Jeste li ovisnik o Facebooku i/ili MySpaceu?
+12
Amyicha
shakti
Ive
Angie
Neu
GUSTI
AryMan
Mass
bittersweet
FALKON 2
goc
House
16 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Britansko ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je nove odlučne korake protiv terorizma i organiziranog kriminala, koji sve češće ugrožavaju nacionalnu sigurnost. Jedna od mjera je potpuni nadzor društvenih mreža poput Facebooka ili MySpacea
Iako je teoretski itekako moguće provoditi nadzor i praćenje internetskog prometa pojedinaca, u razvijenim zemljama to je najčešće samo paranoidni scenarij koji serviraju razne medijske kuće, u nedostatku materijala za ispunjavanje tehnoloških rubrika na svojim stranicama. U nekim represivnim zemljama poput Irana i Sjeverne Koreje vladin nadzor internetskih aktivnosti uobičajena je praksa, a kako sada stvari stoje, isto bi se pod krinkom nacionalne sigurnosti moglo dogoditi i u britanskom internetskom prostoru.
Najavom britanske vlade direktno je pogođen značajan broj Britanaca, kojih na društvenoj mreži Facebook ima oko 17 milijuna, a na MySpaceu i Bebou otprilike još po deset milijuna. Britanski korisnici ovih mreža najavu svoje vlade smatraju direktnom povredom privatnosti, jer na njima posjeduju značajne količine osobnih podataka, privatnih slika i sličnih materijala. Jednako tako, pod nadzorom bi se našli i svi prijatelji Britanaca na društvenim mrežama, tako da se broj osoba pod nadzorom značajno povećava.
RIJEŠITE KVIZ: Jeste li ovisni o Facebooku? / Jeste li ovisni o MySpaceu? Možete komentirati.
Sasvim očekivano, britanski borci za ljudska prava poput organizacije NO2ID žestoko su se pobunili protiv vladinog prijedloga, argumentirajući da bi takav potez doveo do povrede privatnosti korisnika društvenih mreža, kao u diktatorskim ili represivnim režimima.
S druge strane, glasnogovornica britanskog ministarstva unutrašnjih poslova odbacila je spekulacije o tome da bi se 'osobni podaci korisnika pohranjivali u jednu veliku bazu podataka' te je rekla da će se nadzor aktivnosti na društvenim mrežama 'vršiti isključivo u svrhu sprečavanja terorističkih napada i sličnih kriminalnih aktivnosti'.
Iako je teoretski itekako moguće provoditi nadzor i praćenje internetskog prometa pojedinaca, u razvijenim zemljama to je najčešće samo paranoidni scenarij koji serviraju razne medijske kuće, u nedostatku materijala za ispunjavanje tehnoloških rubrika na svojim stranicama. U nekim represivnim zemljama poput Irana i Sjeverne Koreje vladin nadzor internetskih aktivnosti uobičajena je praksa, a kako sada stvari stoje, isto bi se pod krinkom nacionalne sigurnosti moglo dogoditi i u britanskom internetskom prostoru.
Najavom britanske vlade direktno je pogođen značajan broj Britanaca, kojih na društvenoj mreži Facebook ima oko 17 milijuna, a na MySpaceu i Bebou otprilike još po deset milijuna. Britanski korisnici ovih mreža najavu svoje vlade smatraju direktnom povredom privatnosti, jer na njima posjeduju značajne količine osobnih podataka, privatnih slika i sličnih materijala. Jednako tako, pod nadzorom bi se našli i svi prijatelji Britanaca na društvenim mrežama, tako da se broj osoba pod nadzorom značajno povećava.
RIJEŠITE KVIZ: Jeste li ovisni o Facebooku? / Jeste li ovisni o MySpaceu? Možete komentirati.
Sasvim očekivano, britanski borci za ljudska prava poput organizacije NO2ID žestoko su se pobunili protiv vladinog prijedloga, argumentirajući da bi takav potez doveo do povrede privatnosti korisnika društvenih mreža, kao u diktatorskim ili represivnim režimima.
S druge strane, glasnogovornica britanskog ministarstva unutrašnjih poslova odbacila je spekulacije o tome da bi se 'osobni podaci korisnika pohranjivali u jednu veliku bazu podataka' te je rekla da će se nadzor aktivnosti na društvenim mrežama 'vršiti isključivo u svrhu sprečavanja terorističkih napada i sličnih kriminalnih aktivnosti'.
House- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 6097
Reputacija : 435
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Re: Jeste li ovisnik o Facebooku i/ili MySpaceu?
netko bi to trebao nadzirati...u svakom slučaju..druga stvar što je to skoro nemoguće...
Gost- Gost
to će bit teško izvedivo..
goc- Docent foruma
- Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova : 10221
Reputacija : 258
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
pa isto kao i što bi pojedine forume trebalo nadzirati jer se puno zanimljivi podataka pojavi u njima tako i sa fejsom to je gotovo nemoguće........
FALKON 2- Doktor foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 11695
Reputacija : 580
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
pa kao da ih ne ''nadziru''.. pa svako malo se pojave tračevi i priče sa foruma u žutim novinama..
bittersweet- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 7152
Reputacija : 12
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
pa sve je to isto i forum i fejs.............
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
po meni nije isto,jer na forumu ako si glupost napisao...ili stavio sliku koju nisi trebao..
može se maknut...ako staviš tuđu kompromitirajuću sliku(privatnu) Admin ju mora maknut..
na fejsu je to neizvedivo...
može se maknut...ako staviš tuđu kompromitirajuću sliku(privatnu) Admin ju mora maknut..
na fejsu je to neizvedivo...
Gost- Gost
čekaj, kad stavite slike na fejs više ih nemrete maknuti?
bittersweet- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 7152
Reputacija : 12
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
najgore što poslje deaktivacije računa oni zadržavaju pravo korištenja tvojih osobnih podataka...
to sam negdje pročito...
Gost- Gost
bittersweet je napisao/la:čekaj, kad stavite slike na fejs više ih nemrete maknuti?
kontam da se moze
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Započeo/la tema :
Evo citat sa Facebook:UVJETI KORIŠTENJA
Korisnički sadržaj objavljen na Stranici
Kada objavite Korisnički Sadržaj na Stranici, ovlašćujete nas i upućujete nas da napravimo kopije istoga jer to smatramo potrebnim kako bismo mogli omogućiti objavljivanje i pohranu Korisničkog Sadržaja na Stranici. Objavom Korisničkog Sadržaja na bilo kojem dijelu Stranice, automatski dajete, i tvrdite te jamčite da imate pravo dati, Poduzeću neopozivo, trajno, neisključivo, prenosivo, potpuno plaćeno, svjetsko odobrenje (s pravom na davanje daljnih odobrenja) za korištenje, umnožavanje, javno izvođenje, javno prikazivanje, reformatiranje, prevođenje, pravljenje isječaka (u cjelini ili u dijelu) i distribuiranje toga Korisničkog Sadržaja za bilo koju svrhu, komercijalnu, oglašavačku ili neku drugu, u vezi s Stranicom ili promocijom iste, za pripremu deriviranih radova istoga ili uključivanje toga Korisničkog Sadržaja u druge radove, te omogućujete nam i ovlašćujete nas za davanje daljnih odobrenja u vezi s navedenim. Možete ukloniti svoj Korisnički Sadržaj sa Stranice u bilo koje vrijeme. Ako odaberete uklanjanje svog Korisničkog Sadržaja, iznad dano odobrenje će automatski isteći, ipak primate na znanje da Poduzeće može zadržati pohranjene kopije Vašeg Korisničkog Sadržaja. Facebook ne tvrdi da ima ikakvo vlasništvo nad Vašim Korisničkim Sadržajem; točnije, između nas i Vas, u vezi s pravima danim nama u ovim Uvjetima, Vi zadržavate potpuno vlasništvo nad svim svojim Korisničkim Sadržajem, te sva intelektualna vlasnička prava ili druga vlasnička prava povezana sa svojim Korisničkim Sadržajem.
Gost- Gost
iz konteksta svatko može uzeti što mu odgovara bio to fejs ili forum kada su određeni podaci u pitanju i dovoljno da se takvi podaci pojave na sekundu osobno možeš brisati al pitanje je dali si izbriso........
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
ma da,ali bit je u tome da na forumu nemaš osobnih slika po cjelom forumu,ima naravno jedan pdf. kojem pristup imaju određeni članovi,i tamo nemogu ja postat tvoju sliku,jer Admin to mora maknut
zbog svoje zaštite,i to je to,na fejs kad staviš sliku ona je dostupna cjelom svjetu isti tren,fejs zadržava pravo na korištenje tih slika i poslje brisanja ako su im dovoljno zanimljive,i ako se buniš još najebeš jer si ti postavio tu sliku...
zbog svoje zaštite,i to je to,na fejs kad staviš sliku ona je dostupna cjelom svjetu isti tren,fejs zadržava pravo na korištenje tih slika i poslje brisanja ako su im dovoljno zanimljive,i ako se buniš još najebeš jer si ti postavio tu sliku...
Gost- Gost
pa nemoj stavljat nešta što ti neodgovara tj imam fejs i budem tam ko i ovdje i uopće ono znam šta hoću da se vidi a šta ne a jbg osim što mi neko čačko po profilu i pribacio na njemački jezik a ja laprdam sam engleski i par riječi njemačkog
tj znam šta hoćeš reć ali sve ima svoje granice privatnosti osim kad metneš traktor di netreba da bude.......
tj znam šta hoćeš reć ali sve ima svoje granice privatnosti osim kad metneš traktor di netreba da bude.......
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
a eto ti primjer,ja reko Neu i ona ga prebacila gdje trebo bit...rješena stvar...
Gost- Gost
AryMan- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 23.11.2009
Broj postova : 8624
Reputacija : 1652
Započeo/la tema :
Niste postali ovisni o Facebook-u. Još uvijek imate kontrolu nad njime.
a glup je test skroz. ja sam ovisan o igrici na njemu, a jebe mi se za ukrašavanje profila.
a glup je test skroz. ja sam ovisan o igrici na njemu, a jebe mi se za ukrašavanje profila.
GUSTI- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 23.09.2009
Broj postova : 1332
Reputacija : 131
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Ne moram rješavat kviz jer nemam ni jedno ni drugo pa tako da nisam i ne mogu bit ovisna o tom bullshitu.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Niste postali ovisni o Myspace-u. Još uvijek imate kontrolu nad njime.
Niste postali ovisni o Myspace-u. Još uvijek imate kontrolu nad njime.
Angie- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 2785
Reputacija : 296
Započeo/la tema :
MySpace nemam pa neću rješiti.
Nije mi jasno tko je Neu dao rep-?
MySpace nemam pa neću rješiti.
Nije mi jasno tko je Neu dao rep-?
AryMan- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 23.11.2009
Broj postova : 8624
Reputacija : 1652
Započeo/la tema :
MySpace niti nemam pa nema smisla da rješavam kviz.
MySpace niti nemam pa nema smisla da rješavam kviz.
Ive- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 28.12.2008
Broj postova : 1521
Reputacija : 257
Započeo/la tema :
odgovor mi je isti kao u neukrotive i nije mi jasno zašto joj je itko dao rep -
shakti- Junior
- Registriran/a : 03.06.2009
Broj postova : 769
Reputacija : 61
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Amyicha- Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney) - Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
Ni najmanje.
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
Ja na facebook odem jednom do dvaput u mjesec dana
Laurus- Nevina dušica
- Registriran/a : 12.01.2013
Broj postova : 154
Reputacija : 38
Godina imam : 27
Započeo/la tema :
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Facebook, Zanimljive grupe na facebook-u,
» Google Buzz -novi konkurent Facebooku i Twitteru
» Prijatelji s foruma na facebooku
» Novosti iz informatike
» Koliko ste do sada kreirali profila na Facebooku?
» Google Buzz -novi konkurent Facebooku i Twitteru
» Prijatelji s foruma na facebooku
» Novosti iz informatike
» Koliko ste do sada kreirali profila na Facebooku?
Stranica 1 / 2.