Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi
+8
Prop
Neu
Amyicha
H[a]D
gio_deluxe
pustinja
eva kant
Angie
12 posters
Stranica 3 / 3.
Stranica 3 / 3. • 1, 2, 3
Re: Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi
imaš u zakonu o socijalnoj skrbi (NN73/97) (izmjene i dopune NN 27/01, 59/01, 82/01,103/03, 44/06, 79/07)
članak 15.
(1) Pravo na stalnu pomoć može ostvariti samac ili obitelj koji nemaju sredstava za uzdržavanje u visini utvrđenoj u članku 16. ovoga Zakona, a nisu ih u mogućnosti ostvariti svojim radom ili prihodima od imovine ili na drugi način.
(2) Stalna pomoć ostvaruje se u novcu ili u naravi.
članak 16.
(1) Osnovicu na temelju koje se utvrđuje visina stalne pomoći određuje Vlada Republike Hrvatske (sada iznosi 500kuna)
(2) Visina pomoći za uzdržavanje utvrđuje se u postotku od osnovice iz stavka 1. ovoga članka i iznosi za:
1. samca 100% osnovice,
2. obitelj za:
-odraslu osobu 80% osnovice,
-dijete do 7 godina 80% osnovice,
-dijete od 7 do 15 godina 90% osnovice,
-dijete od 15 do 18 godina 100% osnovice.
(3) Iznosi utvrđeni prema stavku 2. ovoga članka povećavaju se ako je korisnik:
- potpuno radno nesposobna odrasla
osoba koja živi sama za 50% osnovice,
osoba koja živi u obitelji za 30% osnovice,
- trudnica nakon 12 tjedana trudnoće i
rodilja do 2 mjeseca nakon poroda za 50% osnovice,
- dijete samohranog roditelja za 25% osnovice.
ali najbolje je otići u nadležni czss i prikupiti sve informacije. jer ako ne ostvaruješ uvjete za stalnu pomoć možda imaš pravo na jednokratnu pomoć.
članak 40.
Jednokratna pomoć može se odobriti samcu ili obitelji koji, zbog trenutačnih okolnosti (npr. rođenja djeteta, bolesti ili smrti člana obitelji, elementarnih nepogoda ili drugih nevolja), prema ocjeni centra za socijalnu skrb, nisu u mogućnosti djelomično ili u cijelosti zadovoljiti osnovne životne potrebe.
članak 41.
(1) Jednokratna pomoć odobrava se u novcu ili u naravi.
(2) Jednokratna pomoć odobrava se u naravi u slučaju iz članka 28. ovoga Zakona.
članak 42.
(1) Jednokratna pomoć može se odobriti do iznosa koji podmiruje potrebu.
(2) Ako za podmirenje potrebe iz stavka 1. ovoga članka treba osigurati iznos veći od trostrukog iznosa osnovice iz članka 16. stavka 1. ovoga Zakona, centar za socijalnu skrb dužan je pribaviti prethodnu suglasnost ministarstva nadležnog za poslove socijalne skrbi.
Odgovori s citatom Odgovori s citatom
članak 15.
(1) Pravo na stalnu pomoć može ostvariti samac ili obitelj koji nemaju sredstava za uzdržavanje u visini utvrđenoj u članku 16. ovoga Zakona, a nisu ih u mogućnosti ostvariti svojim radom ili prihodima od imovine ili na drugi način.
(2) Stalna pomoć ostvaruje se u novcu ili u naravi.
članak 16.
(1) Osnovicu na temelju koje se utvrđuje visina stalne pomoći određuje Vlada Republike Hrvatske (sada iznosi 500kuna)
(2) Visina pomoći za uzdržavanje utvrđuje se u postotku od osnovice iz stavka 1. ovoga članka i iznosi za:
1. samca 100% osnovice,
2. obitelj za:
-odraslu osobu 80% osnovice,
-dijete do 7 godina 80% osnovice,
-dijete od 7 do 15 godina 90% osnovice,
-dijete od 15 do 18 godina 100% osnovice.
(3) Iznosi utvrđeni prema stavku 2. ovoga članka povećavaju se ako je korisnik:
osoba koja živi sama za 50% osnovice,
osoba koja živi u obitelji za 30% osnovice,
- trudnica nakon 12 tjedana trudnoće i
rodilja do 2 mjeseca nakon poroda za 50% osnovice,
- dijete samohranog roditelja za 25% osnovice.
ali najbolje je otići u nadležni czss i prikupiti sve informacije. jer ako ne ostvaruješ uvjete za stalnu pomoć možda imaš pravo na jednokratnu pomoć.
članak 40.
Jednokratna pomoć može se odobriti samcu ili obitelji koji, zbog trenutačnih okolnosti (npr. rođenja djeteta, bolesti ili smrti člana obitelji, elementarnih nepogoda ili drugih nevolja), prema ocjeni centra za socijalnu skrb, nisu u mogućnosti djelomično ili u cijelosti zadovoljiti osnovne životne potrebe.
članak 41.
(1) Jednokratna pomoć odobrava se u novcu ili u naravi.
(2) Jednokratna pomoć odobrava se u naravi u slučaju iz članka 28. ovoga Zakona.
članak 42.
(1) Jednokratna pomoć može se odobriti do iznosa koji podmiruje potrebu.
(2) Ako za podmirenje potrebe iz stavka 1. ovoga članka treba osigurati iznos veći od trostrukog iznosa osnovice iz članka 16. stavka 1. ovoga Zakona, centar za socijalnu skrb dužan je pribaviti prethodnu suglasnost ministarstva nadležnog za poslove socijalne skrbi.
Odgovori s citatom Odgovori s citatom
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
ne mozak scorpi već razum!a šta te boli jel mozak?
kad se novinarćići raspišu o takvom slućaju , znam da će se odmah pojaviti "organizatori"
za pomoć porodice- i da će me u poštanskom sandućiću čekati ček naslovljen na pomoć gladne bebe!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
još jedna tužna Hrvatska priča
Promrznuti 40-godišnjak na raskrižju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu traži milostinju, a u ruci mu je karton s natpisom “Pomognite branitelju jednom kunom da si kupi kruh”.
Malo tko će povjerovati u taj natpis, ali Ivica Leskovar je branitelj i invalid Domovinskoga rata, ali od 1992. godine ne može ostvariti svoja prava. Nekad mi se čini da me život odbacio onoga dana kad sam se rodio – priznaje Ivica, kojega je majka ostavila u kutiji pred vratima doma u Dubravi, a od tada je 18 godina živio po domovima. Završio je školu i s punoljetnošću napustio dom te se zaposlio. Tada je počeo rat pa se javio kao dragovoljac. Nakon što je prošao obuku na Borongaju, dodijeljen je 99. brigadi HV-a i prebačen u Slavonski Brod, a potom u bosansku Posavinu, u 103. brigadu derventskog HVO-a. Dva mjeseca poslije na bojišnici u Derventi teško je ranjen u trbuh.
Promrznuti 40-godišnjak na raskrižju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu traži milostinju, a u ruci mu je karton s natpisom “Pomognite branitelju jednom kunom da si kupi kruh”.
Malo tko će povjerovati u taj natpis, ali Ivica Leskovar je branitelj i invalid Domovinskoga rata, ali od 1992. godine ne može ostvariti svoja prava. Nekad mi se čini da me život odbacio onoga dana kad sam se rodio – priznaje Ivica, kojega je majka ostavila u kutiji pred vratima doma u Dubravi, a od tada je 18 godina živio po domovima. Završio je školu i s punoljetnošću napustio dom te se zaposlio. Tada je počeo rat pa se javio kao dragovoljac. Nakon što je prošao obuku na Borongaju, dodijeljen je 99. brigadi HV-a i prebačen u Slavonski Brod, a potom u bosansku Posavinu, u 103. brigadu derventskog HVO-a. Dva mjeseca poslije na bojišnici u Derventi teško je ranjen u trbuh.
Započeo/la tema :
znači hrvatska se nije vojno angažirala u bih, pa sad ovaj lik nema pravo na penziju, jer službeno nije učestvovao u domovinskom ratu-scorpio57 je napisao/la:još jedna tužna Hrvatska priča
a ova zemlja i dalje šalje lovu za borce iz hercegovine- glavaš i dalje prima saborsku plaću/
a vlada i dalje odbija objaviti listu branitelja_
mislim da treba angažirati specijalce da maknu ovakve prosijake sa scene koji narušavaju državni poredak (:
Započeo/la tema :
U Bosnu su išli dragovoljci a ne HV i ja sam dragovoljno bio nitko me ni terao
lista-odavno sam za to da s objavi
ovo o specijalcima ti je glupost tjedna
Započeo/la tema :
da- ali ti si u penziji, ali tvoj pajdo ranjen u trbuh prosi po cestiscorpio57 je napisao/la:U Bosnu su išli dragovoljci a ne HV i ja sam dragovoljno bio nitko me ni terao
ako se njemu da penzija- hoćeš li prihvatiti da se tvoja umanji
Započeo/la tema :
Da prihvatio bi života mi
Započeo/la tema :
ok skidam kapu-scorpio57 je napisao/la:Da prihvatio bi života mi
a šta je s ostalima koji nisu prsmrdili ratištu?
onise sigurno ni lipe nebi odrekli!
Započeo/la tema :
zato i kažem da sam za objavu registra,smanjenju povlaštenih mirovina
evo neka meni skinu tisuću kuna i većina pravih branitelja bi to prihvatila
ali neka se i političari odreknu sa po 2 tisuće i eto mi vanka iz krize za
godinu dana
evo neka meni skinu tisuću kuna i većina pravih branitelja bi to prihvatila
ali neka se i političari odreknu sa po 2 tisuće i eto mi vanka iz krize za
godinu dana
Započeo/la tema :
+ moj respekt ako tako misliš-
ali nažalost si u manjini!
ali nažalost si u manjini!
Započeo/la tema :
Stranica 3 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» Pustila sina da umre od gladi je l' nije htio reći "amen" a svećenik je pokrenuo izvor za mis časnih?
» Filmske novosti, zanimljivosti i komentari na njih
» Predrasude o hrani i gladi
» Prva beba CroFriends foruma
» Igre gladi triologija knjiga (The Hunger Games)
» Filmske novosti, zanimljivosti i komentari na njih
» Predrasude o hrani i gladi
» Prva beba CroFriends foruma
» Igre gladi triologija knjiga (The Hunger Games)
Stranica 3 / 3.