Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?
+19
Hell
evitaa
Nocturnal
jozefk
Prop
Hate
Mass
Teo
Lenica
makaj
m
scorpio57
lilly2004
Apolo
Amyicha
pustinja
zbracun
tanuki
Neu
23 posters
:: Društvo :: Moralno ili nemoralno - prihvatljivo ili neprihvatljivo - osuđujete ili odbravate :: Droga, alkohol, cigarete
Stranica 6 / 6.
Stranica 6 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Marihuana ljekovita? Liječenje marihuanom?
Da je legalizirana u bilo kojem smislu ne bi bilo zlouporabe u tolikoj mjeri, bila bi lakša kontrola, smanjili bi se prihodi kriminalnim organizacijama i ne bi konzumenti kupovali bilo kakav otrov pun pesticida već provjerene robne marke. Za krajnjeg korisnika ispala bi jeftinija i kvalitetnija. Da ne govorimo o medicinskoj marihuani kojoj je cilj prvenstveno liječenje poduže liste bolesti za koje su rađena istraživanja i još nekih bolesti za koje su istraživanja u tijeku.
Ako ćemo realno kako su krenule gay parade tako će i marihuana postati legalna sad je jedino pitanje hoće li hrvatska biti pametna i krenuti među prvima u proizvodnju i izvoz a samim time i zaradu ili će zatucani političari i religijski vođe (i opet) htjeti ispasti pametni i država u nailazećem trendu ne bude ništa profitirala već će uči u skupinu uvoznika.
Ako ćemo realno kako su krenule gay parade tako će i marihuana postati legalna sad je jedino pitanje hoće li hrvatska biti pametna i krenuti među prvima u proizvodnju i izvoz a samim time i zaradu ili će zatucani političari i religijski vođe (i opet) htjeti ispasti pametni i država u nailazećem trendu ne bude ništa profitirala već će uči u skupinu uvoznika.
pustinja- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija : 386
Započeo/la tema :
ja sam za legalizaciju, mada protiv uporabe, uostalom kao i za duhan.
svaka punoljetna osoba ima pravo da konzumira ono što želi!
duhan, alkohol, nezdravu hranu, marihuanu, hašiš...
zašto se postavljaju stupidne norme koje odlučuju u ime drugih što je dobro a što ne?
pušenje duhana je štetno, po nekim istraživanjima štetnije od pušenje kanabisa, ali od te ovisnosti najviše profitira država i umjesto da uvede edukaciju o štetnosti pušenja u škole ( moguće da i bude u zdravstvenom odgoju) ona nabija dodatne namete i kažnjava recimo promet duhanom na slobodnom tržištu!
i kava je štetna jer izaziva ovisnost, i možda još koješta, ali nikom ne pada na pamet da provede opsežnu analizu, jer ovisnik o kofeinu nikoga ne ugrožava osim samog sebe i savršeno se uklapa u potrošaćko društvo, kao i ovisnik o alkoholu, osim ako nije na rubu egzistencije, pa se tako upire prstom na klošare, a bogati alkoholičari mogu obnašati i visoke političke funkcije!
ja sam suvremenik velikih promjena i ovo što vidim nikako mi se ne sviđa, jer orwellova vizija velikog brata je već prisutna!
slobodna volja više ne postoji!
svaka punoljetna osoba ima pravo da konzumira ono što želi!
duhan, alkohol, nezdravu hranu, marihuanu, hašiš...
zašto se postavljaju stupidne norme koje odlučuju u ime drugih što je dobro a što ne?
pušenje duhana je štetno, po nekim istraživanjima štetnije od pušenje kanabisa, ali od te ovisnosti najviše profitira država i umjesto da uvede edukaciju o štetnosti pušenja u škole ( moguće da i bude u zdravstvenom odgoju) ona nabija dodatne namete i kažnjava recimo promet duhanom na slobodnom tržištu!
i kava je štetna jer izaziva ovisnost, i možda još koješta, ali nikom ne pada na pamet da provede opsežnu analizu, jer ovisnik o kofeinu nikoga ne ugrožava osim samog sebe i savršeno se uklapa u potrošaćko društvo, kao i ovisnik o alkoholu, osim ako nije na rubu egzistencije, pa se tako upire prstom na klošare, a bogati alkoholičari mogu obnašati i visoke političke funkcije!
ja sam suvremenik velikih promjena i ovo što vidim nikako mi se ne sviđa, jer orwellova vizija velikog brata je već prisutna!
slobodna volja više ne postoji!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
U pravu je tanuki. lova se zgrće na raznim vrstama ovisnika.
Pomona- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 06.06.2013
Broj postova : 518
Reputacija : 39
Započeo/la tema :
Hell je napisao/la:Protiv bilo kakve legalizacije, dovoljno sam imal prakse u odjelima za ovisnost kao student , i svašta sam se naslušao u Vrapču.
A na odjelima za ovisnost se liječe "ovisnici" o marihuani?
I pacijenti sa Vrapča su ti pouzdani izvor informacija?
Bravo, majstore...
damfisk- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija : 696
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Pa oni koji rade s ovisnicima tamo, su najbolji psihijatri koji najbolje poznaju ovu tematiku, i oni su izričito protiv legalizacije, jer dokazano je da su svi ovisnici o drogi počeli od marihuane.
Hell- Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa) - Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Ne, to nije dokazano. Taj koji tvrdi da je to dokazano laže.
damfisk- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija : 696
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
ovisnici su ovisnici bez obzira dali je u pitanju marihuana, alkohol, duhan ili obična kava pitanje je samo socijalno ponašanje,Hell je napisao/la:Pa oni koji rade s ovisnicima tamo, su najbolji psihijatri koji najbolje poznaju ovu tematiku, i oni su izričito protiv legalizacije, jer dokazano je da su svi ovisnici o drogi počeli od marihuane.
u "kavez" idu samo oni rubni slučajevi koji zbog svoje ovisnosti nanose štetu svojoj okolini!
npr. postoje ovisnici o tabletama cafetin, pa tako u apoteklama ne možete kupiti više od dvije doze cafetina, mada je i to glupo pravilo, jer u svakom gradu postoji više apoteka,
a alkohol je najjeftiniji; litra žestice ispod 50 kn, a u birtiji najjeftinijije je pivo i bezobrazni trend navlakuše klinaca sa radlerom!
zašto država koja se toliko "brine" o zdravlju svojih podanika ne ukine porez na čaj i bezalkoholne napitke?
zašto je pivo najjeftinije piće i radler uostalom?
zašto nema ni jednog bezalkoholnog pića od pola litre u rangu cijene piva ?
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Gdje je tanuki ovo napisao da mu lajkam jedno 200-tinjak puta
pustinja- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija : 386
Započeo/la tema :
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Ljekovita?
Koga briga!
Važno je da je dobra.
Znam ljude koji troše travu zbog zdravlja (i zaista im pomaže - čak i ako je to placebo efekt - trava liječi) i ljude koji je troše zbog zabave (i zaista pomaže - tu nema placebo efekta - sve je istina).
Koga briga!
Važno je da je dobra.
Znam ljude koji troše travu zbog zdravlja (i zaista im pomaže - čak i ako je to placebo efekt - trava liječi) i ljude koji je troše zbog zabave (i zaista pomaže - tu nema placebo efekta - sve je istina).
histrion- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.02.2013
Broj postova : 2392
Reputacija : 473
Godina imam : 61
Započeo/la tema :
histrion je napisao/la:Ljekovita?
Koga briga!
Važno je da je dobra.
Chulpan- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 02.06.2013
Broj postova : 5273
Reputacija : 89
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
histrion je napisao/la:Ljekovita?
Koga briga!
Važno je da je dobra.
m- Faca foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
U Berkeleyju je izglasan novi zakon - najsiromašniji građani koji imaju dopuštenje za uzimanje marihuane u medicinske svrhe će dobivati marihuanu besplatno
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Stranica 6 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Treba li marihuana u HRV biti legalna i zašto
» Je li marihuana droga - smatrate li marihuanu drogom?
» Prirodno liječenje proljeva kod djece
» Marihuana - Jeste li pušili ikada marihuanu? Što mislite o tome?
» Ionsko (koloidno) srebro
» Je li marihuana droga - smatrate li marihuanu drogom?
» Prirodno liječenje proljeva kod djece
» Marihuana - Jeste li pušili ikada marihuanu? Što mislite o tome?
» Ionsko (koloidno) srebro
:: Društvo :: Moralno ili nemoralno - prihvatljivo ili neprihvatljivo - osuđujete ili odbravate :: Droga, alkohol, cigarete
Stranica 6 / 6.