Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Da se ne zaboravi- Jeste li znali-rasprava o ratu

+19
fosforica
Neukrotivi pastuh
WEYLAND-YUTANI
BAGIRA
diabolik.
eva kant
Blue Bane
evitaa
tanuki
Prop
m
pustinja
Hell
jasim
Neu
Stevo Largo
scorpio57
gio_deluxe
Biker
23 posters

Stranica 1 / 40. 1, 2, 3 ... 20 ... 40  Next

Go down

Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty Da se ne zaboravi- Jeste li znali-rasprava o ratu

Postaj by Biker čet vel 11, 2010 7:35 pm

Za prvi sv. rat krivci su Srbi....
Svi su htjeli ratovati...ali naravno balkanci najluđi XD imaju najviše muda pa idu izazivat.
Ovo što sam ranije napomenuo...svi su htjeli ratovat...živa istina. Kad je Austrija objavila rat Srbiji..ljudi pa to se išlo u rat s veseljem, ljudi su pjevali..ono...woooohoooo dadaa . Zašto? Zato jer ljudi apsolutno nisu imali pojima da će to trajati godinama....oni su mislili nekih 7-8 mjeseci ratovat i to je to.

Započelo je atentatom u Beogradu na Franju Ferdinanda. Slušaj ovo hammer
Tajna organizacija "mlada bosna" išli su ubit Ferdinanda i njegovu ženu....bio je jedan frajer koji ga je išao koknut. Ono full organizacija,vojska,policija,ljudi na ulicama. Kreten bacao 2 bombe, nije nikoga ubio!!!!! Ja nezz gdje su te bombe pale Laughing i frajer kako je bježao bacio se u rijeku ,a policija ga je hvatala. I on uzme sad otrov, za slučaj ako ga uhvate da ne progovori ništa. Tako od gucne tu bocu, a koza vraga Laughing Laughing otrovu istekao rok trajanja Laughing poklapanje .
Na svu žalost F.Ferdinand nisu se istim putem vratili u Francusku mislim...neg skrenuli nekim drugim putem onu. Pazi ovo sada.
Gavrilo Princip, član organizacije "mlada bosna" bio je u čevapnici Laughing frajer onak sav u bedu: A FAK NISMO FRANJU UBILI....kad ono čuje on aute kako voze....izađe na ulicu kad ono FRANJO!!! Arrow zdravo doviđenja Franjo Neutral ...eto čovjek ga ubi.

Imaju još jedni spisi tj dnevnik nekog vojnika Švabe... ratovali su protiv Rusa. Na jednom dijelu kod Bjelorusije kod nekog jezera. Nevjerovatno ali istinito. Rusi nisu aspolutno imali oružja, al baš ništa i oni idu u rat Laughing aliii...rusa je uvjek bilo...ljudi je uvjek bilo..samo šalji na švabe.
Tako je u jednoj bitci tam kod nekog jezera kako sam rekao....Švabe KOSILI sa mitraljezima Ruse...al hehe...rusi neprestalno dolaze..ono...u valovima...ko da gledate tsunami XD ... 4 fakin days Švabe kokaju Ruse!!!!..Zapovjednik švabo: GENERALE, DAJTE JOŠ MUNICIJE, RUSI DOLAZE DOSLOVNO U VALOVIMA, TRČE KO SELJACI PREKO POLJA BEZ ORUŽJA, PREVIŠE IH IMA, PONESTALO NAM JE MUNICIJE Živčan
100 000 rusa pobijeno u ta 4 dana....nestane municije lol

ma ima stvarno komedije u ratovima katkad...lol...recimo Hitler i Staljin su bili pametni, ludi ali pametni. A Benito Mussolini... glup ko stup, bio je saveznik Hitleru jer ga je samo Hitler imao...stvarao je sranja Hitleru XD

eto toliko od mene zasada...da vas malo nasmijem Wink
Biker
Biker
Upravo mi ošla nevinost
Upravo mi ošla nevinost

Registriran/a : 11.02.2010
Broj postova : 271
Reputacija Reputacija : 56
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty0 / 9990 / 999Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty

[Vrh] Go down

Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty Re: Da se ne zaboravi- Jeste li znali-rasprava o ratu

Postaj by gio_deluxe čet vel 11, 2010 8:43 pm

nasmijo si me hehe.zanimljiv prikaz događaja
gio_deluxe
gio_deluxe
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 23.01.2009
Broj postova : 4911
Reputacija Reputacija : 228
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty41 / 99941 / 999Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty

[Vrh] Go down

Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty Da se ne zaboravi

Postaj by scorpio57 pet oľu 19, 2010 6:51 pm

Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Sjecan10

Domovinski rat, rat hrvatskog naroda za obranu hrvatske države, protiv agresije, koju su od 1990. vodile udružene velikosrpske snage: srpski ekstremisti u Hrvatskoj, Jugoslavenska narodna armija postupno preobražena u srpsku vojsku, te Srbija i Crna Gora.

Domovinski rat nametnut je Hrvatskoj u kolovozu 1990. srpskim oružanim akcijama uz podršku JNA protiv institucija hrvatske države i proglašavanjem tzv. Srpskih autonomnih oblasti u Hrvatskoj radi njihova izdvajanja iz Hrvatske, nastavio se od travnja 1991. postupnom vojnom intervencijom JNA, te od srpnja 1991. neposrednom invazijom iz Srbije na dijelove Hrvatske koje se željelo okupirati i anektirati. Hrvatska vojno i diplomatski ipak zaustavlja agresora, u protuakcijama oslobodila je dio okupiranih područja. Po dolasku mirovnih snaga UN–a na crte razgraničenja u proljeće 1992. Hrvatska je započela pregovore radi mirnog vraćanja okupiranih teritorija. Nakon neuspjeha tih pregovora, vojno–redarstvenim akcijama u svibnju 1995. oslobođena su okupirana područja Posavine i zapadne Slavonije, a u kolovozu i sva ostala okupirana područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Kordunu i Banovini. Za okupirana područja u istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Srijemu dogovorena je privremena međunarodna uprava u procesu mirne reintegracije tih područja, obvezujući agresora na priznavanje hrvatskih međunarodnih granica.
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty65 / 99965 / 999Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty

[Vrh] Go down

Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty Re: Da se ne zaboravi- Jeste li znali-rasprava o ratu

Postaj by Gost pet oľu 19, 2010 7:57 pm

To se ne smije zaboraviti njanja a bome ni ponoviti snagator

rep + gore
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Stevo Largo pet oľu 19, 2010 11:49 pm

ne ponovilo se rep+
Stevo Largo
Stevo Largo
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty20 / 99920 / 999Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 sub oľu 20, 2010 12:14 pm

scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :
Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty65 / 99965 / 999Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sub oľu 20, 2010 12:27 pm

"reci brate moj, jesmo li prokleti da se tako brzo sve zaboravi" Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu 434736

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty999 / 999999 / 999Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 sub oľu 20, 2010 1:01 pm

NE ZABORAVITI
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 ned oľu 21, 2010 10:00 am

scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by jasim ned oľu 21, 2010 9:32 pm

NARAVNO DA SE NISTA NECE ZABORAVIT !!!
jasim
jasim
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 20.02.2010
Broj postova : 1285
Reputacija Reputacija : 35
Godina imam : 40
Započeo/la tema :
Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty0 / 9990 / 999Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pon oľu 22, 2010 6:49 am

> Beograd: Optuženik zanijekao krivnju za zločin u Lovasu

>> Beograd: Optužnica protiv 14 osoba za ratni zločin u Lovasu

Pripadnici JNA i srpskih paravojnih postrojba okupirali su Lovas 10. listopada 1991. U srpskoj agresiji i okupaciji poginulo je i ubijeno 85 mještana, koji su činili 5,5 posto hrvatskog prijeratnog stanovništva Lovasa.

Tijekom agresije i okupacije svoje domove morao je prisilno napustiti 1341 Lovašanin hrvatske nacionalnosti, uništena je 261 obiteljska kuća te je spaljena crkva sv. Mihovila.

Posebice okrutan zločin pripadnici JNA i srpskih paravojnih postrojba počinili su 18. listopada 1991., kada su prisilno na čišćenje minskog polja na ulazu u mjesto odveli 51 lovaskog Hrvata od kojih je smrtno stradao 21, a 14 je ranjeno.

Zbog ratnih zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom u srpskoj okupaciji Lovasa na Županijskom sudu u Vukovaru od 2003. godine traje suđenje protiv 16 osoba, pripadnika tzv. teritorijalne obrane i četničkog odreda 'Dušan Silni'. Suđenju je nazočan jedino 58-godišnji Ilija Vorkapić, dok se preostalim optuženicima sudi u odsutnosti.

Pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu za zločin u Lovasu tereti se 14 optuženika od kojih su po četvorica nekadašnji pripadnici lokalne vlasti i JNA, dok su šestorica bili pripadnici paravojne formacije 'Dušan Silni'. Suđenje pred tamošnjim sudom počelo je 17. travnja, a među optuženicima se nalazi i dio optuženika s vukovarske optužnice.

Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu 51028Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Candle
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Hell pon oľu 22, 2010 9:00 am

niti jedan rat se nesmije zaboraviti i ponoviti
Hell
Hell
Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa)
Domaćin foruma Hell   (Grof od Crofriendsa)

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty497 / 999497 / 999Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pon oľu 22, 2010 1:25 pm

jasim je napisao/la:NARAVNO DA SE NISTA NECE ZABORAVIT !!!

Što bre vičeš. jel te možda boli.,smajlić
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija Reputacija : 386
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Stevo Largo pon oľu 22, 2010 4:58 pm

6 rep- na prošloj strani to mora da je rekord neki kao
Stevo Largo
Stevo Largo
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty20 / 99920 / 999Da se ne zaboravi-	Jeste li znali-rasprava o ratu Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pon oľu 22, 2010 6:06 pm

je jasim ,joca and kompani kavica
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pon oľu 22, 2010 6:12 pm

još malo istine

scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pon oľu 22, 2010 7:09 pm

scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 uto oľu 23, 2010 7:50 am

Bivši zapovjednik zloglasne Dinarske četničke divizije iz WWII, uvaženi naturalizirani američki Srbin, s titulom "vojvoda", i nadimkom "pop", Đujić, oduševljen, čini se, već postignutim, preko "nezavisnog" beogradskog Radija B-92 poslije pokolja u Borovu Selu obratio se svibnja 1991. iz Sjedinjenih Američkih Država svojem narodu u "srpskim zemljama" tadašnje još Jugoslavije:

"Ne bojte se Hrvata. To su plašljive životinje, strvinari. Ja sam se sa njima obračunavao u prošlom ratu. Zapamtite, sa Hrvatima ne sme biti nikakvih razgovora - sa njima možemo razgovarati samo kroz puščane cevi. Oni su crna vojska Vatikana, a i sami ne znaju ko su. Granice srpskih zemalja dopiru doklen su naši hramovi, naši domovi, naši grobovi. Bog je s nama, jer ne otimamo ništa tuđe, nego tražimo svoje. Nek se Hrvati ispreče ispred nas, pa da vidimo kom obojci kom opanci".

Povijesne istine radi mora se naglasiti da "pop" Đujić u Drugom svjetsom ratu nije ratovao protiv hrvatske vojske nego su njegove četničke paravojne jedinice etnički čistile nenaoružano hrvatsko civilno stanovništvo u dalmatinskoj zagori i kninskoj krajini, i to uz pomoć obavještajne službe Kraljevine Italije, i uz potporu talijanskih fašista. Očite su laži "popa" Đujića jer ako Srbi ratuju na hrvatskom području onda ne brane granice srpskih zemalja nego otimaju tuđu zemlju, otimaju zemlju Hrvatima, pljačkaju i pustoše hrvatska sela te istrebljuju hrvatsko pučanstvo. Velikosrpski vođe toilko su umišljeni da se čude ako im se Hrvati ispriječe na putu ostvarenja sna o uspostavi "Velike" Srbije na hrvatskom državnom i političkom teritoriju. Nečasni Momčilo Đujić je doživio da to vidi. No, eno ga nakon velikosrpske agresije u Sjedinjenim Američkim Državama u sigurnosti "demokratskih" selektivnih zakona te umjetne tvorevine prema ratnim zločincima iz Drugog svjetskog rata. Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske je službeno zatražilo od SAD izručenje "popa" Đujića hrvatskom pravosuđu zbog osnovane sumnje da je zapovijedio i počinio ratne zločine, ali američka vlada nije udovoljila zahtjevu hrvatske strane. Inače, srpski šovinistički proglas Momčila Đujića iz 1991. godine, da bi stigao do što više Srba, prenijela je i beogradska komunistička "Borba". Američki veleposlanik u SFR Jugoslaviji, u Beogradu, Warren Zimmermann, šutio je. Vojislav Šešelj i predstavnik Svetog arhijerejskog sinoda SPC, episkop "osječko-poljsko "baranjski", Lukijan, prema novosadskom listu "Stav" od 9. VIII 1991. sreli su se i porazgovarali o daljnjim planovima agresije na Hrvatsku. Bilo je to u Borovu Selu.
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 uto oľu 23, 2010 10:57 am

scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 uto oľu 23, 2010 3:23 pm

POPIS UBIJENIH I NESTALIH U ZAPADNOJ SLAVONIJI

A-G | H-O | P - Ž

Acman, Đurđa, Hrvatica, civil - bila zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjena; općina Grubišno Polje.

Asak, Jelka, Hrvatica, civil - usmrćena 12. prosinca 1991. god. u Miokovićevu; općina Daruvar.

Babić, Mirko, Hrvat, civil - dana 18. rujna 1991. god. nasilno odveden iz Gornje Kovačice u zatvor u Mali Grđevac, gdje je bio ispitivan i fizički zlostavljan. Pušten je iz zatvora 21. rujna 1991. god.

Babić, Jovan - zadobio lakše tjelesne povrede pri srpskom granatiranju Slavonskog Broda 15. i 16. rujna 1991. god.

Balog, Đuro, Hrvat, civil - nasilno odveden iz Zrinske u zatvor koji se nalazio pod nadzorom pobunjenih Srba u Veliku Peratovicu, općina Grubišno Polje, 29. kolovoza 1991. god.

Banovac, Franjo, Hrvat, civil - dana 26. kolovoza 1991. god. uhitili su ga pripadnici srpskih paravojnih snaga i odvezli na lager, gdje je bio zatočen više od mjesec dana, psihički i fiziči zlostavljan, mučen glađu, a potom ubijen. Njegovo tijelo pronađeno je 25. ožujka 1991. god. pored potoka Gutnoga, u blizini lagera Sekulinci, općina Slatina.

Bašić, Konstantin - zadobio teške tjelesne povrede pri srpskom granatiranju Slavonskog Broda 15. i 16. rujna 1991. god.

Bažant, Vena, Hrvatica, civil - dana 15. rujna 1991. god. uhićena na raskrižju cesta za Ivanovo Selo - Munije, pretresena, opljačkana, fizički zlostavljana; općina Grubišno Polje.

Berenc, Željko, Hrvat, civil - bio zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici, od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjen; općina Grubišno Polje.

Berenja, Pero, Hrvat, civil - dana 18. rujna 1991. god. nasilno odveden iz Gornje Kovačice u zatvor u Mali Grđevac, gdje je bio ispitivan i fizički zlostavljan. Pušten je iz zatvora 21. rujna 1991. god.

Besek, Željko, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 8. rujna 1991. god.

Besprska, Josip, Hrvat, civil - dana 21. rujna 1991. god. smrtno stradao od eksplozije granate ispaljene na zatočene civile u Ivanovom selu, općina Grubišno Polje.

Bespsko, Antun, Hrvat, civil - dana 15. rujna 1991. god. uhićen na raskrižju cesta za Ivanovo Selo - Munije, pretresen, opljačkan te fizički zlostavljan; općina Grubišno Polje.

Biškupić, Ivan, Hrvat, civil - poginuo 4. rujna 1991. god. pri srpskom granatiranju sela Balinaca, Četekovca i Čojluga, općina Grubišno Polje.

Bijelić, Anđa, Hrvatica, civil - usmrćena 12. prosinca 1991. god. u Miokovićevu, općina Daruvar.

Bijelić, Jakov, Hrvat, civil - usmrćen 12. prosinca 1991. god. u Miokovićevu, općina Daruvar.

Bilić, Josip - smrtno stradao prilikom topničkog napada na šire područje Nove Gradiške 18. lipnja 1991. god.

Biškupić, Ivica, Hrvat, civil - poginuo pri srpskom granatiranju sela Balinaca, Četekovca i Čojluga, općina Grubišno Polje, 4. rujna 1991. god.

Biškupović, Ika, Hrvat, civil - poginuo 4. rujna 1991. god. pri srpskom granatiranju sela Balinaca, Četekovca i Čojluga, općina Grubišno Polje.

Biškupović, Ivan, Hrvat, civil - lišen života hladnim oružjem, potom posmrtno masakriran i spaljen, 4. rujna 1991. god. u Balincima, općina Grubišno Polje.

Blažan, Franjo, Hrvat, civil - ubijen rafalom iz vatrenog oružja u Đulovcu, općina Grubišno Polje, rujna 1991. god.

Blažan, Milan, Hrvat, civil - ubijen rafalom iz vatrenog oružja u Đulovcu, općina Grubišno Polje, rujna 1991. god.

Blažan, Nada, Hrvatica, civil - ubijena rafalom iz vatrenog oružja u Đulovcu, općina Grubišno Polje, rujna 1991. god.

Blažević, Đuro, Hrvat, civil - dana 18. kolovoza 1991. god., iz Đulovca odveden u zatvor u Bučje, gdje je lišen života.

Blažević, Ivica, Hrvat, civil - dana 20. kolovoza 1991. god. zaustavljen od strane pripadnika srpskih paravojnih snaga, dok je vozio osobno vozilo na cesti između Malog Grđevca i Topolovice, da bi potom na vozilo i na nj bilo ispaljeno više hitaca iz automatskog oružja, od kojih smrtno stradao; općina Grubišno Polje.

Blažević, Jura - protuzakonito zatvoren, fizički i psihički zlostavljan (bio je tučen batinama, plastificiranim električnim kablovima, rukama i nogama...) u koncentracijskom logoru - zatvoru u Bučju, kasnije odveden i ubijen.

Bodiša, Ivan, Hrvat, civil - koncem kolovoza 1991. god. uhićen, u zatočeništvu zlostavljan, a 2. listopada 1991. god. razmijenjen; Đulovac, općina Grubišno Polje.

Bogdan, Ivan, Hrvat, civil - dana 21. rujna 1991. god. ranjen od eksplozije granate ispaljene na zatočene civile u Ivanovom Selu, općina Grubišno Polje.

Bogunović, Đuro, civil - teže su ga ozlijedili pripadnici pobunjeničkih srpskih postrojbi tijekom 1991. godine u Staroj Gradiški.

Borovac, Juraj, Hrvat, civil - lišen života hladnim oružjem, potom posmrtno masakriran i spaljen, 4. rujna 1991. god. u Balincima, općina Grubišno Polje.

Borovac, Rozalija, Hrvatica, civil - od 4. rujna 1991. god. zatočena, zlostavljana, korištena kao tzv. živi zid; općina Grubišno Polje.

Bosanac, Nikola - usmrćen 12. prosinca 1991. god. u Miokovićevu, općina Daruvar.

Božičković, Darko, Hrvat, civil - dana 22. kolovoza 1991. god. uhitili su ga pripadnici srpskih paravojnih snaga i isti dan razmijenili.

Broc, Zdravko, Hrvat, civil - dana 18. rujna 1991. god. nasilno odveden iz Gornje Kovačice u zatvor u Mali Grđevac, gdje je bio ispitivan i fizički zlostavljan. Pušten je iz zatvora 21. rujna 1991. god.

Bucifal, Zlatko, Hrvat, civil - zlostavljan u svom domu u Malom Miletincu, općina Grubišno Polje, 19. rujna 1991. god., kada je zadobio teške tjelesne povrede.

Budimija, Boško, Hrvat, civil - koncem rujna 1991. god. zatočen, zlostavljan te razmijenjen nakon 35 dana; općina Grubišno Polje.

Burda, Vena, Hrvatica, civil - dana 15. rujna 1991. god. uhićena na raskrižju cesta za Ivanovo Selo - Munije, pretresena, opljačkana, fizički zlostavljana; općina Grubišno Polje.

Butorac, Josip, Hrvat, civil - lišen života hladnim oružjem, potom posmrtno masakriran i spaljen, 4. rujna 1991. god. u Balincima, općina Grubišno Polje.

Butorac, Milan, Hrvat, civil - od 4. rujna 1991. god. zatočen, zlostavljan, korišten kao tzv. živi zid; općina Grubišno Polje.

Butorac, Ružica, Hrvatica, civil - od 4. rujna 1991. god. zatočena, zlostavljana, korištena kao tzv. živi zid; općina Grubišno Polje.

Crnoboja, Marinko, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 8. rujna 1991. god.

Cvikić, Jovan, Hrvat, civil - dana 10. rujna 1991. god. u Jasenašu uhićen, odveden u zatvor u Miokovićevo, općina Grubišno Polje, gdje su ga više dana tukli palicama, trožilnim kablom i kundacima pušaka.

Čapo, Đurđa, Hrvatica, civil - bila zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjena; općina Grubišno Polje.

Čapo, Miško, Hrvat, civil - bio zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjen; općina Grubišno Polje.

Čenčar, Mara, pripadnica HV - ubili su je pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 8. rujna 1991. god.

Čengić, Josip, Hrvat, civil - bio zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjen; općina Grubišno Polje.

Čengić, Mirko, Hrvat, civil - bio zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjen; općina Grubišno Polje.

Černak, Miroslav, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 8. rujna 1991. god.

Čorak, Antun - mučki ubijen hicem iz pištolja cal. 9 mm, 12. kolovoza 1991. god. u Okućanima.

Deletis, Dubravko, Hrvat, civil - uhićen od strane srpskih paravojnih snaga 13. kolovoza 1991. god. na magistralnoj cesti br. 16., u blizini raskrižja za Gornju Rašenicu i Malu Peratovicu, opljačkan i odveden u zatvor u Veliku Peratovicu.

Denus, Nikola, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 8.rujna 1991. god.

Dorić, Franjo, Hrvat, civil - uhićen u dvorištu obiteljske kuće od strane pripadnika srpskih paravojnih snaga 22. kolovoza 1991. god., odveden u prostorije policijske postaje Voćin, a potom na lager Sekulinci, gdje je bio zatvoren u jedan kontejner, svakodnevno zlostavljan (stalnom prijetnjom smrću, oštricom noža mu je na prsima urezan znak križa...), da bi nakon mjesec dana zatočeništva bio pušten na slobodu potpuno psihički i fizički slomljen, višestrukih prijeloma rebara; općina Slatina.

Dorić, Ivica, Hrvatica, civil - pozvana 19. kolovoza 1991. god. na razgovor u Policijsku postaju u Voćinu, ispitivana od pripadnika tzv. Specijalnog odreda i fizički zlostavljana pri čemu su joj nanijete teške tjelesne povrede; općina Slatina.

Dorić, Krešimir, Hrvat, civil - uhićen u dvorištu obiteljske kuće 22. kolovoza 1991. god. od strane srpskih paravojnih snaga, odveden u prostorije Policijske postaje u Voćinu, a potom na lager Sekulinci, gdje je bio zatvoren u jednom kontejneru, svakodnevno zlostavljan (stalnom prijetnjom smrću, oštricom noža mu je na prsima urezan znak križa...), da bi nakon mjesec dana zatočeništva bio pušten na slobodu potpuno psihički i fizički slomljen, višestrukih prijeloma rebara; općina Slatina.

Dostal, Bohumil - protuzakonito zatvoren, fizički i psihički zlostavljan (bio je tučen batinama, plastificiranim električnim kablovima, rukama i nogama...) u koncentracijskom logoru - zatvoru u Bučju, kasnije odveden i ubijen.

Došolić, Slavko, hrvatski policajac - ubili su ga srpski teroristi iz okučanskog kraja 6. kolovoza 1991. godine kod mjesta Trnovca.

Dukić, Marijan, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 8. rujna 1991. god.

Duvančić, Dragutin, Hrvat, civil - uhićen od strane srpskih paravojnih snaga 13. kolovoza 1991. god. na magistralnoj cesti br. 16., u blizini raskrižja za Gornju Rašenicu i Malu Peratovicu, opljačkan i odveden u zatvor u Veliku Peratovicu.

Đak, Goran - uhićen 7. rujna 1991. god. u Pakračkim vinogradima, sproveden u selo Kraguj, a odatle u logor Bučje, pri čemu je zlostavljan. Razmijenjen je 16. sječnja 1992. god.

Đerđi, Ivana, Hrvatica, civil - dana 27. rujna 1991. god. uhićena i odvedena u zatvor u Đulovcu, a potom lišena života; općina Grubišno Polje.

Đuzel, Jozo, Marijan, i njihovi članovi obitelji, Hrvati, civili - uz zlostavljanje pripadnika srpskih paravojnih snaga, izvedeni iz svoga doma 8. prosinca 1991. god., odvedeni u Policijsku stanicu u Voćinu, općina Slatina, gdje su zatvoreni, ispitivani, udarani kundacima pušaka, rukama i nogama po glavi i čitavom tijelu.

Erlbek, Zlatko - protuzakonito zatvoren, fizički i psihički zlostavljan (bio je tučen batinama, plastificiranim električnim kablovima, rukama i nogama...) u koncentracijskom logoru - zatvoru u Bučju.

Fabijanec, Ivka, Hrvatica, civil - usmrćena koncem studenoga 1991. god. u Koreničanima, općina Grubišno Polje.

Fabijanec, Milenko, Hrvat, civil - usmrćen koncem studenog 1991. god. u Koreničanima, općina Daruvar.

Filipin, Ivan - dok je radio na polju u selu Baricama, na njega je pucano rafalno iz automatskog oružja, pa je zadobio teške prostrijelne rane lijeve nadlaktice te je uslijed krvarenja umro.

Filipin, Jaga - dok je radila na polju u selu Baricama, na nju je pucano rafalno iz automatskog oružja, pa je zadobila teške prostrijelne rane glave i grudnog koša uslijed čega je, trenutno, nastupila njena smrt.

Filipović, Luka, civil - teže su ga ozlijedili pripadnici pobunjeničkih srpskih postrojbi tijekom 1991. godine u Staroj Gradiški.

Filjević, Matija - bio zatočen 52 dana u KPD-u u Staroj Gradiški, općina Nova Gradiška, za koje je vrijeme, zbog svakodnevnog zlostavljanja zadobio teške tjelesne povrede, kolovoza - prosinca 1991. god.

Frantal, Franjo, Hrvat, civil - dana 21. rujna 1991. god. smrtno stradao od eksplozije granate ispaljene na zatočene civile u Ivanovom Selu, općina Grubišno Polje.

Frantal, Vencl, Hrvat, civil - dana 21. rujna 1991. god. ranjen od eksplozije granate ispaljene na zatočene civile u Ivanovom Selu, općina Grubišno Polje.

Frantal, Zdravko, Hrvat, civil - dana 21. rujna 1991. god. smrtno stradao od eksplozije granate ispaljene na zatočene civile u Ivanovom Selu, općina Grubišno Polje.

Gadža, Stipe, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih snaga 8. rujna 1991. god.

Gelenčir, Stjepan, Hrvat, civil - dana 1. studenoga 1991. god. odveden od kuće i lišen života; Veliki Miletinac, općina Grubišno Polje.

Geler, Ivan, Hrvat, civil - bio zatočen, fizički zlostavljan, pet dana u zatvoru u Miokovićevu, općina Grubišno Polje, rujna 1991. god.

Geler, Ivica, Hrvat, civil - smrtno stradao u rafalnoj pucnjavi po civilima 23. rujna 1991. god. u Velikom Miletincu, općina Grubišno Polje.

Geler, Slavica, Hrvatica, civil - bila zatočena, fizički zlostavljana, pet dana u zatvoru u Miokovićevu, općina Grubišno Polje, rujna 1991. god.

Goladinović, Željko - bio zatočen 32 dana u KPD-u Stara Gradiška, za koje vrijeme je, zbog svakodnevnog zlostavljanja zadobio teške tjelesne povrede, kolovoza - prosinca 1991. god.; općina Nova Gradiška.

Golub, Ivan, Hrvat, civil - dana 27. rujna 1991. god. uhićen i odveden u zatvor u Đulovcu, a potom lišen života; općina Grubišno Polje.

Golubić, Zvonko, Hrvat, civil - dana 15. rujna 1991. god. uhićen na raskrižju cesta za Ivanovo Selo - Munije, pretresen, opljačkan te fizički zlostavljan; općina Grubišno Polje.

Grgić, Marija - smrtno stradala prilikom topničkog napada na šire područje Nove Gradiške 18. lipnja 1991. god.

Grgić, Terezija - bila žrtvom zlostavljanja, psihičkog, fizičkog i seksualnog, za vrijeme svog zatočeništva u logoru Stara Gradiška, općina Nova Gradiška, od kolovoza do prosinca 1991. god.

Gribeša, Petar, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih snaga 8. rujna 1991. god.
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 uto oľu 23, 2010 3:24 pm

Halusek, Ivan, Hrvat, civil - zlostavljan 22. rujna 1991. god. u Gornjoj Cjepidlaki.

Heged, Marijana, Hrvat, civil - bila zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjena; općina Grubišno Polje.

Heged, Stevo, Hrvat, civil - bio zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjen; općina Grubišno Polje.

Herceg, Josip - zlostavljala ga je skupina četnika udarajući ga rukama i nogama po cijelom tijelu, od čega je dobio potres mozga, prijelom nosnih kostiju i krvne podljeve, u Okučanima, općina Nova Gradiška, kolovoza 1991. god.

Horaček, Mirko, Hrvat, civil - dana 15. rujna 1991. god. uhićen na raskrižju cesta za Ivanovo Selo - Munije, pretresen, opljačkan te fizički zlostavljan; općina Grubišno Polje.

Horak, Antun, Hrvat, civil - nasilno odveden 21. kolovoza 1991. god. iz svoje kuće u Rostovcu, u zatvor koji se nalazio pod nadzorom pobunjenih Srba u Veliku Peratovicu, općina Grubišno Polje.

Horak, Josip, Hrvat, civil - dana 21. rujna 1991. god. smrtno stradao od eksplozije granate ispaljene na zatočene civile u Ivanovom Selu, općina Grubišno Polje.

Horvat, Hrvoje, Hrvat, civil - dana 11. kolovoza 1991. god. u večernjim satima na cesti prema Velikoj Peratovici uhićen od pripadnika srpskih paravojnih snaga, nasilno odveden u zatvor u Veliku Peratovicu gdje je pretučen i nakon tri dana zamijenjen; općina Grubišno Polje.

Horvat, Ivan, Hrvat, civil - dana 11. kolovoza 1991. god. u večernjim satima na cesti prema Velikoj Peratovici uhićen od pripadnika srpskih paravojnih snaga, nasilno odveden u zatvor u Veliku Peratovicu gdje je pretučen i nakon tri dana zamijenjen; općina Grubišno Polje.

Horvat, Milan, Hrvat, civil - nasilno odveden 28. kolovoza 1991. god. iz Gornje Kovačice u zatvor koji se nalazio pod nadzorom pobunjenih Srba, u Veliku Peratovicu, općina Grubišno Polje.

Ilić, Branko, Hrvat, civil - poslovođa hotela "Voćin", 14. kolovoza 1991. god. uhićen, odveden prema logoru Sekulinci te se za njega od tada više ništa ne zna. Uhićenje je izvršio S.B., pripadnik srpskih paravojnih snaga; općina Slatina.

Ilovača, Antun, Hrvat, civil - uhićen u rujnu 1991. god. u Đulovcu, sproveden u zatvor u Đulovcu, gdje je bio vezan, svakodnevno tučen, uslijed čega je zadobio teške tjelesne povrede.

Ivančić, Mato, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 8. rujna 1991. god.

Ivanović, Robert - dana 17. veljače 1991. god. mučki ubijen u zasjedi srpskih paravojnih snaga, u Školskoj ulici, u Pakracu, općina Pakrac.

Ivčić, Đuro, Hrvat, civil - od 4. rujna 1991. god. zatočen, zlostavljan, korišten kao tzv. živi zid; općina Grubišno Polje.

Ivčić, Rozika, Hrvatica, civil - od 4. rujna 1991. god. zatočena, zlostavljana, korištena kao tzv. živi zid; općina Grubišno Polje.

Jakopec, Božidar, Hrvat, civil - dana 15. rujna 1991. god. uhićen na raskrižju cesta za Ivanovo Selo - Munije, pretresen, opljačkan, fizički zlostavljan te odveden u zatvor u Veliku Peratovicu, općina Grubišno Polje.

Jakopec, Zlatko, Hrvat, civil - dana 15. rujna 1991. god. uhićen na raskrižju cesta za Ivanovo Selo - Munije, pretresen, opljačkan te fizički zlostavljan; općina Grubišno Polje.

Jakša, Josip - protuzakonito zatvoren, fizički i psihički zlostavljan (bio je tučen batinama, plastificiranim električnim kablovima, rukama i nogama...) u koncentracijskom logoru - zatvoru - u Bučju.

Jandrić, Ivan, Hrvat, civil - usmrćen prilikom povlačenja srpskih pobunjeničkih snaga, kao talac, ispred Društvenog doma u Malom Grđevcu, općina Grubišno Polje, 30. listopada 1991. god.

Janković, Zdravko, civil - u minobacačkom napadu na Pakrac, kojeg su izveli srpski pobunjenici, teže je ranjen.

Jasek, Antun, Hrvat, civil - dana 6. listopada 1991. god. zadobio teške tjelesne povrede nastale ranjavanjem prilikom srpskog napada na njegovo osobno vozilo, na cesti Treglava - Ivanovo Selo, općina Grubišno Polje.

Jasek, Tomislav, Hrvat, civil - dana 6. listopada 1991. god. zadobio teške tjelesne povrede nastale ranjavanjem prilikom srpskog napada na njegovo osobno vozilo, na cesti Treglava - Ivanovo Selo, općina Grubišno Polje.

Ješerevski, Rostem, Hrvat, civil - dana 19. rujna 1991. god. nasilno odveden iz Gornje Kovačice u zatvor u Malom Grđevcu, gdje je bio ispitivan i fizički zlostavljan. Pušten je iz zatvora 21. rujna 1991. god.

Jurić, Drago, Hrvat, civil - dana 26. kolovoza 1991. god. uhićen od strane srpskih paravojnih snaga i odvezen na lager, gdje je bio zatočen više od mjesec dana, psihički i fiziči zlostavljan, mučen glađu, te 29. rujna 1991. god. pušten na slobodu kao potpuno psihički i fizički slomljen čovjek.

Jurić, Ivan, Hrvat, civil, iz Novske - ubio ga je 28. ožujka 1992. god. u Novskoj, nakon međusobne svađe, Dragoljub Grđan.

Kaner, Ivo, Hrvat, civil - dana 15. rujna 1991. god. uhićen na raskrižju cesta za Ivanovo Selo - Munije, pretresen, opljačkan te fizički zlostavljan; općina Grubišno Polje.

Kelava, Mate, Hrvat, civil - u kolovozu 1991. god. u večernjim satima na cesti prema Velikoj Peratovici uhićen od strane srpskih paravojnih snaga, nasilno odveden u zatvor u Veliku Peratovicu gdje je pretučen i nakon tri dana zamijenjen; općina Grubišno Polje.

Keserica, Ivan, Hrvat, civil - dana 18. kolovoza 1991. god. iz Đulovca odveden u zatvor u Bučje, gdje je lišen života.

Klaić, Zvonimir - protuzakonito zatvoren, fizički i psihički zlostavljan (bio je tučen batinama, plastificiranim električnim kablovima, rukama i nogama...) u koncentracijskom logoru - zatvoru u Bučju.

Klanfar, Dubravko - odveden u logoru Bučju kolovoza 1991. god., gdje je držan kao talac 46 dana, kada je razmijenjen; općina Pakrac.

Klivo Radenko - kao bojvnik Hrvatske vojske bio zatočenikom u Staroj Gradiški, općina Nova Gradiška, gdje je od fizičkog zlostavljanja zadobio teške tjelesne povrede, studenoga 1991. god.

Kočić, Josip, civil - teže su ga ozlijedili pripadnici pobunjeničkih srpskih postrojbi tijekom 1991. godine u Staroj Gradiški.

Kolaček, Josip, Hrvat, civil - dana 14. listopada 1991. god. odveden u zatvor u Đulovcu, općina Grubišno Polje, gdje je u više navrata fizički zlostavljan i maltretiram na razne načine.

Kolar, Ivan, Hrvat, civil - dana 15. rujna 1991. god. u Đulovcu uhićen i odveden u zatvor Đulovcu, gdje je u više navrata pretučen.

Kolar, Stjepan, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 8. rujna 1991. god.

Kolar, Zdravko, civil - fizički i psihički su ga zlostavljali srpski pobunjenici u logoru u Bučju, od čega je i podlegao.

Koljši, Marija, Hrvatica, civil - bila zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjena; općina Grubišno Polje.

Komar, Marko, Hrvat, civil - uhićen od pobunjenih Srba 13. kolovoza 1991. god. na magistralnoj cesti br. 16, u blizini raskrižja za Gornju Rašenicu i Malu Peratovicu, opljačkan i odveden u zatvor u Veliku Peratovicu.

Kopriva, Štefica, Hrvatica, civil - ustrijeljena 19. studenoga 1991. god. u Vukovju, općina Grubišno Polje.

Košorog, Duško, Hrvat, civil - dana 4. rujna 1991. god. nakon ranjavanja predaje se srpskim paravojnim snagama pripadnici kojih ga unatoč predaji ubijaju, u Đulovcu, općina Grubišno Polje.

Kotoran, Anka, Hrvatica, civil - dana 20. kolovoza, nakon ispaljivanja tromblonske mine na obiteljsku kuću u Topolovici, općina Grubišno Polje, zadobila teške i po život opasne povrede, od kojih je preminula.

Kotoran, Kata, Hrvatica, civil - bila zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjena; općina Grubišno Polje.

Kotaran, Marija, Hrvatica, civil - dana 20. kolovoza zaustavljena od strane pripadnika srpskih paravojnih snaga, dok se vozila u osobnom vozilu na cesti između Malog Grđevca i Topolovice, da bi potom na vozilo i nju bilo ispaljeno više hitaca iz automatskog oružja, od kojih je zadobila teške tjelesne povrede; općina Grubišno Polje.

Kotoran, Matej, Hrvat, civil - bio zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom usmrćen; općina Grubišno Polje.

Kotoran, Miroslav, Hrvat, civil - bio zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjen; općina Grubišno Polje.

Kovač, Ivan, Hrvat, civil - mučki ubijen 31. listopada 1991. god. u oružanom napadu srpskih paravojnih snaga na kućnom pragu u Malom Grđevcu, općina Grubišno Polje.

Kovač, Mirko, Hrvat, civil - dana 20. kolovoza zaustavljen od strane pripadnika srpskih paravojnih snaga, dok je vozio osobno vozilo na cesti između Malog Grđevca i Topolovice, da bi potom na nj i na vozilo bilo ispaljeno više hitaca iz automatskog oružja, od kojih je smrtno stradao; općina Grubišno Polje.

Kovačević, Marija - zadobila teške tjelesne povrede pri srpskom granatiranju Slavonskog Broda 15. i 16. rujna 1991. god.

Kraljić, Nevenka - smrtno stradala prilikom topničkog napada na šire područje Nove Gradiške 18. lipnja 1991. god.

Krivačić, Vladimir, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 8. rujna 1991. god.

Krupa, Adam, Hrvat, civil - od 4. rujna 1991. god. zatočen, zlostavljan, korišten kao tzv. živi zid, te na kraju ubijen hicima iz vatrenog oružja, u Đulovcu, općina Grubišno Polje.

Lanščak, Ivo, Hrvat, civil - nasilno odveden 29. kolovoza 1991. god. iz Dijakovca u zatvor koji se nalazio pod nadzorom pobunjenih Srba u Veliku Peratovicu, općina Grubišno Polje.

Latinski, Ivan, civil - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 15.12.1991.god.

Lekšić, Ivan, Hrvat, civil - dana 21. rujna 1991. god. odveden kao talac, a potom ubijen; Ivanovo Selo, općina Grubišno Polje.

Lovrenc, Rozika, Hrvatica, civil - bila zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjena; općina Grubišno Polje.

Lovrenc, Željko, Hrvat, civil - bio zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom usmrćen; općina Grubišno Polje.

Lovrenc, Vlado, Hrvat, civil - bio zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom usmrćen; općina Grubišno Polje.

Lovrinac, Mijo, Hrvat, civil - poginuo pri srpskom granatiranju sela Balinaca, Četekovca i Čojluga, općina Grubišno Polje, 4. rujna 1991. god.

Lovrinac, Miro, Hrvat, civil - lišen života hladnim oružjem, potom posmrtno masakriran i spaljen, 4. rujna 1991. god. u Balincima, općina Grubišno Polje.

Ljubičić, Damir, Hrvat, civil - dana 21. kolovoza 1991. god. na cesti između Topolovice i Malog Grđevca bio uhićen od pripadnika srpskih paravojnih snaga te zlostavljan; općina Grubišno Polje.

Ljubičić, Ivan, Hrvat, civil - dana 21. kolovoza 1991. god. na cesti između Topolovice i Malog Grđevca uhićen, odveden u zatvor u Veliku Peratovicu gdje je zlostavljan i ubijen; općina Grubišno Polje.

Makaruna, Željko - dana 28. kolovoza 1991. god. odveden u zatočeništvo u Bučje u kojem je 42 dana bio psihički i fizički maltretiran od strane pripadnika srpskih paravojnih snaga. Nakon toga razmijenjen; općina Požega.

Mandić, Nikola, Hrvat, civil - lišen života hladnim oružjem, potom posmrtno masakriran i spaljen, 4. rujna 1991. god. u Balincima, općina Grubišno Polje.

Manić, Stjepan, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih snaga 8. rujna 1991. god.

Marijanović, Nenad - dana 4. svibnja 1993. god. zatočen, a potom mučki ubijen u šumi Čukuru i bačen u bunar u naselju Vinogradi u Pakracu. Nakon dva mjeseca tjelo je izvađeno iz bunara i razmijenjeno 12. srpnja 1993. god.

Marjanović, Ivan - bio zatočenikom srpskih paravojnih snaga, psihički i fizički zlostavljan, u Okućanima, općina Nova Gradiška, kolovoza 1991. god.

Martić, Tadija, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 8. rujna 1991. god.

Martinčić, Zoran, Hrvat, civil - dana 13. kolovoza 1991. god. na magistralnoj cesti br. 16, u blizini raskrižja za Gornju Rašenicu i Malu Peratovicu, opljačkan te pri pokušaju bijega teško ranjen po život opasnim povredama.

Martinović, Matija - smrtno stradao prilikom topničkog napada na šire područje Nove Gradiške 18. lipnja 1991. god.

Matekalo, Živko - kao bojovnik Hrvatske Vojske bio zatočen u logoru u Staroj Gradiški, gdje je bio psihički i fizički zlostavljan, od konca studenoga 1991. god. pa do 12. prosinca 1991. god.

Matešić, Mirko, Hrvat, civil - dana 11. rujna 1991. god. zaustavljen je od pripadnika srpskih pobunjeničkih snaga na cesti između Velikog Grđevca i Velike Barne, otjeran u šumu gdje je ispitivan i fizički zlostavljan, a pri pokušaju bijega na njega je pucano iz automatkog oružja pa je zadobio i teške tjelesne povrede; općina Grubišno Polje.

Matešić, Nevenka, Hrvatica, civil - dana 11. rujna 1991. god. zaustavljena je od pripadnika srpskih pobunjeničkih snaga na cesti između Velikog Grđevca i Velike Barne, otjerana u šumu gdje je ispitivana i fizički zlostavljana; općina Grubišno Polje.

Matičić, Marijan, Hrvat, civil - poginuo 4. rujna 1991. god. pri srpskom granatiranju sela Balinaca, Četekovca i Čojluga, općina Grubišno Polje.

Matijević, Pero, Hrvat, civil - smrtno stradao u rafalnoj paljbi po civilima 23. rujna 1991. god. u Velikom Miletincu, općina Grubišno Polje.

Mihajlinović, Viktor - bio zatočen u KPD-u u Staroj Gradiški, općina Nova Gradiška, od kolovoza do prosinca 1991. god., za koje vrijeme je uslijed svakodnevnog zlostavljanja zadobio teške tjelesne povrede.

Mihalin, Marijana, Hrvatica, civil - bila zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjena; općina Grubišno Polje.

Mihalin, Mica, Hrvatica, civil - bila zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjena; općina Grubišno Polje.

Mihalin, Zdravko, Hrvat, civil - bio zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom ubijen; općina Grubišno Polje.

Mikanović, Đuro - bio zatočenikom srpskih paravojnih snaga, psihički i fizički zlostavljan, u Okučanima, općina Nova Gradiška, kolovoza 1991. god.

Milaković, Miroslav, Hrvat, civil - nasilno odveden iz Zrinske u zatvor koji se nalazio pod nadzorom pobunjenih Srba, u Veliku Peratovicu, općina Grubišno Polje, 29. kolovoza 1991. god.

Miler, Zvonimir - protuzakonito zatvoren, fizički i psihički zlostavljan (bio je tučen batinama, plastificiranim električnim kablovima, rukama i nogama...) u koncentracijskom logoru - zatvoru u Bučju.

Miloš, Marica - zadobila teške tjelesne povrede pri srpskom granatiranju Slavonskog Broda 15. i 16. rujna 1991. god.

Mlakar, Milan, Hrvat, civil - poginuo 4. rujna 1991. god. pri srpskom granatiranju sela Balinaca, Četekovca i Čojluga, općina Grubišno Polje.

Mošocki, Slavko, Hrvat, civil - bio zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjen; općina Grubišno Polje.

Mošocki, Željko, Hrvat, civil - bio zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjen; općina Grubišno Polje.

Mužar, Mirko, Hrvat, civil - dana 7. studenoga 1991. god. u Bastajskim Brđanima, općina Grubišno Polje, zaustavljen na cesti, te udaran kundacima pušaka, te u njegovom pravcu ispaljen rafal iz automatske puške kojim je ranjen u lijevu nogu.

Nađ, Drago - uhićen 7. rujna 1991. god. u Pakračkim vinogradima, doveden u selo Kraguj, a odatle u logor Bučje, pri čemu je zlostavljan. Razmijenjen je 16. sječnja 1992. god.

Nađ, Šandor, Hrvat, civil - usmrćen 30. listopada 1991. god. prilikom povlačenja srpskih pobunjeničkih snaga, kao talac, ispred Društvenog doma u Malom Grđevcu.

Nađ, Željko - protuzakonito zatvoren 7. rujna 1991. god. u Pakračkim vinogradima, odveden u selo Kraguj, a odatle u logor Bučje, fizički i psihički zlostavljan (bio je tučen batinama, plastificiranim električnim kablovima, rukama i nogama...). Razmijenjen je 16. sječnja 1992. god.

Nemet, Ernest, Hrvat, civil - usmrćen 30. listopada 1991. god. prilikom povlačenja srpskih pobunjeničkih snaga, kao taoc, ispred Društvenog doma u Malom Grđevcu.

Novak, Jerko, Hrvat, civil - dana 15. rujna 1991. god. uhićen na raskrižju cesta za Ivanovo Selo - Munije, pretresen, opljačkan te fizički zlostavljan; općina Grubišno Polje.

Novaković, Ivka, Hrvatica, civil - ustrijeljena ispred svog obiteljskog doma 19. studenoga 1991. god. u Vukovju, općina Grubišno Polje.

Novaković, MIjo, Hrvat, civil - ustrijeljen ispred svog obiteljskog doma 19. studenoga 1991. god. u Vukovju, općina Grubišno Polje.

Odorčić, Zdravko, Hrvat, civil - nasilno odveden iz Zrinske u zatvor koji se nalazio pod nadzorom pobunjenih Srba, u Veliku Peratovicu, općina Grubišno Polje, 29. kolovoza 1991. god.
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 uto oľu 23, 2010 3:25 pm

Paljević, Vlado, Hrvat, civil - dana 27. rujna 1991. god. uhićen i odveden u zatvor u Đulovcu, a potom lišen života; općina Grubišno Polje.

Pavić, Ivan, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 8. rujna 1991. god.

Pavlović, Zlatko, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 8. rujna 1991. god.

Pekić, Nedeljko, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 8. rujna 1991. god.

Pelivanović, Antun - kao bojvnik Hrvatske vojske bio zatočenikom u Staroj Gradiški, općina Nova Gradiška, gdje je od fizičkog zlostavljanja zadobio teške tjelesne povrede, studenoga 1991. god.

Per, Vencl, Hrvat, civil - dana 21. rujna 1991. god. ranjen od eksplozije granate ispaljene na zatočene civile u Ivanovom Selu, općina Grubišno Polje.

Perišić, Marica, Hrvatica, civil - smrtno stradala u rafalnoj paljbi po civilima 23. rujna 1991. god. u Velikom Miletincu, općina Grubišno Polje.

Petrovečki, Marijan - protuzakonito zatvoren, fizički i psihički zlostavljan (bio je tučen batinama, plastificiranim električnim kablovima, rukama i nogama...) u koncentracijskom logoru - zatvoru u Bučju, kasnije odveden i ubijen.

Petrovicki, Darko - protuzakonito zatvoren, fizički i psihički zlostavljan (bio je tučen batinama, plastificiranim električnim kablovima, rukama i nogama...) u koncentracijskom logoru - zatvoru u Bučju, kasnije odveden i ubijen.

Picek, Stjepan - dana 4. svibnja 1993. god. uhićen, fizički zlostavljan, a potom odveden na privremeno okupirano područje, gdje je predan vojnoj policiji srpske paravojske koja ga je sprovela u zatvor Staru Gradišku, gdje je bio zadržan do 17. studenoga 1993. god., kada je razmijenjen.

Pinčar, Zlatan, Hrvat, civil - poginuo 4. rujna 1991. god. pri srpskom granatiranju sela Balinaca, Četekovca i Čojluga, općina Grubišno Polje.

Pocrnčić, Mate, Hrvat, civil - bio zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjen; općina Grubišno Polje.

Popović, Franjo, Hrvat, civil - dana 18. rujna 1991. god. nasilno odveden iz Gornje Kovačice u zatvor u Mali Grđevac, gdje je bio ispitivan i fizički zlostavljan. Pušten je iz zatvora 21. rujna 1991. god.

Popović, Ivo, Hrvat, civil - dana 18. rujna 1991. god. nasilno odveden iz Gornje Kovačice u zatvor u Mali Grđevac, gdje je bio ispitivan i fizički zlostavljan. Pušten je iz zatvora 21. rujna 1991. god.

Posarić, Marijo, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 8. rujna 1991. god.

Potočnik, Antun, Hrvat, civil - od 4. rujna 1991. god. zatočen, zlostavljan, korišten kao tzv. živi zid; općina Grubišno Polje.

Preradović, Nevenka - kao pripadnica ZNG-a Nove Gradiške bila je uhićena i zatočena u logoru u Staroj Gradiški, općina Nova Gradiška, gdje je u više navrata zlostavljana psihički i fizički, te u više navrata silovana, u vremenskom periodu od kolovoza do rujna 1991. god.

Prša, Jaga, Hrvatica, civil - usmrćena 12. prosinca 1991. god. u Miokovićevu, općina Daruvar.

Prugovečki, Josip, Hrvat, civil - dana 13. studenoga 1991. god. u Donjoj Vrijeskoj ranjen iz vatrenog oružja.

Prugovečki, Slavko, Hrvat, civil - dana 13. studenoga 1991. god. u Donjoj Vrijeskoj,ubijen iz vatrenog oružja.

Radošević, Vlado, Hrvat, civil - uhićen od strane srpskih paravojnih snaga 13. kolovoza 1991. god. na magistralnoj cesti br. 16, u blizini raskrižja za Gornju Rašenicu i Malu Peratovicu, opljačkan i odveden u zatvor u Veliku Peratovicu.

Rakas, Zlatko, Hrvat, civil - dana 7. studenoga 1991. god. u Bastajskim Brđanima, općina Grubišno Polje, zaustavljen na cesti, te udaran kundacima pušaka.

Rambousek, Damir - protuzakonito zatvoren, fizički i psihički zlostavljan (bio je tučen batinama, plastificiranim električnim kablovima, rukama i nogama...) u koncentracijskom logoru - zatvoru u Bučju, kasnije odveden i ubijen.

Rapaić, Sofija - smrtno stradala prilikom topničkog napada na šire područje Nove Gradiške 18. lipnja 1991. god.

Rukavina, Ivan, Hrvat, civil - lišen života hladnim oružjem, potom posmrtno masakriran i spaljen, 4. rujna 1991. god. u Balincima, općina Grubišno Polje.

Rukavina, Manda, Hrvatica, civil - lišena života hladnim oružjem, potom posmrtno masakrirana i spaljena, 4. rujna 1991. god. u Balincima, općina Grubišno Polje.

Rukavina, Marko, Hrvat, civil - lišen života hicima iz vatrenog oružja, potom posmrtno masakriran, 4. rujna 1991. god. u Balincima, općina Grubišno Polje.

Sabo, Franjo, Hrvat, civil - poginuo 4. rujna 1991. god. pri srpskom granatiranju sela Balinaca, Četekovca i Čojluga, općina Grubišno Polje.

Sabo, Marko, Hrvat, civil - poginuo 4. rujna 1991. god. pri srpskom granatiranju sela Balinaca, Četekovca i Čojluga, općina Grubišno Polje.

Salutner, Alfred, Hrvat, civil - usmrćen 12. prosinca 1991. god. u Miokovićevu, općina Daruvar.

Salutner, Ana, Hrvatica, civil - usmrćena 12. prosinca 1991. god. u Miokovićevu, općina Daruvar.

Saniciki, Darko - kao pripadnik ZNG-a Nove Gradiške bio je uhićen i zatočen u logoru u Staroj Gradiški, općina Nova Gradiška, gdje je u više navrata zlostavljan psihički i fizički, u vremenskom razdoblju od kolovoza do rujna 1991. god.

Sedlaček, Josip, Hrvat, civil - dana 21. rujna 1991. god. smrtno stradao od eksplozije granate ispaljene na zatočene civile u Ivanovom Selu, općina Grubišno Polje.

Seleši, Josip, Hrvat, civil - dana 20. kolovoza 1991. god., nakon ispaljivanja tromblonske mine od strane pripadnika srpskih paravojnih snaga na njegovu obiteljsku kuću u Topolovici, općina Grubišno Polje, zadobio teške i po život opasne povrede.

Seleši, Željko, Hrvat, civil - bio zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom usmrćen; općina Grubišno Polje.

Sič, Petar - dana 17. veljače mučki ubijen u zasjedi srpskih paravojnih snaga, u Školskoj ulici u Pakracu, općina Pakrac.

Simić, MIrko, Hrvat, civil - dana 18. rujna 1991. god. nasilno odveden iz Gornje Kovačice u zatvor u Malom Grđevcu, gdje je bio ispitivan i fizički zlostavljan. Pušten je iz zatvora 21. rujna 1991. god.

Sinjaković, Marija - dana 11. listopada 1991. god., kao zatočenica u tada okupiranom dijelu Pakraca na Gavrinici zlostavljana i mučki ubijena.

Sinjaković, Milan - dana 11. listopada 1991. god., kao zatočenik u tada okupiranom dijelu Pakraca na Gavrinici zlostavljan i mučki ubijen.

Skeledžija, Stipo - uhićen 7. rujna 1991. god. u Pakračkim vinogradima, odveden u selo Kraguj, a odatle u logor u Bučju, pri čemu je zlostavljan. Razmijenjen je 16. sječnja 1992. god.

Smilčić, Ankica, Hrvatica, civil - uhićena 18. kolovoza 1991. god., potom odveden u zatvor u Đulovcu.

Smilčić, Ante, Hrvat, civil - uhićen 18. kolovoza 1991. god., potom odveden u zatvor u Đulovcu.

Smiljčić, Franka, Hrvatica, civil - ranjena rafalom iz vatrenog oružja u Đulovcu, općina Grubišno Polje, rujna 1991. god.

Solar, Stevan, Hrvat, civil - dana 10. rujna 1991. god. u Jasenašu uhićen, odveden u zatvor u Miokovićevo, općina Grubišno Polje, gdje su ga više dana tukli palicama, trožilnim kablom i kundacima pušaka.

Sraga, Milan, Hrvat, civil - bio zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom usmrćen; općina Grubišno Polje.

Sraga, Stjepan, Hrvat, civil - bio zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom usmrćen; općina Grubišno Polje.

Srnko, Goran - protuzakonito zatvoren, fizički i psihički zlostavljan (bio je tučen batinama, plastificiranim električnim kablovima, rukama i nogama...) u koncentracijskom logoru - zatvoru u Bučju.

Stanković, Dragan, Hrvat, civil - bio zatočenikom u srpskom zatvoru u Velikoj Peratovici od 20. kolovoza 1991. god., a potom razmijenjen; općina Grubišno Polje.

Starčević, Mile, Hrvat, civil - dana 4. rujna 1991. god. nakon ranjavanja predaje se srpskim paravojnim snagama, pripadnici kojih ga unatoč predaji lišavaju života, u Đulovcu, općina Grubišno Polje.

Stipetić, Igor, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 8. rujna 1991. god.

Stubičar, Milan, Hrvat, civil - dana 19. rujna 1991. god. nasilno odveden iz Gornje Kovačice u zatvor u Malom Grđevcu, gdje je bio ispitivan i fizički zlostavljan. Pušten je iz zatvora 21. rujna 1991. god.

Subota, Ivan, Hrvat, civil - dana 21. rujna 1991. god., pod prijetnjom oružja, otjeran u središte Ivanovog Sela, gdje je kao "živi zid" ubijen od pripadnika srpskih paravojnih postrojbi; općina Grubišno Polje.

Svjetlačić, Marijan, civil - u logoru Branešci mučki su ga ubili srpski pobunjenici.

Šefulica, Dubravko, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 8. rujna 1991. god.

Šimić Ante, Hrvat, civil - pozvan je 19. kolovoza 1991. god. na razgovor u Policijsku stanicu u Voćinu, ispitivan od pripadnika tzv. Specijalnog odreda i fizički zlostavljan, pri čemu su mu nanijete teške tjelesne povrede; općina Slatina.

Šmit, Marijan - uhićen 7. rujna 1991. god. u Pakračkim vinogradima, odveden u selo Kraguj, a odatle u logor u Bučju, pri čemu je zlostavljan. Razmijenjen je 16. sječnja 1992. god.

Šreter, Ivan, civil - fizički i psihički su ga zlostavljali srpski pobunjenici u logoru Branešci, nakon čega je umro.

Štrbac, Predrag, smrtno stradao prilikom topničkog napada na šire područje Nove Gradiške 18. lipnja 1991. god.

Štrbac, Vjenceslav, civil - na postavljenoj zasjedi ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 15.12.1991. god.

Takač, Dražen - protuzakonito zatvoren, fizički i psihički zlostavljan (bio je tučen batinama, plastificiranim električnim kablovima, rukama i nogama...) u koncentracijskom logoru - zatvoru u Bučju, kasnije odveden i ubijen.

Tandara, Ante, pripadnik HV - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 8. rujna 1991. god.

Tomić, Milan - smrtno stradao prilikom topničkog napada na šire područje Nove Gradiške 18. lipnja 1991. god.

Tonc, Josip, Hrvat, civil - poginuo 4. rujna 1991. god. pri srpskom granatiranju sela Balinaca, Četekovca i Čojluga, općina Grubišno Polje.

Troha Terezija, Hrvatica, civil - poginula 4. rujna 1991. god. pri srpskom granatiranju sela Balinaca, Četekovca i Čojluga, općina Grubišno Polje.

Tršek Pavle, Hrvat, civil - dana 27. rujna 1991. god. uhićen i odveden u zatvor u Đulovcu, općina Grubišno Polje, a potom lišen života.

Trupinić, Blaženka - smrtno stradala 18. lipnja 1991. god. prilikom topničkog napada na šire područje Nove Gradiške.

Tuček, Antun, Hrvat, civil - dana 21. rujna 1991. god. ranjen od eksplozije granate ispaljene na zatočene civile u Ivanovom Selu, općina Grubišno Polje.

Tuček, Drago, Hrvat, civil - dana 15. rujna 1991. god. uhićen na raskrižju cesta za Ivanovo Selo - Munije, pretresen, opljačkan te fizički zlostavljan; općina Grubišno Polje.

Turković, Ilija, civil - u logoru Branešci mučki su ga ubili srpski pobunjenici.

Tutić, Ante, Hrvat, civil - dana 15. rujna 1991. god. u Đulovcu uhićen, odveden u zatvor u Đulovcu, gdje je u više navrata pretučen, a slomili su mu i dva rebra.

Valečić, Rudolf, Hrvat, civil - dana 24. kolovoza 1991. god. uhićen u Vrbovcu, odveden u zatočeništvo u Bijelu, općina Grubišno Polje, gdje je lišen života.

Validžić, Ante, civil - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 15.12.1991. god.

Validžić, Marija, civil - teže su je ranili pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 15.12.1991.god.

Vereš, Ivan, Hrvat, civil - uhićen od strane srpskih paravojnih snaga 13. kolovoza 1991. god. na magistralnoj cesti br. 16, u blizini raskrižja za Gornju Rašenicu i Malu Peratovicu, opljačkan i odveden u zatvor u Veliku Peratovicu.

Vidaković, Drago - zadobio teške tjelesne povrede pri srpskom granatiranju Slavonskog Broda 15. i 16. rujna 1991. god.

Vinkešević, Ivan - bio zatočenikom srpskih paravojnih snaga, psihički i fizički zlostavljan, u Okučanima, općina Nova Gradiška, kolovoza 1991. god.

Vitković, Ilija - smrtno stradao 18. lipnja 1991. god. prilikom topničkog napada na šire područje Nove Gradiške.

Vlatković, Rozika, Hrvatica, civil - lišena života hladnim oružjem, potom posmrtno masakrirana i spaljena, 4. rujna 1991. god. u Balincima, općina Grubišno Polje.

Vodvorka, Josip, Hrvat, civil - dana 21. rujna 1991. god. ranjen pd eksplozije granate ispaljene na zatočene civile u Ivanovom Selu, općina Grubišno Polje.

Vučeta Ivan, Hrvat, civil - uhićen i fizički zlostavljan u Policijskoj stanici u Voćinu, općina Slatina, od 19. kolovoza 1991. god.

Zebić, Mirko, Hrvat, civil - dana 18. kolovoza 1991. god. iz Đulovca odveden u zatvor u Bučje, gdje je lišen života.

Zelić, Mirko - protuzakonito zatvoren, fizički i psihički zlostavljan (bio je tučen batinama, plastificiranim električnim kablovima, rukama i nogama...) u koncentracijskom logoru - zatvoru u Bučju, kasnije odveden i ubijen.

Zmegač. Franjo, Hrvat, civil - dana 7. rujna 1991. god. u Đulovcu napadnut od naoružanih osoba sjekirom i nožem, pri čemu je zadobio teške povrede od čega je i umro, da bi ga potom mrtvoga još i zapalili.

Zukanović, Amalija - smrtno stradala prilikom topničkog napada na šire područje Nove Gradiške 18. lipnja 1991. god.

Zukanović, Vjekoslav - smrtno stradao prilikom topničkog napada na šire područje Nove Gradiške18. lipnja 1991. god.

Zvonarić, Ana, civil - ubili su je pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 15. prosinca 1991.godine.

Zvonarić, Marina, civil - teže su je ranili pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 15.prosinca 1991.god.

Zvonarić, Vladimir, civil - ubili su ga pripadnici srpskih pobunjeničkih postrojbi 15.12.1991.god.

Žagar, Andrija, Hrvat, civil - nasilno odveden 29. kolovoza 1991. god. iz Gornje Kovačice u zatvor koji se nalazio pod nadzorom pobunjenih Srba, u Veliku Peratovicu, općina Grubišno Polje.

A-G | H-O | P - Ž

Uvod | Ratni zločini u Hrvatskoj | Ratni zločini u Bosni i Hercegovini | Linkovi
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja uto oľu 23, 2010 3:38 pm

A evo i mjesta sa popisima hrabrih junaka ČETNICI
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja uto oľu 23, 2010 4:14 pm

Scorpio jel koj sa tvojeg terena na spisku
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 uto oľu 23, 2010 5:47 pm

9 sam poznavao

* Ivo Abramović
* Ivica Ačkar
* Marko Adamović
* Antonio Adrić
* Goran Adrić
* Željko Agatić
* Branko Alar
* Dražen Alar
* Zlatko Alar
* Goran Alković
* Anto Andrijanić
* Luka Andrijanić
* Mirko Anković
* Dubravko Antunović
* Ivan Antunović
* Mirko Antunović
* Stjepan Antunović
* Željko Antunović
* Šimo Aračić
* Ivica Arelić
* Damir Augustinović

B [uredi]

* Antun Babić
* Dragan Babić
* Marko Babić
* Mato Babić
* Anđelko Barač
* Đuro Baričević
* Stjepan Barić
* Melita Bašić
* Ranko Bećir
* Goran Begić
* Nikola Begić
* Damir Benčević
* Ivica Benošić
* Petar Berger
* Davor Bernardić
* Josip Beronja
* Ivan Bilandžić
* Drago Bilić
* Matija Birtić
* Ivan Blajda
* Miroslav Blašković
* Franjo Blažević
* Ivica Blažević
* Stjepan Blekić
* Vinko Blekić
* Josip Bobošević
* Mladen Bogojević
* Zvonimir Boljfetić
* Nedeljko Borbelj
* Šimo Bošnjaković
* Luka Božanović
* Antun Brajković
* Luka Brekalo
* Mato Brekalo
* Zvonko Brezić
* Ratko Brico
* Antun Brkić
* Mario Bubalo
* Dražen Bukvić
* Duško Buljan
* Zvonko Bureš
* Nikola Butković
* Vjeran Buzgo

C [uredi]

* Ivan Caban
* Krešimir Cimermanović
* Damir Cindrić
* Ivica Ciprijanović
* Josip Crnčić
* Ivan Crnjac
* Dragutin Curkić

Č [uredi]

* Ivan Čeliković
* Ivan Čemni
* Davor Čorluka
* Željko Čorluka
* Dražen Čučman
* Zvonimir Čuljak

Ć [uredi]

* Ivica Ćolić
* Sidoni Ćelebija
* Nenad Ćorić
* Ivo Ćutunić

D [uredi]

* Eduard Danda
* Anto Dankić
* Zdenko Degmečić
* Željko Delić
* Željko Dikanović
* Adam Divić
* Ivan Dragovan
* Nikola Drame
* Franjo Drkelić
* Kalif Dugalić
* Branko Dujmović
* Tomica Dujmović
* Vlatko Dujmović

Đ [uredi]

* Nevenko Đakalović
* Smiljan Đaković
* Vinko Đaković
* Miro Đuić
* Šimo Đulić
* Josip Đuras
* Ivica Đurković
* Josip Đuzel
* Anto Đogaš

E [uredi]

* Ivica Ereš

F [uredi]

* Stjepan Filajdić
* Krunoslav Fligić
* Marko Franić
* Juraj Fukšić
* Stanko Fulir
* Pavo Funarić

G [uredi]

* Alen Galošević
* Adam Galović
* Martin Galović
* Nikola Garačić
* Vladimir Gecan
* Niko Glavić
* Petar Glibo
* Bogdan Gorkić
* Mato Grgić
* Josip Grgurević
* Ivan Grivičić
* Drago Gvozdanović
* Stjepan Gurski

H [uredi]

* Jasmin Hasanović
* Nikola Hatežić
* Reuf Hodžić-Mehić
* Josip Horvat
* Zlatko Horvat
* Josip Hrvojević
* Blaž Hucaljug

I [uredi]

* Darko Ilakovac
* Darko Iličić
* Antun Imrešković
* Amir Isić-Vukoša
* Davor Ivančević
* Ivica Ivandić
* Ivan Ivanuša
* Đuro Ivić

J [uredi]

* Darko Jakačić
* Damir Jakić
* Zvonko Jandrijević
* Danijel Janković
* Franjo Jarić
* Anto Jazvić
* Ivo Jazvić
* Damir Jelavić
* Marko Jelinić
* Niko Jelkić
* Ivica Jerković
* Željko Jerković
* Milan Jokić
* Mišo Joskić
* Josip Jučić
* Ivan Jugovac
* Drago Jukičić
* Goran Jukić
* Drago Jularić
* Ivan Jurakić
* Drago Jurendić
* Ivica Juretić
* Goran Jurić
* Zvonko Jurić
* Vlado Jurišić
* Josip Jušćak

K [uredi]

* Mladen Kaćuba
* Ivica Kadić
* Nedžad Karalić
* Ivo Karlović
* Miro Karlović
* Ivo Katavić
* Šimo Katić
* Anto Kelavić
* Damir Kermenc
* Dajan Kesić
* Dragan Kešerac
* Davor Kevo
* Damir Kevo
* Ivan Kladarić
* Matija Klaić
* Slavko Klasić
* Zdravko Klašnja
* Niko Kljaić
* Vinko Kljaić
* Josip Knež
* Drago Knežević
* Đuro Knežević
* Ivan Knežavić
* Marinko Knežević
* Ivan Koceljević
* Stjepan Kolundžić
* Željko Konrad
* Zvonko Kopetti
* Petar Kos
* Ivan Kovač
* Ilija Kovačević
* Zdeno Kovačević
* Mario Kozera
* Darko Kožić
* Željko Kožulj
* Igor Kraft
* Franjo Krijan
* Zvonko Križan
* Mato Kršić
* Dejan Krtolica
* Antun Kruljac
* Branko Kruljac
* Željko Kucjenić
* Ivan Kučinić
* Miro Kuprešak
* Alojz Kušić
* Zvonimir Kvesić

L [uredi]

* Mato Lacković
* Emanuel Ladišić
* Nikola Laškaj
* Gojko Lauc
* Šimo Lekić
* Ivan Leović
* Ronald Leskovar
* Robert Loknar
* Mijo Lončarić
* Vinko Lovaković
* Željko Lovreković
* Jakov Lovrić
* Ivan Lubina
* Mijat Lucić
* Miro Lucić
* Ivan Lučić
* Goran Lujić
* Miro Lujić
* Stjepo Lukač
* Luka Lukinović
* Vlado Lutz

M [uredi]

* Damir Macko
* Anto Majetić
* Ivica Majetić
* Mato Majhen
* Dražen Majić
* Slaven Majstorović
* Antun Makijenko
* Zoran Malić
* Dubravko Malinar
* Miro Mamić
* Zoran Mandić
* Jure Mandir
* Stjepan Maratović
* Mario Margeta
* Krunoslav Marić
* Miro Marić
* Miroslav Marić
* Blaž Marijić
* Mirko Marinac
* Vinko Marijanović
* Franjo Marinović
* Jakob Marković
* Luka Marković
* Dubravko Marošan
* Danko Mataić
* Drago Matković
* Željko Matković
* Ivan Matošić
* Ahmet Mazlumi
* Mijo Mihaljević
* Jozo Mijić
* Željko Mijić
* Željko Mikačić
* Mario Mikić
* Mato Mikinčić
* Zvonko Mikolčević
* Andrija Mirković
* Stjepan Mirković
* Tomislav Mirković
* Mladen Mišić
* Andrija Mitrović
* Mato Mličević
* Zoran Modić
* Franjo Mravunac
* Ahmet Memišević
* Meho Mumimović
* Dragan Mutić

N [uredi]

* Miroslav Naletilić
* Josip Nedeljković
* Ilija Nemet
* Krešimir Nenadić
* Branko Novačić
* Zvonimir Novak

O [uredi]

* Radomir Obradović
* Siniša Obrenović
* Roko Opaćak
* Anto Oreč
* Josip Orešković
* Marko Oroz
* Ivan Ostojić
* Mario Ostojić

P [uredi]

* Josip Pajić
* Marko Papak
* Jakob Pastuović
* Josip Pastuović
* Josiš Pavelić
* Adam Pavičić
* Milan Pavičić
* Vitomir Pavlešin
* Marko Pavlović
* Stjepan Pavlović
* Zdravko Paun
* Egon Pekez
* Marko Perić
* Ante Pešorda
* Mijat Pilipović
* Petar Pilipović
* Ivica Pipun
* Juro Pišković
* Darko Preložnik
* Marko Prgomet

R [uredi]

* Damir Radman
* Marko Rajčević
* Mirko Rajčević
* Perica Rosandić
* Željko Rosandić
* Tomislav Rugle

S [uredi]

* Boško Sabljak
* Ivica Sabljak
* Stanislav Sabljić
* Alek Salamurović
* Ante Samardžija
* Zoran Seferović
* Antun Sekulić
* Ilija Sekulić
* Josip Sigurnjak
* Ivan Siroglavić
* Ilija Soldan
* Željko Spajić
* Štefo Stanić
* Željko Stanić
* Ante Stjepanović
* Tomislav Sušak

Š [uredi]

* Ivan Šainčević
* Stjepan Šarik
* Goran Šimić
* Marijan (Filip) Šimić
* Marijan (Marko) Šimić
* Mato Šimić
* Zdenko Šimić
* Ivica Škrut
* Kruno Španić
* Ivica Špernalj
* Darko Špoljarić
* Nikola Špoljarić
* Mladen Štefanac
* Anđelko Štefanić
* Zvonimir Štigler
* Andrija Štivić
* Luka Štrk
* Bruno Šulentić

T [uredi]

* Zlatko Tadijanović
* Dragan Tekić
* Luka Terzić
* Pavo Terzić
* Josip Tolić
* Željko Tomas
* Mato Tomašević
* Nikola Topalović
* Boro Topić
* Zoran Tot
* Pavo Tunanović
* Ivan Turina
* Zdenko Tužilović

U [uredi]

* Ilija Udovičić
* Ivica Uremović

V [uredi]

* Thomas Valentić
* Jadranko Valić
* Mladen Valpotić
* Mario Vasong
* Mirko Vidaković
* Branko Vidović
* Franjo Vinić
* Tomislav Vinković
* Alen Vlahović
* Dragutin Vlašić
* Mirko Volf
* Ivan Vračun
* Karlo Vranješević
* Ante Vrbat
* Ivan Vrhovac
* Zvonimir Vrhovčević
* Mijo Vrljić
* Goran Vujić
* Zoran Vukadinović
* Stipo Vukovac
* Željko Vuković

Z [uredi]

* Antun Zarožinski
* Ivica Zmaić
* Josip Zolotić

Ž [uredi]

* Dragoljub Živanić
* Mato Živić
* Stjepan Živić
* Branko Živković
* Stipo Živković
* Željko Živković
* Zvonko Žuljević

ovaj popis je u spomen mojim Brođanima
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 40. 1, 2, 3 ... 20 ... 40  Next

[Vrh]

- Similar topics