Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?

+19
Hell
evitaa
Nocturnal
jozefk
Prop
Hate
Mass
Teo
Lenica
makaj
m
scorpio57
lilly2004
Apolo
Amyicha
pustinja
zbracun
tanuki
Neu
23 posters

Stranica 2 / 6. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty Re: Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?

Postaj by makaj pet tra 06, 2012 4:39 pm

scorpio57 je napisao/la:samo vi pušite mahuranu to je zdravo...jakoooooo kavica

ti je očigledno PUŠIO nisi..heheeh, pozz VUČE...smajlić) KTJ smajlić)
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty0 / 9990 / 999Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty Re: Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?

Postaj by scorpio57 pet tra 06, 2012 5:42 pm

fala Bogu nisam..pozz. i tebi papa
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty65 / 99965 / 999Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Lenica pet tra 06, 2012 9:27 pm

Cula sam od dosta slučajeva da droga čak toliko i ne šteti.
Od tih ljudi dosta njih sutra normalno imaju djecu, obitelj..

Evo znam jedan slučaj gdje je jedna doktorica spasila drogaša
i rodila mu čer.
I došlo još dijete iz prvog braka. Happy family! smajlić

Ne šteti ni televizija ni trafostanice..

Lenica
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2780
Reputacija Reputacija : 110
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty0 / 9990 / 999Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Teo pet tra 06, 2012 9:29 pm

Lenica je napisao/la:Cula sam od dosta slučajeva da droga čak toliko i ne šteti.
Od tih ljudi dosta njih sutra normalno imaju djecu, obitelj..

Evo znam jedan slučaj gdje je jedna doktorica spasila drogaša
i rodila mu čer.
I došlo još dijete iz prvog braka. Happy family! smajlić

Ne šteti ni televizija ni trafostanice..

Ovisi u kojoj fazi je ovisnost o drogi npr. pogledaj onaj pjevač Bare (drogeraš) jel tebi on normalno djeluje kad priča kao
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija Reputacija : 1201
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Lenica pet tra 06, 2012 9:31 pm

Dugo se drogirao možda pa je usporen i to je to.
Ali je zdrav, pjeva. Very Happy

Zato ti kažem, njih uvijek mora netko iskoprcat,
kao i ovog kojeg je spasila doktorica i rodila mu čer.

Zadnja promjena: Lenica; pet tra 06, 2012 9:35 pm; ukupno mijenjano 1 put.

Lenica
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Teo pet tra 06, 2012 9:33 pm

Lenica je napisao/la:Dugo se drogirao možda pa je usporen i to je to.
Ali je zdrav, ne umire. Very Happy
njega na životu drži metadonska terapija
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mass pet tra 06, 2012 9:37 pm

I kakve to ima veze s marihuanom?
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty200 / 999200 / 999Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Lenica pet tra 06, 2012 9:39 pm

Marihuana je kao neka droga koja i nije toliko opasna?

Lenica
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Teo sub tra 07, 2012 5:47 am

Mass je napisao/la:I kakve to ima veze s marihuanom?
Lenica i ja smo diskutirali o drogi općenito, a htjeli to neki priznat marihuana isto kao, nikotin i kofein spadaju pod droge, od toga duhan i kofein među najlakše, marihuna bi mogla biti srednja kategorija i stvara ovisnost kao sve droge.
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mass sub tra 07, 2012 9:14 am

Možeš li tu tvrdnju da marihuana stvara ovisnost potkrijepiti s nečim?
Ja se ne bih složio s tim
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :
Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty200 / 999200 / 999Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Teo sub tra 07, 2012 9:52 am

Mass je napisao/la:Možeš li tu tvrdnju da marihuana stvara ovisnost potkrijepiti s nečim?
Ja se ne bih složio s tim
čovjek može postati ovisnik o svačem, ako stalno konzumira kao što čovjek može biti ovisnik o seksu tako može i drugim tvarima koje stvaraju osječaj ugode. Koja god vrsta droge bila ona je štetan za čovjekov organizam bila laka ili teška droga

Naprimjer, grupa naučnika u Kaliforniji je ispitivala zdravstveno stanje 450 dnevnih konzumanata marihuane koji nisu pušili cigarete. Ustanovili su da su pušači marihuane češće oboljevali od respiratornih i ostalih oboljenja, nego grupa onih koji nisu nikako pušili. Istraživanja su do sada pokazala da stalna upotreba marihuane ili THC-a može biti uzrokom nekih vrsta raka, te problema sa respiratornim, imunološkim i reproduktivnim sistemima. Rak Teško je tvrditi da sama marihuana uzrokuje rak, jer većina ljudi koji puše marihuanu puše i cigarete i uzimaju i druge droge. Poznato je da marihuana sadrži isto, a ponekad i više kancerogenih tvari koje su pronađene u duhanskom dimu. Studije su pokazale da neko ko puši 5 joint-a sedmično prima isto toliko kancerogenih supstanci, kao i onaj što puši kutiju cigareta svaki dan. Duhanski dim i dim marihuane zajedno uzrokuju promjene na tkivu respiratornog trakta. Pušenje marihuane može doprinijeti razvoju raka glave i vrata. Imunološki sistem Naš imunološki sistem štiti tijelo od različitih bakterija koje uzrokuju bolesti. Nije sigurno da marihuana oštećuje imunološki sistem ljudi. Ali, istraživanja, i na životinjama i na ljudima, su pokazala da marihuana onemogućava rad T-stanica odbrambenog sistema pluća u borbi protiv određenih infekcija. Pluća i disajni putevi Kod ljudi koji puše marihuanu javljaju se isti disajni problemi kao i kod onih koji puše cigarete. Oni imaju simptome kao što su: svakodnevni kašalj, hronični bronhitis i prehlade. Također su izloženi većem riziku od dobijanja plućnih bolesti, kao što je upala pluća. Kontinuirano konzumiranje marihuane može dovesti do abnormalnog funkcionisanja pluća i disajnih puteva. Naučnici su otkrili oštećeno ili uništeno tkivo pluća nastalo usljed pušenja marihuane
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mass sub tra 07, 2012 10:03 am

Kao što sam i mislio, ne možeš dokazati.
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sub tra 07, 2012 10:19 am

ja sam ovisna o rotkvicama Very Happy

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty999 / 999999 / 999Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Teo sub tra 07, 2012 12:50 pm

Mass je napisao/la:Kao što sam i mislio, ne možeš dokazati.
pa dokazao sam kako možeš postat ovisnik o cigareti (duhana) možeš i o marihuani od jedne zapaljene marihuane nitko nije postao ovisnik kao ni od cigarete ali ako stalno konzumiraš postaješ ovisnik.

Neu je napisao/la:ja sam ovisna o rotkvicama Very Happy

morat ćeš na grupu anonimnih ovisnika o rotkvicama afro

Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mass sub tra 07, 2012 12:58 pm

Teo je napisao/la:pa dokazao sam kako možeš postat ovisnik o cigareti (duhana) možeš i o marihuani od jedne zapaljene marihuane nitko nije postao ovisnik kao ni od cigarete ali ako stalno konzumiraš postaješ ovisnik.

Ne, uopće nisi to dokazao
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Teo sub tra 07, 2012 1:00 pm

Nemožeš prihvatiti činjenice to pa negiraš no to nije moj problem Wink
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Hate sub tra 07, 2012 1:10 pm

Teo je napisao/la:
Lenica i ja smo diskutirali o drogi općenito, a htjeli to neki priznat marihuana isto kao, nikotin i kofein spadaju pod droge, od toga duhan i kofein među najlakše, marihuna bi mogla biti srednja kategorija i stvara ovisnost kao sve droge.

Marihuana se smatra drogom - ona jest droga, ali ne stvara ovisnost. To su totalne gluposti.
Kofein jest droga (ali legalna) niti ona ne stvara ovisnost.
Duhan jest droga (opet legalna) i ona stvara ovisnost.

Od sveg nabrojanog samo duhan stvara ovisnost. Bez marihuane se može, bez kofeina se može (ako se hoće) ali bez duhana malo teže.

Od te tri droge po štetnosti bi ih ovako mogli rasporedit:

1. DUHAN
2. KOFEIN
3. MARIHUANA

Marihuana je tabu tema i na neki način diskriminirana od ostalih droga (ovdje ne nabrajam teže droge poput tabletica, kokaina, speeda i sl.) zato jer je ilegalna.
Sve što je ilegalno je štetno? Ok, onda je i sex štetan jer su kurve ilegalne.

Iako nisam za legalizaciju. cudan smajlić

Btw. Zaboravili ste alkohol koji je legalan i daleko najštetniji. boring
Hate
Hate
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija Reputacija : 791
Započeo/la tema :
Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty245 / 999245 / 999Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mass sub tra 07, 2012 2:08 pm

Teo je napisao/la:Nemožeš prihvatiti činjenice to pa negiraš no to nije moj problem Wink

Pa kako Teo zaboga.. U onom članku se spominje da pušači marihuane oboljevaju od respiratornih oboljenja, dalje se nešto spominje rak iako se ne može trvrditi da marihuana uzrokuje rak, spominju se kancerogene tvari u marihuani, promjene na tkivu respiratornog trakta, onemogućava rad T-stanica obrambenog sistema pluća i problemi sa disanjem.

I gdje se tu onda spominje ovisnost?
Ništa ja ne negiram, ako mi uspiješ dokazati da marihuana stvara ovisnost, ja ću reći 'ok, stvara ovisnost, bio sam u krivu', ali opet ponavljam, a to govorim iz iskustva, marihuana ne stvara ovisnost.
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mass sub tra 07, 2012 2:09 pm

Hate je napisao/la:Marihuana se smatra drogom - ona jest droga, ali ne stvara ovisnost. To su totalne gluposti.

Amen
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Teo sub tra 07, 2012 10:13 pm

Mass je napisao/la:

Pa kako Teo zaboga.. U onom članku se spominje da pušači marihuane oboljevaju od respiratornih oboljenja, dalje se nešto spominje rak iako se ne može trvrditi da marihuana uzrokuje rak, spominju se kancerogene tvari u marihuani, promjene na tkivu respiratornog trakta, onemogućava rad T-stanica obrambenog sistema pluća i problemi sa disanjem.

I gdje se tu onda spominje ovisnost?
Ništa ja ne negiram, ako mi uspiješ dokazati da marihuana stvara ovisnost, ja ću reći 'ok, stvara ovisnost, bio sam u krivu', ali opet ponavljam, a to govorim iz iskustva, marihuana ne stvara ovisnost.

Marihuana je među mladima najlakše dostupna i najrasprostranjenija ilegalna "laka" droga. Dobiva se sušenjem cvjetnih vršaka indijske konoplje, nerijetko ilegalno uzgojene na skrovitim prostorima i u nas. Kao sredstvo ovisnosti najčešće se uživa pušenjem, miješanjem suhoga lišća s nešto duhana i motajući cigarete u posebne papiriće (rizle) koje se u žargonu nazivaju joint.

Uzimanje ima različita djelovanja, od kojih su najčešći osjećaj opuštanja i relaksacije, dobrog raspoloženja, ponekad uz nekontroliran smijeh. Kod osoba koje u sebi nose sklonost psihičkim bolestima (npr. shizofreniji) uživanje marihuane može višestruko povećati opasnost od očitovanja bolesti. Kod većih doza mogu nastupiti i halucinacije, karakterističan poremećaj osjećaja za vrijeme za koje se čini da prolazi mnogo sporije te poremećaj ravnoteže, što sve može bitno smanjiti sposobnost koncentracije i sposobnosti koordinacije.

Marihuana je opasna pri vožnji automobila ili rukovanja bilo kojim alatom ili strojem koji zahtijeva preciznost i koordinaciju pokreta. Uglavnom ne stvara fizičku ovisnost, ali redovita, teška uporaba može dovesti do psihičke ovisnosti s posljedičnom socijalnom i psihološkom disfunkcijom.

Ogromna popularnost marihuane dijelom leži u vjerovanju da je potpuno neškodljiva. No usprkos niskom toksicitetu marihuana predstavlja rizik za kronična oštećenja. Iako uporaba marihuane ne dovodi do ozbiljnog oštećenja memorije, pažnje i kognitivnih funkcija, istraživanja su pokazala da dugotrajna uporaba dovodi do suptilnijih oštećenja memorije, pažnje te organizacije i integracije kompleksnih informacija. Postoje dokazi da akutna intoksikacija marihuanom u osjetljivih osoba može dovesti do psihotične reakcije i da ima potencijalno blokirajuće djelovanje na kratkotrajno pamćenje.
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Hate sub tra 07, 2012 10:36 pm

OBJECTION !!!

Marihuana ne stvara ovisnost.
Iako se dešava (rijetko ali dešava se) da se netko navuče na nju i postane ovisan.
Ali isto tako ljudi su ovisni i o puno drugih stvari na koje se normalni ljudi ne navuku.
Ti tu samo citiraš opise sa neta. Nedovoljno.

Žena je ovisna o wc-papiru. Svaki dan ga jede. Hoćemo li sad po tvom napisat da wc-papir stvara ovisnost kad ja za razliku od tebe imam dokaz?

Dokaz:

Uvijek mi je bilo zanimljivo kad ljudi pričao o nečemu o čemu su samo čitali u novinama.
Hate
Hate
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :
Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty245 / 999245 / 999Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Teo ned tra 08, 2012 4:44 am

Hate je napisao/la:OBJECTION !!!

Marihuana ne stvara ovisnost.
[b]Iako se dešava (rijetko ali dešava se) da se netko navuče na nju i postane ovisan.
Ne stavara ovisnost, ali ovisnost se rijetko dešava zanimljiv argument. Znaš li ti uopće razliku između fizičke i psihičke ovisnosti kad navodiš primjer ovisnosti djevojčice o WC papiru?
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Hate ned tra 08, 2012 11:36 am

Teo je napisao/la:
Ne stavara ovisnost, ali ovisnost se rijetko dešava zanimljiv argument. Znaš li ti uopće razliku između fizičke i psihičke ovisnosti kad navodiš primjer ovisnosti djevojčice o WC papiru?

- Znam razliku srećo.
- Ono nije djevojčica nego odrasla osoba, a takvih primjera ima puno. Ljudi mogu biti ovisno o smješnim stvarima (o kojima večina osoba nisu ovisne) tako da se može desit da postanu ovisni i o marihuani - ali onda i dalje u principu ne stvara ovisnost.
-Ljudi postanu ovisni kad pređu na neku težu drogu. (I tad se dešava da se počne pisat/govorit DA JE SVE KRENULO od marihuane - a to je velika razlika.)

Edit:
-Što misliš o da li je ovisnost o konzumiranju wc-papira fizička ili psihička ovisnost?
- Da li je ovisnost o konzumiranja laka za nokte fizičke ili psihička ovisnost?

Pošto mene pitaš da li ja znam razliku eto sad isto to pitam ja i tebe. Ali ne zanima me definicija koja se može naštrebat napamet - nego reci mi na ovim primjerima.
Hate
Hate
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Teo ned tra 08, 2012 12:14 pm

Hate je napisao/la:

- Znam razliku srećo.
- Ono nije djevojčica nego odrasla osoba, a takvih primjera ima puno. Ljudi mogu biti ovisno o smješnim stvarima (o kojima večina osoba nisu ovisne) tako da se može desit da postanu ovisni i o marihuani - ali onda i dalje u principu ne stvara ovisnost.
-Ljudi postanu ovisni kad pređu na neku težu drogu. (I tad se dešava da se počne pisat/govorit DA JE SVE KRENULO od marihuane - a to je velika razlika.)

Edit:
-Što misliš o da li je ovisnost o konzumiranju wc-papira fizička ili psihička ovisnost?
- Da li je ovisnost o konzumiranja laka za nokte fizičke ili psihička ovisnost?

Pošto mene pitaš da li ja znam razliku eto sad isto to pitam ja i tebe. Ali ne zanima me definicija koja se može naštrebat napamet - nego reci mi na ovim primjerima.
Ja znam razliku samo tebe pitao dal razlikuješ recimo ovisnost o heroinu je fizička ovisnost ovisnost o u tvom prijeru konzumiranja WC papira da jedeš je psihička jer ako joj oduzmeš papir da jede i onemogućiš joj konzumiranje neće pasti u apstinencijsku krizu.
Po tebi čovjek koji puši 2 kutije cigarete svaki dan nije ovisnik nego tek dok počne konumirati teške droge. Ovisnost je ovisnost bila ona psihička ili fizička. Ja sam inače u jednom predhodnom postu naveo da čovjek može postai ovisan o svačemu. Tako da ovo s WC papirom me ne iznenađuje
Joj Hate nazvala me srećom zaljubljen
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Prop ned tra 08, 2012 12:22 pm

WC papira da jedeš je psihička jer ako joj oduzmeš papir da jede i
onemogućiš joj konzumiranje neće pasti u apstinencijsku krizu.

A možda poludi žena jadna misa
Ja sam fumarija travu redovno godinama i najednom samo stao, nikad osjetio te apstinencijske krize...
Ne ratuje mi se sad pretjerano, zdrava-nezdrava, ovisna-neovisna, tko voli, nek izvoli!
Me gusta! prop
Prop
Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, švaler)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty108 / 999108 / 999Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?  - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 6. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

[Vrh]

- Similar topics