Nizak tlak
+13
Shila
scorpio57
pustinja
evitaa
Melinda
Amyicha
Mr.Cooly
Turrican
THUNDER_DINIX
FALKON 2
Neukrotivi pastuh
diabolik.
Neu
17 posters
Stranica 3 / 4.
Stranica 3 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Nizak tlak
pa taj tlak ne djeluje u početku na vid, tj vid funkionira ok već je to baš to zamućivanje pred očima i lagani pritisak u očima , jer na sam vid ne djeluje jako puno
FALKON 2- Doktor foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 11695
Reputacija : 580
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
ja imam nizak tlak, i moja mama isto, valjda to ima neke veze. mjerila sam ga nedavno, bio mi je 100 sa 70 (doktorica mi rekla da bi ovaj "gornji" tlak trebao biti viši). zbog tog sam dosta blijeda, ruke mi drhte kad je vani pritisak, glava me boli u prosijeku svaki drugi dan, i često osjećam da mi srce preskače (ono kad ima dva brza otkucaja za redom, to je česta pojava kod onih koji su pod stresom). a da ne pričam kak mi se gubi slika kad se naglo ustanem....
Melinda- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.08.2009
Broj postova : 1605
Reputacija : 223
Započeo/la tema :
Premalo kretanjami nepravilna prehrana ti najčešće tak nešto uzrokuju.
Bavljenje sportom otklanja na najprirodniji i najzdraviji mogući način tegobe koje ti opisuješ.
Bavljenje sportom otklanja na najprirodniji i najzdraviji mogući način tegobe koje ti opisuješ.
diabolik.- Manga foruma
- Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova : 6086
Reputacija : 553
Godina imam : 59
Započeo/la tema :
FALKON 2 je napisao/la:pa taj tlak ne djeluje u početku na vid, tj vid funkionira ok već je to baš to zamućivanje pred očima i lagani pritisak u očima , jer na sam vid ne djeluje jako puno
kak se to provjerava uopce? taj ocni tlak
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
pa ima aparat koji ti prisloni tik uz oko i jednostavno ga izmjeri
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
vidis to mi ne bi bilo lose, jelda?
Započeo/la tema :
pa nebi uopće, tj samo to treba više put kontorlirati jer je i taj tlak promjenjiv i zavisi dosta od umora
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
istina da. ne znam, ne da mi se tolko cekat za bolnicu
Započeo/la tema :
pa to odeš u ambulantu i naručiš se, ili neznam jel u Os ima privatno gdje i odeš da si to provjeriš, jer tog tlaka djelovanje je manje na vid sam, a veća je opasnost da dođe do drugih komplikacija
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
kao npr?
Započeo/la tema :
od prevelikog tlaka može doći do pucanja krvnih žilica u oku pa i problema sa očnim mišićima a to nakraju vodi prema sljepoći, tj u početku DOK ne dođe do komlikacija nema promjena na vidu, ali AKO dođe do komlikacija onda je samo pitanje koliko je zdravo oko i živac sposoban da podnese da se vrati sve na koliku toliku normalu
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
ja bi reko da je to niski tlak a ne visoki
Započeo/la tema :
kod očiju ti je opasan visoki tlak, jer dolazi do prevelikog pritiska u očima i krvnim žilicama
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
FALKON 2 je napisao/la:pa taj tlak ne djeluje u početku na vid, tj vid funkionira ok već je to baš to zamućivanje pred očima i lagani pritisak u očima , jer na sam vid ne djeluje jako puno
aha, onda fakat moram jednom otić i izmjeriti tlak
Amyicha- Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney) - Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
jbg amy, trebala bi, ako je uredu super a ako ima promjena barem možeš na vrijeme poduzeti neke korake......
to što pišem sam sve naučio u ovih godinu dana od kako imam problema sa okom/očima pa je to ujedno izvlastitog iskustva
to što pišem sam sve naučio u ovih godinu dana od kako imam problema sa okom/očima pa je to ujedno izvlastitog iskustva
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
hvala ti puno šta si mi rekao.
Započeo/la tema :
ma nema na čemu amy, možda jesam naporan kao osoba ali kada mogu pomoći to rado uradim a pogotovo ako nešta znam oko toga, a naučio na osobnom iskustvu
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
ma dobar si ti kao osoba
Započeo/la tema :
Neukrotiva je napisao/la:Ima li neko problema sa niskim tlakom?
Imam nizak tlak cijeli život prosjek 100/ 70 , a znao je biti i dosta niži.Navikla sam živjeti sa niskim tlakom , pijem puno vode jer niskotlakaši trebaju piti puno tekučine a bočicu vode imam uvijek kod sebe.
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
evitaa je napisao/la:Neukrotiva je napisao/la:Ima li neko problema sa niskim tlakom?
Imam nizak tlak cijeli život prosjek 100/ 70 , a znao je biti i dosta niži.Navikla sam živjeti sa niskim tlakom , pijem puno vode jer niskotlakaši trebaju piti puno tekučine a bočicu vode imam uvijek kod sebe.
Ali i duže žive, daklem tebe čeka cca 97-104 godinice, ovisi o brzini otkucaja srca ako su sporiji živiš duže
pustinja- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija : 386
Započeo/la tema :
pustinja je napisao/la:Ali i duže žive, daklem tebe čeka cca 97-104 godinice, ovisi o brzini otkucaja srca ako su sporiji živiš duže
Nizak tlak je daleko bezopasniji od visokog ali također može izazvati moždani udar kao i visoki tlak.
Slažem se da ljudi sa nižim tlaakom ddugo žive ali ne u mom slučaju , ja imam aritmiju.
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
E jbg nekaj mora zaštekavati a kaj možeš od nečega se mora riknuti ja imam malo povišeni tlak, sad i maščobe u krvi, LDL i HDL se svade ali kaj misliš da sam potpuno zdrav i riknem pa sam sebi ne bi mogel oprostiti kak se to moglo dogoditi.
pustinja- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija : 386
Započeo/la tema :
pustinja je napisao/la:evitaa je napisao/la:Neukrotiva je napisao/la:Ima li neko problema sa niskim tlakom?
Ali i duže žive, daklem tebe čeka cca 97-104 godinice, ovisi o brzini otkucaja srca ako su sporiji živiš duže
Meni je tlak 130/70-75.Šta se tiče otkucaja srca znaš li da vozači formule 1 prvi krug imaju oko 200 otk.u min.
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Javljam se sa niskim tlakom
Mene to zna dosta mucit..kad mi padne tlak,spava mi se,glava me boli,sva sam izmucena...i tada nis ne pomaze osim spavanja
Mene to zna dosta mucit..kad mi padne tlak,spava mi se,glava me boli,sva sam izmucena...i tada nis ne pomaze osim spavanja
Shila- Nevina dušica
- Registriran/a : 03.02.2010
Broj postova : 142
Reputacija : 12
Godina imam : 39
Započeo/la tema :
skofik je napisao/la:Premalo kretanjami nepravilna prehrana ti najčešće tak nešto uzrokuju.
možda, ali ne nužno.. moj dečko se šest godina bavio sportom i cijelo vrijeme je imao isti problem kao ja (ne tlak, ali podrhtavanje srca i vrtoglavice da...)
Melinda- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.08.2009
Broj postova : 1605
Reputacija : 223
Započeo/la tema :
Stranica 3 / 4. • 1, 2, 3, 4
Stranica 3 / 4.