Da se ne zaboravi- Jeste li znali-rasprava o ratu
+19
fosforica
Neukrotivi pastuh
WEYLAND-YUTANI
BAGIRA
diabolik.
eva kant
Blue Bane
evitaa
tanuki
Prop
m
pustinja
Hell
jasim
Neu
Stevo Largo
scorpio57
gio_deluxe
Biker
23 posters
Stranica 27 / 40.
Stranica 27 / 40. • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40
Re: Da se ne zaboravi- Jeste li znali-rasprava o ratu
gio_deluxe je napisao/la:protupitanje na pitanje, a zašto onda Srbija nije stala sa svime kada je Hr. međunarodno priznata ?
A ko kaze da je JNA Srbija ?
jasim- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 20.02.2010
Broj postova : 1285
Reputacija : 35
Godina imam : 40
Započeo/la tema :
Gabri,ti kao hrvat treba da znas da je rat zavrsen 1995 a ne 1996Gabrijel je napisao/la:jasim je napisao/la:Aha,a kako je onda JNA bila nelegitimna vojska u Hrvatskoj 1991 kad je Hr medjunarodno priznata 1992
Smesno,zar ne
možda takve što je rat u hrvatskoj trajao do 1996?takve veze kao i sve tvoje izjave,prvo su muslimani klali muslimane,jasim je napisao/la:
I kazi mi sad,kakve veze ima rat izmedju Muslimana i Hrvata u Bosni sa mojom konstatacijom da je u Bosni bilo mnogo slucajeva gde su Bosanci iscenirali Srpske napade ???????????
pa su hrvati klali muslimane(to u bosni,jel tak) u hrvatskoj su hrvati klali hrvate
pa onda srbe ali ih predstavljali kao hrvate koje su klali srbi?
malo previše teorija zavjere i malo previše kontradiktornosti.
Nigde ja nisam rekao da Srbi nisu ubijali,ako to nadjes napustam forum,jel to ok ?
Nacinalna Geografija je uradila emisiju o Merkalama i strucnjaci su dokazali da je granata ispaljena iz pravca gde su bile muslimanske snage.Gledao sam celu emisiju.
Nikada nisam rekao da je hrvat klao hrvata ,to su tvoje reci.Za spiskove koje ovaj cirkusant postavlja je jednostavno tako.
Kako Vukotic moze da bude Hrvat ?
Ili Nikolic,Stojkovic,Mugosa,Djurovic...i da ne nabrajam vise.A kamo li Nikolovski,Petkovski itd.
O tome pricam
A sto se tice teorije zavere,to svi znamo.Ceo rat je bio teorija zavere
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
jasim je napisao/la:gio_deluxe je napisao/la:protupitanje na pitanje, a zašto onda Srbija nije stala sa svime kada je Hr. međunarodno priznata ?
pa vi ste preuzeli pravnu i političku stečevinu i kasnije je JNA bila vojska Srbije, neznam kako vam se sada zove .
gio_deluxe- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 23.01.2009
Broj postova : 4911
Reputacija : 228
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
pustinja je napisao/la:Slovenija pripaja istru, @ebote jasmine pa kakvu vi to štampu tamo čitate , daj malo promisli oko toga što si lajnuo.
Svi ste pod kalup.Nista ja nisam LAJNUO nego ti nemas pojma kao ni oko cega do sad.Pitanje je,da li vas uopste o necemu izvestavaju ili se jos uvek vodi samo suva propaganda kako sto vise mrzeti Srbe.
Evo jednog teksta koji prenosim u celosti.
Dobro citaj...ako uopste umes
Jelinčič Barozu: U EU samo Istra i Dalmacija
Unija treba da uzme Istru i Dalmaciju pod svoje, odvojeno od „Zagrebačkog pašaluka”, poručuje slovenački desničar
Prekrajanje mape: Zmago Jelinčić
Od našeg stalnog dopisnika
Ljubljana, 12. aprila – Istra i Dalmacija nikada u istoriji nisu bile deo hrvatske države, tvrdi poslanička grupa Slovenačke nacionalne stranke (SNS) u pismu predsedniku Evropske komisije Žozeu Manuelu Barozu. Stoga u pismu (u koje je „Politika” imala uvid), SNS predlaže Briselu da u Evropsku uniju primi samo Istru i Dalmaciju.
Šef SNS Zmago Jelinčič je pismo upućeno Barozu prosledio i komesaru za proširenje EU Oliju Renu. Jelinčič zahtev Barozu i Renu argumentuje „istorijskim činjenicama” da su Istra i Dalmacija priključene Hrvatskoj „tek posle komunističkog preuzimanja vlasti posle Drugog svetskog rata”, ali da je „čak i komunistička vlast oko 1950. godine razdvojila na posebne teritorijalne jedinice Hrvatsku i Slavoniju te Dalmaciju”. U nastavku pisma on poučava predsednika Evropske komisije da sve to „dokazuju referati sa posleratnih kongresa Komunističke partije Jugoslavije”, kada su „beogradski komunisti dali Istru na dar hrvatskoj vladi u Zagrebu kako bi zasitili njene ustaške apetite iz doba Drugog svetskog rata, pa je pristala na razmenu teritorijalnih jedinica – Srema (sada u Srbiji) za slovenačku Istru (sada u Hrvatskoj)”.
Jelinčič dalje objašnjava da predlog koji u suštini znači komadanje Hrvatske na tri odvojene teritorije, predstavlja „jedini način da Evropska unija reši svoje probleme i realizuje želju za investiranjem na obali (Jadrana) i želju da kontrolišu (jadransku) obalu”. „S obzirom na jako izražene poslovne interese određenih evropskih država, odnosno privrednih i političkih subjekata da bi na hrvatskoj obali obavljali privrednu delatnost, kupovali i preprodavali nekretnine, ulagali u razvoj turističke infrastrukture i uživali u svojoj od strane Hrvatske već poklonjenoj ili otkupljenoj nekretnini, a sve to samo za sopstvenu korist i uživanje”, put Istre i Dalmacije u EU treba odvojiti od ostatka Hrvatske, traži Jelinčič od Brisela. SNS tvrdi da inicijativa da Unija uzme Istru i Dalmaciju „pod svoje, odvojeno od ’Zagrebačkog pašaluka’” (Jelinčičeva izjava za TV Slovenija) rešava dva problema. Prvi, pogranični spor između Slovenije i Hrvatske u pogledu demarkacije u Piranskom zalivu i na kopnu – u Istri. „Tada praktično više ne bi bilo spora oko razgraničenja na moru, jer u Istri žive pametni ljudi, a ne samo zagrebački političari”, upozorava Jelinčič i u pismu Barozu otkriva rešenje i za drugi problem: „Istovremeno bi Evropa dobila svoju Floridu, baš onako kako želi Češka, odnosno kako je zahtev da Hrvatska uđe u Uniju javno predstavio visoki predstavnik trenutne predsedavajuće države EU – Češke”.
Jelinčič za POP TV dodaje da je pisanje Barozu zaključio očekivanjem da sa komesarom Renom prione da „sprovede inicijativu SNS” s obzirom na to što „Hrvatska (kao država) do Drugog svetskog rata praktično uopšte nije ni postojala, već su je sastavljale tri kraljevine – Slavonija, Hrvatska i Dalmacija, dok Istru ionako nikada u istoriji nije imala, već su joj je potom poklonili komunisti iz Beograda”. Kako saznajemo, Brisel se još nije odazvao na predlog slovenačke desnice da EU uzme Istru i Dalmaciju a ostatak Hrvatske ostavi pred vratima Unije, „zajedno sa ostalim balkanskim državama”, kako predlaže Jelinčič. On očekuje da će Barozo i Ren pismo dobiti posle uskršnjih praznika koji se u katoličkom delu sveta završavaju 13. aprila. Uveren je da ni oni kao ni narod u Hrvatskoj neće oceniti predlog SNS kao radikalan, jer je u Sloveniji levica nudila i radikalnije ideje, npr. o raspisivanju plebiscita u Istri kojim bi lokalno stanovništvo odlučilo hoće li taj deo Hrvatske priključiti Sloveniji koja je već u EU. Službena Ljubljana ocenjuje da je Zagreb sada u nepovoljnijem položaju nego uoči Uskrsa, naročito posle „hladnog tuša u Berlinu” koji je kancelarka Merkel priredila gostu, premijeru Ivi Sanaderu, dajući mu na znanje da Brisel neće pritisnuti Sloveniju da odustane od blokade Hrvatske u pristupnim pregovorima sa Unijom.
Svetlana Vasović-Mekina
[objavljeno: 13/04/2009]
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
gio_deluxe je napisao/la:jasim je napisao/la:gio_deluxe je napisao/la:protupitanje na pitanje, a zašto onda Srbija nije stala sa svime kada je Hr. međunarodno priznata ?
pa vi ste preuzeli pravnu i političku stečevinu i kasnije je JNA bila vojska Srbije, neznam kako vam se sada zove .
Mi smo preuzeli mnogo toga.Preuzeli smo i dug stare drzave od koga se najvise ulagalo u Hrvatsku pa sto se niste ponudili da delite sa nama
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Gabri,ti kao hrvat treba da znas da je rat zavrsen 1995 a ne 1996
rat je završio sa 1.7.96.kozaru
ode ajde kozaru sada piši
rat je završio sa 1.7.96.kozaru
ode ajde kozaru sada piši
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
citiraš jelinčića i tvrdiš da se najviše ulagalo u Hr. ti ako ne provociraš , onda si stvarno ultra zatucan , kao i tvoji sunarodnjaci iz 90-ih i ranije
Započeo/la tema :
gio_deluxe je napisao/la:citiraš jelinčića i tvrdiš da se najviše ulagalo u Hr. ti ako ne provociraš , onda si stvarno ultra zatucan , kao i tvoji sunarodnjaci iz 90-ih i ranije
Ne citiram ga ja,nisam ga ja ni intervjuisao.Zasto onda Slovenija blokira Hrvatsku u pokusaju da se kandiduje za EU ?
Pa nego u koga se ulagalo ?
Pogledaj politicku elitu koja je vodila JUGU 20 godina unazad pored Tita pa ce ti biti jasno zasto to kazem.
ja ne mislim da si ti zatucan,dovoljno je reci da si zadojen glupostima i mrznjom
Zadnja promjena: jasim; sri svi 19, 2010 7:28 pm; ukupno mijenjano 1 put.
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
zbog toga što na Hrvatskoj živi njihova politička scena, a iako su u EU nisu se puno makli od Balkan . Jelinčić je i u Sloveniji inferioran lik , a ti to znaš i ovo je dokaz da je to još jedna provokacija .
Započeo/la tema :
Ja ne zivim u Sloveniji vec u Srbiji i taj Jelincic mi je kao i svaki drugi Slovenac
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
jojoj , Jasime . a što je bila pomoć nerazvijenima ? pomoć Hrvatskoj ? pa zbog toga je i nastao sukob . U Hrvatsku se ulagalo puno , ali i u Sloveniju , a opet ispod zasluženog po našem i njihovom BDP-u tada .
Započeo/la tema :
Ma ulagalo se svuda ,negde manje negde vise ali mi to sada vracamo sami.
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :
eto vidiš,ja govorim o stvarnom stanju u hrvatskoj,ne o nečemu što je netko negdje napiso i stavio na google,jasim je napisao/la:
Gabri,ti kao hrvat treba da znas da je rat zavrsen 1995 a ne 1996
ali taman da i jesam promašio godinu to je u ovom trenutku nebitno,bitno je da je srpska vojska
i jna još sljedeće 4 godine razarali samostalnu državu,pa ti sad svoje priče pričaj kurcu
i ignoriraj i dalje ono bitno
niti ne tvrdim da si rekao bilo što od ovoga,samo ti pokušavam objasnit najasim je napisao/la:
Nigde ja nisam rekao da Srbi nisu ubijali,ako to nadjes napustam forum,jel to ok ?
Nacinalna Geografija je uradila emisiju o Merkalama i strucnjaci su dokazali da je granata ispaljena iz pravca gde su bile muslimanske snage.Gledao sam celu emisiju.
Nikada nisam rekao da je hrvat klao hrvata ,to su tvoje reci.
čeg liče tvoji postovi i da tu nema ničeg vrijednog raspravljanja,al eto,
opet mi vrag neda mira pa nemogu šutit...jebiga!
si čuo kad za ljiljanu nikolovsku?jasim je napisao/la:Za spiskove koje ovaj cirkusant postavlja je jednostavno tako.Kako Vukotic moze da bude Hrvat ?
Ili Nikolic,Stojkovic,Mugosa,Djurovic...i da ne nabrajam vise.A kamo li Nikolovski,Petkovski itd.
O tome pricam
A sto se tice teorije zavere,to svi znamo.Ceo rat je bio teorija zavere
rat je bio zavjera,ne teorija
Gost- Gost
a zakaj?marko je napisao/la:scorpio57 je napisao/la:fosforica je napisao/la:a okrenut drugi obraz? oprostiti? ljubiti brata kao samoga sebe? ljubiti neprijatelja? ne suditi?
ha?
Ja ne sudim već sudovi brata ljubim kao samog sebe,neprijatelju opraštam
al ne zaboravljam i de mani se već više skakanja s padobranom
a šta kažeš da proba skočiti bez njega ....
a zašto ne?scorpio57 je napisao/la:ma briga me može i bez njega znam zašto se petlja na ovoj temi
to sam za odabrane?
Gost- Gost
gio_deluxe je napisao/la:jadni ne bili
Ne rece mi,zasto Slovenija koci Hrvatsku na putu u EU ?
@GABRI
1995 su prestala ratna dejstva u Hrvatskoj a vi ste zvanican prekid mogli da objavite i 2005
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
zato što može ... svakim kočenjem Hrvatske njihovi političari dobivaju bodove na svojoj sceni . nemaju nekih stvarnih problema i Hr. im služi za poentiranja
Započeo/la tema :
Službena Ljubljana ocenjuje da je Zagreb sada u nepovoljnijem položaju nego uoči Uskrsa, naročito posle „hladnog tuša u Berlinu” koji je kancelarka Merkel priredila gostu, premijeru Ivi Sanaderu, dajući mu na znanje da Brisel neće pritisnuti Sloveniju da odustane od blokade Hrvatske u pristupnim pregovorima sa Unijom.
Ovo je stav zvanicne Ljubljane,znaci ipak ima istine o Istri
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
ne vidim kakve veze Istra ima s ovim . inače Slovenija trži komad mora u Koparskom zaljevu , a ne istru . samo malo se to promijenilo , a Sanader odavno nije u igri , tako da je ova izjava stara sigurno više od godinu dana ....
Započeo/la tema :
jasim je napisao/la: Službena Ljubljana ocenjuje da je Zagreb sada u nepovoljnijem položaju nego uoči Uskrsa, naročito posle „hladnog tuša u Berlinu” koji je kancelarka Merkel priredila gostu, premijeru Ivi Sanaderu, dajući mu na znanje da Brisel neće pritisnuti Sloveniju da odustane od blokade Hrvatske u pristupnim pregovorima sa Unijom.
kakve to veze ima sa Istrom,daj joksime malo se više informiši
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
gio_deluxe je napisao/la:ne vidim kakve veze Istra ima s ovim . inače Slovenija trži komad mora u Koparskom zaljevu , a ne istru . samo malo se to promijenilo , a Sanader odavno nije u igri , tako da je ova izjava stara sigurno više od godinu dana ....
Pa ovaj citat je zakljucak onog teksta o tome da Slovenija trazi od EU da istru pripoji sebi.
A datum je iz aprila 2009
I ne vidim kako to Slovenija koja je u EU i koja ima ubedljivo najjaci standard moze da sakuplja poene na vama
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
što ti nije jasno u onom što sam ti rekao ? ne želi Slovenija Istru , već komad mora u Koparskom zaljevu .
i kao što rekoh april 2009 , računaj godina dana ..
a kakve veze ima standard s mentalitetom ?
i kao što rekoh april 2009 , računaj godina dana ..
a kakve veze ima standard s mentalitetom ?
Započeo/la tema :
Nigde nista ne mogu da nadjem o tome sto ti pricas.Nigde se ne pominje samo more ali ajde neka ti bude.
O kom mentalitetu pricas,ne razumem sta hoces da mi kazes
O kom mentalitetu pricas,ne razumem sta hoces da mi kazes
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatsko-slovenski_odnosi#Morsko_razgrani.C4.8Denje
nisi ni tražio čini mi se, ali evo ti wiki
rekao sam ti već , skupljanje poena ......
nisi ni tražio čini mi se, ali evo ti wiki
rekao sam ti već , skupljanje poena ......
Započeo/la tema :
Ma ovde je zadnja godina 2008 .Ono moje je novije za godinu dana.
I dobro se zna,kome more tome i obala.
Slovenija ni od cega ne zavisi od Hrvatske,ne vode istu politiku,nemaju iste probleme i ne vidim na koji to nacin Slovenija sakuplja poene na ledjima Hrvata.
Mislim,besmisleno je
I dobro se zna,kome more tome i obala.
Slovenija ni od cega ne zavisi od Hrvatske,ne vode istu politiku,nemaju iste probleme i ne vidim na koji to nacin Slovenija sakuplja poene na ledjima Hrvata.
Mislim,besmisleno je
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Stranica 27 / 40. • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40
Similar topics
» Da se ne zaboravi- Jeste li znali-rasprava o ratu // DIO 2 //
» Jeste li znali? Zanimljivosti o automobilima...
» Jeste li znali da mješavina meda i cimeta liječi mnoge bolesti
» Žene u Domovinskom ratu
» Istina o prošlom ratu!
» Jeste li znali? Zanimljivosti o automobilima...
» Jeste li znali da mješavina meda i cimeta liječi mnoge bolesti
» Žene u Domovinskom ratu
» Istina o prošlom ratu!
Stranica 27 / 40.