Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Katolička Crkva part II

+21
John Kimble
Watcher
flashhh
FALKON 2
Angie
Teo
Optimyst
Stevo Largo
Mass
m
bokaso1
Prop
minutus
pustinja
Dawor
scorpio57
Neu
fosforica
tanuki
Ly
makaj
25 posters

Stranica 5 / 23. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14 ... 23  Next

Go down

Katolička Crkva part II - Page 5 Empty Re: Katolička Crkva part II

Postaj by Dawor ned tra 03, 2011 4:00 pm

makaj je napisao/la: na diskutanta Gabrijela sam se nadovezao da on kao naručioc radova može uvjetovat cijenu , rok , kvalitetu ali ne kad će se radit , pa bila to i nedjelja ,

Ako ja unajmljujem nekoga i kažem mu: Neželim da radite nedeljom. Ti kao izvođač kažeš: To ti neodređuješ. A ja odgovorim: Ili neradiš nedeljom ili neradiš uopče.
I tu priča završava, neču te unajmit da radiš ako nečeš radit po mom. Ima ko će napravit.
Dawor
Dawor
Upravo mi ošla nevinost
Upravo mi ošla nevinost

Registriran/a : 27.01.2009
Broj postova : 436
Reputacija Reputacija : 99
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 5 Empty0 / 9990 / 999Katolička Crkva part II - Page 5 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by makaj ned tra 03, 2011 4:07 pm

Dawor je napisao/la:
makaj je napisao/la: na diskutanta Gabrijela sam se nadovezao da on kao naručioc radova može uvjetovat cijenu , rok , kvalitetu ali ne kad će se radit , pa bila to i nedjelja ,

Ako ja unajmljujem nekoga i kažem mu: Neželim da radite nedeljom. Ti kao izvođač kažeš: To ti neodređuješ. A ja odgovorim: Ili neradiš nedeljom ili neradiš uopče.
I tu priča završava, neču te unajmit da radiš ako nečeš radit po mom. Ima ko će napravit.

opet se vraćam na ono pitanje ,dal to znači da bi recimo uvjetovao i da ti ne rade CRNCI , MUSLIMANI ... si ti siguran u to a , osobito kad se još radi o crkivi , bi bio zanimljiv stav novinara o tome a
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 5 Empty0 / 9990 / 999Katolička Crkva part II - Page 5 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost ned tra 03, 2011 4:24 pm

makaj je napisao/la:
Gabrijel je napisao/la:onda se prije zapitaj zašto jedeš najskuplju hranu, đe su te pare i koliko je potrebno mešetarima da prežive.
znaš li koliko je prosječna cjena mlijeka?
budi konkretan u pitanju , misliš na otkupnu ili kupovnu u trgovini , znam da je otkupna niska u odnosu na prodajnu u trgovini , a što se tiče najskuplje hrane ja pitam kako uz najveće poticaje u EUROPI mi jedemo najskuplju hranu , pusti sad mešetare
jebote, tebi se stvrarno mora crtat, da na cjenu koju mljekara plaća proizvođačima mlijeka.

a nemoj pustit mešetare, mešetari i jesu ti koji ti određuju cjenu hrane.

i da se nadovežem na Dawora;da upravo to ja govorim.
da odma odgovorim i makaju, ne to se ne odnosi niti na crnce, muslimane niti ikoga općenito
po bilo kojem kriteriju osim da radiš onda kad ti ja kažem,
a ako je takav uvjet da bi se zbog tog govorilo da netko diskriminira
onda vlasnik nema uopće pravo glasa, mislim prijatelju, svaka ti čast al
stvarno si počeo brljat..
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by makaj ned tra 03, 2011 6:17 pm

Gabrijel je napisao/la:
makaj je napisao/la:
Gabrijel je napisao/la:onda se prije zapitaj zašto jedeš najskuplju hranu, đe su te pare i koliko je potrebno mešetarima da prežive.
znaš li koliko je prosječna cjena mlijeka?
budi konkretan u pitanju , misliš na otkupnu ili kupovnu u trgovini , znam da je otkupna niska u odnosu na prodajnu u trgovini , a što se tiče najskuplje hrane ja pitam kako uz najveće poticaje u EUROPI mi jedemo najskuplju hranu , pusti sad mešetare
jebote, tebi se stvrarno mora crtat, da na cjenu koju mljekara plaća proizvođačima mlijeka.

a nemoj pustit mešetare, mešetari i jesu ti koji ti određuju cjenu hrane.

i da se nadovežem na Dawora;da upravo to ja govorim.
da odma odgovorim i makaju, ne to se ne odnosi niti na crnce, muslimane niti ikoga općenito
po bilo kojem kriteriju osim da radiš onda kad ti ja kažem,
a ako je takav uvjet da bi se zbog tog govorilo da netko diskriminira
onda vlasnik nema uopće pravo glasa, mislim prijatelju, svaka ti čast al
stvarno si počeo brljat..

Gabrijele , stvarno si čudan , ono totalno čudan , crkva kad je sklopila posao s poduzetnicima najvjerojatnije je dogovorila cijenu i rok završetka zgrade , znači na papiru se je napisalo što i kako , nije ti to postavit pločice u tvom Wc-u vrijednosti 5000 kn , nego se radi o zgradi vrijednosti 35 milijuna kn , nemoj benavit bezveze jer u poslovnom svijetu vrijede sano rokovi , kvaiteta i cijena , ništa drugo a to što smo mi malo licemjerni pa u nedostatku argumenata i ovo prikazujemo kao grijeh crkve je druga stvar , netko napisa, nije bitno kad se radi , bitno je da se RADI i to je istina a ti pričaj priče zaa malu djecu djeci

što se tiče crtanja o cijeni lijeka , budi precizan jer pogledaj kakvo si pitanje postavio , mislim da se kreće oko 2.00 kn
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Gost ned tra 03, 2011 7:04 pm

ja sam čudan Laughing aj dobro...ovdje se i radi o LICEMJERJU crkvenjaka, ili gluposti, pri sastavljanju ugovora i njegovom potpisivanju su mogli ubaciti klauzulu o neradnim danima.
kako je minutus napisao, jebali su trgovce da ne rade nedjeljom, jebu sve druge da zašto se nedjeljom radi, nedjelja je dan za odlazak u crkvu...bla, bla al kad se o njihovim svetim guzicama radi onda se zaboravlja i božji dan i misa, bitno da se zgrada napravi, neznam tko od nas priča priče, al siguran sam da ja nisam taj, meni je dobro poznat poduzetnički svjet i kako funkcionira, u pravu si kad veliš da je papir zakon, ali na papir se može staviti uvjek jedna klauzula više.

da, u pravu si da je cjena mlijeka oko dvije kune, tj ispod dvije kune, to mlijeko ima cca 4% mliječne masti i 4% bjelančevina, a daj mi reci koja je cjena mlijeka u trgovinama?

kad sam te pitao, prije crtanja mislio sam da je svima jasno da te pitam za cjenu koju dobije proizvođač budući je proizvođač, odnosno seljačina taj koji donbije poticaj od države koji te toliko smeta.
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by minutus ned tra 03, 2011 10:28 pm

makaj je napisao/la:
minutus je napisao/la:
makaj je napisao/la:ma molim te , HAHAHHAHAHAH , samo da te pitam , dal ti stvarno misliš da ej CRKVA neredila da rade nedjeljom ili je to naredio VLASNIK te FIRME koja radi na toj zgradi a ,
kad su minimarketi i mali obrtnici radili nedeljom, crkva se oglasila u javnosti i intervenirala kod (svoje!) vlade. sad su minimarketi i mali obrtnici nestali, a veliki trgovački centri rade kad hoće i kad mogu ostvariti profit. to se drugima silom države zabranilo i ograničilo, stoga zemlja tone u siromaštvo.

tvoj veliki haha ostavlja nedoumicu Katolička Crkva part II - Page 5 Smilie_verkl_106 jel stoji za tvoju vlastitu glupost ili za glupost onog koji, poput mene ili nekog drugog, tvoju besmislicu komentira.
predodžba administratorice da je bolje pisati gluposti nego ništa, u sukobu je s interesom i samorazumijevanjem crofriendsa i polučit će na dugu ruku suprotan rezultat. ja također podilazim njenom nastojanju oživjeti forum, ali samo ukoliko je u skladu s mojim vlastitim potrebama. želim reći, ne treba se čovjek tako daleko spustiti da od sebe i drugih pravi budalu (bili mi to ili ne).
vidi minutuse , ti očigledno nemaš pojma i pišeš gluposti , mali trgovci i minimarketi su nestali ne radi zabrane rada nedjeljom nego radi nekonkurentnosti supermarketima i to je činjenica koja je neoboriva

dalje , opet pišeš i ništa ne napišeš čime si me demantirao , jer jednostavno nisi u stanju shvatit post koji sam napisao , na diskutanta Gabrijela sam se nadovezao da on kao naručioc radova može uvjetovat cijenu , rok , kvalitetu ali ne kad će se radit , pa bila to i nedjelja , recimo što ako su radnici koji su raili tu zgradu ateisti ili muslimani .... njih uopće ne dira nedjelja , jel možda CRKVA TREBALA uvjetovat da zgradu rade vjernici , nemoj bit baš TOLIKO BLESAV minutuse . već polako dosežeš vrh gluposti
misliš li da to možeš nekome prodati?
zapravo sve jedno, bitno da si napisao nekoliko redaka, a ja odgovor.
Katolička Crkva part II - Page 5 00008125 ili?
minutus
minutus
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ly pon tra 04, 2011 10:40 am

makaj je napisao/la:sad bi se ja zapitao kako to recimo da na poljoprivredne poticaje u RH država godišnje izdvoji preko 3,5 milijardi kn a jedemo najskuplju hranu u Europi

Baš kad sam išla napisati kolika je cijena mlika u dućanu vidila sam da je to već netko napisao. Najskuplja se jer se kupuje za bagatelu, a prodaje za suho zlato. Slikovito rečeno.

@minutus: za zabranu sam jer kad potpišeš ugovor o radu tamo ti stoji da imaš pravo na jedan dan tjedno slobodno, a tu je i moralni razlog za zabranu jer ako netko radi cijeli tjedan kao pas za 2500 kuna bilo bi u redu da se odmori jedan dan. Moja mama je radila tri godine u dućanu bez slobodnog dana, za 300 kuna veću plaću kao šef, a kad je nakon tri godine zbog kronične iscrpljenosti završila na vitaminskim injekcijama poslodavka ju je po kazni poslala u drugi grad bez plaćanja putnih troškova. Tako da s jedne moralne strane bi bilo u redu tu nedjelju ne raditi, a ako se i radi onda neka se to i plati. Pošto većina ne bi platila onda je za svaki slučaj najbolje zabraniti rad nedjeljom pa tko želi kruh neka ga kupi u subotu, a u nedjelju neka ode u prirodu umjesto da se prešetava s kraja na kraj supermarketa.

makaj je napisao/la:ništa drugo a to što smo mi malo licemjerni pa u nedostatku argumenata i ovo prikazujemo kao grijeh crkve je druga stvar , netko napisa, nije bitno kad se radi , bitno je da se RADI i to je istina

Ne, to nije istina jer ta zgrada nije neophodna, a njenom gradnjom Crkva daje još jedan dokaz da je dušu prodala vragu za lipu robu i fasade od dragog kamenja. Uvijek seru o siromašnim obiteljima i solidarnosti, pa što onda taj novac nisu dali toj sirotinji u čije ime stalno govore? Koliko u njihovoj okolini ima ljudi koji umru jer ne mogu nabaviti preskupi lijek? Najvažnije je ovce pozivati na solidarnost, ali onaj kome plaća kasni tri mjeseca teško da je u situaciji odvajati za siromašne kad je i sam jedan od njih. Crkva to može, ali neće. Pustimo sad preseravanje po Africi. Pomozi sirotinji pred svojim vratima. Neeeee! Za nju je duhovno djelo milosrđa "nepravdu strpljivo podnositi". Kad ta ista sirotinja kaže nešto protiv svoje jadne životne situacije onda je ta ista Crkva proglašava nasilnom. Prigovaraju nam da ne rađamo dovoljno djece i ne zasnivamo obitelj, ali gle, ja konkretno sad nisam u situaciji kad je pametno zatrudniti. Izvoli, Bozaniću, uplati mi 1000 kuna za svako dijete i rodit ću ih deset ako treba. Samo neka pogledaju situaciju u kojoj je većina ljudi i neka postanu malo više solidarni. Neka se odreknu polovice primanja koja dobiju od države i neka umjesto te zgrade novac utroše na siromašne.
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 24.10.2009
Broj postova : 3469
Reputacija Reputacija : 475
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 5 Empty61 / 99961 / 999Katolička Crkva part II - Page 5 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon tra 04, 2011 1:10 pm

Gabrijel je napisao/la:ja sam čudan Laughing aj dobro...ovdje se i radi o LICEMJERJU crkvenjaka, ili gluposti, pri sastavljanju ugovora i njegovom potpisivanju su mogli ubaciti klauzulu o neradnim danima.
kako je minutus napisao, jebali su trgovce da ne rade nedjeljom, jebu sve druge da zašto se nedjeljom radi, nedjelja je dan za odlazak u crkvu...bla, bla al kad se o njihovim svetim guzicama radi onda se zaboravlja i božji dan i misa, bitno da se zgrada napravi, neznam tko od nas priča priče, al siguran sam da ja nisam taj, meni je dobro poznat poduzetnički svjet i kako funkcionira, u pravu si kad veliš da je papir zakon, ali na papir se može staviti uvjek jedna klauzula više.

da, u pravu si da je cjena mlijeka oko dvije kune, tj ispod dvije kune, to mlijeko ima cca 4% mliječne masti i 4% bjelančevina, a daj mi reci koja je cjena mlijeka u trgovinama?

kad sam te pitao, prije crtanja mislio sam da je svima jasno da te pitam za cjenu koju dobije proizvođač budući je proizvođač, odnosno seljačina taj koji donbije poticaj od države koji te toliko smeta.

da Gabrijele , najvjerojatnije se radi lapsusu prilikom sklapanja ugovora , inače tko to uopće i traži , koje to građevinarske firme rade nedjeljom ,eto ali dogodilo i sad ajmo o licemjerstvu crkve aa rad nedjeljom je NAREDIO tko , njemu trebaa poslat inspekciju da utvrdi dal je taj rad nedjeljom naveden u ugovoru o radu , koliko je plaćen .... toliko od mene o tome

što se tiče seljaka i poticaja , zaanimljivi su bili ovi prosvijedi , meni se čini da ekipa te poticaje koristi , ne za unapređenje proizvodnje , nego za vlastite prohtjeve koji nemaju veze s proizvodnjom nego više s pljačkom i kriminalom , otvorimo temu , bilo bi zanimljivo pisat o tim proizvođačima i poticajima

Zadnja promjena: makaj; pon tra 04, 2011 1:12 pm; ukupno mijenjano 1 put.
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon tra 04, 2011 1:12 pm

minutus je napisao/la:
makaj je napisao/la:
minutus je napisao/la:
makaj je napisao/la:ma molim te , HAHAHHAHAHAH , samo da te pitam , dal ti stvarno misliš da ej CRKVA neredila da rade nedjeljom ili je to naredio VLASNIK te FIRME koja radi na toj zgradi a ,
kad su minimarketi i mali obrtnici radili nedeljom, crkva se oglasila u javnosti i intervenirala kod (svoje!) vlade. sad su minimarketi i mali obrtnici nestali, a veliki trgovački centri rade kad hoće i kad mogu ostvariti profit. to se drugima silom države zabranilo i ograničilo, stoga zemlja tone u siromaštvo.

tvoj veliki haha ostavlja nedoumicu Katolička Crkva part II - Page 5 Smilie_verkl_106 jel stoji za tvoju vlastitu glupost ili za glupost onog koji, poput mene ili nekog drugog, tvoju besmislicu komentira.
predodžba administratorice da je bolje pisati gluposti nego ništa, u sukobu je s interesom i samorazumijevanjem crofriendsa i polučit će na dugu ruku suprotan rezultat. ja također podilazim njenom nastojanju oživjeti forum, ali samo ukoliko je u skladu s mojim vlastitim potrebama. želim reći, ne treba se čovjek tako daleko spustiti da od sebe i drugih pravi budalu (bili mi to ili ne).
vidi minutuse , ti očigledno nemaš pojma i pišeš gluposti , mali trgovci i minimarketi su nestali ne radi zabrane rada nedjeljom nego radi nekonkurentnosti supermarketima i to je činjenica koja je neoboriva

dalje , opet pišeš i ništa ne napišeš čime si me demantirao , jer jednostavno nisi u stanju shvatit post koji sam napisao , na diskutanta Gabrijela sam se nadovezao da on kao naručioc radova može uvjetovat cijenu , rok , kvalitetu ali ne kad će se radit , pa bila to i nedjelja , recimo što ako su radnici koji su raili tu zgradu ateisti ili muslimani .... njih uopće ne dira nedjelja , jel možda CRKVA TREBALA uvjetovat da zgradu rade vjernici , nemoj bit baš TOLIKO BLESAV minutuse . već polako dosežeš vrh gluposti
misliš li da to možeš nekome prodati?
zapravo sve jedno, bitno da si napisao nekoliko redaka, a ja odgovor.
Katolička Crkva part II - Page 5 00008125 ili?

minutuse ti će ti reć svaki mali trgovac , dolaskom veletrgovina ubijen je mali trgovac to je činjenica Very Happy

sad opet ti
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ly pon tra 04, 2011 1:16 pm

makaj je napisao/la:eto ali dogodilo i sad ajmo o licemjerstvu crkve aa rad nedjeljom je NAREDIO tko ,

Najmanje što je Crkva mogla učiniti je kritizirati to, ali pošto to nije učinila znači da joj se jebe za njeno stado. E pa hvala lijepo, ja joj od petka više ne pripadam kad je takva, izjasnila sam se drukčije vjere.
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 5 Empty61 / 99961 / 999Katolička Crkva part II - Page 5 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon tra 04, 2011 1:21 pm

Ly je napisao/la:
makaj je napisao/la:sad bi se ja zapitao kako to recimo da na poljoprivredne poticaje u RH država godišnje izdvoji preko 3,5 milijardi kn a jedemo najskuplju hranu u Europi

Baš kad sam išla napisati kolika je cijena mlika u dućanu vidila sam da je to već netko napisao. Najskuplja se jer se kupuje za bagatelu, a prodaje za suho zlato. Slikovito rečeno.

@minutus: za zabranu sam jer kad potpišeš ugovor o radu tamo ti stoji da imaš pravo na jedan dan tjedno slobodno, a tu je i moralni razlog za zabranu jer ako netko radi cijeli tjedan kao pas za 2500 kuna bilo bi u redu da se odmori jedan dan. Moja mama je radila tri godine u dućanu bez slobodnog dana, za 300 kuna veću plaću kao šef, a kad je nakon tri godine zbog kronične iscrpljenosti završila na vitaminskim injekcijama poslodavka ju je po kazni poslala u drugi grad bez plaćanja putnih troškova. Tako da s jedne moralne strane bi bilo u redu tu nedjelju ne raditi, a ako se i radi onda neka se to i plati. Pošto većina ne bi platila onda je za svaki slučaj najbolje zabraniti rad nedjeljom pa tko želi kruh neka ga kupi u subotu, a u nedjelju neka ode u prirodu umjesto da se prešetava s kraja na kraj supermarketa.

makaj je napisao/la:ništa drugo a to što smo mi malo licemjerni pa u nedostatku argumenata i ovo prikazujemo kao grijeh crkve je druga stvar , netko napisa, nije bitno kad se radi , bitno je da se RADI i to je istina

Ne, to nije istina jer ta zgrada nije neophodna, a njenom gradnjom Crkva daje još jedan dokaz da je dušu prodala vragu za lipu robu i fasade od dragog kamenja. Uvijek seru o siromašnim obiteljima i solidarnosti, pa što onda taj novac nisu dali toj sirotinji u čije ime stalno govore? Koliko u njihovoj okolini ima ljudi koji umru jer ne mogu nabaviti preskupi lijek? Najvažnije je ovce pozivati na solidarnost, ali onaj kome plaća kasni tri mjeseca teško da je u situaciji odvajati za siromašne kad je i sam jedan od njih. Crkva to može, ali neće. Pustimo sad preseravanje po Africi. Pomozi sirotinji pred svojim vratima. Neeeee! Za nju je duhovno djelo milosrđa "nepravdu strpljivo podnositi". Kad ta ista sirotinja kaže nešto protiv svoje jadne životne situacije onda je ta ista Crkva proglašava nasilnom. Prigovaraju nam da ne rađamo dovoljno djece i ne zasnivamo obitelj, ali gle, ja konkretno sad nisam u situaciji kad je pametno zatrudniti. Izvoli, Bozaniću, uplati mi 1000 kuna za svako dijete i rodit ću ih deset ako treba. Samo neka pogledaju situaciju u kojoj je većina ljudi i neka postanu malo više solidarni. Neka se odreknu polovice primanja koja dobiju od države i neka umjesto te zgrade novac utroše na siromašne.

može ovako Ly , oduzet 90 % davanja crkvi , napravit reviziju poticaja u poljoprivredi , revidirati sistem otpisa dugovanja privatnim ali i državnim firmama , smanjit broj općina i graadova za 70% , revizija invalida domovinskog rata , provjera porijkla imovine ... sve ove mjere i bilo bi nam 100 % bolje ,

Zadnja promjena: makaj; pon tra 04, 2011 1:27 pm; ukupno mijenjano 1 put.
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon tra 04, 2011 1:24 pm

Ly je napisao/la:
makaj je napisao/la:eto ali dogodilo i sad ajmo o licemjerstvu crkve aa rad nedjeljom je NAREDIO tko ,

Najmanje što je Crkva mogla učiniti je kritizirati to, ali pošto to nije učinila znači da joj se jebe za njeno stado. E pa hvala lijepo, ja joj od petka više ne pripadam kad je takva, izjasnila sam se drukčije vjere.

HAHAHAHHA a prije nisi bila , daj molim te
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pon tra 04, 2011 7:02 pm

Offtopic nije obrisan već je preseljen u odgovarajuću temu!

Klik na temu poticaji

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 5 Empty999 / 999999 / 999Katolička Crkva part II - Page 5 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Ly pon tra 04, 2011 7:23 pm

Šta to prije nisam bila, makaj?
Slažem se sa svime što si napisao da treba napraviti, ali ovo nije tema o tome nego o crkvi.
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pon tra 04, 2011 10:11 pm

šta je tebi toliko zla učinila KC?
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 5 Empty65 / 99965 / 999Katolička Crkva part II - Page 5 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja uto tra 05, 2011 5:35 am

KC krade novac iz državnog proračuna a ne polaže račun kao svi ostali na što ga je utrošila. Bilo koja udruga mora na kraju godine podnijeti završni račun koji mora štimati u kunu dok crkvu nitko ništa ne pita.
Kako je taj novac iz državnog proračuna i moj novac , obzirom da plačam sva davanja redovito, a nisam vjernik, imam li pravo znati što se radi sa tim mojim novcem dok istovremeno nema povečanja mirovina, nema za zdravstvenu zaštitu, nema za suzbijanje povečavanje cijena osnovnih energenata.
Čime je to crkva zaslužila da dobiva dio iz državnog proračuna, pa kaj onda ne bi svi privatnici dobivali dio iz proračuna za koji ne bi trebali polagati računa na što i kako su to utrošili.
Ne radi se o zlu, već s eradi o tome da se prestanu graditi kule od biserja , barem za vrijeme dok narod gladuje i taj se novac preusmjeri tamo gdje je potrebniji, neka se crkva financira par godina iz vlastitih prihoda i poreza vjernika, dakle svih onih koji su se izjasnili kao katolici nek se financira KC, onih pravoslavaca nek se financira pravoslavna, muslimanska od muslimana.
Jel u redu od naših novaca grditi fasadu od poludragog kamenja, kupovati nove automobile dok ja istovremeno za to dajem novac kroz porez i vozam se u desetak godina starom autu i razmišljam kako ću spojiti od 1. do 1. da platim sve što traži država i školujem djecu i prehranim obitelj .
Jel to u redu, ako je u redu, onda je KC još veća grozota nego što sam do sada mislio o njopj.
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija Reputacija : 386
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj uto tra 05, 2011 9:29 am

pustinja je napisao/la:KC krade novac iz državnog proračuna a ne polaže račun kao svi ostali na što ga je utrošila. Bilo koja udruga mora na kraju godine podnijeti završni račun koji mora štimati u kunu dok crkvu nitko ništa ne pita.
Kako je taj novac iz državnog proračuna i moj novac , obzirom da plačam sva davanja redovito, a nisam vjernik, imam li pravo znati što se radi sa tim mojim novcem dok istovremeno nema povečanja mirovina, nema za zdravstvenu zaštitu, nema za suzbijanje povečavanje cijena osnovnih energenata.
Čime je to crkva zaslužila da dobiva dio iz državnog proračuna, pa kaj onda ne bi svi privatnici dobivali dio iz proračuna za koji ne bi trebali polagati računa na što i kako su to utrošili.
Ne radi se o zlu, već s eradi o tome da se prestanu graditi kule od biserja , barem za vrijeme dok narod gladuje i taj se novac preusmjeri tamo gdje je potrebniji, neka se crkva financira par godina iz vlastitih prihoda i poreza vjernika, dakle svih onih koji su se izjasnili kao katolici nek se financira KC, onih pravoslavaca nek se financira pravoslavna, muslimanska od muslimana.
Jel u redu od naših novaca grditi fasadu od poludragog kamenja, kupovati nove automobile dok ja istovremeno za to dajem novac kroz porez i vozam se u desetak godina starom autu i razmišljam kako ću spojiti od 1. do 1. da platim sve što traži država i školujem djecu i prehranim obitelj .
Jel to u redu, ako je u redu, onda je KC još veća grozota nego što sam do sada mislio o njopj.

čudan zaključak , KRADE crkva iz državnog proračuna a nije joj to HDZ omogućio na legalan način , ajmo reć i ovako , s kojim pravom raznorazne udruge ( nevladine ) primaju lovu iz državnog proračuna , može i ovako , svim koji nisu kršćani ( ma kojoj crkvi pripadali ) ne treba isplaćivat ni BOŽIĆNICU a ni USKRSNICU , može i tako , ja se slažem
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj uto tra 05, 2011 9:30 am

Ly je napisao/la:Šta to prije nisam bila, makaj?
Slažem se sa svime što si napisao da treba napraviti, ali ovo nije tema o tome nego o crkvi.

nisi bila druge vjere , tj. ATEIStA
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja uto tra 05, 2011 9:43 am

Za tu lovu udruge trebaju ispostaviti završni račun za svaku kunu tako da se zna kuda je taj novac otišao za razliku od crkve.
Da crkva doslovce krade novac iz proračuna jer nije u obvezi pokazati završni račun tj kuda je otišao taj novac koji je dobila iz proračuna.
I neovisno o stranci i SDP i HDZ su joj to omogučili a crkva je kao oličenje morala trebala reći da ne žele taj novac kad je država u krizi ili i kad nije u krizi već da će se financirati samostalno.
Uvjeri me u suprotno.
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija Reputacija : 386
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj uto tra 05, 2011 10:18 am

pustinja je napisao/la:Za tu lovu udruge trebaju ispostaviti završni račun za svaku kunu tako da se zna kuda je taj novac otišao za razliku od crkve.
Da crkva doslovce krade novac iz proračuna jer nije u obvezi pokazati završni račun tj kuda je otišao taj novac koji je dobila iz proračuna.
I neovisno o stranci i SDP i HDZ su joj to omogučili a crkva je kao oličenje morala trebala reći da ne žele taj novac kad je država u krizi ili i kad nije u krizi već da će se financirati samostalno.
Uvjeri me u suprotno.

ne znam , iskreno ne znam kako je sklopljen ugovor između crkve i države , samo zašto im država ne pokuca na vrata s inspekcijom
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by minutus uto tra 05, 2011 10:46 am

scorpio57 je napisao/la:šta je tebi toliko zla učinila KC?
kad crkva živi zajedno s ljudima u stanju u kojem im ništa nedostaje, nema mane. ali kad ljude proglasi griješnim i zaslužnim i generira socijalno razlikovanje, u njoj nema ništa što čovjeka unapređuje.

žirafa odrasla u zoou ne može znati što joj uskraćuju. tako je i tvoje pitanje ono jedne žirafe - a ti bi rado bio vuk... kako nekršćanski, hehe, ili je isus, navodni uzor, imao borbeno ime puma? ili škorpion?
minutus
minutus
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ly sri tra 06, 2011 11:47 am

makaj je napisao/la:nisi bila druge vjere , tj. ATEIStA

Nikad nisam bila ateist. Odakle ti to?

Scorpio, ne sviđa mi se svjetonazor Crkve i zamjeram joj puno stvari pa kritiziram. A imala sam i problema s teolozima. Još nešto. Ja bi sad mogla pomagati kome god stignem npr., napraviti dobrih djela da boli glava koliko, ali za Crkvu i vjeru ja sam bludnica koja će goriti u paklu, ako nisam ostala nevina prije braka. TO mi se ne sviđa, zamaranje s detaljima.
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pet tra 08, 2011 11:27 am

Nešta kao Marija Magdalena kavica
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 5 Empty65 / 99965 / 999Katolička Crkva part II - Page 5 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sub tra 09, 2011 5:59 pm

di si makaj? nema te Katolička Crkva part II - Page 5 71349

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Katolička Crkva part II - Page 5 Empty999 / 999999 / 999Katolička Crkva part II - Page 5 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Ly ned tra 10, 2011 7:57 am

Minutus, ne možeš znati želi li scorpio biti vuk ili žirafa.
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 5 / 23. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14 ... 23  Next

[Vrh]

- Similar topics