Da se ne zaboravi- Jeste li znali-rasprava o ratu
+19
fosforica
Neukrotivi pastuh
WEYLAND-YUTANI
BAGIRA
diabolik.
eva kant
Blue Bane
evitaa
tanuki
Prop
m
pustinja
Hell
jasim
Neu
Stevo Largo
scorpio57
gio_deluxe
Biker
23 posters
Stranica 39 / 40.
Stranica 39 / 40. • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Re: Da se ne zaboravi- Jeste li znali-rasprava o ratu
scorpi izazivam te na dvoboj, nekakad je dvoboj bio izazov časti, e pa ja tebe izazivam na dvoboj,
dakle postavi tri teme , a isto tko ću i ja postaviti tri teme-
forumaši će odlučiti tko je pobjedio,
onaj tko izgubi, dobrovoljno se povlači sa foruma!
btv- ja ti nisam dao ovaj zadnji minus!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
ma ok ajmo 1.politika,2.sport,3.preživljavanje iako opet spamaš to si mogao na pp
ovo moram prijavit
ovo moram prijavit
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
1992. - VOJNOREDARSTVENA OPERACIJA "MILJEVCI"
DATUM: 21. - 22.6.1992. godine
VOJNOREDARSTVENA OPERACIJA: "Miljevci"
BOJIŠTE: Sjevernodalmatinsko bojište
CILJ OPERACIJE: Oslobađanje okupiranog područja u šibenskom zaleđu (Miljevačkih sela).
OSLOBOĐEN TERITORIJ: Oslobađeno je 7 sela oko 108 četvornih kilometara.
POSTROJBE:
Hrvatska vojska: 4/113. br. HV, diverzantski vod 113. br., desetina 2/72. b. VP, 3-3/142. br. HV, Kaštelski vod, izvidničko diverzantski vod 142. br. HV i sanitetski vod 142. br. HV. Ukupne snage sastojale su se od 520 ljudi. Glavne snage za napad činili su dijelovi 113. br. koji u tom trenutku nisu bili na bojišnici, pojačani s dijelom postrojbi 142. br. koji su bili spremni sudjelovati u napadu. Istočno od snaga za napad, obranu su izvodili dijelovi 142. br. i 141. br. Zapadno u skradinskom zaleđu dijelovi 113. br.
Agresorska vojska: 75. mtbr./9. KK. Na miljevačkom području neprijatelj je rasporedio snage jedne pješačke bojne, koristeći za obranu naselja i zaprečivanje prilaznih putova. Imao je jaku topničku potporu i odgovarajuće OM snage (vojarna Trobounje). Težište obrane mu je bilo na komunikaciji: Nos Kalik - s. Drinovci.
GUBICI:
Hrvatska strana: poginulio je 7 vojnika i 2 su bila teže ranjena.
Agresorska strana: poginulio je 75 neprijateljskih vojnika, uništena 3 tenka, 2 oklopna transportera, 4 kamiona, zarobljeno 18 vojnika, 1 tenk, 2 oklopna transportera, 6 haubica 150 mm, 17 motorna vozila, 4 topa ZIS-a, 2 minobacača 120 mm, 5 netrzajna topa, 2 POLK 9K11 i veća količina streljiva.
TIJEK VOJNOREDARSTVENE OPERACIJE: HV izvodi posve ograničeni napad na položaje "VRSK" sjeverno od Šibenika prostor između rijeke Krke i Drniša.
Povod za poduzimanje operacije: miniranje i paljenje kuća u miljevačkim selima; teror nad preostalim hrvatskim stanovništvom; učestala topnička djelovanja po Šibeniku i Skradinu, kao i po čitavom prostoru Šibenske bojišnice.
Operacija je izvedena u nepovoljnim uvjetima za RH (stanje ni rata ni mira). Inicijativa za operaciju potekla je od neposrednih zapovjednika. Pripremljena je u tajnosti. Provedena je tijekom jednog dana.
Područje operacije je bilo 7 većih sela i više zaseoka u kojima je živjelo 1.300 žitelja. Područje je omeđeno: r. Krkom, r. Čikolom i padinama Promine.
Zamisao za napad bila je dovođenje postrojbi za napad izvršiti tijekom noći i to po skupinama. Korištena su tri smjera: preko r. Čikole, preko r. Krke i preko p/c - NOS KALIK. Napad otpočeti bez paljbene pripreme u 05.00 sati 21.6.1992. Iznenaditi neprijatelja na cijelom prostoru Miljevačkog platoa.
Ukupne snage sastojale su se od 520 ljudi. Glavne snage za napad činili su dijelovi 113. šibenske i
142. drniške brigade HV.
Sve postrojbe su podijeljene u 8 skupina u okviru kojih je bilo 26 manjih grupa s 4 sanitetska tima.
Većina skupina je tijekom noći presjekla telefonske žice i prekinula vezu među postrojbama neprijatelja i vojarne Trbounje. Borba se vrlo brzo razvila na cijelom miljevačkom prostoru. Neprijateljski tenkovi su pokrenuti tek poslije 07.00 sati.
Prvi tenk je uništen, a ostali su se vratili u vojarnu Trbounje. Borbe su trajale cijeli dan, a s. Drinovci je oslobođeno zadnje, 22.6.1992. u jutarnjim satima. Taj dan započeli su pregovori pod pokroviteljstvom UNPROFOR-a i EZ o prekidu vatre. Rezultata nije bilo.
23.6.1992. Izveden je protunapad neprijatelja sa 8 tenkova, 4 oklopna transportera, pješaštvo. Protunapad je zaustavljen, uništeno je 2 neprijateljska tenka, nakon toga su se povukli u vojarnu Trbounje. Nakon odbijanja protunapada, pristupilo se organiziranju obrane na crti: r. Čikola - z. Vlaići - z. Karalići - z. Mazalini - r. Krka
Vijeće sigurnosti UN izdaje Rezoluciju 762 koja osuđuje akciju i traži povlačenje hrvatskih snaga na početne položaje, što Hrvatska odbija.
Nakon akcije general Petar Šimac iz Splita, (navodno prenoseći zapovijed iz Zagreba), naredio je da se Hrvatske postrojbe povuku nakon što su neprijatelja već potjerale dublje prema Drnišu. Zapovjednik akcije je, takvu zapovijed odbio poslušati, a kasnije je izjavio: "Bili smo svjesni da bi u slučaju povlačenja stradanja bila još veća, pa je 23. lipnja došlo do protuudara Torbičinih vojnika. Uspjeli smo zadržati oslobođeni teritorij, a onda su počeli pregovori o predaji tijela neprijateljskih vojnika". (iz knjige "Rat", Tihomir Čuljak)
uništen tenk T55 srpskih paravojnika u operaciji 'Miljevci'
DATUM: 21. - 22.6.1992. godine
VOJNOREDARSTVENA OPERACIJA: "Miljevci"
BOJIŠTE: Sjevernodalmatinsko bojište
CILJ OPERACIJE: Oslobađanje okupiranog područja u šibenskom zaleđu (Miljevačkih sela).
OSLOBOĐEN TERITORIJ: Oslobađeno je 7 sela oko 108 četvornih kilometara.
POSTROJBE:
Hrvatska vojska: 4/113. br. HV, diverzantski vod 113. br., desetina 2/72. b. VP, 3-3/142. br. HV, Kaštelski vod, izvidničko diverzantski vod 142. br. HV i sanitetski vod 142. br. HV. Ukupne snage sastojale su se od 520 ljudi. Glavne snage za napad činili su dijelovi 113. br. koji u tom trenutku nisu bili na bojišnici, pojačani s dijelom postrojbi 142. br. koji su bili spremni sudjelovati u napadu. Istočno od snaga za napad, obranu su izvodili dijelovi 142. br. i 141. br. Zapadno u skradinskom zaleđu dijelovi 113. br.
Agresorska vojska: 75. mtbr./9. KK. Na miljevačkom području neprijatelj je rasporedio snage jedne pješačke bojne, koristeći za obranu naselja i zaprečivanje prilaznih putova. Imao je jaku topničku potporu i odgovarajuće OM snage (vojarna Trobounje). Težište obrane mu je bilo na komunikaciji: Nos Kalik - s. Drinovci.
GUBICI:
Hrvatska strana: poginulio je 7 vojnika i 2 su bila teže ranjena.
Agresorska strana: poginulio je 75 neprijateljskih vojnika, uništena 3 tenka, 2 oklopna transportera, 4 kamiona, zarobljeno 18 vojnika, 1 tenk, 2 oklopna transportera, 6 haubica 150 mm, 17 motorna vozila, 4 topa ZIS-a, 2 minobacača 120 mm, 5 netrzajna topa, 2 POLK 9K11 i veća količina streljiva.
TIJEK VOJNOREDARSTVENE OPERACIJE: HV izvodi posve ograničeni napad na položaje "VRSK" sjeverno od Šibenika prostor između rijeke Krke i Drniša.
Povod za poduzimanje operacije: miniranje i paljenje kuća u miljevačkim selima; teror nad preostalim hrvatskim stanovništvom; učestala topnička djelovanja po Šibeniku i Skradinu, kao i po čitavom prostoru Šibenske bojišnice.
Operacija je izvedena u nepovoljnim uvjetima za RH (stanje ni rata ni mira). Inicijativa za operaciju potekla je od neposrednih zapovjednika. Pripremljena je u tajnosti. Provedena je tijekom jednog dana.
Područje operacije je bilo 7 većih sela i više zaseoka u kojima je živjelo 1.300 žitelja. Područje je omeđeno: r. Krkom, r. Čikolom i padinama Promine.
Zamisao za napad bila je dovođenje postrojbi za napad izvršiti tijekom noći i to po skupinama. Korištena su tri smjera: preko r. Čikole, preko r. Krke i preko p/c - NOS KALIK. Napad otpočeti bez paljbene pripreme u 05.00 sati 21.6.1992. Iznenaditi neprijatelja na cijelom prostoru Miljevačkog platoa.
Ukupne snage sastojale su se od 520 ljudi. Glavne snage za napad činili su dijelovi 113. šibenske i
142. drniške brigade HV.
Sve postrojbe su podijeljene u 8 skupina u okviru kojih je bilo 26 manjih grupa s 4 sanitetska tima.
Većina skupina je tijekom noći presjekla telefonske žice i prekinula vezu među postrojbama neprijatelja i vojarne Trbounje. Borba se vrlo brzo razvila na cijelom miljevačkom prostoru. Neprijateljski tenkovi su pokrenuti tek poslije 07.00 sati.
Prvi tenk je uništen, a ostali su se vratili u vojarnu Trbounje. Borbe su trajale cijeli dan, a s. Drinovci je oslobođeno zadnje, 22.6.1992. u jutarnjim satima. Taj dan započeli su pregovori pod pokroviteljstvom UNPROFOR-a i EZ o prekidu vatre. Rezultata nije bilo.
23.6.1992. Izveden je protunapad neprijatelja sa 8 tenkova, 4 oklopna transportera, pješaštvo. Protunapad je zaustavljen, uništeno je 2 neprijateljska tenka, nakon toga su se povukli u vojarnu Trbounje. Nakon odbijanja protunapada, pristupilo se organiziranju obrane na crti: r. Čikola - z. Vlaići - z. Karalići - z. Mazalini - r. Krka
Vijeće sigurnosti UN izdaje Rezoluciju 762 koja osuđuje akciju i traži povlačenje hrvatskih snaga na početne položaje, što Hrvatska odbija.
Nakon akcije general Petar Šimac iz Splita, (navodno prenoseći zapovijed iz Zagreba), naredio je da se Hrvatske postrojbe povuku nakon što su neprijatelja već potjerale dublje prema Drnišu. Zapovjednik akcije je, takvu zapovijed odbio poslušati, a kasnije je izjavio: "Bili smo svjesni da bi u slučaju povlačenja stradanja bila još veća, pa je 23. lipnja došlo do protuudara Torbičinih vojnika. Uspjeli smo zadržati oslobođeni teritorij, a onda su počeli pregovori o predaji tijela neprijateljskih vojnika". (iz knjige "Rat", Tihomir Čuljak)
uništen tenk T55 srpskih paravojnika u operaciji 'Miljevci'
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:scorpi izazivam te na dvoboj, nekakad je dvoboj bio izazov časti, e pa ja tebe izazivam na dvoboj,
ma jbt - koda mi je stalo do toga ka tebi i nekima,evo ti - ako imam
koristim po uputama edit nemam više - :D
Započeo/la tema :
zašto na pp,scorpio57 je napisao/la:ma ok ajmo 1.politika,2.sport,3.preživljavanje iako opet spamaš to si mogao na pp
ovo moram prijavit
ovo je javni izazov!
sad mramo definirati pravila-
ja prihvačam sve teme-
a dali ti prihvčaš,
da onaj tko izgubi, da se miče sa foruma?
e sad tu je ptrebna pomoć šefice da otvori tu temu!
ti si predložio tri teme koje prihvačam, ali kako će mo to realizzirati?
moj prijedlog je da obračun bude u pll cafeu-
na svaku temu stavimo mišljenje i izazov!
međutim, bzvz je ako nam šefica ne odobri dvoboj- jer zza realzaciju trebamo njenu pomoć-
dakle neu javi se i arbitriraj :lol.
Započeo/la tema :
Prihvačam al ni ovdi mjesto zato dipl.ing.foruma-otvori temu a odavde
Započeo/la tema :
ne može.tanuki je napisao/la:dakle neu javi se i arbitriraj :lol.
dosta offtopica.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
ja imam 55 g ,
učestvovavo sam u domovinskom ratu koo dobrovoljac od 91 godine,
ali povijest nije krenula od 91 godine,
dakle ako idemo na naslov temeda se ne zaboravi,
onda ova tema nije samo posvećena stradaocima i žrtvama od 91.
ja sam rođen 55 daset godina nakon kraja svjetskog rata!
sukob koji su izazval srbi
, je bio temeljen na zločnačkoj genetici hrvata, koji su pobili srbe u jasenovcu!
lika, gorski kotar, su bili zaplašeni ustašama, koji će doči . poklati ih,
i što je tu čudno, što je svakom srbinu uvaljen kljišnikov!ruka pomirenja između srba i hrvata i dalje nije moguča!
uz sve isprike normalnim srbima , patološki je tražiti aboliciju draži mihajloviću-
koji je pogubljen. pravomoćnom presudom kao ratnom zločincu!
učestvovavo sam u domovinskom ratu koo dobrovoljac od 91 godine,
ali povijest nije krenula od 91 godine,
dakle ako idemo na naslov temeda se ne zaboravi,
onda ova tema nije samo posvećena stradaocima i žrtvama od 91.
ja sam rođen 55 daset godina nakon kraja svjetskog rata!
sukob koji su izazval srbi
, je bio temeljen na zločnačkoj genetici hrvata, koji su pobili srbe u jasenovcu!
lika, gorski kotar, su bili zaplašeni ustašama, koji će doči . poklati ih,
i što je tu čudno, što je svakom srbinu uvaljen kljišnikov!ruka pomirenja između srba i hrvata i dalje nije moguča!
uz sve isprike normalnim srbima , patološki je tražiti aboliciju draži mihajloviću-
koji je pogubljen. pravomoćnom presudom kao ratnom zločincu!
Započeo/la tema :
ma jbms za tvoje godine i ja ih imam,aj pišeš o Jasenovcu
ovo je tema Domovinski rat,dakle opet spamaš a gospodarica
šuti ma od**bi
šuti ma od**bi
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :
Eto šta su naši (balkanski) sudovi.. nakon 20 godina se tek ljudi osuđuju
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
nije ovo tema domovinski rat ,scorpio57 je napisao/la:ma jbms za tvoje godine i ja ih imam,aj pišeš o Jasenovcu
šuti ma od**bi
ovo je tema da se ne zaboravi!
povijest ne počinje od 90-e
slažem se da su mi nepoznate činjenice o jasenovcu i blajburgu-
ali poznate su mi činjenice iz perioda mog života-
pa ja sam taj koji sam svjedokom povijesti i ja sam taj svjedok povijesti,
koji mogu reči da se ne zaboravi!
mogu dokazati i pokazati velikosrpsku ideju o okupaciji hrvatske, ali isto tako imam i kartu velike hrvatske!
svjedok sam povijesti od 1961 kad sam krenuo u prvi razred osnovne škole, i sječanje na prva seksualna iskustva na silbi sa jednom vesnom iz beograda , čiju razgednicu još uvijek čuvam!
ako se tema zove da se ne zaboravi-
sori scorpi, ja imam lijepe priće iz perioda prije 90 ih koje nebi htio zaboraviti,
a ti nebi htio da se zaboravi mržnja i prepucavaš dse sa balonjom iz srbije, koji nema pojma koliko je taj rat bio bolan, koji će reći da je draža bio nepravomočno osuđen, jer ne priznaje sistem, pravosuđe bivše juge, kao što je ni ti ne priznaješ!
kako tishvačaš ovu temu?
da se ne zaboravi?
dali je to samo vezano za period od 90 do 95-
pa tu bi sve trebalo biti kristalno jasno-
hrvatskaa se žejela odvojiti iz bivše juge, kao što je to napravila i slovenija u dogovoru sa miloševićem-
srbija na to nije prisiala i pokušala je izvršiti okupaciju hrvatske-
nastao je rat!
i sve što se poslije toga događalo!
ti si zaslužio svoju penziju kao branitelj i sad se prepucavaš sa balonjom iz srbije, kao da nisi siguran!
čak paće vrijeđaš nazivaš ga jebaćem koza-
a mene je stid zbog tebe!
ako je ovo tema da se ne zzaboravi-
ja bih upitao starije forumaše- dali se sjećaju malih novina, a ne tko je koga zaklao!
Započeo/la tema :
ajme ope kolumna
edit koristim ma sjećam se ja svega al de malo šetaj
edit koristim ma sjećam se ja svega al de malo šetaj
Započeo/la tema :
svjedok sam povijesti od 1961 kad sam krenuo u prvi razred osnovne škole, i sječanje na prva seksualna iskustva na silbi sa jednom vesnom iz beograda , čiju razgednicu još uvijek čuvam!
jbt pa ne ideš na tako velike visine da ti mozak operu jbm se za tvoja sex
iskustva ovo nije tema za skidanje tvog junfera,ope ću te prijavit pa da vidim dokle me moš hebat
iskustva ovo nije tema za skidanje tvog junfera,ope ću te prijavit pa da vidim dokle me moš hebat
Započeo/la tema :
a ti si samo tri godine mlađi od mene,
nemoj me jebat, da ti se ništa lijepo nie dogodilo u toj truloj jugi?
nisi li valjda juner izgubio tek poslije 90-e
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:nisi li valjda juner izgubio tek poslije 90-e
Mass- Faca foruma
Započeo/la tema :
Mass- Faca foruma
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la: nisi li valjda juner izgubio tek poslije 90-e
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
iskustva ovo nije tema za skidanje tvog junfera,ope ću te prijavit pa da vidim dokle me moš hebat[/quote]
jesi li ti pismen
ova rubrika nosi naslov :
DA SE NE ZABORAVI
a i skidanje mog jumfa je povjesni čin
i to nije spamanje, to je trenutak kojeg ja ne želim zaboraviti
iskustva ovo nije tema za skidanje tvog junfera,ope ću te prijavit pa da vidim dokle me moš hebat[/quote]
jesi li ti pismen
DA SE NE ZABORAVI
Započeo/la tema :
Neukrotiva je napisao/la:tanuki je napisao/la: nisi li valjda juner izgubio tek poslije 90-e
a šta lupaš kad si ti izgubila?za razliku od planinka ja sam sexo sa 14 g
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:a ti si samo tri godine mlađi od mene,
ne planinko, prije nego ti ovo šta pišeš je tvoje trulo razmišljanje
vidiš i da se Neu kao tvoja zaštitnica smije...samo neznam čemu
Započeo/la tema :
jesi li ti pismentanuki je napisao/la:jbt pa ne ideš na tako velike visine da ti mozak operu jbm se za tvoja sex
DA SE NE ZABORAVI
i to nije spamanje, to je trenutak kojeg ja ne želim zaboraviti [/quote]
siguran sam da je povijesni čin imao si barem 25 g.
Započeo/la tema :
neu se smije i sve smije jer je šefca, i nije mi zaštitnica,
ja sam tražio da ti neda ban., jer ljudi sa ptsp-om mogu vrijeđat, jebat, biti nasilni, bezobrazni- ali to što tebi oprašta jaca, ne opraštaju ti ovi mladi ljudi
ja sam tražio da ti neda ban., jer ljudi sa ptsp-om mogu vrijeđat, jebat, biti nasilni, bezobrazni- ali to što tebi oprašta jaca, ne opraštaju ti ovi mladi ljudi
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:jesi li ti pismentanuki je napisao/la:jbt pa ne ideš na tako velike visine da ti mozak operu jbm se za tvoja sex
DA SE NE ZABORAVI
siguran sam da je povijesni čin imao si barem 25 g. [/quote]
kako si pogodio
pet dana nakon mog rođendana!
Započeo/la tema :
,tanuki je napisao/la:neu se smije i sve smije jer je šefca, i nije mi zaštitnica,
kekec opet vrijeđaš šta te briga za nečiji PTSP budi sretan da ga nemaš
edit nemoj više ti tražiti da mi neda ban,jer si za mene zero
Započeo/la tema :
Stranica 39 / 40. • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Similar topics
» Da se ne zaboravi- Jeste li znali-rasprava o ratu // DIO 2 //
» Jeste li znali? Zanimljivosti o automobilima...
» Jeste li znali da mješavina meda i cimeta liječi mnoge bolesti
» Žene u Domovinskom ratu
» Istina o prošlom ratu!
» Jeste li znali? Zanimljivosti o automobilima...
» Jeste li znali da mješavina meda i cimeta liječi mnoge bolesti
» Žene u Domovinskom ratu
» Istina o prošlom ratu!
Stranica 39 / 40.