Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tko je kriv za Domovinski rat?

+26
Turrican
morbuss
Hate
sunce
damfisk
Lenica
Mass
SAS
bokaso1
m
Mr.Cooly
eva kant
fosforica
WEYLAND-YUTANI
gio_deluxe
H[a]D
jasim
evitaa
Nessie
Hell
pustinja
minutus
Layla
scorpio57
Neukrotivi pastuh
Neu
30 posters

Stranica 9 / 21. Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15 ... 21  Next

Go down

Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty Re: Tko je kriv za Domovinski rat?

Postaj by tanuki sub tra 03, 2010 8:01 am

loše za narode na prostorima balkana je bilo udruživanje u državu shs (srba, hrvata i slovenaca)
od početka su postojale tenzije i netrpeljivosti,
poslje 2 sv. rata nastala je jugoslavija-
koja se spjela izvući iz kanđi rusije i postati nesvrstana-
ali tito je već krajem 60 postao dementan i izgubio sliku stvarnosti-
umjesto da juga prodaje tim državicama oružje za dijamante, juga je dizala kredite i davala novćanu pomoć tim državama, gdje su se događali prevrati svakodnevno, tito se šepurio po svijetu, a unutarnje tenzije su rasle-
hrvatsko proljeće 70ih je primjer kad se hrvatska inteligencija pobunila protiv tihog širenja srpskog nacionalizma ( vojska , milicija )
nakon titove smrti puk je tražio novi kult ličnosti, i našao ga je u miloševiću-
tvari od tog trenutka su se počele razvijati stihijski i nezaustavljivo!
nacionalna i vjerska netrpeljivost su eskalirale, amilošević je imao iluziju da može progurati velikosrpsku ideju!
žao mi je ljudi u hrvatskoj, koji su se od shs u hrvatskoj smatrali srbima, kojima je nametnuto oružije, kojima je obećano da će knin biti dio srbije, da će zadar biti srpska luka-
ali žalosno je da se ni danas srpska politika ne odriće te ideje-
i dalje u bih postoji "šumska" koja javno pretendira odcijepljenje i naravno pripojenje srbiji-
a srpski politićari to negiraju samo reda radi!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty700 / 999700 / 999Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty Re: Tko je kriv za Domovinski rat?

Postaj by gio_deluxe sub tra 03, 2010 8:06 am

eh , da je to bilo znati , ali kada je Hrvatska ušla u prvu državu sa Srbijom , to je bio isključivo strateški potez , da bi se konačno odvojila od Beča , e sad , druga je stvar što svi susjedi žele ovaj božji grumen zemlje
gio_deluxe
gio_deluxe
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 23.01.2009
Broj postova : 4911
Reputacija Reputacija : 228
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty41 / 99941 / 999Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sub tra 03, 2010 8:24 am

Ma nije problem u tome što je hrvatska ušla u savez s srbijom, već je problem što srbi koji su pobjegli od turaka, nikada nisu prihvatili novu državu-
ni hrvatsku ni jugoslaviju-
oni su i dalje bili srbi u hrvatskoj i dalje srbi u jugoslaviji- i dalje srbi u americi i u australiji!-
srbija do tokija
ameriku nemogu pretvoriti u srbiju , ali to su pokušali s hrvatskom-
jednostavno plemenski mentalitet!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :
Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty700 / 999700 / 999Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by gio_deluxe sub tra 03, 2010 9:07 am

jebi ga nije ni njih povijest mazila ( ako ima nekog opravdanja za taj mentalitet )
gio_deluxe
gio_deluxe
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 23.01.2009
Broj postova : 4911
Reputacija Reputacija : 228
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty41 / 99941 / 999Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 sri srp 28, 2010 3:02 am

Mslim da se delimicno slazem sa nekim od sagovornika...... Da izuzmemo ekstreme koji laprdaju i puni su mrznje......... (To nikome nije dobro donelo )....

Vi Hrvari treba da se resite svojih grehova iz proslosti mi treba nasih..... Tako jedino mozemo dalje ziveti kao komsije....... Na zalost ili srecu komsije smo pa hteli to neki ili ne....... Ko god da je ubijo civila, dete, zenu, zarobljenika, srusio neciju kucu, zgradu...... Taj je zlocinac pa ma iz koje je pobude to uradio. Ne moze on biti Domoljub (patriota) a protivnik zlocinac......

Da ne sirimo temu jer sta dobijamo ako se prepucavamo......

Ja mogu reci moje misljenje ako nekome od vas znaci ali bez zelje da nekoga vredjam i ponizim......

Mislim da je sukob na teritoriji bivse juge izreziran od strane Nemacke, Vatikana, i Amerike...... Naj laksi nacin da se raspadne je da se rasplamsa sukob koji je 45 samo prekinut to je relacija Srbi-Hrvati-Muslimani...... Siptari, Makedonci , Slovenci su bili sporedni, zato su se izvukli...... Ajde da se ne foliramo.... Hrvati goloruki sa malo kalasnjikova drzali celi Srpsku vojsku i JNA...... GLUPOSTI....... Slovenci kao porazili JNA...... Da se ne glupiramo.......

Mislim da su Srbi pa onda Muslimani pa onda Hrvati (obican narod )samo veliki gubitnici u ovom sukobu.....

Medjuti malo me cude izjave starijih forumasa (Velikih Hrvata/ica) sa koliko mrznje mogu da pricaju o Srpskoj naciji..... Mladji ne pamte pre ali stariji bi trebali da se secaju mnogih stvari....... Biti veliki Hrvat je lepo, pozdravljam to ali mrzeti druge (u prvom redu Srbe) je stvarno glupo (blago receno)......

Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio nisam zeleo samo sam izneo svoje misljenje......
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija Reputacija : 663
Započeo/la tema :
Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty120 / 999120 / 999Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja sri srp 28, 2010 11:40 am

Da me nisu pokušali ubiti u mojoj zemlji nikome ništa i nije da ih mrzim ali recimo da mi nisu dragi i da ih ne volim. Prije rata sam radio sa srbima i ti sa kojim sam radio (sa nekim sam se čuo i nakon rata) su pucali po meni. Nije da ja nisam po njima ali ja sam ipak bio u svojoj zemlji a on je došao iz srbije (neovisno kao dragovoljac ili mobiliziran) da bi pokušao meni nauditi.

Kad ti već nije jasno zašto ih ne volim objasni mi porive dragovoljaca koji su iz srbije dolazili na slavonska i dalmatinska ratišta s ciljem uništavanja i ubijanja, da sad ne upličemo mobilizirane koji su po zakonu morali odlaziti ali su isto tako nakon prvog metka bacali oružje i bježali.

U pogledu držanja JNA sa par kalašnjikova mogu ti dati jedan primjer iz prakse, vojarna kod daruvara iz koje kreće kolona tenkova prema daruvaru, s desne strane brdo sa lijeve provalija par desetaka metara, 91 godina, nekolicina policajaca sa 10-tak tromblonskih kumulativnih i 2 zolje u sačekuši, cilj je pogoditi prvi tenk a onda što bude-bude, po cesti nekoliko desetaka drvenih mina obojanih u boju tako da izgledaju kao TMM-1 , kolona dolazi do prve mine i staje T-55 i T-84 u prvoga gledaju dvije zolje ali se ne puca jer ako se okine sa T-84 dolazi odmah povratna vatra , kolona stoji minutu-dvije koje izgledaju kao sati i tada se ista ta kolona počinje kretati u nazad i okretati kod prvog okretišta te se vraća u vojarnu. Eto tako je par kalašnjikova sa par tromblona i hrpom lažnih mina zaustavilo silu koja se zove JNA, kasnije je bilo oružja i više nisu bili goloruki vojnici već se imalo čime raspaliti.

Dakle u konačnici ne mogu govoriti o mržnji jer za tu emociju mora biti mnogo više od komada gelera u nozi , meni je bar obitelj na okupu, ja ih samo ne volim , ali ima onih koji još uvijek ne znaju gdje su grobovi njihovih najmilijih i takvi nikada neće zaboraviti i oni imaju razloga za mržnju.

NADOPUNA

Tako dugo dok će se vaditi govna iz WW II , ustaše i četnici i svako malo po istoj tematici se natezati i razapinjati po medijima do onda neće biti dobro, a koliko će tek trebati da se domovinski rat počne zaboravljati, još nekoliko generacija dakle duhova prošlosti o kojima govoriš se ovo podneblje neće riješiti još 100-tinjak godina a u međuvremenu će buknuti još neki oružani sukob za koji će opet trebati generacije da ga se baci u ropotarnicu povijesti.
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija Reputacija : 386
Započeo/la tema :
Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty0 / 9990 / 999Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 sri srp 28, 2010 1:35 pm

Sta da ti kazem na ovo.... Ovo sto si rekao je malo pribliznije jednom obicnom coveku iz ratnog dejstva...... Sad sam shvatio da je glavno neslaganje u shvatanj granica..... Vidis sva tvoja prica stoji (oko borbe i komsiluka) ali samo je relativno sta je tvoje a sta oni su smatrali njihovo.... Istu pricu prica Srbin iz Krajine i kaze moje oni na mene i tako to......

Ono za kolonu je tkva glupost da si se verujem i ti nasmejao.... Ne kazem da se to nije desilo vec ako jeste onda je to komicno........ Ko da je policija dosla do vrata ona zakljucana i oni otisli kuci...... I ja kazem da je JNA u ratu bila jebena srtanka......
Ne kazem da treba da nekoga volis ili da mrzis ali to sto ti pricas je bezobrazno..... Ti kazes da ti je zao sto Pavelic nije dovrsio posao i nije istrebio Srbe..... Sve ljude jedne nacije ti automatski vredjas to je malo glupo i ruzno..... Mislim da mozda imas prava ljutiti se na neke odredjene ljude ali generalizovati je malo ( sta da ti sada kazem a da ti toga nisi svestan....).... Ako ti ne vidis u cemu gresis tesko cu ti ja oci otvoriti (pogotovo sto sam sa druge strane....).....

I za WW2 mislim da si i ti svestan da je ovo daleko od kraja....... ( na moju iskrenu zalost)..... Stvarno ti zelim sve naj bolje u zivotu.....
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :
Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty120 / 999120 / 999Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 sri srp 28, 2010 1:43 pm

pa zar ti misliš da će biti nastavak?ako sam dobro shvatio kao
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty65 / 99965 / 999Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja sri srp 28, 2010 3:25 pm

Opet ti o tome kako nisu istrebljeni srbi a ja govorim o tome kako su trebali biti istrebljeni četnici , stalno vučeš vodu na svoj mlin Very Happy
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :
Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty0 / 9990 / 999Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 sri srp 28, 2010 4:33 pm

Da znas,(valjda zato sto je Ante trebio sve Srpsko a ne samo cetnike ali nema veze)......

Ej, jel znas da je u vrhovnom stabu Draze Mihajlovica bilo i Hrvata...... (Zvonimir Vuckovic......).... Mislim da je bila i neka devojka Hrvatica i neki musliman..... (negde sam procitao te podatke).....

Nego jel zna neko za neke vece sukobe Ustasa i Partizana za vreme WW2 ili Cetnika.....Imate li bar neki sajt gde se to moze procitati.........
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja sri srp 28, 2010 4:45 pm

Jedna od rijetkih pravih borbi
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 sri srp 28, 2010 5:23 pm

Bitka za Kupres je bila bitka koja se odigravala od 28. srpnja do 20. kolovoza na području Nezavisne države Hrvatske (danas BiH). Snage jugoslavenskih partizana su tom prilikom pokušale uništiti ustaško-domobranske snage u Kupresu. Svi partizanski napadi na Kupres su bili neuspješni pri čemu su partizani zadobili osjetne gubitke zbog čega su se povukli.
Suprotstavljene snage [uredi]
Partizanske snage [uredi]

* 1. proleterska brigada
* 4. proleterska brigada
* 1. krajiška brigada
* dijelovi 3. krajiškog odreda
* dijelovi 3. proleterske brigade
* dijelovi 10. hercegovačke brigade

Snage NDH [uredi]

* Crna legija
* nekoliko domobranskih postrojbi
* kupreška milicija

scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :
Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty65 / 99965 / 999Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 sri srp 28, 2010 5:25 pm

Evo jedne bitke sa četnicima

Bitka na Lijevča polju je sukob koji se odigravao od 30. ožujka do 8. travnja 1945. između Hrvatskih oružanih snaga NDH s jedne strane te Jugoslavenske vojske u otadžbini tj. četnika s druge strane; nedaleko Banja Luke. Snagama NDH je zapovjedao general Vladimir Metikoš, a četničkima vojvoda Pavle Đurišić. Bitka je završena potpunim porazom četnika. Nakon 2. sv. rata četnički emigranti su ju nazivali "drugim Kosovom".

Inače zadnje uporište ustaša je bilo selo Prud u Bos.Posavini
koje je palo tek negdje čini mi se u 8 mj.45
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 sri srp 28, 2010 6:59 pm

Hvala Skorpijo, za kupres sam cuo, ali za levca polj nisam.... Odnosno nisam zano detalje....... Verujem da su uglavnom sukobi bili manjeg intenziteta (manjih formacija....).....

bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 sri srp 28, 2010 7:24 pm

Čuj to je sa Wika evo podataka po tome nije baš bilo malog intezitzeta

U jutro 5. travnja u 2.00 sati četnici započinju frontalni napad na bunkere i obasipaju ih ručnim bombama, vatrom iz pješačkog naoružanja te bacača. Domobrani u bunkerima su pričekali da im se četnici približe na dovoljnu blizinu a zatim su otvorili vatru iz strojnica, minobacača i topova što stvara velike gubitke četnicima i unosi pometnju među njih. To je potrajalo cijeli dan i nastavilo se u noć.

Četnik Mihajlo Minić je nakon rata opisao bitku ovim riječima:"Dolina Lijevča polja odjekuje grmljavinom od eksplozija granata i ručnih bombi. Ustaški tankovi brekću i seju vatru na sve strane. Noć se je pretvorila u dan."

Ipak 6. travnja u 6.00 sati četnički odredi Garani i Omladinski odred pod vodstvom kapetana Perišića uspjeli su se probiti između bunkera i krenuli napasti 3. bojnu s leđa. General Pavlović je sa dijelom svoje divizije začepio mjesto četničkog prodora a zatim svoju pričuvu, dvije oklopne satnije, poslao cestom Bukovac-Turjak u pomoć 3. bojni. Sa ostatkom snaga Pavlović se dao u lov na četničku grupu koja je činila oko 1.000 ljudi. Uskoro su ih njegove oklopne snage sustigle i napale, pritisak na 3. bojnu je otklonjen a od 1.000 četnika ubijeno je 500 dok su preostali pobjegli prema Kozari. 3. bojna, ojačana dvjema oklopnim satnijama krenula je u lov na preostalih 500 četnika. Dva dana kasnije jedna bojna 4. hrvatske divizije pod zapovjedništvom generala Zdenka Begića naišla je na tu četničku grupu i u potpunosti ju uništila.

Tijekom noći sa 6. na 7. travnja zahvaljujući radu ustaških diverzanata panika u četničkim redovima dostiže vrhunac i četnici počinju bježati s lijeve na desnu obalu rijeke Vrbas s namjerom da se rasprše po obližnjim šumama. No u jutro 7. travnja ustaško topništvo počinje gađati čamce kojima su prelazili i time im odsjeca odstupnicu.

Kako su se u blizini Bosanskog Petrovca i Sanskog Mosta počele okupljati partizanske snage a ne želeći voditi istodobno borbu na dvije strane, zapovjednik 4. Sbora general Josip Metzger donosi odluku o konačnom napadu na preostale četničke snage koje su brojale još 10.000 ljudi.

Točno u 11.00 sati snage 6. i 17. hrvatske divizije započinju opći napad na četnike koji su se ukopali oko Razboja. Preko Dolina i Glamočana prema razboju kreće 1. oklopni sklop Ustaške obrane predvođen sa 4 tenka "Tigar", za njim motorizirana strojnička satnija i kamioni sa pješadijom. Jedan oklopni sklop 1. zdruga Ustaške obrane kreće cestom Brezovljani-Glamočani. Sa juga Oklopni sklop 6. divizije tjera četnike iz mjesta Kukolj prema Razboju. Iza njega dolaze motorizirana strojnička satnija i dvije pješačke bojne koje započinju sa četnicima frontalnu borbu. Domobrani izlaze iz bunkera i otvaraju oštru strojničku vatru.

Pod naletom ustaških tenkova i oklopnih kola lomi se četničko desno krilo i ustaše dospijevaju u njegovu pozadinu te ga strojnicama tuku s leđa. Četnički Drinski korpus se osipa a četnici uzalud pokušavaju zatvoriti mjesta ustaškog prodora. Pod neprekidnom ustaškom vatrom popračenom ručnim bombama nastaje panika i rasulo među četnicima. Četnici napuštaju svoje položaje i pokušavaju se spasiti bijegom ali uzalud jer su bili opkoljeni sa svih strana. Ustaško pješaštvo uništava i poljednji otpor četnika koji se predaju. U 13.00 sati bitka je bila gotova. Crnogorci koji su prethodnih dana dezertitrali iz četnika pokopali su mrtve. Ratni plijen je bio golem. Zarobljeno je oko 5.000 četnika, među njima i vojvoda Đurišić koji je pronađen kako se skriva ispod kola nadajući se da će po noći pobjeći. Morao je biti pažljivo čuvan da ga Crnogorci ne bi ubili.

scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 čet srp 29, 2010 1:40 am

Ludi idem ja sa ove teme...... Drzim se ja filmova, duhov, sexa, viceva...... Ovde vodi samo u pravcu svadje...... Ne zelim nikoga vredjati a ni svadjanje mi nije blisko..... Ovakve teme (u opste rasprava o tome je uzaludna i kontra produktivna..... Samo se vise mrzimo.....).....

Probajte da shvatite da percepcija gledanja na te iste dogadjaje ali iz naseg ugla je drugacija....... Dijametralno smo razliciti u gledanjima na iste dogadjaje....

Ko je covek taj ce to vazda biti a ko je budala to ostade za navek....
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 čet srp 29, 2010 12:06 pm

Kada vi shvatite da je vaša država ubijala djecu u priznatoj državi,vrati se pa možemo spikat,dok god vaši političari ne priznaju da su činili genocid nad nesrpskim življem
nema pomirenja,ovo šta Josipović ide on je običan fikus u RH iza njegovih pohoda
izvinjenje ne stoji Hrvatski narod,on je lutak
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja čet srp 29, 2010 2:24 pm

Kako možeš reći da je naš precednik lutak smajlić

Pa on je izjavio da su naši odnosi sa srbijom na stabilnim nogama a onda se razvuko koliko je dug i širok i praktičnim primjerom pokazao kako su stabilni i na koliko su čvrstim nogama ti odnosi Laughing

A za domovinski rat su krivi baš takvi ..........
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pet tra 06, 2012 1:22 pm

Najvažnije od svega je da je rat završio, nikada se ne ponovio, nastao je zbog glupih razloga, uopće nije ni trebalo doći do rata, jer ljudi su branili državu a država im sada ne uvraća lijepo.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty999 / 999999 / 999Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by SAS pet tra 06, 2012 5:52 pm

Tko je kriv za rat ?
Dobro pitanje, ali tu nemamo pojedinca već mnogo njih s istom idejom u kombinaciji s pojednicima koji su bili vođa.

Ideja je bila želja i čežnja za svojom i samostalnom državicom zbog nametnutog osjećaja nacinonalnosti, da bi nakoncu svaki narod i ostvario svoju državicu i naravno usput odveli ju pred Grčki scenarij !
SAS
SAS
Junior
Junior

Registriran/a : 17.12.2011
Broj postova : 739
Reputacija Reputacija : 154
Godina imam : 37
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mass pet tra 06, 2012 8:29 pm

Krivo je more
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty200 / 999200 / 999Tko je kriv za Domovinski rat? - Page 9 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Lenica pon tra 09, 2012 11:57 am

Neki kažu da su ustaše krivi?

Lenica
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2780
Reputacija Reputacija : 110
Godina imam : 47
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon tra 09, 2012 12:06 pm

joooooj nemoj to spominjati... kiša kiša
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja uto tra 10, 2012 4:22 am

Kaj ustaše, kakve ustaše, pa ustaše su pojam iz 41-45 koji su nakon toga koristile partizanske tj komunističke snage za etiketiranje hrvatskih boraca a isto se nastavilo sve do i tijekom domovinskog rata. Dakle radi se o pojmu iz prošlosti isto kao i četnik i drugi pogrdni pomovi.
Ako se ne varam rat je počeo otvaranjem vatre na službene i legitimne vlasti Republike Hrvatske i ubojstom policajca Josipa Jovića na plitvicama gdje su (pazi sad) SRBI počeli ograničavati parvo kretanja svim ljudima blokirajući prometnice balvanima.
Pametnom dosta
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki uto tra 10, 2012 6:07 am

MISLIM DA JE SVE REČENO na dvadesetak strana traje prepirka jasima i ostalih forumaša!

korjene rata treba tražiti u odnosima nakon 2ww-
iako mi je bilo lijepo živjeti i odrasti u sfrj, bio sam svijestan guranje smeća pod tepih i nikako mi se nije sviđalo da "komunisti" potajno krste djecu, potajno slave crkvene blagdane!
rezultat se vidi-
sve ekstra nacionalističke stranke vuku korijenje od "školovanih" politićara u sk i tvrdnjom kako su bili ugroženi!
nakon titove smrti đubre ispod tepiha se naprosto udeseterostručilo!
pod poticajem nacionalističkih vođa, probudili su se psi rata!
osokoljeni nacionalističkom ideologijom, a podpomognuti duhovnim vođama koji su ih odriješili grijeha unaprijed, počelo je ubijanje, klanje, mučenje, silovanje!
međutim žalosno je nakon svega da je rat završio, ali tenzije su ostale-
nama u hrvatskoj za rat je kriva srbija, srbima je kriva hrvatska-
vlastite zloćince amnestiramo, za tuđe ni jedna kazna nije dovoljna,
ali što je najtragičnije, nastaje kolektivna amnezija o onome što se stvarno dogodilo!
bosna je primjer,
na kupresu će te ući u birtiju gdje su slike pavelića na zidovima, u doboju slike sa dražom, a u kladuši birtiju sa titovim slkama!
iskreno, najugodnije se osjećam u kladuši tamo su jedino pravi neposredni bosanci Very Happy
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 9 / 21. Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15 ... 21  Next

[Vrh]

- Similar topics