Da se ne zaboravi- Jeste li znali-rasprava o ratu
+19
fosforica
Neukrotivi pastuh
WEYLAND-YUTANI
BAGIRA
diabolik.
eva kant
Blue Bane
evitaa
tanuki
Prop
m
pustinja
Hell
jasim
Neu
Stevo Largo
scorpio57
gio_deluxe
Biker
23 posters
Stranica 18 / 40.
Stranica 18 / 40. • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Re: Da se ne zaboravi- Jeste li znali-rasprava o ratu
Zloglasni čuvari zatvora u Dalju
Dvoršte Mj. Odbora u Dalju - Trenica - zatvor
MILORAD STRIČEVIĆ - šef zatvora, paravojni pukovnik
ŽELJKO ČIZMIĆ - šef milicije u zatvoru
BOŠKO RISTIĆ - pom. šefa milicije zatvora
MILAN (ČOŠAK - MALI) KLAJIĆ,
ÐORÐE RADIVOJČEVIĆ,
MILENKO TRIPUNOVIĆ,
ZORAN (FAFRIKA),
VLADIMIR MAKIVIĆ,
MIODRAG (BATKIĆ)
ZORAN MAKIVIĆ,
MARKO PEJIĆ,
ŽIKA (ROBIJAŠ),
SRETO KINČIĆ
Zaduženi za ispitivanje i maltretiranje:
ÐORÐILA MILADINOVIĆ, RAJKO MILADINOVIĆ, BRANKO GOJSOVIĆ,
DOBRIVOJA RADOVANČEVIĆ, BORO (VRLJA) MILINKOVIĆ, GEORGIJA (VRLJA) MILINKOVIĆ, MARKO LONČAREVIĆ - šef gore navedenima
Pripadnici SUP-a bivše JNA - imena nepoznata
Pripadnici paravojnih jedinica iz Prigrevice stacioniranim u Dalju - “komandir Nikola”
MLADEN DRAGIĆ - MILADIN (ČOŠAK) KLAJIĆ - samostalni inspektor krizni štab koji je imao zadatak ispred građana srpske nacionalnosti suditi zatočenicima koji su...
Privatna kuća Marinka Marinovića
MIĆO GRBAVAC - čuvar
ÐORÐE DRPA - čuvar
PREDRAG (PREDO) GEORGIJEVSKI - šef zatvora, najgori od svih čuvara. Za vrijeme tzv. krajine ubio Veru Bajakić - Hrvaticu udanu za Srbina Lazu Bajakića. Prema iskazu preživjelih ubio više zatočenika dovedenih iz Vukovara, koji su sahranjeni u bašti gore navedene kuće.
SINIŠA VIDIĆ - čuvar
BRANKO (VOJIN) KLAJIĆ - ispitivao zatočenike
JOVO RISTIĆ - čuvar
BORO RISTIĆ - ispitivso zatočenike
Preživjeli zatočenik je Ante Strinić iz Antina koji će nadam se dati potpuniju izjavu o zatvoru kao i o saznanjima da su u bašti navedenog zatvora sahranjena najmanje dva zatočenika toga zatvora.
Pojedinci koji su samoinicijativno mučili zatočenike dovođene iz Vukovara nakon pada toga grada, te se na njima iživljavali:
DANA ČALOŠEVIĆ, ŽIVKA DOVOZALOVIĆ, SMILJKA KLAJIĆ - dolazile s našiljenim iglama u zatvor i bole zatočenike
BOGDAN KOROLJEVIĆ - zvani GAČAN - išao u zatvore s drvenom toljagom i tukao zarobljenike po padu Vukovara koji su dovoženi u Dalj. Tjerao ih da skaču kroz prozor s kata, a potom im pucao u glavu. Navedeni se nalazi u Dalju na slobodi.
ÐORÐE MASLARIĆ - išao na obuku u Knin za vrijeme tzv. SAO krajine za milicajca. Po povratku u miliciju Dalj maltretirao Hrvate i učestvovao u istjerivanju Hrvata (npr. Duvnjak Marije i kćeri Svjetlane). Sada i dalje radi u policiji u Dalju.
LJUBO KALO - bio u Borovu selu 1991. godine kada je pogubljeno 12 redarstvenika, koji su bili još živi, ali ranjeni, a on ih je masakrirao, a poslije mučenja i iživljavanja kako se hvalio po Dalju sve ih poklao. Još se nalazi u Dalju i na slobodi je.
NEDE STEVANOVIĆ - nalazi se na slobodi i živi u Borovu selu - sudjelovao na napad na policiju, protjerivao Hrvate 1992. za Uskrs, iživljavao se na zatočenicima i mučio ih u Borovu selu 1991.
Odnosili stvari iz katoličke crkve i pripremali eksploziv za rušenje:
ŽELJKO ČIZMIĆ, MILORAD LONČAREVIĆ, ÐOKO (BRIGA) ČALOŠEVIĆ,
MILAN (MESAR) DAMJANOVIĆ, VASO GAVRILOVIĆ, ÐORÐE (TRANDO)
PRIPADNICI BIVŠE JNA I PARAVOJNE JEDINICE IZ PRIGREVICE.
grobnicu kod stočarske farme između Borova sela i Dalja. Pretpostavlja se da su tu sahranjeni zatočeni Hrvati 1991. godine u Dalju i S.Borovu njih negdje od 28 do 80 osoba, a koje se do danas vode kao nestali
Dvoršte Mj. Odbora u Dalju - Trenica - zatvor
MILORAD STRIČEVIĆ - šef zatvora, paravojni pukovnik
ŽELJKO ČIZMIĆ - šef milicije u zatvoru
BOŠKO RISTIĆ - pom. šefa milicije zatvora
MILAN (ČOŠAK - MALI) KLAJIĆ,
ÐORÐE RADIVOJČEVIĆ,
MILENKO TRIPUNOVIĆ,
ZORAN (FAFRIKA),
VLADIMIR MAKIVIĆ,
MIODRAG (BATKIĆ)
ZORAN MAKIVIĆ,
MARKO PEJIĆ,
ŽIKA (ROBIJAŠ),
SRETO KINČIĆ
Zaduženi za ispitivanje i maltretiranje:
ÐORÐILA MILADINOVIĆ, RAJKO MILADINOVIĆ, BRANKO GOJSOVIĆ,
DOBRIVOJA RADOVANČEVIĆ, BORO (VRLJA) MILINKOVIĆ, GEORGIJA (VRLJA) MILINKOVIĆ, MARKO LONČAREVIĆ - šef gore navedenima
Pripadnici SUP-a bivše JNA - imena nepoznata
Pripadnici paravojnih jedinica iz Prigrevice stacioniranim u Dalju - “komandir Nikola”
MLADEN DRAGIĆ - MILADIN (ČOŠAK) KLAJIĆ - samostalni inspektor krizni štab koji je imao zadatak ispred građana srpske nacionalnosti suditi zatočenicima koji su...
Privatna kuća Marinka Marinovića
MIĆO GRBAVAC - čuvar
ÐORÐE DRPA - čuvar
PREDRAG (PREDO) GEORGIJEVSKI - šef zatvora, najgori od svih čuvara. Za vrijeme tzv. krajine ubio Veru Bajakić - Hrvaticu udanu za Srbina Lazu Bajakića. Prema iskazu preživjelih ubio više zatočenika dovedenih iz Vukovara, koji su sahranjeni u bašti gore navedene kuće.
SINIŠA VIDIĆ - čuvar
BRANKO (VOJIN) KLAJIĆ - ispitivao zatočenike
JOVO RISTIĆ - čuvar
BORO RISTIĆ - ispitivso zatočenike
Preživjeli zatočenik je Ante Strinić iz Antina koji će nadam se dati potpuniju izjavu o zatvoru kao i o saznanjima da su u bašti navedenog zatvora sahranjena najmanje dva zatočenika toga zatvora.
Pojedinci koji su samoinicijativno mučili zatočenike dovođene iz Vukovara nakon pada toga grada, te se na njima iživljavali:
DANA ČALOŠEVIĆ, ŽIVKA DOVOZALOVIĆ, SMILJKA KLAJIĆ - dolazile s našiljenim iglama u zatvor i bole zatočenike
BOGDAN KOROLJEVIĆ - zvani GAČAN - išao u zatvore s drvenom toljagom i tukao zarobljenike po padu Vukovara koji su dovoženi u Dalj. Tjerao ih da skaču kroz prozor s kata, a potom im pucao u glavu. Navedeni se nalazi u Dalju na slobodi.
ÐORÐE MASLARIĆ - išao na obuku u Knin za vrijeme tzv. SAO krajine za milicajca. Po povratku u miliciju Dalj maltretirao Hrvate i učestvovao u istjerivanju Hrvata (npr. Duvnjak Marije i kćeri Svjetlane). Sada i dalje radi u policiji u Dalju.
LJUBO KALO - bio u Borovu selu 1991. godine kada je pogubljeno 12 redarstvenika, koji su bili još živi, ali ranjeni, a on ih je masakrirao, a poslije mučenja i iživljavanja kako se hvalio po Dalju sve ih poklao. Još se nalazi u Dalju i na slobodi je.
NEDE STEVANOVIĆ - nalazi se na slobodi i živi u Borovu selu - sudjelovao na napad na policiju, protjerivao Hrvate 1992. za Uskrs, iživljavao se na zatočenicima i mučio ih u Borovu selu 1991.
Odnosili stvari iz katoličke crkve i pripremali eksploziv za rušenje:
ŽELJKO ČIZMIĆ, MILORAD LONČAREVIĆ, ÐOKO (BRIGA) ČALOŠEVIĆ,
MILAN (MESAR) DAMJANOVIĆ, VASO GAVRILOVIĆ, ÐORÐE (TRANDO)
PRIPADNICI BIVŠE JNA I PARAVOJNE JEDINICE IZ PRIGREVICE.
grobnicu kod stočarske farme između Borova sela i Dalja. Pretpostavlja se da su tu sahranjeni zatočeni Hrvati 1991. godine u Dalju i S.Borovu njih negdje od 28 do 80 osoba, a koje se do danas vode kao nestali
Započeo/la tema :
Otkud ti ti podaci?
diabolik.- Manga foruma
- Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova : 6086
Reputacija : 553
Godina imam : 59
Započeo/la tema :
pa lako je do toga doći pajdo
Započeo/la tema :
LOGOR NEGOSLAVCI
NEGOSLAVCI
45°17¢11²Sjeverne zemljopisne širine
19°0¢15² Istočne zemljopisne duzine
KONCENTRACIONI LOGOR NEGOSLAVCI
Negoslavci su smješteni u istočnoj Slavoniji, istočno od Vukovara. Selo je naseljeno pretežito srpskim življem i u selu je, u ljeto i ranu jesen 1991. smješten štab srpske paravojske i JNA.
Sve zatočene osobe najprije se dovode u školu gdje se provode ispitivanja nakon kojih ih se premješta po podrumima privatnih kuća. Broj zatočenika kretao se ovisno o veličini podruma, ali okvirno je bilo od 10 do 50 zatočenih po pojedinom podrumu. Jedan dio logora kontrolirale su snage JNA, a drugi dio srpska paravojska i četnici. Ovaj drugi dio je dvostruko zloglasniji, jer teško da je itko preživio torture pijanih i razularenih četnika .
Svi zatočenici imali su ruke vezane žicom ili plastikom, a kada su vođeni na ispitivanja onda su im vezali i oči tako da ne mogu ništa vidjeti. Na ispitivanjima su ih batinama prisiljavali da se sjete “istine”. Zatočenici su premlaćivani do smrti, bez obzira radilo se to o muškarcima, ženama ili djeci. Preživjele sprovode dalje u logore u Srbiji i to u Begejce, Stajićevo, Bubanj potok.
Logor je otvoren početkom rujna 1991. godine, a zatvoren u prosincu iste godine. Kroz ova dva logora prošlo je cca. 1000 zatočenika, od toga je ubijeno ili se vodi kao nestalo 300 osoba.
Većina pronađenih osoba u masovnoj grobnici kod sela Berak žrtve su koncentracijskih logora u Negoslavcima.
LOGOR PETROVCI
PETROVCI-VUKOVAR
45°18¢41²Sjeverne zemljopisne širine
18°58¢42² Istočne zemljopisne duzine
LOGOR PETROVCI
Nalazi se u RH nekoliko kilometaa jugoistoćno od Vukovara. Selo je nastanjeno velikom većinom rusinske i ukrajinske nacionalnosti, a ima nešto hrvata, srba i ostalog stanovništva. Srbi i JNA su u devetom mjesecu okupirali selo i odmah otvorili logore, gdje su izdvajali nepodobne iz sela i sve ostale koje su zarobili oko Vukovara.
Logor je smješten u više privatnih kuća u blizini centra sela, kao i u zgradi MZ i školi. U privatnim kućama su korišteni podrumi za muškarce, a za žene nusprostorije, kao ostave, štale i druge gospodarske nusprostorije. U ovom logoru koji je izdvojen na par punktova, vršena su stalna ispitivanja i provođene razne torture, koje nisu preživjeli desetak zatočenika, koji se vode kao nestali ili ubijeni. Kroz ovaj logor je prošlo 500 osoba, a dest se vodi kao ubijeni i nestali. Logor su vodili zajedno JNA i paravojne jedinice sraba. Bilo je sem fizičkih i teških psihičkih tortura, od vješanja, streljanja i drugih naćina zastrašivanja.
Hrvatski vojnik zarobljen u Vukovaru 21.11.1992 od JNA i srpske paravojske, odveden je u Petrovce na ispitivanje. Prisiljavali su ga na priznanje za špijunažu uz prijetnju nožem. Stalno je tučen, nakon čega je pao u komu i tako ostavljen. Odnjeli su ga u čeliju u kojoj se nalazio drugi pretučeni muškarac. Nisu smjeli razgovarati. Trojica JNA rezervista su ih tukli i gurali im pištolj u usta. Jedan major ih je posebno tukao. Prebačeni su u Sremsku Mitrovicu 22.11.1992.
Prostor u kojem su bili smješteni muškarci, a žene su bile smještene u drugom prostoru
LOGOR sremska mitrovica
SREMSKA MITROVICA
44°58¢24²Sjeverne zemljopisne širine
19°36¢52² Istočne zemljopisne duzine
Poznata imena mučitelja u logoru
VOJNOVIĆ ÐORÐE ispitivao SR. MITROVICA logor
ŠALIĆ istražni sudac SR. MITROVICA logor
MEDIĆ ispitivao, posebno maltretirao SR. MITROVICA logor
LUKIĆ MATO ispitivao i tukao logoraše SR. MITROVICA logor
KRSTIĆ SAŠA ispitivao SR. MITROVICA logor
KATALINA MIHAJLO ispitivao SR. MITROVICA logor
Kapetan ÐUKA ispitivao SR. MITROVICA logor
GOJKOVIĆ SLOBODAN ispitivao i tukao SR. MITROVICA logor
CREVAR MARKO ispitivao, hvalio se masakrom u Vukovaru 21-23.11.91.
NEGOSLAVCI
45°17¢11²Sjeverne zemljopisne širine
19°0¢15² Istočne zemljopisne duzine
KONCENTRACIONI LOGOR NEGOSLAVCI
Negoslavci su smješteni u istočnoj Slavoniji, istočno od Vukovara. Selo je naseljeno pretežito srpskim življem i u selu je, u ljeto i ranu jesen 1991. smješten štab srpske paravojske i JNA.
Sve zatočene osobe najprije se dovode u školu gdje se provode ispitivanja nakon kojih ih se premješta po podrumima privatnih kuća. Broj zatočenika kretao se ovisno o veličini podruma, ali okvirno je bilo od 10 do 50 zatočenih po pojedinom podrumu. Jedan dio logora kontrolirale su snage JNA, a drugi dio srpska paravojska i četnici. Ovaj drugi dio je dvostruko zloglasniji, jer teško da je itko preživio torture pijanih i razularenih četnika .
Svi zatočenici imali su ruke vezane žicom ili plastikom, a kada su vođeni na ispitivanja onda su im vezali i oči tako da ne mogu ništa vidjeti. Na ispitivanjima su ih batinama prisiljavali da se sjete “istine”. Zatočenici su premlaćivani do smrti, bez obzira radilo se to o muškarcima, ženama ili djeci. Preživjele sprovode dalje u logore u Srbiji i to u Begejce, Stajićevo, Bubanj potok.
Logor je otvoren početkom rujna 1991. godine, a zatvoren u prosincu iste godine. Kroz ova dva logora prošlo je cca. 1000 zatočenika, od toga je ubijeno ili se vodi kao nestalo 300 osoba.
Većina pronađenih osoba u masovnoj grobnici kod sela Berak žrtve su koncentracijskih logora u Negoslavcima.
LOGOR PETROVCI
PETROVCI-VUKOVAR
45°18¢41²Sjeverne zemljopisne širine
18°58¢42² Istočne zemljopisne duzine
LOGOR PETROVCI
Nalazi se u RH nekoliko kilometaa jugoistoćno od Vukovara. Selo je nastanjeno velikom većinom rusinske i ukrajinske nacionalnosti, a ima nešto hrvata, srba i ostalog stanovništva. Srbi i JNA su u devetom mjesecu okupirali selo i odmah otvorili logore, gdje su izdvajali nepodobne iz sela i sve ostale koje su zarobili oko Vukovara.
Logor je smješten u više privatnih kuća u blizini centra sela, kao i u zgradi MZ i školi. U privatnim kućama su korišteni podrumi za muškarce, a za žene nusprostorije, kao ostave, štale i druge gospodarske nusprostorije. U ovom logoru koji je izdvojen na par punktova, vršena su stalna ispitivanja i provođene razne torture, koje nisu preživjeli desetak zatočenika, koji se vode kao nestali ili ubijeni. Kroz ovaj logor je prošlo 500 osoba, a dest se vodi kao ubijeni i nestali. Logor su vodili zajedno JNA i paravojne jedinice sraba. Bilo je sem fizičkih i teških psihičkih tortura, od vješanja, streljanja i drugih naćina zastrašivanja.
Hrvatski vojnik zarobljen u Vukovaru 21.11.1992 od JNA i srpske paravojske, odveden je u Petrovce na ispitivanje. Prisiljavali su ga na priznanje za špijunažu uz prijetnju nožem. Stalno je tučen, nakon čega je pao u komu i tako ostavljen. Odnjeli su ga u čeliju u kojoj se nalazio drugi pretučeni muškarac. Nisu smjeli razgovarati. Trojica JNA rezervista su ih tukli i gurali im pištolj u usta. Jedan major ih je posebno tukao. Prebačeni su u Sremsku Mitrovicu 22.11.1992.
Prostor u kojem su bili smješteni muškarci, a žene su bile smještene u drugom prostoru
LOGOR sremska mitrovica
SREMSKA MITROVICA
44°58¢24²Sjeverne zemljopisne širine
19°36¢52² Istočne zemljopisne duzine
Poznata imena mučitelja u logoru
VOJNOVIĆ ÐORÐE ispitivao SR. MITROVICA logor
ŠALIĆ istražni sudac SR. MITROVICA logor
MEDIĆ ispitivao, posebno maltretirao SR. MITROVICA logor
LUKIĆ MATO ispitivao i tukao logoraše SR. MITROVICA logor
KRSTIĆ SAŠA ispitivao SR. MITROVICA logor
KATALINA MIHAJLO ispitivao SR. MITROVICA logor
Kapetan ÐUKA ispitivao SR. MITROVICA logor
GOJKOVIĆ SLOBODAN ispitivao i tukao SR. MITROVICA logor
CREVAR MARKO ispitivao, hvalio se masakrom u Vukovaru 21-23.11.91.
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :
Scorpi, nismo li vec raspravljali o tvojim logor-fantazijama na tlu Srbije?
Zaboravio si da i zvanicna optuznica Hrvatske kaze da si se malko zaneo ?
Zaboravio si da i zvanicna optuznica Hrvatske kaze da si se malko zaneo ?
BAGIRA- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.04.2009
Broj postova : 1329
Reputacija : 129
Godina imam : 44
Započeo/la tema :
nije uopće bitno dali scorpi pretjeruje ili ne , činjenica je da su ljudi ubijani i mučeni zbog ničega,
zbog agresije i patološke mržnje usađene u srpski narod izniknule na miloševićevskoj huškaćko- ratnoj propagandi koja još uvijek funkcionira!
mladi u stbiji su većinom uvjereni kako su hrvati krivi za rat!
međutim dio mladih ne čita samo srpske nnovine
primjer koji je objavio stanković:
Priča prva: ISPRIKA IZ BEOGRADA
Josipović se ispričao Bošnjacima
a gledateljica iz Beograda nakon gostovanja
Ivane Simić Bodrožić
kojoj je otac ubijen na Ovčari
šalje mi ovakvo pismo
Poštovani gospodine Stankoviću,
pišem Vam jer me je duboko dirnula priča Vaše današnje gošće Ivane Simić Bodrožić. Mislim da ćemo na njenu knjigu dugo čekati ovde u Srbiji. Lično bih volela da je pročitam, ma kako potresna bila.
Ja sam imala 20 godina kada je počeo rat i pripada sam generaciji koja je bila operisana od šovinizma i nacionalizma koji je tada počeo da se budi. Nekako se sve to dešavalo kao u nekom košmaru. Svi smo bili uvučeni u nešto što nismo želeli, a prema našim tadašnjim viđenjima – nismo mogli da promenimo ništa.
Dugo me mučila ta rečenica, kada me je jednom upitala moja starija prijateljica: "Hajde što su ovi stariji ludi, ali zar vi mladi, studenti, ništa ne možete da promenite." Moj odgovor je bio "Pričamo, pričamo, ali ne možemo ništa." Postavlja se pitanje da li je lično nečinjenje i opravdanje da se ništa ne može promeniti. Tada se ovde nije moglo videti kakve su se strašne stvari događale tamo negde, ili koje su činjene u "naše" ime. Videli smo samo šta drugi čine nama. Bile su to godine košmara. Kolone izbeglih koji su dolazili u Srbiju sa sličnim pričama kao i Vaše današnje gošće.
Pošto će verovatno proći puno vremena dok naš predsednik bude otišao na Ovčaru, želim da prenesete moje duboko i iskreno žaljenje porodici Bodrožić iz Vukovara i gospođi Ivani Simić Bodrožić za sve ono što su preživeli i što im je učinio neko u ime Srba i Srbije. Naravno, ako im to nešto znači posle svega što su preživeli. Ja to mogu da učinim u svoje ime, kada već 90-ih ništa nije urađeno da se sve to spreči. Poželite im puno zdravlja i lične sreće koje su, ako ima nebeske pravde, zaslužili.
Svako dobro i puno pozdrava,
Marija R., Beograd
zbog agresije i patološke mržnje usađene u srpski narod izniknule na miloševićevskoj huškaćko- ratnoj propagandi koja još uvijek funkcionira!
Ivane Simić Bodrožić
šalje mi ovakvo pismo
pišem Vam jer me je duboko dirnula priča Vaše današnje gošće Ivane Simić Bodrožić. Mislim da ćemo na njenu knjigu dugo čekati ovde u Srbiji. Lično bih volela da je pročitam, ma kako potresna bila.
Ja sam imala 20 godina kada je počeo rat i pripada sam generaciji koja je bila operisana od šovinizma i nacionalizma koji je tada počeo da se budi. Nekako se sve to dešavalo kao u nekom košmaru. Svi smo bili uvučeni u nešto što nismo želeli, a prema našim tadašnjim viđenjima – nismo mogli da promenimo ništa.
Dugo me mučila ta rečenica, kada me je jednom upitala moja starija prijateljica: "Hajde što su ovi stariji ludi, ali zar vi mladi, studenti, ništa ne možete da promenite." Moj odgovor je bio "Pričamo, pričamo, ali ne možemo ništa." Postavlja se pitanje da li je lično nečinjenje i opravdanje da se ništa ne može promeniti. Tada se ovde nije moglo videti kakve su se strašne stvari događale tamo negde, ili koje su činjene u "naše" ime. Videli smo samo šta drugi čine nama. Bile su to godine košmara. Kolone izbeglih koji su dolazili u Srbiju sa sličnim pričama kao i Vaše današnje gošće.
Pošto će verovatno proći puno vremena dok naš predsednik bude otišao na Ovčaru, želim da prenesete moje duboko i iskreno žaljenje porodici Bodrožić iz Vukovara i gospođi Ivani Simić Bodrožić za sve ono što su preživeli i što im je učinio neko u ime Srba i Srbije. Naravno, ako im to nešto znači posle svega što su preživeli. Ja to mogu da učinim u svoje ime, kada već 90-ih ništa nije urađeno da se sve to spreči. Poželite im puno zdravlja i lične sreće koje su, ako ima nebeske pravde, zaslužili.
Marija R., Beograd
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:nije uopće bitno dali scorpi pretjeruje ili ne
Je l' ?
Ok, onda i ja moram na ovim stranama da skrenem paznju da mi je neko ko jako lici na tebe, u ratu silovao kozu.
..na svim stranama...tanuki je napisao/la:
činjenica je da su ljudi ubijani i mučeni zbog ničega,
tanuki je napisao/la:
Patolosko je Tanuki samo tvoje slepilo
tanuki je napisao/la:
Zapravo, uvereni smo da niko nije cist u gradjanskom ratu a to sto nekog hr. profi domoljuba tako nesto potresa u njegovoj crno-beloj lazhi, nije nas problem.
Idi na bilo koji srpski forum pa licno proveri koliko % kaze ovako kao ja a koliko ono sto ti tvrdis.
tanuki je napisao/la:
Ivane Simić Bodrožić
šalje mi ovakvo pismo
Marija R., Beograd
Moze biti da je ( verovatno fiktivna, po novinarskom maniru) gospoja Marija nekim slucajem zaboravila da je predsednik Tadic do sada ostao bez 6 pari pantalona od silnog izvinjavanja i puzanja sirom Ex Yu a da je ( zaista cenjeni) Josipovic napravio debi nastup izvinjenjem u ime Hrvatske. Ako bude po pravdi- i Josipovic ce promeniti jos koji par lona a za zvanicnike iz Sarajeva treba pripremitu kompletnu kolekciju prolece-leto-jesen-zima
BAGIRA- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Bagira to nije bio građanski rat nego rat za veliku srbiju
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:nije uopće bitno dali scorpi pretjeruje ili ne , činjenica je da su ljudi ubijani i mučeni zbog ničega,
Ivane Simić Bodrožić
šalje mi ovakvo pismo
Marija R., Beograd
Ja ne pretjerujem samo copy,činjenice,ovo o pismu je ok.Šta ovi serbi pišu to me ne zanima
za mene su svi isti
Započeo/la tema :
[quote]
šta te je lupilo,
do sada si bio pristojan?
ja podatke prenosim iz e-novina koje su srpske!
pročitaj si malo te novine ili ćeš možda i lukovića optužiti da je izdajica srpskog naroda i da je silovao kozu :S:
BAGIRA je napisao/la:tanuki je napisao/la:nije uopće bitno dali scorpi pretjeruje ili ne
Je l' ?
Ok, onda i ja moram na ovim stranama da skrenem paznju da mi je neko ko jako lici na tebe, u ratu silovao kozu.
šta te je lupilo,
do sada si bio pristojan?
ja podatke prenosim iz e-novina koje su srpske!
pročitaj si malo te novine ili ćeš možda i lukovića optužiti da je izdajica srpskog naroda i da je silovao kozu :S:
Započeo/la tema :
samo da vam na vrijeme kažem, pazite na jezik. bez vrijeđanja.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
ja nikog ne vrijeđam, ali bagira je na dobrom putu da se pridruži jasimu u ignoreu!Neukrotiva je napisao/la:samo da vam na vrijeme kažem, pazite na jezik. bez vrijeđanja.
mada je duhovit u drugim temama!
rat je za mene ozbiljna stvar, i nemože biti predmet spekulacija-
ako cijeli svjet osuđuje miloševića kao glavnog pokretaća rata, ne vidim zašto to većina srba ne vidi!
ratko mladić je još uvijek u srbiji idol za većinu,-
zloćini su se dešavale na svim stranama, ali ostaje povjesna istina da je pse rata pokrenuo milošević s idejom velike srbije-!
i da skorbi ja nisam rekao da pretjeruješ, već da nije bitno koliko je bilo logora, koliko je ljudi pobijeno, jer mrtve i bol nitko ne može vratiti-
da se ne zaboravi-
bitno je tko je krivac!
Započeo/la tema :
Neukrotiva je napisao/la:samo da vam na vrijeme kažem, pazite na jezik. bez vrijeđanja.
Neu ja postam činjenice nemoj mene upozoravat ovo je tema koju sam otvorio
a joksim i on je spamaju ako imaju neš reći neka otvore isp.ili ima moja pa ćemo se zajebavat
Započeo/la tema :
neko mu piči + al nek zajebe tu stvar-ovo je tema o zločinima srba nad Hrvatima
neka on otvori svoju
neka on otvori svoju
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:
rat je za mene ozbiljna stvar, i nemože biti predmet spekulacija-
ako cijeli svjet osuđuje miloševića kao glavnog pokretaća rata, ne vidim zašto to većina srba ne vidi!
Da si tako rekao mozda smo mogli da se dogovorimo.
Ali izmedju GLAVNOG i ISKLJUCIVOG ne stoji znak jednakosti.
To je sto tice Hrvatske a u vezi tzv BiH smatram da Milosevic nije ni sporedna uloga. Rat su pokrenuli hard core islamisti sto se vidi i po prvim pucnjevima ( na srpsku svatovsku povorku) i po ratu izmedju samih Muslimana.
Vojska umerenog Abdica ( koji je bio za sekularnu drzavu) je najcesce napadana upravo od Alijinih vehabista.
Ne zaboravi da je Alija onaj cuveni tvorac epohalnog naucnog dela na temu "Zelena trasnferzala i Islam Bosna"
tanuki je napisao/la:
bitno je tko je krivac!
Svako ko je cinio zlocine a posebno gadjenje zasluzuju oni kojima je patetika jedini izvozni proizvod i iza kojeg kriju svoje pravo lice.
Konkretno- vlada Federacije tzv BiH.
Ali na srecu, cujem da Ejup Ganic uskoro stize iz Londona pa pravo do suda za ratne zlocine u Beogradu
Tada ce i tebi biti jasnije mnoge stvari..sve ce ti cika Ejup polako objasniti..i u desetercu ako treba
Zadnja promjena: BAGIRA; sub tra 24, 2010 6:15 pm; ukupno mijenjano 1 put.
BAGIRA- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Pa bas ako hoces da tvoj post ima "tezinu" trebalo bi i da obratis paznju na zvanican stav tvoje zemlje.scorpio57 je napisao/la:neko mu piči + al nek zajebe tu stvar-ovo je tema o zločinima srba nad Hrvatima
neka on otvori svoju
Ja te ponovo pitam - zasto tvoja pisanija nemaju veze sa hrvatskom optuznicom ?
BAGIRA- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
žao mi je što tsako misliš, ali iz iskustva ti mogu reći da je bosna bila srce juge,Da si tako rekao mozda smo mogli da se dogovorimo.
Ali izmedju GLAVNOG i ISKLJUCIVOG ne stoji znak jednakosti.
To je sto tice Hrvatske a u vezi tzv BiH smatram da Milosevic nije ni sporedna uloga. Rat su pokrenuli hard core islamisti sto se vidi i po prvim pucnjevima ( na srpsku svatovsku povorku) i po ratu izmedju samih Muslimana.
Vojska umerenog Abdica ( koji je bio za sekularnu drzavu) je najcesce napadana upravo od Alijinih vehabista.
Ne zaboravi da je Alija onaj cuveni tvorac epohalnog naucnog dela na temu "Zelena trasnferzala i Islam Bosna"
u njoj su se pojavljivali veliki umjetnici u filmu, muzici,fotografiji...u sarajevu je bila najbolja raja- boanska kuhinja vrhunska, u bosni nije bilo birtije u kojeoj se nije moglo dobiti pivo, a od islamista nije bilo ni mirisa-
na zidovima morića hana bili su stihovi muslimana omera hajama koji je uzdizao žene i vino,ali
hrvati i srbi su oduvjek mrzili muslimane!
u hercegovini se još uvijek prepričavaju legende o borbi hrvata protiv turaka!
slobi i franceku je bih bila trn u oku!
no u hrvatskoj su se malo stišale pretenzije prema bih, ali u srbiji ni najmanje-
republika šumska sa svojim predsjednikom jasno izražava želje za otcjepljenjem i naravno pripajanje matici!
žao mi je kada vidim na što sada lići bosna-
sad moram paziti u koju čevabđinicu ulazim, da bi uz čevape mogao dobiti pivo i sad možemo kriviti islamiste za to!
ali nisu oni sve to zapoćeli!
alija je bio naivćina-
kada je 90 zapoćeo krvavi rat u hrvatskoj, on je vjerovao da u bosni neće biti rata!
Započeo/la tema :
BAGIRA je napisao/la:Pa bas ako hoces da tvoj post ima "tezinu" trebalo bi i da obratis paznju na zvanican stav tvoje zemlje.scorpio57 je napisao/la:neko mu piči + al nek zajebe tu stvar-ovo je tema o zločinima srba nad Hrvatima
neka on otvori svoju
Ja te ponovo pitam - zasto tvoja pisanija nemaju veze sa hrvatskom optuznicom ?
aj mi ti objasni zvaničan stav moje zemlje?
Započeo/la tema :
BAGIRA je napisao/la:Zaboravio si da i zvanicna optuznica Hrvatske kaze da si se malko zaneo ?
Bagira ne zanosi se ti optužnicom Hrvatske , i nemoj da ti to bude isprika što pišeš bez činjenica te na taj naćin nastojiš umanjiti zločine Srbije u Hrvatskoj , jer ovo što je Scorpio napisao je jedan , samo mali dio njih.
Osim toga doći će i do povlačenja optužnica za genocid, koji do sada Srbiji ,što je vrlo žalosno nije nikada dokazan a povlačenje optužnice je isključivo radi velikih sudskih troškova koje naša država nije u stanju podnjeti a ionako nebi pridonijela napretku međudržavnih odnosa u regiji a upravo se optužnice navode kao glavna zapreka za proces nacionalnog pomirenja i međunarodne suradnje.To su sve postavljeni zadaci da bi Hrvatska mogla postati članicom EU a to sigurno ne umanje činjenicu da se u Hrvatskoj vodio obrambeni rat protiv Miloševićeve velikosrpske agresije.
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
ih imam ja toga ko u priči al nemreš serbima dokazat
to je zatupljeno i zadojeno idejom Velikog pašaluka
to je zatupljeno i zadojeno idejom Velikog pašaluka
Započeo/la tema :
Suđenje za ratne zločine: 'Ja ga koljem, a on se smije'
KARLOVAC – Bilo je to u jesen 1991. godine kad sam slučajno došao u stanicu tadašnje milicije u Vrhovinama gdje je Nenad Pejnović, prethodno kleknuvši lijevom nogom na stolac, pričao: "Ja ga koljem, a on se smije, majku mu j..., kakvo srce ima.” Kasnije su se u mjestu o toj rečenici zbijale i šale pa su Nenadu Pejnoviću dobacivali pitanja kako se ono “brico Vlado” smije.
Tada sam shvatio da je riječ o pokolju ljudi iz zaseoka Čorci koje su dva dana prije toga iz milicijske zgrade odveli članovi Bakalajićeve skupine među kojima je bio i okrivljeni Pejnović – dio je potresnog svjedočenja zaštićenog svjedoka na danas započetom suđenju Nenadu Pejnoviću za ratni zločin.
Odveli šest Hrvata
Nenad Pejnović se prema optužnici koju je pročitao državni odvjetnik Zdravko Car tereti da je 4. listopada 1991. godine kao pripadnik paravojnih formacija sa svojim kolegama nezakonito odveo šest Hrvata iz sela Čorci.
Prema optužnici smjestili su ih najprije u postaju, u neprimjerene uvjete, a idućeg su ih dana odveli na predio Ćurinke – Oštri Vrh gdje su ih poubijali hladnim i vatrenim oružjem.
Tijela su prepuštena zvijerima, a njihove ostatke pronašli su djelatnici Nacionalnog parka Plitvička jezera nakon rata. Nakon toga utvrđeno je da je riječ o Martinu, Mati, Kati, Stjepanu, Vladimiru i Slavki Čorak.
Zaštićeni je svjedok u vrijeme rata bio u tadašnjim paravojnim postrojbama, a za Pejnovića je tvrdio da je bio pripadnik tzv. Bakalajićeve grupe koja je bila samostalna i kontrolu nad njom nije imala ni vojska ni redovita policija.
Premjestili tijela žrtava
Prema riječima svjedoka, grupa koja je bila pod zapovjedništvom Predraga Bakalajića potpisivala se kao “četnički štab Brezovac”. Zaštićeni svjedok rekao je i kako se govorilo da su Čorci najprije pobijeni i bačeni u bunar na predjelu Brezovac između Vrhovina i Korenice.
Kasnije, kad se UNPROFOR počeo raspitivati za njih, Bakalajićeva grupa tijela je izvadila iz bunara i prenijela ih nekamo drugamo.
– Ne znam je li Pejnović sudjelovao i u drugim akcijama, ali sva zlodjela na tom području počinila je ta grupa. Ubili su pet hrvatskih policajaca u Žutoj Lokvi, jednoga u Brlogu, a poubijali su i civile iz Dabra. Među njima bio je i Grga Bičanić čiji posmrtni ostaci nisu pronađeni – zaključio je zaštićeni svjedok.
Izvor: Večernji List
Centar za obuku Šamarica
U vodu vojne policije pripadnici su bili :
Radišević Stevan , Šikanja Jovo , Puzić Zoran , Manojlović Pero , Krajčinović Željko , Popović Zoran , Preradović Đuro , Sutara Dragan , Vujaklija Miroslav , Topo Radenko , Marić Nikola , Tarbuk Radoslav , Bila Stanislav , Trninić Milan , Drobnjak Slavko , Milanković Mihajlo , Tomić Milan .
U dobrovoljačkom vodu bili su :
Petrović Željko , Ostojić Željko , Koljančić Milan , Sanader Dušan , Jović Jovo , Jagetić Milan , Vujaklija Momčilo , Tepčić Stevo , Ljiljak Goran , Miodrag Branko , Bogdanić Miroslav , Tomić Milan , Kremenović Radoje , Rudić Željko , Stmbolija Pero , Ilišević Mirko , Popara Mile , Popović Rade , Šušnjar Svetozar , Ćorić Jovo , Krajčinović Jovo , Durman Milan , Arbutina Stojan, Arbutina Vaso , Nenadić Jovo , Borojević Marinko , Delić Željko , Nožinić Slavko , Mrazovac Branko , Ličina Milan , Žilić Milan, Vukšić Nenad ,Kljajić Miroislav , Kačar Ilija , Tomić Dragan , Radonjić Ranko , Bojović Ranko , Vukčević Zoran , Vukčević Nebojša , Rajković Mirko , Radević Komnen , Krajinović Rade , Šajinović Grujica , Kresojević Dušan , Nožinić Slavko , Čavić Dubravko , Čakalo Ljubiša , Stambolija Milan .
U specijalnoj jedinici centra za obuku Šamarica bili su :
Sanader Željko , Kačar Dušan , Borojević Stevo , Kovačević Dragan , Resanović Predrag , Slijepčević Nenad , Komljenović Milan , Čubra Dragoljub , Buinac Momčilo , Milković Rade , Golubovac Savan , Roksandić Branko , Tadić Mirko , Rakas Predrag , Vujašković Željko , Jarić Đuro , Adamović Nikola , Vujanić Nenad, Popović Damir , Bijelić Mirko , Tadić Branko.
KARLOVAC – Bilo je to u jesen 1991. godine kad sam slučajno došao u stanicu tadašnje milicije u Vrhovinama gdje je Nenad Pejnović, prethodno kleknuvši lijevom nogom na stolac, pričao: "Ja ga koljem, a on se smije, majku mu j..., kakvo srce ima.” Kasnije su se u mjestu o toj rečenici zbijale i šale pa su Nenadu Pejnoviću dobacivali pitanja kako se ono “brico Vlado” smije.
Tada sam shvatio da je riječ o pokolju ljudi iz zaseoka Čorci koje su dva dana prije toga iz milicijske zgrade odveli članovi Bakalajićeve skupine među kojima je bio i okrivljeni Pejnović – dio je potresnog svjedočenja zaštićenog svjedoka na danas započetom suđenju Nenadu Pejnoviću za ratni zločin.
Odveli šest Hrvata
Nenad Pejnović se prema optužnici koju je pročitao državni odvjetnik Zdravko Car tereti da je 4. listopada 1991. godine kao pripadnik paravojnih formacija sa svojim kolegama nezakonito odveo šest Hrvata iz sela Čorci.
Prema optužnici smjestili su ih najprije u postaju, u neprimjerene uvjete, a idućeg su ih dana odveli na predio Ćurinke – Oštri Vrh gdje su ih poubijali hladnim i vatrenim oružjem.
Tijela su prepuštena zvijerima, a njihove ostatke pronašli su djelatnici Nacionalnog parka Plitvička jezera nakon rata. Nakon toga utvrđeno je da je riječ o Martinu, Mati, Kati, Stjepanu, Vladimiru i Slavki Čorak.
Zaštićeni je svjedok u vrijeme rata bio u tadašnjim paravojnim postrojbama, a za Pejnovića je tvrdio da je bio pripadnik tzv. Bakalajićeve grupe koja je bila samostalna i kontrolu nad njom nije imala ni vojska ni redovita policija.
Premjestili tijela žrtava
Prema riječima svjedoka, grupa koja je bila pod zapovjedništvom Predraga Bakalajića potpisivala se kao “četnički štab Brezovac”. Zaštićeni svjedok rekao je i kako se govorilo da su Čorci najprije pobijeni i bačeni u bunar na predjelu Brezovac između Vrhovina i Korenice.
Kasnije, kad se UNPROFOR počeo raspitivati za njih, Bakalajićeva grupa tijela je izvadila iz bunara i prenijela ih nekamo drugamo.
– Ne znam je li Pejnović sudjelovao i u drugim akcijama, ali sva zlodjela na tom području počinila je ta grupa. Ubili su pet hrvatskih policajaca u Žutoj Lokvi, jednoga u Brlogu, a poubijali su i civile iz Dabra. Među njima bio je i Grga Bičanić čiji posmrtni ostaci nisu pronađeni – zaključio je zaštićeni svjedok.
Izvor: Večernji List
Centar za obuku Šamarica
U vodu vojne policije pripadnici su bili :
Radišević Stevan , Šikanja Jovo , Puzić Zoran , Manojlović Pero , Krajčinović Željko , Popović Zoran , Preradović Đuro , Sutara Dragan , Vujaklija Miroslav , Topo Radenko , Marić Nikola , Tarbuk Radoslav , Bila Stanislav , Trninić Milan , Drobnjak Slavko , Milanković Mihajlo , Tomić Milan .
U dobrovoljačkom vodu bili su :
Petrović Željko , Ostojić Željko , Koljančić Milan , Sanader Dušan , Jović Jovo , Jagetić Milan , Vujaklija Momčilo , Tepčić Stevo , Ljiljak Goran , Miodrag Branko , Bogdanić Miroslav , Tomić Milan , Kremenović Radoje , Rudić Željko , Stmbolija Pero , Ilišević Mirko , Popara Mile , Popović Rade , Šušnjar Svetozar , Ćorić Jovo , Krajčinović Jovo , Durman Milan , Arbutina Stojan, Arbutina Vaso , Nenadić Jovo , Borojević Marinko , Delić Željko , Nožinić Slavko , Mrazovac Branko , Ličina Milan , Žilić Milan, Vukšić Nenad ,Kljajić Miroislav , Kačar Ilija , Tomić Dragan , Radonjić Ranko , Bojović Ranko , Vukčević Zoran , Vukčević Nebojša , Rajković Mirko , Radević Komnen , Krajinović Rade , Šajinović Grujica , Kresojević Dušan , Nožinić Slavko , Čavić Dubravko , Čakalo Ljubiša , Stambolija Milan .
U specijalnoj jedinici centra za obuku Šamarica bili su :
Sanader Željko , Kačar Dušan , Borojević Stevo , Kovačević Dragan , Resanović Predrag , Slijepčević Nenad , Komljenović Milan , Čubra Dragoljub , Buinac Momčilo , Milković Rade , Golubovac Savan , Roksandić Branko , Tadić Mirko , Rakas Predrag , Vujašković Željko , Jarić Đuro , Adamović Nikola , Vujanić Nenad, Popović Damir , Bijelić Mirko , Tadić Branko.
Započeo/la tema :
NAPOMENA:
Ovaj popis nikako nije postavljen s ciljem na poticanje mrznje, osvete i nacionalne netrpeljivosti prema bilo kome vec iskljucivo s ciljem ocuvanja istine o Domovinskom ratu i protiv zaborava tj. da se informira domaca i svjetska javnost tko je gdje bio i sto je radio u Domovinskom ratu za ili protiv Hrvatske drzave i slobode njenih gradjana svih nacionalnosti i vjeroispovjesti !
OPRASTAJMO ALI NE ZABORAVLJAJMO !
Lista ratnih zločinaca za istočnu Slavoniju i Vukovar.
Pored vođa: Radića, Mrkšića i Šljivančanina, koji su doro poznati, postoji i lista za direktne izvršitelje.
1.Ađić Miodrag,major JNA
2.Agić Mile,srbočetnik
3.Ajanović dejan,kapetan JNA
4.Alić Zijad,kapetan JNA
5.Amiđić Đuro(Marko)1938,predsjednik Prekog suda
6.Antić Vojo,JNA
7.Antonić Slobodan,potpukovnik JNA
8.Aranđelović Milivoje,1933,major JNA
9.Arsić Dragan(Milutin)srbočetnik
10.Avramović Mladen,kapetan JNA
11.Avramović Stanimir(Milan)1948.paravojni četnik
12.Avramović Stanimir(zvani Micko) " "
13.Babić Dragica,medicinska sestra VU - bolnice
14.Baketa Tomo,paravojni četnik
15.Bakić Mile,Velepromet,srbočetnik
16.Bakić Rade, " "
17.Basara Milan,major JNA
18.Be3kić Vladimir,logorski mučitelj,srbočetnik
19.Bijelić Mile(zvani Kapuljača).srbočetnik
20.Bingulac Branko,Velepromet, "
21.Biočević Andrija,general major JNA,zapovjednik
Novosadskog korpusa.
22.Blagojević Miroljub,major JNA
23.Bogdanović Stanko,srbočetnik.U njegovoj kući
su B.Adžić,V.Šljivančanin i V.Šešelj su
planirali napade na Vukovar
24.Bogdanović Zoran,poručnik JNA
25.Bogunović Boro,Negoslavci,srbočetnik
26.Bojković Slavko,vodnik JNA
27.Bojkovski Saša,kapetan JNA
28.Bonđulić Dragan, " "
29.Borčo Nakevo,potporučnik JNA
30.Borić Nikola,kapetan JNA
31.Borodski Nebojša,paravojni četnik
32.Borota Mile,srbočetnik
33.Borovac Dule,Velepromet,srbočetnik
34.Bor5ović Dušan,logorski mučitelj,srbočetnik
35.Borčeta Mirko,potporučnik JNA
36.Brušnjak Pero,poručnik JNA
37.Bukarica Dragan(zvani Žućo)srbočetnik
38.Bukarica Milan,srbočetnik
39.Bulić Miloš (marko),zvani Bulidža.To je bio
najmonstruozniji zločinac u bolnici Vukovar,
Veleprometu i Ovčari.
40.Bulić Željko,srbočetnik
41.Ciganović Miloš,srbočetnik
42.Ciganović Slobodan, "
43.Ciganović Veljko, "
44.Cvetinović Savo,kapetan JNA
45.Cvetković Aleksandar,major JNA
46.Cvijetičanin Cvijeto,major JNA-Velepromet
47.Cvijetičanin Nikola,srbočetnik-Velepromet
48.Cvijetić Nebojša,vodnik JNA
49.Čaušević Midhad,kapetan bojnog broda JRM
50.Čeh Dragan ,vodnik JNA 1.Čiča Mihajlo,srbočetnik,mučitelj u Veleprometu
52.Čujo Mile,srbočetnik,pričuvni sastav JNA
53.Čuić Slobodan,srbočetnik iz Borova Naselja
54.Ćovanj Slavko,srbočetnik
55.Ćujo Mićo,paravojničetnik
56.Ćuk Zdravko,srbočetnik
57.Ćučković Zoran,srbočetnik iz Borova naselja
58.Dabić Jovan,srbočetnik Vukovar i logorStaičevo
59.Dakić Savo,srbočetnik,Vukovar i svi logori
60.Davidović Đuro,poručnik koverte JRM
61.Dedović Mujo,kapetan JNA
62.Delić Drago,kapetan JNA
63.Delić Mićo,general major JNA
64.Derviš Bajro,JNA
65.Despotović Stevo,srbočetnik
66.Dević Slobodanka,zločinka nad ranjenicima bolnice
67.Dilibarić Milisav,major JNA
68.Dimitrov Cvetan,major JNA
69.Dimitrov Kirćo,kapetan JNA
70.Dimić Savo,Pričuvni sastav JNA,zločinac i mučitelj svih logora
71.Dimovski Dragan,JNA
72.Divljak Jadranko,poručnik JNA
73.Dobrilovgić Vedran,srbočetnik
74.Dokmanović Slavko(Stevan)1949.,srbočetnik
75.Drača Branko(Dušan)1957.,TO SAO
76.Dragaš Bajo,srbočetnik,pričuvni sastav JNA,zločinac i mučitelj u svim logorima
77.Dragosavac Jovan,pričuvni sastav JNA
78.Dragosavac Rade, " " "
79.Dragosavac Saša,zločinac Veleprometa,prič.JNA
80.Đorđević Radoljub,major JNA
81.Đukić Ratko,kapetan fregate JRM
82.Đurić Željko,poručnik JNA
83.Đurišić Duško,pričuvni sastav JNA
84.Faca Michel,srbočetnik
85.Fener Josip,kapetan JNA
86.Filipović Đuro,srbočetnik
87.Filipović Mile, "
88.Filipović Radojica,Poručnik JNA
89.Fot Darko(Ivan)1959.Hrvat,pričuvni sastav JNA,
Zločinac sa Veleprometa
90.Fot Siniša,srbočetnik
91.Gavranović Ilija,srbočetnik
92.Gađo Vinko,(zvani Šteko),srbočetnik
93.Gojković Milan(Radovan)zvani Švabo 1946.zločinac Borova Naselja
94.Gojković Slobodan,pričuvni sastav JNA,zločinac
iz logora Sremske Mitrovice
95.Grba Jovo,major JNA
96.Grba Slobodan,zastavnik JNA
97.Gročić Radoje,zastavnik JNA
98.Graošević Mikonja,kapetan JNA
99.Halikanović Mehmed,kapetan JNA
100.Hazbija Šaboti,kapetan JNA 101.Hodžić Elvir,potporučnik JNA
102.Hondo Hasan,kapetan JNA
103.Horvat Đorđe,kapetan JNA
104.Hurak Vlatko,kapetan JNA
105.Husnik Ivan(Milan),zvani Iko1961.
106.Ilić Bogdan,vodnik JNA
107.Ilić Đorđe,srbočetnik
108.Ilić Panto,srbočetnik
109.Ilić Slobodan,kapetan JNA
110.Ilić Tomislav,major JNA
111.Ivanov Darko,JNA
112.Ivanov Marijan,JNA
113.Ivanović Boro,potpukovnik JNA
114.Ivanović Milan,srbočetnik
115.Ivković Dušan,JNA
116.Ivković Rade,srbočetnik
117.Janjetović Mirko,pričuva JNA
118.Jakovljević Radivoje(zvaniFrižider),
počinjitelj najokrutnijihn zločina
119.Janičijević Nikolaj,srbočetnik
120.Janković Dejan,kapetan JNA
121.Janković Milan,srbočetnik
122.Janković Miličko,kapetan JNA
123.Janković Perica,kapetan JNA
124.Jankulov Janko,major JNA
125.Janjanin Nebojša,srbočetnik,zločini i mučenja
nad Hrvatskim gardistima u Vukovaru od 21.do 23.
11.91.god.
126.Jelić Mile,kapetan JNA
127.Jergić Živojin,zločinac i mučitelj iz Veleprometa
128.Jocić Cvijetan(Nikola)1949.Kopaonica(Orašje)
Zločinac i mučitelj sa Ovčare.
129.Joka Slobodan,srbočet6nik,zločinac u svim logorima
130.Jokić Željko,zločinac sa Jakobovca
131.Joknić Velibor,kapetan JNA
132.Janjanin Gojko,srbočetnik
133.Janjanin Nebojša,srbočetnik
134.Jovanović Milovan(zvani Đoga),teški zločinac
Vukovara i lo9gora Srijemska Mitrovica,posebno okrutan.
135.Jovanović Zoran,pukovnik JNA
136.Jović Milorad,kapetan JNA
137.Jović Saša,vodnik JNA
138.Jukić Jadranko,poručnik JNA
139.Kabaši Sahib,kapetan JNA
140.Kablinović Vojo,kopetan JNA
141.Kačar Dragan,srbočetnik
142.Kalaba,pričuva JNA,posebno okrutan mučitelj u Vukovaru i svim logorima
143.Kalavić Branimir,major JNA
144.Kanas Ištvan,poručnik JNA
145.Kandić Zoran,major JNA
146.Karamana Antun,kapetan JNA
147.Karanović Zoran,kapetan JNA
148.Katalina Mihajlo,(Mićan)1947.pričuva JNA,
zločinac sa Veleprometa
149.Katić Momčilo,major JNA
150.Kijanović Radojko,major JNA 151.Kiš Atila,kapetan JNA
152.Knežević Mile(Nikola)1946.policija SAO Krajine,zločini nad Hrvatskim vojnicima u svibnju
1992.god.
153.Koloviž Živko,poručnik JNA
154.Komazec Božo,četnik
155.Korđa Snježana,četnikuša,zločinka Veleprometa
156.Kosić Vladimir,pričuva JNA,zloč.s Veleprometa
157.Košutić Božidar,potpukovnik JNA
158.Kovačević Boro,zločinac 1991.i1992.
159.Kovačević Nikola,kapetan JNA
160.Kovačević Vlado,zvani Fjata,zloč.sVeleprometa
161.Kovović Živko,poručnik JNA
162.Kraguljac Marko,kapetan JNA,počinio zločine u
Vukovaru i logoru Staičevo
163.Kraguljac Petar(Pero),zločinac s Veleprometa
164.Kraišnik Dane,kapetan JNA
165.Krivošija Slobodan,prič.JNA,zloč.sVeleprometa
166.Korša Vinko,vodnik JNA
167.Krstić Boro,prič.JNA,zločinac s Veleprometa
168.Krstić Radovan,glavni sudac u prijekom sudu,
počinio zločine.
169.Krstić Saša,čet.zločinac iz log.Sr.Mitrovici
170.Krstić Zoran,zastavnik JNA
171.Krtinić Pero,kap.JNA,počinitelj zločina u
Veleprometu.
172.Kuručić Branko,počinio zločine u Vukovaru i logoru Sr.Mitrovica
173.Kuprešak Zoran,vodnik JNA
174.Kuzmanović Boro,vojna policija JNA
175.Kuzmić Bogdan,pričuvni sastav JNA,počinitelj
zločina u Vukovarskoj bolnici 18.11.1991.god.
176.Lakić Pajo ,č.
177.Lakić Predrag,č.
178.Lakić Željko,srbočetnik,počinio zločine nad
zarobljenicima u Vukovaru i Negoslavci
179.Lančanin Goran,pričuva JNA
180.Lunčužanin Goran(Kamenko)1971.č.
181.Lunčužanin Milaqn(Kamenko)zapovjednik četničke postrojbe
182.Lapčević Dragan(Pero),zvani Lapac1958.počinio
zločine u Vukovaru,Dalju i logoru Sr.Mitrovica
183.Latinović Boro,srbočetnik,počinio ratne zločine nad hrvatskim policajcima u Borovu Selu
02.05.91.,na Sajmištu 18.11.91.i Ovčari
184.Latinović Đuro(Miloš)1964.iz CazinaBiH,četnik
185.Lazarovski Ljupčo,kapetan JNA
186.Lelović Ljubinko,kapetan JNA
187.Leskovac Žarko,kapetan JNA,zločini u VU i Sr.Mitrovici
188.Loić Ranko,poručnik JNA
189.Lovčerić Ranko,vodnik JNA
190.Lovrić Ljubo,poručnik JNA
191.Lovrić Milan(Mile)1949.iz Rakovice,srbočetnik
192.Lukić Goran,počinio zločine u Vojarni Vukovar
193.Lukić Milenko,major JNA
194.Lukić Milenko,kap. JNA,zapovjednik topništva
195.Lukić Njegomir,JNA,zločinac s Veleprometa
196.Luković Aleksandar,kapetan JNA
197.Ljepojević Slavko,kapetan JNA
198.Lješković Obren,poručnik JNA
199.Ljubišić Mirko,srbočetnik,zloč.s Veleprometa
200.Macura Marko,pričuva JNA,počinio zločine u Vukovaru i Sremskoj Mitrovici201.Macura Slavko, pričuva JNA.
Nastavak slijedi
Ovaj popis nikako nije postavljen s ciljem na poticanje mrznje, osvete i nacionalne netrpeljivosti prema bilo kome vec iskljucivo s ciljem ocuvanja istine o Domovinskom ratu i protiv zaborava tj. da se informira domaca i svjetska javnost tko je gdje bio i sto je radio u Domovinskom ratu za ili protiv Hrvatske drzave i slobode njenih gradjana svih nacionalnosti i vjeroispovjesti !
OPRASTAJMO ALI NE ZABORAVLJAJMO !
Lista ratnih zločinaca za istočnu Slavoniju i Vukovar.
Pored vođa: Radića, Mrkšića i Šljivančanina, koji su doro poznati, postoji i lista za direktne izvršitelje.
1.Ađić Miodrag,major JNA
2.Agić Mile,srbočetnik
3.Ajanović dejan,kapetan JNA
4.Alić Zijad,kapetan JNA
5.Amiđić Đuro(Marko)1938,predsjednik Prekog suda
6.Antić Vojo,JNA
7.Antonić Slobodan,potpukovnik JNA
8.Aranđelović Milivoje,1933,major JNA
9.Arsić Dragan(Milutin)srbočetnik
10.Avramović Mladen,kapetan JNA
11.Avramović Stanimir(Milan)1948.paravojni četnik
12.Avramović Stanimir(zvani Micko) " "
13.Babić Dragica,medicinska sestra VU - bolnice
14.Baketa Tomo,paravojni četnik
15.Bakić Mile,Velepromet,srbočetnik
16.Bakić Rade, " "
17.Basara Milan,major JNA
18.Be3kić Vladimir,logorski mučitelj,srbočetnik
19.Bijelić Mile(zvani Kapuljača).srbočetnik
20.Bingulac Branko,Velepromet, "
21.Biočević Andrija,general major JNA,zapovjednik
Novosadskog korpusa.
22.Blagojević Miroljub,major JNA
23.Bogdanović Stanko,srbočetnik.U njegovoj kući
su B.Adžić,V.Šljivančanin i V.Šešelj su
planirali napade na Vukovar
24.Bogdanović Zoran,poručnik JNA
25.Bogunović Boro,Negoslavci,srbočetnik
26.Bojković Slavko,vodnik JNA
27.Bojkovski Saša,kapetan JNA
28.Bonđulić Dragan, " "
29.Borčo Nakevo,potporučnik JNA
30.Borić Nikola,kapetan JNA
31.Borodski Nebojša,paravojni četnik
32.Borota Mile,srbočetnik
33.Borovac Dule,Velepromet,srbočetnik
34.Bor5ović Dušan,logorski mučitelj,srbočetnik
35.Borčeta Mirko,potporučnik JNA
36.Brušnjak Pero,poručnik JNA
37.Bukarica Dragan(zvani Žućo)srbočetnik
38.Bukarica Milan,srbočetnik
39.Bulić Miloš (marko),zvani Bulidža.To je bio
najmonstruozniji zločinac u bolnici Vukovar,
Veleprometu i Ovčari.
40.Bulić Željko,srbočetnik
41.Ciganović Miloš,srbočetnik
42.Ciganović Slobodan, "
43.Ciganović Veljko, "
44.Cvetinović Savo,kapetan JNA
45.Cvetković Aleksandar,major JNA
46.Cvijetičanin Cvijeto,major JNA-Velepromet
47.Cvijetičanin Nikola,srbočetnik-Velepromet
48.Cvijetić Nebojša,vodnik JNA
49.Čaušević Midhad,kapetan bojnog broda JRM
50.Čeh Dragan ,vodnik JNA 1.Čiča Mihajlo,srbočetnik,mučitelj u Veleprometu
52.Čujo Mile,srbočetnik,pričuvni sastav JNA
53.Čuić Slobodan,srbočetnik iz Borova Naselja
54.Ćovanj Slavko,srbočetnik
55.Ćujo Mićo,paravojničetnik
56.Ćuk Zdravko,srbočetnik
57.Ćučković Zoran,srbočetnik iz Borova naselja
58.Dabić Jovan,srbočetnik Vukovar i logorStaičevo
59.Dakić Savo,srbočetnik,Vukovar i svi logori
60.Davidović Đuro,poručnik koverte JRM
61.Dedović Mujo,kapetan JNA
62.Delić Drago,kapetan JNA
63.Delić Mićo,general major JNA
64.Derviš Bajro,JNA
65.Despotović Stevo,srbočetnik
66.Dević Slobodanka,zločinka nad ranjenicima bolnice
67.Dilibarić Milisav,major JNA
68.Dimitrov Cvetan,major JNA
69.Dimitrov Kirćo,kapetan JNA
70.Dimić Savo,Pričuvni sastav JNA,zločinac i mučitelj svih logora
71.Dimovski Dragan,JNA
72.Divljak Jadranko,poručnik JNA
73.Dobrilovgić Vedran,srbočetnik
74.Dokmanović Slavko(Stevan)1949.,srbočetnik
75.Drača Branko(Dušan)1957.,TO SAO
76.Dragaš Bajo,srbočetnik,pričuvni sastav JNA,zločinac i mučitelj u svim logorima
77.Dragosavac Jovan,pričuvni sastav JNA
78.Dragosavac Rade, " " "
79.Dragosavac Saša,zločinac Veleprometa,prič.JNA
80.Đorđević Radoljub,major JNA
81.Đukić Ratko,kapetan fregate JRM
82.Đurić Željko,poručnik JNA
83.Đurišić Duško,pričuvni sastav JNA
84.Faca Michel,srbočetnik
85.Fener Josip,kapetan JNA
86.Filipović Đuro,srbočetnik
87.Filipović Mile, "
88.Filipović Radojica,Poručnik JNA
89.Fot Darko(Ivan)1959.Hrvat,pričuvni sastav JNA,
Zločinac sa Veleprometa
90.Fot Siniša,srbočetnik
91.Gavranović Ilija,srbočetnik
92.Gađo Vinko,(zvani Šteko),srbočetnik
93.Gojković Milan(Radovan)zvani Švabo 1946.zločinac Borova Naselja
94.Gojković Slobodan,pričuvni sastav JNA,zločinac
iz logora Sremske Mitrovice
95.Grba Jovo,major JNA
96.Grba Slobodan,zastavnik JNA
97.Gročić Radoje,zastavnik JNA
98.Graošević Mikonja,kapetan JNA
99.Halikanović Mehmed,kapetan JNA
100.Hazbija Šaboti,kapetan JNA 101.Hodžić Elvir,potporučnik JNA
102.Hondo Hasan,kapetan JNA
103.Horvat Đorđe,kapetan JNA
104.Hurak Vlatko,kapetan JNA
105.Husnik Ivan(Milan),zvani Iko1961.
106.Ilić Bogdan,vodnik JNA
107.Ilić Đorđe,srbočetnik
108.Ilić Panto,srbočetnik
109.Ilić Slobodan,kapetan JNA
110.Ilić Tomislav,major JNA
111.Ivanov Darko,JNA
112.Ivanov Marijan,JNA
113.Ivanović Boro,potpukovnik JNA
114.Ivanović Milan,srbočetnik
115.Ivković Dušan,JNA
116.Ivković Rade,srbočetnik
117.Janjetović Mirko,pričuva JNA
118.Jakovljević Radivoje(zvaniFrižider),
počinjitelj najokrutnijihn zločina
119.Janičijević Nikolaj,srbočetnik
120.Janković Dejan,kapetan JNA
121.Janković Milan,srbočetnik
122.Janković Miličko,kapetan JNA
123.Janković Perica,kapetan JNA
124.Jankulov Janko,major JNA
125.Janjanin Nebojša,srbočetnik,zločini i mučenja
nad Hrvatskim gardistima u Vukovaru od 21.do 23.
11.91.god.
126.Jelić Mile,kapetan JNA
127.Jergić Živojin,zločinac i mučitelj iz Veleprometa
128.Jocić Cvijetan(Nikola)1949.Kopaonica(Orašje)
Zločinac i mučitelj sa Ovčare.
129.Joka Slobodan,srbočet6nik,zločinac u svim logorima
130.Jokić Željko,zločinac sa Jakobovca
131.Joknić Velibor,kapetan JNA
132.Janjanin Gojko,srbočetnik
133.Janjanin Nebojša,srbočetnik
134.Jovanović Milovan(zvani Đoga),teški zločinac
Vukovara i lo9gora Srijemska Mitrovica,posebno okrutan.
135.Jovanović Zoran,pukovnik JNA
136.Jović Milorad,kapetan JNA
137.Jović Saša,vodnik JNA
138.Jukić Jadranko,poručnik JNA
139.Kabaši Sahib,kapetan JNA
140.Kablinović Vojo,kopetan JNA
141.Kačar Dragan,srbočetnik
142.Kalaba,pričuva JNA,posebno okrutan mučitelj u Vukovaru i svim logorima
143.Kalavić Branimir,major JNA
144.Kanas Ištvan,poručnik JNA
145.Kandić Zoran,major JNA
146.Karamana Antun,kapetan JNA
147.Karanović Zoran,kapetan JNA
148.Katalina Mihajlo,(Mićan)1947.pričuva JNA,
zločinac sa Veleprometa
149.Katić Momčilo,major JNA
150.Kijanović Radojko,major JNA 151.Kiš Atila,kapetan JNA
152.Knežević Mile(Nikola)1946.policija SAO Krajine,zločini nad Hrvatskim vojnicima u svibnju
1992.god.
153.Koloviž Živko,poručnik JNA
154.Komazec Božo,četnik
155.Korđa Snježana,četnikuša,zločinka Veleprometa
156.Kosić Vladimir,pričuva JNA,zloč.s Veleprometa
157.Košutić Božidar,potpukovnik JNA
158.Kovačević Boro,zločinac 1991.i1992.
159.Kovačević Nikola,kapetan JNA
160.Kovačević Vlado,zvani Fjata,zloč.sVeleprometa
161.Kovović Živko,poručnik JNA
162.Kraguljac Marko,kapetan JNA,počinio zločine u
Vukovaru i logoru Staičevo
163.Kraguljac Petar(Pero),zločinac s Veleprometa
164.Kraišnik Dane,kapetan JNA
165.Krivošija Slobodan,prič.JNA,zloč.sVeleprometa
166.Korša Vinko,vodnik JNA
167.Krstić Boro,prič.JNA,zločinac s Veleprometa
168.Krstić Radovan,glavni sudac u prijekom sudu,
počinio zločine.
169.Krstić Saša,čet.zločinac iz log.Sr.Mitrovici
170.Krstić Zoran,zastavnik JNA
171.Krtinić Pero,kap.JNA,počinitelj zločina u
Veleprometu.
172.Kuručić Branko,počinio zločine u Vukovaru i logoru Sr.Mitrovica
173.Kuprešak Zoran,vodnik JNA
174.Kuzmanović Boro,vojna policija JNA
175.Kuzmić Bogdan,pričuvni sastav JNA,počinitelj
zločina u Vukovarskoj bolnici 18.11.1991.god.
176.Lakić Pajo ,č.
177.Lakić Predrag,č.
178.Lakić Željko,srbočetnik,počinio zločine nad
zarobljenicima u Vukovaru i Negoslavci
179.Lančanin Goran,pričuva JNA
180.Lunčužanin Goran(Kamenko)1971.č.
181.Lunčužanin Milaqn(Kamenko)zapovjednik četničke postrojbe
182.Lapčević Dragan(Pero),zvani Lapac1958.počinio
zločine u Vukovaru,Dalju i logoru Sr.Mitrovica
183.Latinović Boro,srbočetnik,počinio ratne zločine nad hrvatskim policajcima u Borovu Selu
02.05.91.,na Sajmištu 18.11.91.i Ovčari
184.Latinović Đuro(Miloš)1964.iz CazinaBiH,četnik
185.Lazarovski Ljupčo,kapetan JNA
186.Lelović Ljubinko,kapetan JNA
187.Leskovac Žarko,kapetan JNA,zločini u VU i Sr.Mitrovici
188.Loić Ranko,poručnik JNA
189.Lovčerić Ranko,vodnik JNA
190.Lovrić Ljubo,poručnik JNA
191.Lovrić Milan(Mile)1949.iz Rakovice,srbočetnik
192.Lukić Goran,počinio zločine u Vojarni Vukovar
193.Lukić Milenko,major JNA
194.Lukić Milenko,kap. JNA,zapovjednik topništva
195.Lukić Njegomir,JNA,zločinac s Veleprometa
196.Luković Aleksandar,kapetan JNA
197.Ljepojević Slavko,kapetan JNA
198.Lješković Obren,poručnik JNA
199.Ljubišić Mirko,srbočetnik,zloč.s Veleprometa
200.Macura Marko,pričuva JNA,počinio zločine u Vukovaru i Sremskoj Mitrovici201.Macura Slavko, pričuva JNA.
Nastavak slijedi
Započeo/la tema :
251.Palibrka Dalibor , poručnik JNA.
252.Panić Radoslav, general-pukovnik JNA.
253.Paprić Stamenko, srbočetnik, činio zločine od 1991.-1994. god.
254.Pantić Stevo, paravojne grupe, posebno okrutan mučitelj, počinio ratne zločine nad Hrvatima
u Borovu Naselju, i logorima: Begejci , Staičevo, Sr. Mitrovica od 21.11.91. do 22.05.92.
255.Paprić Milan, (Đuro)1953.,milicija SAO S.
256.Pavić Goran, paravojne grupe.
257.Pavković Mile, (Miloš) 1940. ,milicija SAO K.
258.Pavlović Goran,paravojne grupe, zločinac iz Sr.Mitrovice.
259.Pavlović Milutin, major JNA.
260.Pejčić Nedeljko, Kapetan JNA.
261.Pejić Ljubomir, potpukovnik JNA.
262.Penčarski Vlado, pričuva JNA, zločinac sa Veleprometa.
263.Petrinjac Predrag, pričuva JNA, zločinac sa Veleprometa.
264.Petrović Milorad, paravojne grupe, zločinac iz logora: Staičevo, Sr.Mitrovica i Niš.
265.Petrović Srečko , srbočetnik.
266.Petrović Veselin, pričuva JNA, zločinac iz logora: Staičevo,Sr.Mitrovica i Niš.
267.Petruševski Blagio, kapetan JNA.
268.Peša Stevan, paravojne grupe, zločinac u Borovu Naselju.
269.Pilipović Đuro, pričuva JNA.
270.Pjević Lazo, pričuva JNA.
271.Plavšić Mile, potpukovnik JNA.
272.Popara Gojko, poručnik JNA.
273.Popović Biljana, paravojne grupe, zločinka sa Veleprometa.
274.Popović Cvijo, kapetan JNA.
275.Popović ? , liječnik iz Vukovarske bolnice.
276.Popović Gojko, pričuva JNA, zločinac sa Veleprometa.
277.Popović Nikola, paravojne grupe.
278.Popović Rade, pričuva JNA.
279.Popović Smiljka, civilna zločinka sa Veleprometa.
280.Pošpiš Milan, paravojne grupe, u kući mu je boravio Vojislav Šešelj(onaj sada u Hagu).
281.Predojević Milan, načelnik VP JNA, počinio zločine u Vukovaru i Slankamenu.
282.Puzavac Mile, potpukovnik JNA.
283.Račić Hamdija, poručnik JNA.
284.Radić Miroslav, kapetan JNA, zapovijedao paravojnim jedinicama 'Arkanovci' i 'Šešeljevci' .
285.Radivoje(Milan),zvani Gurgula, paravojne grupe, počinio zločine u Borovu Selu i Tenji.
286.Radović Savo, srbočetnik.
287.Radović Dragan, ' .
288.Radović Josif , ' .
289.Radović Marijan , ' .
290.Radović Savo, ' .
291.Radović Svetislav, ' .
292.Radović Zoran, ' .
293.Raić Slobodan, ' .
294.Raišić Dragan, ' .
295.Raišić Đorđe, ' .
296.Raišić Pero, ' .
297.Rajković Radovan, ' .
298.Ražnjatović Željko(Veljko) 17.04.52. (zvani Arkan)
299.Reljina Vladimir, srbočetnik.
300.Ristić Milivoj, srbočetnik
301.Rkman Đuro.
302.Rodić Branko.
303.Rodić Ranko.
304.Roknić Ranko.
305.Rokvić Mišo.
306.SamarđijaMilan.
307.Samarđija Simo.
308.Savić Duška.
309.Savić Ivanka (Jovan) 1926.civil.
310.Savić Lazo.
311.Savić Miljenko.
312.Savić Zoran.
313.Savković Zoran.
314.Siljanovski Dragan.
315.Simeunović Zoran.
316.Simonovski Cane.
317.Simonovski Stojan.
318.Skundžić Mile.
319.Smiljanić Čedo.
320.Smiljanić Mirko.
321.Smiljanić Ostoja.
322.Sodar Đorđe.
323.Sopka Mihajlo.
324.Srbulović Zlatomir.
325.Srdić Nikola.
326.Sremac Slavoljub, odvjetnik koji je u logorima pisao optužnice logorašima i slao ih
na Suđenje u Beograd.
327Stamenović zoran.
328.Stanković Inga (Mirko).
329.Stanković Jezdimir.
330.Stankopvić Lazo.
331.Stanković Mirko.
332.Stanković Zoran (Mirko) zvani Kesega, pored ostalog je izdvajao ljude za ubijanje u
hangaru III. na Veleprometu..
333.Stefanović, zvani Miki.
334.Stefanović Zlatan, zvani Patak.
335.Stević Bor5ivoje.
336.Stiščević Radoslav.
337.Stišović Milinko.
338.Stojadinović Miodrag.
339.Stojanović Branko.
340.Stojanović Đoko.
341.Stojanović Milovan.
342.Stojanović Mirko.
343.Sudar Mićo.
344.Sušić Jovan.
345.Sušić Radoš.
346.Šabović Esad.
347.Šegrt Mirko.
348.Šerbić Stanimir.
349.Šišljagić Marko.
350.Šljivanćčanin Veselin351.Šošić Krsto.
352.Štrbac Željko.
353.Šučula Mladen.
354.Šušić Željko.
355.Šušljik Aleksa.
356.Sušljik Dragan.
357.Tadić Novo.
358.Taso Enes.
359.Tekić Stevan.
360.Tešić Borivoje.
361.Tešićš Ranko.
362.Todić Željko.
363.Tomašević Čedomir.
364.Tomić Nada (Dušan) 27.08.55.
365.Torbica Milan.
366.Trifunovi8ć Aleksandar.
367.Trifunović Dušan.
368.Turk Ivica.
369.Turkalo Milan.
370.Uvodić Duško.
371.Uzelac Nikola.
372.Vrga Vlado.
373.Veselek Slavko.
374.Vasić Čedomir.
375.Vatraljev Milorad.
376.Velebit Petar.
377.Vidović Miodrag.
378.Vijug Slavko.
379.Vinčetić Milomir.
380.Vitrovitičan Ranko.
381.Vitas Slobodan.
382.Vladisavljević Saša.
383.Vladisavljević Stevan.
384.Vlaškalić Đorđe.
385.Vojnović Mirko.
386.Vojnović Nediljko.
387.Vojnović Nikola.
388.Vojnović Slobodan.
389.Vorkapić Predrag.
390.Vorkapić Rajko.
391.Vorkapić Ranko.
392.Vračar Mile.
393.Vračarić Zdravko.
394.Vračarić Željko.
395.Vučić Milorad.
396.Vuković Drago.
397.Vujanović Danilo.
398.Vujanović Stanko.
399.Vujović Miroljub.
400.Vukašin Branko.401.Vuković Stanko.
402.Vuković Šime.
403.Zavisić Dane.
404.Zdjelar Dujo.
405.Zdrnja Milovan.
406.Zekanović Dušan.
407.Zekanović Goran.
408.Zirojević Zoran
409.Zlatar Miro.
410.Zlatar Vujo.
411.Zorić Dušan.
412.Zorić Stevan.
413.Zukanović Duško.
414.Ždraljević Božidar.
415.Žigić Dušan.
416.Žigić Nenad.
417.Žikić Hranislav.
418.Žubrecki Atila.
419.Žunjić Rade.
Ima još
252.Panić Radoslav, general-pukovnik JNA.
253.Paprić Stamenko, srbočetnik, činio zločine od 1991.-1994. god.
254.Pantić Stevo, paravojne grupe, posebno okrutan mučitelj, počinio ratne zločine nad Hrvatima
u Borovu Naselju, i logorima: Begejci , Staičevo, Sr. Mitrovica od 21.11.91. do 22.05.92.
255.Paprić Milan, (Đuro)1953.,milicija SAO S.
256.Pavić Goran, paravojne grupe.
257.Pavković Mile, (Miloš) 1940. ,milicija SAO K.
258.Pavlović Goran,paravojne grupe, zločinac iz Sr.Mitrovice.
259.Pavlović Milutin, major JNA.
260.Pejčić Nedeljko, Kapetan JNA.
261.Pejić Ljubomir, potpukovnik JNA.
262.Penčarski Vlado, pričuva JNA, zločinac sa Veleprometa.
263.Petrinjac Predrag, pričuva JNA, zločinac sa Veleprometa.
264.Petrović Milorad, paravojne grupe, zločinac iz logora: Staičevo, Sr.Mitrovica i Niš.
265.Petrović Srečko , srbočetnik.
266.Petrović Veselin, pričuva JNA, zločinac iz logora: Staičevo,Sr.Mitrovica i Niš.
267.Petruševski Blagio, kapetan JNA.
268.Peša Stevan, paravojne grupe, zločinac u Borovu Naselju.
269.Pilipović Đuro, pričuva JNA.
270.Pjević Lazo, pričuva JNA.
271.Plavšić Mile, potpukovnik JNA.
272.Popara Gojko, poručnik JNA.
273.Popović Biljana, paravojne grupe, zločinka sa Veleprometa.
274.Popović Cvijo, kapetan JNA.
275.Popović ? , liječnik iz Vukovarske bolnice.
276.Popović Gojko, pričuva JNA, zločinac sa Veleprometa.
277.Popović Nikola, paravojne grupe.
278.Popović Rade, pričuva JNA.
279.Popović Smiljka, civilna zločinka sa Veleprometa.
280.Pošpiš Milan, paravojne grupe, u kući mu je boravio Vojislav Šešelj(onaj sada u Hagu).
281.Predojević Milan, načelnik VP JNA, počinio zločine u Vukovaru i Slankamenu.
282.Puzavac Mile, potpukovnik JNA.
283.Račić Hamdija, poručnik JNA.
284.Radić Miroslav, kapetan JNA, zapovijedao paravojnim jedinicama 'Arkanovci' i 'Šešeljevci' .
285.Radivoje(Milan),zvani Gurgula, paravojne grupe, počinio zločine u Borovu Selu i Tenji.
286.Radović Savo, srbočetnik.
287.Radović Dragan, ' .
288.Radović Josif , ' .
289.Radović Marijan , ' .
290.Radović Savo, ' .
291.Radović Svetislav, ' .
292.Radović Zoran, ' .
293.Raić Slobodan, ' .
294.Raišić Dragan, ' .
295.Raišić Đorđe, ' .
296.Raišić Pero, ' .
297.Rajković Radovan, ' .
298.Ražnjatović Željko(Veljko) 17.04.52. (zvani Arkan)
299.Reljina Vladimir, srbočetnik.
300.Ristić Milivoj, srbočetnik
301.Rkman Đuro.
302.Rodić Branko.
303.Rodić Ranko.
304.Roknić Ranko.
305.Rokvić Mišo.
306.SamarđijaMilan.
307.Samarđija Simo.
308.Savić Duška.
309.Savić Ivanka (Jovan) 1926.civil.
310.Savić Lazo.
311.Savić Miljenko.
312.Savić Zoran.
313.Savković Zoran.
314.Siljanovski Dragan.
315.Simeunović Zoran.
316.Simonovski Cane.
317.Simonovski Stojan.
318.Skundžić Mile.
319.Smiljanić Čedo.
320.Smiljanić Mirko.
321.Smiljanić Ostoja.
322.Sodar Đorđe.
323.Sopka Mihajlo.
324.Srbulović Zlatomir.
325.Srdić Nikola.
326.Sremac Slavoljub, odvjetnik koji je u logorima pisao optužnice logorašima i slao ih
na Suđenje u Beograd.
327Stamenović zoran.
328.Stanković Inga (Mirko).
329.Stanković Jezdimir.
330.Stankopvić Lazo.
331.Stanković Mirko.
332.Stanković Zoran (Mirko) zvani Kesega, pored ostalog je izdvajao ljude za ubijanje u
hangaru III. na Veleprometu..
333.Stefanović, zvani Miki.
334.Stefanović Zlatan, zvani Patak.
335.Stević Bor5ivoje.
336.Stiščević Radoslav.
337.Stišović Milinko.
338.Stojadinović Miodrag.
339.Stojanović Branko.
340.Stojanović Đoko.
341.Stojanović Milovan.
342.Stojanović Mirko.
343.Sudar Mićo.
344.Sušić Jovan.
345.Sušić Radoš.
346.Šabović Esad.
347.Šegrt Mirko.
348.Šerbić Stanimir.
349.Šišljagić Marko.
350.Šljivanćčanin Veselin351.Šošić Krsto.
352.Štrbac Željko.
353.Šučula Mladen.
354.Šušić Željko.
355.Šušljik Aleksa.
356.Sušljik Dragan.
357.Tadić Novo.
358.Taso Enes.
359.Tekić Stevan.
360.Tešić Borivoje.
361.Tešićš Ranko.
362.Todić Željko.
363.Tomašević Čedomir.
364.Tomić Nada (Dušan) 27.08.55.
365.Torbica Milan.
366.Trifunovi8ć Aleksandar.
367.Trifunović Dušan.
368.Turk Ivica.
369.Turkalo Milan.
370.Uvodić Duško.
371.Uzelac Nikola.
372.Vrga Vlado.
373.Veselek Slavko.
374.Vasić Čedomir.
375.Vatraljev Milorad.
376.Velebit Petar.
377.Vidović Miodrag.
378.Vijug Slavko.
379.Vinčetić Milomir.
380.Vitrovitičan Ranko.
381.Vitas Slobodan.
382.Vladisavljević Saša.
383.Vladisavljević Stevan.
384.Vlaškalić Đorđe.
385.Vojnović Mirko.
386.Vojnović Nediljko.
387.Vojnović Nikola.
388.Vojnović Slobodan.
389.Vorkapić Predrag.
390.Vorkapić Rajko.
391.Vorkapić Ranko.
392.Vračar Mile.
393.Vračarić Zdravko.
394.Vračarić Željko.
395.Vučić Milorad.
396.Vuković Drago.
397.Vujanović Danilo.
398.Vujanović Stanko.
399.Vujović Miroljub.
400.Vukašin Branko.401.Vuković Stanko.
402.Vuković Šime.
403.Zavisić Dane.
404.Zdjelar Dujo.
405.Zdrnja Milovan.
406.Zekanović Dušan.
407.Zekanović Goran.
408.Zirojević Zoran
409.Zlatar Miro.
410.Zlatar Vujo.
411.Zorić Dušan.
412.Zorić Stevan.
413.Zukanović Duško.
414.Ždraljević Božidar.
415.Žigić Dušan.
416.Žigić Nenad.
417.Žikić Hranislav.
418.Žubrecki Atila.
419.Žunjić Rade.
Ima još
Započeo/la tema :
Stranica 18 / 40. • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Similar topics
» Da se ne zaboravi- Jeste li znali-rasprava o ratu // DIO 2 //
» Jeste li znali? Zanimljivosti o automobilima...
» Jeste li znali da mješavina meda i cimeta liječi mnoge bolesti
» Žene u Domovinskom ratu
» Istina o prošlom ratu!
» Jeste li znali? Zanimljivosti o automobilima...
» Jeste li znali da mješavina meda i cimeta liječi mnoge bolesti
» Žene u Domovinskom ratu
» Istina o prošlom ratu!
Stranica 18 / 40.