Nalazi krvi i analiza nalaza krvi
+4
Hunnerkongen
nikolina
Melgirl
Neu
8 posters
Stranica 1 / 1.
Nalazi krvi i analiza nalaza krvi
Ajmo. svi ste vadili krv. što vam je bilo problematično?
meni je povišen CRP. 30 JE.
Jel imao tko isti problem?
CRP je skraćenica koja označava C reaktivni protein. Reč je o proteinu koji se proizvodi u jetri. Njegova koncentracija u venskoj krvi se koristi kao značajan biohemiski parametar za mnoga stanja.
Normalna koncentracija CRP - a se smatra do 10mg/l. Ne postoji značajna razlika između referentnih vrednosti za muškarce i žene, niti za životnu dob.
Nenormalno niske vrednosti se mogu naći kod osoba koje su na terapiji lekovima za smanjenje ,,masnoća" u krvi (statinima) ili na terapiji aspirinom.
Visoke vrednosti se mogu očekivati kao posledica pojačanog fizičkog napora, trudnoća (naročito poslednjih nekoliko meseci), uzimanje oralnih kontraceptiva, pušenje i visoka nadmorska visina, a naročito povišene masnoće u serumu (lipemija) i postojanje tzv. Reumatoidnih faktora. Takođe mogu se očekivati i kod kod šećerne bolesti i arterijske hipertenzije.
Pravi značaj međutim u kliničkoj praksi ima porast koncentracije koji je obično karakteristika nekog od navedenih stanja:
Maligna oboljenja (naročito limfomi)
Sistemski lupus eritematodes
Reumatoidni artritis
Vaskulitisi
Infarkt miokarda – visokosenzitivni CRP služi Kao parametar za procenu kardiovaskularnog rizika
Infekcija - naročito bakteriskih u kojima je porast mnogo brži i izraženiji od porasta sedimentacije ili broja leukocita. Kod virusnih infekcija to nije slučaj pa to takođe nekad može biti značajan diferencijalno dijagnostički parametar za razlikovanje bakteriskih i virusnih infekcija
Zapaljenjska oboljenja creva
Pneumokokna pneumonija
Reumatska groznica
Tuberkuloza
Izvor: stetoskop.info
meni je povišen CRP. 30 JE.
Jel imao tko isti problem?
CRP je skraćenica koja označava C reaktivni protein. Reč je o proteinu koji se proizvodi u jetri. Njegova koncentracija u venskoj krvi se koristi kao značajan biohemiski parametar za mnoga stanja.
Normalna koncentracija CRP - a se smatra do 10mg/l. Ne postoji značajna razlika između referentnih vrednosti za muškarce i žene, niti za životnu dob.
Nenormalno niske vrednosti se mogu naći kod osoba koje su na terapiji lekovima za smanjenje ,,masnoća" u krvi (statinima) ili na terapiji aspirinom.
Visoke vrednosti se mogu očekivati kao posledica pojačanog fizičkog napora, trudnoća (naročito poslednjih nekoliko meseci), uzimanje oralnih kontraceptiva, pušenje i visoka nadmorska visina, a naročito povišene masnoće u serumu (lipemija) i postojanje tzv. Reumatoidnih faktora. Takođe mogu se očekivati i kod kod šećerne bolesti i arterijske hipertenzije.
Pravi značaj međutim u kliničkoj praksi ima porast koncentracije koji je obično karakteristika nekog od navedenih stanja:
Maligna oboljenja (naročito limfomi)
Sistemski lupus eritematodes
Reumatoidni artritis
Vaskulitisi
Infarkt miokarda – visokosenzitivni CRP služi Kao parametar za procenu kardiovaskularnog rizika
Infekcija - naročito bakteriskih u kojima je porast mnogo brži i izraženiji od porasta sedimentacije ili broja leukocita. Kod virusnih infekcija to nije slučaj pa to takođe nekad može biti značajan diferencijalno dijagnostički parametar za razlikovanje bakteriskih i virusnih infekcija
Zapaljenjska oboljenja creva
Pneumokokna pneumonija
Reumatska groznica
Tuberkuloza
Izvor: stetoskop.info
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Re: Nalazi krvi i analiza nalaza krvi
taj CRP sam ja imao povišen kod upale slijepog crijeva 50mg/l mi je bio
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
i kak si izliječio
Započeo/la tema :
operirali su mi slijepo crijevo, 2 tjedna sam bio pod antibioticima koji se dobivaju u venuNeu je napisao/la:i kak si izliječio
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
de nemoj me plašit.Teo je napisao/la:
operirali su mi slijepo crijevo, 2 tjedna sam bio pod antibioticima koji se dobivaju u venu
Započeo/la tema :
offf
Čekaj malo..kakve veze ima slijepo crijevo s proljevom? Upala crvuljka se događa i tad se on jednostavno odstrani. I to je nevezano za probavne smetnje jer crvuljak definitivno nije dio probavnog trakta makar se nalazi u crijevima.
Melgirl- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 26.04.2012
Broj postova : 270
Reputacija : 79
Započeo/la tema :
Čim ti je CRP povišen znaći da imaš neku bakterisku upalu u organizmu i daj taj tvoj proljev nije virusni...
Kad npraviš sve pretrage znat ćeš šta ti je ...
I nije strašno to 30 inaće zna kod mene biti kada imam početak upale pluća i do 150,a znalo je nekada biti i preko 200 ..tako da se nezamaraj previše sa time... jesi dobila kakve tablete?
Kad npraviš sve pretrage znat ćeš šta ti je ...
I nije strašno to 30 inaće zna kod mene biti kada imam početak upale pluća i do 150,a znalo je nekada biti i preko 200 ..tako da se nezamaraj previše sa time... jesi dobila kakve tablete?
nikolina- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 30.06.2012
Broj postova : 4639
Reputacija : 482
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
Sinersul.
jel to dobro?
meni je 30.3.
Prema vrijednostima visoko osjetljivog CRP-a (tzv. high sensitivity - hs-CRP) može se procijeniti rizik od kardiovaskularnih bolesti:
hs-CRP manji od 1 mg/L - nizak rizik
hs-CRP od 1-3 mg/L - umjeren rizik
hs-CRP veći od 3 mg/L - visok rizik.
jel to dobro?
meni je 30.3.
Prema vrijednostima visoko osjetljivog CRP-a (tzv. high sensitivity - hs-CRP) može se procijeniti rizik od kardiovaskularnih bolesti:
hs-CRP manji od 1 mg/L - nizak rizik
hs-CRP od 1-3 mg/L - umjeren rizik
hs-CRP veći od 3 mg/L - visok rizik.
Započeo/la tema :
Vjerujem da su dobre doktor zna šta treba prepisat i nemoj se previše zamarati sa tih 30,jel nije to tako strašno kako pišu po netu ...
Započeo/la tema :
Ovo kako pišu po netu izgleda brutalno. Mislim...
Pozitivan CRP test daje informaciju o postojanju upalnih zbivanja u organizmu, među kojima su najčešća karcinom, bolesti vezivnog tkiva, infarkt srca, infekcije, upalne bolesti crijeva, lupus eritematodes, pneumokokna upala pluća, reumatoidni artritis, reumatska groznica, tuberkuloza, itd.
I ono, stave karcionom na prvo mjesto. Pa jel žele da čitatelja srce opizdi od straha?
Pozitivan CRP test daje informaciju o postojanju upalnih zbivanja u organizmu, među kojima su najčešća karcinom, bolesti vezivnog tkiva, infarkt srca, infekcije, upalne bolesti crijeva, lupus eritematodes, pneumokokna upala pluća, reumatoidni artritis, reumatska groznica, tuberkuloza, itd.
I ono, stave karcionom na prvo mjesto. Pa jel žele da čitatelja srce opizdi od straha?
Započeo/la tema :
Zato i ne citam na netu o bolestima....
Započeo/la tema :
isto kao i ja, da čitam ne bi bilo bolesti od koje ne bolujemnikolina je napisao/la:Zato i ne citam na netu o bolestima....
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
dobro je dok boluješ samo, ja sam već par puta umiralaTeo je napisao/la:isto kao i ja, da čitam ne bi bilo bolesti od koje ne bolujem
ne treba čitat to sve ,kao ni moguče nuspojave na tabletama ,jel tamo što pišu to je užas,odmah me isplaše da sve simtome dobijem odjednom ...
Započeo/la tema :
Zadnji nalaz krvi je u redu. Gama je normalna, nisam alkoholičar
Hunnerkongen- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 07.09.2009
Broj postova : 3835
Reputacija : 533
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Kako stoje AST, ALT, ALP i biliburini jesu li i oni u normaliHunnerkongen je napisao/la:Zadnji nalaz krvi je u redu. Gama je normalna, nisam alkoholičar
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
Zanimljivo je da se ženske bolesti kao što su karcinom maternice ili jajnika ne može otkrit preko krvne slike, jednostavno nema parametra za otkrivanje tih zločudnih ženskih bolesti. Tu pomaže samo UZV!
Lenica- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2780
Reputacija : 110
Započeo/la tema :
Krv vadila u petak ,dobila nalaz sve ok ,osim željeza imam 1.9,a dopušteno 8-30...
Doktor me pita kako uopće hodam ,a ja se osjećam super....ako zanemarim malo malo padanje mraka na oći,bol u nogama i ledima i umor...
Naravno odmah mi trudnocu prikačili jel se to kod žena dešava kada su trudne,možete prepostavit kada sam muža nazvala kakvo je letanije dobio mada pijem tablete šanse za trudnocu su 0% ,ali opet za svaki slucaj nek se priredi ....
Sad me zanima jel imao ko od vas tako nisko željezo i kako ste ga uspijeli nadopuniti,dobila sam tablete ,ali to piti najmanje 1god. kako on kaže ,mi je prevše....
Dajte vaše savjet ...
I bez zelenjave molim...
Doktor me pita kako uopće hodam ,a ja se osjećam super....ako zanemarim malo malo padanje mraka na oći,bol u nogama i ledima i umor...
Naravno odmah mi trudnocu prikačili jel se to kod žena dešava kada su trudne,možete prepostavit kada sam muža nazvala kakvo je letanije dobio mada pijem tablete šanse za trudnocu su 0% ,ali opet za svaki slucaj nek se priredi ....
Sad me zanima jel imao ko od vas tako nisko željezo i kako ste ga uspijeli nadopuniti,dobila sam tablete ,ali to piti najmanje 1god. kako on kaže ,mi je prevše....
Dajte vaše savjet ...
I bez zelenjave molim...
Započeo/la tema :
kakav UVZ,papa test draga moja otkriva sve...Lenica je napisao/la:Zanimljivo je da se ženske bolesti kao što su karcinom maternice ili jajnika ne može otkrit preko krvne slike, jednostavno nema parametra za otkrivanje tih zločudnih ženskih bolesti. Tu pomaže samo UZV!
zato se ne zajebajite već svakih 1 i pol godinu na pregled i nema brige,ako vi ne mislite na vaše tijelo ko će
Započeo/la tema :
Zadnji put sam bio potpuno zdrav po nalazu izvađene krvi. Nemam nikakvih poteškoća.
rider331- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija : 314
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Meni je u zadnjem nalazu bilirubin povećan... al to je mom doktoru sve ok haha
Nemo- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 10.01.2015
Broj postova : 2099
Reputacija : 163
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
Melgirl je napisao/la:Čekaj malo..kakve veze ima slijepo crijevo s proljevom? Upala crvuljka se događa i tad se on jednostavno odstrani. I to je nevezano za probavne smetnje jer crvuljak definitivno nije dio probavnog trakta makar se nalazi u crijevima.
Tebi je to sa slijepim crijevom očigledno jednostavno, onako odstranš crvuljak i pustiš čovjeka drugi dan doma iz bolnice. Srećom da me nije osoba kao ti operirala jer bih već bio mrtav. Meni su vađenjem tog CRP spriječili sepsu.
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
Similar topics
» Masnoća u krvi
» Davanje krvi
» Alkohol i vožnja u alkoholiziranom stanju
» Jel se bojite vađenja krvi? igli?
» Može li zbog lijekova doć do zatrovanja krvi?
» Davanje krvi
» Alkohol i vožnja u alkoholiziranom stanju
» Jel se bojite vađenja krvi? igli?
» Može li zbog lijekova doć do zatrovanja krvi?
Stranica 1 / 1.