Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Katolička Crkva part II

+21
John Kimble
Watcher
flashhh
FALKON 2
Angie
Teo
Optimyst
Stevo Largo
Mass
m
bokaso1
Prop
minutus
pustinja
Dawor
scorpio57
Neu
fosforica
tanuki
Ly
makaj
25 posters

Stranica 9 / 23. Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 16 ... 23  Next

Go down

Katolička Crkva part II - Page 9 Empty Re: Katolička Crkva part II

Postaj by pustinja sub tra 23, 2011 10:22 am

Prvo, jel sigurno da je isus na križu i stvarno umro ili se samo onesvjestio ?
Drugo, kad je "uskrsnuo" kome se prikazao ?

Poštujem ja kao pravi legalista pravo na vjeroispovjed i tradicijske krščanske običaje ali kam god pogledam dočeka me nabijanje na nos krščanstva a meni je stvarno dosta tih sranja.

Nemam ništa protiv vjernika kao niti protiv pedera ali kad mi to stalno nabijaju na nos onda prelaze neke granice normalnog ponašanja i vrše agresivnu politiku a što mi se ne sviđa.

Brate ako si peder budi peder doma jer me to ne zanima isto tako ako si vjernik budi vjernik doma i u crkvi ali ne zamaraj druge ljude sa tim jer me se takve stvari ne dojmljuju niti namanje.

Meni osobno je bitnije da je netko čovjek kao osoba a ne vjeroispovjed koje se ionako (mislim pravila) ne drži 90% ljudi koji se tako izražavaju.
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija Reputacija : 386
Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 9 Empty0 / 9990 / 999Katolička Crkva part II - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sub tra 23, 2011 10:46 am

+
paničan je strah pustinjo od konačnosti, sumnja je prokletstvo, ali prava vjera ni ne postoji, moralni profil se kupuje a ne izgrađuje-
to je suština funkcioniranja svih crkava na svijetu !
sjeti se samo prethodnog pape kojeg su vukli po svijetu, a nije više mogao kontroliati ni curenje bala iz usta,
da- starost nije uvijek dostojanstvena, pa ne izuzima ni "svete" ljude
ali ljudska glupost je neizmjerna!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 9 Empty700 / 999700 / 999Katolička Crkva part II - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 sub tra 23, 2011 11:46 am

vidi se po tebi kavica
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 9 Empty65 / 99965 / 999Katolička Crkva part II - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sub tra 23, 2011 11:57 am

scorpio57 je napisao/la:vidi se po tebi kavica
zar ja nisam u ignoreu kod tebe hmm
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 9 Empty700 / 999700 / 999Katolička Crkva part II - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 sub tra 23, 2011 12:24 pm

nisi,bila je debata al sada ideš papa

edit:lijepo je ne čitati tvoja pametarenja Neutral
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 9 Empty65 / 99965 / 999Katolička Crkva part II - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sub tra 23, 2011 12:47 pm

+
razumno od tebe-
čemu dizati živac Very Happy
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mass sub tra 23, 2011 12:58 pm

Al na kraju krajeva da nema kršćanstva svijet u kojem živimo bi bio potpuno drugačiji. Vjera u nešto imaginarno ti daje moral.. I to traje 2000 godina. Pa si ti misli :jastukić: Mislim da bi svijet bio 'divljije' mjesto za živit da nije kršćanstva
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 9 Empty200 / 999200 / 999Katolička Crkva part II - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Dawor sub tra 23, 2011 1:45 pm

U cijelom svijetu se nekad živilo bez krščanstva i dan danas se u velikom djelu svijeta živi bez njega sasvim dobro.

Najveće civilizacije su nastale u svijetu bez krščanstva.
Dawor
Dawor
Upravo mi ošla nevinost
Upravo mi ošla nevinost

Registriran/a : 27.01.2009
Broj postova : 436
Reputacija Reputacija : 99
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 9 Empty0 / 9990 / 999Katolička Crkva part II - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 sub tra 23, 2011 2:12 pm

Mass je napisao/la:Al na kraju krajeva da nema kršćanstva svijet u kojem živimo bi bio potpuno drugačiji. Vjera u nešto imaginarno ti daje moral.. I to traje 2000 godina. Pa si ti misli :jastukić: Mislim da bi svijet bio 'divljije' mjesto za živit da nije kršćanstva

Zasto tako mislis........? Ako dobro znam ne pocinje zivot od tada vec mnogo pre hriscanstva...... Samo bi bilo recimo vise bostvo umesto jednog boga....... Odnosno egipcani su imali 12 bigiva i dva glavna..... ( dosta slicno Hriscanstvu......)..... Na nasim prostorima su imali svoje bogove po slicnom principu (12+2 ) Ako dobro se secam i cak su jako slicni bogovi bili kao i Grcki i posle rimski....... Samo su se drugacije zvali...... Cak je i Krst koriscen kod starosedeoca balkana kao simbol..... I ako sam dobro cuo mi se nalazimo u 7153 godini sto je starije od ostalih kultura...... ( govorim o kulturi na ovim prostorima......). Da me nebi napadali podatke koje sam izneo cuo sam na nekoliko predavanja o kulturi Balkana.....
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija Reputacija : 663
Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 9 Empty120 / 999120 / 999Katolička Crkva part II - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 sub tra 23, 2011 4:17 pm

Dawor je napisao/la:U cijelom svijetu se nekad živilo bez krščanstva i dan danas se u velikom djelu svijeta živi bez njega sasvim dobro.

da bez krščanstva ali sve te civilizacije su imale svoje bogove,to tebi ni isto
jel nisu žrtvovali i oni ljude,djevice,djecu...
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Dawor sub tra 23, 2011 4:51 pm

scorpio57 je napisao/la:
Dawor je napisao/la:U cijelom svijetu se nekad živilo bez krščanstva i dan danas se u velikom djelu svijeta živi bez njega sasvim dobro.

da bez krščanstva ali sve te civilizacije su imale svoje bogove,to tebi ni isto

Jesu, žrtvovali su. I obožavali su boga ili bogove. Ali razlika je u tome što je u Grčkoj, Rimu, Kini itd. cvjetalo obrazovanje i znanost. Nijedna religija starih civilizacija nije se osječala ugrožena čovjekovom željom za znanjem i rješavanjem misterija. Krščanstvo je reklo sve je stvorio Bog i to je to. Mnogi učenjaci su završili na lomači zbog banalnih stvari, monah koji je otkrio refrakciju svjetla u vodi te tako shvatio kako nastaje duga je osuđen za razotkrivanje čuda i osuđen na kojih 20 godina zatvora (jer u Bibliji piše da Bog postavio dugu na nebo kao zavjet sa ljudima da više neće biti potopa). Rimljani su imali kanalizaciju, krščani su još kojih 2000 godina srali u kantu. kao
Dawor
Dawor
Upravo mi ošla nevinost
Upravo mi ošla nevinost

Registriran/a : 27.01.2009
Broj postova : 436
Reputacija Reputacija : 99
Godina imam : 42
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sub tra 23, 2011 7:01 pm

moja stara je bila za cvjetnicu na misi, kaže da je svećenik pričao o gotovini. kakva je to misa? dole

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 9 Empty999 / 999999 / 999Katolička Crkva part II - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica sub tra 23, 2011 11:10 pm

pustinja je napisao/la:to je ono trostvo u kojem je svaki za sebe bog i svi zajedno su bog, strašno

to je izmislila crkva.
biblija doslovno navodi i druge bogove.
od samog postanka pa nadalje.

Prop je napisao/la:Katolička Crkva jedna je od najvećih zločinaca u povijesti čovječanstva.

amen

Laughing
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 9 Empty21 / 99921 / 999Katolička Crkva part II - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 ned tra 24, 2011 5:27 pm

Srecan Uskrs svim vernicima.........
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 9 Empty120 / 999120 / 999Katolička Crkva part II - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by makaj uto tra 26, 2011 7:17 am

zašto ste toliko moralni , postoji li uopće pokret , organizacija u svijetu koja nije ugrožavala ili vršila pritisak na ostatak neistomišljenika , NE POSTOJI i to je to , tako nam je zapisano u genetskom kodu
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mass uto tra 26, 2011 1:50 pm

bokaso1 je napisao/la:
Mass je napisao/la:Al na kraju krajeva da nema kršćanstva svijet u kojem živimo bi bio potpuno drugačiji. Vjera u nešto imaginarno ti daje moral.. I to traje 2000 godina. Pa si ti misli :jastukić: Mislim da bi svijet bio 'divljije' mjesto za živit da nije kršćanstva

Zasto tako mislis........? Ako dobro znam ne pocinje zivot od tada vec mnogo pre hriscanstva......

Da, ali otkad je čovjeka tu je i vjera u nešto ili nekog nadnaravnog, nevidljivog.. S tim dolaze i nekakva pravila ponašanja u društvu što ti osnažuje moral koji ti, na neki način, govori kako da ti živiš i kako da se ponašaš u društvu. E da toga nije, te vjere, vjerojatno danas ne bi bilo ni čovjeka na ovom svijetu. kažem ja
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 9 Empty200 / 999200 / 999Katolička Crkva part II - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 uto tra 26, 2011 3:05 pm

OK Mass, ja sam mislio da si se vezao samo za KC ili ti Hriscanstvo......
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ly sri tra 27, 2011 6:10 pm

Mass je napisao/la:Da, ali otkad je čovjeka tu je i vjera u nešto ili nekog nadnaravnog, nevidljivog.. S tim dolaze i nekakva pravila ponašanja u društvu što ti osnažuje moral koji ti, na neki način, govori kako da ti živiš i kako da se ponašaš u društvu. E da toga nije, te vjere, vjerojatno danas ne bi bilo ni čovjeka na ovom svijetu. kažem ja

To sad znači da ateisti ne mogu biti dobri ljudi jer ne vjeruju u nikoga nadnaravnog tko bi im usadio pravila ponašanja? Po tome bi onda svi vjernici trebali biti moralni, a većina nije. Kako objašnjavaš vjere koje vjernicima nalažu ljudske žrtve i svete ratove?

scorpio je napisao/la:da bez krščanstva ali sve te civilizacije su imale svoje bogove,to tebi ni isto

Nisu sve civilizacije prinosile ljudske žrtve. Neke jesu, a zapadna kršćanska zvanično nije. Nezvanično, ljudi su gorjeli na lomačama, ginuli u križarskim ratovima, bili pobijeni u Languedocu, dio starosjedilačkog stanovništva je ubijen jer nisu prihvatili kršćanstvo, dio ih umire i danas jer im vjera ne da kondome i kontrolu rađanja pa rađaju djecu koja umire od gladi. Koliko je ljudi samo stradalo jer se nisu htjeli odreći kršćanstva. Sve te smrti su nastale zbog vjerskih uvjerenja. Zbog poštivanja nečega što se smatralo božjom riječju. Zar to nije ljudska žrtva? Na kumpiru ne mora pisati da je kumpir da bi ti znao da je to kumpir. Tako i ovo. Ljudska žrtva ne mora biti dio pravila neke religije, ali čim ljudi zbog vjerskih uvjerenja gube živote to je isto ljudska žrtva. Kršćanstvo je na kraju ispalo brutalnije i krvoločnije od svih poganskih religija zajedno. Tako nije trebalo biti, a tako jest jer se banda okoristila Isusovim učenjem radi svojih interesa, a od Isusova učenja ostalo je samo ime Isus.
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 24.10.2009
Broj postova : 3469
Reputacija Reputacija : 475
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 9 Empty61 / 99961 / 999Katolička Crkva part II - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mass sri tra 27, 2011 7:41 pm

Ly je napisao/la:To sad znači da ateisti ne mogu biti dobri ljudi jer ne vjeruju u nikoga nadnaravnog tko bi im usadio pravila ponašanja? Po tome bi onda svi vjernici trebali biti moralni, a većina nije. Kako objašnjavaš vjere koje vjernicima nalažu ljudske žrtve i svete ratove?

Ateisti su uvijek bili u manjini..
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja čet tra 28, 2011 4:59 am

Neu je napisao/la:moja stara je bila za cvjetnicu na misi, kaže da je svećenik pričao o gotovini. kakva je to misa? dole

Misa kao i svaki drugi dan, naime svečenici konstantno traže gotovinu, sad za zvonik, pa za vrata, pa za auto (samo to zovu drugačije), p za nešto i uvikej traže novac a ne primaju kartice niti čekove već samo gotovinu.
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija Reputacija : 386
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj čet tra 28, 2011 10:05 am

GOTOVINA je ZAKON , ATEIzaM je zAKON , CRKVA je zakon , sve je zakon belj
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 čet tra 28, 2011 10:23 am

Ly, ja ne moram ni da pisem, ti odgovaras umesto mene...... cvijetić
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 čet tra 28, 2011 10:26 am

makaj je napisao/la:GOTOVINA je ZAKON , ATEIzaM je zAKON , CRKVA je zakon , sve je zakon belj

Jeste....Pogotovo u Hrvatskoj je pomama za kreditima....... Fali im Gotovine..... Laughing Laughing Laughing Laughing
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ly čet tra 28, 2011 3:23 pm

Mass je napisao/la:
Ateisti su uvijek bili u manjini..

To nije nikakav odgovor na moje pitanje, ali sad kad već govoriš da su uvijek bili manjina onda dobro. Je, manjina su nažalost. Većini treba netko tko će im davati kad god ima pde na pamet, tko će im rješavati probleme, koga će okriviti za sve, tko će im biti opravdanje za svaku glupariju koja ima pade na pamet, itd. Što je neka država pobožnija (sad nebitno koja je vjera u pitanju) to je u njoj više zločina (znači pljačka, manje slobode govora, manje su ljudske slobode, više ubijanja, više ratovanja, itd.). To je ono što ja vidim. Naravno, ni ateistički sistemi nisu bili idealni, ali ovi su katastrofa. Ne znam što je gore. Ateizam mi nije blizak kao ideja, ali za Hrvatsku bio bilo bolje da je malo jači. Ovo što smo imali dosad ne valja, ovo crkveno lizanje s politikom i guljenje ionako oguljenog naroda. Ako je to kršćanstvo ja sam siva sova.

Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 24.10.2009
Broj postova : 3469
Reputacija Reputacija : 475
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 9 Empty61 / 99961 / 999Katolička Crkva part II - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mass čet tra 28, 2011 3:58 pm

Onaj moj post koji si na početku quotala je bio neko moje razmišljanje na neposredni početak ljudske civilizacije i nema nikakve veze sa današnjim ateistima ili današnjim moralom istih.
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 9 / 23. Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 16 ... 23  Next

[Vrh]

- Similar topics