Tko je kriv za Domovinski rat?
+26
Turrican
morbuss
Hate
sunce
damfisk
Lenica
Mass
SAS
bokaso1
m
Mr.Cooly
eva kant
fosforica
WEYLAND-YUTANI
gio_deluxe
H[a]D
jasim
evitaa
Nessie
Hell
pustinja
minutus
Layla
scorpio57
Neukrotivi pastuh
Neu
30 posters
Stranica 4 / 21.
Stranica 4 / 21. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 12 ... 21
Re: Tko je kriv za Domovinski rat?
[/quote]znam, samo pokušavam smanjit tenzije.
ne treba bit doživotan rat i sukob između srba i hrvata, ne?
koga mi branimo? državu koja ostavlja mnoge ljude bez plaće i posla? državu koja diže cijene ?
naravno neu!ali rat je gotov, i mi imamo državu s hrpom sranja!
ali imamo državu kakva je-
i sad imamo pitanje tko je kriv za rat?
moje mišljenje je da do rata nije trebalo doći-
ali kriva je velikosrpska miloševićeva politika i sad se javljaju skoro pa tvoj vršnjak koji tvrdi daje za rat kriva hrvatska?
potpuno se slažem da treba gledati na budućnost
ali gledaj-
na ovaj forum dolaza optužbe o hrvatskoj krivnji, o ugroženosti "golorukog srpskog naroda"
znam da je to većini forumaša na ovom forumu glupo i bezpredmetno!
ali ako je glupo onda kljućaj ovu temu-
ja sam svojim oćima vidio žrtvu u osijeku koja je ubijena granatom,i pojavljuje i se još uvijek u nočnim morama i uvijek sam se pitao : zašto?
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Skorpione zadnji put te opominjem da mi se tako ne obracas.Imas ti svoje ukucane pa njima mozes da govoris sta ti je volja ali ne i meni.ja cu jos ovaj put preci preko svega i udostojicu te odgovora a sledeci put znaj da cu biti i ja jako nekulturan kad si ti u pitanju.Ako imas neke probleme resavaj ih sam jer ti ja necu biti stub za pljuvanje i uzvraticu ti.
Nemoguce da covek koji ima toliko godina ne zna da su slave bile zabranjene.Moj rodjeni stric je lezao 3 godine u zatvoru zbog toga sto je slavio slavu a pri tome je bio prosvetni radnik.Ako nesto ne znas nemoj se javljati covece,nije moranje.
A sto se tice JNA pa nije je Srbija oformila.Vec sam rekao da je za vreme rata u HR u toj vosci bilo vojnika koji su bili pripadnici preko deset nacionalnosti.Ako ste se tad naoruzavali da bi se kako kazes branili od JNA onda si samo potvrdio moju tezu jer JNA nije znala da ce doci do rata a vi jeste,onde ste ga vi izazvali jel tako?
Nemoguce da covek koji ima toliko godina ne zna da su slave bile zabranjene.Moj rodjeni stric je lezao 3 godine u zatvoru zbog toga sto je slavio slavu a pri tome je bio prosvetni radnik.Ako nesto ne znas nemoj se javljati covece,nije moranje.
A sto se tice JNA pa nije je Srbija oformila.Vec sam rekao da je za vreme rata u HR u toj vosci bilo vojnika koji su bili pripadnici preko deset nacionalnosti.Ako ste se tad naoruzavali da bi se kako kazes branili od JNA onda si samo potvrdio moju tezu jer JNA nije znala da ce doci do rata a vi jeste,onde ste ga vi izazvali jel tako?
jasim- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 20.02.2010
Broj postova : 1285
Reputacija : 35
Godina imam : 40
Započeo/la tema :
jasime zar je hrabrost srpskog ratnika granatirati gradove gdje svaka granata
pogodi cilj,ja sam iz grada gdje je poginilo najviše djece u Hrvatskoj.Vi srbi ste pokazali svoju hrabrost još od turskog vazala marka kraljeviča,opjevavte ga
a ubijao je srbe.Jedini narod na svijetu ste koji slavi izgubljene bitke.
pogodi cilj,ja sam iz grada gdje je poginilo najviše djece u Hrvatskoj.Vi srbi ste pokazali svoju hrabrost još od turskog vazala marka kraljeviča,opjevavte ga
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:znam, samo pokušavam smanjit tenzije.
ne treba bit doživotan rat i sukob između srba i hrvata, ne?
koga mi branimo? državu koja ostavlja mnoge ljude bez plaće i posla? državu koja diže cijene ?
naravno neu!ali rat je gotov, i mi imamo državu s hrpom sranja!
ali imamo državu kakva je-
i sad imamo pitanje tko je kriv za rat?
moje mišljenje je da do rata nije trebalo doći-
ali kriva je velikosrpska miloševićeva politika i sad se javljaju skoro pa tvoj vršnjak koji tvrdi daje za rat kriva hrvatska?
potpuno se slažem da treba gledati na budućnost
ali gledaj-
na ovaj forum dolaza optužbe o hrvatskoj krivnji, o ugroženosti "golorukog srpskog naroda"
znam da je to većini forumaša na ovom forumu glupo i bezpredmetno!
ali ako je glupo onda kljućaj ovu temu-
ja sam svojim oćima vidio žrtvu u osijeku koja je ubijena granatom,i pojavljuje i se još uvijek u nočnim morama i uvijek sam se pitao : zašto?[/quote]
Milosevic je CRNOGORAC pa se onda sad zali Milu Djukanovicu a ne meni
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:jasime zar je hrabrost srpskog ratnika granatirati gradove gdje svaka granata
Marko Kraljevic je MIT,LEGENDA koji kao takav nije ni postojao.Ne poznajes stvari.
Granatiranje spada pod savremeno ratovanje sto se za odsecanje usiju i vadjenje ociju samo za to sto je druge vere i nacije nikako ne moze reci
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
što se tiče slava opet ti kažem da lažeš,pa kod mene su večinom sujedi
bili pravoslavci i uvijek su slavili krsne slave.Ovo tvoje opominjanje me zabole
bili pravoslavci i uvijek su slavili krsne slave.Ovo tvoje opominjanje me zabole
Započeo/la tema :
zaheb da ne bude dva puta
Zadnja promjena: scorpio57; pon oľu 01, 2010 7:03 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:jasim je napisao/la:scorpio57 je napisao/la:jasime zar je hrabrost srpskog ratnika granatirati gradove gdje svaka granata
Marko Kraljevic je MIT,LEGENDA koji kao takav nije ni postojao.Ne poznajes stvari.
Granatiranje spada pod savremeno ratovanje sto se za odsecanje usiju i vadjenje ociju samo za to sto je druge vere i nacije nikako ne moze reci
Marko Mrljavčević (oko 1355-17 svibanj 1395 Rovine, Vlaška), poznat kao Kraljević Marko (srpslov. Krali Marko), je bio srpski kralj i glavna ličnost jednog od ciklusa srpskih epskih pjesama. Bio je sin kralja Vukašina Mrljavčević i sinovac despota Jovana Uglješe.
Posle smrti oca Vukašina u Maričkoj bici , Marko je postao turski vazal. Poginuo je u bici na Rovinama 1395. protiv vlaškog vojvode Mirče boreći se na strani Turaka. Ipak, Marko je u narodu ostao upamćen kao ličnost koja se bori protiv turskog zuluma. I
Započeo/la tema :
jasim je napisao/la:Pa ja ti postavljam pitanja na osnovu teme a ti pricas o babama i zabama.O kojoj nemoci ti pricas ovde?
ja sam ti izneo cinjenice koje ti dobro znas i takodje znas da je to suva istina a ujedno se plasis da omladina na forumu ne procita ono sto ja pisem i ne sazna istinu o svemu.Najlakse je napadati Srbe i sve se svodi na to ali kad se pojavi neko ko zna i za drugu stranu medalje onda je to provocitanje.
I mene su ucili u skoli da su partizani oslobodioci ali je doslo vreme kad sam saznao da su komunisti ubili na hiljade Srba,da su nam branili da slavimo slave,da idemo u crkve,da se krstimo.......
Doci ce vreme kad ce i vasa omladina da sazna neke stvari .
I dalje izbegavas kao i svi ostali da mi das odgovor na sledece :
Zasto se neko ilegalno naoruzavao mnogo pre nego sto je doslo do bilo kakve rasprave o odcepljenju.Zasto je neko formirao ZENGE godinu ipo dana pre pocetka sednice na kojoj je zatrazeno odvajanje hrvatske.Ako su Srbi za sve krivi,zasto je hrvatska napala bosnu i ako je to domovinski rat u kome se hrvatski narod branio od Srpskih agresora zasto je onda taj domovinski rat vodjen na tudjoj teritoriji protiv naroda koji nije Srpski.
Merkale pominjem za to sto je to bio izgovor da se ubijaju Srbi,a mogu i dokaz da ti dam kad god zelis da su sami muslimani to izveli.Kanadski vojnici su napravili studiju o tome.
Ali Srbi su im platili da to urade ili mozda mrtvi Milosevic
ne odgovam jasminu, jer ovo nije jasmin!
ovo je propagandna ekipa iz srbije!
jedino je točno je da su srbi naoružali pravoslavce u kraini daleko "pre" nego što su se hrvati počeli naoružavati- zenge se nisu formirale godinu i po prije, one su samo dokaz da je tuđman respektirao ustav ex YU- postojala je narodna garda svake republike- a zbor je formiran tek 91 g. kada su u kninu već organizirane paravojne jedinice-
mladić- kapetan dragan!
o bosni nemam previše saznanja osim o okupaciji i okruženju sarajeva!
pa čak kada bi prihvatio priću o tom kako su muslimani sami izvršili eksploziju, pobili svojih 200 ljudi- to je samo dokaz u kakvom očaju su bili!
Započeo/la tema :
imaš pravo tanuki najbolje ga ignore al nemoš kada je
Započeo/la tema :
ne -scorpio57 je napisao/la:imaš pravo tanuki najbolje ga ignore al nemoš kada je
jasmin nede u ignore-
jer ne pribjegava ličnom vrijeđanju-
uostalom to bi bilo primitivno!
mene upravo zanima- kako će se dalje razvijati diskusija!
jer ja ne mrzim srbe- ali za rat krivim iskljućivo miloševića i velikosrpsku politiku!
ali čini mi se da je stvoren suport oko jasmina- koji hoće uvjeriti i mlade ljude u hrvatskoj, kako smo mi hrvati odgovorni za protekli rat!
čak je i neu dala odgovor u tom smijeru!
ali ja se ne predajem-
upravo zato što sam ateist- što cijenim ljude kao individue, i upravo zbog toga što sam učesnik zadnjeg bezpredmetnog i neopravdanog rata i što sam vidio smrt, patnje, uništene sudbine, ne mogu dozvoliti da se mene i hrvate optužuje za poslljednji prokleti rat!
jasmin pominje ustav-
hrvati su ga ignorirali?
i onda je opravdano da se bombardira vukovar, vinkovci, osijek, pakrac, zadar šibenik, dubrovnik.....!
sve za zaštitu nemoćnog, nenaoružanog srpskog življa u hrvatskoj, koje je izvrgnuto represiji!
daj jasmine-
otvori oči!
hrvati ne mrze srbe- ali mrze okupaciju!
Započeo/la tema :
jasim je napisao/la:gio_deluxe je napisao/la:čuj , ako kažem da smo mi krivi , hoćeš otići ? ajde pliz i nevračaj se
pa nisam ja crveni krst ili narodna lutrija pa da ispunjavam necije zelje.
Ne moras da kazes,znam
ti znaš i kakav je moj ku... pa nepišeš o njemu tu na forumu
znam da riskiram ban , ali jbg.
gio_deluxe- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 23.01.2009
Broj postova : 4911
Reputacija : 228
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:ne -scorpio57 je napisao/la:imaš pravo tanuki najbolje ga ignore al nemoš kada je
jasmin nede u ignore-
jer ne pribjegava ličnom vrijeđanju-
uostalom to bi bilo primitivno!
mene upravo zanima- kako će se dalje razvijati diskusija!
jer ja ne mrzim srbe- ali za rat krivim iskljućivo miloševića i velikosrpsku politiku!
ali čini mi se da je stvoren suport oko jasmina- koji hoće uvjeriti i mlade ljude u hrvatskoj, kako smo mi hrvati odgovorni za protekli rat!
čak je i neu dala odgovor u tom smijeru!
ali ja se ne predajem-
upravo zato što sam ateist- što cijenim ljude kao individue, i upravo zbog toga što sam učesnik zadnjeg bezpredmetnog i neopravdanog rata i što sam vidio smrt, patnje, uništene sudbine, ne mogu dozvoliti da se mene i hrvate optužuje za poslljednji prokleti rat!
jasmin pominje ustav-
hrvati su ga ignorirali?
i onda je opravdano da se bombardira vukovar, vinkovci, osijek, pakrac, zadar šibenik, dubrovnik.....!
sve za zaštitu nemoćnog, nenaoružanog srpskog življa u hrvatskoj, koje je izvrgnuto represiji!
daj jasmine-
otvori oči!
hrvati ne mrze srbe- ali mrze okupaciju!
Covece,vi ste napali regularnu vojsku kako to ne kapiras.Gradjanski rat je zapoceo tako sto su paravojne formacije pocele da pucaju,otimaju,muce i streljaju regularnu vojsku.Otimanje oruzija i tehnike,napadi na kasarne,raketiranje vojnih objekata ,kidnapovanje oficira JNA iz svojih stanova.
Reci ti meni gde to moze ? Nigde prijatelju,nigde.Vesto pokusavas da izbegnes i ne pises o stvarima koje su direktno uticale na rat ali ja znam kako je bilo.
Kljucne stvari su,neustavna secesija,ilegalno naoruzavanje,oduzimanje Srbima status konstitutivnog naroda i napad na vojsku.
Sve mirovne pregovore i obustave vatre su hrvati prekrsili i onda o cemu mi pricamo.
Ne zamlacuj se covece pricom o nekoj zaveri na forumu i o tome kako to nisam ja vec nas 200-300 koji nekoga nesto ubedjujemo.
Ja to studiram,to mi je omiljena tema ,mnogo citam i tragam za raznim cinjenicama i sto je najbitnije najvise sam stvari nasao po stranim casopisima,sajtovima,kolumnama i forumima.
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:što se tiče slava opet ti kažem da lažeš,pa kod mene su večinom sujedi
Pa mozda nisu u HR ali u Srbiji jesu.Ljudi su se ovde masovno krstili po stare dane jer u to vreme se za tako nesto islo na goli otok.
Vidim da se niusta ne razumes pa vise necu ni obracati paznju na tebe.Koristis ulicarski recnik,nemas osnovno vaspitanje pa je nemoguce od matorog coveka sad traziti da bude kulturan ako to nije uspeo od sebe da napravi za sve ove godine.
jednostavno mislim da sam tvoj rang prevazisao kad sam imao 8 godina.
Zadnja promjena: jasim; pon oľu 01, 2010 11:28 pm; ukupno mijenjano 1 put.
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
gio_deluxe je napisao/la:jasim je napisao/la:gio_deluxe je napisao/la:čuj , ako kažem da smo mi krivi , hoćeš otići ? ajde pliz i nevračaj se
pa nisam ja crveni krst ili narodna lutrija pa da ispunjavam necije zelje.
Ne moras da kazes,znam
ti znaš i kakav je moj ku... pa nepišeš o njemu tu na forumu
znam da riskiram ban , ali jbg.
Vidi decko,ako vec nemas pojma o ovoj temi i ako si mozda gej koji se nudi po forumima moraces da me zaobidjes i potrazis nekog drugog jer me samo zene interesuju.
Nisi rizikovao ban jer si to rekao Srbinu ali si samo jos jedan dokaz u nizu za moje tvrdnje.
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
a napadom na regularnu vojsku nazivaš....što točno?jasim je napisao/la:Covece,vi ste napali regularnu vojsku kako to ne kapiras.Gradjanski rat je zapoceo tako sto su paravojne formacije pocele da pucaju,otimaju,muce i streljaju regularnu vojsku.Otimanje oruzija i tehnike,napadi na kasarne,raketiranje vojnih objekata ,kidnapovanje oficira JNA iz svojih stanova.
Reci ti meni gde to moze ? Nigde prijatelju,nigde.Vesto pokusavas da izbegnes i ne pises o stvarima koje su direktno uticale na rat ali ja znam kako je bilo.
onda kad je tenk iz bjelovarske vojarne izašo iz čista mira pucajući po gradu,pa se neposlušna hrvatska banda usudila ga uništit?ili onda kad je tenk zgazio onog crvenog fiću u/pored osijeka?i to iz razloga jer je vozaču tenka oficir REGULARNE VOJSKE držao pištolj uperen u zatiljak?i to mi nemoj govorit jer znam osobno....na koju foru je JUGOSLAVENSKA vojska/armija regularna u drugoj državi?po kojoj logici?po toj što je banda hrvatska se usudila zatražit svoju državu?kao slovenci prije,kao bosna i makedonija poslje?kao i kosovo na kraju?sve banda jebemu samo srbija jadna nevina!daj molim te,smanji malo doživljaje i razmisli logično!
Gost- Gost
Svi dogadjaji koje si pomenuo su se desili mnogo kasnije.
Do ulicne tuce dolazi tako sto jedan prvi udara.Znaci kriv je onaj ko prvi udari jer da nije tuce ne bi ni bilo.
kazi mi posto kazes da to znas,gde je izbio prvi incident i kako je do toga doslo ?
jel se to desilo u Bjelovaru,Osjeku ili negde u trecem gradu ?
Ovde brate nema sta da se razmislja i da se trazi logika,ovo se desilo i to je to
Do ulicne tuce dolazi tako sto jedan prvi udara.Znaci kriv je onaj ko prvi udari jer da nije tuce ne bi ni bilo.
kazi mi posto kazes da to znas,gde je izbio prvi incident i kako je do toga doslo ?
jel se to desilo u Bjelovaru,Osjeku ili negde u trecem gradu ?
Ovde brate nema sta da se razmislja i da se trazi logika,ovo se desilo i to je to
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
nije bitno gdje je,već kad je,sve što se desilo se desilo nakog izglasavanja da hrvatska bude samostalna država,u tom ti je sva mudrost! a prvi,ili jedan od prvih incidenata se dogodio u plitvicama!Ja se tog ne sjećam iz knjiga biti učim o tome kao ti,niti mi je to uopće zanimljiva tema,za mene je taj rat prošlost,imam dovoljno godina da neke stvari znam,ali nedovoljno da upamtim sve detalje i oko njih se neću niti raspravljat,samo ti govorim,kad je hrvatska postala samostalna država,jugoslavenska vojska više u njoj nije regularna!ja ne govorim o uličnoj tuči,niti govorim o građanskom ratumjer građanski rat znači da se bore dvije strane u JEDNOJ državi,u ovom prošlom ratu je vojska jedne nepostojeće države napala drugu državu za račun treće države!
Gost- Gost
Evo ja cu ti reci kako je pocelo.
Krvavi Uskrs na Plitvicama je bio incident koji se dogodio u kasno proleće 1991. godine u Nacionalnom parku Plitvice u Hrvatskoj i smatra se prvom ozbiljnijom eskalacijom situacije u Jugoslovenskim ratovima.
31. marta 1991. godine, Hrvatska je uputila nekoliko autobusa policajaca prema Korenici i Plitvičkim jezerima sa ciljem da uspostavi republičku vlast u opštini i u samom nacionalnom parku. Naoružani srpski policajci sačekali su ih na području nacionalnog parka i otvorili vatru. Tromblonska mina koja je pogodila autobus nije eksplodirala. Dva policajca koja su poginula u razmeni paljbe - sa svake strane po jedan - prve su žrtve u građanskom ratu nastalom na ruševinama SFRJ. Bio je to događaj koji će Srbi nazvati "Krvavi Uskrs", sa očiglednom asocijacijom na događaj iz perioda NDH.
Događaju na Plitvicama prethodilo je uspostavljanje hrvatske vlasti u policijskoj stanici u Pakracu, kada je odred hrvatskih specijalnih policajaca iznenadio i uhapsio srpsku policijsku posadu, koja je prethodno uspostavila kontrolu nad Pakracom. U akciji nije bilo žrtava. Srbi su rešili da im se to ne ponovi i to pokazali na Plitvicama.
Hrvatska je računala sa ratom, što će kasnije potvrditi i predsednik Tuđman kada je u govoru na Jelačićevom trgu rekao da nezavisnost nije bila moguća bez rata. Hrvatski ekstremisti likvidirali su početkom jula Josipa Rajhl-Kira, oblasnog šefa policije u Osijeku i hadezeovca, koji je pokušavao da održi atmosferu relativne tolerancije.
Krvavi Uskrs na Plitvicama je bio incident koji se dogodio u kasno proleće 1991. godine u Nacionalnom parku Plitvice u Hrvatskoj i smatra se prvom ozbiljnijom eskalacijom situacije u Jugoslovenskim ratovima.
31. marta 1991. godine, Hrvatska je uputila nekoliko autobusa policajaca prema Korenici i Plitvičkim jezerima sa ciljem da uspostavi republičku vlast u opštini i u samom nacionalnom parku. Naoružani srpski policajci sačekali su ih na području nacionalnog parka i otvorili vatru. Tromblonska mina koja je pogodila autobus nije eksplodirala. Dva policajca koja su poginula u razmeni paljbe - sa svake strane po jedan - prve su žrtve u građanskom ratu nastalom na ruševinama SFRJ. Bio je to događaj koji će Srbi nazvati "Krvavi Uskrs", sa očiglednom asocijacijom na događaj iz perioda NDH.
Događaju na Plitvicama prethodilo je uspostavljanje hrvatske vlasti u policijskoj stanici u Pakracu, kada je odred hrvatskih specijalnih policajaca iznenadio i uhapsio srpsku policijsku posadu, koja je prethodno uspostavila kontrolu nad Pakracom. U akciji nije bilo žrtava. Srbi su rešili da im se to ne ponovi i to pokazali na Plitvicama.
Hrvatska je računala sa ratom, što će kasnije potvrditi i predsednik Tuđman kada je u govoru na Jelačićevom trgu rekao da nezavisnost nije bila moguća bez rata. Hrvatski ekstremisti likvidirali su početkom jula Josipa Rajhl-Kira, oblasnog šefa policije u Osijeku i hadezeovca, koji je pokušavao da održi atmosferu relativne tolerancije.
jasim- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
evo ovako , znam ja dosta o ovoj temi , ali sam se nadao da ćeš prestati jer ja za razliku od tebe imam poginulih u obitelji u tom ratu , isto tako sam morao i seliti radi tog rata !pa da krenem; 1981 . god . Srbi u svim SRepublikama u bivšoj jugoslaviji počinju s veliko srpskim tendencijama . na svakom skupu koji se održavao i u Hrvatskoj i u Bosni i na Kosovu ( a skupovi su bili raznih prigoda , obljetnica Kosovske bitke Gazimestan i sl. ) , dakle na svakom skupu se čulo "Slobo,Slobo" , "ovo je Srbija" i na kraju meni najdraži " slobo šalji salate , ima mesa klat ćemo Hrvate " !! Vidiš radi ovoga sam rekao ono za naoružavanje ; kao da kriviš vlasnika dućana što se naoružava jer je 100 puta napadnut !
Samo da dodam jer vidim da ti znaš ono što si naučio u školi i to u Srbiji , pa znam kakva je to interpretacija istine .
1.prosinca 1989 . god. sličan skup su Srbi htjeli održati i u Ljubljani , ali je to Ljubljana (SR Slovenija zabranila .
Godina 1990. počinje 14. izvanrednim kongresom SKJ (22. siječnja), na kojemu se ta komunistička stranka raspada i definitivno pretvara velikosrpsku polugu, a slovenski i hrvatski komunisti napuštaju kongres. Velikosrbi koriste svaki trenutak tijekom te godine kako bi se organizirali i mobilizirali. Pri tomu koriste i nove mogućnosti višestranačkog sustava.
U Donjem Lapcu su 30. siječnja 1990. održali skup o političkom organiziranju, na kojemu zaključuju kako je potrebno utemeljiti političku stranku i povezati je s nekom jačom strankom iz Srbije koja će nositi jugoslavensku orijentaciju. U Vojniću je 11. veljače održana utemeljiteljska skupština Jugoslavenske samostalne demokratske stranke (JSDS) na čelu s Milom Dakić, Milanom Vujnović, Mirkom Zorić i Vukašinom Zorić. Sedam dana kasnije osnovan je i u Zagrebu ogranak JSDS.
Ovo ti se zove velikosrpska poluga i ovo je krivo za rat ! ovaj niz radnji srpskih radikala !
Kasniji događaji su bili neminovni i doveli su do oružanog sukoba ,a sve zbog veliko srpskih ambicija tada velike večine građana Srbije :
Zato nemoj više pričati gluposti i koristiti dijelove povijesti u svojoj interpretaciji da bi nekome ovdje nešto dokazao , jer i sam znaš da manipuliraš i da to nije kompletna istina . a ako neznaš onda mi te je žao , ali to je onda dokaz da se u Srbiji nije ništa promijenilo od odlaska Slobodana Miloševića !
I još nešto , za građanski rat je potrebna cijelovita država , a koliko znam Hrvatska je od 15 .veljače 1992 . god. samostalna država ; prema tome još ste vršili 3 god. agresiju na drugu državu .
Samo da dodam jer vidim da ti znaš ono što si naučio u školi i to u Srbiji , pa znam kakva je to interpretacija istine .
1.prosinca 1989 . god. sličan skup su Srbi htjeli održati i u Ljubljani , ali je to Ljubljana (SR Slovenija zabranila .
Godina 1990. počinje 14. izvanrednim kongresom SKJ (22. siječnja), na kojemu se ta komunistička stranka raspada i definitivno pretvara velikosrpsku polugu, a slovenski i hrvatski komunisti napuštaju kongres. Velikosrbi koriste svaki trenutak tijekom te godine kako bi se organizirali i mobilizirali. Pri tomu koriste i nove mogućnosti višestranačkog sustava.
U Donjem Lapcu su 30. siječnja 1990. održali skup o političkom organiziranju, na kojemu zaključuju kako je potrebno utemeljiti političku stranku i povezati je s nekom jačom strankom iz Srbije koja će nositi jugoslavensku orijentaciju. U Vojniću je 11. veljače održana utemeljiteljska skupština Jugoslavenske samostalne demokratske stranke (JSDS) na čelu s Milom Dakić, Milanom Vujnović, Mirkom Zorić i Vukašinom Zorić. Sedam dana kasnije osnovan je i u Zagrebu ogranak JSDS.
Ovo ti se zove velikosrpska poluga i ovo je krivo za rat ! ovaj niz radnji srpskih radikala !
Kasniji događaji su bili neminovni i doveli su do oružanog sukoba ,a sve zbog veliko srpskih ambicija tada velike večine građana Srbije :
Zato nemoj više pričati gluposti i koristiti dijelove povijesti u svojoj interpretaciji da bi nekome ovdje nešto dokazao , jer i sam znaš da manipuliraš i da to nije kompletna istina . a ako neznaš onda mi te je žao , ali to je onda dokaz da se u Srbiji nije ništa promijenilo od odlaska Slobodana Miloševića !
I još nešto , za građanski rat je potrebna cijelovita država , a koliko znam Hrvatska je od 15 .veljače 1992 . god. samostalna država ; prema tome još ste vršili 3 god. agresiju na drugu državu .
Započeo/la tema :
a jel vi jasima shvacate ozbiljno?
samo mu dajete mota da vas zajebava.
samo mu dajete mota da vas zajebava.
fosforica- Manga foruma
- Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
a baš. pazi, danima to traje, na svakoj temi o srbima i hrvatima.
Broj postova : 18713
Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
a znam da jebe i zajebava , ali nemogu si pomoći
Započeo/la tema :
dete učilo historiju na velikosrpski način i sad došlo vamo ponavljati gradivo.
ono što je jedino strašno je što on ima i istomišljenike.
što postoje ljudi koji zaista vjeruju da su hrvati valjda sami sebe napali i koji bi isti, tj slican scenarij mogli ponoviti.
ono što je jedino strašno je što on ima i istomišljenike.
što postoje ljudi koji zaista vjeruju da su hrvati valjda sami sebe napali i koji bi isti, tj slican scenarij mogli ponoviti.
fosforica- Manga foruma
- Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
pa ja vjerujem da je moguće da to što on govori zaista i misli jer su ga to i učili tamo u begešu , ali to je prestrašno , srbin dlaku mijenja , ali čud nikada .
Započeo/la tema :
Stranica 4 / 21. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 12 ... 21
Stranica 4 / 21.