Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi

+8
Prop
Neu
Amyicha
H[a]D
gio_deluxe
pustinja
eva kant
Angie
12 posters

Stranica 2 / 3. Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty Re: Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi

Postaj by pustinja pon vel 22, 2010 5:20 pm

Poanta toga svega je da je kazneno djelo kazneno djelo i za kazneno djelo treba odgovarati. Kazna neka bude mainimalna uvjetna ali ne smije se dopustiti i legalizirati krađa bez obzira na uzrok.
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija Reputacija : 386
Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty0 / 9990 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty Re: Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi

Postaj by gio_deluxe pon vel 22, 2010 5:41 pm

Je kazneno dijelo , a mi smo toliki uzor mnogim drugim državama po pitanje prevencije kriminalnih radnji , da je to jednostavno nemoguće ne kazniti .
Ovo s pljugama je rekla-kazala .
gio_deluxe
gio_deluxe
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 23.01.2009
Broj postova : 4911
Reputacija Reputacija : 228
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty41 / 99941 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pon vel 22, 2010 5:45 pm

Poznajem oca mladića,čovjek prima obskrbninu 1000 kn.da pravo kažem
i ja bi to učinio pa šta bude-sve za dijete.Žalosno ali istinito koliko je naša država
socijalna ovo je primjer.
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty65 / 99965 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by eva kant pon vel 22, 2010 5:56 pm

ja se slažem sa ovim što je pustinja pisao na ovoj temi.

Domaćica foruma Eva
(Organizatorica Foto natječaja)
Domaćica  foruma Eva   (Organizatorica Foto natječaja)

Registriran/a : 09.06.2009
Broj postova : 18713
Reputacija Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty92 / 99992 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pon vel 22, 2010 6:01 pm

pustinja je napisao/la:Poanta toga svega je da je kazneno djelo kazneno djelo i za kazneno djelo treba odgovarati. Kazna neka bude mainimalna uvjetna ali ne smije se dopustiti i legalizirati krađa bez obzira na uzrok.

Čovjek je priznao djelo ok treba kazniti.Da ga vlasnici terete kazna je od 6 mj.-5.g.
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty65 / 99965 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by gio_deluxe pon vel 22, 2010 6:05 pm

to bi bilo tako , da živimo u uređenoj zemlji .
čovijek nije ukrao od susjeda , ukrao je od organizacije koja ima nekakav kapital .
Taj čobijek ide na milost sudu , a prijeti mu do 5 god. zatvora
Čovijek koji je nedavno bio osuđen za ubojstvo iz nehaja odležao je 1. god + 1,5 uvijet .
Taj isti čovijek ostavlja to gladno dijete opet bez hrane jer ide u zatvor .

Da smo u sređenijem društvu do tog nebi ni došlo , a ako težimo naprednijem uređenju , onda netrebamo ovakve slučajeve gledati pod povečalom .
gio_deluxe
gio_deluxe
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty41 / 99941 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pon vel 22, 2010 6:07 pm

Pa i gledat će se povečalom koliko sam upoznat mislim da će biti uvjetna
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by gio_deluxe pon vel 22, 2010 6:12 pm

ma biti će , ali nemogu shvatiti da se nad ovakvom sudbinom uopće treba raspravljati o težini djela . ja bih na njegovom mjestu tužio državu .
gio_deluxe
gio_deluxe
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pon vel 22, 2010 6:15 pm

Ne vrijedi,vidio sam se sa njegovim ocem prošle godine ganja mirovinu al je
malo zakasnio-to je žalosno također.
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pon vel 22, 2010 6:22 pm

scorpio57 je napisao/la:Pa i gledat će se povečalom koliko sam upoznat mislim da će biti uvjetna

Znaći da sam dobro pogodio, djelo će se sankcionirati, kazna prikladna djelu, malo medijske pozornosti i možda se nađe neka dobra duša koja će nešto poslat, šta možda-sigurno.

Meni je kao čovjeku teško što se takve stvari događaju, ali kad pogledamo "napredne" zemlje razvikanog zapada, takvih slučajeva ima puno više nego kod nas, samo što treba tamo otići i vidjeti iz prve ruke a ne iz isfriziranih dokumentaraca. U americi vjetnamski veterani kopaju po smeču i skupljaju konzerve da bi preživjeli bez ikakve pomoći države 0 $

Iskreno se nadam da niti jedan branitelj ili umirovljenik jednog dana u našoj domovini neće morati razmišljati što će jesti i nadam se da ću ja dočekati taj dan.
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty0 / 9990 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by gio_deluxe pon vel 22, 2010 6:27 pm

meni nije amerika uzor , a u Norveškoj , Danskoj ili Finskoj sumnjam da ima baš takvih slučajeva , a kada se dogodi , nacija je toliko složna da je taj čovijek zbrinut u roku jednog dana , a kazna je pismena .
gio_deluxe
gio_deluxe
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 pon vel 22, 2010 6:35 pm

pustinja je napisao/la:
scorpio57 je napisao/la:Pa i gledat će se povečalom koliko sam upoznat mislim da će biti uvjetna

Znaći da sam dobro pogodio, djelo će se sankcionirati, kazna prikladna djelu, malo medijske pozornosti i možda se nađe neka dobra duša koja će nešto poslat, šta možda-sigurno.

Meni je kao čovjeku teško što se takve stvari događaju, ali kad pogledamo "napredne" zemlje razvikanog zapada, takvih slučajeva ima puno više nego kod nas, samo što treba tamo otići i vidjeti iz prve ruke a ne iz isfriziranih dokumentaraca. U americi vjetnamski veterani kopaju po smeču i skupljaju konzerve da bi preživjeli bez ikakve pomoći države 0 $

Iskreno se nadam da niti jedan branitelj ili umirovljenik jednog dana u našoj domovini neće morati razmišljati što će jesti i nadam se da ću ja dočekati taj dan.

Šta si navalio zar mu treba zdrmati par godina zatvora.Mediji i postoji zbog toga da bi pomogli(ponekada) nekome
pa sjeti se Ana Rukavina.Pa mnogi su umrli od te bolesti a nitko za njih nije znao
niti im pomogao dok ona nije dospjela u medije,pa ova majka što je umrla a trebala ići vladinim zrakoplovom na lječenje
misliš da bi sve to bilo da nije bilo medija a šta sa onima za koje nitko nije prstom maknio osim obitelji.
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon vel 22, 2010 7:00 pm

Angie je napisao/la:Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi

Znao sam da će me brzo pronaći, ali malena je bila gladna i stalno je plakala. Majka i supruga su mi rekle da nemaju što dati djetetu. Uplašio sam se da će umrijeti ako joj uskoro ne damo hranu. Otišao sam do ljekarne u Garčinu, stajao neko vrijeme na snijegu i razmišljao što da uradim, započinje svoju tužnu priču otac (26) iz okolice Slavonskoga Broda. On je prošlog vikenda provalio u ljekarnu u Garčinu. Kaže da je to učinio jer je bio očajan zbog djevojčice stare tek mjesec i pol dana.
- Znao sam da nije dobro razbiti staklo i ući. Što sam dulje stajao, u ušima mi je sve jače odzvanjao dječji plač. 'Što da radim’, pitao sam se. Skupilo mi se puno gorčine zbog bezizlazne situacije. Prelomio sam pa što bude, samo da joj donesem hranu. Bio je snijeg i nisam prikrivao tragove. Razbio sam stakla i ušao. Unatoč strahu i mraku, našao sam hranu za svoju bebu i uzeo sam toliko da je možemo prehraniti nekoliko dana. Osim hrane, uzeo sam pelene, vlažne maramice, kreme za bebu, lijekove te još neke stvari za koje sam mislio da su za dijete. Nažalost, očaj i neimaština bili su jači od mene. Ne ponosim se time jer sam tada mislio samo na to kako nahraniti nejako dijete - ispričao je.
Mladi bračni par je nezaposlen. Vjenčali su se u srpnju prošle godine, a prije mjesec i pol dana dobili su prelijepu djevojčicu. Žive s mladićevim roditeljima i njegovom sestrom u preuređenoj sobi do šupe. Svi preživljavaju od 1000 kuna skrbi koje dobije mladićev otac kao sudionik Domovinskog rata.
- Od općine smo dobili 1400 kn kad mi se rodilo dijete i 800 kn jer smo siromašni. Kad je otac došao u banku podići tih 800 kn, uzeli su nam 200 kn za komunalije - dodaje mladić.
- Radio sam kod privatnika, uglavnom teške fizičke poslove, ali mi nisu plaćali. I ono što su mi dali toliko je mizerno da se od toga ne može preživjeti. Nadam se da me neće toliko osuditi zbog ovoga jer bio sam očajan. Posebno mi je bilo teško kad su došli policajci. Dao sam im sve što sam donio. Uzeli su, ali su mi ostavili hranu za dijete - rekao je mladi tata.

'NIJE SMIO PROVALITI, ALI AKO JE ZA DIJETE, SVE MU OPRAŠTAMO'
U ljekarni u koju je mladi otac provalio rekli su da su morali tri dana raditi inventuru kako bi ustanovili što je nestalo. No razumiju nesretnog mladića.
- Nije smio to učiniti, ali ako je provalio da nahrani dijete, sve mu opraštamo - dodali su.
Mladić ističe kako mu je krivo što im je nanio štetu. Nada se da će nadležne službe imati razumijevanja za njegov čin. U policiji su nam rekli da mu za provalu i krađu, ako bude osuđen, prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

što mislite o ovom?

on ce dobit 5 godina a silovatelji i ubojice izlaze uvjetno nakon 3 mjeseca. eto vam hdz i jadranka kosor i njezini,njihovi zakoni. fiju
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pon vel 22, 2010 7:46 pm

scorpio57 je napisao/la:
pustinja je napisao/la:

Šta si navalio zar mu treba zdrmati par godina zatvora.Mediji i postoji zbog toga da bi pomogli(ponekada) nekome
pa sjeti se Ana Rukavina.Pa mnogi su umrli od te bolesti a nitko za njih nije znao
niti im pomogao dok ona nije dospjela u medije,pa ova majka što je umrla a trebala ići vladinim zrakoplovom na lječenje
misliš da bi sve to bilo da nije bilo medija a šta sa onima za koje nitko nije prstom maknio osim obitelji.

A krivo si shvatio ili nisi čitao od početka, ja sam rekao da mu i treba dati minimalnu kaznu i još k tome uvjetno.
Ne da ga treba skatančiti.
Kazna razmjerna djelu a u ovom slučaju, da sam ja sudac, minimalna propisana kazna i još ublažena uz uvjetnu osudu.
Dakle 3 mjeseca uvjetno na godinu dana, a što znaći da u roku od godine dana ne smije ponoviti isto ili slično djelo a normalno je na slobodi i normalno živi svoj život.
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pon vel 22, 2010 7:48 pm

Abbath je napisao/la:

on ce dobit 5 godina a silovatelji i ubojice izlaze uvjetno nakon 3 mjeseca. eto vam hdz i jadranka kosor i njezini,njihovi zakoni. fiju

Jel ja to njušim političku kvaku u postu Laughing
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon vel 22, 2010 9:30 pm

pustinja je napisao/la:
Abbath je napisao/la:

Jel ja to njušim političku kvaku u postu Laughing

pa ja sigurno nisam donio zakone kao takve. donio ih je premjer, premjerka i hdz. ili sam nesto masio sto naocigled mi nije jasno. Smile
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sub oľu 13, 2010 2:43 am

patetična prića!
dok se vozim biciklom po okolici svog grada, nailazim na stabla voća- neobrana- na hrpu hrane u prirodi-
ljudska inteligencija bi trebala biti, da čovijek predviđa na duže vrijeme!
dali smo postali toliko nesposobni da je jedina hrana za djete, ona hrana koja se prodaje u ljekarni?
pa litra mlijeka- dođe 3,5 kn!
kad je jebao onda nije mislio na budućnost-
sad se odjedaput našao odgovoran i provalio u ljekarnu da ukrade hranu za djete?
patetično do bola Sad
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty700 / 999700 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja sub oľu 13, 2010 6:20 am

Bajdwej netko je iz mirovinskog izračunao i dao podatak da ista ta obitelj prima cca 5000 Kn od dječijeg doplatka, socijalne pomoći i opskrbnine.
Neću tvrditi da li je to istina ili nije, objavljeno je tako, i nakon svih nečijih kuknjava pozadina uvijek izgleda malo drugačija nego što se prikazuje.
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Gost sri oľu 17, 2010 2:48 pm

pustinja je napisao/la:Bajdwej netko je iz mirovinskog izračunao i dao podatak da ista ta obitelj prima cca 5000 Kn od dječijeg doplatka, socijalne pomoći i opskrbnine.
Neću tvrditi da li je to istina ili nije, objavljeno je tako, i nakon svih nečijih kuknjava pozadina uvijek izgleda malo drugačija nego što se prikazuje.

da...lijepo su na sveslali. zbog ovakvih sada nece nitko dati onima kojima uistinu treba. lika na sud zajedno sa medijima koji nisu istrazili izvore.
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 sri oľu 17, 2010 2:50 pm

tanuki je napisao/la:patetična prića!
dok se vozim biciklom po okolici svog grada, nailazim na stabla voća- neobrana- na hrpu hrane u prirodi-
dali smo postali toliko nesposobni da je jedina hrana za djete, ona hrana koja se prodaje u ljekarni?
sad se odjedaput našao odgovoran i provalio u ljekarnu da ukrade hranu za djete?
patetično do bola Sad

ne pizdi neznaš situaciju i usporedba ti je jadna
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Gost sri oľu 17, 2010 3:04 pm

scorpio57 je napisao/la:
tanuki je napisao/la:patetična prića!
patetično do bola Sad

ne zamaraj se tim likom, glup je ko racku. Laughing
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Hell sri oľu 17, 2010 4:50 pm

u vezi konkretnog slućaja, da mu je umrlo dijete, bilo bi veča kazna od zatvora. Život je najvažniji.
Hell
Hell
Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa)
Domaćin foruma Hell   (Grof od Crofriendsa)

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty497 / 999497 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sri oľu 17, 2010 4:55 pm

točno, neznam situaciju ali znam što je odgovornost!
pa nije mu djete palo u krilo u jednom danu, da u jednom danu trba provaliti u ljekarnu zato što mu je baš tog dana djete počelo umirati od gladi!
i dalje priču smatram patetičnom do bola!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty700 / 999700 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost sri oľu 17, 2010 8:01 pm

tanuki je napisao/la:
!

hahahahaha
hahahahahahahahahaha
hahahahahahahahahahahahaha

sad si me nasmijao. dijete pa zna sto je odgovornost. u 40 godina nisi uspio odrast, kako ti mozes znati sto je odgvoornost?! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 čet oľu 18, 2010 7:22 am

tanuki je napisao/la:
pa nije mu djete palo u krilo u jednom danu, da u jednom danu trba provaliti u ljekarnu zato što mu je baš tog dana djete počelo umirati od gladi!
i dalje priču smatram patetičnom do bola!

a šta te boli jel mozak?
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 3. Previous  1, 2, 3  Next

[Vrh]

- Similar topics