Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi

+8
Prop
Neu
Amyicha
H[a]D
gio_deluxe
pustinja
eva kant
Angie
12 posters

Stranica 1 / 3. 1, 2, 3  Next

Go down

Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi

Postaj by Angie pon vel 22, 2010 2:04 pm

Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi

Znao sam da će me brzo pronaći, ali malena je bila gladna i stalno je plakala. Majka i supruga su mi rekle da nemaju što dati djetetu. Uplašio sam se da će umrijeti ako joj uskoro ne damo hranu. Otišao sam do ljekarne u Garčinu, stajao neko vrijeme na snijegu i razmišljao što da uradim, započinje svoju tužnu priču otac (26) iz okolice Slavonskoga Broda. On je prošlog vikenda provalio u ljekarnu u Garčinu. Kaže da je to učinio jer je bio očajan zbog djevojčice stare tek mjesec i pol dana.
- Znao sam da nije dobro razbiti staklo i ući. Što sam dulje stajao, u ušima mi je sve jače odzvanjao dječji plač. 'Što da radim’, pitao sam se. Skupilo mi se puno gorčine zbog bezizlazne situacije. Prelomio sam pa što bude, samo da joj donesem hranu. Bio je snijeg i nisam prikrivao tragove. Razbio sam stakla i ušao. Unatoč strahu i mraku, našao sam hranu za svoju bebu i uzeo sam toliko da je možemo prehraniti nekoliko dana. Osim hrane, uzeo sam pelene, vlažne maramice, kreme za bebu, lijekove te još neke stvari za koje sam mislio da su za dijete. Nažalost, očaj i neimaština bili su jači od mene. Ne ponosim se time jer sam tada mislio samo na to kako nahraniti nejako dijete - ispričao je.
Mladi bračni par je nezaposlen. Vjenčali su se u srpnju prošle godine, a prije mjesec i pol dana dobili su prelijepu djevojčicu. Žive s mladićevim roditeljima i njegovom sestrom u preuređenoj sobi do šupe. Svi preživljavaju od 1000 kuna skrbi koje dobije mladićev otac kao sudionik Domovinskog rata.
- Od općine smo dobili 1400 kn kad mi se rodilo dijete i 800 kn jer smo siromašni. Kad je otac došao u banku podići tih 800 kn, uzeli su nam 200 kn za komunalije - dodaje mladić.
- Radio sam kod privatnika, uglavnom teške fizičke poslove, ali mi nisu plaćali. I ono što su mi dali toliko je mizerno da se od toga ne može preživjeti. Nadam se da me neće toliko osuditi zbog ovoga jer bio sam očajan. Posebno mi je bilo teško kad su došli policajci. Dao sam im sve što sam donio. Uzeli su, ali su mi ostavili hranu za dijete - rekao je mladi tata.

'NIJE SMIO PROVALITI, ALI AKO JE ZA DIJETE, SVE MU OPRAŠTAMO'
U ljekarni u koju je mladi otac provalio rekli su da su morali tri dana raditi inventuru kako bi ustanovili što je nestalo. No razumiju nesretnog mladića.
- Nije smio to učiniti, ali ako je provalio da nahrani dijete, sve mu opraštamo - dodali su.
Mladić ističe kako mu je krivo što im je nanio štetu. Nada se da će nadležne službe imati razumijevanja za njegov čin. U policiji su nam rekli da mu za provalu i krađu, ako bude osuđen, prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

što mislite o ovom?
Angie
Angie
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 2785
Reputacija Reputacija : 296
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty14 / 99914 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty

[Vrh] Go down

Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty Re: Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi

Postaj by Angie pon vel 22, 2010 2:08 pm

da li je po vašem mišljenju on ispravno postupio, odobravate li krađu u ovoj situaciji, da li bi i vi ovako reagirali....što mislite o kazni koju može dobiti...da li mislite da je država zakazala?
Angie
Angie
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty14 / 99914 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty

[Vrh] Go down

Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty Re: Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi

Postaj by Gost pon vel 22, 2010 2:17 pm

Vjerovatno da nije smio ukrast/opljačkat tu ljekarnu,naj bolje mi je ova izjava da
'NIJE SMIO PROVALITI, ALI AKO JE ZA DIJETE, SVE MU OPRAŠTAMO'
mislim da ne bude zabune,svaka im čast ako ga ne tuže i oni iako će to država sama
učinit jer na takvim se slučajevima demonstrira naša pravna država,ali da im je taj
čovjek došao prije i rekao,zamolio ih za pomoć,siguran sam da bi ga odbili,ismijali
i rekli nešto u stilu da nije trebo pravit dijete ako ga nije mogao prehranit,
žalosno u svakom slučaju,a na njegovom mjestu i u takvoj situaciji i ja bih
jednako postupio!
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by eva kant pon vel 22, 2010 2:19 pm

ne odobravam, ali to je očajnički postupak pa ga mogu razumijeti. rađe da je ranije otišao u ljekarnu, pa zamolio da mu nekako pomognu i posude tu hranu.
naravno da je i država zakazala, ali to nije opravdanje za njegov čin.

Domaćica foruma Eva
(Organizatorica Foto natječaja)
Domaćica  foruma Eva   (Organizatorica Foto natječaja)

Registriran/a : 09.06.2009
Broj postova : 18713
Reputacija Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty92 / 99992 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon vel 22, 2010 2:21 pm

eva u pravu si,ali stvar je u tom da mu nebi dali,nebi mu nitko pomogao,
ne ovdje...
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by eva kant pon vel 22, 2010 2:23 pm

pretpostavljam. al ni krađa nije riješenje.

Domaćica foruma Eva

Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty92 / 99992 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pon vel 22, 2010 2:25 pm

Ne vidim razloga da ga ne tuže, bez obzira na uzrok provala je provala tj kazneno djelo i neutuživanjem policija direktno krši pozitivne pravne propise.
Ne mogu oni odlučivati jel provala kaj si je neko uzel malo hrane jer je gladan ili provala radi novaca u jednom i u drugom slučaju je cilj protupravno stjecanje imovinske koristi.
Odvjetništvo i sud mogu počinitelja blaže kazniti (a što će vjerovatno i bit) uz uvjetnu osudu.

E sad, ona druga strana, ljudska, ne znam kako bi se i ja ponio da do takve situacije dođe. Neću reči da bi ili da ne bi postupio isto tako jer ne znam kako je to ne imati da prehraniš djecu i s druge strane (one osobne) mi je i drago da ne znam kako je to.
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija Reputacija : 386
Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty0 / 9990 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon vel 22, 2010 2:28 pm

znam da nije,ali što bi bilo rješenje,ja dobro znam što znači nemati nešto
i zato ga razumijem,inače ga u nikojem slučaju nebih podržao ali u ovom ga
podržavam!Jer najgora je stvar kad znaš da se nemaš kome obratit,kad kome god se
usudiš obratit i zatražit pomoć taj netko te ismije i izvrijeđa,kad znaš čak i da imaš zarađen svoj novac a nemožeš ga dobit jer taj netko tko ti je dužan ti
jednostavno-neda...a dijete gladno....
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pon vel 22, 2010 2:32 pm

Mislim da bi ja u tom slučaju da mi je netko dužan i neda prvo posjetio njega i podsjetio da mi je dužan, a onda se i pod prijetnjom kaznene prijave samonaplatio.
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty0 / 9990 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty

[Vrh] Go down

Postaj by eva kant pon vel 22, 2010 2:35 pm

ustvari, ovim postupkom je, ako ništa drugo, bar skrenuo pozornost na svoj problem, pa mu možda netko i pomogne. no, nije on jedini koji je na rubu egzistencije.

Domaćica foruma Eva

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by gio_deluxe pon vel 22, 2010 2:36 pm

mislim da bi pomilovanje u ovom slučaju bilo najbolje riješenje ( pogotovo ,ako znamo tko je sve pomilovan u zadnjih 10-ak god . ) , a onda hitna intervencija crkve i države
gio_deluxe
gio_deluxe
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 23.01.2009
Broj postova : 4911
Reputacija Reputacija : 228
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty41 / 99941 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pon vel 22, 2010 2:41 pm

Pomilovat ga se može tek ako ode u prdekanu, dakle nema pomilovanja ako prije nije bio kažnjen.
A od tih intervencija državno-crkvenih takvih kao on ima sve više.
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by gio_deluxe pon vel 22, 2010 2:44 pm

ah , nažalost će otići u prdekanu , a što se tiče akcije , ima puno ljudi koji žive u neimaštini istina , ali kada si zadnji puta čuo da je čovijek krao hranu za dijete ?

nisam rekao kakva intervencija , ali ako se može napraviti akcija za pomoć sporašici , koja je trajala par tjedana i skupilo se nekoliko stotina tisuća kuna , a nemoj mi reći da se nemože i za ovu obitelj nešto napraviti .
gio_deluxe
gio_deluxe
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty41 / 99941 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pon vel 22, 2010 2:54 pm

Neće otiči u prdekanu, zbog okolnosti će vjerovatno biti uvjetno kažnjen.
Ne bi vjerovao koliko takvih obitelji ima, a ima i onih kojima je puno gorje gdje žive samo od socijalne pomoći i teškog fizičkog rada na crno.
Ovo je dobar politički potez jer je pojavljivanjem na TV-u vjerovatno nekoga dirnuo i uspjet će dobiti neka sredstva.
Samo ima ta priča i svoju drugu stranu, a ta je da se postavlja pitanje što je slijedeće, što će netko učiniti da dospije u vjesti i svojom pričom takne dobre ljude da pomognu, jel slijedeće isto nešto tako sitnoga ili samospaljivanje na javnom mjestu.

Koliko sam gledao taj prilog, njegova majka je rekla da policija nije čak sve niti odnijela već da su ostavili jednu kutiju hrane, a što opet ima svoju drugu stranu a ta je što bi se moglo dogoditi kad se izuzimaju novci od provale, jel i onda nešto ostane, dakle krajnje neprofesionalno obavljen posao.

Ako je htio pomoći, trebao je policajac svoj posao napravit kako treba a po prestanku radnog vremena otići i kupiti kutiju hrane pa je onda odnijeti.

Svaka medalja ima dvije strane, i batina dva kraja.
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by gio_deluxe pon vel 22, 2010 2:58 pm

nisam gledao prilog , ali sam pročitao članak iz prvog posta . po ovome što ti govoriš ispada da je čovijek s namjerom iskoristio svoju situaciju da bi si pomogao putem medija . ja to iz ovog članka nevidim . vidim sram , kajanje i ljubav prema obitelji .
daj bože da dobije uvijetno .
gio_deluxe
gio_deluxe
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Angie pon vel 22, 2010 3:12 pm

evo ako nekog zanima...ima i grupa na facebooku....u info je i broj žiroračuna
https://www.facebook.com/group.php?gid=315660086724&ref=nf
Angie
Angie
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by H[a]D pon vel 22, 2010 4:01 pm

Podržavam u potpunosti,napravio bih sve za svoje dijete (da ga imam)
H[a]D
H[a]D
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 21.08.2009
Broj postova : 1277
Reputacija Reputacija : 73
Godina imam : 34
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Amyicha pon vel 22, 2010 4:05 pm

Angie je napisao/la:da li je po vašem mišljenju on ispravno postupio, odobravate li krađu u ovoj situaciji, da li bi i vi ovako reagirali....što mislite o kazni koju može dobiti...da li mislite da je država zakazala?

ispravno je postupio. i ja bi isto tako postupila. i jako mi je žao šta na kraju ljudi moraju krast hranu da bi preživjeli. država je skroz zakazala :S:
Amyicha
Amyicha
Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney)

Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty113 / 999113 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pon vel 22, 2010 4:06 pm

Podržavam lika, svakome se može desit da mu dijete bude gladno a nema ga s čime prehraniti, nemaš drugog izbora nego ukrast. U današnje vrijeme je teško nać posao, liku nije preostajalo ništa drugo. Nije krao za sebe, ili iz hira, već je krao iz ozbiljne potrebe.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty999 / 999999 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Prop pon vel 22, 2010 4:38 pm

Treba biti realan, mnogo puta sam čuo ljude kako govore da bi za svoju djecu napravili sve, pa i umrli za njih...

Tako da ga shvaćam.

Druga je stvar zašto je do ovoga došlo!
Prop
Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, švaler)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty108 / 999108 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty

[Vrh] Go down

Postaj by AryMan pon vel 22, 2010 4:41 pm

također podržavam čovjeka, znam da krađa nije najispravnija ali to mu se u tom trenutku učinilo kao najbolje rješenje i lijepo je što se bori za svoje dijete. vidi se da je iskren, da nije krao da nekoga ošteti i pokajao se... a ionako je ova država skroz u banani, kakvi su ljudi sve na slobodi on je još anđeo
AryMan
AryMan
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 23.11.2009
Broj postova : 8624
Reputacija Reputacija : 1652
Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty405 / 999405 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pon vel 22, 2010 4:55 pm

Adrian je napisao/la: vidi se da je iskren, da nije krao da nekoga ošteti i pokajao se...

I ja sam iskren, moje dijete nema za jesti a ti imaš sušionu pored mene i ja ti razvalim bravu i ukradem 2 para kobasica i naravno kajem se zbog toga.

1. počinio sam kazneno djelo jer sam savladavo prepreke da dođem do cilja
2. otuđio sam tuđu stvar i ljudi koji to rade se zovu lopovi (ili političari) ovisi o položaju
3. taj lokot koji sam razbio vjerovatno vrijedi više nego što sam ukrao
4. sad se kajem

E sad te ja pitam je li krađa sredstvo postizanja cilja, treba li ozakoniti sitna djela krađe uz kajanje.
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pon vel 22, 2010 4:58 pm

gio_deluxe je napisao/la:nisam gledao prilog , ali sam pročitao članak iz prvog posta . po ovome što ti govoriš ispada da je čovijek s namjerom iskoristio svoju situaciju da bi si pomogao putem medija . ja to iz ovog članka nevidim . vidim sram , kajanje i ljubav prema obitelji .
daj bože da dobije uvijetno .

Ja ne tvrdim da je to s ciljem dobivanja medijskog prostora već samo navodim drugu stranu medalje.

Dnevno se zbog gladi po hrvatskoj krade po trgovinama pa nitko od tih ljudi nije došao u medije e sad jel naš glavni junak imao sreće (što vjerujem da se i dogodilo) ili je nešto drugo u pitanju (što sumnjam ali...)
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja pon vel 22, 2010 5:04 pm

Neukrotiva je napisao/la:Podržavam lika, svakome se može desit da mu dijete bude gladno a nema ga s čime prehraniti, nemaš drugog izbora nego ukrast. U današnje vrijeme je teško nać posao, liku nije preostajalo ništa drugo. Nije krao za sebe, ili iz hira, već je krao iz ozbiljne potrebe.

Vidiš ja se sa tim ne bih složio, rađe bih išao skupljati boce i skupiti za hranu djeci nego išao ukrasti.
Druga stvar, mislim da sam krajičkom oka vidio kutiju cigareta na stolu, ne tvrdim 100% da je bila tamo ali znam za slučajeve gdje su plakali ljudi kako nemaju za živjeti i kupiti djeci hranu a iz čuba im visi cigareta. Kutija cigareta=cca 20 Kn = kruh+mlijeko+7do10Kn za djete
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by AryMan pon vel 22, 2010 5:14 pm

^^ da, ali ti nisi u takvoj situaciji. on se samo dobro snašao, premda ima koliko ljudi u hrvatskoj u istoj situaciji i za ovakav slučaj još nisam čuo u medijima. meni je on heroj. osim toga, lijepo sam napisao: kakvi su ljudi sve na slobodi on je još anđeo.
premda, slažem se s ovim ako može kupiti cigarete mogao je kupiti kruh i mlijeko djetetu. bila je u našem selu žena koja se svakih par dana žalila u novinama da jede masti i kruha, a kupuje mobitele, farbu za kosu, i ostalo bez čega se može.
AryMan
AryMan
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 23.11.2009
Broj postova : 8624
Reputacija Reputacija : 1652
Započeo/la tema :
Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty405 / 999405 / 999Otac ukrao hranu iz ljekarne da mu beba ne umre od gladi Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 3. 1, 2, 3  Next

[Vrh]

- Similar topics