Je li marihuana droga - smatrate li marihuanu drogom?
+22
rihanna
valentino
Hate
Franjo
MissShinigami
Angie
scorpio57
tanuki
Amyicha
Mahidevran 97
evitaa
Iron Man
m
suki
Southernman
zbracun
pustinja
Teo
Prop
Mass
Turrican
Neu
26 posters
:: Društvo :: Moralno ili nemoralno - prihvatljivo ili neprihvatljivo - osuđujete ili odbravate :: Droga, alkohol, cigarete
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Je li marihuana droga - smatrate li marihuanu drogom?
Re: Je li marihuana droga - smatrate li marihuanu drogom?
[You must be registered and logged in to see this image.]
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Vrhovni sud Republike Hrvatske ponovno je u slučaju jednog građanina kojeg je policija privela zbog sadnje nekoliko biljaka marihuane, a nadležni lokalni Županijski sud osudio za stavljanje u promet ilegalnih opojnih sredstava, poništio presudu uz obrazloženje da je riječ o beznačajnom djelu od kojeg nema štete za društvo ni pojedinca već, štoviše, u obrazloženju presude piše da je konkretni građanin travu sadio zbog bolesti i na taj način liječio simptome teške i neizlječive bolesti, multiple skleroze. Tom presudom još jednom ispada da su pravnici na hrvatskom Vrhovnom sudu pametniji, humaniji i za golemu glupost 20 godina hrvatske jadne politike, daleko napredniji od svih dosadašnjih vlasti i vlada, a pogotovo ministarstava zdravstva i zdravlja, kako kome bilo draže, pogotovo onoga posljednjega kojega je vodio ginekolog Darko Milinović koji se upravo trudi smjestiti na čelo zadrtoga i do boli u odnosu na problematiku marihuane nedokazanoga HDZ-a čija još uvijek aktualna šefica misli da je trava baba roga i da čim zapališ joint postaneš junkie gori od Keith Richardsa u najboljim danima.
[You must be registered and logged in to see this link.] je lijek, to je činjenica
Danas je u svijetu općepoznato i općeprihvaćeno da je marihuana sjajan lijek i da ublažava simptome u cijelom nizu bolesti, ali što to znači generacijama hrvatskih političara, bili iz redova zadrtih tradicionalista ili ovih drugih, što nemaju muda. Niti znaju niti ih je briga, a trava je samo metafora koliko ono ne znaju ni o čemu niti ih je briga i za što osim da smjeste udobno svoje debele beskorisne guzice u euro sustav na štetu sviju nas. Pitanje marihuane, biljke koju majka priroda pušta da raste otkad biljke uopće rastu, a ljudska zloća ju je iza zakona stavila zbog poznatih, monopolističkih i prilično zločestih razloga tek nedavno, sjajna je metafora ljudske gluposti i zloće nadasve. Kad dovoljno puta ponoviš laž, ona neminovno postaje istinom, a ova laž predugo se ponavlja iako se iz aviona vidi koliko su razlozi zabrane te biljke glupi i štetni za cijelo društvo, a najviše pojedince koji posade malo trave, završe iza rešetaka gdje diplomiraju za vrhunskog kriminalca i onda su teret za društvo, obitelj i sebe. Tako uljuđena, demokratska država proizvodi debile, u ime Hrvatstva, Boga i tradicije, sjeme im se zatrlo.
Vrlo zanimljiv dio teksta o marihuani , cijeli mozete procitat u linku.
>>Vrhovni sud Republike Hrvatske: Marihuana je lijek! <<
[You must be registered and logged in to see this link.] je lijek, to je činjenica
Danas je u svijetu općepoznato i općeprihvaćeno da je marihuana sjajan lijek i da ublažava simptome u cijelom nizu bolesti, ali što to znači generacijama hrvatskih političara, bili iz redova zadrtih tradicionalista ili ovih drugih, što nemaju muda. Niti znaju niti ih je briga, a trava je samo metafora koliko ono ne znaju ni o čemu niti ih je briga i za što osim da smjeste udobno svoje debele beskorisne guzice u euro sustav na štetu sviju nas. Pitanje marihuane, biljke koju majka priroda pušta da raste otkad biljke uopće rastu, a ljudska zloća ju je iza zakona stavila zbog poznatih, monopolističkih i prilično zločestih razloga tek nedavno, sjajna je metafora ljudske gluposti i zloće nadasve. Kad dovoljno puta ponoviš laž, ona neminovno postaje istinom, a ova laž predugo se ponavlja iako se iz aviona vidi koliko su razlozi zabrane te biljke glupi i štetni za cijelo društvo, a najviše pojedince koji posade malo trave, završe iza rešetaka gdje diplomiraju za vrhunskog kriminalca i onda su teret za društvo, obitelj i sebe. Tako uljuđena, demokratska država proizvodi debile, u ime Hrvatstva, Boga i tradicije, sjeme im se zatrlo.
Vrlo zanimljiv dio teksta o marihuani , cijeli mozete procitat u linku.
>>Vrhovni sud Republike Hrvatske: Marihuana je lijek! <<
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
+ evitaa
kad pomislim da nemam dodirnih točaka sa evitom, uvijek me iznenadi!
što ti je virtuala
kad pomislim da nemam dodirnih točaka sa evitom, uvijek me iznenadi!
što ti je virtuala
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
droga je od toga se kreće...da je samo u med.svrhje ok no ovi balavci se napuše pa kasnije prelaze na teže..
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:droga je od toga se kreće...da je samo u med.svrhje ok no ovi balavci se napuše pa kasnije prelaze na teže..
Kuda se krece?
U pakao droge?
Koja budalastina.
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:Marihuanu smatram lakšom drogom i mislim da su oni koji ju učestalo konzumiraju ovisnici o travi.
Ne možeš postat ovisan o marihuani.
Southernman je napisao/la:Većina onih koji puše travu nakon nekon vremena prelaze na nešto jače ako im je to dostupno i naravno ako je besplatno.
False.
Jako mali postotak ljudi prelazi sa marihuane na drogu. (real drugs)
To je isto ko da napišeš da ljudi prelaze sa duhana /cigareta) na speed.
Hate- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija : 791
Započeo/la tema :
više ne, nego da
veća droga su cigarete.. glupe cigare, puj puj
ono.. ok je, ali da ne prijeđe u naviku.. malo rekreativno onako
edit: netko spomeni da je ljekovita
zanimljivo kako sam iz razvojne psihologije učila da djeca, kojima su majke pušile travu u trudnoći, postigla bolje rezultate od vršnjaka u igrama gdje se ogleda pamćenje i slično.. to mi bijaše pomalo čudno/smiješno, a žele ju prikazati u knjizi kao lošu, bez da su naveli nešto loše u vezi nje
veća droga su cigarete.. glupe cigare, puj puj
ono.. ok je, ali da ne prijeđe u naviku.. malo rekreativno onako
edit: netko spomeni da je ljekovita
zanimljivo kako sam iz razvojne psihologije učila da djeca, kojima su majke pušile travu u trudnoći, postigla bolje rezultate od vršnjaka u igrama gdje se ogleda pamćenje i slično.. to mi bijaše pomalo čudno/smiješno, a žele ju prikazati u knjizi kao lošu, bez da su naveli nešto loše u vezi nje
Angie- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 2785
Reputacija : 296
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
No. Ako se mene pita to je kao cigarete, maybe cak i manje stetno.
Prosli mjesec je kod nas dosla policija odrzat sat protiv marihuane i zapravo jedino sto su rekli protiv nje je da je ilegalna.
Prosli mjesec je kod nas dosla policija odrzat sat protiv marihuane i zapravo jedino sto su rekli protiv nje je da je ilegalna.
MissShinigami- Nevina dušica
- Registriran/a : 22.12.2012
Broj postova : 55
Reputacija : 19
Započeo/la tema :
To su sve nazivi za Indijsku konoplju, lat. Cannabis sativa. To je biljka za koju jednu tvrde kako je lijek, a drugi droga. ''Marihuana je droga'', rekao nam je dr. sc. Ante Bagarić, psihijatar Klinike za ovisnosti bolnice Vrapče.
Doktorica Ines Lazibat, voditeljica odjela za demijelinizacijske bolesti pri Zavodu za neurologiju KBC Dubrava, ističe kako su neka klinička istraživanja pokazala kako medicinski kanabis može imati primjenu u liječenju multiple skleroze. ''Može imati primjenu, ali isključivo kao simptomatska terapija namijenjena ublažavanju mišićnog spazma i neuropatske boli'', objasnila je Lazibat.
Naša ekipa posjetila je i osobe koje koriste marihuanu, ali isključivo za vlastite potrebe i to kako bi liječili bolest.
''To je droga, ali i svi lijekovi, svi ti kemijski preparati koje liječnik pripisuje na recept je droga. Znam da je to kažnjivo, ali meni marihuana pomaže'', rekao nam je naš sugovornik koji boluje od multiple skleroze.
izvor:dnevnik.hr
eto, što sad kažete? ovo je bilo u provjerenom.
Doktorica Ines Lazibat, voditeljica odjela za demijelinizacijske bolesti pri Zavodu za neurologiju KBC Dubrava, ističe kako su neka klinička istraživanja pokazala kako medicinski kanabis može imati primjenu u liječenju multiple skleroze. ''Može imati primjenu, ali isključivo kao simptomatska terapija namijenjena ublažavanju mišićnog spazma i neuropatske boli'', objasnila je Lazibat.
Naša ekipa posjetila je i osobe koje koriste marihuanu, ali isključivo za vlastite potrebe i to kako bi liječili bolest.
''To je droga, ali i svi lijekovi, svi ti kemijski preparati koje liječnik pripisuje na recept je droga. Znam da je to kažnjivo, ali meni marihuana pomaže'', rekao nam je naš sugovornik koji boluje od multiple skleroze.
izvor:dnevnik.hr
eto, što sad kažete? ovo je bilo u provjerenom.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Ma kakva droga, dobra mara je zlata vrijedna..
Franjo- Nevina dušica
- Registriran/a : 08.06.2013
Broj postova : 5
Reputacija : 0
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
I alkohol, kava i cigarete su droga, pa što sad? Razlika je samo što je ovo legalno. I da. Još su i štetne za razliku od spomenutog. Pa gdje bi farmacija dospjela kad bi ovo bilo legalno. Nigdje.
Hate- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija : 791
Započeo/la tema :
Pravo veli Franjo...
valentino- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 30.05.2013
Broj postova : 1606
Reputacija : 261
Godina imam : 15
Započeo/la tema :
nije to je nešto s čime se rado opuštam povremeno
užitak koji slavu zaslužuje
užitak koji slavu zaslužuje
rihanna- Nevina dušica
- Registriran/a : 24.12.2008
Broj postova : 188
Reputacija : 9
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Uz nju je život lakši i ljepši.
duje0203- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 27.08.2013
Broj postova : 180
Reputacija : 24
Godina imam : 105
Započeo/la tema :
Najveća droga je hrana. Bez nje nikako ne možeš, a rijetko ti pravi užitak . Marihuana je vrlo dobar lijek i baš zato je proglašena drogom. A o ostalim značajkama same biljke ne treba ni govorit. Ima jako puno koristi (bar je bilo dok je nisu zabranili).
zbracun- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
Studiju o utjecaju marihuane na mozak napravili su znanstvenici sa Sveučilišta Wisconsin.
Česta konzumacija marihuane je u novom istraživanju američkih znanstvenika povezana s promjenama u razvoju mozga starijih tinejdžera.
Utvrđeno je kako konzumacija marihuane jednom tjedno može rezultirati razvojem ovisnosti i neurokognitivnih oštećenja.
Konzumacija marihuane je povezana s promjenama strukture mozga te pojavom abnormalnosti u sivoj moždanoj tvari ključnoj za inteligenciju.
Utvrđeno je i kako je češća konzumacija marihuane povezana s većim rizikom za sudjelovanje u prometnim nesrećama te razvoj kroničnog bronhitisa. [plivazdravlje]
cudaprirode.com
Česta konzumacija marihuane je u novom istraživanju američkih znanstvenika povezana s promjenama u razvoju mozga starijih tinejdžera.
Utvrđeno je kako konzumacija marihuane jednom tjedno može rezultirati razvojem ovisnosti i neurokognitivnih oštećenja.
Konzumacija marihuane je povezana s promjenama strukture mozga te pojavom abnormalnosti u sivoj moždanoj tvari ključnoj za inteligenciju.
Utvrđeno je i kako je češća konzumacija marihuane povezana s većim rizikom za sudjelovanje u prometnim nesrećama te razvoj kroničnog bronhitisa. [plivazdravlje]
cudaprirode.com
Započeo/la tema :
Da ...Neu je napisao/la: Je li marihuana droga ? [/b]
nikolina- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 30.06.2012
Broj postova : 4639
Reputacija : 482
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
Naravno da je droga, i naravno da ima negativnog utjecaja na inteligenciju.
Mihovil- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 08.02.2014
Broj postova : 2145
Reputacija : 204
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
Kao i nikotin i alkohol.
damfisk- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija : 696
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
"Marihuana nije štetna za zdravlje" izjava je koju vjerojatno više nećete tako često čuti.
Istraživanje je otkrilo da kanabis nije bezazlena biljka, odnosno da je pušenje marihuane itekako štetno za ljudsko zdravlje. Vrlo lako stvara ovisnost, prouzročuje probleme s mentalnim zdravljem i "otvara vrata" teškim drogama, neki su od zaključaka znanstvenika Waynea Halla, savjetnika pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, koji je ovim istraživanjem postavio jake argumente protiv onih koji negiraju štetnost ove biljke, piše Daily Mail.
– Jedan od šest tinejdžera koji redovito puše marihuanu postaju ovisni o njoj.
– Učenici i studenti koji puše marihuanu imaju lošije rezultate u školi.
– Marihuana udvostručuje rizik od razvoja psihičkih poremećaja, uključujući shizofreniju i koči intelektualni razvoj.
– Jedan od deset odraslih postat će ovisni o marihuani, a veća je vjerojatnost da će oni koji je redovno konzumiraju lakše "prijeći" na teže droge.
– Udvostručuje se rizik od prometnih nesreća kod osoba koje su pušile marihuanu pa sjele za upravljač vozila.
– Pušenje marihuane u trudnoći prouzročuje manju porođajnu težinu djeteta.
"Ako kanabis ne stvara ovisnost, onda je ne stvaraju ni alkohol ni heroin", tvrdi Hall izražavajući zabrinutost što sve veći broj mladih puši marihuanu. Napominje da se marihuanom osoba ne može predozirati kao,, primjerice, s kokainom, ali ipak to ne umanjuje činjenicu da je štetna jer, navodi, "dugotrajna uporaba marihuane povećava rizik od raka, bronhitisa i srčanog udara." izvor: večernji.hr
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Odvikavanje od kanabisa može biti jednako teško kao odvikavanje od heroina, pokazuje istraživanje. Teški ovisnici doživljavaju depresije, nemir i nesanicu pri odvikavanju, a čak i nakon njega manje od polovice ih se može kontrolirati šest mjeseci prije ponovnog konzumiranja. » Orange news
Započeo/la tema :
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Marihuana - Jeste li pušili ikada marihuanu? Što mislite o tome?
» Provjerite vaše poznavanje droga!
» Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?
» Treba li marihuana u HRV biti legalna i zašto
» Od 2013. posjedovanje droga za osobne potrebe neće biti kazneno djelo
» Provjerite vaše poznavanje droga!
» Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?
» Treba li marihuana u HRV biti legalna i zašto
» Od 2013. posjedovanje droga za osobne potrebe neće biti kazneno djelo
:: Društvo :: Moralno ili nemoralno - prihvatljivo ili neprihvatljivo - osuđujete ili odbravate :: Droga, alkohol, cigarete
Stranica 2 / 2.