Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Da se ne zaboravi- Jeste li znali-rasprava o ratu

+19
fosforica
Neukrotivi pastuh
WEYLAND-YUTANI
BAGIRA
diabolik.
eva kant
Blue Bane
evitaa
tanuki
Prop
m
pustinja
Hell
jasim
Neu
Stevo Largo
scorpio57
gio_deluxe
Biker
23 posters

Stranica 3 / 40. Previous  1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40  Next

Go down

Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu - Page 3 Empty Re: Da se ne zaboravi- Jeste li znali-rasprava o ratu

Postaj by jasim pet oľu 26, 2010 2:29 pm

scorpio57 je napisao/la:Veljko Kadijević
Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu - Page 3 180px-Veljko_Kadijevi%C4%87

U Hrvatskoj je za njim raspisana tjeralica zbog sumnje da je počnio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog pučanstva[1]. Protiv njega su podignute tri optužnice: prva je podignuta pred Županijskim sudom u Bjelovaru u studenom 1992., druga pred Županijskim sudom u Vukovaru 2002., a treća pred Županijskim sudom u Osijeku u svibnju 2006. godine.

Trenutno živi u Moskvi, gdje je dobio azil od ruskih vlasti.-JNA-četnik

Takodje CRNOGORAC kavica kavica kavica
Sto ne ucine nesto vasi Ameri i CIA koja je i organizovala Oluju da vam ga RUSI izruce bbbb bbbb bbbb bbbb
MA malo sutra kavica kavica kavica kavica
jasim
jasim
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 20.02.2010
Broj postova : 1285
Reputacija Reputacija : 35
Godina imam : 40
Započeo/la tema :
Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu - Page 3 Empty0 / 9990 / 999Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu - Page 3 Empty Re: Da se ne zaboravi- Jeste li znali-rasprava o ratu

Postaj by scorpio57 pet oľu 26, 2010 2:34 pm

marko je napisao/la:ma gledaj moja familija potječe iz zadarskog zaleđa ....
jednog malog skromnog kamenog sela ......

i za vrijeme okupacije je nas , mojih prezimenjaka , rođaka 12 poklano za večerom .... dokumentirano ...
i još uvijek se natežu hoče li onoga izručiti ili ne ...........
a kaj sada da ja delam da konstantno napadam , da kolektivno okrivljujem sve srbe ...
ili da kad odem u zd porazbijam sve aute na koje naiđem jer imaju srbske tablice ...
ili da neke moje vršnjake konstantno vrijeđam , a nisu imali ništa sa time ...
ne kužim ... znaš koliko ih ima da dojudu u karin na ljetovanje , koliko ih se vozi po benkovcu a da imaju srpku zastavu na šajbi ...

lijepo je to što si napravio onu temu i neke stvari se nesmiju zabraviti ali i sam se deklariraš ko katolik , vjernik .....
di je oprost .....

pa daj ....
onda si napisao da svima koji nekim pomirljivim tonom pričaju , jebeš majku ...
pa hvala ti dragi škorp ....

meni je jako bedasto živjeti u nekim devedesetima ili nedaj bože drugom svetskom ratu ....
kažem nesmijese zaboraviti što je bilo ....
ali niti amnestirati počinitelje zločina ma koje oni vjere , nacije bili .....
ali niti nekoga jebavati konstantno zato što je balija , ustaša , četnik ....

ne znam .....

Di sam ja to j... majku?ja sam rekao oprostiti da ali zaboraviti NE.Ovdje ako si pročitao skinuto i sa BG optužnice
i ja sam da se svaki ratni zločin osudi.Imena koja postam su zločinci a tebi ako smeta nemoj čitat.Ti otvori temu
Hrvatski zločini.Prop ne pametari se previše.Inače i dalje ču stavljati ove postove i imena četnika.
Marko pišeš ono što ja nisam pisao,gdje sam kako ti kažeš balije spominjao,ti si isto ovdje pisao četnik.nemoj
na taj način prikupljati rep,vidim da te prop prati pa neka onda ode malo una zad pa pročita tvoj komentar iza slika.
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu - Page 3 Empty65 / 99965 / 999Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pet oľu 26, 2010 2:38 pm

Jasmine nemoj da se nerviraš, to što vidiš braću gamad ne znači da i tebe automatizmom ubrajamo među njih.
Daj i ti neki popis ili opis ratnog zločina kao i počinitelja a ne samo vrijeđati pred argumentiranim činjenicama jer je to dokaz inteligencije psovkom na dokumentirani popis. Doduše od srbina ništa drugo niti ne očekujem kad mu nešto argumentiraš on oplete po psovkama i vrijeđanju.
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija Reputacija : 386
Započeo/la tema :
Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu - Page 3 Empty0 / 9990 / 999Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pet oľu 26, 2010 2:39 pm

joksime i Milošević je bio Crnogorac,ovo šta su optuženi za ratne zločine
tada su bili pripadnici JNA i Jugoslavije u sklopu koje je bila i Crna Gora.
Dakle ako nemaš nešta pametnije u njihovu obranu nemoj ni ove budalaštine
pisati.
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :
Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu - Page 3 Empty65 / 99965 / 999Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pet oľu 26, 2010 2:41 pm

Prop je napisao/la:Ja sam shvatio što hoćeš reći, meni je sasvam dosta! Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu - Page 3 91798

Nisi ti shvatio ništa odi malo unazad pa pročitaj Markove izjave-dakle samo si mu pratnja
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by jasim pet oľu 26, 2010 2:42 pm

marko je napisao/la:a dobro daj mi reci šta ovaj gore nije četnik , ali onaj pravi čedo ....
kaj si se uvrijedio što je škorp tog smrada nazvao četnikom pa si odmah počeo vrijeđati škorpa ......

nije ti druže fora ... ali niti najmanje .....

neka treba se zanti tko je radio pizdarije , trebaju ljudi znati , biti upućeni , jel ove neke mlađe generacije ne znaju ....
pa neka ....

škorp samo se ti trudi oko ovoga ...
nastavi ....
evo ti jedan repica .....

Ako nesto ne znas onda pitaj i ja cu ti reci.Od prvog dana kada sam se regovao ovde on me je nazvao cetnikom i ponavljao kako je moj deda bio cetnik i koljas kako je klao i ubijao neduzne itd.itd.Automatski je time uvredio celu moju porodicu,kao i mog oca,majku,brata,striceve..............tri moje generacije je uvredio i sta sad.Ako neko misli da moze to da radi i nisam odmah reagovao na to da to moze da radi i dalje a da mu ja cutim.NARAVNO DA NE !!!!

Ja sam jos uvek blag prema njemu i ona slika nije odgovor na Ratka Mladica vec je upucena njemu licno posto sebe smatra vukom.Mislim da ti je sad asocijacija jasna.
jasim
jasim
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pet oľu 26, 2010 2:46 pm

Lažeš joksime pokaži gdje sam ja to napisao da si četnik?
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by jasim pet oľu 26, 2010 2:46 pm

scorpio57 je napisao/la:joksime i Milošević je bio Crnogorac,ovo šta su optuženi za ratne zločine
tada su bili pripadnici JNA i Jugoslavije u sklopu koje je bila i Crna Gora.
Dakle ako nemaš nešta pametnije u njihovu obranu nemoj ni ove budalaštine
pisati.

A gde to pise da je Jugoslavija -SRBIJA i gde to pise da je JNA SRPSKA vojska ??????
Sve vazne odluke su se donosile u Podgorici i u Generalstabu je bilo preko 70% crnogoraca.
ja njih nemam nameru da branim jer su najvise unistili Srbiju ali necu da dozvolim da se neke stvari okrecu u vasu korist.
jasim
jasim
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pet oľu 26, 2010 2:52 pm

nisi mi odgovorio gdje sam na ovoj temi TEBE nazvao četnikom.JNA je poslije
odvajanja bila Jugo vojska,koliki je omjer bio ne zanima me.Ja ovdje stavljam
argumentirane postove ako si čitao ima i BG optužnica-eto kako ti vjerovati
kada bezočno lažeš-GDJE SAM NAPISAO DA SI TI ČETNIK?

Zadnja promjena: scorpio57; pet oľu 26, 2010 2:53 pm; ukupno mijenjano 1 put.
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pet oľu 26, 2010 2:53 pm

Vočin video

Tu se može vidjeti što su radili srpski vojnici
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by jasim pet oľu 26, 2010 2:58 pm

Svi koji prate nase postove znaju da si me tako nazvao barem 50 puta.Koga zanima moze da nadje,ja znam da je tako kao i ti i sta sad da pokazujem i dokazujem.....
jasim
jasim
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pet oľu 26, 2010 3:01 pm

jel nemoš ništa pokazati i lažeš za ovo 50 puta ako jesam nisam siguran možda
je bilo 2-3 puta ali evo još jedan prilog pa ga malo pogledaj stavljam link
jer nije baš ugodno ovo gledat
https://www.youtube.com/watch?v=fnCbXa7wTSk&feature=related
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pet oľu 26, 2010 3:06 pm

marko je napisao/la:isto četnik .........

Markova izjava prop
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pet oľu 26, 2010 3:08 pm

do tipkanja Bog,i malo oni koji navrate ovdje neka barem prolistaju
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by jasim pet oľu 26, 2010 3:12 pm

pa ako jesi 2-3 puta zasto se onda ljutis kad ti uzvratim ili mislis da ti to mozes i smes a ja ne mogu i ne smem.

Evo dokaza pa gledajte do sutra...

https://www.youtube.com/watch?v=ltclLDUHKZo

https://www.youtube.com/watch?v=_n1tNh-8Wgs

https://www.youtube.com/watch?v=BW6P7gRwmq4

https://www.youtube.com/watch?v=inc5_fjO00Q

https://www.youtube.com/watch?v=RXxMo8pALek

Ovo je pedeseti deo......
jasim
jasim
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pet oľu 26, 2010 3:21 pm

Koj si ti betežnjak, kakve gluposti to stavljaš, daj nešto što je bilo na teritoriju hrvatske a ne BIH ili RS, za ono tamo ne želim ništa komentirati jer me jako niti ne zanima ja tebi isti tako mogu pustiti snimke sa srebrenice i reč eto gledaj do sutra.
Sve što toi je ovdje je sa područja RH
A montaže i izjave "svjedoka" su upitni.
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pet oľu 26, 2010 3:25 pm

Komanda Garnizona Petrinja , Vojna Policija , br. 92.b.v. , datum 09.01.1992 godine

Zapisnik o uzimanju izjave .
Sastavljen u ime vojne policije kasarne "V. Gaćeša " Petrinja dana 09.01.1992 godine u prostorijama vojne policije , u toku postupka na osnovi člana 151 ZKP-a zbog osnovane sumnje da je učinjeno krivično djelo ubojstva . Prisutni su : ovlaštena službena osoba Veljko Bogdanić , započeto u 10: 00 sati. Građanin Tevanović Radenko ime oca Milutin i Milke , rođene Vujaković , zanimanje tokar , nastanjen u Petrinji , ulica Vladimira Nazora br. 19b , rođen 16.11.191964 godine u Omarska broj 396 . Kratak sadržaj izjave :
Od 22.07.1991 godine kao dobrovoljac u JNA se nalazim u Petrinji , gdje se i sad nalazim . Nakon oslobađanja Petrinje raspoređen sam na rad u stanicu javne bezbednosti , na dužnost policajca. U SJB sam pored ostalih drugova upoznao i Perenčević Dragana i Kušan ne mogu mu se sjetiti imena , sa kojima sam po nekad išao u patrolu . U toku našeg druženja , Perenčević mi je pričao šta je sve od ustaša doživio... rekao mi je da je sin od Križanić Ive slijepog , bio u ZNG , nosio njihovu uniformu te da je njegov sin nakon oslobođenja Petrinje došao preko Kupe u Petrinju te da će on tu familiju komplet likvidirati. Ne sjećam se tačno datuma kada sam bio raspoređen na dužnost u SJB Petrinja od 19 sati za rad u stanici , gdje sam ja došao oko 17: 45 sati i sjedio . Oko 19: 50 sati u SJB je došao Perenčević Dragan te me pozvao da izađem van iz stanice , što sam i učinio. Nakon toga mi je
rekao da sjednem u policijsko vozilo " land-rower " u kojem je za volanom sjedio policajac Kušan . Kada smo sva trojica sjeli , Perenčević je rekao Kušanu da vozi u naselje V. Vlahovića u Petrinji , što je ovaj i učinio. Dolaskom do kuće Križanić Ive vozilo je zaustavljeno , Perenčević je izašao iz vozila noseći sa sobom AP i pištolj , obučen u uniformu policajca ,rekavši nama da čekamo u vozilu. On je pozvonio ili na neki drugi način tražio vlasnika kuće da mu otvori ulazna vrata , što je ovaj i učinio. Ušao je u kuću i neposredno nakon toga u kući su se čula 3 kraća pucnja iz AP , a nakon čega je Perenčević izašao iz kuće i sjeo u vozilo . Nakon toga smo se vratili u SJB . U toku puta Perenčević nam je rekao da je slijepog Ivu ubio u kupatilu a sina i Ivinu ženu je ubio u kuhinji . Ja lično nisam to nikome prijavljivao jer je ratno stanje i ja sam se lično morao kao čovjek čuvati. U vezi sa prednjim nemam šta drugo izjaviti. Sva druga ubojstva koja su se događala u Petrinji nakon oslobođenja meni nisu poznata tj. neznam tko bi to mogao da napravi . Želi da mu se izjava pročita.Nakon što je izjava pročitana , na istu nema primjedbi a kao istinitu vlastoručno i potpisuje .
Ovlaštena službena osoba : Veljko Bogdanić , građanin : Tevanović Radenko
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pet oľu 26, 2010 3:27 pm

pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pet oľu 26, 2010 3:35 pm

Vukovar je na teritoriju RH a ne BIH , pa te ja pitam tko je tu agresor
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by jasim pet oľu 26, 2010 6:06 pm

pustinja je napisao/la:Koj si ti betežnjak, kakve gluposti to stavljaš, daj nešto što je bilo na teritoriju hrvatske a ne BIH ili RS, za ono tamo ne želim ništa komentirati jer me jako niti ne zanima ja tebi isti tako mogu pustiti snimke sa srebrenice i reč eto gledaj do sutra.

Postoji jedna izreka kod nas koja kaze " trcis kao tele pred rudu" pa bi te tako i opisao.
Treba da pogledas pa da komentarises a ne samo da vidis naslov i kenjas ovde.
Nisam znao da je logor Lora bio stacioniran negde van HR kavica kavica kavica kavica
jasim
jasim
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by jasim pet oľu 26, 2010 6:22 pm

Svedocenja Srba koji su preziveli zloglasni splitski logor

"Lora", poslednji krug pakla

Zatvorenici su prisiljavani na homoseksualne odnose, vodeni na
lazno streljanje, morali da piju mokracu, lizu klozetske
solje...

Dok Hrvatska spekulise da li ce sudiju Slavka Lozinu izuzeti
sa
sudenja za ratni zlocin u "Lori", zrtve zloglasnog splitskog
logora
sigurno nikada nece zaboraviti strahote koje su tamo
preziveli.

Podsecamo, hrvatsko Ministarstvo pravde zatrazilo je prosle
nedelje
od splitskog Zupanijskog suda da promeni sudiju na sudenju za
ratne zlocine u "Lori". Opravdano se sumnja da je Lozina
sakrivao
dokumenta koja bi mogla da naskode tuzenima za mucenje i
ubijanje Srba.

Da li ce oni koji su ubijali i mucili Srbe ikada biti osudeni,
tesko je
reci, s obzirom na to da se u Splitu trenutno sudi samo za dva
ubistva Srba, iako postoje jasne indicije da se radi o
najmanje 37
osoba srpske i crnogorske nacionalnosti.

U jugoslovenskom Komitetu za
ratne zlocine kazu da su u "Lori"
tokom rata bili zatoceni Srbi civili
i ratni zarobljenici. To su bili
vojnici na odsluzenju vojske,
rezervisti, piloti i vojnici Vojske
Srpske Krajine, ili Vojske RS, koji
su na ratistima sirom Hrvatske,
BiH uhvaceni i zarobljeni. Niko
nije bio posteden sistematskog
izivljavanja, surovog
premlacivanja, nanosenja fizickih
i psihickih povreda. Hrvatskim
strazarima, logorskim cuvarima i
vojnoj policiji bilo je potpuno
svejedno nad kim se izivljavaju -
civil, muskarac ili zena, ranjenik,
bolesnik ili ratni zarobljenik...

- Bilo je bitno da je Srbin i
pravoslavac, pa da se obruse
surovoscu i bestijalnoscu kakvu
samo bolesni um moze da smisli -
kaze se u dokumentu Komiteta. U
istom dokumentu taksativno je
navedeno kroz koja su sve
izivljavanja srpski zatvorenici
prolazili. Zbog obimnosti
materijala, "Glas" prenosi samo
delic.

Srpski zarobljenici izvodeni su na
lazno, fingirano streljanje,
prisiljavani da lizu cizme strazara, na "telefoniranje",
povezivanje
delova tela: usiju, polnih organa, slepoocnica, prstiju na
indikovanu
elektricnu struju. Terani su da se krste kao katolici, da lizu
i ljube
hrvatsku zemlju. Takode su terani da lizu solju i pod u
klozetu i da
piju mokracu.

Morali su da trce logorskim krugom rasirenih ruku kao avion u
bombardovanju, dok su drugi imitirali pucanje aviona. Takode
su
prisiljavani da ustima sakupljaju otpatke po logorskom
dvoristu, da
jedu opuske od cigareta, zive puzeve s kucicama, perje
ubijenih
ptica, zive zabe, gliste... Jeli su po pola kilograma soli, a
nisu im
davali vode. Prisiljavali su ih i na "igranje kola": u
dvoristu bi se
zarobljenici uhvatili u krug, a prvi i poslednji bi bili
spojeni
elektrodama na struju. Morali su da okopavaju ili kose travu
oko
logora u miniranom delu. Logorasima kojima je polomljena
vilica
namerno bi se lose namestila kako bi nepravilno zarasla. Na
njima se
jahalo po logoru. Morali su i da ulaze u kucice za pse i da
laju kao
psi, a drugi da mjaucu. Svakodnevno su batinani rukama,
nogama,
cevima za vodovod, gumenim crevima, obicnim, bezbol palicama i
elektricnim palicama, kundacima od oruzja, lancima,
eletroprovodnicima...

Zarobljenici su prisiljavani na
homoseksualne odnose, kao i da
javno polno opste izmedu sebe.
- Na dolasku sacekala su nas
dvojica strazara, polivala vodom i
tukla dva sata. Zatim su nas
jednog po jednog vodili na
"telefoniranje". Izvodili su me
cetiri puta na lazno streljanje. U
celijama nije bilo inventara, niti
namestaja, tako da smo spavali na
betonu. Najmanje sam prebijan
po tri puta na dan. Jedanput sam
za 24 sata pretucen 14 puta. Izveli
su me sa M. u dvoriste, skinuli nas
gole i naterali da popijemo casu
slane vode, a zatim su nas drzali
na suncu citav dan tako da smo
dobili opekotine po citavom telu.
Posle toga su nas pretukli, tako
da, gde god sam bio udaren, sa
tog mesta mi se skinula koza -
svedocio je zarobljeni major JNA.
On je potvrdio da je u zatvor
dolazila komisija Medunarodnog
crvenog krsta.

- Nas petoricu su skrivali mesec i po dana i tek posle toga
smo dosli u
kontakt sa predstavnicima Crvenog krsta - ispricao je major
JNA.

........
Ubijeni i nestali

Da se ubijeni nikada ne
zaborave, "Glas" donosi imena
likvidiranih i nestalih 1992, po
spisku svedoka Petra Fjodorova:
Rajko Bulatovic, roden 1964,
Bojan Vesovic, 1973, Ranko
Grbic, Slavko Dragoljevic, 1946,
Dusan Duvnjak, 1965, Nikola
Duvnjak, 1957, Mirko Zecevic,
Stojan Zubic, Borislav Ivkovic,
1960, Dusko Jelic, 1966, Spasoje
Kanlic, 1957, Nenad Knezevic,
roden u Niksicu, Ratko Lugonja,
1962, Miro Ljepava, 1973, Jovo
Maric, 1943, Doko Maric, 1932,
Ratko Masim, 1954, Ljupko
Milic, 1942, Dusan Milisic, 1961,
Dusan Niksic, 1951, Petar Pantic,
1935, Vlado Savic, 1961, Mirko
Civcic, Milivoje Cucuga, 1966,
Ratko Simovic, 1963, Milos
Perunovic, 1965, Dragan Dokic,
1958, Luka Papic, 1954, Radomir
Vulic, 1952, Borivoje Zirojevic,
1955. Luka Gazivoda, 1955, 32.
Zoran Popovic, Pavle Popovic,
1957, Dragan Jakovljevic, 1967,
35. Miljan Susic, 1959, Nedeljko
Jankovic, 1969, Radivoje
Petkovic, 1961.
.........
Naredbodavci

Sve genocidne zlocine u logoru
"Lora" u Splitu izvrsili su ili su
naredili njihovo izvrsenje
pripadnici vojnih, policijskih i
civilnih vlasti Republike
Hrvatske. O tome postoje
nepobitni dokazi i iskazi
logorasa, ocevidaca i zrtava .
Naredbodavci su bili Mate Lusic,
nacelnik Uprave vojne policije
Hrvatske, Gojko Susak, ministar
odbrane Hrvatske koji je bio
upoznat sa dogadanjima u
"Lori", ali je to zataskavao i
onemogucavao pokretanje
krivicnog postupka; Mario
Barisic bio je zapovednik 2.
satnije 72. bojne HV.
Naredbodavac je i Zeljko Maglov,
komandant vojne policije HRM.
Upravnici logora bili su Ivica
Bosko i Miroslav Buzov, koji su
izdavali naredenja i sami
ucestvovali u zlocinima.
.........
jasim
jasim
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pet oľu 26, 2010 6:47 pm

jasim je napisao/la:
pustinja je napisao/la:Koj si ti betežnjak, kakve gluposti to stavljaš, daj nešto što je bilo na teritoriju hrvatske a ne BIH ili RS, za ono tamo ne želim ništa komentirati jer me jako niti ne zanima ja tebi isti tako mogu pustiti snimke sa srebrenice i reč eto gledaj do sutra.

Postoji jedna izreka kod nas koja kaze " trcis kao tele pred rudu" pa bi te tako i opisao.
Treba da pogledas pa da komentarises a ne samo da vidis naslov i kenjas ovde.
Nisam znao da je logor Lora bio stacioniran negde van HR kavica kavica kavica kavica

uhvatio si se Lore ok,ali zašto niječeš stalno četničke i JNA zločine u Hrvatskoj,logore u Srbiji,ove masakre nad civilima
u Hrvatskoj-Bosnu neću ni da spominjem.
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pet oľu 26, 2010 6:50 pm

Zašto nitko nije odgovarao za logore u Srbiji?
« : 25 Svibanj, 2009, 03:50:41 »

Predstavnici Udruge pravnika Vukovar 1991. upozorili su da niti godinu dana od kada su u Beogradu podnijeli kaznenu prijavu zbog ratnih zločina u srbijanskim logorima, hrvatsko Državno odvjetništvo i Ministarstvo pravosuđa nisu Srbiji poslali dokumentaciju nužnu za pokretanje sudskih postupaka protiv odgovornih za ubojstva, mučenja i zlostavljanja hrvatskih ratnih zarobljenika

Iz Državnog odvjetništva jučer kasno poslijepodne stiglo je priopćenje u kojem stoji kako su navodi predstavnika Udruge pravnika Vukovar 1991. potpuno netočni, piše HRT .

Iz DORH-a poručuju kako su poduzeli niz radnji radi otkrivanja i procesuiranja počinitelja ratnih zločina nad zarobljenicima srpskih logora. Provodi se istraga, ispitano je više svjedoka, a od srpskog tužiteljstva zatraženi su podaci o osumnjičenicima.

Branitelji optužuju DORH

Predstavnici Udruge pravnika Vukovar 1991. upozorili su da niti godinu dana od kada su u Beogradu podnijeli kaznenu prijavu zbog ratnih zločina u srbijanskim logorima, hrvatsko Državno odvjetništvo i Ministarstvo pravosuđa nisu Srbiji poslali dokumentaciju nužnu za pokretanje sudskih postupaka protiv odgovornih za ubojstva, mučenja i zlostavljanja hrvatskih ratnih zarobljenika.

Iako je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić kazao da se zločini nad Hrvatima u logorima u Srbiji moraju procesuirati, još ništa nije poduzeo. Želimo samo da radi svoj posao i nakon 19 godina srpskom Tužiteljstvu za ratne zločine dostavi naše iskaze, kazao je na konferenciji za novinare pred zgradom Ministarstva pravosuđa predsjednik Udruge Zoran Šangut.

Dodao je kako im je i u Srbiji rečeno da se za pokretanje postupka čeka dokumentacija iz Hrvatske. Riječ je o svjedočenjima preživjelih logoraša kojima se potkrepljuje kaznena prijava za zločine u pet srpskih logora. U prijavi koja je 22. svibnja prošle godine predana srbijanskom tužiteljstvu navedena su imena 54 neposredna počinitelja, zapovjednika i logorskih stražara.

Predstavnici Udruge zgroženi su i ponašanjem ministra Ivana Šimonovića koji ih, tvrde, ne želi primiti na razgovor i ima hladan odnos prema žrtvama. Ako su se mogli uhvatiti u koštac s hrvatskim zločinima u Lori, 'garaži' i 'selotejpu', zašto ne mogu procesuirati i zločin u Srbiji? Tek tada branitelji će biti zadovoljni, ustvrdio je vukovarski branitelj Predrag Marguš-Fred.
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pet oľu 26, 2010 6:51 pm

Radoslav Bobanović, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, rekao je kako ga je brat potpredsjednika Vlade Slobodana Uzelca mlatio tijekom zatočeništva.

Rade Bobanović, Dan mornarice Zadar 2007.

Bobanović je reagirao na izjavu Slobodana Uzelca kako je zadovoljan time što kroz sve ove godine nitko od njegove obitelji nije zaprljao obraz.

Bobanović kaže kako nema ništa protiv Slobodana Uzelca i njegove politike, ali ga je ta izjava uvrijedila jer tvrdi da ga je upravo Uzelčev brat Vujadin Uzelac premlatio u zatočeništvu.

'Ja sam 21. rujna 1991. kao pripadnik rezervnog sastava MUP-a RH bio zarobljen u Kakmi, a prvi koji se sa srpske strane obrušio na mene bio je Vujadin Uzelac. Udario me i pao sam na pod, a dok sam ležao u polusvjesnom stanju, još me dva puta udario nogom', rekao je za Večernji list.

Zadarski tužitelj Ivan Galović rekao je kako je Vujadin Uzelac 1993. godine osuđen u Splitu.
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by jasim pet oľu 26, 2010 6:53 pm

pustinja je napisao/la:

Vukovar je na teritoriju RH a ne BIH , pa te ja pitam tko je tu agresor

Agresor je onaj ko je zapoceo sukob a koliko ja znam pogibijom Srpskog civila je sve i pocelo.
ja nicije zlocine ne odobravam,to da smo nacisto ali ne mozes mi pricati da su samo srbi cinili zlocine....
jasim
jasim
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 3 / 40. Previous  1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40  Next

[Vrh]

- Similar topics