
trudio se jesi, ali zašto?
Dobar jesi i ne moraš se dokazivati kako bi impresionirao još malobrojne posjetitelje ovog foruma
Izvini , opet ja serem jer me nisi pitao za mišljenje, ali jednostavno ne mogu odoljeti kada vidim dobru fotku koja bi mogla biti i bolja, pa kao "samozvani" kritičar skinuo tvoju fotku , pozvao je u PS i vidim da si ti već radio intervencije u PS-u.
kao jednom izuzetno dobrom fotografu na ovom forumu sugeriram ti da više pažnje posvetiš kompoziciji,
moj prijedlog je:

ali eto upitao sam se što znače ovi bijeli obrisi između pozadine i drveća?
trudio se jesi, ali zašto?
Dobar jesi i ne moraš se dokazivati kako bi impresionirao još malobrojne posjetitelje ovog foruma

Započeo/la tema :
Padao je snijeg, ne možeš si tu pomoći jer je bilo baš odvratno vrijeme, a i previše saturacije. 
Ovak kropanih slika imam već milijun, pošto sam skoro svaki tjedan tamo, a i svidjela mi se ova ''proširena panorama''.
Da koristim photoshop uređivao bi raw fajlove i to bi bilo sto puta drugačije, i po tisućiti put ću ti ponoviti da se ne znam služiti PSom. Koristim ove jednostavne online editore.
Ne dokazujem se nikome, ovo mi je prvi posjet Trakošćanu zimi i odlučio sam ga podjeliti s ostalima. Zbilja jedan predivan doživljaj.

Ovak kropanih slika imam već milijun, pošto sam skoro svaki tjedan tamo, a i svidjela mi se ova ''proširena panorama''.
Da koristim photoshop uređivao bi raw fajlove i to bi bilo sto puta drugačije, i po tisućiti put ću ti ponoviti da se ne znam služiti PSom. Koristim ove jednostavne online editore.
Ne dokazujem se nikome, ovo mi je prvi posjet Trakošćanu zimi i odlučio sam ga podjeliti s ostalima. Zbilja jedan predivan doživljaj.

Započeo/la tema :
potpuno OK i meni je drago što si tu fotku podjelio s nama hmm, preostalim forumašima i nije mi bila namjera omalovažiti tvoju fotku, jer smatram da je dobra, da nije, ne bi se ni osvrnuo na istu, moja namjera "samoprozvanog" kritičara je bila samo u najboljoj namjeri kako bi dobra fotka mogla biti još bolja i ti si razlog zbog toga što navrčam na ovaj forum, ali sve rijeđe, jer više ne nalazim smisla logirati se na ovaj forumHunnerkongen je napisao/la:Padao je snijeg, ne možeš si tu pomoći jer je bilo baš odvratno vrijeme, a i previše saturacije.

i da volio bih ojašnjenje otkuda ta bijela aureola između drveća i pozadine

Započeo/la tema :
Aureola je vjerojatno jer sam koristio sharpness i clarity. Jer je slika bila poprilično anemična s obzirom na gusti snijeg, smanjenu vidljivost i maglu. Tako da sam s sharpness i clarity pokušao izvući da se vide detalji.
Započeo/la tema :
S obzirom na to da imaš vrlo razvijeni osjećaj za fotografiju, preporučio bi ti da svoj fotić koristiš na najbolje mogući način, dakle zaboravi te opcije sharpness i clarity jer se sve to može napraviti i naknadno!Hunnerkongen je napisao/la:Aureola je vjerojatno jer sam koristio sharpness i clarity. Jer je slika bila poprilično anemična s obzirom na gusti snijeg, smanjenu vidljivost i maglu. Tako da sam s sharpness i clarity pokušao izvući da se vide detalji.
sve te opcije koje imaš na svom fotiću možeš napraviti i naknadno ako snimiš fotku u "sirovom" formatu, ali ako koristiš te opcije onda više nemaš druge opcije;
ne znam koji fotić koristiš, ali ako ima mogućnost korištenja raw formata onda je to jedina opcija da se iskoriste mogućnosti tvog fotića!
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :
Stranica 6 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
:: Kultura i Zabava :: Umjetnost, fotografija, kazalište :: Fotografija - motivi fotografiranja i izložbe fotografija
Stranica 6 / 6.