Rakija (travarica, šljivovica, lozovača, medovača, višnjevača, orahovača, smokvovača, dunjevača..)
+27
Neu
rihanna
zbracun
Teo
Prop
evitaa
Purgy
Angie
makaj
eva kant
Stevo Largo
m
Mass
The Guardian
pustinja
damfisk
tanuki
Blue Bane
Hell
Iron Man
House
Mr.Cooly
Hitman
FALKON 2
stidljiva ljubičica
THUNDER_DINIX
Dedli Minđa
31 posters
:: Život i stil :: Gastronomija, alkoholna pića, kulinarstvo, vegeterijanstvo, nutricionizam :: Alkohol, sokovi, kave, čajevi
Stranica 2 / 5.
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Najbolja rakija mi je...
Re: Rakija (travarica, šljivovica, lozovača, medovača, višnjevača, orahovača, smokvovača, dunjevača..)
svaki kraj je poznat po nećemu-
evo da ti otkrijem tajnu istre-
tamo su popularne dvije travarice- biska i ruda,
da biska je travarica obogaćena imelom- nebi vjerovao
ili znaš što je encijan travarica-slovensko nacionalno blago, nešto najgore što u životu možeš popiti!
licura je deset klasa ispod
evo da ti otkrijem tajnu istre-
tamo su popularne dvije travarice- biska i ruda,
da biska je travarica obogaćena imelom- nebi vjerovao
ili znaš što je encijan travarica-slovensko nacionalno blago, nešto najgore što u životu možeš popiti!
licura je deset klasa ispod
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Re: Rakija (travarica, šljivovica, lozovača, medovača, višnjevača, orahovača, smokvovača, dunjevača..)
Blue Bane je napisao/la:juce kod prijatelja pricao sam o travarici, neki su prvi put culi i iznenadjeni su. prvo im je palo na pamet kao da je droga, rakija sa marihuanom!!! onda smo malo istrazivali kako se pravi travarica itd...jos ne znamo kako je nastala travarica u Hrvatskoj i kada...
Kako? A princip je, valjda, posvuda isti - osnovna sirovina je nešto u čemu ima dovoljno šećera za fermentaciju; pošto u Dalmaciji nema baš puno voća, jedino šta je dostupno je grožđe, a kako je čista lozovača prejaka, i dominira okus alkohola, valjda su pokušavali taj okus "ubit" nekim dodatkom... opet, najdostupnije su bile dalmatinske aromatične biljke, koje rastu oko doslovno svake kuće u Dalmaciji...
I tako se došlo do travarice.
Manje je poznata "orahovica" (rakija lozovača aromatizirana orahom) i "rogačuša" (lozovača aromatizirana rogačem)... ali sve je to po istom principu
damfisk- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija : 696
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
koj vam je kurac, kaj je sa temaom, jedna travarica je razjebala neprijateljstvo, dajte malo živnite, sad kad nema velike srbije sad bi malo travarice e NE MOŽE , nedamo, to je autohtono, da su mladičevi planovi prošli sad bi bokaso pisao o travarici kao njegovom autohtonom proizvodu i rekao bi da to nikada niti nije bilo hrvatsko jer su srbi konstitutivan narod u ustavu i polažu pravo na travaricu
pustinja- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija : 386
Započeo/la tema :
nije bokaso kriv, poceo sam o travarici. veoma me interesuje kakav je ukus i koliko je snazna...
- Registriran/a : 03.12.2009
Broj postova : 2779
Reputacija : 796
Godina imam : 44
Započeo/la tema :
Rakija (travarica, šljivovica, lozovača, medovača, višnjevač
Pa prilično je jaka... Iako, ja nisam mjerodavan, ne volim rakiju, i vrlo rijetko je pijem, eventualno kad dođem u goste kod nekog, pa me ponudi rakijom a situacija je takva da bi bilo nepristojno odbit...
Ali, recimo, oni koji vole rakiju i mogu ih smatrat poznavateljima uvijek kažu kako dalmatinska travarica spada u jaču kategoriju rakija...
Pa sad, eto... ako lažu oni, lažem i ja...
Ali, recimo, oni koji vole rakiju i mogu ih smatrat poznavateljima uvijek kažu kako dalmatinska travarica spada u jaču kategoriju rakija...
Pa sad, eto... ako lažu oni, lažem i ja...
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Uopće ne pijem i ne volim rakiju, prejaka mi je. Koristim ju ponekad za čišćenje cd-ova ili lica, hahah.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
vrlo retko pijem rakiju, kad je u pitanju slava, proslava i neki vazan dogadjaj... U Madridu mi je deaf Ruskinja ponudila da probam "zensku" rakiju, prejaka je!
- Registriran/a : 03.12.2009
Broj postova : 2779
Reputacija : 796
Godina imam : 44
Započeo/la tema :
damfisk je napisao/la:
dalmatinici i rakija
rade jednako losu rakiju ko svi ovi sjeverno od zg-a
rakije u HR jedino dobre rade istrijani, slavonci, licani i dio kvarnerskih otoka
The Guardian- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 07.11.2009
Broj postova : 1186
Reputacija : 130
Započeo/la tema :
Ne seri.
Slavonska rakija je malo bolja od kamilice. I to one koja je odstajala sedam dana.
Istrijani ne znaju napravit ništa, pa tako ni rakiju. Sve šta proizvedu prikladno je za malu dječicu predškolske dobi.
Ličani ne rade rakiju, nego metanol. Visok stupanj psihičkih oboljenja endemičan u toj regiji i više je nego čvrst dokaz tome.
"Dio kvarnerskih otoka" (šta god da to značilo) osim intimnog druženja sa ovcama, nije u stanju učinit ništa jestivo ni pitko. Pa tako ni rakiju.
Je li imaš još kakvu neutemeljenu budalaštinu za posrat, pa da se nastavimo ovako vrijeđat, ili je ovo dovoljno?
Slavonska rakija je malo bolja od kamilice. I to one koja je odstajala sedam dana.
Istrijani ne znaju napravit ništa, pa tako ni rakiju. Sve šta proizvedu prikladno je za malu dječicu predškolske dobi.
Ličani ne rade rakiju, nego metanol. Visok stupanj psihičkih oboljenja endemičan u toj regiji i više je nego čvrst dokaz tome.
"Dio kvarnerskih otoka" (šta god da to značilo) osim intimnog druženja sa ovcama, nije u stanju učinit ništa jestivo ni pitko. Pa tako ni rakiju.
Je li imaš još kakvu neutemeljenu budalaštinu za posrat, pa da se nastavimo ovako vrijeđat, ili je ovo dovoljno?
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
dalmoš, pojma ti nemaš, ne kužiš se ni u dobra vina ni u dobre rakijice-
nadam se da se bar kužiš u dobru ribu ili bi meni kontinentalcu, podmudio hlapa pod jastoga, što su mi već dalmoši pokušali uvaliti
nadam se da se bar kužiš u dobru ribu ili bi meni kontinentalcu, podmudio hlapa pod jastoga, što su mi već dalmoši pokušali uvaliti
Započeo/la tema :
Ma koji si ti kurac na ovome svijetu pa da bilo kome govoriš da nema pojma o nečemu?
Ajde reci mi, koje su tvoje stručne reference za takvu jednu izjavu?
Ili samo sereš, po običaju?
Daj odjebi više, dosadan si ko proljev...
P.S. Jastog i hlap su RAKOVI, a ne riba. Tudume.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
stručne reference su da ne možeš narod ili naciju, okriviti da nešto znaju ili ne znaju,damfisk je napisao/la:Ma koji si ti kurac na ovome svijetu pa da bilo kome govoriš da nema pojma o nečemu?
rakiju i vino rade ljudi, a ne nacija, pičkalimumaterina-
tpoliko si zaglupljen da to ne kužiš-
da dalmoši su posebno specifićni po takvom načinu razmišljanja, misle da su bogom dati - kiseliš od vina koje se ne može piti čisto, pa ga razređuju sa vodom, dižu u nebesa-
da tudume- pozivam te da probaš pastrvu koju ja kontinentalac napravim, ili imaš uopće pojma da postoje i riječni rakovi, koje je samo elita kušala i bolji su od škampi i hrvatskih i korejskih!
da pušaću- priznaj da nemaš pojma!
Započeo/la tema :
damfisk je napisao/la:Ne seri.
Slavonska sljiva da nevalja??
Istarska medica, biska nevaljaju ??
Licani rade metanol?? jel ti mislis pit rakiju ili sta? odi bolje narict pago
Za vrijedjanjem nema potrebe, vidim koliko si kompetentan o rakijama
EDIT: Ispricavam se dalmatincima ako ih vrijedja to sta neznaju napraviti rakiju
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:
da tudume- pozivam te da probaš pastrvu koju ja kontinentalac napravim, ili imaš uopće pojma da postoje i riječni rakovi, koje je samo elita kušala i bolji su od škampi i hrvatskih i korejskih!
napravi leso bilo koju ribu sa leso blitvom uz to i biti ce vise nego savrsena
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:
stručne reference su da ne možeš narod ili naciju, okriviti da nešto znaju ili ne znaju,
Prvo, to nisu stručne reference, nego još jedna tvoja kretenarija.
Drugo, upravo si ti okrivio Dalmatince da rade najgore vino. To si rekao ti, ne ja.
Dakle, ipak se može "narod ili naciju" okrivit da nešto znaju ili ne znaju.
tanuki je napisao/la: rakiju i vino rade ljudi, a ne nacija, pičkalimumaterina-
Kome to govoriš? Sebi ili meni?
tanuki je napisao/la: tpoliko si zaglupljen da to ne kužiš-
Ma odjebi, kretenčino.
tanuki je napisao/la:
da dalmoši su posebno specifićni po takvom načinu razmišljanja, misle da su bogom dati - kiseliš od vina koje se ne može piti čisto, pa ga razređuju sa vodom, dižu u nebesa-
Opet lažeš.
Prvo, to ne misle samo Dalmatinci nego to misle svi oni koji su pili dalmatinsko vino. Također, svatko onaj tko radi vino vjerovatno misli da je njegovo najbolje. Tako i ti, bezobrazan i arogantan kakav jesi (bez ikakvog temelja) si uvjeren da je vino iz tvoje vukojebine najbolje. Iako postoji barem deset tisuća onih koji tako uopće ne misle. Iako postoji barem sto tisuća argumenta protiv takvog tvog mišljenja.
Drugo, dalmatinsko vino uopće nije kiselo. Da si probao, znao bi. A ovako samo sereš.
tanuki je napisao/la:
Kakve to jebene veze ima sa činjenicom da hlap i jastog nisu ribe, nego rakovi?
Također, nikada, nigdje, na bilo kojoj točki planete zemlje riječni rakovi nisu bolji od morskih.
tanuki je napisao/la:
Imam pojma.
Ti nemaš pojma. Jer da imaš, ne bi srao ni o vinu ni o rakovima - koje očito nikada nisi ni probao.
The Guardian je napisao/la:
Slavonska sljiva da nevalja??
Istarska medica, biska nevaljaju ??
Licani rade metanol?? jel ti mislis pit rakiju ili sta? odi bolje narict pago
Za vrijedjanjem nema potrebe, vidim koliko si kompetentan o rakijama
EDIT: Ispricavam se dalmatincima ako ih vrijedja to sta neznaju napraviti rakiju
Šefe, prvi si počeo, I TO NIČIM IZAZVAN. Ja samo nastavljam u istom onom tonu kojeg si ti postavio.
Kad se odlučiš diskutirat normalno, bez šovinizma, neće bit ama baš nikakvih problema.
OK?
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
]quote="tanuki"] tpoliko si zaglupljen da to ne kužiš-
Ma odjebi, kretenčino.[/quote]
ovo se zove kultura komunikacije
Započeo/la tema :
damfisk je napisao/la:
Šefe, prvi si počeo, I TO NIČIM IZAZVAN. Ja samo nastavljam u istom onom tonu kojeg si ti postavio.
Kad se odlučiš diskutirat normalno, bez šovinizma, neće bit ama baš nikakvih problema.
OK?
pa znaci ako kazem da dalmatinci rade qurac od rakije to je sovinizam i vrijedjanje?? Jos jednom moja ISPRIKA svim dalmatincima jer rade losu rakiju....
Započeo/la tema :
damfisk je napisao/la:Ma koji si ti kurac na ovome svijetu pa da bilo kome govoriš da nema pojma o nečemu?
damfisk je napisao/la:Ne seri.
damfisk je napisao/la:Pa prilično je jaka... Iako, ja nisam mjerodavan, ne volim rakiju, i vrlo rijetko je pijem
da nije žalosno bilo bi smiješno
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
dase vratin na temu , volim popiti rakijicu , baš volim .
niti jedna mi nije loša ....
pa čak niti ovi gore pobrijani likeri .......
ne cugam ali se znam izbezumiti tu i tamo rakijom , jebeš strane destilate pored naši domačih a vrhunskih .......
m- Faca foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
ja napravim svake godine 40-ak litara loze.. Od grožđa koje ne bude skroz zrelo kad je berba..
Mass- Faca foruma
Započeo/la tema :
evo moje isabele , moje ljubavi , samo kaj ja ne cijedim grožđe , jel ne pravim vino , pa pečem od cijele bobe , predhodno je izgnječim jednom home made mlatitlicom ...
ali ostane mesa na bobama , nije samo od ostatka kako kako se inače radi loza ....
i potrudim se svako , skoro svaku peteljku , onu jebenu grančicu izvaditi ..
pola je moje a pola od suseda .......
imam od 10 do 13 l rakijice .....
evo je , Isabela .
ali ostane mesa na bobama , nije samo od ostatka kako kako se inače radi loza ....
i potrudim se svako , skoro svaku peteljku , onu jebenu grančicu izvaditi ..
pola je moje a pola od suseda .......
imam od 10 do 13 l rakijice .....
evo je , Isabela .
m- Faca foruma
Započeo/la tema :
m- Faca foruma
Započeo/la tema :
Zadnja promjena: Mass; čet srp 14, 2011 4:24 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Mass- Faca foruma
Započeo/la tema :
ha hah hahahhaha , a dobr onemože mi se dogoditi da sam ko ribica ....
ha hhah haa kako se izbezumio , treba njega pitati dal ije sreo vanzemljce .
kako se ubio
ha hhah haa kako se izbezumio , treba njega pitati dal ije sreo vanzemljce .
kako se ubio
m- Faca foruma
Započeo/la tema :
prije nekih mjesec dana sam pio orahovac i mogu rec da je dobar, inace rakije nikad ne pijem nit ih volim
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
:: Život i stil :: Gastronomija, alkoholna pića, kulinarstvo, vegeterijanstvo, nutricionizam :: Alkohol, sokovi, kave, čajevi
Stranica 2 / 5.