Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Honda (official topic)

Go down

Honda (official topic) Empty Honda (official topic)

Postaj by Gost on čet vel 04, 2010 12:06 pm

Honda (official topic) Hondacbr1000rr0651
Honda (official topic) Hondacbr1000rr200806102
Honda (official topic) Hondacbr1000rr200807102

Honda CBR 1000 RR model 2008. je svojim dolaskom na tržište malo uzburkala vodu: nekima se svidjela, nekima ne, ali sve u svemu, bila je bolja platforma za trkaći motor od prijašnjih CBR-ova 1000. Model 2010. će usmjerenim poboljšanjima pokušati postati još bolja podloga za budući trkaći motor.

Pa, što je novoga?

- Novodizajnirani rep s novim stražnjim svjetlom s prozirnim staklom
- Novi izgled prigušivača s aluminijskim završetkom
- Nove boje i grafike
- Novo, jače i izdržljivije koljenasto vratilo s povećanom inercijom

Nove boje:

- Grafit crna (crno - bijele crte)
- Digital srebrna metalic / perla narančasta
- HRC
- Grafit crna (Black Special)

"U svrhu poboljšanja voznih svojstava i većeg užitka vožnje na pisti, primjenjene su inovacije u svrhu umanjenja fluktuacija okretnog momenta i poboljšanja odziva na gas. ACG zamašnjaci su veći, te je koljenasto vratilo pojačano kako bi prihvatilo veće zamašnjake. To je dovelo po povećanja inercionog momenta, koji je na novom modelu veći za 6,87%. Unatoč tome, masa nije povećana zahvaljujući korištenju aluminijskih vijaka na glavi motora, tanjim stjenkama kod prirubnica ispušnog sustava te manjem motoru ventilatora hladnjaka" kaže Hondin press release.
"Dorađeni izgled još više naglašava trkaću orijentaciju i filozofiju centralizacije masa na novom modelu. Stražnji blatobran je zaoštren, te novo stražnje svjetlo sada ima prozirno staklo. Pokazivači smijera i registarska pločica integrirani su na jedan nosač koji se sada može brzo demontirati. Prigušivač sada nosi aluminijski završetak. Nove grafike ističu agresivni duh ovog motocikla."

Agregat: redni, četiri cilindra, četverotaktni
Zapremnina: 999ccm
Snaga: 178KS/12000 okr.
Okretni moment: 113,8Nm/8500 okr.
Masa: 176kg (bez tekućine)
Mjenjač: 6 brzina
Prednja guma: 120/70-zr17
Zadnja guma: 190/50-zr17
Spremnik goriva: 17,7l


izvor:google.hr
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Honda (official topic) Empty Re: Honda (official topic)

Postaj by Gost on čet vel 04, 2010 2:32 pm

zrine89 je napisao/la:Honda (official topic) Hondacbr1000rr0651

Vatrena oštrica Razz

Jedini motor u koji sam zaljubljen kao
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Honda (official topic) Empty Re: Honda (official topic)

Postaj by Gost on čet vel 04, 2010 3:21 pm

za srecu je dovoljno 1000 ccm Very Happy inace nisam bas ljubitelj takvih motora...ali morao sam malo otvorit temu...ako naletis na kakvu specifikaciju toga motora..svakako objavi na forum radi
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Honda (official topic) Empty Re: Honda (official topic)

Postaj by Gost on čet vel 04, 2010 3:31 pm

nisam ja ljubitelj motora uopće ali ovo je........zmaj Very Happy

da budem iskren cbr 900 rr mi je bio prva ljubav ali ovo je....uh....... Razz
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Honda (official topic) Empty Honda cbr 600 rr

Postaj by mentalistica on sub vel 06, 2010 10:34 pm

Kao šećer na kraju, u predstavljanju klase od 600 kubičnih centimetara, predstavit ćemo potpuno novi proizvod. Proizvod moto industrije koji nema svojeg prethodnika. Dakako, riječ je o “HONDI" CBR 600 RR. Kao i u slučaju starije “sestre” CBR 900 RR-a, “HONDA” je odustala od neke poluturističke, svestrane izvedbe sportskih motora. Prijašnje izvedbe FireBlade-a bile su udobne i s njom ste mogli "žariti" po Grobniku, a isto tako s užitkom uputiti se na kraj svijeta. Slično je bilo s izvedbama CBR-a od 600 ccm. Zadnja izvedba F4 je čak postojala u dvije verzije. U običnoj i “sport” verziji,

koja je imala drugačije sjedalo, za 1 kg je bila lakša, s većim zadnjim lančanikom, manjim međuosovinskim razmakom, smanjenim hodom ventila i dvostruke koncentrične opruge.

O ciljevima i afinitetima ovog motocikla najviše govori sama činjenica, što model CBR 600 F ostaje i dalje u ponudi, kako bi se zadovoljila i potražnja za svestranim motociklom od 600 ccm. Dakle, jasno vam je da je ova “race replica” namijenjena za stazu i stalnu jurnjavu.

Kada je riječ o dizajnu, iz aviona se vidi od kuda su došle ideje. Malo su promijenjeni nacrti od pobjedničkog RC 211-V-a, dodana svjetla i evo vam novog motocikla. Dakako, nije to tako lak i jednostavan posao. Sprijeda su ugrađena tanka svjetla sličnog dizajna, kao na posljednjoj generaciji legendarnog NSR 125 R-a. Izvedena su u znatno modernijoj izvedbi i pridonose agresivnom izgledu.

Straga je ugrađena LED tehnologija, svjetlo je sličnog oblika kao i kod CBR 900 RR-a, ali znatno tanje i sastoji se od 7 segmenata. Najveći i najizraženiji estetski detalj je ispušni sustav. “Top” je sproveden ispod sjedala te završava tik ispod svjetla. Ova dva detalja u cjelini stvaraju pakleni pogled, kao da se nalazite iza “MIG”-a.

Što se pogonskog dijela tiče, radi se o novom motoru, a ne o samo malo unaprijeđenoj verziji motora s CBR 600 F-a. Krenulo se od nule kako bi se stvorio motor za pobjednike. Više pažnje se posvetilo upotrebi na stazi. Da bi se stvorio high-performance motor, koristila su se iskustva sa" Superbike"-a i "Moto GP" natjecanja. Sva ispitivanja i testiranja su na kraju pokazala da postojeće dimenzije provrta cilindra i hoda klipova s CBR 600 F, su idealna kombinacija i za ovaj “race” model. Tako da su te postavke zadržane. Više pažnje se posvetilo, kako bi došlo do povećanja i izoštravanja performansi, smanjile dimenzije i masa, smanjila prisutna trenja i da bi se postigao što efikasniji i temeljitiji postupak izgaranja.

Ovaj motocikl ne podsjeća samo izgledom na RCV-a, već i sama konstrukcija pogonskog motora ima puno zajedničkih dijelova, ili bolje reći zajedničkih načina izrade i primjenjivanja tehnologije, koja je došla direktno iz "Moto GP"-a. Da bi se izložilo sve što je napravljeno, trebalo bi napisati manju knjigu, ali evo nekoliko stvari. Injektori zaslužuju da se kaže nešto o njima. Budući da se ovaj motor može zavrtiti i do 15000 okr/min, istraživanja su pokazala, da se pri tim brzinama vrtnje ne može ostvariti zadovoljavajuće miješanje smjese goriva i zraka. Jednostavno je premalo vremena između svakog intervala usisa da bi se uspješno obavila ta radnja. Da bi se to spriječilo, ugrađena su dodatna četiri 12-kanalna injektora koji su postavljeni na vrh air-box-a. Ti dodatni injektori rade samo iznad 6000 okr/min. Taj set injektora se otvara samo nekoliko djelića sekunde prije glavnih injektora (promjer leptira je 40 mm), i omogućava da se već u njih zrak ubrizgava velikom brzinom i dalje puno bolje miješa s gorivom. Dakle, imamo veću brzinu zraka, što rezultira s većom količinom zraka, tj. imamo efeket turbo-punjača.

Sa samim postupkom obrade klipova, cilindara, klipnih prstenova, radilice, bregastih osovina i sličnog, vas neću zamarati. Dovoljno je samo reći, da se ubrajaju u nešto svemirsko.

Ima tu još podosta poslastica, kao što je upuhivanje svježeg ztraka u ispušne plinove radi smanjenja zagađenja. Za neka tržišta se ugrađuje i katalizator, te time zadovoljava stroge EURO-2 norme.

Za razliku od “YAMAHE” i “KAWASAKI"-a koji imaju centralne usisnike za zrak, “HONDA” je ostala kod svojih usisnih tunela sa starane motocikla, koji su sad smješteni ispod svjetala. Ta vrsta usisa “Direct Air Induction” prisutna je već neko vrijeme u CBR 600 F verzijama. Sada se zrak direktno dovodi u air-box koji je smješten u prednjem dijelu spremnika za gorivo. Kad smo već kod spremnika, kažimo nekoliko riječi i o njemu. Ispod same oplate spremnika, u prednjem dijelu se nalazi zapravo air-box s “Dual Sequential Fuel” injektorima. Ispod te oplate samo je jedan dio spremnika, dok se ostatak spušta se sve do dna motora. Ta ideja je kopirana s RC 211-V-a i pridonosi centraliziranju masa.

Tom efektu centraliziranja, pridonosi i centralno postavljen ispušni sustav u repu motocikla. Njegovo postavljanje u rep motocikla uklonilo je i turbulencije, koje se inače javljaju kod klasičnih bočnih izvedbi.

Kod izrade okvira motocikla, korištena je sasvim nova tehnologija. Radi se o “Die-Cast” tehnologiji. Ovaj postupak omogućava lakšu i jaču konstrukciju.

Za što veću stabilnost i krutost u vožnji, ugrađen je ovjes najvećih dimenzija i presjeka u klasi. Sprijeda je ugrađena klasična vilica, promjera punih 45 mm, podesiva u svim parametrima. Podešenost i elementi unutar vilice su slični, kao i kod jačih “HONDINIH” grla - FireBlade-a i VTR SP-2. To omogućuje bolju kontrolu i prijenos informacija sa same ceste do vozača.

Stražnja vilica je, također velikih dimenzija i već sam izgled odaje njezinu čvrstinu. Kao i većina ostalih komponenti, i ona vuče korijene s Rossievog stroja. Usađena je na sražnju stranu pogonskog motora, te nema nikakve veze s okvirom. Time je postignuto da se okvir i upravljačka glava potpuno izolira od utjecaja vibracija i naprezanja, koja dolaze sa stražnjeg kotača i ovjesa.

S kočenjem sigurno neće biti problema. Pregrijavanja slobodno zaboravite, jer su sprijeda ugrađeni ogromni diskovi promjera 310 mm, na koji djeluju četveroklipna kliješta. Straga je ugrađen disk, promjera 220 mm s jednim klipićem.
Par riječi i o ploči s instrumentima, koja je sigurno najljepša u klasi.

Sastoji se od dva LCD diplaya, analognog obrtomjera graviranog do 17000 okr/min, te nekolio kontrolnih LED dioda, od kojih je najvažnija ona, koja signalizira kada ste pretjerali s gasom i nepotrebno forsirate motor u previsoke okretaje. Na jednom displayu imate podatke o količini goriva u spremniku i temperaruri rashladne tekućine, dok na većem displayu dobivate podatke o trenutnoj brzini, prijeđenoj kilometraži i ostale važne informacije. Dakako, od opreme tu je već svima poznati “HONDIN” H.I.S.S. sustav protiv krađe, jer ovakave stvare svakako treba čuvati od nepoželjnih gostiju.

Sada, na kraju predstavljanja japanske trojke, preostaje nam još samo da rezimiramo stvari. “KAWASAKI” ima najveću prednost u cijeni, od “HONDE” je jeftiniji za oko 20 000 kuna, a od “YAMAHE” za oko 10 000 kuna. “KAWASAKI”, također jedini ima prednju up-side-down vilicu. Ipak, sveukupno gledano, pobjednik ovogodišnje generacije bi svakako trebala biti “HONDA”. Zbog čega? Dizajn je u svakom pogledu "full racing", prednja vilica najvećeg promjera u klasi, stražnja ojačana vilica, najveći diskovi u klasi, revolucionarni sustav injektora, ispušni sustav ispod sjedala, instrument ploča s duplim LCD displayem, susatav H.I.S.S. i na kraju , ali ne manje važno, ideje dizajna i tehnologije dolaze od RC 211-V. To sve dakako nosi svoju cijenu, a pravi znalci nikad nisu pitali za nju, a niti neće. Ponuda je tu, a na vama je da birate.
TEHNIČKI PODACI
Motor 4T, četiri cilindra u liniji, DOHC 16 V, hlađen tekućinom
Odnos kompresije 12:1
Provrt×hod, obujam 67×42.5, 599 ccm
Mjenjač 6 brzina
Ubrizgavanje PGM-DCFI elektronsko ubrizgavanje goriva
Paljenje Kompijuterski nadzirano pomoću 32 bitnog procesora
Ovjes sprijeda; straga Teleskopska vilica promjera 45 mm, hoda 120 mm, potpuno podesiva; Unit Pro-Link vilica, sa podesivim amortizerom i plinskim spremnikom
Kočnice sprijeda; straga Dupli diskovi promjera 310 mm sa 4 klipića; monodisk promjera 220 sa jednim klipićem
Gume prednja; stražnja 120/70 ZR17; 180/55 ZR17
Dimenzije dך×v 2065×685×1135
Međuosovinski razmak 1390mm
Visina sjedala 820 mm
Visina od tla 135 mm
Suha težina 169 kg
Spremnik goriva 18 l (od toga 3,5 rezerve)
Snaga 117 KS na 13000 okr/min
Boje Crvena, crna i žuta

Honda (official topic) 2006HondaCBR600RR-profile

Motori.hr

--------------------------------------------------

Meni jedan od dražih motora i naprosto lijep ljubavni leptirići

mentalistica
Trajno baniran/a

Registriran/a : 03.02.2010
Broj postova : 343
Reputacija Reputacija : 50
Započeo/la tema :
Honda (official topic) Empty0 / 9990 / 999Honda (official topic) Empty

[Vrh] Go down

Honda (official topic) Empty Re: Honda (official topic)

Postaj by Neu on sub vel 06, 2010 10:37 pm

odličan motor,

Honda (official topic) 22430_0_1_2_cbr-600-rr_image-credits-honda

_________________
Upoznao sam neke čudne, predivne ljude među kojima i sebe – nekoga koga mnogi nikada ne upoznaju.Charles Bukowski
Neu
Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4928
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Honda (official topic) Empty999 / 999999 / 999Honda (official topic) Empty

[Vrh] Go down

Honda (official topic) Empty Re: Honda (official topic)

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.