Biblija o homoseksualnosti - navodi da je homoseksualnost grijeh - da li ga vi smatrate grijehom?
+12
Dr.Kiyu
Hunnerkongen
tanuki
Noidan Kirot
bokaso1
zagorac
Teo
Hell
slavonka
filmoljupka
zbracun
Neu
16 posters
:: Društvo :: Moralno ili nemoralno - prihvatljivo ili neprihvatljivo - osuđujete ili odbravate :: Homoseksualci i homoseksualnost, Transrodnost, transvestiti i transvestitkinje
Stranica 1 / 3.
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Biblija o homoseksualnosti - navodi da je homoseksualnost grijeh - da li ga vi smatrate grijehom?
Ne lijegaj s muškarcem kako se liježe sa ženom! To bi bila grozota. (Levitski zakonik 18,22 JB)
Nije vas zahvatila druga kušnja osim ljudske. Ta vjeran je Bog: neće pustiti da budete kušani preko svojih sila, nego će s kušnjom dati i ishod da možete izdržati. (1 Korinćanima 10,13 JB).
Ne lijegaj s muškarcem kako se liježe sa ženom! To bi bila grozota. (Levitski zakonik 18,22 JB)
Nije vas zahvatila druga kušnja osim ljudske. Ta vjeran je Bog: neće pustiti da budete kušani preko svojih sila, nego će s kušnjom dati i ishod da možete izdržati. (1 Korinćanima 10,13 JB).
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Re: Biblija o homoseksualnosti - navodi da je homoseksualnost grijeh - da li ga vi smatrate grijehom?
Da. Čovjek se mora boriti protiv raznih napasti i devijacija, pa bi tako trebao i sa time. U današnjem društvu se neke devijacije stavljaju u rang kriminala, dok se ova smatra čak i poželjnom.
Dakle, trebalo bi pogledati koji puta i u Bibliju i razmisliti malo o tome šta je unutra. Usprkos nečijih zaključaka i mišljenja, tamo ima i dobrih stvari koje nas mogu uputiti u to šta je u redu, a šta nastranost.
Dakle, trebalo bi pogledati koji puta i u Bibliju i razmisliti malo o tome šta je unutra. Usprkos nečijih zaključaka i mišljenja, tamo ima i dobrih stvari koje nas mogu uputiti u to šta je u redu, a šta nastranost.
zbracun- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
Re: Biblija o homoseksualnosti - navodi da je homoseksualnost grijeh - da li ga vi smatrate grijehom?
grijeh je onome tko je vjernik ali po tome kako su nama prije prve pričesti rekli,grijeh je i prelaziti cestu gdje nema zebre jer time ugrožavaš svoj život. menije to samo neprirodno i nezamislivo,a s obzirom da se mogu nazvati vjernikom bez obzira što nisam svakenedjelje u crkvi,je grijeh je.
filmoljupka- Nevina dušica
- Registriran/a : 10.01.2013
Broj postova : 22
Reputacija : 20
Godina imam : 39
Započeo/la tema :
Biblija je mnoge stvari okarakterizirala kao grijeh, pa nam to nimalo ne smeta.
slavonka- Junior
- Registriran/a : 04.02.2011
Broj postova : 913
Reputacija : 44
Započeo/la tema :
... naravno da ne jer sam i sam gay.
Hell- Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa) - Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
da nije grijeh nebi bili uništeni zbog sodomije gradovi Sodoma, Gomora, Adma i Sebojam
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Teo je napisao/la:da nije grijeh nebi bili uništeni zbog sodomije gradovi Sodoma, Gomora, Adma i Sebojam
Jeee. To sam ja rekao u drugoj temi. A ljudsko preokretanje svega i svačega je bezgranično. Danas nešto dižu u nebesa, sutra po tome pljuju. I obrnuto. Kako se kome digne, tako će proglasiti nešto dobrim, normalnim, bez obzira na sve. I opet, i obrnuto. E, ja se ne priklanjam takvima, nego imam neke malo čvršće i trajnije kriterije.
zbracun- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
bog je stvorio muško i žensko,a ne neku definitivnu glupost muški s muškim i ženska s ženskom
zagorac- Nevina dušica
- Registriran/a : 26.12.2010
Broj postova : 69
Reputacija : 5
Godina imam : 44
Započeo/la tema :
E JA GA NE SMREHOM JA GA SMATRAM PSIHICKIM POREMECAJEM i te ljude smatram bolesnim ljudima kojima treba pomoci ako to zele.....
Nebi ih nikako diskreditovao kao ljude samo ako su losi ljudi.......
Nebi ih nikako diskreditovao kao ljude samo ako su losi ljudi.......
bokaso1- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija : 663
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:Biblija o homoseksualnosti - navodi da je homoseksualnost grijeh - da li ga vi smatrate grijehom?
Gornja rečenica je intonirana kao da se radi o osobnom odabiru.
Homoseksualcem se ne postaje, čovjek se takav rađa.
Bog je s tim osobama imao takav plan, dakle - nema riječi o grijehu.
Noidan Kirot- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 22.12.2009
Broj postova : 392
Reputacija : 73
Započeo/la tema :
frombr je napisao/la:
daj navedi primjer o kakvom je planu riječ, obrazloži
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
znaš li da je i muško ženski seks grijeh ukoliko nije u svetom braku...i ukoliko nije u svrhu reprodukcije?zbracun je napisao/la:Dakle, trebalo bi pogledati koji puta i u Bibliju i razmisliti malo o tome šta je unutra.
tako jeslavonka je napisao/la:Biblija je mnoge stvari okarakterizirala kao grijeh, pa nam to nimalo ne smeta.
Božji plan, "Čudesni su putovi gospodnji!"Teo je napisao/la:
daj navedi primjer o kakvom je planu riječ, obrazloži
zar tu ima mjesta za pitanja, odgovore ili obrazloženja?
Gost- Gost
u staroj grčkoj, koju smatramo koljevkom civilizacije, homoseksualizam je bio prihvačen, i o tome postoje spisi daleko mjerodavniji od jedne knjige bajkica koja se zove biblija!
osim toga biblija je samo knjiga koja je nekada napisana i prilagođena , aktualnoj vjeri, pa je tako stari zavijet poprilično potisnut, jer su tamo zabavne i smješne nevjerojatne pričice,
novi zacjet se sada koristi,
ali ako čitamo novi zavjet između redova, onda je jedini ispravni zaključak da je isus bio homoseksualac, impotentan ili nešto treće
židov koji se nikada nije ženio,
tradicija kc koja podržava apstinenciju od seksa?
dali je isus bio peder ili impotentan?
to je pitanje koje se nameće u čitanju novog zavjeta i evanđelja!
osim toga biblija je samo knjiga koja je nekada napisana i prilagođena , aktualnoj vjeri, pa je tako stari zavijet poprilično potisnut, jer su tamo zabavne i smješne nevjerojatne pričice,
novi zacjet se sada koristi,
ali ako čitamo novi zavjet između redova, onda je jedini ispravni zaključak da je isus bio homoseksualac, impotentan ili nešto treće
židov koji se nikada nije ženio,
tradicija kc koja podržava apstinenciju od seksa?
dali je isus bio peder ili impotentan?
to je pitanje koje se nameće u čitanju novog zavjeta i evanđelja!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:ali ako čitamo novi zavjet između redova
Ti si rekao da si jednom davno pročitao bibliju.
Hunnerkongen- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 07.09.2009
Broj postova : 3835
Reputacija : 533
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
jesam 1976 g u JNA, pažljivo i koncentrirano kada sam imao viška vremena, i vračao sam se i pokušao razumjeti nešto što mi nije baš uvijek uspjevalo,Hunnerkongen je napisao/la:
Ti si rekao da si jednom davno pročitao bibliju.
ali dio toga je ostalo u sjećanju pa mogu raspravljati sa vjernicima poput tebe koji NISTE PROČITALI bibliju,
pročitao sam i knjigu mormona koja se bazira na zapisima sa zlatnih pločica a i budističku knjigu mrtvih, imao sam namjeru pročitati i kuran, ali s obzirom da mi se život bliži kraju, ne želim se više opterećivati tim bedastočama!
Započeo/la tema :
Čudno, u ovih 5 godina nisi skužio da sam ateist odnosno da sam rodnovjeran.
Započeo/la tema :
Nije grijeh
Uostalom znanstveno je dokazana cinjenica da to jel neko homo ili nije nije stvar osobnog izbora nego se tako rađaju ljudi i ostali primati...
Uostalom znanstveno je dokazana cinjenica da to jel neko homo ili nije nije stvar osobnog izbora nego se tako rađaju ljudi i ostali primati...
Dr.Kiyu- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 04.09.2009
Broj postova : 4084
Reputacija : 308
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
gle , ne čitam te zato što se s tobom valjda nisam posvadio
tvoji postovi su kratki, pa nemoj na osnovu toga očekivati da znam što ti znaš,
izvini ali u th 5 g nisi mi ušao u memoriju,
ti si za mene samo jedan u nizu kojeg ne pamtim,
s obzirom da imam više deklariranih mrzitelja na forumu, tvoj nick mi ne znači ništa,
dem fisku-
u prevodu prokletom fiškalu znam gotovo sve,
a o tebi ništa,
ali sada si me eto zainteresirao;
ne želim guglati i priznajem da nemam pojma što znači pojam rodnovjeran,
pa bi mi bilo drago objašnjenje tog pojma!
s obzirom da imam više deklariranih mrzitelja na forumu, tvoj nick mi ne znači ništa,
dem fisku-
a o tebi ništa,
Započeo/la tema :
Čudno?Hunnerkongen je napisao/la:Čudno, u ovih 5 godina nisi skužio da sam ateist odnosno da sam rodnovjeran.
Gost- Gost
tanuki je napisao/la:gle , ne čitam te zato što se s tobom valjda nisam posvadio
dem fisku-
a o tebi ništa,
Vraćanje korjenima, precima i prirodi.
Započeo/la tema :
frombr je napisao/la:
Naravno da je odabir , kao i heteroseksualnost , biseksualnost ....
frombr je napisao/la:
Kakav plan, i ja bih voljela procitati i isto
tako me zanima smatras li ti da je homoseksualnost bolest , devijacija ...?
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
Kakav odabir? Ja nisam birala da me privlače muškarci, niti da me žene uopće ne .
slavonka- Junior
Započeo/la tema :
niti ja nisam birao da slušam glazbu, ali sam odabrao što ću slušati, što mi najviše odgovara. Nisam birao da živim među ljudima, ali sam odabrao s kim ću se družiti, nisam birao da nosim odjeću ali sam odabrao što ću nositi.
Kada imaš više opcija, normalno da se radi o odabiru.
Kada imaš više opcija, normalno da se radi o odabiru.
Započeo/la tema :
Po vama, dakle, ja bih sada mogla odabrati da me malo privlače žene?
Tek tako.
Tek tako.
slavonka- Junior
Započeo/la tema :
slavonka je napisao/la:Kakav odabir? Ja nisam birala da me privlače muškarci, niti da me žene uopće ne .
Sve nase seksualne reakcije su stecene, naucene ,a ne urodene
kao takve su nas odabir.
Evo Hun je vrlo jednostavno i jasno objasnio,
ista vise napisat , nema potrebe.
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» Biblija i vanzemaljci
» Biblija:Božja knjiga ili ne?
» Moj grijeh (Mi Pecado)
» Smatrate li sebe pismenom osobom?
» Čizmice koje smatrate da su vam lijepe
» Biblija:Božja knjiga ili ne?
» Moj grijeh (Mi Pecado)
» Smatrate li sebe pismenom osobom?
» Čizmice koje smatrate da su vam lijepe
:: Društvo :: Moralno ili nemoralno - prihvatljivo ili neprihvatljivo - osuđujete ili odbravate :: Homoseksualci i homoseksualnost, Transrodnost, transvestiti i transvestitkinje
Stranica 1 / 3.